Dronkenmansfietstocht strandt op politieauto

Djeez

Een zestienjarige knaap uit het Twentse Borne had dit weekend wel heel veel pech. Zwaar beneveld botste de jongen op een politieauto. Bij de botsing raakte hij nog gewond ook.

In de nacht van zaterdag op zondag zagen agenten de Tukker hevig slingerend op zijn fiets voorbij komen terwijl hij geen verlichting op zijn fiets had. De politie sommeerde hem te stoppen, maar dat weigerde de jongeman.

De agenten lieten zich echter niet uit het veld slaan, en haalden de knaap in. Aan het eind van de fietspad blokkeerden de agenten de doorgang met hun auto. Ook ditmaal weigerde de jongen te stoppen, en wilde achter de auto langs weer verder fietsen. Helaas had hij er geen rekening mee gehouden dat er op deze politieauto een trekhaak zat. Hij botste met het voorwiel op de trekhaak en maakte een flinke smak.

De agenten, die zagen dat de Tukker behoorlijk gewond was, verleenden eerste hulp. Toen kwamen ze er al snel achter dat de jongen te diep in het glaasje had gekeken. De agenten besloten de fietser vervolgens bij het ziekenhuis af te leveren.

Hier werd de jongen een bloedproef afgenomen. Hieruit zal duidelijk moeten worden hoe zwaar de jongen onder invloed was. Bij de botsing zijn zowel de fiets als de politieauto beschadigd geraakt.