FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Nieuwsarchief
Artikelen van vrijdag 4 april 2014

Favoriete Jankovic sneuvelt in Charleston

Jelena Jankovic is in de kwartfinale van het tennistoernooi in Charleston uitgeschakeld. De verliezend finaliste van vorig jaar moest vrijdag haar meerdere erkennen in de Canadese Eugenie Bouchard (6). Jankovic (2) dolf na iets meer dan twee uur tennis in drie sets het onderspit: 3-6, 6-4, 3-6.

Vorig jaar stonden Jankovic en Bouchard in Charleston ook bij de laatste acht tegenover elkaar. Toen won de Servische Jankovic eenvoudig. Ze verloor vervolgens de finale van Serena Williams.

[upd] Captain America weer gespot in Zuid-Korea

De opnames voor Avengers: Age of Ultron worden op de voet gevolgd door de lokale aanwezigen. Joss Whedon en zijn crew zijn nog volop in actie in Seoul, Zuid-Korea en een aantal opnamemomenten met Captain America zijn weer door het publiek gefilmd.

Nog meer dan de vorige video toont deze video de Captain in zijn nieuwe outfit. Deze is zeker een stuk meer 'bulky' dan de vorige outfits, met duidelijk meer padding. Onduidelijk is of dit wellicht gewoon een stuntversie van het pak is, want ook in deze video neemt de First Avenger plaats op een rijdend voertuig. Ook gespot in deze video: een roodharige motorrijdster. Is dat Scarlett Johannsons stunt double?

Update: een foto van Chris Evans in zijn Captain America-outfit toont beduidend meer detail dan te zien is in de video's. Het pak ziet er wat ruimzittend uit, mogelijk omdat Evans er stuntscènes, of anderszins scènes met veel beweging in op moet nemen. Opvallend is het detail op de schouder: een Avengers-logo. Dat doet de vraag rijzen of de Avengers misschien hun eigen organisatie beginnen, nu ze niet meer (milde spoiler) onder de vlag van S.H.I.E.L.D. kunnen opereren. 

Avengers: Age of Ultron: Captain America's nieuwe outfit

De foto is gespot door Comic Book Resources, die nog een paar shots heeft, plus extra videomateriaal van dezelfde opnames.

Captain Rogers en zijn vriendjes zijn over iets meer dan een jaar in de bioscopen te zien. Kun je niet wachten? Zijn tweede solofilm draait nog in de bioscoop.

[Bundesliga] Cruciale zege Van der Vaart en HSV

Rafael van der Vaart heeft met Hamburger SV een broodnodige zege in de strijd tegen degradatie geboekt. De Noord-Duitse club won vrijdag in eigen stadion met 2-1 van Bayer Leverkusen. Heiko Westermann tekende acht minuten voor tijd met een schitterende volley voor de winnende goal. Aanvoerder Van der Vaart leverde de assist bij het openingsdoelpunt van Hakan Calhanoglu en werd na 68 minuten vervangen.

De 1-0 van Calhanoglu kwam al na vier minuten op het scorebord. Na een klein uur spelen viel de 1-1 van Julian Brandt na een grove blunder van doelman René Adler.

Uiteindelijk zorgde Westermann toch voor een driepunter voor HSV. De mee opgekomen verdediger schoot een voorzet vanaf de rechterkant van een meter of vijftien snoeihard tegen de touwen. In de blessuretijd herstelde Adler zich van zijn blunder en voorkwam hij met een katachtige reflex de 2-2.

Door de zege steeg HSV van de voorlaatste naar de veilige vijftiende plek, maar het verschil met de degradatieplaatsen is minimaal. Leverkusen blijft ondanks de nederlaag vierde, maar kan dit weekeinde gepasseerd worden door VfL Wolfsburg en Borussia Mönchengladbach.

[PD] Osasuna wint degradatietreffen bij Almería

De degradatieclash in de Primera Division tussen Almería en Osasuna is een prooi voor de bezoekers geworden. Het werd in het Estadio de los Juegos vrijdagavond 1-2. Osasuna leidde bij rust comfortabel met 0-2 door goals van Oriol Riera en Alejandro Arribas. Halverwege de tweede helft deed Fernando Soriano iets terug, maar verder kwam Almería niet.

Osasuna steeg door de zege van de negentiende naar de vijftiende plaats, met 33 punten uit 32 duels. Almería heeft met drie punten minder de voorlaatste plek in handen.

Doodstraffen voor groepsverkrachting India

Drie mannen die vorig jaar in de Indiase stad Mumbai een fotojournaliste verkrachtten, hebben vrijdag de doodstraf gekregen. Een vierde dader werd veroordeeld tot levenslang. De mannen werden vorige maand al schuldig bevonden.

De rechter noemde de groepsverkrachting een duivelse daad en zei dat van de straf een duidelijk signaal naar de Indiase maatschappij zou uitgaan. Volgens de openbaar aanklager is het de eerste keer dat verkrachters de doodstraf krijgen opgelegd in een zaak waarin het slachtoffer de verkrachting overleefde.

In 2012 zijn in India de straffen voor verkrachting fors verhoogd na de verkrachting van een vrouw in een bus. Het slachtoffer overleed enkele weken later in een ziekenhuis in Singapore. De vier daders in die zaak werden ook ter dood veroordeeld.

RTL: pesters niet herkenbaar in beeld

RTL zegt dat er in het nieuwe programma over gepeste kinderen op een integere manier wordt omgegaan met de verborgen camerabeelden. Bovendien komen de pesters, zoals gebruikelijk is met daders, nooit herkenbaar in beeld. De privacy van de slachtoffers is van ondergeschikt belang. Die mogen gewoon ten overstaan van heel Nederland voor lul gezet worden.

"Het programma laat zien waar het gepeste kind mee te maken heeft zonder iemand aan de schandpaal te willen nagelen", zegt een RTL-woordvoerster vrijdagavond in reactie op de commotie die is ontstaan over het programma.

Op het Einstein Lyceum in Hoogvliet ontstond onrust over geheime opnames die een leerling maakte voor een programma over pesten bij RTL 5. De school eist dat de zender het programma niet uitzendt of anders beelden van de leerlingen niet gebruikt.

Hier stond nog een regel met reclame over wanneer het programma wordt uitgezonden, maar aan dergelijke reclame doen we natuurlijk niet mee voor dit soort sensatierommel.

RTL: pesters komen niet herkenbaar in beeld
RTL: pesters komen niet herkenbaar in beeld (Foto: ANP)

Scheit of gaap?

Op een boerderij in Ierland leeft een uitzonderlijk dier, de 'geep', een samentrekking van de Engelse woorden voor schaap en geit. Boer Paddy Murphy uit een streek ten zuidwesten van de hoofdstad Dublin zei dat het tot zijn verbazing goed gaat met de geep.

Ierse media berichtten vrijdag dat het een mix moet zijn van een geit met een Cheviot-schaap op Murphy's boerderij. Normaal komt een kruising van deze genetisch zeer verschillende dieren niet levend ter wereld. Maar deze 'geep' leeft al 2 weken en doet het fantastisch, zei Murphy tegen de Ierse tv.

Hij is veel sneller dan andere lammetjes, door zijn langere poten. Zijn schapenmoeder aanvaardt hem net als de andere lammetjes. Het dier heeft nog geen roepnaam. Maar de boer heeft ook een pub in het dorp waar de klanten, waarschijnlijk onder het genot van een lager, ale of stout, het dier binnenkort een naam zullen geven.

Scheit of gaap?
Scheit of gaap? (Foto: ANP)

'Poging tot moord door Pakistaanse baby'

Een Pakistaanse politieman is geschorst omdat hij een baby poging tot moord in de schoentjes probeerde te schuiven. De 9 maanden oude Mohammad Musa moest deze week zelfs in de rechtbank verschijnen, meldden Pakistaanse media vrijdag.

Familieleden van Musa zouden in februari met stenen hebben gegooid naar medewerkers van een gasbedrijf die een inspectie uitvoerden in de stad Lahore. Politieman Kashif Muhammad rapporteerde het incident als poging tot moord door de stenengooiers, onder wie de kleine Musa.

Het jongetje verscheen huilend op de arm van zijn 50-jarige grootvader in de rechtbank, samen met nog zo'n 30 anderen. "Iedereen in de rechtbank vroeg zich hoe zo'n klein kind voor wat dan ook verantwoordelijk kan worden gehouden", aldus opa Muhammad Yasin.

McDonald's sluit zijn deuren op de Krim

Fastfoodketen McDonald's heeft vrijdag zijn drie restaurants op de Krim gesloten. Dit is volgens het bedrijf 'puur een zakelijke beslissing, die niets met politiek heeft te maken'. McDonald's zegt dat het opschorten van financiële- en bankdiensten op de Krim ertoe heeft geleid dat het zijn restaurants op het schiereiland sluit.

De hamburgerketen gaat nu de economische situatie beoordelen om te kijken welke invloed dit heeft op zijn zaken. De restaurants zijn eigendom van McDonald's en geen franchisebedrijven. "We hopen dat we onze restaurants snel kunnen heropenen zodat we onze trouwe klanten weer kunnen verwelkomen", schrijft McDonald's in een verklaring.

Rusland lijfde de Krim vorige maand in na een in alle haast georganiseerd referendum. Kort daarvoor hadden Russische militairen het grootste deel van het schiereiland al bezet. Oekraïne en het Westen hebben felle kritiek geuit op de annexatie en noemen die in strijd met de wet

Jennifer Lopez betaalt 226 miljoen voor tv-zender

Jennifer Lopez heeft 226 miljoen dollar neergeteld voor Fuse. De zangeres en haar bedrijf wonnen daarmee de biedoorlog om de tv-zender met 'muziek' als belangrijkste pijler. Hoeveel geld er met de overname is gemoeid was nog onduidelijk.

Lopez heeft met haar winnende bod onder anderen haar ex Puff Daddy overtroffen. De rapper en zakenman had zijn zinnen ook gezet op Fuse, maar zou volgens berichten 'slechts' tweehonderd miljoen dollar hebben willen betalen.

De zangeres en haar bedrijf zijn ook al de eigenaren van Nuvo Tv, een kabelzender gericht op de Latijns-Amerikaanse cultuur. Wat Lopez van plan is met haar nieuwe zender is onbekend.

Wereldbekerzege zeilster Bouwmeester

Zeilster Marrit Bouwmeester is na de wedstrijden op de voorlaatste dag al zeker van zege om de Trofeo Princesa Sofia, een wereldbekerwedstrijd. Met alleen nog de medalrace te gaan is de Nederlandse niet meer in te halen in de Laser Radial-klasse .

Bouwmeester werd vandaag tweemaal tweede en een keer tiende. Ondanks die laatste klassering is haar voorsprong op de nummers twee en drie, de Finse Tuula Tenkanen en de Belgische Evi Van Acker, groot genoeg. In de medalrace van morgen, waarin de dubbele punten te verdienen zijn, hoeft ze alleen maar te starten.

In dezelfde klasse klom bij de mannen Nicholas Heiner op naar de vierde plaats. Hij heeft dus ook nog uitzicht op een medaille.

Alonso: "2014-auto's zijn te langzaam"

Ferrari-coureur Fernando Alonso vindt de huidige Formule 1-auto's te langzaam. De uitdagingen tijdens de races bevallen de Spanjaard wel, maar een deel van de sensatie is door de lagere snelheden wel weggenomen.

Alonso: "Het is nog steeds opwindend, omdat je met anderen de competitie aan gaat. Dat zit in het DNA van een coureur. Als we met go-karts rijden en we rijden 50 kilometer per uur, met keiharde banden en glijden overal weg, dan nog houden wij ervan. De opwindendheid is het probleem niet, het zijn de auto's die te langzaam zijn. De snelste ronde van Vettel in Maleisië was enkele jaren geleden een 1.34,8 (poletijd 2011) en Hamilton deed dit jaar een 1.43,0 (snelste raceronde), dus dat is negen seconden. Bij negen seconden langzamer geniet je er minder van dan wanneer je een snellere auto hebt."

De Spanjaard weet dat het aangaan van competitie leuk is, maar heeft ook in een andere periode gereden toen de auto's bloedsnel waren. Het zomaar aanpassen van de regels door meer brandstof toe te staan gaat niet helpen, want dan gaan de snelle auto's alleen maar sneller en de langzamere minder langzaam. Daarom moet goed nagedacht worden over hoe de show verbeterd kan worden, maar niet voordat afgewacht wordt wat dit seizoen gaat brengen, omdat de rijders pas twee races onderweg zijn.

[JL] Willem II wint topper Jupiler League van Dordrecht

Willem II heeft vrijdag uitstekende zaken gedaan in de strijd om de titel in de Jupiler League. De Tilburgers wonnen de topper tegen koploper Dordrecht met 3-1 en verkleinden daardoor het gat tot één punt. Bovendien heeft Willem II nog een inhaalduel tegoed. Ruud Boymans was met twee treffers de grote man. Tussendoor scoorde ook Bruno Andrade. In blessuretijd redde Paul Gladon de Dordrechtse eer.

Willem II boekte vorige week een monsterzege op Jong Ajax (7-1) en begon tegen Dordrecht ook furieus. Al na twee minuten werkte Boymans uit de kluts zijn 23e seizoenstreffer binnen. Een halfuur later verdubbelde Andrade de score. De Braziliaan is de laatste weken goed op dreef. Tegen Ajax was hij driemaal doeltreffend.

In de tweede helft kreeg Boymans wederom de aandacht op zich gericht. Hij bezorgde met een schitterend afstandsschot Dordrecht de genadeklap. De 3-1 van Gladon was slechts nog voor de statistieken.

Excelsior baarde opzien met een monsterzege bij Telstar. Na een 5-0 ruststand werd het uiteindelijk 8-0. Lars Veldwijk vond driemaal het net, terwijl Kevin Vermeulen voor twee goals tekende. De overigen goals kwamen van Adil Auassar, Rick Kruys en Lars Hutten. Excelsior bleef door de driepunter in het kielzog van nummer drie VVV-Venlo, dat met 2-1 won van FC Emmen.

Overige uitslagen Jupiler League vrijdag:
FC Oss - Almere City FC 0-3
Helmond Sport - FC Volendam 0-1

Uitslag PEC Zwolle - FC Groningen

FC Groningen heeft de eredivisiewedstrijd uit tegen PEC Zwolle met 1-0 gewonnen. Het enige doelpunt viel in de 70e minuut. Met deze overwinning pakt FC Groningen belangrijke punten in de strijd om de 8e plaats die recht geeft op deelname aan de play-offs. Bekijk hieronder de karakteristieken van de wedstrijd. 

PEC Zwolle speler Maikel van der Werff achtervolgd door FC Groningen speler Richairo Zivkovic
V.d. Werff (l) in duel met Zivkovic. (PRO SHOTS/Jan Kanning)

PEC Zwolle

0 - 1

FC Groningen

     70' Botteghin 
 
 Gele kaart: Lachman, v. Polen (PEC Zwolle), Kappelhof (FC Groningen)
 
Stadion: IJsseldelta Stadion, Zwolle
Toeschouwers: 12.500
Arbiter: v. Boekel
 
Opstelling:   Opstelling:
Boer
v. Polen
v.d. Werff
Lachman
v. Hintum
Gravenbeek
Drost
Klich (Nijland/66)
Narsingh (Fernandez/46)
Benson
Thomas (Broerse/83)
  Bizot
Hateboer
Botteghin
Kappelhof
Burnet
Lindgren
Chery
Kieftenveld
Adorjan (v. Nieff/84)
Zivkovic
Kostic (Kirm/90+3)

[DC] Tsonga verrassend onderuit, Federer maakt 1-1

In de kwartfinales van de Davis Cup heeft Peter Gojowczyk voor een grote stunt gezorgd door in Nancy te winnen van Jo-Wilfried Tsonga. Hiermee komt Duitsland op een 2-0 voorsprong tegen de Fransen. Roger Federer zette in Genève zijn Zwitserland weer op gelijke hoogte  met tegenstander Kazachstan.

Eerder op de dag wist Tobias Kamke de Duitsers al onverwacht op voorsprong te zetten door te winnen van Julien Benneteau. De verrassing in de tweede wedstrijd was nog veel groter. Tsonga, twaalfde op de wereldranglijst, won de eerste en derde set.

De tweede en ook de vierde gingen in een tiebreak echter naar Gojowczyk, die ruim honderd plaatsen lager staat dan de Fransman. In de beslissende set ging het lang gelijk op, maar uiteindelijk trok de Duitser aan het langste eind. Na liefst 4 uur en 23 minuten stond de eindstand van 5-7, 7-6 (7), 3-6, 7-6 (10) en 8-6 op het scorebord.

De Zwitsers, favoriet voor de eindzege, konden de stand wel gelijktrekken. Nadat Stanislas Wawrinka verrassend verloor van Andrey Golubev kon Federer zonder al te veel moeite afrekenen met Mikhail Kukushkin.

De klus was in minder dan twee uur geklaard voor Federer. In de eerste en tweede set brak hij de nummer 56 van de wereld in diens laatste servicegame en in de laatste set brak hij hem twee keer. Zo kwam de eindstand van 6-4, 6-4 en 6-2 op het bord.

De tweede wedstrijd in het duel tussen Italië en Groot-Brittannië moet zaterdag vervolgd worden. De partij tussen Andreas Seppi en Andy Murray begon al twee uur later dan gepland vanwege de regenval. Bij 5-5 in de tweede set werd besloten dat het te donker was om verder te spelen en werd de wedstrijd gestaakt. Murray won de eerste set met 6-4.

[vid] Asotuig slingert bejaarde vrouw rond

Binnenkort ongetwijfeld ook in Nederland. Kansjongeren die fragiele, hoogbejaarde omaatjes rondslingeren en vervolgens stoer hun spiermassa laten zien aan hun matties.

The Mail Online publiceert een video waarop te zien is hoe een groep jongeren zich op een hoogbejaarde vrouw storten en haar rondslingeren. De vrouw gilt het uit van angst.

De dame wordt rondgeslingerd terwijl de vrienden van de dader lachend roepen 'draai haar rond! draai haar rond!'. Als de vrouw uiteindelijk wordt neergezet en waggelend probeert weg te komen roepen ze tegen de dader dat hij haar moet achtervolgen en opnieuw moet rondslingeren, wat hij ook doet.

Het gaat om een groep, waarschijnlijk dronken, Roemenen.

School wil pestprogramma stoppen

Het Einstein Lyceum in Hoogvliet probeert een aflevering van Project P: Stop het Pesten van de buis te houden. Voor het nieuwe RTL 5-programma over pestslachtoffers werden op de school geheime opnamen gemaakt van leerlingen en anderen geconfronteerd met de beelden. Dit gebeurde zonder toestemming van de directie. Die is daar niet over te spreken, blijkt uit een brief van de directie die in handen is gekomen van Nieuwsuur.

In Project P: Stop het Pesten nemen Johnny de Mol en Dennis Weening het op voor jongeren die het doelwit zijn van pesterijen. "We gaan juist in dit programma heel integer met het onderwerp pesten om", luidt de reactie van RTL, die vrijdagavond werd voorgelezen in RTL Boulevard. "We willen het kind de school en de klas juist bij elkaar brengen en helpen. We hebben juist hele goede ervaringen en medewerking van de scholen."

Het Einstein Lyceum wil in ieder geval dat de beelden niet openbaar worden gemaakt. RTL laat weten dat beelden van kinderen 'zonder toestemming van de ouders of verzorgers' nooit worden uitgezonden.

'Kinderdagverblijf waarschijnlijk week dicht'

Kinderopsluitdagverblijf Flamingo in Amsterdam-Noord blijft waarschijnlijk volgende week dicht. Dat meldt AT5 vrijdag. Volgens de zender heeft de GGD Amsterdam het kinderdagverblijf gevraagd om een verbeteringsplan op te stellen. Twee betrokken leidsters zijn door de Flamingo op non-actief gesteld, hopelijk permanent.

Op Facebook werd donderdagavond een filmpje gepubliceerd waarin te zien is hoe twee jonge peuters huilend in de tuin van de opvang staan zonder enige begeleiding. Ze kunnen niet naar binnen en er is niemand aanwezig om de kinderen in de gaten te houden.

Pas na acht minuten huilen werden de kinderen binnengelaten. Hoelang de kinderen al huilden vóórdat het filmpje begon is niet bekend.

De maakster van het filmpje zegt dat dit al eerder was voorgekomen, maar dat ze toen geen mobieltje bij zich had om een verticaal filmpje mee te schieten.

De directie laat op de website weten 'zeer geschokt' te zijn van de beelden.

Het volledige persbericht luidt:

De directie van kinderdagverblijf Flamingo in Amsterdam is zeer geschokt over de video van kinderen van het verblijf die momenteel onder meer op Facebook te zien is. Het is voor de directie een ernstige en onacceptabele zaak. Aan de betrokken ouders en kinderen hebben wij inmiddels onze welgemeende excuses aangeboden. Twee betrokken medewerkers zijn op non-actief gesteld.

Het incident is in meerdere opzichten onacceptabel. Ten eerste omdat de betrokken kinderen duidelijk emotioneel zijn. Ten tweede omdat de kinderen zonder begeleiding buiten zijn. Dit staat ver af van waar Flamingo voor staat; de opvang van kinderen in een veilige en beschermde omgeving. Bij kinderdagopvang Flamingo wordt gewerkt met een duidelijk buitenspeelprotocol. Dit protocol is niet nageleefd op het moment waarop het filmpje is gemaakt. Dit had niet mogen gebeuren en de directie heeft daarom per direct de volgende maatregelen genomen:

* Het incident is door de directie vrijdag 4 april gemeld bij GGD Amsterdam. De GGD heeft daarop besloten een onderzoek te starten naar het gebeurde. De directie van Flamingo werkt uiteraard volledig mee aan dit onderzoek dat vermoedelijk een week tot twee weken zal duren;
* Hangende het GGD-onderzoek zijn de twee betreffende medewerkers op non- actief gesteld;
* Met de ouders van de twee betrokken kinderen in het filmpje is uiteraard persoonlijk contact opgenomen. Wij hebben onze excuses aangeboden en we zijn met hen in gesprek;
* Alle andere ouders van locatie Flamingo worden in een bijeenkomst geïnformeerd en ontvangen vandaag allemaal een brief;
* Flamingo is gedurende het hele weekend telefonisch bereikbaar voor ouders die vragen hebben of zich zorgen maken;
* Alhoewel maandelijks protocollen worden doorgenomen en medewerkers minimaal twee per jaar worden getraind, worden op korte termijn bijeenkomsten georganiseerd waarin met alle medewerkers nogmaals protocollen worden doorgenomen en de noodzaak op naleving ervan onder de aandacht wordt gebracht.
* Naar aanleiding van het lopende GGD-onderzoek zal de directie eventueel verdere maatregelen nemen om ervoor te zorgen dat een dergelijke situatie niet meer kan voorkomen.

Flamingo is een kinderdagverblijf in Amsterdam-Noord dat sinds 2012 bestaat. Flamingo biedt aan circa twintig kinderen dagelijkse kinderopvang en buitenschoolse opvang.

[vid] Natuurkrachten ontwaken in Godzilla-trailer en tv-spots

De trailercampagne voor de Godzilla-remake neemt langzaam toe in hoeveel er wordt getoond van de daadwerkelijke gebeurtenissen in de film en, inderdaad van hoeveel er van Godzilla zelf wordt getoond. De trailers doen één ding goed: ze laten ons bijna dat misbaksel uit 1998 vergeten.

Er zijn drie nieuwe tv-spots vrijgegeven, en één trailer. De fragmenten erin overlappen, dus qua opbouw is het ongewtijfeld het leukst om de trailer tot het laatst te bewaren. Daarom vind je die onderaan. In de video's worden random fragmenten getoond van chaos, militaire actie, en inderdaad van het monster zelf, dat een behoorlijk lange staart lijkt te hebben. Mocht de film qua verhaal en cast nou wéér tegenvallen (is dat mogelijk met Bryan Cranston?), dan zal de boel toch in ieder gevaal visueel wel spectaculair zijn, lijkt het?

Godzilla is in 3D te zien vanaf 15 mei.

[vid] Het regent kloons in nieuwe Orphan Black-trailer

Het was één van de stille ontdekkingen van vorig jaar: een Canadees-Amerikaanse serie over een jonge vrouw die haar dubbelganger tegenkomt, die zich vervolgens voor de trein gooit. Was het haar zus? In het eerste seizoen van Orphan Black werd al snel duidelijk dat get ging om een kloon. En nog één. En nog één. Een serie over kloons! De ideale serie voor een FOK!ker.

Met een cast die op momenten bijna volledig werd gespeeld door de Canadese Tatiana Maslany wist Orphan Black vorig jaar een flinke fanbase op te bouwen. De populariteit groeide zo sterk dat tijdens de 2013-editie van Comic Con in San Diego de zaal te klein was om alle fans het Orphan Black-panel te laten bijwonen. Een gebeurtenis die bijna garandeert dat de serie dit jaar beter berekend is op de aandacht van de #CloneClub. Het tweede seizoen begint over twee weken, en daarvoor is vandaag de tweede trailer gepubliceerd.

 

Mocht je de eerdere trailer gemist hebben, dan hier een herkansing:

Orphan Black begint op 19 april op BBC America. Er is geen Nederlandse tv-zender die de serie uitzendt, maar seizoen 1 is te zien op Netflix. Wil je meelezen met de afleveringen? Lees de reviews van dekatophetspek van het eerste seizoen op de programmapagina van Orphan Black, zoals die van de eerste aflevering: Natural Selection.

Van der Wiel terug bij PSG-selectie

Gregory van der Wiel heeft zijn comeback gemaakt in de wedstrijdselectie van Paris Saint-Germain. De verdediger stond drie weken buitenspel door een blessure aan zijn enkel. Trainer Laurent Blanc heeft hem opgenomen in de spelersgroep, die het morgen in de Franse Ligue 1 opneemt tegen Stade Reims. Ook voor het Champions League-duel met Chelsea van komende dinsdag is hij fit.

Of Van der Wiel direct terugkeert als basisklant, blijft afwachten. Zijn vervanger Christophe Jallet, die hij eerder dit seizoen uit de basis verdrong bij PSG, greep zijn kans met een aantal verdienstelijke optredens in de hoofdmacht. Tegen Chelsea stoomde de voormalige aanvoerder voortdurend mee op.

PSG moet het tegen Reims verder met een zwaar gehavende ploeg doen. De absolute sterspeler Zlatan Ibrahimovic staat een maand buitenspel door een spierblessure, terwijl Marco Verratti ontbreekt door een schorsing. Hervin Ongenda is ter compensatie opgeroepen door Blanc.

Een goed resultaat tegen Reims moet als ideale opstap richting de return tegen Chelsea dienen. PSG won de heenwedstrijd met 3-1, maar mist Ibrahimovic hoe dan ook in het tweede duel. Ezequiel Lavezzi en Javier Pastore wisten afgelopen woensdag het verschil te maken door te scoren.

'Wellicht leven op maan Saturnus'

We hebben weer een nieuwe kandidaat gevonden waarop mogelijk buitenaards leven te vinden is. Onder het ijzige oppervlakte van Enceladus, een minuscuul maantje van Saturnus, bevindt zich hoogstwaarschijnlijk een enorme hoeveelheid water, in de volksmond ook wel 'oceaan' genoemd.

De ruimtesonde Cassini-Huygens is een klassiek voorbeeld van money well spent. Zeventien jaar na de lancering bekijkt dit ruimtevaartuig nog steeds Saturnus en zijn ringen. Volgens de laatste gegevens zouden we op een van de 62 bekende manen nog wel eens iets leuks kunnen vinden.

Misschien is Enceladus Report een leuk vervolg van de film Europa Report. De omstandigheden die in de film worden toegekend aan de maan, lijken namelijk erg veel op de situatie die de astronauten aantreffen op de maan Europa in de film: een bevroren, ruw oppervlakte waar af en toe een eruptie van waterdamp doorheen komt. De onderzoekers menen dat het damp organische moleculen zoals methaan zou kunnen bevatten.

Om meer te kunnen zeggen over eventueel leven bij onze verre zonnestelselgenoot, is onderzoek met meer verfijnde apparatuur nodig. Over drie jaar zit de dienst van Cassini erop, maar de stoere sonde zal in die tijd nog zeker drie keer langs Enceladus op de koffie komen. Enceladus is overigens niet het enige hemellichaam waarop de wetenschap water en mogelijk leven vermoedt; Titan, het grotere broertje van Enceladus heeft ook een ijzige oppervlakte met daaronder waarschijnlijk een oceaan. Hetzelfde kan gezegd worden van Ganymedes, Callisto en eerdergenoemde Europa, allen manen van Jupiter.

Indiase cricketers naar finale WK

De Indiase cricketers hebben de finale van het WK twenty20 bereikt. In Bangladesh werd Zuid-Afrika vrijdag in de halve eindstrijd met zes wickets verslagen. In de finale treft India Sri Lanka, dat eerder in het toernooi al indruk maakte door de cricketers van Nederland te verpletteren.

India kwam tot een totaal van 176/4. Tegenstander Zuid-Afrika zette daar in 19,1 over een score van 172/4 tegenover.

Johnny Knoxville spreekt Turtle Leonardo in

Johnny Knoxville leent zijn stem aan de film Teenage Mutant Ninja Turtles. De stuntman en acteur, vooral bekend van Jackass, spreekt het personage Leonardo in. Dat schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline. De gemuteerde schildpad met de blauwe hoofddoek en twee samoeraizwaarden is de leider van het viertal, dat verder bestaat uit Raphael, Michelangelo en Donatello.

Deze beslissing is nogal opvallend, aangezien Leonardo in de onlangs vrijgegeven trailer te horen is met de stem van Pete Ploszek, de acteur die de schildpad werkelijk speelt. Blijkbaar is producent Paramount bereid tot het allerlaatste moment grootse aanpassingen door te voeren.

Het is nu de vraag of de stemmen van de andere drie Turtles ook vervangen worden. Teenage Mutant Ninja Turtles verschijnt in augustus in de Nederlandse bioscopen.


Johnny Knoxville spreekt Turtle Leonardo in (Foto: Novum)

Helen Mirren speelt hoofdrol in nazidrama

Helen Mirren gaat de hoofdrol spelen in The Golden Lady. Het op feiten gebaseerde drama speelt zich af na de Tweede Wereldoorlog en gaat over de joodse Maria Altmann die de Oostenrijkse overheid aanklaagt om enkele gestolen schilderijen terug te krijgen, schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline.

Aanvankelijk werd Altmann niet serieus genomen door de Oostenrijkse staat. Het duurde tot 2006 voordat ze via een Amerikaanse wet Oostenrijk aanklaagde. Altmann trok aan het langste eind en de schilderijen brachten in totaal enkele honderden miljoenen dollars op.

Daniel Brühl heeft getekend voor de rol van de Oostenrijkse advocaat, Ryan Reynolds speelt zijn Amerikaanse opponent. Ook Andrew Garfield zou in beeld zijn voor de rol van Altmanns advocaat.

Simon Curtis, die in 2011 My Week with Marilyn maakte, gaat de film regisseren. De opnames gaan volgende maand van start.


Helen Mirren speelt hoofdrol in nazidrama (Foto: Novum)

Spike Jonze wint rechtszaak om Her

Spike Jonze heeft een rechtszaak gewonnen om zijn film Her. Dat meldt de Amerikaanse entertainmentsite TMZ. Twee mannen beweerden dat de regisseur het scenario voor de film van hen had gestolen.

De scenarioschrijvers vinden dat Her wel erg veel lijkt op hun film Belv, waarin een mobiele telefoon bevriend raakt met een mens. Her vertelt het verhaal van een man, gespeeld door Joaquin Phoenix, die verliefd wordt op zijn besturingssysteem.

Volgens de rechter lijken de scenario's totaal niet op elkaar. Zo is Her een drama en Belv een komedie. Ook oordeelde de rechter dat de films verschillen in onder meer verhaal, personages, thema's, sfeer en tempo.


Spike Jonze wint rechtszaak om Her (Foto: Novum)

Tom Hardy dorst naar wraak in BBC-serie Taboo

Tom Hardy heeft een hoofdrol bemachtigd in de tv-serie Taboo van de BBC. Hij speelt een avonturier die in 1813 terugkeert uit donker Afrika met een stel illegaal verkregen diamanten en daarbij wraak wil nemen op de moordenaars van zijn vader. Dat schrijft de BBC.

Hij weigert het familiebedrijf te verkopen aan de East India Company en bouwt het uit tot een van de toonaangevende transportbedrijven in het Britse imperium. Daarbij komt hij tussen de twee grootmachten Groot-Brittannië en de Verenigde Staten te staan.

"Het wordt een strijd van één man tegen de East India Company, die gedurende de negentiende eeuw zo ongeveer een combinatie was van de CIA, NSA en immense multinationals", zegt scenarist Steven Knight, bekend van Eastern Promises. "Het was de grootste, gemeenste corporatie ter wereld met onbeperkte macht en religieuze motieven."

"Dit is een historisch drama waarin de groeiende macht van het Britse rijk in elke duistere hoek is terug te vinden", zegt Ridley Scott, die de serie produceert. De opnames van de achtdelige serie starten in januari.


Tom Hardy dorst naar wraak in BBC-serie Taboo (Foto: Novum)

Zac Efron vervangt Shia LaBeouf in rechtbankdrama

Zac Efron heeft de hoofdrol gescoord in The Associate, naar het boek van John Grisham uit 2009. De 26-jarige acteur gaat de film ook coproduceren, schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter. Hij vervangt Shia LaBoeuf, die recentelijk besloot zijn acteercarrière aan de wilgen te hangen.

Hiermee lijkt Efron weer op het rechte pad. De acteur was recentelijk in het nieuws vanwege een vechtpartij in Los Angeles. Ook verschenen berichten dat zijn vrienden zich zorgen zouden maken over zijn aanhoudende cocaïnegebruik. Efron probeert al jaren van zijn brave imago van acteur in vrolijke jeugdfilms als High School Musical af te komen.

The Associate gaat over een jonge jurist die net is afgestudeerd aan de prestigieuze Yale-universiteit. Hij wordt gechanteerd door een groep mannen, van wie hij een baan moet aannemen bij een groot advocatenkantoor om daar bedrijfsspionage te plegen. Momenteel wordt nog gezocht naar een scenarist.


Zac Efron vervangt Shia LaBeouf in rechtbankdrama (Foto: Novum)

Nederlandse film wint prijs in Zwitserland

De Nederlandse speelfilm 48 Minuten heeft in Zwitserland de derde prijs gewonnen op het Viewster Online Film Fest. De film met Pamela Teves, William Spaaij en Jörgen Raymann won tienduizend euro. Viewster is een van de grootste online videodiensten van Europa.

48 Minuten gaat over een nogal onconventionele therapeut, de rol van Teves, die vier cliënten ontvangt voor een therapiesessie. Gaande de film, die 88 minuten duurt, blijkt dat de cliënten nog 348 minuten te leven hebben en dat de therapeut hen helpt hier vrede mee te krijgen. Hierna maken ze keuzes die ze anders nooit hadden gemaakt.

De productie kostte slechts vijfduizend euro. De makers hebben aangegeven het prijzengeld te willen besteden aan het maken van nieuwe films.

Het was voor het eerst dat Viewster de competitie organiseerde. In totaal waren 84 films in de race. Gebruikers van Viewster konden hun top tien samenstellen, waar een vakjury de drie winnaars uit koos.

48 Minuten werd vorig jaar gemaakt als vervolg op het 48 Hour Film Project, waarin binnen twee dagen een hele film wordt geproduceerd. Voor 48 Minuten kreeg een crew van zes regisseurs en een grote groep acteurs en scenaristen een enkele regel tekst voor een scenario en 48 dagen, voorafgaand aan het Nederlands Film Festival.


Nederlandse film wint prijs in Zwitserland (Foto: Novum)

Mentosfontein opnieuw uitgevonden

Het is alweer een paar jaar geleden dat de 'mentosfontein' de wereld veroverde. Misschien doet het nog een belletje rinkelen, de fontein die ontstaat als je een mentossnoepje in een fles cola laat vallen.

In 2008 spoten 1360 Leuvense studenten zich zelfs naar een wereldrecord. Een Italiaan die zich 'Magic Mille' noemt, mikt met zijn straal ook op een topnotering. Hij vond de mentosfontein opnieuw uit, en wel op bijzondere wijze.

De man voegt een paar ingrediënten toe, zoals een condoom en Nutella. Vervolgens legt hij op die typisch Italiaanse, rustige en bedaarde wijze uit wat hij allemaal aan het doen is.

De clip is volledig in de taal van Dante, maar dat mag de pret niet drukken. Het geeft juist extra sjeu aan het filmpje. In een paar dagen tijd is het al meer dan vier miljoen keer bekeken.

Uitslag tweede vrije training Bahrein

Lewis Hamilton heeft ook in de tweede vrije training voor de Grand Prix van Bahrein de snelste tijd neergezet. De Brit was in een tijd van 1.34,325 ook nu nipt sneller dan teamgenoot Nico Rosberg. Ferrari-coureur Fernando Alonso was ook nu de nummer drie, al was het gat groter dan vanochtend.

De tweede sessie werd voor het eerst in de geschiedenis van deze race in het donker afgewerkt. Zondag zal dit in de wedstrijd eveneens het geval zijn. Max Chilton werd na een spin en het afslaan van zijn bolide ridder te voet. Adrian Sutil en Marcus Ericsson haalden ook het einde van de sessie niet. Zij zetten hun auto's met panne aan de kant.

Uitslag

Pos Coureur Team Tijd Verschil Ronden
1 L. Hamilton Mercedes 1:34.325 - 28
2 N. Rosberg Mercedes 1:34.690 +0.365 31
3 F. Alonso Ferrari 1:35.360 +1.035 28
4 D. Ricciardo Red Bull 1:35.433 +1.108 28
5 F. Massa Williams 1:35.442 +1.117 13
6 J. Button McLaren 1:35.528 +1.203 21
7 S. Vettel Red Bull 1:35.606 +1.281 30
8 D. Kvyat Toro Rosso 1:35.640 +1.315 31
9 K. Magnussen McLaren 1:35.662 +1.337 22
10 S. Perez Force India 1:35.802 +1.477 40
11 V. Bottas Williams 1:35.920 +1.595 9
12 J. Vergne Toro Rosso 1:35.972 +1.647 33
13 N. Hülkenberg Force India 1:35.998 +1.673 18
14 K. Räikkönen Ferrari 1:36.366 +2.041 33
15 A. Sutil Sauber 1:36.962 +2.637 13
16 E. Gutierrez Sauber 1:36.975 +2.650 35
17 P. Maldonado Lotus 1:37.259 +2.934 25
18 R. Grosjean Lotus 1:37.599 +3.274 23
19 J. Bianchi Marussia 1:37.800 +3.475 15
20 M. Chilton Marussia 1:38.247 +3.922 10
21 K. Kobayashi Caterham 1:38.257 +3.932 33
22 M. Ericsson Caterham 1:39.136 +4.811 30

Vandenbussche naar AA Gent

Brian Vandenbussche heeft zich aangesloten bij AA Gent. De doelman komt over van sc Heerenveen. De Belg keert aan het einde van het lopend seizoen terug in zijn land van herkomst, melden diverse Belgische media. Hij heeft bij Gent een contract getekend voor twee seizoenen. Zijn nieuwe club betaalt geen transfersom aan sc Heerenveen.

Vandenbussche gaat na tien jaar Heerenveen een nieuwe uitdaging aan. In Friesland was zijn rol min of meer uitgespeeld door de komst van de talentvolle doelman Kristoffer Nordfeldt. Die verzekerde zichzelf onder trainer Marco van Basten van een vaste plek onder de lat van Heerenveen.

De 32-jarige sluitpost speelde nooit eerder als prof in zijn 'eigen' competitie. Sparta Rotterdam haalde hem op uit de jeugdopleiding van Club Brugge. Gedurende zijn verblijf bij Heerenveen verdiende hij een status als international. Het bleef tot dusver bij drie interlands.

Heerenveen maakte eerder al bekend dat Vandenbussche aan het einde van het seizoen zou vertrekken uit Friesland. Beide partijen waren het erover eens dat een langer dienstverband niet gewenst was. Ook spelers als Anthony Lurling en Ramon Zomer moeten de club in de zomer naar verwachting verlaten.

Burgemeester VS wil leren van drugsbeleid Nederland

De burgemeester van Denver Michael Hancock brengt volgende week een bezoek aan Amsterdam in de hoop iets te leren van het liberale Nederlandse softdrugsbeleid. Dat heeft de Amerikaanse stad donderdag bekendgemaakt.

Hancock bezoekt samen met enkele collega's de Amsterdamse gemeenteraad om te praten over economische ontwikkeling. Zijn bezoek is opmerkelijk, aangezien het drugsbeleid in Nederland de laatste jaren strenger is geworden. Zo werden veel coffeeshops in grensgebieden gedwongen toeristen te weren en moesten enkele zaken die te dicht bij scholen stonden hun deuren sluiten.

Colorado, de staat waar Denver de hoofdstad van is, werd dit jaar juist een van de twee Amerikaanse staten waar marihuana voor recreatief gebruik werd gelegaliseerd.

Boekhouder de cel in voor miljoenenverduistering

Een 60-jarige boekhouder uit Den Bosch moet drie jaar de gevangenis in voor het verduisteren van tweeënhalf miljoen euro van zijn werkgever. Ook moet hij de geleden schade vergoeden. Een betrokken assistente werd vrijdag door de rechtbank in Den Bosch veroordeeld tot een werkstraf van 240 uur.

De man was sinds februari 2005 boekhouder bij een bedrijf in Veghel en was samen met de 52-jarige assistente verantwoordelijk voor de administratie. De boekhouder was echter de enige die de betalingen deed. Tot 2011 stal hij geld van zijn werkgever en waste dit vervolgens wit.

Met het verduisterde geld liet de man zijn assistente onder meer op haar naam bankrekeningen openen en percelen kopen in Suriname. Ook gaf hij haar dure cadeaus, betaalde haar vakanties en voorzag in hun levensonderhoud. De vrouw profiteerde hier volgens de rechtbank jarenlang van.

De assistente wist naar eigen zeggen niet dat het geld afkomstig was van hun werkgever. De Bosschenaar had haar gezegd dat hij een loterij had gewonnen en een erfenis had ontvangen. De rechters vinden dat de assistente bewust haar ogen heeft gesloten en geen vragen heeft gesteld, waar dat wel had gemoeten. De rechtbank sprak de vrouw vrij van het verduisteren van het geld en hoeft daarom niet de cel in.

Verdwenen overvaller seksshop opnieuw opgepakt

Een 20-jarige man die nog een deel van zijn celstraf moest uitzitten, is donderdag aangehouden door de politie in Arnhem. De man was in oktober 2012 veroordeeld tot drie jaar cel voor een overval op een Arnhemse seksshop. Hij droeg sinds vorig jaar een enkelband, maar hield zich niet aan de voorwaarden en verdween daarna spoorloos.

De man had samen met een medeverdachte in januari 2012 de seksshop overvallen. Medewerkers werden gedwongen om geld af te geven aan het duo. De 20-jarige werd daarom veroordeeld voor afpersing in vereniging en moest drie jaar zitten.

Omdat de man zich niet hield aan de voorwaarden die bij de enkelband hoorden, moest hij zich in november vorig jaar melden bij een gevangenis in Arnhem. Dat deed hij niet en was sindsdien spoorloos. Het Openbaar Ministerie stelde daarop een opsporingsverzoek in.

De man is weer ingesloten om het restant van zijn straf uit te zitten.

McDonald's past menu aan na sterfgeval

McDonald's is gestopt met het verkopen van de 'Small Wrap Saté'. Een 17-jarige jongen stierf na het eten van deze rommel van de fastfoodketen.

Uit respect voor de familie van de jongen en misschien de goede smaak heeft het management besloten om de wrap uit het assortiment te halen. Het slachtoffer overleefde door een allergische reactie een bezoekje aan de veredelde snackbar niet.

Uit uitgelekte mails blijkt dat personeel de instructie gekregen heeft om klanten niets over deze kwestie te vertellen. Wanneer klanten vragen naar de wrap dient er niets meer dan "de Small Wrap Saté is niet meer beschikbaar" geantwoord te worden.

Het voorval is vreemd genoeg niet bekend bij de Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit. Een melding is verplicht wanneer de voedselveiligheid in het geding is, maar blijkbaar is dat nu niet het geval.

Voortaan zuipen in de kerk

Kerkbeheerders moeten door de ontkerkelijking van Nederland op zoek naar creatieve manieren om geld te verdienen om het kerkgebouw in stand te houden. Steeds vaker is de kerk daarom te huur voor feesten, partijen en andere borrels, meldt RTL Nieuws.

Ook voor vergaderingen of concerten zijn kerken uitstekende locaties. Volgens Sjoerd Hogenbirk van Huureenkerk.nl ligt dat aan de sfeer die een kerk uitademt. "Het is weer eens wat anders dan inspiratieloze vergaderlocaties met tl-verlichting en systeemplafonds."

Door het verhuren van het kerkgebouw kunnen de broodnodige centen voor onderhoud verdiend worden. Ook kan een deel van de opbrengst ten goede komen aan eigen activiteiten, waar anders steeds minder geld voor zou zijn. "Veel gemeentes en parochies worden kleiner en ouder. Subsidies voor het onderhoud van gebouwen lopen terug", aldus Hogenbirk.

Opluchting over vertrek topvrouw ProRail

Reizigersvereniging Rover en FNV Spoor zijn tevreden over het vertrek van president-directeur Marion Gout bij ProRail. De vakbond hoopt dat door haar vertrek de NS en ProRail beter gaan samenwerken. Rover stelt dat haar opstappen onvermijdelijk was door de vele verstoringen bij de spoorbeheerder.

FNV Spoor noemt Gout een 'sta-in-de-weg' bij het verwijderen van de schotten tussen de NS en ProRail. Door haar vertrek is de kans dat de twee samen gaan werken 'behoorlijk' toegenomen. Dat is goed voor reizigers en voor de werknemers van beide partijen, schrijft de bond.

Reizigersvereniging Rover vindt het 'niet verrassend' dat Gout heeft besloten afscheid te nemen van ProRail. "De staatssecretaris heeft ProRail al zo vaak gewaarschuwd dat de reiziger niet genoeg centraal wordt gesteld", zegt een woordvoerder. "Er waren veel te veel storingen en veel te veel achterstallig onderhoud."

Als voorbeeld noemt de woordvoerder de onaangekondigde werkzaamheden op het spoor bij Den Haag Centraal. Daar stopten in de avondspits de treinen met rijden vanwege een spoedreparatie. ProRail is daarna nog een week bezig geweest met reparaties. "Tegen reizigers werden gezegd: zie maar hoe je thuis komt. Dat kan niet."

Gout stapte donderdag op omdat ze naar eigen zeggen moeite had met de ontwikkelingen binnen het bedrijf. Volgens De Telegraaf is het aantal storingen op het spoor de afgelopen jaren 'gigantisch' gestegen van 1846 in 2011 naar 2312 vorig jaar.

De krant stelt dat dat cijfer tot Gouts vertrek heeft geleid. Staatssecretaris van Infrastructuur Wilma Mansveld (PvdA) wilde daar niet op reageren, maar wel op het vertrek van Gout. "Mijn waardering gaat uit naar de inspanningen van Marion Gout om de kwaliteit van het spoor naar een hoger niveau te tillen." Mansveld verwees verder naar de toekomstplannen voor het spoor die zij vorige week presenteerde.

[upd] Brabantse beffer nieuwste FOK!hype

Soms kom je op FOK! weleens topics tegen waarvan je denkt: 'Wat moet ik daar nu mee?'. Gisteren werd er weer zo'n pareltje geopend in het KLB-forum. Met als topictitel 'Mensen die Brabantse beffer niet kunnen waarderen' steekt de_boswachter Brabantse beffer een hart onder de riem.

Het topic gaat over een figuur die zichzelf de 'Brabantse beffer' noemt. Op zijn site, waarvan je de URL in het bewuste topic kunt vinden, biedt een 47-jarige man uit Eindhoven zijn befkunsten aan. Beffen is zijn specialiteit, maar hij wordt ook gevraagd voor 'een vaginale massage met dildo's/vibrators'.

Hij doet het echter niet voor het geld. "Ik doe dit bijzonder graag en geniet ervan als een vrouw een orgasme bereikt", zo staat er op zijn site te lezen. "Ik kan iedere vrouw, ook al is zij niet de mooiste of de jongste, bevredigen."

De bebrilde Brabander is 178 meter lang en noemt zijn postuur, ondanks 86 kg, normaal. Verder ontvangt en verplaatst hij zich graag en heeft een goed getrainde tong. Over geld doet hij niet moeilijk.

Als je bij hem thuis afspreekt, kost het je niks. Maar als er geneukt moet worden of je wilt in de poeperd worden genomen, moet je 15 euro aftikken. En als hij bij jou moet komen, vraagt hij een geringe benzinevergoeding. "Mochten er meer dames in een familie of woning gebeft en bevredigd willen worden? Bespreek dit dan, want dat kost niks extra, omdat ik er dan toch ben." Zo is Brabantse beffer dan ook wel weer.

Sinds het topic loopt het storm op de site van de sympathieke Brabo. Omdat de beste man ook webcamuurtjes houdt, is het een FOK!ker gelukt hem voor de webcam te krijgen. Tijdens dit gesprek is men overeengekomen hem eens gratis te pijpen.

Tot zover dan Brabantse beffer. We wensen je een prettig weekend!

Update 18.24 uur:
Brabantse beffer kan de enorme toeloop dankzij FOK! niet meer aan. Hij is dan ook even offline gegaan, zo laat hij weten. Hij komt vast snel terug, dames!

Beffer offline

Verstappen snelste tijdens F3-test

Max Verstappen heeft tijdens de eerste officiële test in het nieuwe seizoen van het Europees Formule 3-kampioenschap de snelste tijd laten noteren. De zestienjarige zoon van oud Formule 1-coureur Jos Verstappen maakt dit jaar de definitieve overstap van het karten naar de autosport.

Op de Hungaroring was Verstappen een van de coureurs die aan het eind van de dag zijn snelste tijd nog wist te verbeteren. De Brit Jordan King had 's ochtends de snelste tijd neergezet, maar kwam later vanwege een technisch probleem niet meer in actie. Verstappen bleek aan het eind een tiende sneller dan King.

Jules Szymkowiak, de Nederlandse ploeggenoot van Verstappen bij Van Amersfoort Racing, kwam tot de tiende tijd in het veld van 28 coureurs. Dennis van de Laar, rijdens voor het Prema Powerteam, moest genoegen nemen met de zeventiende plaats.

Cambuur legt veertien stadionverboden op

SC Cambuur heeft veertien stadionverboden uitgedeeld naar aanleiding van de rellen afgelopen dinsdag. De supporters drongen het stadion binnen, richtten schade aan en scholden trainer Dwight Lodeweges de huid vol. De coach, die eerder deze week bekend maakte dat hij naar aartsrivaal sc Heerenveen zou overstappen, nam per direct ontslag. 

Burgemeester Ferd Crone van Leeuwarden is daarnaast ook nog van plan om elf van hen een gebiedsverbod van drie jaar op te leggen. Cambuur, die niet uitsluit dat er nog meer verboden zullen worden uitgedeeld, heeft vandaag ook aangifte gedaan tegen tegen de fans die dinsdag voor de onrust hebben gezorgd. De politie zal de komende weken dit incident gaan onderzoeken. 

FC Twente berispt Castaignos, geld naar goed doel

FC Twente heeft Luc Castaignos een boete opgelegd voor zijn rode kaart tegen ADO Den Haag. De spits ging woensdag een minuut voor tijd op de enkel van Dion Malone staan en accepteerde een dag later een schikkingsvoorstel van twee wedstrijden schorsing. Op initiatief van Castaignos wordt het geld van de boete gestort aan een goed doel.

"De actie van Luc was dom en hem is een boete opgelegd", vertelt trainer Michel Jansen op de clubsite. "Het bedrag zal niet in de spelerspot worden gestopt, maar gaat naar een goed doel. Dat idee kwam van hemzelf." Castaignos mist door zijn schorsing het uitduel bij NAC en de thuiswedstrijd tegen Roda JC.

'Lagere opbrengst komt niet door accijnsverhoging'

Dat de overheid het afgelopen jaar minder accijnzen heeft mogen innen is niet het gevolg van de accijnsverhogingen die het kabinet heeft doorgevoerd. Dat zei staatssecretaris van Financiën Eric Wiebes (VVD) vrijdag na afloop van de ministerraad.

"Mensen zijn minder gaan autorijden en minder gaan roken en dat is voor een ontvanger van accijnzen een verdrietig feit." De rekenmeester gelooft niet dat meer Nederlanders de grens zijn overgetrokken om boodschappen te doen en te tanken.

Uit voorlopige cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek bleek eerder op de dag dat de accijnzen de schatkist vorig jaar 10,9 miljard euro opleverden. Dat is ruim vierhonderd miljoen minder dan in 2012. Voor het eerst sinds 2005 zijn de totale accijnsopbrengsten gedaald.

"Waar het gaat om brandstoffen heb ik in de tweede helft van mei een onderzoek aangekondigd. De toezegging naar de Kamer gaat vooral over daar waar de accijnsdiscussie over speelt, dat is in het bijzonder diesel", aldus Wiebes. "Maar we gaan naar de totale brandstoffen kijken."

Begin dit jaar verhoogde het kabinet de accijnzen op diesel en lpg. Pomphouders in de grensstreek zeggen al maanden dat hun omzet daardoor zwaar is gedaald. Steeds meer Nederlanders zouden over de grens tanken. Ook zouden er minder Duitsers en Belgen in Nederland tanken.

Ajax beslist zaterdag over Moisander

Achter het meespelen van Niklas Moisander tegen Vitesse staat nog een vraagteken. De Ajax-verdediger is nog niet fit. Ajax speelt zondag in Arnhem tegen Vitesse. Een dag van te voren bekijkt trainer Frank de Boer of hij een beroep doet op Moisander, die vrijdag gedeeltelijk meetrainde met de selectie van Jong Ajax.

Moisander hield aan de bekerwedstrijd van vorige week tegen AZ een knieblessure over. De Boer wil geen risico nemen met de Finse routinier, die in de slotfase van het seizoen goed van pas kan komen. Ajax heeft de landstitel binnen handbereik en speelt de finale van de KNVB beker tegen PEC Zwolle.

De spelersgroep van Ajax geniet vrijdag van een vrije dag. Zaterdag vindt de laatste training plaats voor de kampioenswedstrijd tegen Vitesse. Mocht Feyenoord punten laten liggen, dan kan Ajax bij winst op de Arnhemmers alweer voor de vierde keer op rij landskampioen worden.

De 28-jarige Moisander had tot dusver dit seizoen zijn aandeel met 23 competitieduels. Eerder dit seizoen lag hij er ook al langdurig uit door een blessure. Toen nam Stefano Denswil zijn plek met veel bravoure in. Ook de laatste weken maakt Denswil indruk in het Ajax-shirt, waardoor risico nemen met Moisander geen must is voor De Boer.

Mocht Moisander de kampioenswedstrijd missen, dan zal hij daar zelf echter ongetwijfeld van balen. De geruchten zingen wel vaker rond dat er clubs uit andere Europese competities voor hem op de loer liggen. Desalniettemin heeft hij zelf aangegeven graag in Amsterdam te blijven.

Sluiting Philip Morris kost meer banen

Hoewel de sluiting van de fabriek 1230 mensen direct op straat zet gaan indirect drie- tot vierduizend banen verloren. Dat zegt Wethouder van Sociale Zaken van Bergen op Zoom. Hierbij wordt rekening gehouden met toeleveranciers en dergelijke. De sluiting van de fabriek wordt door Burgemeester Frank Petter (CDA) een 'zwarte en sombere dag' genoemd.

De burgemeester en wethouders van Bergen op Zoom zijn compleet overrompeld door de aankondiging van Philip Morris. Dat bleek vrijdagmiddag tijdens een persconferentie van het stadsbestuur. Wethouder van economische zaken Ton Linssen (Lijst Linssen) was zo boos over het nieuws dat hij vanwege zijn emoties de persconferentie niet kon bijwonen.

Het college hoorde vrijdagochtend van de plannen van de tabaksfabrikant. De bestuurders zijn 'boos en overvallen' en gaan later op de dag nog een 'pittig' gesprek met de directie voeren, aldus Petter.

Het college wil zich vooral op de toekomst richten en zo veel mogelijk mensen weer aan een baan helpen, maar drie -tot vierduizend banen, "Dat kunnen wij als gemeente niet opvangen," aldus een woordvoerder.

Turkse rechter: hef YouTube-blokkade op

De Turkse regering moet de blokkade van videowebsite YouTube opheffen. Dat heeft een Turkse rechtbank vrijdag bepaald. Volgens de rechter is de blokkade een ernstige schending van de vrijheid van meningsuiting. Wel moeten vijftien video's op YouTube onbereikbaar blijven voor Turkse gebruikers. De Turkse orde van advocaten had beroep aangetekend tegen de blokkade.

De toegang tot YouTube werd op 27 maart afgesloten, nadat er geluidsopnames waren uitgelekt waarin onder anderen minister van buitenlandse zaken Ahmet Davutoglu, het hoofd van de inlichtingendiensten en enkele generaals te horen waren. In de opnames werd geopperd om Turken vanuit Syrië een aanval op Turks grondgebied uit te laten voeren. Deze 'aanval' zou vervolgens door Turkije kunnen worden gebruikt als voorwendsel om Syrië de oorlog te verklaren.

Woensdag droeg het hooggerechtshof de regering nog op een einde te maken aan een blokkade van Twitter. De berichtendienst ging in opdracht van premier Recep Tayyip Erdogan op zwart omdat er opnames werden gedeeld waarin te horen zou zijn hoe Erdogan zijn zoon instrueert grote hoeveelheden contant geld uit een woning weg te halen in verband met een onderzoek naar corruptie. De premier zei het sociale netwerk 'met wortel en tak' te willen uitroeien.

Het is nog maar de vraag of de regering gehoor geeft aan de uitspraak. Een lagere rechtbank droeg Ankara eerder al op het Twitter-verbod terug te draaien, maar deze uitspraak werd genegeerd. Pas toen het hoogste hof hetzelfde vonnis velde ging de regering overstag.

Rutte niet bezorgd over stabiliteit PvdA

Het schrappen van de strafbaarstelling van illegaliteit was niet nodig om de PvdA te 'stutten'. Premier Mark Rutte (VVD) maakt zich geen zorgen over de stabiliteit van zijn coalitiepartner PvdA. Dat zei de premier vrijdagmiddag tijdens zijn wekelijkse persconferentie.

Rutte reageerde op het schrappen van de maatregel, die partijleider Diederik Samsom als een 'steen op de maag' lag. Dinsdag werd bekend dat de strafbaarstelling van illegaliteit van tafel is, in ruil voor een half miljard aan lastenverlichting voor hogere inkomens. Het besluit kwam enkele weken na de slechte stembusuitslag voor de PvdA bij de gemeenteraadsverkiezingen.

"Ik maak mij geen zorgen over de stabiliteit van de PvdA of de VVD", zei Rutte. "We kunnen wel vaststellen dat tegen de achtergrond van de verkiezingsuitslag er bij de PvdA behoefte stond dit onderdeel te schrappen." Ook was het bekend dat het een 'ingewikkeld punt' was bij de PvdA, zei Rutte. En dat kon worden ingeruild voor lastenverlichting, wat voor de VVD weer een 'aangelegen punt' is.

Daarnaast wisten beide coalitiepartijen dat regeren in crisistijd electorale gevolgen zou hebben. "Dan moet je er op rekenen dat de kiezer niet met gladiolen langs de kant zal staan en dat je er tijdens de verkiezingen iets van zal merken." Ook de VVD heeft zetels verloren in de gemeenteraden. "Het is een kwestie van verantwoordelijkheid nemen."

Tarantino gaat gelekt script voorlezen

Quentin Tarantino gaat een voordracht van zijn uitgelekte westernscenario The Hateful Eight regisseren. Dat schrijft de Amerikaanse krant Los Angeles Times. Begin dit jaar lekte het scenario uit, waarna Tarantino besloot de film niet meer te willen maken. Daarna kondigde hij aan het script alleen in boekvorm uit te brengen.

Tarantino werd jaren geleden al eens benaderd door filmproducent Elvis Mitchell, die met acteur Jason Reitman voorleessessies organiseert van scripts van filmklassiekers als Ghostbusters en Reservoir Dogs. Hij vroeg Tarantino eens in te vallen voor Reitman, maar de regisseur bedankte voor de eer.

"Ik moest even bijkomen, opstaan en mezelf afstoffen", grapt Mitchell over het telefoongesprek waarin Tarantino hem vroeg of hij The Hateful Eight kon laten voorlezen. "Meteen daarna zei ik: ja hoor, ik denk dat ik dat wel in mijn agenda kan passen."

Tarantino is nog op zoek naar acteurs. Voor de film was hij al in gesprek met acteurs als Christoph Waltz, Michael Madsen, Bruce Dern en Tim Roth. Het valt te bezien of hij hen weet te strikken voor een eenmalige voorleessessie. Ook is nog onzeker of Tarantino zelf een rolletje voor zijn rekening neemt, net als in veel van zijn films.

Kaartjes voor het evenement op 24 april in het Los Angeles County Museum of Art kosten tweehonderd dollar. Ondanks de stevige prijs verwacht het museum een stormloop. En hoewel het scenario al lang en breed op internet staat, wordt de beveiliging streng. Zo moet alle opnameapparatuur zoals mobiele telefoons van tevoren worden ingeleverd.


Tarantino maakt voorleessessie van gelekt script (Foto: Novum)

Neergeschoten snackbarhouder was doelwit

De Turkse snackbarhouder die dinsdagavond werd doodgeschoten in zijn eigen zaak in Eindhoven is waarschijnlijk het slachtoffer geworden van een gerichte liquidatie. Volgens de politie is de dader niet toevallig binnengelopen en is hij doelgericht naar cafetaria Snack Point gegaan.

Of het echt om een liquidatie of aanslag gaat, moet nog uit onderzoek blijken. "Het is nog te vroeg om daar echt iets over te zeggen. Maar het is wel duidelijk dat het slachtoffer het doelwit van de dader was. Wat de verdere achtergronden zijn, moet nog worden uitgezocht", aldus een woordvoerder.

De schutter is nog altijd spoorloos. Hij stapte dinsdag de snackbar aan de Minckelersstraat binnen en loste enkele schoten. De politie heeft zo'n 25 mensen op de zaak gezet.

Het lichaam van de man is vrijdag vrijgegeven aan de nabestaanden.

'Geen Nederjihadisten met studiefinanciering'

Minister van Onderwijs Jet Bussemaker (PvdA) spreekt tegen dat een aantal Nederlandse jihadstrijders in Syrië studiefinanciering ontvangt. Dat zei de minister vrijdagmiddag na afloop van de ministerraad.

De Telegraaf schreef vrijdag dat een deel van de jihadstrijders studiefinanciering ontvangt. "Dat ben ik nagegaan en ik heb geen signalen dat het hier om studenten gaat", zei Bussemaker. De bewindsvrouw wees er verder op dat de studiefinanciering sowieso 'op een gegeven moment' ophoudt wanneer studenten niet studeren.

De PVV heeft inmiddels Kamervragen over het bericht gesteld. Harm Beertema en Geert Wilders stellen dat studiefinanciering nooit mag worden gebruikt om de strijd van jonge jihadisten financieel te ondersteunen.

Advocaat: "Roda vecht voor laatste kans"

AZ gaat zondagavond op bezoek bij hekkensluiter Roda JC. Trainer Dick Advocaat verwacht dat de Limburgers alles uit de kast halen voor een overwinning. Roda JC staat na dertig speelrondes laatste in de Eredivisie.

De hekkensluiter moet in de resterende vier duels een gat van twee punten goed maken op concurrent NEC om niet rechtstreeks te degraderen. "Ik verwacht dat ze tot op de tanden bewapend zullen zijn", zegt Advocaat op de clubsite van AZ.

"Ze vechten voor hun laatste kansen. Dat Jon Dahl Tomasson deze week Mitchell Donald uit de selectie zette, zegt wel iets. Dat zijn trucs die trainers in die situatie uithalen. Dat kan bewust provoceren zijn om iets los te maken. We zullen zien hoe het zondag afloopt", aldus de Kleine Generaal, die na dit seizoen weg gaat bij AZ.

"We zijn nog niet zeker van deelname aan de play-offs", vertelt de Hagenaar. Advocaat geeft zijn spelers met Pasen vrijaf. "Dat kan helpen om eventueel in de play-offs fitter en scherper voor de dag te komen. Dat is nodig gezien het enorme aantal wedstrijden dat wij dit seizoen hebben gespeeld."

Advocaat is benieuwd hoe AZ zich houdt na het Europese duel met Benfica (0-1 nederlaag). "De spelers hebben zich tegen Benfica een slag in de rondte gewerkt en dat heeft zijn sporen nagelaten. Als je op alle fronten lang meedoet, komt er een moment van afhaken. Hoe dit seizoen ook afloopt, ik ben sowieso tevreden. Dit is de prijs die we betalen voor onze prestaties", zegt Advocaat.

[DC] Golubev stunt tegen Wawrinka

Tennisser Andrey Golubev heeft in het Davis Cup-duel met Zwitserland voor een grote verrassing gezorgd. In de eerste wedstrijd van het weekend rekende de Kazach in Genève af met Stanislas Wawrinka, de nummer drie van de wereld.

In januari moest Golubev in de door Wawrinka gewonnen Australian Open nog opgeven tegen de Zwitser. Dit keer ging de wedstrijd in de eerste set gelijk op en moest er een tiebreak aan te pas komen. Daarin was de Kazach met 7-5 de betere. De tweede set ging na ruim een half uur met 6-2 naar Golubev, de nummer 64 van de wereld. 

De derde set ging met 6-3 naar de Zwitser, maar in de vierde set lukte het weer niet. Al in zijn eerste servicegame moest hij liefst vijf breakpunten wegwerken en pas op de vijfde kans kon hij zijn eigen game houden. Op 5-6 overleefde Warinka twee matchpoints en sleepte hij er opnieuw een tiebreak uit. Daarin wist Golubev vier matchpoints niet te maken, maar de vijfde was wel raak. Vrijdag speelt Roger Federer de tweede wedstrijd in de ontmoeting tegen Mikhail Kukushkin.

Ook de wedstrijd tussen Frankrijk en Duitsland in Nancy begon met een kleine verrassing. Tobias Kamke, 96e op de wereldranglijst, wist in drie sets te winnen van de bijna 40 plaatsen hoger geklasseerde Julien Benneteau. Het werd 7-6 (10), 6-3 en 6-2 voor de Duitser. In Napoli bracht Fabio Fognini de favoriete Italianen op een 1-0 voorsprong tegen Groot-Brittannië. Hij won met 6-4, 2-6, 6-4 en 6-1 van James Ward.

De Boer: "Moet ik Messi iets bijbrengen?"

Frank de Boer hoopt zondagmiddag of anders volgende week met Ajax de vierde landstitel op rij te winnen. Over de toekomst van De Boer wordt druk gespeculeerd. Hij wordt gelinkt aan FC Barcelona en Liverpool, maar de coach van Ajax ziet nog voldoende perspectieven om in Amsterdam te blijven.

"Kampioen worden verveelt niet en opleiden en selecteren blijft hartstikke leuk", zegt De Boer tegen het ANP. De voormalig speler van FC Barcelona loopt niet direct warm voor een aanbieding vanuit Camp Nou.

"Denk je nu echt dat ik spelers als Messi, Neymar, Iniesta, Xavi of Alves nog iets kan bijbrengen? Bij zo'n club ben je meer een people manager", aldus De Boer. "Dan was het leuker geweest om in te gaan op een aanbod van Liverpool, want daar viel winst te boeken. Kijk maar waar Brendan Rodgers nu met die club staat."

De succestrainer van Ajax liet onlangs doorschemeren graag ervaren oud-Ajacieden als Rafael van der Vaart en Wesley Sneijder terug te willen halen. Ervaring kan het huidige team volgens De Boer verder helpen. De oud-international beseft echter dat de positie van Ajax op de transfermarkt niet heel sterk is.

"Je moet ook een beetje geluk hebben. Tonny Bruins Slot wees ons ook op Olivier Giroud toen hij nog bij Montpellier voetbalde. Hij had Xherdan Shaqiri ook al snel in de gaten. Maar als die jongens dan toevallig een paar weken vaak scoren, dan staan Arsenal en Bayern München op de stoep. Dan ben je kansloos", aldus De Boer tegen FOX Sports.

Ajax zal niet meer bedragen van zestien miljoen euro uitgeven aan spelers. Dat was de transfersom die de Amsterdammers in het verleden overmaakten naar sc Heerenveen voor Miralem Sulejmani. "Dat is echt belachelijk. En buitenlandse toppers willen niet naar Ajax. Hoeveel we ook willen uitgeven", besluit De Boer.

Faber: "Het gaat goed met Phillip"

PSV-trainer Phillip Cocu herstelt volgens Ernest Faber goed van de rugoperatie. Faber neemt de rest van het seizoen de honneurs waar. Cocu is begonnen aan zijn revalidatie. Bij de coach van PSV werd een tumor uit zijn rug verwijderd. Dit seizoen zit hij niet meer op de bank bij de Eindhovenaren. Faber heeft samen met Chris van der Weerden de taken van Cocu overgenomen. Het duo houdt contact met de oud-speler van onder meer Vitesse, PSV en FC Barcelona.

"Het gaat goed met Phillip, hij herstelt voorspoedig", aldus Faber op een persconferentie. "Deze week heb ik hem een aantal keren kort gesproken. In eerste instantie vanzelfsprekend over zijn gezondheid. Hij heeft een pittige operatie achter de rug en richt zich van dag tot dag op zijn herstel."

Faber ging vorige week met PSV onderuit in eigen huis. FC Groningen bleek met 2-3 te sterk in het Philips Stadion. Faber: "Tegen FC Groningen wilden we misschien wel te graag en daarom speelden we wat te gehaast. In Heerenveen moeten we de draad oppakken en ons eigen spel spelen."

De interim-coach is niet van plan de opstelling op veel plaatsen te wijzen tegen sc Heerenveen. PSV gaat zaterdagavond op bezoek bij de nummer zes van de Eredivisie. "We gaan niet alle vastigheden overboord gooien. De kans is inderdaad groot dat Mathias Jörgensen speelt", aldus Faber, die niet over de geschorste Jeffrey Bruma kan beschikken.

"Wij moeten gewoon onze duels blijven winnen, de ambitie is er om het seizoen goed af te sluiten", besluit de oud-verdediger van PSV. De Eindhovenaren hebben nog uitzicht op plaats twee. Het gat met nummer twee Feyenoord is vier punten. De Rotterdammers krijgen zondag RKC Waalwijk op bezoek.

Keitany: 'Wereldrecord marathon mogelijk in Londen'

Hardloopster Mary Keitany denkt dat haar Keniaanse landgenoten volgende week een serieuze gooi kunnen doen naar het wereldrecord op de marathon. Dat zou op 12 april moeten gebeuren tijdens de zeer sterk bezette marathon van Londen. 

De 32-jarige Keitany zal zelf niet van de partij zijn. Zij is nog maar drie maanden in training nadat ze moeder is geworden. Haar landgenoten zorgen echter voor een ijzersterke bezetting. Florence en Edna Kiplagat zijn de snelste twee in het team. Beiden hebben al een tijd onder de 2:20 uur gelopen, iets wat nog maar voor achttien vrouwen, inclusief Keitany, is weggelegd.

Ook Priscah Jeptoo staat aan de start, zij heeft een persoonlijk record net boven de 2:20 uur. 'Ze hebben een aantal van de snelste tijden ooit neergezet. Als ze goed samenwerken moet een wereldrecord absoluut mogelijk zijn. Daarnaast is er goed weer en een aantal sterke hazen nodig', aldus Keitany, die zelf een van slechts drie vrouwen is die de marathon meer dan eens heeft afgelegd in minder dan 2 uur en 20 minuten.

Het huidige wereldrecord is in handen van Paula Radcliffe. De Britse verpluverde in Chicago in 2002 het oude record van Catherine Ndereba uit Kenia met anderhalve minuut. Een jaar later liep ze in Londen een tijd van 2:15,25 uur, een tijd die sindsdien zelfs nooit benaderd is. Niet iedereen is het echter eens met het huidige wereldrecord. Radcliffe liep het destijds met mannelijke hazen, terwijl ze het in Chicago alleen deed.

Het Keniaanse team in Londen heeft een serieuze erelijst. Jeptoo won in 2011 de marathon van Parijs, zegevierde in 2013 in Londen en New York en pakte in 2012, wederom in Londen, olympisch zilver. Florence Kiplagat verbrak in februari in Barcelona het wereldrecord op de halve marathon, in bezit van Keitany, met liefst 38 seconden. In 2011 en 2013 won ze de marathon van Berlijn. Edna Kiplagat won in 2010 in New York en wist vorig jaar in Moskou als eerste vrouw ooit haar wereldtitel op de marathon succesvol te verdedigen.

Grijs weer tijdens Ronde van Vlaanderen

Na een week lenteweer is het bij de Ronde van Vlaanderen gedaan met de zon. Het weer in Vlaanderen is zondag grijs met veel bewolking en af en toe een bui. Vooral in de middag, tijdens de finale van Vlaanderens Mooiste, wordt regen verwacht, meldt weeronline.nl.

De maximumtemperatuur is zondag ondanks het grijze weer aangenaam: 16 tot 19 graden. Door een zuidwestelijke wind krijgen de renners het in de finale vooral tussen de Taaienberg, op 37 kilometer van de finish, en de Kruisberg, elf kilometer later, zwaar te verduren. Wie op de laatste tien kilometer alleen voorop rijdt, treft het. In de slotfase staat de wind in de rug.

Denswil: "Bij Ajax slagen is mijn droom"

Stefano Denswil erkent dat gesprekken met Ajax over een nieuw contract zijn gepauzeerd, maar van een vertrek is nog geen sprake volgens de verdediger. De twintigjarige Denswil heeft bij Ajax een contract tot volgend jaar zomer.

De Amsterdammers willen graag verlengen met de Zaandammer, maar hij zou eerst meer duidelijkheid willen over de toekomst. Denswil was in de eerste seizoenshelft vaak een basiskracht bij Ajax, maar na de winterstop zit hij vooral op de bank.

Een transfer is voorlopig niet aan de orde. "We zijn bezig om de puntjes op de i te zetten", zegt Denswil tegen AT5. "De onderhandelingen zelf zijn nu even gepauzeerd ja, dat klopt. Maar we zijn zeker niet gestopt met praten", aldus de jeugdinternational, die dit seizoen veertien competitieduels speelde en zes keer uitkwam in de Champions League.

"Er hangt veel af van Niklas Moisander. Of hij blijft of niet. Ik wil mezelf doorontwikkelen en veel wedstrijden spelen. Maar als hij blijft betekent het ook weer niet automatisch dat ik vertrek. Ik heb die speelminuten natuurlijk ook deels in eigen hand. Ik moet mezelf in de kijker spelen", aldus Denswil, die tegen FC Twente en RKC Waalwijk de geblesseerde Moisander verving.

De linkspoot hoopt bij trainer Frank de Boer definitief een basisplaats te veroveren. "Diep in m'n hart wil ik gewoon bij Ajax blijven. Ajax is m'n club en hier slagen is mijn droom", besluit Denswil, die in november 2012 zijn debuut maakte tegen Vitesse (0-2). De verwachting is dat Denswil zondag tegen Vitesse in de basis start vanwege de absentie van Moisander.

Jordania: "Niet trots op wat is gebeurd"

Merab Jordania heeft spijt van zijn uitlatingen aan het adres van Joost de Wit. De ex-voorzitter van Vitesse dreigde onder meer de vingers van De Wit af te snijden. Jordania noemde het geen serieuze bedreiging. De Georgiër bedoelde het naar eigen zeggen gekscherend. "Maar als hij zich daadwerkelijk zo heeft gevoeld, dan spijt me dat", zegt Jordania tegen de NOS.

De voormalig eigenaar van Vitesse werd verhoord door de politie en ontving een stadionverbod van Vitesse. "Ik heb gezellig een kop koffie daar gedronken", aldus Jordania over zijn uren op het politiebureau. "Verbitterd ben ik niet, eerder teleurgesteld. Ik ben niet trots op wat er is gebeurd." De Wit vertelde donderdag in Nieuwsuur dat hij maandenlang werd bedreigd door Jordania, die in oktober vertrok bij de Arnhemse club.

Jordania blijft achter de uitspraken staan dat Chelsea de leiding heeft bij Vitesse en dat de Engelse club de Arnhemmers niet kampioen wil laten worden. De uitlatingen van de ex-voorzitter werden vrijdag door trainer Peter Bosz weggezet als 'lulverhalen'.

Supporters van Vitesse houden zondag een mars om hun ongenoeg te uiten over de huidige situatie bij Vitesse. De Arnhemse club hoopt het vizier voor zondagmiddag op de wedstrijd tegen lijstaanvoerder Ajax te richten. De Amsterdammers kunnen bij winst kampioen worden.

Tomasson: "Dit doet club enorm veel pijn"

Roda JC heeft nog vier wedstrijden om degradatie af te wenden. Trainer Jon Dahl Tomasson merkt dat iedereen binnen de club vurig hoopt op een ontsnapping. De Limburgers staan onderaan in de Eredivisie. Het gat met nummer zeventien NEC is twee punten.

Het verschil met de veilige zone is met negen punten waarschijnlijk onmogelijk te overbruggen. Roda JC hoopt in de laatste competitiewedstrijden in ieder geval directe degradatie naar de Jupiler League te voorkomen.

Vorige week leed Roda JC een kostbare nederlaag tegen concurrent RKC Waalwijk (0-1). Komende zondag wacht een thuisduel met AZ. "Natuurlijk is de huidige situatie niet alleen ontzettend vervelend voor de spelers en de staf. Ook bij de rest van het personeel en uiteraard de supporters doet dit enorm veel pijn", zegt Tomasson op de clubsite van Roda JC.

"Heel veel mensen hebben iets met deze prachtige club. Op de tribunes zag ik vorige week huilende mensen, dat vond ik echt verschrikkelijk", aldus de Deense coach. Tomasson verving na de winterstop de vertrokken Ruud Brood. Na de trainerswissel ging het niet veel beter met de club uit Kerkrade.

Roda JC won na de winterstop twee keer en verloor negen wedstrijden. De Limburgers hielden sc Heerenveen in Friesland op een gelijkspel. Concurrent NEC krijgt zaterdagavond SC Cambuur op bezoek. Roda JC speelt na zondag nog tegen FC Twente (uit), FC Groningen (thuis) en Go Ahead Eagles (uit).

Van Basten: "Moeten heel veel mensen weg"

Marco van Basten ziet een langer verblijf bij sc Heerenveen niet zitten vanwege de vele aankomende veranderingen. De trainer gaat na dit seizoen weg. Van Basten is bezig aan zijn tweede seizoen bij sc Heerenveen. De oud-topspits besloot niet bij te tekenen.

Deze jaargang doet de ploeg uit Friesland met veel jonge spelers mee om een Europees ticket. "Het is ontzettend leuk. Het zijn allemaal vaardige en slimme spelers", zegt Van Basten tegen Voetbal International.

Ondanks dat talenten tot bloei komen en de resultaten vooralsnog positief stemmen, ziet Van Basten geen reden om te blijven. "Bij SC Heerenveen moeten heel veel mensen weg. En ik voelde dat al aankomen", aldus de hoofdcoach, die weet dat onder meer Marco Roelofsen (assistent-coach) en Albert van der Sleen (keeperstrainer) weg moeten.

"Dat heeft meegespeeld in mijn beslissing om te vertrekken. Ik zou van alle kanten beperkt worden en dat wil ik niet. Toen heb ik gezegd dat mijn gevoel niet goed was. Je probeert het toch vaag te houden omdat je nog maanden door moet. Er is nu een ander gezag, en dat wil andere mensen neerzetten. En dat ging mij te veel één kant op", besluit Van Basten.

Heerenveen staat na dertig wedstrijden op de zesde plaats. Komend weekend wacht voor de Friezen een thuiswedstrijd tegen nummer vijf PSV. De Eindhovenaren staan acht punten voor op de ploeg van Van Basten. Vorig seizoen eindigde Heerenveen op de achtste plaats.

Rentree Gesink in Baskenland

Robert Gesink is volledig hersteld van zijn fysieke klachten die hem half maart dwongen tot opgave in de Tirreno-Adriatico. De wielrenner van de Nederlandse ploeg Belkin maakt volgende week zijn rentree in de Ronde van Baskenland (7-12 april). Hij is met Bauke Mollema kopman. "Dit is een wedstrijd uit de WorldTour en dus een hoofddoel voor ons", aldus ploegleider Merijn Zeeman.

Gesink stapte af in de vierde etappe van de Tirreno met klachten aan zijn urinewegen. "Ik voel me goed en kijk er erg naar uit om weer te gaan koersen. Baskenland is een mooie koers", aldus de renner uit Varsseveld, die in 2011 al eens als derde eindigde. De Ronde van Baskenland begint maandag 7 april met een heuvelachtige etappe rond Ordizia en eindigt 12 april met een tijdrit in Markina-Xemein.

Heerenveen heeft Zweedse doelman Noring binnen

Sc Heerenveen heeft zich vrijdag versterkt met de Zweedse doelman Viktor Noring. De 23-jarige sluitpost komt over van FK Bodø/Glimt uit Noorwegen en traint per direct mee bij de Friezen. Hij is evenwel pas na de zomer inzetbaar. Noring, die eerder voor Trelleborg, Malmö en Celtic speelde, tekende voor twee seizoenen.

Noring wil eerste doelman worden bij de Friese eredivisionist. Kristoffer Nordfeldt wil weg bij Heerenveen, dus de positie onder de lat lijkt open te liggen. Dat hij nu al meetraint in Heerenveen ziet de 1,96 meter lange Noring ook als iets positiefs. "Eigenlijk is dit ideaal. Ik heb tijd om de club en de mensen te leren kennen en een huis te zoeken, mijn leven te organiseren."

De nieuwe aanwinst speelde interlands voor diverse Zweedse jeugdselecties. Ook keepte Noring één A-interland, een oefenwedstrijd tegen Zuid-Afrika.

Michaëlla Krajicek naar halve finale in Dijon

Tennisster Michaëlla Krajicek heeft vrijdag de halve finale van het ITF-toernooi in Dijon bereikt. Op het Franse hardcourt kende de Nederlandse nummer 223 van de wereld een valse start tegen de 109 posities lager gerangschikte Duitse Nina Zander. Nadat ze de eerste set kansloos had verloren, stelde de nummer twee van de plaatsingslijst orde op zaken: 0-6, 6-2 en 6-2.

In de halve eindstrijd neemt Krajicek het op tegen Miharu Imanishi uit Japan. Zij was met 6-1 en 6-3 veel te sterk voor de Tsjechische Martina Borecka. Borecka is samen met Krajicek nog actief in het dubbelspel. Ze staan later vrijdag in de finale.

Dynamo Kiev zegt oefenduel in Moskou af

Voetbalclub Dynamo Kiev heeft een oefenwedstrijd tegen Spartak Moskou afgezegd. Dat meldt Spartak vrijdag op zijn website. Het duel, ter gelegenheid van de opening van het Spartak-stadion, zou op 24 juli gespeeld worden. Dynamo beroept zich op overmacht, maar waarschijnlijk spelen de politieke verhoudingen tussen Oekraïne en Rusland een rol.

Oekraïne en Rusland staan elkaar naar het leven sinds de Russen vorige maand het Oekraïense schiereiland de Krim annexeerden. Dat gebeurde nadat de Russisch gezinde Oekraïense president Viktor Janoekovitsj na maandenlange protesten op de vlucht was geslagen. Rusland besloot daarop dat de belangen van de Russischtalige meerderheid op de Krim beschermd moesten worden en bezette de regio.

Wietteelt zet hypotheek op de tocht

Huiseigenaren in de regio Zeeland-West-Brabant die hun woning beschikbaar stellen voor de wietteelt, lopen het risico dat zij hun hypotheek en woning kwijtraken. Politie en justitie binden samen met hypotheekverstrekkers de strijd aan tegen de georganiseerde wietteelt, maakte het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag bekend.

In de provincie Brabant zijn naar schatting tussen de 5500 en 6800 kwekerijen actief, goed voor een omzet van 1 miljard euro. Vorig jaar ontmantelde de politie er ruim 600. In bijna de helft van de gevallen zat zo'n kwekerij in een koopwoning. Wietteelt gaat vaak hand in hand met hypotheekfraude.

Twee Nederlandse vrouwen vermist in Panama

Twee Nederlandse vrouwen worden sinds dinsdag vermist in Panama. De twee kwamen niet terug na een wandeltocht. De autoriteiten in het Latijns-Amerikaanse land hebben een grootscheepse zoektocht op touw gezet, zegt een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Het gaat om een 21-jarige vrouw uit Utrecht en een 22-jarige Amersfoortse. De twee zouden in de buurt van het stadje Boquete moeten zijn. De familie heeft sinds dinsdag geen contact meer met ze gehad.

De Nederlandse ambassadeur in Panama is naar het gebied gegaan waar de vrouwen worden gezocht om de zaak in de gaten te houden.

Halfjaar cel en tbs voor ontvoeren zoontje

Een 33-jarige man uit Nuland is vrijdag veroordeeld tot een celstraf van zes maanden en tbs met dwangverpleging voor het ontvoeren van zijn twee maanden oude zoontje. Ook mishandelde hij zijn vriendin en bedreigde en sloeg hij zijn vader.

Het zoontje van de Brabander werd in augustus uit huis geplaatst en ondergebracht bij een pleeggezin. Na afloop van een afspraak om het kind te mogen zien, zette de man zijn zoontje in zijn auto en ging hij ervandoor. Ook de moeder van het kind zat tegen haar zin in de auto.

Een paar dagen eerder had de man zijn vriendin mishandeld. Dat gebeurde nadat de verdachte te horen had gekregen dat het kind uit huis zou worden geplaatst. In november mishandelde de man zijn vader. Het slachtoffer kreeg klappen toen hij weigerde geld te geven. Ook werd hij bedreigd door zijn zoon.

De straf komt overeen met de eis van justitie. De rechtbank in Den Bosch vindt een tbs-behandeling nodig om herhaling van geweld te voorkomen.

OM eist vijftien jaar voor bijlmoord Venlo

Een 45-jarige vrouw uit Venlo gaat als het aan justitie ligt vijftien jaar de cel in voor de moord op haar vriend. Het Openbaar Ministerie in Roermond acht bewezen dat de van oorsprong Thaise vrouw in september 2012 het slachtoffer met een bijl om het leven bracht.

De vrouw zou met de bijl, die ze een week eerder had gekocht, op het hoofd en het lichaam van het slachtoffer hebben ingehakt. De man wilde dat de verblijfsvergunning van de vrouw niet werd verlengd.

De uitspraak is naar verwachting over twee weken.

Tweede bètafase Final Fantasy XIV

Square Enix kondigt vandaag aan dat de tweede bètafase van de PlayStation 4-versie van Final Fantasy XIV: A Realm Reborn vanaf vandaag tot 7 april 10:00 live is.

In fase 2 van de bèta wordt gebruik gemaakt van de live servers, waardoor je kunt spelen tegen pc- en PlayStation 3-gamers en gebruik kunt maken van je bestaande personages. Personages en spelvoorgang die je opbouwt tijdens deze bèta kun je meenemen naar de uiteindelijke game die vanaf 14 april van start gaat. Daarnaast kan iedereen die de reguliere versie of Collector’s Edition van de game pre-ordert gebruik maken van de Early Access en al vanaf 11 april spelen.

Iedereen met een PlayStation 4 kan zonder vooraanmelding gratis deelnemen aan de bètafase. Dat gaat als volgt:

  1. Ga naar de PlayStation®Store en download FINAL FANTASY XIV: A Realm Reborn (PlayStation®4 Beta Version). Wanneer de download is voltooid zal de installatie automatisch beginnen.
  2. Start FINAL FANTASY XIV: A Realm Reborn (PlayStation®4 Beta Version) vanaf het hoofdmenu.
  3. Log in met (of creëer) je Square Enix account en volg de instructies op het scherm om de game te starten

Vakbondsbetoog ontaardt in rellen

De massale demonstratie van tienduizenden Europese vakbondsleden in Brussel is vrijdag uit de hand gelopen. Kort na afloop van de betoging bekogelden enkele tientallen deelnemers de politie met sinaasappels en kasseien. De politie zette daarop waterkanonnen en pepperspray in om de betogers in het gareel te krijgen.

Een woordvoerder van vakcentrale FNV - met zo'n tweeduizend betogers in Brussel - zegt desgevraagd niets te weten over rellen na afloop van het vakbondsbetoog. "Onze mensen lopen al weer rustig naar de bussen", zei hij. "Er werd wel wat vuurwerk afgestoken, maar dat gebeurt bij elke demonstratie wel."

Bij de demonstratie, die voor de rest zonder problemen verliep, zouden volgens officiële cijfers van de Brusselse politie ruim 25 duizend betogers aanwezig zijn geweest. De vakbonden hebben het in een verklaring over twee keer zo veel demonstranten.

Ook leden van de Nederlandse vakcentrales CNV zijn bij de demonstratie aanwezig. Onder de Nederlandse demonstranten van CNV en FNV zijn ook de werknemers van de Xerox-fabriek in het Limburgse Venray, die vrijdag voor de zevende keer staken voor een beter loon en meer vaste banen.

FNV-voorman Ton Heerts sprak tijdens de betoging over de gevolgen van het 'strikte bezuinigingsbeleid' dat Europa aan de lidstaten oplegt. Daardoor zijn volgens Heerts miljoenen banen verloren gegaan. "In Europa leeft nu 25 procent van de mensen in armoede", zo stelde hij.

"Zeker ook in de publieke sector in Nederland worden door de bezuinigingen tienduizenden banen vernietigd, bijvoorbeeld in de zorg", zei de FNV-voorzitter. "Dat is desastreus voor de koopkracht van mensen. We zetten dan ook alles op alles om te bewerkstelligen dat Europa investeert in een gezamenlijk banenplan van de Europese vakverenigingen."

Tiental drones onderschept tijdens nucleaire top

De politie heeft vorige maand tijdens de Nuclear Security Summit (NSS) ongeveer tien drones onderschept. Ook werden enkele wapens in beslag genomen. Dat meldt de politie vrijdag in een terugblik op de top in Den Haag.

Tijdens de NSS-top werd het luchtruim in een straal van ongeveer honderd kilometer rond Den Haag afgesloten. Dat gold niet alleen voor het normale vliegverkeer maar ook voor drones. De onbemande vliegtuigjes werden volgens de politie op verschillende plaatsen in Nederland onderschept.

Een woordvoerder laat desgevraagd weten dat de eigenaren van de drones zijn aangesproken of een bekeuring hebben gekregen. Het ging bijvoorbeeld om kinderen die met een vliegend object aan het spelen waren.

Den Haag leek tijdens de NSS grotendeels op een vesting. Niet alleen het luchtruim werd afgesloten, ook het gebied rond het World Forum was voor de ongenode gasten niet bereikbaar. Voor de top brachten tientallen regeringsleiders een bezoek aan de stad.

Extra XP-weekend voor Diablo-spelers

Meer dan 1,5 miljoen spelers over de hele wereld hebben sinds de lancering van de uitbreiding Diablo III: Reaper of Souls vorige dinsdag 25 maart de Engel des Doods gestopt.

Om deze prestatie te vieren krijgen spelers dit weekend een ervaringsbonus van 50%. Deze periode begint vandaag om 17:00 uur en eindigt op maandag 7 april om 05:00. Dus al schijnt de zon, jammer dan, inloggen en spelen tot je Paragon-level drie cijfers of meer bevat.

Actie

Alien Isolation gaat voor klassiek geluid

SEGA heeft een nieuwe trailer uitgebracht van Alien: Isolation om te laten zien, en horen, dat geluid belangrijk is in het spel.

Het team van Creative Assembly bespreekt hoe ze het geluid en de muziek van de originele film uit 1979 trouw willen blijven om de speler in angst te laten spelen. Alien: Isolation is een first-person survival horrorgame gebaseerd op de klassieker van Ridley Scott. Spelers moeten overleven met de spullen die ze in het spel vinden, en door te improviseren bij problemen.

Alien: Isolation kom 7 oktober uit voor Xbox One, PlayStation 4, pc, Xbox 360 en PlayStation 3.

The Elder Scrolls lanceert online

Bethesda Softworks kondigt vandaag aan dat de MMO The Elder Scrolls Online nu beschikbaar is voor pc en Mac, en levert er meteen een launchtrailer bij. The Elder Scrolls Online is ontwikkeld door Zenimax Online Studios.

Spelers kunnen in The Elder Scrolls Online hun eigen manier van spelen bepalen, terwijl ze vertrekken op avontuur doorheen Tamriel. Je kunt alleen de heroïsche queeste aanvatten zoals in eerdere Elder Scrolls-games, je kunt de wereld ontdekken met vrienden, of je kunt met honderden tegelijk deelnemen aan enorme PvP battles met als doel het Rijk te redden.

"We zijn erg dankbaar voor de enorme respons die The Elder Scrolls Online al kreeg," zegt Matt Firor, Game Director ban The Elder Scrolls Online. "Vijf miljoen mensen registreerden zich voor de beta en het is duidelijk dat grote aantallen fans gewacht hebben op het moment dat ze hun eigen online avontuur kunnen starten en kunnen ervaren wat de game te bieden heeft. Het is voor ons fantastisch om dit nu door te geven aan iedereen."

De vrijgegeven launchvideo The Siege is hieronder te zien.

Ebola nu mogelijk ook in Mali

De uitbraak van ebola die vorige maand begon in Guinee heeft zich mogelijk verspreid naar Mali. De autoriteiten in Mali onderzoeken momenteel drie mogelijke besmettingen, aldus de regering vrijdag.

Van de drie patiënten zijn bloedmonsters afgenomen die voor onderzoek naar de Verenigde Staten zijn gestuurd. De drie patiënten zijn in quarantaine geplaatst.

Het extreem dodelijke ebolavirus dook vorige maand op in Guinee en heeft daar al aan zeker 84 mensen het leven gekost. In het naburige Liberia zijn ook al twee mensen aan het virus bezweken.

Ebola is een van de dodelijkste virussen ter wereld. Meer dan negentig procent van de mensen die in Guinee besmet zijn geraakt zijn overleden.

Wilders zoekt dialoog met islamitische wereld

Geert Wilders heeft zich in zijn eerste bijdrage voor het christelijke televisiestation Al Hayat TV nadrukkelijk gericht op de dialoog met de islamitische wereld. De PVV-leider zegt ook te hechten aan de vrijheid van moslims in de Arabische wereld.

In de videoboodschap benadrukt de voorman dat hij absoluut niets tegen moslims heeft. "Ik verafschuw alles dat te maken heeft met geweld, discriminatie, extremisme of wat dan ook", zegt Wilders in het bericht dat hij donderdag zelf op Twitter plaatste. "Ik heb geen probleem met wie dan ook, ook niet met moslims."

De politicus gaat vervolgens verder met zijn bekende standpunt. "Ik zie de islam niet als een religie, maar als totalitaire ideologie dat elk onderdeel van de maatschappij beheerst." Volgens Wilders is het mensen niet toegestaan de 'islam te verlaten'. Om die reden zegt hij ook in de Arabische wereld te vechten voor de vrijheid van moslims.

De uitzendingen moeten voortaan wekelijks verschijnen onder de titel Geert Wilders Weekly. De politicus maakte de samenwerking met het christelijke televisiestation vorige week bekend.

Uitslag eerste vrije training Bahrein

Lewis Hamilton heeft tijdens de eerste vrije training voor de Grand Prix van Bahrein de snelste tijd gereden. De Mercedes-coureur bleef met een tijd van 1.37,501 zijn teamgenoot Nico Rosberg en Ferrari-rijder Fernando Alonso nipt voor.

Aan de training deden twee Nederlanders mee. Giedo van der Garde mocht in de Sauber stappen en kwam tot een achttiende tijd. Robin Frijns verging het iets minder, want hij werd met de Caterham voorlaatste. Zijn tijd en die van teamgenoot Marcus Ericsson waren iets langzamer dan Mitch Evans even daarvoor met een GP2-bolide was. Opvallende moment kwam uit de pits, want Ferrari stuurde Alonso naar buiten met drie medium- en linksvoor een zachte band. Gelukkig zette de Spanjaard de bolide voor het uitrijden van de pits stil om weer naar binnen geduwd te worden.

Uitslag

Pos Coureur Team Tijd Verschil Ronden
1 L. Hamilton Mercedes 1:37.502 - 14
2 N. Rosberg Mercedes 1:37.733 +0.231 13
3 F. Alonso Ferrari 1:37.953 +0.451 17
4 N. Hülkenberg Force India 1:38.122 +0.620 10
5 J. Button McLaren 1:38.636 +1.134 16
6 K. Räikkönen Ferrari 1:38.783 +1.281 12
7 K. Magnussen McLaren 1:38.949 +1.447 15
8 D. Kvyat Toro Rosso 1:39.056 +1.554 24
9 S. Perez Force India 1:39.102 +1.600 21
10 S. Vettel Red Bull 1:39.389 +1.887 16
11 F. Massa Williams 1:39.533 +2.031 11
12 J. Vergne Toro Rosso 1:39.862 +2.360 26
13 F. Nasr Williams 1:40.078 +2.576 14
14 D. Ricciardo Red Bull 1:40.406 +2.904 19
15 A. Sutil Sauber 1:40.652 +3.150 20
16 P. Maldonado Lotus 1:40.793 +3.291 31
17 J. Bianchi Marussia 1:40.889 +3.387 20
18 G. van der Garde Sauber 1:40.913 +3.411 20
19 R. Grosjean Lotus 1:41.036 +3.534 24
20 M. Chilton Marussia 1:41.794 +4.292 20
21 R. Frijns Caterham 1:42.417 +4.915 35
22 M. Ericsson Caterham 1:42.711 +5.209 21

Golfster Boeljon in subtop bij eerste major

Golfster Christel Boeljon heeft zich na de eerste ronde van het Kraft Nabisco Championship, het eerste majortoernooi van het jaar, in de subtop genesteld. Ze had 73 slagen nodig voor de achttien holes, een meer dan het baangemiddelde. Daarmee staat ze gedeeld 29e. Dewi-Claire Schreefel ging rond in 75 slagen en staat op de gedeelde zestigste positie.

Vrijdag wordt de tweede ronde gespeeld van het majortoernooi in het Californische Rancho Mirage. Shanshan Feng uit China begint daar als leidster aan. Met een score van 66 slagen, zes onder par, was ze een slag beter dan de Zuid-Koreaanse Se Ri Pak en Michelle Wie uit de Verenigde Staten. Titelverdedigster Inbee Park uit Zuid-Korea ging rond in 74 slagen en staat gedeeld veertigste met een achterstand van acht slagen op Feng.

Na het Kraft Nabisco Championship volgen op de vrouwentoer nog vier andere majors. Bij de mannen, waar volgende week met de Masters het eerste majortoernooi wordt afgewerkt, zijn er in totaal vier majors.

[DC] Tsjechen ruim voor tegen Japan

De Tsjechische tennissers staan na de eerste dag van hun kwartfinaleduel tegen Japan met 2-0 voor. In Tokyo was Radek Stepanek in de eerste wedstrijd met 3-1 te sterk voor Tatsuma Ito: 6-7 (5), 7-6 (5), 6-1 en 7-5. Lukas Rosol gaf vervolgens een voorsprong tegen Taro Daniel uit handen, maar won toch: 6-4, 6-4, 3-6, 4-6 en 6-2.

Titelverdediger Tsjechië, dat het landentoernooi de afgelopen twee jaar won, is nog een zege verwijderd van de halve finale. Die kan zaterdag in het dubbelspel worden geboekt.

De andere drie kwartfinales worden in Europa gespeeld. Frankrijk speelt thuis tegen Duitsland, terwijl Italië Groot-Brittannië ontvangt. Kazachstan moet bij Zwitserland op bezoek.

GameSpy trekt de stekkers eruit

Op 31 mei trekt GameSpy de stekkers uit de Masterservers. Dit houdt in dat de servers die matchmaking, leaderboards en lobbies verzorgen niet meer werken. Een deel van de games vertrekt naar andere onlinediensten en andere zullen stoppen met online ondersteuning.

Onduidelijk is welke games ermee stoppen. Eerder gaf Nintendo al aan dat zij gingen stoppen met het online ondersteuning van de Wii per 20 mei. Mario Kart Wii en Animal Crossing: City Folk maken bijvoorbeeld gebruik van de diensten van GameSpy. Bohemia Interactve geeft aan dat zij werken aan patches voor Arma 3 en Arma 2: Operation Arrowhead omdat de CD key controle via GameSpy lopen.

GameSPy

Binnenkort uitgekeken...

Catapult en Shellshock in Transformers Universe

Jagex heeft twee nieuwe robots uit Transformers Universe bekendgemaakt. Catapult en Shellshock gaan respectievelijk de Autobots en Decepticons versterken.

Catapult is uitgerust met een sluipschuttergeweer en is voor long-range kills gemaakt. Shellshock heeft een stevig pantser en houdt meer van het brutere schietwerk. Zet deze robot in mid-range met een opdracht tot vernietiging en Shellshock heeft iedere keer een geweldige tijd.

Als jij deel wilt uitmaken van het closed-bèta programma, meld je dan nu aan. De bèta gaat dit weekend live en de toegang wordt op “wie eerst komt, het eerst maalt” basis bepaald. Om je aan te melden en in aanmerking te komen voor de closed-bèta ga je naar de volgende site. Transformers Universe komt deze zomer uit voor verschillende browsers. Lees ook het interview voor meer informatie.

Kort, pittig kapsel na baby is feit

In het Verenigd Koninkrijk heeft men een onderzoek gedaan naar de modegewoonten van kersverse moeders. In het kader van 'dat wisten wij al lang' komt vooral één ding naar voren: in plaats van een milf te worden, nemen de vrouwtjes massaal een kort, pittig kapsel.

KLB-topics vol zijn over dit onderwerp geschreven: vrouwen met een kort, pittig kapsel. Gekscherend werd altijd gezegd dat zodra een vrouw eenmaal een spruit heeft uitgepoept, dat ze direct naar de kapper gaan voor een korte coupe. En verdomd, nu blijkt het nog waar te zijn ook.

Want zodra de buit eenmaal binnen is en manlief haar niet meer verlaat omdat 'een kind schept nu eenmaal een band', heeft de vrouw geen charmes meer nodig. Denken ze. Zo draagt ruim een op de vijf nieuwe moeders geen korte rok meer.  Ook hoge hakken (18 procent) en skinny jeans (17 procent) verdwijnen massaal in de kliko.

En dan natuurlijk het allerergste. Maar liefst 18 procent van de nieuwbakken mama's laat zich middels een grasmaaier een kort kapsel aanmeten. Want 'dat is zo lekker makkelijk!'.

Ruim driekwart van de vrouwen geeft toe zichzelf anders te kleden na de bevalling, terwijl ruim de helft zegt geen tijd meer te hebben voor mode. Ruim een kwart van de moedertjes bekent te zijn gestopt er lekker uit te zien en 42 procent geeft toe dat op de kinderen letten een knoeiboel is.

Ook worden de kledinguitgaven van de nieuwe moeders bijna gehalveerd. Toch gloort er nog een klein lichtje aan de horizon: als het jongste kind eenmaal een kleuter is geworden, gaan de moedertjes zich eindelijk weer wat meer bekommeren om zichzelf. Toch nog...

'Ik heb het gedaan!!!! Al mijn lange haar is wegggg!
Ik ben zo super blij met mijn korte koppie!
Dit had ik veel eerder moeten doen.
Volgende maand, ga ik er blonde stukjes in blonderen...'

Bekele wil wereldrecord bij marathondebuut

Kenenisa Bekele maakt komende zondag in Parijs zijn debuut op de marathon. De Ethiopische wereldrecordhouder op de 5000 en 10.000 meter is ambitieus, want hij wil meteen ook het wereldrecord op de 42 kilometer en 195 meter overnemen.

De Keniaan Wilson Kipsang is de huidige recordhouder nadat hij vorig jaar een tijd van 2.03,23 uur op de klokken bracht. De beste debutant ooit is Dennis Kimetto die in 2012 in hetzelfde Berlijn 2.04,16 neerzette.

Mocht Bekele een aanval doen op de beste tijd van een debutant ooit of het wereldrecord, dan moet er een flinke hap van het parkoersrecord van Parijs. Dat staat nu op 2.05,12 uur. "Mijn droom is om bij mijn debuut een wereldrecord te lopen. Het is in ieder geval mijn doel om de beste te zijn." Mocht het avontuur goed bevallen, dan kan de Ethiopier in 2016 mogelijk aan de start staan van de olympische marathon in Rio de Janeiro. Op de baan heeft hij al gouden plakken op de 5000 (2008) en 10.000 meter (2004 en 2008).

Uncharted-schrijfster stapt over naar Star Wars

Amy Hennig stapt over naar Visceral Games. Zij gaat daar aan het werk aan een nieuwe Star Wars-game. Viscerals general manager Steve Papoutsis heeft op het blog van Electronic Arts bevestigd dat Hennig bij hun bedrijf gaat werken aan Star Wars.

Hennig is vooral bekend geworden als schrijfster van de Uncharted-gamereeks. Enige tijd geleden liet zij al weten Naughty Dog te verlaten. 

"As both a colleague and friend, I’ve always admired her approach to creative development – focusing on nailing down the soul of a game first, and then making sure the writing, the gameplay, the design and the art comes together to form a unified, interactive experience for the player", zegt Steve Papoutsis over Hennig. 

Volgens Papoutsis zijn er meerdere gesprekken geweest om te bepalen aan welke game Hennig zou gaan beginnen te werken. Uiteindelijk is dat dus de nieuwe Star Wars geworden. Wat deze game precies gaat worden is nog niet bekend. Eerdere vacatures bij Electronic Arts spreken in ieder geval van een open-wereldgame.

Alleen goede doelen krijgen uitstel IBAN

Goede doelen kunnen ook na 1 augustus nog gebruikmaken van korte actienummers, zoals giro 555. Bij alle andere boekingen via internetbankieren worden oude rekeningnummers vanaf die datum niet meer automatisch omgezet. Dat heeft het Nationaal Forum SEPA-migratie, waarin onder meer banken en consumentenorganisaties zijn verenigd, vrijdag bekendgemaakt. Hiermee wordt het uitstel dat Nederland heeft gekregen niet volledig gebruikt.

De banken houden op aandringen van de consumentenvertegenwoordigers voorlopig nog wel de mogelijkheid in de lucht om via een speciaal hulpmiddel snel een oude bankrekening om te kunnen zetten naar het veel langere IBAN. Dat hulpmiddel is onder meer beschikbaar via de smartphone en de website van de IBAN BIC Service. Pas als consumenten daar geen gebruik meer van maken, wordt de dienst uit de lucht gehaald.

Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem (PvdA) had in januari op aandringen van een aantal Kamerleden twee jaar uitstel bedongen in Brussel voor de overgang naar het SEPA-systeem, waar het IBAN onderdeel van uitmaakt. De banken, die het uitstel hadden moeten uitvoeren, hebben toen het nationaal forum om advies gevraagd of wel gebruik moest worden gemaakt van die 'waiver'.

Het nationaal forum stelt nu dat uitstel te veel verwarring oplevert voor consumenten. Die zouden namelijk twee jaar langer zowel met IBAN als met de oude nummers moeten werken. Zo'n beetje alle bedrijven hebben de overstap naar IBAN namelijk al gemaakt. Voor banken levert uitstel bovendien extra kosten op, omdat zij dan langer de ict in de lucht moeten houden die de conversie uitvoert.

De overgang naar IBAN heeft daarnaast heel veel fraude in de hand gewerkt via phishingmails, lichtte Bernard Juffermans van het platform toe. De totale schade hiervan bedroeg volgens het forum vorig jaar een miljoen euro. Door zoals gepland per 1 augustus over te gaan hoopt het forum dat een einde komt aan de malafide praktijken.

Het advies van het nationaal forum is unaniem. De consumentenorganisaties hebben naast het in de lucht houden van het BIC-hulpmiddel ook bedongen dat banken de passen versneld gaan vervangen.

Het uitstel voor de ongeveer 150 actierekeningnummers die er in Nederland zijn geldt in ieder geval tot 1 februari 2016. Voor daarna wordt gekeken of via een slimmigheidje de makkelijk te onthouden rekeningnummers behouden kunnen blijven.

D66 en GroenLinks 'ruggengraat' Utrechts college

D66 en GroenLinks moeten de spil vormen van het nieuwe collegebestuur in Utrecht. Dat concludeert verkenner Albertine van Vliet in het advies dat zij vrijdag heeft uitgebracht. Ze adviseert de partijen om te onderhandelen met VVD en SP.

De sociaalliberalen zaten de afgelopen vier jaar met PvdA en GroenLinks in het college van de domstad. Maar de PvdA stelt zich bescheiden op na het forse verkiezingsverlies, waardoor een voortzetting vooralsnog geen optie is.

"Daarom heb ik breder verkend welke mogelijkheden er voor een coalitie zijn. Mijn conclusie is dat D66 en GroenLinks samen de ruggengraat van het nieuwe college moeten vormen", schrijft zij in haar advies.

Van liefde tussen GroenLinks en de VVD is echter niet meteen sprake, ontdekte oud-burgemeester van Amersfoort Van Vliet tijdens de gesprekken. "Zij zien op inhoud veel obstakels voor samenwerking met de VVD alleen. GroenLinks wil graag samenwerken met D66 en is bereid samenwerking met VVD te verkennen, mits er een tweede partij ter linkerzijde meedoet."

Dat zou de SP kunnen zijn, aldus Van Vliet. In haar ogen hebben de Utrechtse SP en VVD veel gemeen, maar moeten zij over zaken als privatisering van gemeentediensten en belastingen nader tot elkaar komen.

Een alternatief is een minderheidscoalitie van D66 en GroenLinks, waarbij steeds naar meerderheden moet worden gezocht. "Dit zie ik als een spannende vernieuwende optie, die ook recht doet aan de verkiezingsuitslag', schrijft Van Vliet. "Maar deze optie voldoet niet aan de opdracht om te zoeken naar een college met breed draagvlak."

Atoomklok VS nu nog nauwkeuriger

Goed nieuws voor de liefhebbers van punctualiteit: het National Institute for Standards and Technology (NIST) heeft een nieuwe atoomklok, die drie keer zo nauwkeurig is als de oude. Hierdoor behoort de afwijking van de vorige klok - een seconde per driehonderd miljoen jaar - tot het verleden. De nieuwe klok, de NIST F-2, werd donderdag aangezet.

Atoomklokken gebruiken cesiumatomen om op extreem nauwkeurige wijze tijd bij te houden. Door de frequentie van een energieverschil dat optreedt in het atoom te meten wordt vastgesteld hoe lang een seconde precies duurt.

De oude atoomklok wordt met 26,6 graden Celsius relatief gezien vrij warm als hij aanstaat. De nieuwe atoomklok wordt kunstmatig gekoeld tot -193 graden. Hierdoor wordt de invloed van achtergrondstraling tot een minimum beperkt, waardoor de metingen een stuk nauwkeuriger worden.

Onder meer banken en computernetwerken gebruiken de atoomklok om de tijd bij te houden. De internetdienst van het NIST wordt dagelijks maar liefst acht miljard keer geraadpleegd.

'TNT Express schrapt 260 bezorgbanen'

TNT Express wil 260 banen schrappen bij zijn Nederlandse bezorgafdeling. Het bedrijf heeft alle pakketbezorgers in Nederland opgeroepen om zich vrijdag om 18.00 uur op hun depot te melden, meldt RTL Z op basis van ingewijden. Daar zouden zij het besluit van TNT Express te horen krijgen.

Ongeveer de helft van de ontslagen wordt opgevangen door natuurlijk verloop. De andere 130 werknemers worden gedwongen aan de kant gezet, zo meldt RTL Z. TNT Express zou de pakketbezorgers in vaste dienst willen vervangen door zelfstandige bezorgers. Het gaat daarbij om bezorgers op zowel de grotere als kleinere depots.

Een woordvoerder van TNT Express bevestigde vrijdag dat er in de avond een gesprek met de werknemers plaatsvindt. Of daar ook 260 ontslagen worden aangekondigd, kon hij niet zeggen. "We moeten eerst praten met onze werknemers", aldus de zegsman van het bezorgbedrijf.

Ook stelde de woordvoerder dat het bericht van RTL Z 'met een korreltje zout' genomen moet worden. Volgens hem is de bijeenkomst onderdeel van een 'lopend project', dat eerder al is aangekondigd. TNT Express kondigde vorig jaar aan de komende jaren zo'n vierduizend banen wereldwijd te willen schrappen.

Als TNT zijn vaste werknemers zou inruilen voor freelance personeel, dan is het daarmee niet de enige pakketbezorger. PostNL werkt bijvoorbeeld ook steeds meer met zogeheten onderaannemers, die in principe op elk moment aan de kant geschoven kunnen worden. Op die manier kunnen bedrijven de capaciteit gemakkelijk aanpassen aan de hoeveelheid werk.

[upd] [vid] 'KDV sluit kindjes op in tuin'

Op Facebook wordt een filmpje over een Amsterdams kinderdagverblijf massaal gedeeld. Op de beelden is te zien hoe twee kinderen worden opgesloten in de achtertuin.

Volgens de maakster van het filmpje, Nara Georgieva, is het niet de eerste keer dat kinderdagverblijf Flamingo in Amsterdam-Noord zich hieraan schuldig maakt. "Op het filmpje zie je nu 2 kinderen, de vorige keer waren het 7 kinderen die opgesloten zaten buiten!", aldus de filmster. "De vorige keer is het niet gelukt om het te filmen, omdat ik geen telefoon in mijn buurt had!"

"Tijdens het filmen is een familielid gaan kijken, waar de begeleidsters zijn", vervolgt de hevig verontwaardigde Amsterdamse. "Zij trof de begeleidsters binnen aan, die lekker spelletjes zaten te spelen op hun mobiel, terwijl deze kindjes buiten aan het krijsen zijn en smekend om naar binnen te gaan. Aan het einde van het filmpje kun je zien dat ze begeleidster niet in beeld durft te komen!"

Update 11.30 uur:
De directie van Flamingo Regenboog heeft aan AT5 laten weten later vandaag met een verklaring naar buiten te komen. De GGD zegt om tafel te gaan met het kinderdagverblijf om te achterhalen hoe de vork in de steel zit.

Update 13.05 uur:
De Telegraaf weet inmiddels te melden dat de twee betrokken leidsters op non-actief zijn gesteld. Ook is de bewuste crèche vandaag gesloten. De Regenboog, waaronder Flamingo valt, laat weten enorm te zijn geschrokken van de commotie. "Wij hebben een duidelijk buitenspeelprotocol. Dit protocol is echter niet nageleefd op het moment waarop het filmpje is gemaakt. Dit betreuren wij en vinden we onacceptabel", citeert de Telegraaf de directie.

Het hoodkantoor laat weten een onderzoek te hebben ingesteld naar het kinderdagverblijf dat vorig jaar de poorten opende in Amsterdam-Noord. "We moeten achterhalen wat hier aan de hand is geweest. We kunnen geen conclusies trekken, alleen op basis van dit filmpje."

 

Hobbit-acteur Martin Freeman speelt Richard III

Martin Freeman gaat Richard III spelen in het gelijknamige stuk van William Shakespeare. De acteur, vooral bekend als de Hobbit Bilbo Baggins in de Hobbit-trilogie van Peter Jackson, speelt de gebochelde koning zonder paard van juli tot in september in de Trafalgar Studios op het West End in Londen. Dat schrijft de Britse krant Daily Mail.

Richard III is het eerste stuk in het nieuwe theaterseizoen. De repetities gaan eind mei of begin juli van start. Regisseur David Lloyd is nog bezig veel van de rollen te casten.

De 42-jarige Freeman is naast de Hobbit-films vooral bekend van de tv-series The Office en Sherlock. Daarnaast is hij binnenkort te zien in de tv-versie van Fargo. Toch is hij geen vreemde van het theater. Het laatste stuk waarin hij speelde was het drama Clybourne Park, dat in 2010 in Londen in première ging.

Richard III vertelt het verhaal van een Engelse landheer en zijn strijd om de Engelse troon. Het stuk wordt vaak omschreven als een tragedie, en wordt gezien als een van Shakespeares meesterwerken. Daarmee geldt de rol van Richard III als een van de meest felbegeerde voor acteurs.


Hobbit-acteur Martin Freeman speelt Richard III (Foto: Novum)

[vid] Adam Sandler en Drew Barrymore in 'Blended'-trailer

Ignore the weirdness. Een verstandig advies, afkomstig uit de trailer voor Blended. Van deze comedy met Adam Sandler en Drew Barrymore is de eerste trailer verschenen.

De film vertelt over twee alleenstaande ouders die met elkaar gedate hebben en elkaar vervolgens tegenkomen op vakantie.. in Afrika. Er volgen wat rare momenten en de supporting cast lijkt voornamelijk te bestaan uit de kids van de twee. 

De trailer overtuigt nog niet, maar er zullen er vast nog meer volgen. Blended draait vanaf 10 juli in de bioscoop.

Bijbelfilm Noah ook verboden in Maleisië

De bijbelfilm Noah met Russell Crowe in de titelrol mag niet in Maleisië worden vertoond. Het Aziatische land voegde zich bij een reeks islamitische landen waar de film al eerder werd verboden. De film is in strijd met de islam omdat er een profeet in wordt vertoond. Dat schrijft de Maleisische krant The Sun.

"De film is verboden omdat wij moslims geloven in de profeet Noach, en volgens de islam is het niet toegestaan een profeet uit te beelden", laat een topman van de Maleisische filmkeuringsdienst weten. Eind vorige maand werd de film al om soortgelijke redenen geweerd uit bioscopen in buurland Indonesië. Enkele weken eerder werd de film verboden in Qatar, Bahrein en de Verenigde Arabische Emiraten.

Noah vertelt het verhaal van Noach en het bouwen van de ark om de zondvloed te overleven. Regisseur Darren Aronofsky heeft gekozen voor een beduidend duisterder vertelling dan die uit de bijbel, wat hem ook van christenen veel kritiek opleverde. Hij heeft laten weten de kritiek te respecteren, maar benadrukt ook dat het verhaal van Noach zich afspeelde enkele eeuwen voor het ontstaan van christenen of zelfs joden.


Bijbelfilm Noah ook verboden in Maleisië (Foto: Novum)

'Schumacher lijkt wakker te worden'

Michael Schumacher toont momenten van bewustzijn. Dat heeft zijn manager Sabine Kehm vrijdag gezegd. De voormalige Formule 1-coureur ligt sinds eind december in coma na een val tijdens het skiën. Sinds eind januari wordt geprobeerd hem uit het kunstmatige coma waar hij in was gebracht te halen.

Kehm stelt dat Schumacher 'voortgang maakt op zijn weg'. Ze voegde daaraan toe dat de familie 'vertrouwen houdt'. De familie is vooralsnog niet van plan verdere details bekend te maken.

Schumacher klapte bij het skiongeluk met zijn hoofd op een rots en werd vervolgens in het academisch ziekenhuis van Grenoble geopereerd. Daarbij werden enkele bloedproppen uit zijn hersenen verwijderd. Een paar andere zaten echter te diep om te verwijderen. De Duitser ligt nog altijd in het ziekenhuis in Grenoble.

Het blijft onduidelijk hoeveel schade Schumacher overhoudt aan het ongeluk. Pas als hij volledig is ontwaakt uit coma kan dat door tests worden vastgesteld.

Groepsverkrachters India veroordeeld

Een groep van 24 mannen in India is vrijdag veroordeeld voor het wekenlang verkrachten van een tiener in 1996. Een van de mannen kreeg levenslang, de anderen werden celstraffen van zeven tot elf jaar opgelegd.

Het 16-jarige slachtoffer werd achttien jaar geleden ontvoerd. Ze werd anderhalve maand vastgehouden en verkracht in huizen, hotels, auto's en in het openbaar vervoer. Onder de veroordeelden zijn een gepensioneerde hoogleraar, advocaten, zakenlieden en ambtenaren.

Op een na werden alle daders in 2005 vrijgesproken. Het Indiase hooggerechtshof oordeelde vorig jaar echter dat het proces over moest.

Breaking Bad-acteur schrijft memoires

Bryan Cranston is bezig met een autobiografie. De acteur, vooral bekend door zijn hoofdrol als Walter White in Breaking Bad, heeft een deal met uitgeverij Scribner voor zijn 'erg eerlijke' memoires. Dat heeft de uitgever donderdag bekendgemaakt.

De 58-jarige Cranston liet in een verklaring weten dat in het boek 'geheimen en leugens' aan bod komen. Ook belooft de acteur over zijn tijd in Breaking Bad, dat van 2008 tot en met september vorig jaar werd uitgezonden, te schrijven. Het nog tittelloze boek moet volgend najaar verschijnen.


Breaking Bad-acteur schrijft memoires (Foto: Novum)

Ook Lily Allen naar Indian Summer Festival

Ook Lily Allen is in juni te vinden op Indian Summer Festival. Daarnaast zijn onder anderen De Dijk, Michel de Hey en Roog toegevoegd aan de line-up van het festival in Broek op Langedijk, maakte de organisatie vrijdag bekend. In totaal werden 24 nieuwe namen aangekondigd.

Voor het eerst staan er dit jaar ook een aantal stand-upcomedians op het Indian Summer Festival. Howard Komproe is de host van de comedy stage, waar grappenmakers als Jan Jaap van der Wal, Henry van Loon en René van Meurs optreden.

Eerder werd de komst van artiesten als Tom Odell en Birdy al bevestigd. Het Indian Summer Festival vindt plaats op 14 en 15 juni.

Setfoto's Arrow onthullen nieuwe schurk

Het moge duidelijk zijn dat concrete informatie over een nog niet uitgezonden aflevering van Arrow onder de categorie spoiler valt. Voor zij die helemaal bij zijn met de serie is de spoiler wellicht minder groot, maar een waarschuwing is op z'n plaats: dit bericht vertelt iets over een wending in één van de tot nu toe niet erg actieve gastrollen in seizoen 2. Ook worden plotdetails van deze week besproken. Lees vooral niet door als je daar geen trek in hebt.

Arrow castfoto seizoen 2

Via het Twitter-account van PUNKd Images is gisteren, na de aflevering die woensdag is uitgezonden, meer duidelijk geworden over wat de scène tussen Isabel Rochev (Summer Glau) en Oliver Queen (Stephen Amell) te betekenen zou kunnen hebben. In de scène onthulde Rochev niet alleen dat ze Oliver had af laten zetten als CEO van Queen Consolidated, ook werd duidelijk dat ze samen met, of voor, Slade Wilson werkte, die deze week na anderhalf seizoen eindelijk de bijnaam Deathstroke kreeg.

In de scène hintte ze ook naar een familieband tussen twee niet nader genoemde figuren, maar het vermoeden dat deze band tussen haarzelf en Wilson ligt wordt versterkt door de onthulling van dit, door Glau en dus Rochev gedragen, kostuum:

Arrow setfoto: Summer Glau als Ravager

De outfit lijkt sterk op dat van Deathstroke, en komt overeen met wat in de comics de outfit van Ravager is. Ravager is, in de comics, de naam van een aantal verschillende figuren, maar twee ervan zijn familie van Deathstroke. Eén ervan is Rose Wilson, zijn dochter. Natuurlijk is Rose Wilson niet hetzelfde als Isabel Rochev, maar de mogelijkheid dat er toch een familieband tussen Rochev en Wilson is, is met deze stille hint toch niet helemaal onwaarschijnlijk. Een andere foto van de outfit is hier te vinden.

Zoals altijd bij comicverfilmingen is het leuk om theorieën te spinnen over hoe personages zich naar het grote of kleine scherm vertalen, met alle giswerk en onzekerheden die daarbij komen kijken. Eén ding is in ieder geval zeker: na het voorproefje van Isabel Rochevs vechtkunsten zullen de fans van FireFly's River Tam en Terminator's Cameron in komende Arrow-afleveringen in ieder geval weer een kick-ass Summer Glau kunnen waarnemen.

 

Vrouw brengt granaten naar politiebureau

Een vrouw uit de Zuid-Hollandse plaats Ter Aar heeft woensdag een handgranaat en een mortiergranaat naar het politiebureau gebracht. Ze had de explosieven in haar schuurtje gevonden, meldt de politie vrijdag.

De granaten lagen al jaren bij de vrouw in de schuur. "Toen haar kleinkinderen over de vloer wilden komen, vond ze het toch beter om ze op te ruimen", aldus een woordvoerder van de politie. Hoe ze eraan kwam weet de politie niet.

De granaten, die niet meer voorzien waren van een ontsteking of springlading, zijn overgedragen aan de Explosieven Opruimingsdienst Defensie. Die stelde vast dat de mortiergranaat een zogeheten oefengeweergranaat was en dat de handgranaat nep was.

FOK!tv: Irritante vrouw lacht FOK! uit

FOK! uitlachen, dat is zo 2002. Maar goed, sommige mensen kunnen het niet laten.

Neem nu Jopie, die we tegenkwamen op Haunted Castle. Ja, Halloween is al weer even geleden, maar dit lag op de plank en stoffen we gewoon even af. Behalve Jopie die lacht om FOK!, Danny en zelfs mij, de cameraman, zijn er nog wat enge vrouwen die hun lachen niet kunnen inhouden. En jij?

video

[vid] Meteoriet mist parachutist nét

Op internet zijn bizarre beelden verschenen van een spectaculaire parachutesprong. Hierop is te zien hoe Anders Helstrup tijdens de sprong op een haar na wordt geraakt door een meteoriet.

De Noor maakte de sprong al in 2012, maar komt nu pas met het verhaal naar buiten. Dit omdat uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat het hier daadwerkelijk om een meteoriet gaat. Al het andere is inmiddels uitgesloten.

"Iets anders kan het niet zijn", verklaart geoloog Hans Amundsen na het bestuderen van de video. "De vorm is typisch iets voor meteorieten. Aan de ene kant verse breukvlakken, terwijl de andere zijde mooi rond is." Volgens hem is de meteoriet onderdeel van een veel groter rotsblok dat tijdens het binnendringen van de atmosfeer is ontploft.

In het filmpje is duidelijk te zien dat, terwijl Helstrup naar beneden valt, een rotsblok vlak naast hem met een duizelingwekkende vaart naar beneden suist. Was het filmpje dinsdag gepost, dan zouden wij natuurlijk hebben gedacht aan een 1-aprilgrap. De parachutist zweert echter dat de beelden echt zijn. Hij hoopt dat dankzij dit filmpje de meteoriet eindelijk kan worden opgespoord.

Het bewuste filmpje, met daarin een lekker wijf en de vallende steen

Screenshot Assassin's Creed: Unity gelekt

Dat de volgende Assassin's Creed zich zou gaan afspelen in Parijs wisten we al, maar hoe deze eruit zou gaan zien nog niet. Vandaag is daar verandering in gekomen omdat er een screenshot is gelekt, waarin we goed kunnen zien de straten eruit komen te zien.

Het verhaal van Assassin's Creed: Unity zal zich afspelen ten tijde van de Franse Revolutie in de 18e eeuw. Momenteel is de game in ontwikkeling voor Xbox One, PlayStation 4 en pc. Helaas is er nog geen releasedatum bekend.

AC:Unity

[pic] Bloedmooie juf (32) doet scholier

Het 'geile juf doet scholier'-bericht van vandaag neemt ons mee naar Houston. In deze Texaanse metropool is ene Ellen Wermeling in de boeien geslagen. Deze 32-jarige schoolbegeleidster heeft driemaal seks gehad met een scholier.

De zaak is aan het licht gekomen toen de zesdeklasser op de Aldine MacArthur High School uit de school klapte. Hij heeft de politie verteld hoe hij de mooie blondine op 28 februari via Instagram een berichtje stuurde.

Zij spraken af dat zij hem kwam ophalen om vervolgens de tijd door te brengen in haar huis. Aldus geschiedde. Als eerste keek het stel een film. Al snel sloeg de vonk over en gaf de bronstige puber de lekkere juf een flinke veeg.

Dat smaakte blijkbaar naar meer. Er volgden namelijk nog twee ontmoetingen. Zowel op 6 maart als twee dagen later reed de geile Wermeling zich klaar op zijn kloppende roede.

De school kreeg lucht van de zaak en startte een onderzoek. De knappe decane werd stevig aan de tand gevoeld, maar ontkende iedere betrokkenheid. Volgens haar hadden zij nooit met elkaar afgesproken, noch hadden ze contact via Instagram.

Desondanks heeft de politie de jongedame toch in de boeien geslagen. Haar wordt ongepaste betrekkingen met een scholier ten laste gelegd. De school heeft haar hangende het onderzoek met verlof gestuurd.

WermelingDe blondine in kwestie. Nice?
Foto: Houston Police Department

[Eredivisie] Preview speelronde 31

De kaarten lijken steeds meer geschud te zijn. Nog vier speelronden te gaan en dan zit de Eredivisie er op voor dit seizoen. Ajax heeft op dit moment de grootste kans om de vierde landstitel op rij te pakken. Daarom blikken we vandaag vooruit op het uitduel met Vitesse.

Sinds speelronde veertien zijn Vitesse en Ajax de enige ploegen, die op de eerste plaats hebben gestaan. Na de achttiende speelronde wisselde beide ploegen van plaats, waarna dit een aantal weken hetzelfde bleef. Toch lijken de geel-zwarten de laatste tijd steeds verder weg te zakken.

Marko Vejinovic snelt langs Ajax speler Ricardo van Rhijn (PRO SHOTS/Ronald Bonestroo)
Marko Vejinovic snelt langs Ajax speler Ricardo van Rhijn (PRO SHOTS/Ronald Bonestroo)

Dat is niet alleen aan de ranglijst te zien. Vitesse heeft inmiddels een achterstand van negen punten op Ajax. Een blik op de meest recente uitslagen leert ons dat dit niet geheel verrassend is. Van de laatste vier wedstrijden werd er slechts één gewonnen: NAC Breda verloor in eigen huis met 1-2. Daarnaast speelde de Arnhemmers vorige week nog gelijk tegen sc Heerenveen.

Bij Ajax gaat alles crescendo. Het spel is niet altijd om aan te zien, maar de punten worden wel voortdurend gepakt. Van de laatste vier wedstrijden werd slechts één keer puntverlies geleden. Ook in dit geval was NAC Breda de boosdoener (1-1). Bovendien hebben de Amsterdammers het geluk dat de concurrentie ook met regelmaat steken laat vallen. Alleen Feyenoord lijkt de weg naar boven gevonden te hebben met vier zeges op rij.

Mocht Ajax het duel met Vitesse winnen en Feyenoord morst punten in eigen huis punten tegen RKC Waalwijk, dan is de vierde landstitel op rij een feit. In dat geval zijn de Amsterdammers na PSV de tweede club, die vier keer kampioen van Nederland op rij wordt. De Eindhovenaren zetten eenzelfde reeks neer in de periode tussen 2004 en 2008. AZ en FC Twente doorbraken deze hegemonie uiteindelijk, waarna Ajax het stokje overnam.

Rafael van der Vaart houdt Ruud Knol en Evgeniy Levchenko van de bal tijdens de wedstrijd in 2002 (PRO SHOTS/Jasper Ruhe)
Rafael van der Vaart houdt Ruud Knol en Evgeniy Levchenko van de bal tijdens de wedstrijd in 2002 (PRO SHOTS/Jasper Ruhe)

Onderlingen resultaten vanaf het seizoen 2000/2001:

Vitesse vs. Ajax
8 Winst 19
1 Gelijk 1
34 Aantal gemaakte doelpunten 70

Naast deze kampioenswedstrijd voor Ajax worden er nog veel meer duels gespeeld. Wat dacht je bijvoorbeeld van de clash tussen sc Heerenveen en PSV. Verder krijgt rode lantaarn-drager Roda JC Kerkrade AZ op bezoek, reist FC Twente af naar NAC Breda en kruisen ADO Den Haag en FC Utrecht de degens. Of we na dit weekend een landskampioen hebben, weten we zondagmiddag rond de klok van 16.30 uur.

Welke wedstrijd/programma wordt waar en wanneer uitgezonden?

Aanvang Wedstrijd/Programma Zender
4 apr om 20.00 uur PEC Zwolle - FC Groningen FOX Sports 1
4 apr om 20.30 uur Voetbal International RTL7
4 apr om 22.55 uur NOS Studio Sport: Eredivisie Nederland 2
5 apr om 18.45 uur sc Heerenveen - PSV FOX Sports 1
5 apr om 19.45 uur NAC Breda - FC Twente FOX Sports 3
5 apr om 19.45 uur N.E.C. Nijmegen - sc Cambuur Leeuwarden FOX Sports 5
5 apr om 20.45 uur Heracles Almelo - Go Ahead Eagles FOX Sports 1
5 apr om 22.25 uur NOS Studio Sport: Eredivisie Nederland 1
6 apr om 12.30 uur ADO Den Haag - FC Utrecht FOX Sports 1
6 apr om 14.30 uur Feyenoord - RKC Waalwijk FOX Sports 3
6 apr om 14.25 uur Vitesse - Ajax FOX Sports 5
6 apr om 16.30 uur Roda JC Kerkrade - AZ FOX Sports 1
6 apr om 19.00 uur NOS Studio Sport: Eredivisie Nederland 1
6 apr om 20.00 uur 90 Minutes FOX Sports 1
6 apr om 22.15 uur NOS Studio Voetbal Nederland 1

Erdogan hekelt hooggerechtshof om Twitter-vonnis

De Turkse premier Recep Tayyip Erdogan is niet te spreken over het hooggerechtshof in zijn land, dat woensdag oordeelde dat de blokkade van Twitter in Turkije in strijd is met de grondwet.

Twitter werd in opdracht van de premier geblokkeerd, omdat opnames werden gedeeld waarin te horen zou zijn hoe Erdogan zijn zoon instrueert grote hoeveelheden contant geld uit een woning weg te halen in verband met een onderzoek naar corruptie. Gebruikers deelden de opnames via Twitter, wat tegen het zere been van Erdogan was. De premier zei het sociale netwerk 'met wortel en tak' te willen uitroeien.

Het hooggerechtshof oordeelde dat een verbod op Twitter strijdig is met de vrijheid van meningsuiting. De regering hief de blokkade donderdag op, maar met tegenzin. "Ik hoef het niet te respecteren", zei Erdogan over het vonnis. "Ik respecteer het niet."

Volgens de premier beschermt het hooggerechtshof een medium dat buitenlandse belangen behartigt. Twitter is 'een product van een Amerikaans bedrijf", aldus Erdogan. "Al onze morele waarden worden terzijde geschoven."

Twee jaar cel en rijverbod voor fatale straatrace

Een 32-jarige man uit Duiven moet twee jaar de cel in en krijgt een rijontzegging van vier jaar wegens betrokkenheid bij een straatrace met dodelijke afloop. Dat heeft de rechtbank in Arnhem vrijdag bepaald.

Bij het ongeluk vorig jaar juni kwam de beste vriend van de man om het leven. De Duivenaar had veel te veel gedronken en reed veel te hard toen hij op de Vergertlaan in Duiven tegen een Audi racete en uit de bocht vloog.

De Seat van de Duivenaar botste tegen een lantaarnpaal en belandde op zijn kop in een naastgelegen sloot. Zijn vriend, die op de bijrijdersstoel zat, kon niet op tijd uit de auto worden bevrijd en verdronk.

Het Openbaar Ministerie had een hogere straf geëist. De officier van justitie wilde dat de man veroordeeld zou worden voor doodslag en vond een straf van zes jaar cel en een rijverbod van tien jaar passend. De rechtbank ging daar echter niet in mee.

Rusland: duizenden Oekraïners lopen over

Achtduizend Oekraïense militairen die op de Krim waren gestationeerd willen in het Russische leger worden opgenomen. Dat heeft de Russische minister van defensie Sergej Sjoigoe vrijdag gezegd. De rest van de Oekraïners hebben het schiereiland volgens Sjoigoe inmiddels verlaten.

Rusland lijfde de Krim vorige maand in na een inderhaast georganiseerd referendum. Enkele weken voor het referendum verschenen opeens zwaarbewapende lieden op het schiereiland. Oekraïne en het Westen gingen er van uit dat het Russische militairen waren, maar ze droegen geen insignes. Rusland ontkende zijn krijgsmacht naar Oekraïne te hebben gestuurd en zei dat het om gewapende burgergroepen ging, ofschoon ze over pantservoertuigen met Russische nummerborden beschikten.

Sjoigoe lijkt nu indirect toe te geven dat Moskou wel degelijk troepen naar de Krim stuurde. Hij zei dat op de Krim sprake was van 'een dreiging voor de levens van burgers en de inname van de Russische militaire infrastructuur door extremistische organisaties'. Daarom nam 'Rusland resolute stappen' en 'werd de beveiliging van de Russische militaire infrastructuur op de Krim opgevoerd', aldus Sjoigoe.

Sjoigoe ontkent dat het Russische leger Oekraïners op de Krim slecht heeft behandeld.

NCTV wil studiefinanciering stoppen

Sommige Nederlandse jihadstrijders die zijn afgereisd naar strijdtonelen zoals Syrië en Somalië ontvangen nog studiefinanciering. De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) bekijkt momenteel of en hoe deze geldstroom kan worden stopgezet. Dat staat in een document op de NCTV-website.

"Tot dusverre zijn (nog) geen studiefinancieringen stopgezet", is te lezen in het document. Van alle bekende jihadgangers zijn wel de overige uitkeringen stopgezet als zij die kregen. Omdat zij in het buitenland zijn, is hun recht op bijvoorbeeld een bijstandsuitkering verlopen.

Stopzetten van de studiefinanciering is echter lastiger, aldus de NCTV. Mbo-leerlingen op niveau 1 en 2 die langer dan vijf weken afwezig zijn, kunnen hun financiering verliezen. DUO, de instantie die de studiefinanciering toekent en betaalt, zet de studiefinanciering vervolgens om in een lening. Na acht weken ongeoorloofde afwezigheid wordt ook deze lening stopgezet.

Voor mbo-leerlingen op niveau 3 en 4, hbo- en wo-studenten geldt de prestatiebeurs. Deze voorwaardelijke lening wordt alleen omgezet in een gift als iemand binnen tien jaar een diploma haalt. "In deze gevallen is het moeilijker de studiefinanciering stop te zetten", aldus de NCTV. Jihadreizigers met een prestatiebeurs zullen er wel een flinke studieschuld aan overhouden, als ze terugkeren tenminste.

Begin februari meldde de NCTV dat sinds 2012 ruim honderd personen richting de diverse strijdtonelen zijn afgereisd. Van hen zijn er ruim zeventig nog steeds in Syrië. Zeker tien jihadgangers zijn inmiddels om het leven gekomen.

Op dit moment zijn elf paspoorten van (potentiële) jihadstrijders vervallen verklaard. Er zijn nog gevallen in behandeling, meldt de NCTV. Verder lopen er verschillende strafrechtelijke onderzoeken, waaronder naar mogelijke ronselaars. Van enkele minderjarigen is op basis van het jeugdrecht de uitreis tegengehouden. "Zij zijn onder toezicht gesteld en/of in gesloten jeugdinrichtingen geplaatst."

Sutil racet zonder drinkfles in Bahrein

Sauber-coureur Adrian Sutil zal dit weekend tijdens de Grand Prix van Bahrein geen gebruik maken van een drinkfles. De Duitser neemt het risico om uit te drogen, maar heeft dat liever dan dat zijn bolide een kilo zwaarder is. Hij wil een statement maken omdat het gevaarpunt bereikt dreigt te worden.

Van Formule 1-coureurs wordt steeds meer verlangd dat ze zo licht mogelijk zijn, omdat elke kilogram telt. Bijna iedere coureur is ondertussen wel op dieet geweest om zo licht mogelijk te worden. Sutil gooit nu een nieuw wapen in de strijd. "Geen drinkflesje is een van de maatregelen die we getroffen hebben. Dat betekent voor Bahrein zondag anderhalf uur zonder drinken. Normaal gesproken ga je op pad met een liter water, of in Maleisië met 1,5 liter. In mijn geval heb je het over 300 tot 400 gram. En dat is veel in mijn situatie. Leeg is het flesje bovendien ook nog een halve kilo."

Gewicht is een heikel punt geworden en dat stoort Sutil die tot de langere en zwaardere rijders behoort. "De lichtere coureurs blokkeren elke verandering die we door willen voeren, ze hebben daar problemen mee. Ik vind het oneerlijk. Ik zou niet willen winnen van een rijder die 20 kilo zwaarder is dan ik. Als ik dan een tiende sneller ben in de kwalificatie, dan is dat niet de waarheid. Die ander heeft dan meer uit zijn auto gehaald, dat is dan de waarheid."

Nieuwe castingdetails voor Superman/Batman

Met alle onthullingen die plaatsvinden rondom deze film wordt het zo langzamerhand wellicht eens tijd dat Warner Brothers dat ene belangrijke stukje informatie gaat bekendmaken: de titel. Want het "vooralsnog ongetitelde maar voorlopig 'Batman vs Superman' genoemde vervolg op Man of Steel" wordt toch wat vervelend, na een tijdje.

Hoe de film ook moge gaan heten, we weten al dat de Trinity van DC Comics te zien zal zijn, gespeeld door Henry Cavill (Kal-El/Superman), Ben Affleck (Bruce Wayne/Batman) en Gal Gadot (Princess Diana of Themyscira/Wonder Woman). Ze worden vergezeld door Amy Adams (Lois Lane), Lawrence Fishburne (Perry White), Jesse Eisenberg (Lex Luthor) en Jeremy Irons (Alfred Pennyworth). Hier zijn deze week drie namen aan toegevoegd, zij het onofficieel.

De eerste nieuwe toevoeging, volgens 'bronnen bij de productie', is Holly Hunter, bekend uit The Incredibles en The Piano. Zij wordt vergezeld door Callan Mulvey (300: Rise of an Empire) en Tao Okamoto (The Wolverine). Welke rollen zij gaan spelen is vooralsnog onbekend; verwacht daarover nog een officieel bericht uit het DC-kamp.

Batman vs Lex Luthor, of Wonder Woman vs Lois Lane, of Superman vs Perry White, of Man of Steel 2: When Bruce Met Clark, of welke titel dan ook, vliegt onze bioscopen binnen in april 2016.

De Expendables zijn terug in eerste teaser trailer

Na gisteren al enkele luchtige foto's van de cast verspreid te hebben, gaat de promotie van de derde Expendables vandaag door met een fijne trailer -- die eigenlijk net zo luchtig is.

De trailer toont niets van het verhaal, een beetje van de actie en maar heel weinig dialoog. Het is dan eigenlijk ook meer een teaser en in dat licht doet-ie z'n werk prima: fans van de eerste twee films zullen zich er even prima mee kunnen vermaken.

The Expendables 3 verschijnt in augustus.

[vid] Pa slacht verkrachter dochter af

Een Koreaan heeft het enige juiste gedaan toen hij hoorde dat zijn dochter was verkracht. De beste man zocht de dader op en slachtte hem af met een mes.

Toen meneer Park uit Miryong-dong eind vorige maand seksuele conversaties met ene meneer Kim vond in de telefoon van zijn dochter, vroeg hij haar wat de relatie tot hem was. Zij vertelde hem dat hij bij haar op school zat en haar tweemaal had verkracht. Palief werd woedend en maakte een afspraak met Kim.

Omdat hij geen vertrouwen had in het rechtssysteem van Zuid-Korea, besloot de beste man zelf verhaal te halen bij de verkrachter. In de avond van 24 maart kwam het tot een treffen tussen Park en Kim.

Al snel kreeg het duo de grootste ruzie. Hierop pakte de vader een mes en sneed Kim de strot door. Vervolgens liep Park weg en meldde zich bij de politie.

De verkrachter is in het ziekenhuis aan zijn verwondingen bezweken. De politie heeft de baas inmiddels opgesloten wegens moord.

Met filmpje van de bazige slachtpartij

De Vrij ziet kans: "Voelt als beste periode"

Stefan de Vrij hoopt het seizoen met Feyenoord goed af te sluiten en daarna met Oranje naar het WK te gaan. De verdediger merkt dat zijn vorm groeiende is. De Vrij (22) is met Feyenoord bezig aan een goede reeks. De Rotterdammers wonnen de laatste drie competitieduels op rij en staan inmiddels stevig op de tweede plaats.

De Vrij merkt dat zijn vorm richting het einde van het seizoen ook groeiende is. "Dit voelt als de beste periode van mijn seizoen", zegt hij tegen het Algemeen Dagblad. Feyenoord staat tweede op acht punten van Ajax. De titelrace lijkt beslist met vier wedstrijden te gaan.

"Natuurlijk speelt in ons achterhoofd nog wel dat wij dit seizoen te vaak onnodig punten lieten liggen", aldus De Vrij. "We verloren in de laatste minuut van PEC en RKC en verspeelden de zege tegen FC Twente."

"Maar het heeft geen zin daar in te blijven hangen, we moeten de tweede plek veiligstellen. Al zal die niet zo uitgelaten worden gevierd als twee seizoenen geleden. We waren daarvoor als tiende geëindigd en niemand verwachtte iets van ons. Nu was er een bepaald verwachtingspatroon", vervolgt de verdediger.

De Vrij verloor dit seizoen zijn aanvoerdersband bij Feyenoord, onder meer nadat bekend werd dat hij voor zichzelf trainde. Dat leverde kritiek op van trainer Ronald Koeman. "Die kritiek was nieuw, zeker de hoeveelheid. Maar ik heb het idee dat mijn prestaties dit seizoen een stijgende lijn vertonen. Ik begon slecht, maar heb mij hersteld. Zeker na de winterstop speel ik constant. Die waardering met deze schaal, ik ben er blij mee."

De negenvoudig international hoopt mee te gaan naar het WK. De Vrij ontbrak in maart tegen Frankrijk. "Over Oranje praten heeft geen zin. Alles wat ik kan doen, is presteren bij Feyenoord. Het is allemaal speculeren", aldus de mandekker, die nog een contract heeft tot medio 2015. "Er zijn geen gesprekken, eerst maken wij het seizoen af. Die tweede plek pakken, dan kijken we verder. Klinkt simpel, maar zo staat 't ervoor."

Eerste teaser trailer voor True Blood 7

Als één van de meest opmerkelijke vampierseries, want niet alleen verhalend over tieners en sociale outcasts, maar over een wereld die overloopt van bovennatuurlijke figuren met een heerlijk HBO-sausje, is True Blood een graag geziene gast in het zomerprogramma van de gemiddelde serieliefhebber. Komend seizoen is echter het laatste, en HBO heeft nu de premièredatum bekend gemaakt, vergezeld van een teaser trailer.

De teaser toont eigenlijk weinig meer dan een shot dat over een reeks grafstenen zweeft. Te zien zijn de namen van de families Stackhouse, Bellefleur en anderen, om te eindigen met het signaal dat True Blood zelf ten einde komt in 2014.

True Blood 7 begint op 22 juni op de Amerikaanse HBO. De rechten voor Nederlandse uitzending liggen bij FOX; het is nog niet bekend wanneer zij de afleveringen uitzenden.

Groningen-trainer Van der Looi geschorst

FC Groningen-trainer Erwin van der Looi moet vrijdagavond vanaf de tribune toekijken hoe zijn ploeg het opneemt tegen PEC Zwolle. Dat meldt FC Groningen vrijdagochtend. De tuchtcommissie nam daarmee de strafmaat over die de aanklager betaald voetbal in een schikkingsvoorstel ook al had gedaan. Van der Looi, die wegens kritiek op de leiding was weggestuurd tegen PSV, had het schikkingsvoorstel afgewezen.

Van der Looi is het nog altijd niet met de straf eens, meldt zijn club. Hij meent niet over de schreef te zijn gegaan door bijvoorbeeld 'onwelvoeglijk taalgebruik'. De tuchtcommissie van de KNVB was echter niet overtuigd van het pleidooi van de oefenmeester van Groningen.

Legendarische doelman Ceni stopt

De legendarische Braziliaanse keeper Rogério Ceni heeft aangekondigd aan het eind van dit jaar te stoppen met voetballen. De 41-jarige sluitpost maakte dat donderdag bekend tijdens een persconferentie. Behalve de trouw aan zijn club staat Ceni ook vooral bekend vanwege zijn vele doelpunten, allemaal uit vrije trappen en penalties.

Ceni is een absolute legende in het Braziliaanse voetbal en vooral bij zijn club São Paulo. Hij kwam daar in 1990 aan als zeventienjarige en heeft de club nooit meer verlaten. Na enkele seizoenen reserve te zijn geweest mocht hij zich vanaf 1997 eerste keuze noemen. In dat seizoen maakte hij in de Série A en in het staatskampioenschap van São Paulo al direct zijn eerste goals.

Na het seizoen van zijn doorbraak zou er geen jaar meer voorbij gaan zonder te scoren. In de Brasileirão, de nationale competitie van het land, heeft hij in het seizoen 2001 voor het laatst niet gescoord. Het hoogtepunt wat betreft doelpunten kwam in 2005, toen hij maar liefst tien treffers op liet tekenen. 

In totaal kwam Ceni in de Série A, het staatskampioenschap van São Paulo, de Braziliaanse beker en continentale competities tot het duizelingwekkende aantal van 112 goals. Hiermee staat hij ver boven zijn Paraguayaanse collega José Luis Chilavert, die 'slechts' 64 keer wist te scoren. 

De doelman heeft in het hele seizoen 2013 getwijfeld over het al dan niet doorgaan met zijn carrière. De komst van coach Muricy Ramalho was cruciaal voor het bijtekenen van Ceni. Ramalho maakte er geen geheim van dat hij het idool van de club koste wat het kost wilde behouden, omdat er volgens hem simpelweg geen betere keeper te vinden is. 

Het huidige seizoen verloopt nog niet naar wens voor Ceni en São Paulo. In de kwartfinales van het staatskampioenschap werden ze na penalties onverwacht uitgeschakeld door het piepkleine Penapolense. Op 20 april begint de Brasileirão voor Ceni en op 7 december zal hij in Recife zijn loopbaan afsluiten met de wedstrijden tegen Sport. 

PVV'ers doen aangifte tegen PvdA'ers

PVV-lijstrekker voor verkiezingen van het Europees Parlement Marcel de Graaff gaat vrijdagochtend aangifte doen tegen PvdA-leider Diederik Samsom en zijn partijvoorzitter Hans Spekman. Hij doet dat op het politiebureau in Rotterdam.

Dat bevestigt vrijdag de woordvoerder van de partij. Ook PVV-Tweede Kamerlid Fleur Agema gaat vrijdag aangifte doen tegen de twee PvdA’ers.

PVV'ers doen aangifte tegen PvdA'ers
PVV'ers doen aangifte tegen PvdA'ers (Foto: ANP)

[upd] 'Philip Morris sluit fabriek, 1230 man op straat'

De Brabantse fabriek van Philip Morris gaat voor een groot deel dicht. Bij de fabriek in Bergen op Zoom werken zo'n 1500 mensen, maar daarvan blijft na het massaontslag 'heel weinig' over. Dat lieten verscheidene ingewijden donderdag weten aan Het Financieele Dagblad. Hoeveel banen er precies verdwijnen, zeggen ze echter niet.

Wel weet de zakenkrant te melden dat het aantal ontslagen 'ver boven' de duizend mensen uitkomt. Om al het personeel tegelijkertijd te kunnen informeren zou Philip Morris donderdagavond de productie al compleet stil hebben gelegd. Ook de gebruikelijke herstelwerkzaamheden dit weekend zijn geschrapt, aldus het FD.

De bronnen bevestigen daarmee de angst van werknemers en vakbonden, die eerder op de dag al hun zorgen uitten. Het personeel van de fabriek werd uitgenodigd voor een bijeenkomst op vrijdag, waar een belangrijke mededeling zou worden gedaan. Vlak voor de bijeenkomst om 10.00 uur krijgen de bonden inzicht in wat komen gaat.

Update 4 april 10.17 uur

De Philip Morris fabriek gaat volledig dicht. 1230 medewerkers komen op straat te staan. Een klein deel kan zijn baan behouden. Het gaat daarbij om de verkoop en marketingafdeling. De fabriek sluit omdat de regelgeving in Europa aanscherpt en daardoor veel hogere kosten met zich meebrengt. De productie verhuist, volgens onbevestigde bronnen, naar Rusland.

Update 10.25 uur

Philip Morris zegt in een toelichting dat er de afgelopen jaren twintig procent minder sigaretten is verkocht, aldus de NOS. Dat zou komen door de crisis. Consumenten stapten massaal over naar goedkopere merken en shag. Philip Morris verwacht geen verbetering, ook niet als de economie weer aantrekt. Waarschijnlijk vanwege de steeds hoger wordende accijnzen.

Journalisten neergeschoten in Afghanistan

Twee buitenlandse journalisten in Afghanistan zijn vrijdag neergeschoten. Een overleed, de ander raakte ernstig gewond en verkeert in levensgevaar. De schutter was vermomd als politieagent, meldt persbureau Reuters.

Het incident vond plaats in een afgelegen stadje in het oosten van Afghanistan, bij de grens met Pakistan. Over de nationaliteit of de werkgevers van de journalisten is nog niets bekend.

PvdA toch weer in college Amersfoort

De PvdA keert terug in het college van burgemeester en wethouders in Amersfoort ondanks alle problemen waar de partij vorig najaar mee kampte. Daardoor moest de hele top van de partij aftreden. De PvdA verloor bij de verkiezingen een zetel en heeft er nu 5.

D66, de grote winnaar van de Amersfoortse verkiezingen, wil een college vormen van D66, PvdA, VVD en ChristenUnie. Vrijdag starten de formatiebesprekingen, die zeer waarschijnlijk tot een nieuw college leiden.

De problemen bij de PvdA begonnen toen de populairste PvdA'er in Amersfoort, Ramon Smits Alvarez, zelfmoord pleegde. Het was toen al bekend dat hij een greep in de partijkas had gedaan. Pas na wekenlang onderzoek bleek dat er 64.000 euro uit een speciale spaarkas van PvdA-leden was verdwenen. Dat kon gebeuren omdat er jarenlang geen deugdelijk toezicht was geweest. Daarop moesten de wethouder, de fractieleider, de voorzitter en een raadslid aftreden.

Vrachtschip gezonken voor kust Zuid-Korea

Een vrachtschip is vrijdagochtend gezonken voor de kust van Zuid-Korea. De Zuid-Koreaanse kustwacht heeft drie overlevenden en twee doden uit het water gevist. Elf opvarenden worden nog vermist.

De bemanning van het schip, dat onder de Mongoolse vlag voer, was Noord-Koreaans. Het schip was onderweg van Noord-Korea naar China met een lading ijzererts. Toen het op zo'n 130 kilometer van de Zuid-Koreaanse kuststad Yeosu voer raakte het in de problemen, waarna de bemanning een noodsignaal uitzond. Wat er precies is misgegaan is nog onduidelijk.

De Zuid-Koreaanse kustwacht heeft dertien boten en zes vliegtuigen ingezet bij de zoektocht naar de vermiste opvarenden. Die wordt bemoeilijkt door het slechte weer.

Zweeds koningspaar bezoekt Nederland

De Zweedse koning Carl Gustaf en zijn vrouw koningin Silvia brengen een tweedaags bezoek aan Nederland. Het paar is vrijdag en zaterdag in Nederland op uitnodiging van koning Willem-Alexander en koningin Máxima.

De 67-jarige Carl Gustaf en 70-jarige Silvia komen vrijdagmiddag aan op de Dam. Het koninklijk paar wordt ontvangen in het Koninklijk Paleis, waarna Carl Gustaf samen met Willem-Alexander een seminar van de Zweedse ambassade en Kamer van Koophandel bijwoont.

Máxima gaat ondertussen met koningin Silvia op pad. De twee brengen een bezoek aan De Hogeweyk in Weesp, waar mensen met dementie wonen in een speciaal voor hen gebouwde wijk. Daarna is er nog een rondvaart. 's Avonds bieden Willem-Alexander en Máxima een diner aan.

Aanleiding voor het bezoek is het verdrag dat Zweden vierhonderd jaar geleden sloot met de Staten-Generaal. Daarin werd afgesproken dat beide landen voortaan ambassadeurs zouden uitwisselen.

Reggaezanger Kartel krijgt levenslang voor moord

De Jamaicaanse reggaezanger Vybz Kartel moet levenslang de bak in vanwege moord. Dat kreeg de zanger donderdag te horen in de rechtbank in Kingston. Kartel, die vorige maand al schuldig werd bevonden aan moord, krijgt de straf vanwege de moord op zijn voormalige zakenpartner in 2011.

De 38-jarige zanger moet in ieder geval 35 jaar van zijn straf uitzitten voordat hij in aanmerking komt om voorwaardelijk vrij te komen. Drie andere verdachten hebben ook levenslang gekregen vanwege de moord.

Kartel, die al sinds 2011 in de gevangenis zit, is erg bekend op Jamaica. De zanger heeft in totaal tien studioplaten uitgebracht en ook vanuit de bak verschenen er platen. Kartel werkte samen met artiesten als Jay-Z, Rihanna en Busta Rhymes. Ook scoorde hij samen met Major Lazer een hit met het liedje Pon de Floor.

Call of Duty ook naar EpiCon

EpiCon heeft onthuld dat de diehard Call of Duty: Ghosts-spelers ook tijdens dit evenement kunnen laten zien wat ze waard zijn in een multiplayercompetitie .

Van 4 tot en met 6 juli aanstaande staan de Brabanthallen in Den Bosch geheel in het teken van EpiCon, de 3-daagse conventie waar de werelden van gaming, cosplay en meer samenkomen. Onder andere game-competities van Dota 2 en StarCraft II zullen er op dit evenement te zien en te doen zijn. En zoals vandaag is bekendgemaakt sluit Call of Duty: Ghosts aan in dit rijtje van competitiegames.

Binnenkort beginnen de inschrijvingen voor de Call of Duty: Ghosts-competitie. Deze wordt verzorgd door de ESL, die alles in goede banen zal leiden. In de komende maanden zullen de voorrondes worden gespeeld, waarin teams een finaleplekje kunnen veroveren. De finale zal op een groot podium onder begeleiding van echte shoutcasters plaatsvinden op EpiCon. In Call of Duty: Ghosts nemen teams van vier het tegen elkaar op in de modi Domination, Search & Destroy en Blitz.

Wil jij hier aan meedoen en jezelf inschrijven? Dan moet je de site van EpiCon in de gaten houden waar de details later worden aangegeven.

COD:Ghosts

Details voor 'Constantine'-pilot gelekt

Naast Arrow, The Flash en Gotham is er nog een handjevol andere DC Comics-series in opkomst, waarvan Constantine degene is die het meest actief wordt ontwikkeld. Het schijnt dat het scenario van de pilot onlangs is uitgelekt, en daaruit zijn wat details af te leiden.

Het was al bekend dat de rol van John Constantine, die ooit werd gespeeld door Keanu Reeves in de Constantine-film uit 2005, zal worden gespeeld door Matt Ryan. Horrorsite Shock Till You Drop haalde vervolgens de volgende observaties uit het scenario voor de pilot:

De pilot speelt zich af in en rond New York City. We vinden John Constantine hier als hij zichzelf heeft ingechecked in een psychiatrische kliniek. Hij wordt geplaagd door een incident waarin hij een negenjarig meisje verloor aan een demoon die haar ziel meenam naar de hel. Na zes maanden verlaat hij de kliniek om te ontdekken dat er iets sinisters loert.

John is een bijdehand mannetje. Op zijn visitekaartje staat "Exorcist, Demonoloog en Meester van de Donkere Kunsten", maar hij vertelt zijn arts dat hij 'meester' zou moeten vervangen door 'knullige hobbyist' omdat hij niet wil pochen. Ook spreekt hij niet graag over zijn verleden; hij gebruikt liever droge humor om zijn emoties te maskeren.

De lange regenjas die zo kenmerkend voor hem is doet pas later zijn intrede.

Er is een engel, Manny, toegewezen om zijn ziel geleidelijk naar de verdoemenis te helpen. John haat engelen.

Liv Parsons, een jonge vrouw die bij een autoverhuurbedrijf werkt, raakt betrokken bij Johns wereld wanneer ze ontdekt dat er iets achter haar aan zit. John kende Livs overleden vader en heeft nog een schuld bij hem uitstaan. Liv ontdekt een manier om de doden te zien; ze ontwikkelt een partnerschap met John die vermoedelijk centraal zal staan in de serie. De serie zelf loopt over van bezetenheden, geesten en demomen. Het verhaal van de pilot doet goed z'n best het publiek niet meteen kwijt te raken in de mythologie.

Andere figuren in de serie zijn Papa Midnite, die een centrale schurk in de serie kan worden en Chaz, de in 2005 door Shia LeBeouf gespeelde chauffeur van John.

Constantine - panel uit comic

De pilot is in ontwikkeling voor NBC, die de serie komende herfst uit zou kunnen gaan zenden. Mocht dat het geval zijn, dan doet DC Comics het qua films niet zo goed, maar zijn er wel vier series op televisie. Of deze onderling aan elkaar gaan raken is op dit moment niet duidelijk; het feit dat de series zijn verspreid over drie tv-zenders van verschillende eigenaars zal een samenwerking wellicht niet al te gemakkelijk maken.

CEO Mozilla weg om verzet tegen homohuwelijk

De directeur van internetbedrijf Mozilla is donderdag opgestapt naar aanleiding van zijn verzet tegen het homohuwelijk. Brendan Eich, die tevens een van de mede-oprichters van Mozilla is, was nog geen twee weken CEO. Zijn denkbeelden over het homohuwelijk leidden zowel binnen als buiten Mozilla tot veel ophef.

In 2008 stond er in Californië een referendum op het stembiljet, Proposition 8, waarin mensen werd gevraagd het toen recent gelegaliseerde homohuwelijk te verbieden. Eich doneerde duizend dollar aan de campagne om het verbod er doorheen te krijgen. Zijn aanstelling leidde tot een storm van verontwaardiging. Meerdere leden van de raad van bestuur van Mozilla traden uit protest af.

Niet alleen binnen Mozilla werd boos gereageerd op Eichs aanstelling. Bezoekers van datingsite OKCupid die Mozilla's browser Firefox gebruiken kregen de afgelopen dagen een melding te zien. "Hallo, Firefox-gebruiker. Vergeef ons deze onderbreking van uw OKCupid-ervaring. Mozilla's nieuwe CEO, Brendan Eich, is een tegenstander van gelijke rechten voor homoseksuele stellen. We zouden daarom liever zien dat onze gebruikers onze website niet bezoeken met software van Mozilla", stond op de website.

Eich toonde zich eerder deze week nog strijdlustig en zei dat hij niet zou aftreden. Daar komt hij nu dus op terug. In een verklaring zei hij dat 'de Mozilla-missie groter is dan één persoon' en dat hij in de huidige omstandigheden geen 'effectief leider' kan zijn.

Mozilla zelf ging diep door het stof. "Mozilla is er trots op dat we er een andere maatstaf op nahouden en we hebben daar de afgelopen week zelf niet aan voldaan", schreef het bedrijf in een open brief. "We weten waarom mensen boos en gekwetst zijn, en ze hebben gelijk (...). We hebben ons niet gedragen zoals je van Mozilla zou verwachten. We hebben niet snel genoeg de dialoog gezocht met mensen toen de controverse ontstond. Het spijt ons. We moeten het beter doen."

Bedrijven kopen weer aanhangwagens

Bedrijven kochten in de eerste maanden van 2014 meer aanhangwagens dan in die periode een jaar eerder. Dat kan erop wijzen dat het ondernemersvertrouwen onder bijvoorbeeld bouwbedrijven, hoveniersbedrijven en aannemers toeneemt, zegt autobranchevereniging Bovag vrijdag.

Vooral de verkoop van aanhangers voor bouwmachines trok aan, met veertig procent. Boottrailers werden 22 procent vaker gekocht. De verkoop van veewagens en paardentrailers steeg met veertien procent.

Sinds het uitbreken van de crisis in 2008 daalden de verkoopcijfers, maar in het eerste kwartaal van 2014 werden er 3856 aanhangwagens verkocht. Dat is een stijging van dertien procent in vergelijking met dat kwartaal een jaar eerder, weet Bovag.

De crisis drukte de verkoop flink. In 2008 werden er nog meer dan 25 duizend aanhangwagens aangehaakt, een jaar later waren dat er nog ruim achttienduizend. In 2013 daalde het aantal verder naar iets meer dan veertienduizend.

Vijftien aanhoudingen na ontvoering paard

De politie heeft donderdagavond vijftien mensen aangehouden vanwege de ontvoering van een paard in het Noord-Hollandse Vijfhuizen. Dat meldt de politie vrijdag. Het dier is inmiddels weer terecht.

Het paard is Vingino, een duur dressuurpaard, meldt ruiter Tommie Visser op zijn Facebook-pagina. Hij rijdt met het paard op Olympisch niveau en beschuldigt de mede-eigenaresse ervan een groep mannen te hebben gestuurd om het dier te stelen na een conflict over een eventuele verkoop.

Het dier zou met 'veel geweld' uit zijn stal zijn gehaald. Ook zou personeel van Visser zijn mishandeld met een ketting. De politie kan dat niet bevestigen. "Er is sprake van tegenstrijdige belangen. De een beschuldigt de ander. Bewijs het dan maar eens, we moeten dit goed onderzoeken." Beide partijen zouden aangifte tegen elkaar hebben gedaan. De politie kon dit ook nog niet beamen.

Agenten troffen het paard aan in een trailer niet ver van de stallen. "Het dier is in beslag genomen en staat op een niet nader te noemen plek", aldus de zegsman.

Luc Schelstraete, de advocaat van Visser, stelt op de hippische website horses.nl dat donderdagavond een 'knokploeg' van een man of tien Vingino kwam stelen. Zij zouden de vader van Visser en een stalmedewerkster hebben mishandeld.

De mede-eigenaresse zou de mannen hebben gestuurd. Zij stelt op haar beurt dat de vader van Tommie Visser op haar heeft geschoten, toen zij 'gewoon haar paard kwam ophalen'. Maar voor een schietpartij zijn geen bewijzen gevonden, aldus de politiewoordvoerder.

'Geen verbod op betaalbaar vlees'

Vlees wordt geen eliteproduct. Europese regels maken een verbod op verkoop van vlees onder kostprijs, de zogenaamde kiloknallers, niet mogelijk. Wakker Dier deed een oproep vlees flink duurder te maken, maar wettelijk valt dat niet af te dwingen. Dat laat staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken) vrijdag weten. 

Volgens Wakker Dier stunten supermarkten steeds vaker met kiloknallers, grote partijen vlees die voor extreem lage prijzen worden verkocht. Het aantal stunts met vlees nam in het eerste kwartaal van dit jaar met bijna de helft toe ten opzichte van het eerste kwartaal van 2013, stelt Wakker Dier. De organisatie bepaalt of vlees onder kostprijs verkocht wordt door het te vergelijken met de prijs van kattenvoer en noemt dit 'diepe stunts'

Volgens de dierenorganisatie steeg het aantal 'diepe stunts' van 66 in 2013 naar 97 in 2014. Voor Wakker Dier is de maat nu vol. De prijsoorlogen dwingen boeren en slachters immers niet alleen om steeds goedkoper vlees te leveren, maar werken ook vleesschandalen in de hand, vindt Wakker Dier.

Het goedkoopst kun je als consument terecht bij Albert Heijn, Dirk van den Broek en Aldi. Die hebben het vaakst gezinsvriendelijke aanbiedingen. C1000 blijft de koning van de kiloknallers. Lidl en Plus hebben het minst vaak gunstig geprijsde aanbiedingen.

'Verbod op kiloknallers niet mogelijk'
'Verbod op kiloknallers niet mogelijk' (Foto: ANP)

Cillessen: "Ik wil gewoon alles spelen"

Frank de Boer geeft in de slotfase van de competitie Kenneth Vermeer mogelijk een kans onder de lat bij Ajax om zijn kansen op deelname aan het WK met Oranje te vergroten. Eerste keus Jasper Cillessen lijkt al zo goed als zeker van een plek in de WK-selectie.

Bondscoach Louis van Gaal is echter ook gecharmeerd van Vermeer. De doelman verloor eerder dit seizoen zijn basisplaats bij Ajax, maar krijgt nu mogelijk toch een kans om indruk te maken op Van Gaal. Cillessen moet de laatste wedstrijden van de Amsterdammers dan vanaf de bank toekijken. "Wat ik daar van vind? Dat vind ik mooi, maar ik heb hier lang zat op de bank gezeten en ik wil gewoon alles spelen", zegt Cillessen in een interview met Sp!ts.

"Maar het is ook niet zo dat ik tegen de trainer ga zeggen dat ik niet op de bank ga zitten, omdat ik het belachelijk vind dat Kenneth speelt", vervolgt de Oranje-international. "Als de trainer mij gewoon duidelijk uitlegt waarom ik niet speel, begrijp ik het. Maar ik wil ook naar het WK! Voor Oranje spelen op een WK is het hoogst haalbare in mijn beleving. Of het nadelig is voor mijn ritme als Kenneth opeens speelt? Dat kunnen we pas achteraf zeggen."

Cillessen en Vermeer kunnen samen naar Brazilië. "Natuurlijk zou het fantastisch zijn als we twee keepers van Ajax op het WK hebben. Nee, ik maak me geen zorgen, ik weet wat ik kan. We moeten eerst maar eens zien of ik überhaupt meega en of Kenneth meegaat. Ik ga naar Oranje om mee te gaan naar het WK en wat er daarna gebeurt, zie ik dan wel. Als ik samen met Kenneth naar Brazilië ga, dan ga ik daar ook met hem de strijd aan om beter te zijn."

De sluitpost van de Amsterdammers gaat er vanuit dat hij de kampioenswedstrijd tegen Vitesse speelt. "Het liefst speel ik zelf alles, maar ik ga ervan uit dat de trainer nog geen aanpassing doet als we nog geen kampioen zijn. We willen kampioen worden en dat doe je met de sterkste elf. Dus uiteraard ga ik ervan uit dat ik de kampioenswedstrijd speel", besluit Cillessen.

Cech: "Ik ben niet bang voor Courtois"

Petr Cech gaat volgend seizoen graag de strijd aan met de Belgiche keeper Thibaut Courtois voor een plaats onder de lat bij Chelsea. Courtois speelt al drie seizoenen op huurbasis bij Atlético Madrid en maakt daar bijzonder veel indruk. Het is onduidelijk wanneer de Belg terugkeert naar Stamford Bridge.

Na een gesprek met de clubleiding van Chelsea vorige week zou besloten zijn om Courtois ook volgend seizoen nog uit te lenen aan de koploper van de Primera Division. Maar wat Cech betreft mag de 21-jarige sluitpost naar Londen komen.

"Als Thibaut Courtois in de voorbereiding naar ons komt, dan komt hij maar", zegt Cech in gesprek met The Daily Mail. "Komt 'ie niet, dan komt 'ie niet. Voor mij verandert er niets. Ik zal het nog steeds beter moeten doen dan wie mijn concurrent ook is om mijn plek te behouden. Dus voor mij gaat er niks veranderen."

Cech gaat de concurrentiestrijd graag aan. "Als hij terug naar Chelsea komt en beter is dan mij, dan krijgt hij de credits. Dan heeft hij dat knap gedaan. Maar wie weet hoe het gaat lopen? Ik ben niet bang. Ik ben niet gek. Het is niet zo dat omdat ik hier al tien jaar zit, ik nog vijf jaar kan blijven. Ik speel niet omdat ik Petr Cech heet. Ik speel omdat ik het goed doe en de manager denkt dat ik het team beter maak. Ik heb nog nooit een manager meegemaakt die me op doel zette, alleen maar omdat iedereen gewend was mij daar te zien."

"Ik weet ook wel dat ik hier over tien jaar niet meer speel. Er komt een dag dat iemand beter is dan mij. Zo is het. Maar dat moment probeer ik zo lang mogelijk uit te stellen. Zo zit het voetbal in elkaar", besluit Cech.

Parachutiste valt te pletter bij recordpoging VS

Een poging het wereldrecord groepsgewijs parachutespringen te breken in de Amerikaanse staat Arizona is donderdag een deelnemer fataal geworden. De 46-jarige Duitse Diana Paris viel na de vrije val te pletter.

De parachutistenclub van Arizona weet het dodelijke ongeval aan een defect in Paris' parachute. Die ging te laat open, zodat het reservevalscherm niet helemaal ontplooide. De Duitse was op slag dood.

De fatale recordpoging van de 222 formatiespringers mislukte. De deelnemers lieten zich door het ongeval niet uit het veld slaan en ondernamen nog enkele nieuwe recordsprongen, maar ook die slaagden niet. Ze hoopten in hun vrije val onder meer samen een sneeuwvlokpatroon te vormen.

'Topvrouw ProRail weg om Telegraaf'

Marion Gout, die donderdagavond haar vertrek als president-directeur van ProRail bekendmaakte, deed dit nadat ze op de hoogte was gesteld van een 'desastreus' artikel in De Telegraaf van vrijdag. Dat schrijft de krant zelf. Ingewijden melden dat de paniek volledig toesloeg bij de top van het bedrijf nadat ze kennis hadden genomen van het artikel.

De krant schrijft vrijdag dat het aantal storingen op het spoor de afgelopen jaren 'gigantisch' is gestegen van 1846 in 2011 naar 2312 vorig jaar. Een toename van 25 procent. Voorzitter van reizigersvereniging Rover Arriën Kruyt zei daarop dat de positie van Gout 'onmogelijk' was geworden. "ProRail heeft geen enkel overzicht over de staat en het onderhoud van het spoor."

De topvrouw trok daaruit haar conclusies en stapte op. Maar volgens De Telegraaf niet voordat was geprobeerd het tij te keren. Zo verstuurde ProRail donderdagavond een positief persbericht over een daling van het aantal wisselstoringen op bepaalde trajecten. Ook werd de NS gevraagd om zich achter Gout te scharen, maar die weigerde.

Daarop verstuurde ProRail een persbericht waarin het opstappen van de president-directeur werd aangekondigd. Als reden voor haar vertrek werd gegeven dat Gout moeite had met 'ontwikkelingen binnen het bedrijf'.

Benfica-trainer: "AZ heeft sterke spelers in huis"

Benfica was donderdagavond een maatje te groot voor AZ en won uiteindelijk slechts met 1-0 in Alkmaar. Volgens trainer Jorge Jesus is er nog niets beslist. Eduardo Salvia maakte na 48 minuten spelen de enige treffer van de wedstrijd. Benfica had op de openingsfase na, de controle over de wedstrijd.

De Portugezen zien de return met vertrouwen tegemoet. De halve finale lonkt, al is er nog niets beslist benadrukt trainer Jesus. "Ik ben tevreden met de uitslag en het spel was bevredigend", zegt hij tegen Record. "Maar op dit niveau weet je dat de tegenstander altijd gevaar kan stichten, zeker als ze thuis spelen."

De ploeg van Dick Advocaat maakte indruk op Jesus. "Voorafgaand aan deze wedstrijd had AZ al tien wedstrijden op rij in de Europa League niet verloren. AZ speelde een goede wedstrijd en heeft een aantal sterke spelers in huis. Ze blijven gevaarlijk. Vroeg in de wedstrijd was AZ gevaarlijk. Maar vlak na rust hadden wij onze beste periode en wisten we ook te scoren. Vanaf dat moment hing eerder de 2-0 in de lucht dan de gelijkmaker. Dat is positief."

"Deze overwinning is voor de meegereisde supporters", aldus Jesus. "Ik weet zeker dat ze tevreden huiswaarts keren. Ik heb de fans bedankt omdat ze ook hier weer aanwezig waren en ons geholpen hebben te winnen."

AZ-trainer Advocaat legde zich neer bij de nederlaag. "Bij Benfica lopen alleen maar internationals. Die spelers zijn op de juiste momenten de diepte, hebben een fantastische techniek. Dit is gewoon een Europese topploeg. We zijn met AZ heel ver gekomen, dat is geweldig voor deze club. Maar je ziet op een avond als deze dat AZ wat tekort komt."

"Sulejmani en Djuricic komen er niet eens in!"

Men verheugde zich erop in Alkmaar. Het grote Benfica kwam donderdag op bezoek bij AZ en stiekem hoopten de Noord-Hollanders op een stuntje. Het bleef bij die hoop, want AZ kon de Portugezen slechts één helft bijbenen. AZ kreeg voor de pauze een aantal prima kansen, maar kon doelman Artur niet passeren.

De tweede helft duurde nog geen twee minuten of balverlies op het middenveld werd genadeloos afgestraft. Eduardo Salvio schoot een rebound uitstekend in, nadat Esteban aanvaller Óscar Cardozo eerst nog van scoren afhield. Benfica speelde de wedstrijd vervolgens professioneel uit, zonder veel weg te geven. Het Europese avontuur van AZ lijkt daarom aan een eind te komen.

Aanvoerder Nick Viergever hield een dubbel gevoel over aan het duel. “We hebben er alles aan gedaan. Ook creëerden we aardig wat mogelijkheden, maar we belonen onszelf niet. In de rust hebben we de puntjes op de i gezet, maar na twee minuten staan we al met 1-0 achter. Een domper”, aldus de verdediger. “Zij spelen het volwassen uit en dan zie je dat Benfica van een ander niveau is.”

Het kwaliteitsverschil bleek net iets te groot en dat werd met name na rust duidelijk. Trainer Dick Advocaat wijst na afloop met name naar de begrotingen van beide clubs. “Ik begreep dat die nummer 50 die erin kwam dertig miljoen kost. Die begint dus gewoon op de bank.” Advocaat doelt hiermee op Lazar Markovic, die overigens voor 'slechts' tien miljoen euro van Partizan Belgrado naar Benfica kwam. “Kijk naar Sulejmani en Djuricic, smaakmakers in de Eredivisie. Die komen er niet eens in!”

Beide Serviërs bleven inderdaad negentig minuten op de bank bij de koploper van Portugal. Jammer voor het Nederlandse publiek én voor de pers. Omdat ze niet in actie kwamen, mogen ze van de perschef ook niet praten met de media. “They didn’t play, so… no!”, laat de man in gebroken Engels weten.

Wel lopen de twee even de mixed zone in. Daar begroeten ze Nemanja Gudelj, die zojuist shirtjes heeft gewisseld met die andere Serviër Markovic. Een onderonsje in het Servisch volgt, waarbij nog meer shirts uit de kleedkamer worden gehaald en van eigenaar wisselen. Enkele journalisten proberen het nog eens bij de voormalig Eredivisiespelers, maar ze schudden hun hoofd.

Vervolgens komt Benfica-icoon Rui Costa de mixed zone in. De oud-international is tegenwoordig directeur voetbalzaken bij zijn club en sommeert de drie Benfica-spelers zich richting de kleedkamer te begeven. De drie volgen dit op.

AZ-aanvaller Johann Berg Gudmundsson wil wel even praten. De IJslander kwam als invaller in de ploeg, toen linksback Simon Poulsen geblesseerd uitviel. "Hij had last van zijn lies, dus moest ik erin komen. Linksback is niet echt mijn positie, maar ik heb het aardig gedaan. Hun rechtsbuiten is er niet één keer langs gekomen", zegt hij.

Toen Gudmundsson in de ploeg kwam, had Benfica net de 0-1 gemaakt. "Je komt er liever met een gelijke stand in, maar ja dat is niet anders. Het is geen schande om van Benfica te verliezen, maar ik denk dat we zelf ook konden scoren. Dat kunnen we onszelf verwijten ja."

Volgende week wacht dus nog de return in Lissabon, maar heel AZ weet dat dit een loodzware opgave is. "We moeten hoop houden", zegt Gudmundsson. "Als we daar op voorsprong komen, staat het weer helemaal gelijk. Ik verwacht dat zij dan sterker zijn dan vandaag, dus moeten we gokken op de counter."

Ook Advocaat gelooft er nog in. "Het is maar 1-0. Geloof moet je altijd houden, anders kan je beter thuis blijven. Dit is een club van een hoger niveau, maar we gaan er alles aan doen", besluit de Kleine Generaal.

'Niet zo dom om met Hitler te vergelijken'

"Ik ben heus niet zo dom om iemand met Hitler te vergelijken." Zo verdedigde de Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble zijn omstreden uitspraken over de Oekraïne-crisis donderdag op de Duitse televisie.

De minister vergeleek de Russische annexatie van de Krim met de annexatie door nazi-Duitsland van het Sudetenland in 1938. "Dit kennen wij allemaal uit de geschiedenis. Met dergelijke methoden heeft Hitler het Sudetenland overgenomen - en nog veel meer", zei de Duitse bewindsman maandag in Berlijn.

Schäuble verklaarde donderdag dat hij met deze opmerkingen alleen aan studenten wilde uitleggen hoe de crisis over de Krim in elkaar steekt.

Van de Laak opnieuw geblesseerd

Voetballer Koen van de Laak zou wel eens zijn laatste wedstrijd gespeeld kunnen hebben voor zijn Zuid-Afrikaanse club Ajax Cape Town. De 31-jarige Nederlander vertrok in de zomer van 2012 van FC Groningen naar Kaapstad, maar kwam vanwege blessures nog niet vaak in actie.

Van de Laak was net enkele weken teruggekeerd van een knieblessure. Die had hem sinds augustus vorig jaar aan de kant gehouden, waardoor hij in bijna twee jaar nog niet verder is gekomen dan zestien wedstrijden voor zijn club. Het seizoen duurt nog maar een maand en dus is het nog maar de vraag of hij nog terug zal keren op de Zuid-Afrikaanse velden.

'We weten nog niet of we het contract met Koen gaan verlengen. Op dit moment is alles nog mogelijk', aldus directeur Ari Efstathiou. 'Het is natuurlijk zeer ongelukkig voor hem, want hij is een fantastische speler. De realiteit is echter dat we de afgelopen twee seizoenen zeker geen waar voor ons geld hebben kunnen krijgen'.

Bénédicte Ficq advocaat in zaak-Deurne

Advocaat Bénédicte Ficq gaat de familie van de 29-jarige overvaller bijstaan die vorige week werd doodgeschoten in juwelier Goldies in Deurne. Dat meldt het Brabants Dagblad vrijdag.

De Marokkaan verbleef tijdelijk in Nederland, zo maakte het Openbaar Ministerie eerder deze week bekend. Waarom, wordt onderzocht. Volgens Ficq was hij hier in ieder geval niet illegaal. De man had volgens haar een Italiaans paspoort en een verblijfsvergunning voor Italië.

De familie van de 29-jarige, die deels in Marokko en deels in Italië woont, wil volgens de advocaat dat zij de zaak volgt en dat er 'gedaan wordt wat er gedaan moet worden'. Ze kan nog niet zeggen of de familie een zaak begint tegen het juweliersechtpaar als het OM besluit om niet over te gaan tot vervolging.

De juwelier in Deurne werd vrijdag door twee mannen overvallen. Na een worsteling werden de daders doodgeschoten, vermoedelijk door de juweliersvrouw. Naast de 29-jarige Marokkaan kwam ook een 20-jarige man uit Eindhoven met een Marokkaanse achtergrond om het leven. Zijn familie wordt bijgestaan door advocaat Peter Plasman.

'Pensioenpremie daalt vijf procent door nieuwe plannen'

De nieuwe pensioenregels die het kabinet voor ogen heeft, leiden ertoe dat de premies vanaf 2015 met vijf procent dalen. Dat heeft het Centraal Planbureau (CPB) voorgerekend voor staatssecretaris van Sociale Zaken Jetta Kleinsma (PvdA), schrijft De Telegraaf vrijdag.

Door de voorgenomen maatregelen hoeven werkgevers minder premie af te trekken van het brutoloon van werkenden. De werkgevers hoeven zelf ook minder af te dragen.

Het kabinet en D66, ChristenUnie en SGP zijn het in grote lijnen eens over de nieuwe regels, die vanaf volgend jaar in moeten gaan. Mogelijk gaat het wetsvoorstel vrijdag nog naar de Raad van State, meldt de krant.

De plannen voorzien in een verhoging van de dekkingsgraad van pensioenfondsen naar 127 procent. Ook moet er een vast premiestelsel worden ingevoerd, waarin premies voor lange tijd vastliggen, maar de pensioenuitkomst minder zeker is.

'Chirurgen maken jaarlijks nog tientallen fouten'

Chirurgen maken, ondanks allerlei voorzorgsmaatregelen die de afgelopen jaren zijn getroffen, nog altijd tientallen fouten per jaar. Dat melden ziekenhuisverzekeraar Medirisk en de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) vrijdag in het AD. Artsen zouden nog te vaak het mes in het verkeerde lichaamsdeel zetten, de verkeerde patiënt opereren of foto's van patiënten verwisselen.

De meeste verwisselingen worden volgens Medirisk gemaakt op de spoedeisende hulp en in de operatiekamers. Voorzorgsmaatregelen om fouten te voorkomen hebben de afgelopen jaren al wel voor een daling gezorgd. Tussen 2004 en 2008 kwamen jaarlijks zo'n 29 claims binnen na verwisselingen en tussen 2009 en 2013 lag dat aantal op 21. "We zijn op de goede weg, maar het zijn er nog steeds 21 te veel", zegt directeur van Medirisk Marjoleine van der Zwan.

De IGZ pakt blunderende chirurgen sinds 1 april vorig jaar harder aan. Ze worden direct voor de medische tuchtrechter gesleept als een verwisseling is geconstateerd. Volgens de inspectie worden de meeste fouten gemaakt doordat controles niet goed worden uitgevoerd. Zo moeten vlak voor een operatie de gegevens van een patiënt extra worden gecheckt. Medirisk gaat onderzoeken of die controles moeten worden aangescherpt.

Eerste satelliet voor Copernicus gelanceerd

Vanaf de basis Kourou in Frans Guyana heeft de Europese ruimtevaartorganisatie ESA donderdag de eerste van een reeks aardwaarnemingssatellieten gelanceerd. De Sentinel-1A gaat deel uitmaken van Copernicus-systeem, dat mensen op aarde en in het bijzonder in Europa van een schat aan informatie over veiligheid en milieu moet voorzien.

De 2,3 ton zware Sentinel-1A werd om even over 23.00 uur gelanceerd met een Russische Sojoez-raket. Ruim 23 minuten later bereikte de kunstmaan zijn baan op 693 kilometer hoogte, zo liet ESA weten. Na het uitvouwen van zonnepanelen en antennes moeten de instrumenten aan boord op hun werking getest en geijkt worden, waarna het systeem over drie maanden operationeel wordt.

Copernicus is het tweede grote ruimteproject van de Europese Unie en andere bij de ESA aangesloten landen, na het positioneringssysteem Galileo. Samen met de volgend jaar te lanceren Sentinel-1B zal de donderdag gelanceerde kunstmaan dag en nacht beelden van het aard- en zeeoppervlak doorseinen van Europa, Canada en de poolgebieden. Omdat het radarbeelden betreft, kunnen deze beelden ongeacht de weersomstandigheden worden gemaakt.

Sentinel-1A seint de beelden door naar een aantal grondstations, maar ook naar relaisstations die in een geostationaire baan om de aarde draaien. Het netwerk van satellieten zal in de komende jaren worden uitgebreid met kunstmanen die voor andere gespecialiseerde waarnemingen geschikt zijn.

Eind aan strijd tussen veerdiensten Wadden

De concurrentiestrijd tussen de rederijen Doeksen en Eigen Veerdienst Terschelling (EVT) is ten einde. De veerverbinding van het Friese Harlingen naar de eilanden Terschelling en Vlieland komt in een hand. Doeksen neemt de schepen en de veerdienst van de EVT over. De staat betaalt daarvoor negen miljoen euro. Dat meldt het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

De veerverbinding is voor de komende vijftien jaar veiliggesteld. Bovendien krijgen eilandbewoners door de komst van een raad van advies meer te zeggen over veranderingen in de dienstregeling, de tarieven en de dienstverlening aan passagiers.

Staatssecretaris van Infrastructuur Wilma Mansveld is opgelucht dat de partijen er na een jarenlange strijd toch nog uit zijn gekomen. "Met deze schikking is een einde gekomen aan alle onzekerheid. De grote winnaar hier is de eilandbewoner. Die kan nu rekenen op een veilige, betrouwbare en continue veerverbinding tussen het vaste land en de eilanden."

[NBA] Spurs eindelijk verslagen, Durant zet reeks voort

Er is donderdag na ruim een maand een einde gekomen aan de zegereeks van de San Antonio Spurs. De ploeg bleef negentien wedstrijden op rij ongeslagen, een clubrecord en de gedeeld zesde langste reeks ooit, maar moest het hoofd buigen voor de Oklahoma City Thunder.

De wedstrijd ging gelijk op in het begin en halverwege hadden de Spurs een kleine voorsprong van drie punten. Vooral in het derde kwart konden ze echter geen vuist maken en moesten ze maar liefst twaalf punten inleveren. Nadat de Thunder ook in het laatste kwart de beste was werd de eindstand beslist op 106-94. 

De grote mannen bij Oklahoma City waren Russell Westbrook met 27 punten en Kevin Durant, die er één meer liet optekenen. Voor Durant was het al de 39e keer op rij dat hij meer dan 25 punten maakte. Het 25e punt, een vrije worp, werd dan ook met luid gejuich begroet door de fans. Met zijn reeks is hij nog één wedstrijd verwijderd van de veertig wedstrijden van Michael Jordan.

In de andere wedstrijd van de dag moesten de Los Angeles Clippers zich ondanks een fantastische wedstrijd van Blake Griffin gewonnen geven tegen de Dallas Mavericks. Het was pas de zesde thuisnederlaag voor de Clippers in 37 wedstrijden. Griffin was de grote man bij de Clippers. Hij scoorde de vierde triple double uit zijn NBA-loopbaan door 10 rebounds, 11 assists en 25 punten te maken. De Mavericks wonnen na een spannende slotfase echter toch de wedstrijd met 113-107, mede door 26 punten van Dirk Nowitzki.

'Kamer verkeerd ingelicht over witwasdeal Teeven'

Minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) heeft de Tweede Kamer verkeerd ingelicht over de omstreden 'witwasdeal' die zijn staatssecretaris Fred Teeven (VVD) in 2000 als officier van justitie sloot met Cees H. Dat zegt de voormalige advocaat van de drugscrimineel Piet Doedens vrijdag in de Volkskrant.

Doedens stelt dat het Openbaar Ministerie in september 2001 bijna vijf miljoen gulden heeft overgemaakt naar zijn advocatenkantoor, vanwaar het geld naar H. werd doorgesluisd. Opstelten sprak dit onlangs tegen. Volgens hem ging het om twee miljoen euro, waarvan de staat 750 duizend gulden heeft gehouden. Ook H.'s huidige advocaat Jan-Hein Kuijpers zegt dat het bedrag aanzienlijk hoger ligt dan Opstelten de Kamer voorhoudt.

Diverse oppositiepartijen zouden volgens de Volkskrant overwegen het vertrouwen in Opstelten op te zeggen zodra ze bewijs hebben dat zijn verhaal niet klopt. Zowel de minister als H.'s advocaten weigeren echter het bankafschrift te tonen.

Teeven sloot in 2000 als officier van justitie een deal met drugscrimineel Cees H. Die overeenkomst hield in dat H. 750 duizend gulden moest betalen, waarna hij miljoenen aan zwart geld kreeg teruggestort. Opstelten verdedigde onlangs in een Kamerdebat de handelswijze van Teeven en ontkende dat de staatssecretaris zich schuldig heeft gemaakt aan een witwasoperatie.

'Lau G. hoofd nieuwe afdeling No Surrender Venlo'

De beruchte Lau G. is volgens De Telegraaf de baas van de nieuwe afdeling van motorclub No Surrender in Venlo. Dat schrijft de krant vrijdag. G. wordt ervan verdacht twee Marokkaanse mannen te hebben vermoord. Hij zou hun lichamen bovendien hebben laten verdwijnen, mogelijk in zoutzuur.

G. werd in 2007 gearresteerd. De Marokkanen waren het jaar ervoor spoorloos verdwenen na een inbraak in een hennepkwekerij in Venray. Ze hadden kennissen van hun inbraakplannen op de hoogte gesteld. Toen ze niet terugkwamen gingen een broer en een vriend op onderzoek uit.

Ze vonden een grote plas bloed, maar het inbrekersduo bleek verdwenen. Hun lichamen zijn nooit gevonden. De politie gaat ervan uit dat de destijds 19 en 23-jarige mannen zijn vermoord. G. wordt gezien als hoofdverdachte. De zaak is nog altijd gaande.

Met de komst van No Surrender en G. aan het hoofd van de Venlose organisatie komen de spanningen tussen motorclubs in Limburg verder op scherp te staan. De afgelopen weken waren er verschillende incidenten in de gemeenten Echt-Susteren en Sittard-Geleen waarbij de aartsrivalen Bandidos en de Hells Angels betrokken waren.

FOK! wat een weer... Kans op regen en onweer.

Goeiedag allemaal! Daar zijn we weer. De verhuizing zit erop en ik ben weer online. Ik moet er wel bij zeggen dat alle kroegen nu op drie minuten lopen van mijn huis zijn, dus er kan wel eens wat gebrabbel staan. Wat een warmte hé? Ik moet zeggen dat het werkelijk heerlijk is om buiten te zijn. Kantekening is dat de temperaturen na het weekend scherp gaan dalen en dat zal goed voelbaar zijn.

In het uiterste noorden was het ook gisteren weer vrij kil met maxima van 9 tot 12 graden, maar elders vlogen de temperaturen weer naar waarden die tussen de 18 en 23 graden lagen. Op veel plaatsen scheen de zon nog volop, maar in het zuiden kwam er meer bewolking binnendrijven en viel er lokaal een spat regen. Aan het begin van de avond ontstond er wat onweer in het (noord)oosten.

Vandaag neemt de kans op buien verder toe. Ik denk wel dat de grootste buienkansen voor het binnenland zijn en dat in de kustprovincies overwegend droog blijft. Dit komt omdat er daar een zuidwestelijke wind komt te staan, waardoor het kwik in een brede kuststrook veel minder hoog kan oplopen dan elders. Op het strand wordt het niet veel warmer dan 12 tot 16 graden, maar zeker in het zuiden en oosten kan het kwik nog makkelijk tot boven de 20 graden oplopen. De buien die ontstaan kunnen behoorlijk actief uitpakken, hou hier dus even rekening mee.

Het zal even wennen worden, maar vanaf dinsdag ligt het kwik enkele dagen rond normaal. Dat wil zeggen rond de 11 graden.

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

MistGr1
De afgelopen dagen kwam er plaatselijk dichte mist voor. Zoals bij Nikky...

MistGR2
...in Groningen, die vanaf de 20e etage een prachtig uitzicht had.

Advocaat: "Verschil in kwaliteit"

AZ ging donderdagavond voor eigen publiek met 1-0 ten onder tegen Benfica. Trainer Dick Advocaat beseft dat er niet meer in zat.

"De eerste twintig tot 25 minuten deden we aardig mee", zei Advocaat na afloop tegenover de camera's van RTL7. "Dan moeten wij het geluk hebben dat die goal valt. We hebben de kans op een doelpunt gekregen, maar helaas niet benut. Daarna zie je het verschil in kwaliteit, balbehandeling, handelingssnelheid. Het gaat bij die jongens van Benfica allemaal wat makkelijker. Maar ik kan mijn jongens niet verwijten. Ze hebben er alles aan gedaan."

"In de rust heb ik gezegd dat ze wat dichter bij elkaar moesten gaan voetballen. Je zag dat als we hoog druk gingen zetten, zij er makkelijk onderuit voetbalden", vervolgt Advocaat. Zijn strijdplan kon al snel de prullenmand in, want drie minuten na de thee maakte Toto Silvio de 0-1. "En die stand vonden zij genoeg. Zij vonden het wel prima en kunnen dan goed op die score leunen."

Volgens Advocaat was het verschil in kwaliteit gewoon te groot. "In de tweede helft brengen zij nog een speler in die ze afgelopen zomer voor dertig miljoen hebben gekocht. Dat is het verschil. Bij Benfica lopen alleen maar internationals. Die spelers zijn op de juiste momenten de diepte, hebben een fantastische techniek. Dit is gewoon een Europese topploeg. We zijn met AZ heel ver gekomen, dat is geweldig voor deze club. Maar je ziet op een avond als deze dat AZ wat tekort komt."

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.