Bedreiger ambulancebroeder weer vrij

Redactie

De man die ervan wordt verdacht een ambulancemedewerker met de dood te hebben bedreigd in Amsterdam, met onrust onder ambulancepersoneel als gevolg, is vrij. Zijn voorarrest wordt niet verlengd, bepaalde de rechter-commissaris.

De 20-jarige Marokkaanse Amsterdammer bedreigde begin deze maand een ambulancemedewerker die zijn neergestoken broertje kwam helpen met de dood. Het incident deed zich voor in Amsterdam-West. Later werd hij aangehouden voor de doodsbedreiging.

Naar eigen zeggen ging de man door het lint toen een ambulancebroeder tegen hem zei dat zijn broertje het mogelijk niet zou overleven. Daarop reageerde hij met: 'dan maak ik jou dood'. Het slachtoffer overleefde de steekpartij; de vermoedelijke dader werd gearresteerd.

De Amsterdammer die de doodsbedreiging uitte, bood zijn excuses aan voor de camera's van de lokale omroep AT5. Hij zei de bedreiging niet bewust geuit te hebben, maar uit emotie te hebben gehandeld.

Voor het Amsterdamse ambulancepersoneel was het incident reden enige uren het werk neer te leggen. Na een overleg met de Amsterdamse burgemeester Job Cohen besloten de ambulancemedewerkers weer aan het werk te gaan. Het OM was maandag niet bereikbaar voor commentaar.