Vier relschoppers Capelle nog vast

Redactie

Vier tieners die dit weekeinde werden opgepakt na ongeregeldheden in het centrum van Capelle aan den IJssel zitten vanmiddag nog vast. Het gaat om twee Capellenaars van 16 en 17 jaar, een 15-jarige Rotterdammer en een 17-jarige jongen uit Krimpen aan den IJssel. Zij worden verdacht van openlijke geweldpleging tegen personen en goederen.

Drie 15-jarige Capellenaars gingen met een proces-verbaal op zak naar huis. Zij moeten zich binnenkort verantwoorden voor de rechter. Dat meldt de politie, die relschoppers waarschuwt dat zij het risico lopen om thuis, op het werk of op school gearresteerd te worden als zij zich niet melden.

Een gratis housefeest op het Stadsplein liep zaterdag rond 21.30 uur uit de hand. Tientallen feestgangers raakten slaags met beveiligers en later met de uitgerukte politie. Twee van de vijftig agenten raakten gewond toen zij bekogeld werden met bierflesjes en stenen. Volgens de politie waren er zo'n 120 jongeren op het plein.

Een derde agent werd door een diensthond in zijn hand gebeten. Hij werd naar een ziekenhuis gebracht in een politieauto waarvan de ruiten waren ingegooid. Tegen middernacht keerde de rust terug. Burgemeester Joke van Doorne liet gisteren weten dat zij de 'onplezierige afloop' van het feest betreurde. De PvdA-burgemeester sprak van een 'on-Capelse' situatie.