Mysterieuze gaten in been Vlaamse vrouw

Rob (R@b)
Icoon MedischEen noodkreet vandaag in de Gazet van Antwerpen van de 46-jarige Marcella Cuypers uit Beerzel. Zij lijdt aan een geheimzinnige ziekte waardoor er in haar onderbeen gaten vallen die soms wel reiken tot het bot. Hierdoor lijdt ze al acht jaar lang aan ondraaglijke pijnen.

Artsen weten niet waar het vandaan komt. Vandaar dat ze een ieder die haar denkt te kunnen helpen of hetzelfde meemaakt, oproept om contact met haar op te nemen. De pijn is namelijk niet meer te harden en ze heeft al aan zelfmoord gedacht.

Marcella zegt dat het diepe wonden zijn die tot op het bot gaan. ''Sommige zijn wel enkele centimeters breed. Maar ook de kleine wonden zijn niet om te lachen. Die doen het meest pijn. De ziekte wordt nog altijd erger.'' Heel de onderkant van haar been wordt langzaam opgegeten, of zoals ze zelf zegt: ''Heel mijn onderbeen wordt opgefret.''

Zelf wijt ze haar ziekte aan haar vreemd verlopen bevalling. ''Eenentwintig jaar geleden ben ik bevallen van mijn dochter. De moederkoek volgde pas na een week, toen ik al thuis was. Ik dacht eerst dat er nog een tweede kindje op komst was. Volgens mij ben ik bij de bevalling besmet geweest met een zeldzame ziekenhuisbacterie. Maar niet alle dokters zijn het daarover eens. De ene zegt trouwens dat ik moet rusten, de andere dat ik veel moet bewegen. Ik weet het niet meer.'' Mochten er mensen die haar willen contacteren dan kan je haar telefoonnummer vinden in het bronartikel.