Van Gogh-films opnieuw in roulatie

Gertjan (Kozzmic)
Icoon Media nieuwsIn een aantal Nederlandse bioscopen zal het werk van de vermoorde Theo van Gogh de komende weken volop te zien zijn. Alle beschikbare kopieën van films als Cool, Loos, Een dagje naar het strand, Terug naar Oegstgeest, 06, Blind Date, Vals Licht en Interview rouleren vanaf donderdag in diverse filmzalen in Nederland.

Het Haags Filmhuis zal op 14 en 17 november een hommage brengen aan de regisseur. Op die laatste datum zullen ook City Amsterdam en Rembrandt Arnhem meerdere films vertonen van Van Gogh. De opbrengsten van de speciale vertoningen komen ten goede aan een nieuw op te richten stichting Theo van Gogh Filmarchief.

Buitenland
Ook het buitenland toont na de brute moord veel interesse in de films van Van Gogh. Met name de korte film Submission part I, die Van Gogh met politica Ayaan Hirsi Ali maakte, is zeer gewild. Distributeurs uit Australië, Japan, Canada, Frankrijk en Denemarken kochten de film in de afgelopen week aan, zo bevestigde een woordvoerster van producent Column Producties. Eerder was de film al verkocht aan Israël, Duitsland, Groot-Britannië en de Verenigde Staten.

Katja Schuurman en Pierre Bokma in Interview
Katja Schuurman en Pierre Bokma in de film Interview