Moeder van achtergelaten kleuter doodgeslagen

Irene (Blinky)
Icoon MisdaadDe moeder van Ryan, de kleuter van vier jaar die vorige week in Frankrijk midden in de nacht in zijn eentje op straat werd gevonden, blijkt te zijn doodgeslagen. Die informatie is zondag bekendgemaakt. De verdachte zou iemand uit Compiègne zijn, volgens de krant Le Parisien. Het drama vond waarschijnlijk plaats in de nacht van donderdag op vrijdag in Compiègne.

Ryan, slechts gekleed in zijn pyjama, was in tranen toen voorbijgangers hem opvingen. Dankzij een profielschets werd Ryan herkend door zijn vader en kon de politie snel naar de woning van zijn moeder.

Volgens de krant Le Parisien van vandaag werden er geen sporen van inbraak gevonden in de woning. De deur zat zelfs op het slot. Hieruit kan worden opgemaakt dat het slachtoffer de dader(s) kende. Op het lichaam van de vrouw waren bloeduitstortingen, kneuzingen en open wonden zichtbaar, vooral ter hoogte van de borstkas.

De moeder van Ryan werd voor het laatst gezien op het terras van een café in de binnenstad van Compiègne, afgelopen donderdag. Zij woonde sinds kort met haar zoontje in een appartement in Compiègne. Ze leefde al enige tijd gescheiden van de vader van Ryan.

De vader zou volgens de politie niets met het drama te maken hebben. Het is nog niet bekend of Ryan getuige is geweest van het drama.