President China roept op tot opschoning internet

Bart (Mainport)
Icoon InternetDe president van China heeft het Chinese volk laten weten dat de tijd is gekomen om het internet op te schonen. Op de staatstelevisie legde Hu Jintao uit dat het niet alleen om de duizenden spelletjesverslaafden gaat, maar dat ook het communistische gedachtegoed in het geding is. Het internet zou een niet-socialistische boodschap verspreiden.

Van Hu moeten op het internet "Chinese culturele eenheden bewust de verantwoordelijkheid nemen om een systeem te ontwikkelingen dat belangrijke socialistische waarden promoot." Zo ligt de oorzaak van het feit dat Chinese kinderen steeds dikker worden bij kapitalistische technologieën als televisie en internet, aldus Hu.

Uit recent onderzoek is gebleken dat er in China evenveel internetgebruikers zijn als in de Verenigde Staten. Hu Jintao doet het voorkomen bang te zijn dat zijn land net zo afglijdt als Amerika. Daarom moet er van een Hu een halt worden geroepen aan de vrije, ongecontroleerde informatiestroom voordat er nog meer narigheid van komt.


Hu Jintao heeft niet gerept over de terabytes aan porno die er te vinden zijn