Moerdijkbrug gestremd door bouwmaterialen

Redactie
Een op de weg gewaaide werktent heeft de Moerdijkbrug op de A16 richting Breda vrijdagochtend grotendeels gestremd. Er is nog één van de drie rijstroken open. "Zelfs op deze rustige ochtend blijkt dat niet genoeg", laat een woordvoerder van de ANWB weten. Even voor 07.00 uur staat er drie kilometer file.

Naar verwachting vergen de opruimwerkzaamheden nog enkele uren. Het gaat om een kolossale werktent van Rijkswaterstaat waarin bouwmaterialen voor werk aan de weg liggen opgeslagen. Verkeer van Rotterdam richting Breda wordt aangeraden om te rijden via Hendrik-Ido-Ambacht en Gorinchem. De ANWB verwacht dat met uitzondering van de Moerdijkbrug de teller qua files in de rest van Nederland tot circa 10.00 uur op nul blijft staan.

Een nagenoeg identieke situatie deed zich begin deze maand voor op de Hollandse Brug. Twee rijstroken richting Muiden waren in het eerste weekeinde van de maand afgesloten, nadat een werktent van Rijkswaterstaat vol bouwmaterialen de weg op was gewaaid. Door de aanhoudende harde wind duurde het langer dan gepland om alles op te ruimen. Ondanks omleidingen leidde dat ook toen tot kilometerslange files op doorgaans rustige momenten.

Met slecht weer in het voorzicht breekt Rijkswaterstaat doorgaans zo'n werktent af. Onduidelijk is waarom dat dit keer niet is gebeurd.