Scheids keurt spookgoal goed

Rob (R@b)

Tijdens een voetbalwedstrijd dit weekend in de Engelse tweede klasse is een doelpunt gevallen zonder dat de bal de doellijn was gepasseerd. De bal passeerde wel de achterlijn, maar op zeker 2 meter aan de verkeerde kant van de paal. Scheidsrechter Stuart Atwell was echter zeker van zijn zaak toen de grensrechter zei een doelpunt te hebben geconstateerd en wees naar de middenstip.

De opmerkelijke goal viel in de wedstrijd tussen Watford en Reading. Toen Reading in de aanval was, belandde de bal over de achterlijn. Een speler van Reading haalde de bal achter de lijn vandaan en zette de bal voor het doel. Daar belandde de bal tegen de lat en werd daarna geblokt door een verdediger. Inmiddels echter had de scheidsrechter tot ieders verbazing reeds gefloten voor een doelpunt.  De grensrechter had toen de bal de achterlijn passeerde namelijk al gevlagd voor een goal.

Ondanks protesten kende de scheidsrechter het doelpunt gewoon toe. De manager van de ten onrechte gescoorde ploeg zei na afloop dat het duidelijk is dat videobeelden bij het voetbal moeten worden toegestaan voor gebruik tijdens de wedstrijd. Op de vraag of zijn team Reading Watford niet gewoon had moeten laten tegen scoren om de stand gelijk te trekken, zei hij echter: “Laat het duidelijk zijn. De verantwoordelijkheid om een fout goed te maken lag hier niet bij ons. Het is aan de scheidsrechters om het zo goed als mogelijk te doen.” De match eindigde overigens in 2-2.