Tweede procesdag Dutroux verloopt rustig

Bob (sop)
In het proces in de zaak Dutroux heeft de procureur Bourlet gedurende enige uren "de akte van inbeschuldigingstelling" volledig voorgelezen. Die akte bevat 56 pagina’s en bevat de strafbare feiten waar de vier aangeklaagden van worden verdacht, onder andere ontvoering, verkrachting en moord.


De verdediging, met daarachter de glazen kooi met daarin de vier beschuldigden

Mr. MagnéeOok de advocaten van de aangeklaagden kwamen aan het woord. Mr. Magnée, een van de advocaten van Dutroux, benadrukte dat Dutroux niet alleen staat in deze zaak. Zo werd er gemeld dat er haren in de kelder van Dutroux zijn gevonden die niet van de aangeklaagden zijn en ook niet van de slachtoffers. Volgens Magnée heeft het gerecht nooit nagezocht van wie die haren zijn. Ook de satanische sekte "Abrasax" en de getuigenis van Regina Louf (ook wel "getuige X1" genoemd) werden niet voldoende onderzocht. Hiermee wordt duidelijk dat de verdediging van Dutroux zijn kaarten inzet op een pedofielennetwerk theorie. De ouders van de slachtoffers hebben aangegeven te hopen dat de verdediging dit om de juiste redenen doet, namelijk om de waarheid boven tafel krijgen.

Sabine DardenneVerder heeft Sabine Dardenne zich geen burgerlijke partij gesteld, omdat ze als getuige wil optreden. Over het algemeen is de tweede procesdag in het Assisenhof te Aarlen rustig verlopen. De luisterzalen waren niet overvol en de publieke interesse, in tegenstelling tot de eerste dag, bleef beperkt. Morgen zal de belangstelling van met name de pers een stuk groter zijn, omdat de vier beschuldigden dan voor het eerst zelf aan het woord komen.

Deur celwagen springt open
Gisteren was er na de eerste procesdag nog wel even opschudding nadat één van de deuren van celwagen tijdens de rit was opengesprongen. Volgens politiewoordvoerster Els Cleemput was er geen enkel veiligheidsrisico, omdat achter de deur die was opengegaan nog een gepantserd tussenschot zit. Bovendien zitten de verdachten tussen een aantal agenten.

Lees voor meer informatie het dossier over de zaak Dutroux.