Olifanten zwanger maken gevaarlijk beroep

Moniek (moniek2006)
Olifant- en neushoornspecialist Thomas Hildebrandt heeft zich de afgelopen jaren bezig gehouden met het insemineren van olifant Christy met sperma van olifantenman Jackson. Volgens de Duitse wetenschapper was het "A hell of a job".

Christy en Jackson wonen op tweeduizend kilometer afstand van elkaar. Als een olifant een erectie krijgt wordt de penis ongeveer anderhalve meter lang. Hij beweert ook iemand te kennen die een keer zo’n klap van een olifantenpenis kreeg dat hij er een blauw oog aan overhield. Als het dier klaarkomt komt er ongeveer driehonderd milliliter zaad uit, net zoveel als een blikje cola. Het sperma wordt opgevangen in een groot condoom om het per vliegtuig naar Christy te brengen. Toen Hildebrandt een catheter bij de vrouwtjesolifant inbracht om haar te bevruchten met het zaad van Jackson werd hij bijna ondergepoept.

Hildebrandt heeft over zijn bijzondere werk een documentaire gemaakt. Daarin gaat hij ook in op insemineren van een witte neushoorn. Het programma is 20 maart te zien op de BBC2 onder de titel: 'Horizon: The Elephant's Guide To Sex'. Het tijdstip is nog onbekend.


Een olifantenpenis in erectiestand