Chris Silos loog over rijbewijs

Nolius
Chris SilosDe onlangs op staande voet ontslagen Chris Silos moest weg bij BNN omdat hij had gelogen over zijn rijbewijs. Hij bleek er namelijk geen te bezitten. Dit kwam aan het licht toen hij een aanrijding veroorzaakte met zijn lease-auto. Hij werkte als verslaggever voor het 3FM-programma Wout!.

"Tja, achteraf kan ik mezelf wel voor m'n kop slaan", zo zegt Silos nu. "Maar ik wilde ook zó graag bij BNN werken. En ik zou razende reporter in een dagelijks radioprogramma worden. Ik moest er elke dag op uit. Een rijbewijs was dus een absolute must. Ik dacht: fuck it, dat regel ik halverwege wel. Hier laat ik het mooi niet op stuk lopen. Ik kan autorijden, dus zeg ik gewoon dat het allemaal in orde is."

Directeur Gerard Timmer van de publieke jongerenomroep was hier niet blij mee. "Het is voor het eerst dat ik dit heb moeten doen. Ik wil niet in tot in detail op de zaak ingaan, maar wij hechten er hier bij BNN aan dat onze mensen bepaalde waarden voor zichzelf hanteren. Dat hetgeen ze beweren te allen tijde klopt bijvoorbeeld. Daarin heeft Chris ons danig teleurgesteld. Het is spijtig, te meer omdat we echt grote plannen hadden met Chris."