'Geld voor beveiliging Hirsi Ali binnen'

Redactie

Oud-politica Ayaan Hirsi Ali heeft voldoende geld binnen om haar beveiliging te kunnen betalen. Mensen die geld aan haar beveiligingsfonds doneren, kunnen daarmee stoppen. Dit heeft Sam Harris laten weten. Hij is een Amerikaanse schrijver die zich inspant voor de beveiliging van het oud-Tweede Kamerlid voor de VVD.

De brief met daarin de mededeling van Harris is door Quote op de website van het zakenblad gezet. Via Harris' website konden mensen geld doneren aan de 'security trust'. Harris roept op om deze betalingen stop te zetten. De woordvoerder van Hirsi Ali was maandag onbereikbaar om een nadere toelichting te geven.

Hirsi Ali bereidt momenteel een procedure voor tegen de Nederlandse staat. Volgens het oud-Kamerlid heeft de regering toegezegd om voor haar beveiliging in het buitenland te betalen, toen zij in 2006 naar de Verenigde Staten verhuisde om in Washington te gaan werken voor de conservatieve denktank American Enterprise Institute. Het huidige kabinet wil echter alleen voor de beveiliging van Hirsi Ali in Nederland betalen. Woensdag vinden de eerste getuigenverhoren plaats.

Harris meldt verder dat Hirsi Ali bezig is met de oprichting van een liefdadigheidsfonds om andere activisten tegen onderdrukking in de islamitische wereld te helpen.