Gewonden en arrestaties met carnaval

Redactie
Icoon PolitieDrie jongens uit Haaren zijn zaterdag gewond geraakt bij een carnavalsoptocht in het Brabantse Berkel-Enschot. Ze zaten op een carnavalswagen en raakten met hun hoofd de rand van een viaduct toen het voertuig er onderdoor reed. Dat heeft de politie gezegd.

De jongens (14, 15 en 18) zaten met de rug naar het viaduct gekeerd. De verwondingen vielen mee. De 18-jarige moest wel uit voorzorg een nacht ter observatie in het ziekenhuis doorbrengen.

Vechtpartij
In het Gelderse Weurt heeft een massale vechtpartij geleid tot de aanhouding van vier personen. Een 17-jarig meisje liep rugletsel op en moest in het ziekenhuis worden behandeld. Een agent raakte lichtgewond. Dat heeft de politie zondag bekendgemaakt.

Bij de vechtpartij waren veertig mensen betrokken. Ze gingen elkaar te lijf bij sporthal-dorpshuis de Kloosterhof, waar op dat moment een carnavalsfeest aan de gang was. Een 36-jarige inwoner van Weurt en een 35-jarige inwoner van Zwanenburg zitten vast wegens openlijke geweldpleging. Twee mannen van 34 en 40 jaar uit het Gelderse Beuningen werden in de kraag gevat omdat ze ondanks een bevel van de politie niet weggingen. De politie stelt een nader onderzoek in naar de vechtpartij.