FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Nieuwsarchief
Artikelen van vrijdag 14 mei 2010

Fàbregas verlaat Arsenal alleen voor Barcelona

De Spaanse middenvelder Cesc Fàbregas verlaat Arsenal alleen voor FC Barcelona. Dat heeft de 23-jarige Catalaan vandaag gezegd. Fàbregas genoot zijn opleiding bij Barcelona, maar werd daar zeven jaar geleden weggeplukt door Arsenal, waar hij uitgroeide tot een Europese topspeler.

"Als ik Arsenal ooit verlaat, is dat alleen om bij Barcelona te spelen", aldus de Spanjaard. Fàbregas staat al geruime tijd in de belangstelling van Barcelonaén aartsrivaal Real Madrid. De creatieve middenvelder blijft Arsenal echter voorlopig trouw. "Ik ben heel gelukkig hier, de mensen bij Arsenal behandelen me met enorm veel respect." Fàbregas is ondanks zijn relatief jonge leeftijd bij de Londenaren al uitgegroeid tot aanvoerder. Vanwege een beenblessure miste  Fàbregas het slot van het seizoen. De Spaanse international verwacht wel op tijd hersteld te zijn voor de start van het WK in Zuid-Afrika.

[Giro] Tiralongo uitvaller na valpartij

Paolo Tiralongo start niet meer in de Giro d'Italia. De renner van Astana kwam vrijdag in de zesde etappe ten val. Na de val bleef de Italiaan enkele minuten op de grond liggen waarna hij werd overgebracht naar het ziekenhuis. Op de foto's blijkt dat er niets is gebroken maar hij heeft wel last van zijn rechter schouder, knie en pols, meldt Cyclingnews.

Voor Astana is het verlies van Tiralongo een behoorlijke tegenvaller. Hij was een van de meesterknechten van kopman Alexandre Vinokourov. De 32-jarige renner kwam dit jaar op voorspraak van Alberto Contador naar de ploeg uit Kazachstan. Het is de verwachting dat Tiralongo in de Tour de France van start kan gaan naast de Spanjaard.

Tiralongo uit de Giro na valpartij
Tiralongo uit de Giro na valpartij (Foto: Novum)

Mourinho geeft 'kamperende' fan kaartje

Een 'kamperende' fan van Internazionale heeft van coach Jose Mourinho een kaartje voor de finale van de Champions League tegen Bayern München gekregen. De 23-jarige Paolo Sacco had gisterochtend bij het stadion zijn tent opgeslagen om morgen een van de 5.000 beschikbare toegangsbewijzen te bemachtigen. Velen fans volgden zijn voorbeeld, maar omdat hij de eerste in de rij was, kreeg hij het felbegeerde ticket van Mourinho ter waarde van 225 euro.

"Helaas kan ik niet iedereen blij maken", zei Mourinho. "Maar met dit gebaar wil ik mijn waardering uitspreken voor de fans die er zoveel voor over hebben om de wedstrijd te zien. Dit is mijn applaus voor de fans." Mourinho wilde het kaartje echter niet gratis geven. Sacco moet zijn uitgespaarde geld aan een goed doel geven, maar hoefde dankzij het gebaar van de coach niet nog een nacht in de rij te blijven wachten.

Van Persie: "We kunnen bij Arsenal nieuwe spelers gebruiken"

Arsenal heeft al vijf jaar geen prijzen meer weten te pakken. Robin van Persie pleit voor een hardere spelmentaliteit binnen de selectie van The Gunners. Een paar nieuwe spelers zou volgens de Rotterdammer ook geen overbodige luxe zijn.

"We moeten aan iedereen duidelijk maken: als jullie mooi willen voetballen dan doen we dat. Maar als jullie hárd willen spelen, dan kunnen wij dat ook", aldus het statement van de aanvaller op de website van de FIFA.

"Je ziet dat andere ploegen het goed goed. Teams als Manchester City en Tottenham Hotspur worden steeds beter. Daarom is het duidelijk dat wij ook wel een paar nieuwe spelers kunnen gebruiken", zo voegde de Oranje-international eraan toe.

De Nederlander was het afgelopen seizoen lange tijd afwezig vanwege een blessure. Omdat ook Cesc Fàbregas, de andere sterspeler van The Gunners, blessureleed kende had de ploeg van Arsène Wenger het moeilijk en werd uiteindelijk Chelsea landskampioen.

Van Marwijk: "Van Persie niet te ver gegaan"

Bondscoach Bert van Marwijk vindt niet dat Robin van Persie te ver is gegaan met zijn uitspraken hoe het Nederlands elftal eruit moet zien. Hij heeft er echter wel even met de spits van Arsenal over gesproken. 

"Robin heeft gereageerd op bepaalde vragen. Dat mag. Daarom beschouw ik zijn uitlatingen in dit opzicht als onschuldig. Er is er maar één die de opstelling bepaalt. Dat ben ik, " aldus Van Marwijk. Van Persie is net weer fit na een lange revalidatie en heeft net een paar wedstrijden voor Arsenal gespeeld. "Maar ik ben onder de indruk van wat hij deze twee dagen hier heeft laten zien. Wij als leden van de technische staf hebben elkaar soms verbaasd aangekeken. Het was fantastisch."

Gal wint in München

Edward gal heeft in München de Grand Prix gewonnen. De dressuurruiter was in Duitsland met zijn paard Totilas oppermachtig.

Gal kwam na een bijna foutloos optreden tot een score van 81,957%. Adelinde Cornelissen eindigde op ruime afstand als tweede. Ze kwam met Jerich Parzival tot 79,404%. De Duitse Isabell Werth werd met Warum Nicht derde in 76,255. De wedstrijd is de eerste van drie in het kader van de World Dressage Masters. Zaterdag is de Grand Prix Special en zondag word de Kür op muziek verreden.

De minigames van 3D Dot Game Heroes al rappend uitgelegd

3D Dot Game Heroes is vanaf vandaag beschikbaar voor de Playstation 3, en daarom heeft uitgever SouthPeak een trailer van het spel online gezet. En niet zomaar een trailer, maar een parodie op een oud reclamespotje van de eerste Legend of Zelda voor de NES. 

In de deze trailer rapt men over de vele minigames die Dotnia (het land waarin 3D Dot Game Heroes zich afspeelt) rijk is. 

En voor de volledigheid is hier ook nog de originele Legend of Zelda-reclame.

Federer naar halve finale Madrid

Roger Federer heeft de halve finale bereikt bij het Masters-toernooi in Madrid. Op het Spaanse gravel was de Zwitser in de kwartfinale Ernests Gulbis met 3-6, 6-1 en 6-4 de baas.

Gulbis had Federer twee weken geleden bij het toernooi in Rome verslagen. Ook vandaag kreeg de Let kansen. Na de gewonnen eerste set brak hij de Zwitser gelijk in het tweede bedrijf. In het vervolg probeerde Gulbis zijn opponent te verschalken met mooi spel en gedurfde slagen. Echter was Federer bij de les en hij liet bij vlagen fantastisch tennis zien.

[Giro] Lloyd treedt uit schaduw met ritzege

Matthew Lloyd werd in 2008 nationaal kampioen van Australië, maar in het Toscaanse Carrara pakte hij eindelijk zijn eerste grote internationale zege. Met het winnen van de zesde etappe in de Giro d'Italia trad de 26-jarige wielrenner van Omega Pharma-Lotto eindelijk eens uit de schaduw van zijn landgenoot Cadel Evans, voor wie hij de afgelopen jaren een knechtenrol vervulde.

Evans verruilde aan het eind van vorig seizoen Lotto voor het Amerikaanse BMC en dat maakte het voor Lloyd makkelijker om af en toe voor zijn eigen kansen te gaan. "Dat is wel een beetje zo", gaf de ritwinnaar schoorvoetend toe. "Maar geen kwaad woord over Cadel. Hij gunt met het allerbeste. Ik heb net ook al snel een schouderklopje van hem gekregen."

De afgelopen jaren maakte Lloyd van dichtbij mee dat door de prestaties van Evans het wielrennen in Australië steeds populairder werd. "Iemand als Cadel heeft aangetoond alle grote wedstrijden te kunnen winnen", zo prees hij de wereldkampioen. "Voor mij is dat wat lastiger, maar als je een kans krijgt moet je die grijpen. Dat heb ik vandaag gedaan."

Lloyd koos vandaag samen met Rubens Bertogliati al snel voor de aanval en had het geluk dat het peloton voor de tweede dag op rij te laat wakker werd. Op het laatste klimmetje van de dag rekende hij af met zijn Zwitserse vluchtmakker om aan de streep veertig seconden over te houden. "Pas toen ik bij de laatste bocht voor de finish achterom keek en niemand meer zag, wist ik dat de zege binnen was", zei de zichtbaar geëmotioneerde ritwinnaar.

De renners van Rabobank bemoeiden zich niet met de ritzege, maar deden met Pieter Weening wel goede zaken in het klassement. De Fries finishte in het voorste deel van het verbrokkelde peloton en klimt van de zestiende naar de elfde plaats. En dat terwijl hij aan het begin van de rit betrokken was bij een valpartij. "Pieter heeft behoorlijk wat last van zijn bil, maar gelukkig valt de schade uiteindelijk wel mee", zei ploegleider Nico Verhoeven. Morgen krijgen de renners een pittige etappe met drie beklimmingen en enkele onverharde wegen voor hun kiezen.

Politie verijdelt moordcomplot tegen paus

De politie in Italië lijkt een moordcomplot tegen paus Benedictus XVI te hebben verijdeld. Een bron binnen het Italiaanse ministerie van Justitie maakte vrijdag bekend dat twee Marokkaanse studenten die eind vorige maand het land werden uitgezet, van plan waren om de kerkleider op 2 mei te vermoorden tijdens een bezoek aan Turijn.

De 26-jarige Mohamed Hlal en Ahmed Errahmouni (22) studeerden aan de universiteit van Perugia en werden al maanden in de gaten gehouden door de Italiaanse antiterreurpolitie, voordat ze werden aangehouden en teruggestuurd naar Marokko. De politie kwam in actie na het afluisteren van een telefoongesprek, waarin Hlal zei dat hij explosieven wilde kopen.

Tijdens een huiszoeking op Errahmouni's adres vond de politie een kaart van Turijn met daarop cirkels en nummers. Errahmouni en Hlal zouden contacten onderhouden met radicaalislamitische netwerken.

Diffuserverbod scheelt 2 seconden per ronde

Het verbod op de dubbele diffuser in de Formule 1 gaat er voor zorgen dat de bolides volgend seizoen twee seconden per ronde langzamer zullen zijn zo tonen de eerste simulaties aan.

Brawn GP, Williams en Toyota introduceerden de dubbele diffuser in de sport, waarbij er veel controverse ontstond. De FIA oordeelde uiteindelijk dat het onderdeel legaal is, waardoor ook andere renstallen de diffuser inplementeerden op hun bolides. Voor volgend jaar hebben de renstallen afgesproken om de diffuser te verbieden om zo het inhalen makkelijker te maken.

Door het verbieden van de dubbele diffuser krijgen de bolides aan de achterzijde te maken met verminderde downforce, waardoor de bochtensnelheid lager ligt dan dit jaar. Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner bedraagt het verlies twee seconden per ronde, maar engineers kunnen er nog voor zorgen dat dit verschil kleiner wordt.

FIFA maakt arbiters WK bekend

De FIFA heeft vandaag bekendgemaakt welke arbiters actief zullen zijn bij het WK voetbal komende maand in Zuid-Afrika. De wereldvoetbalbond was aanvankelijk van plan om 24 scheidsrechters te benoemen, maar dit zijn der dertig geworden.

Twee landen leveren twee arbiters: De FIFA selecteerde de Nieuw-Zeelanders Peter O'Leary en Michael Hester en de Mexicaanse scheidsrechters Benito Archundia en Marco Rodriguez.

De lijst met 30 scheidsrechters:

Wolfgang Stark (Dui), Frank De Bleeckere (Bel), Howard Webb (Eng), Stephane Lannoy (Fra), Roberto Rosetti (Ita), Olegario Manuel Benquerença (Por), Martin Hansson (Zwe), Massimo Busacca (Zwi), Alberto Undiano (Spa), Viktor Kassai (Hon), Mohamed Benouza (Alg), Koman Coulibaly (Mal), Eddy Maillet (Sey), Jerome Damon (ZAf), Yuichi Nishimura (Jap), Sudkhiddin Mohd Salleh (Mal), Khalil Al Ghamdi (SAr), Rawschan Irmatow (Oez), Joel Aguilar (ESa), Carlos Batres (Gua), Benito Archundia (Mex), Marco Rodriguez (Mex), Michael Hester (NZe), Peter O'Leary (NZe), Hector Baldassi (Arg), Carlos Simon (Bra), Pablo Pozo (Chl), Oscar Ruiz (Col), Carlos Amarilla (Par) en Jorge Larrionda (Uru).

Verdachte Pink Panther gepakt in Rome

De Italiaanse politie heeft een vermoedelijk lid gearresteerd van een bende juwelendieven die bekendstaat als de Pink Panthers. Dat hebben Interpol en de politie van Rome vrijdag gezegd. De bende wordt ervan verdacht over de hele wereld juwelenroven te hebben gepleegd.

De verdachte, de Montenegrijn Radovan Jelusic, werd dinsdag op basis van een internationaal arrestatieverdrag ingerekend in Rome. De 39-jarige zou betrokken zijn geweest bij overvallen in onder meer Cyprus en Japan.

Gedacht wordt dat de Pink Panthers voornamelijk uit de Balkan komen. De bende zou in het afgelopen decennium voor zeker 250 miljoen euro hebben buitgemaakt, denkt Interpol.

Identificatieteam krijgt versterking uit Nederland

Twintig experts van het Landelijk Team Forensische Opsporing (LTFO) zijn vrijdag om 18.30 uur naar Libië vertrokken. Ze sluiten zich daar aan bij de vijf collega's die daar sinds donderdag zijn. Dat meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken vrijdag.

Het team gaat de Libische autoriteiten ondersteunen bij de identificatie van alle slachtoffers van de vliegramp. Hoe lang het identificatieproces gaat duren is niet duidelijk. Minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen (CDA) hoopt dat met de inzet van de grote groep deskundigen de nabestaanden zo snel mogelijk definitief duidelijkheid kunnen krijgen.

Het identificatieproces bestaat uit twee delen: het beschrijven van de stoffelijke resten in Libië en het verzamelen van identificatiemateriaal in Nederland. Gespecialiseerde familierechercheurs van het LTFO bezochten donderdag nabestaanden van alle Nederlandse slachtoffers.

Powell zegeviert op 100 meter in Doha

Bij de eerste Diamond League-wedstrijden in Doha heeft de Jamaicaan Asafa Powell de 100 meter op zijn naam geschreven. Ondanks een matige start kwam Powell toch nog tot een tijd van 9,81.

Op 0,07 seconden achterstand werd zijn landgenoot Nesta Carter tweede. De winnaar van vorig jaar, de Amerikaan Travis Padgett, eindigde als derde. Usain Bolt en Tyson Gay waren afwezig.

De Diamond League is de vervanger van de Golden League.

Bulletstorm debuteert rockend in trailer

Painkillers People Can Fly en Epic Games werken momenteel samen aan Bulletstorm, een first person shooter met een twist die uitgegeven zal worden door Electronic Arts. We hebben al enkele screenshots voorbij zien komen, maar vandaag voegen we daar bewegende beelden aan toe.

Bulletstorm is, zoals Cliff B. van Epic games het stelt, de BurnOut van de shooters met invloeden van Duke Nukem. De game speelt zich af op een gevaarlijke planeet waar mensen en planten elkaar uitmoorden. Verwacht dus geen mooie klaproosjes, maar gigantische, vleesetende planten en gespierde kerels met grote wapens.

De game kent een puntensysteem dat spelers beloont voor het maken van bijzondere kills. Dit doe je onder andere door je voeten te gebruiken, door vijanden de lucht in te slaan alvorens je er een explosief tussen werpt en door vijanden in grote cacti te schoppen. Voor meer informatie en de eerste beelden verwijzen we jullie graag door naar de onderstaande gameplay-trailer en interview met Cliff Bleszinski. Bulletstorm verschijnt, vermoedelijk, dit jaar nog op de Xbox 360, PC en Playstation 3

Alonso: "Perfecte kwalificatie noodzakelijk"

Fernando Alonso denkt dat Ferrari alleen bij een perfecte kwalificatie de poleposition op het circuit van Monaco kan behalen. De Spanjaard reed gisteren in het Prinsdom in beide vrije trainingen de snelste tijd, maar volgens hem zegt dat niets, omdat Red Bull Racing pas in de kwalificatie haar ware snelheid toont.

"We moeten slim zijn en een perfecte sessie neerzetten. Anders ontstijgen we de subtop niet," zei een realistische Alonso. "De snelste zeven coureurs bevinden zich binnen enkele tienden van elkaar. Dan speelt niet alleen de snelheid van de auto's mee, maar ook de kwaliteit van de coureur. Dat zal in de kwalificatie opnieuw blijken."

De Spanjaard blaakt van het vertrouwen. "Het is in Monaco altijd belangrijk om zo snel mogelijk vertrouwen op te doen. Dat is in ons geval gelukt. De F10 deed vanaf het eerste moment wat ik wilde." Toch blijft hij realistisch. "Ik denk dat we er iets beter voorstaan dan in Barcelona het geval was. Hopelijk is het gat met de Red Bulls kleiner dan een seconde, maar het blijft afwachten. Bovendien zijn ze in de kwalificatie vaak plots alsnog erg snel."

Van Nistelrooy nog niet uit beeld bij Oranje

Ruud van Nistelrooy kan mogelijk toch nog mee naar het WK voetbal in Zuid-Afrika. Mocht één van de voorgeselecteerde aanvallers een blessure oplopen, dan wordt de spits van Hamburger SV zeer waarschijnlijk alsnog opgeroepen.

"Ruud moet niet te ver op vakantie gaan. Of zorgen dat hij in elk geval een snel vliegtuig in de buurt heeft," liet Bert van Marwijk, bondscoach van het Nederlands elftal, vandaag weten. Eerder deze week behoorde Van Nistelrooy nog niet tot de voorselectie. "Hij is fit, kan zelfs twee wedstrijden in korte tijd spelen. Ik vind echter niet dat hij de absolute scherpte heeft om voor ons een toegevoegde waarde te zijn. Vandaar mijn beslissing."

Van Marwijk voegde daar nog aan toe: "Je kunt er over van mening verschillen. De technische staf was unaniem in zijn oordeel, maar ik heb de beslissing genomen. Ik verschuil me nergens achter. Als er echter iets gebeurt met een andere spits komt Ruud alsnog in beeld. Dat weet hij ook."

Van Persie slaat training over

Robin van Persie ontbrak vandaag op de middagtraining van het Nederlands elftal. De spits van Arsenal, nog niet zo lang hersteld van een zware blessure aan de enkel, kreeg even rust.

Tijdens de laatste sessie van de tweede oefenstage trainden Eljero Elia en Giovanni van Bronckhorst nog apart van de groep. Beiden zijn nog niet geheel fit. Het trainingskamp in Hoenderloo werd vrijdag afgesloten.

Volgende week reist bondscoach Bert van Marwijk met de selectie naar Oostenrijk. Het WK in Zuid-Afrika begint op 11 juni.

Blatter onder de indruk van Gullit

Joseph Blatter was vandaag zichtbaar onder de indruk van de manier waarop het HollandBelgium Bid het bidbook voor het wereldkampioenschap van 2018 of 2022 overhandigde. De delegatie van beide lage landen arriveerde niet in een dure limousine, maar gewoon op de fiets.

Blatter genoot eveneens van de aanwezigheid van oud-topspelers als Ruud Gullit, Johan Cruijff en Paul van Himst. "Jullie komen gewoon op de fiets, dat is pas milieuvriendelijk", lachte Blatter. "Het raakt mijn hart ook dat jullie met bekende voetballers komen", stelde Blatter, die vandaag tijdens de ontvangst van alle kandidaten voornamelijk mensen uit de politiek of bestuurders van de voetbalbond ontmoette. Behalve Nederland en België koos van alle andere kandidaten alleen Engeland ook voor een topvoetballer, David Beckham. "

Voetballers ondersteunen jullie bidbook", zei Blatter tegen de Nederland-Belgische delegatie. "De regeringen en koningshuizen ook. Dat is fantastisch. Ik wens Nederland en België heel veel succes in de aanloop naar de verkiezing op 2 december." Gullit wees Blatter er op dat hij als kind altijd het wereldkampioenschap van tv moest volgen. "Ik ga er van uit dat mijn zoontje van 8 jaar binnenkort alle topspelers van dichtbij kan zien", zei Gullit. "Dat is mooi gezegd", concludeerde Blatter.

Geheugensteuntje Formule 1-manager: Monaco

Al dit weekend wordt de Grand Prix van Monaco verreden. Op het stratencircuit van Monaco gaat op zaterdag de kwalificatie om 14:00 uur en op zondag de race om 14:00 uur Nederlandse tijd van start. De kwalificatie is zaterdag om 14:00 uur te zien op BBC Two en RTL GP, en de race is zondag om 14:00 uur live te zien op BBC One en RTL GP.

Uiteraard doet FOK!sport verslag van zowel de vrije trainingen, kwalificatie, als de race. Dit weekend wordt er live meegeschreven met de kwalificatie en de race en het laatste nieuws geplaatst, dus kijk vooral eens tijdens de de race op FOK!sport en praat mee met andere users in de reacties!

De FOK! Formule 1-manager is bij de zesde ronde aangekomen, altijd een extra belevenis als je tv zit te kijken om jouw 'team' aan te moedigen. Let op! Vrijdag 14 mei 2010 om 23:59 uur zal de F1-manager weer op slot gaan, dus zorg dat je voor die tijd je (gewijzigde) team opgeslagen hebt!

Om direct naar de FOK! Formule 1-manager te gaan klik je hier. Voor meer uitleg over de FOK! Formule 1-manager lees je [Upd] FOK! Formule 1-manager 2010 gelanceerd of de Speluitleg in de manager. Wil je weten welke prachtige prijzen FOK! heeft geregeld? Lees dan dit bericht even!

Wil je meespelen, maar heb je nog geen account op FOK!? Registreer je dan eerst. Veel succes en vooral plezier gewenst met de FOK! Formule 1-manager!


Meepraten over de FOK! Formule 1-manager 2010? Er is een speciaal topic geopend in het AMS-forum.

Turners Wammes, Kroonen naar finales in Moskou

Jeffrey Wammes heeft zich vanmiddag bij wereldbekerwedstrijden in Moskou weten te plaatsen voor drie toestelfinales. De 23-jarige Utrechter eindigde in een sterk deelnemersveld als vierde op vloer, vijfde op sprong en hij werd zesde op rek. Morgen zijn de finales.

Bij de vrouwen slaagde Mayra Kroonen er in om zich voor twee toestelfinales te plaatsen. De Nederlandse werd vierde op brug en zevende op sprong.

Bakkal, Brama en Mendes niet naar WK

De eerste afvallers in de selectie van het Nederlands elftal zijn bekend. Otman Bakkal (PSV), Wout Brama (FC Twente) en David Mendes da Silva (AZ) gaan definitief niet mee naar het WK voetbal in Zuid-Afrika. Dit heeft bondscoach Bert van Marwijk zojuist bekend gemaakt.

De voorselectie van Oranje telt hierdoor nog maar 27 spelers. Uiteindelijk bestaat de definitieve selectie van het Nederlands elftal uit 23 spelers, waardoor er nog eens vier af moeten vallen.

De selectie van Van Marwijk ziet er, zonder de eerdergenoemde namen, als volgt uit:

Doel: Maarten Stekelenburg (Ajax), Michel Vorm (FC Utrecht), Sander Boschker (FC Twente)

Verdediging: Khalid Boulahrouz (VfB Stuttgart), Edson Braafheid (Celtic), Giovanni van Bronckhorst (Feyenoord), John Heitinga (Everton), André Ooijer (PSV), Joris Mathijsen (HSV), Vurnon Anita (Ajax), Gregory van der Wiel (Ajax), Ron Vlaar (Feyenoord)

Middenveld: Ibrahim Afellay (PSV), Mark van Bommel (Bayern München), Orlando Engelaar (PSV), Nigel de Jong (Manchester City), Stijn Schaars (AZ), Wesley Sneijder (Internazionale), Rafael van der Vaart (Real Madrid), Demy de Zeeuw (Ajax)

Aanval: Ryan Babel (Liverpool), Klaas-Jan Huntelaar (AC Milan), Dirk Kuyt (Liverpool), Robin van Persie (Arsenal), Jeremain Lens (AZ), Eljero Elia (HSV),  Arjen Robben (Bayern München)

Discussieer ook mee in het topic op in het WK-forum!

Vrouw overleden na vechtpartij Arnhem

Een 38-jarige vrouw uit Arnhem die zondagochtend zwaargewond raakte bij een vechtpartij in de wijk Klarendal, is vrijdag in het ziekenhuis overleden. Dit meldt de politie. Sectie moet nog uitwijzen wat de exacte doodsoorzaak is geweest.

Twee Arnhemse vrouwen van 18 en 46 jaar zitten nog vast op verdenking van betrokkenheid bij de vechtpartij.

Een derde verdachte, een 21-jarige man uit Arnhem is op vrije voeten gesteld.

Chinezen juichen voor Noord-Korea op WK

Weinig Noord-Koreanen zullen komende zomer de mogelijkheid krijgen hun team toe te juichen op het WK in Zuid-Afrika. Het stalinistische land huurt om die reden duizend Chinezen in die de rol van Noord-Koreaanse fans op zich zullen nemen. Dat meldde het Chinese staatspersbureau Xinhua vandaag. De Chinese fans zullen het Noord-Koreaanse team toejuichen bij de wedstrijden tegen Brazilië en Portugal in de groepsfase.

Staatszender APTN meldde dat het nationale team van Noord-Korea een feestelijk uitgeleide heeft gekregen. Noord-Koreanen zwaaiden met vlaggetjes toen de spelers bij het vliegveld arriveerden. Vrouwen hadden bloemen in hun handen toen het team aan boord van het vliegtuig ging. Bondscoach Kim Jong Hun beloofde 'groot succes'.

Het gebeurt niet voor het eerst dat ingehuurde Chinese supporters Noord-Koreaanse sportteams toejuichen. Ook bij de Olympische Spelen in Beijing, twee jaar geleden, waren het de Chinezen die Noord-Koreanen vurig naar de overwinning probeerden te schreeuwen.

Brits parlementslid neergestoken in Londen

Het Britse parlementslid Stephen Timms is vrijdag in Oost-Londen neergestoken. Dat hebben de BBC en Sky News gemeld. Volgens Scotland Yard verkeert de politicus niet in levensgevaar. Een 21-jarige vrouw is in verband met de steekpartij aangehouden.

Timms is parlementslid namens de Labourpartij. In de regering van voormalig premier Gordon Brown was hij onderminister van financiën.

SBS6 en Alberto Stegeman in hoger beroep

SBS6 en programmamaker Alberto Stegeman hebben hoger beroep aangetekend tegen het besluit van de rechter in Amsterdam, die verbood om in een aflevering van Undercover in Nederland in het geheim gemaakte beelden van een malafide paardenhandelaar uit te zenden. Dit maakte het televisiestation, dat het programma alsnog uit wil zenden, vrijdag bekend. SBS6 en Stegeman hebben een versnelde procedure bij de rechtbank in Amsterdam aangevraagd, die mogelijk volgende week zal dienen.

De rechter verbood woensdag tijdens een kort geding het gebruik van verborgen camera's. Ook de beelden waarop te zien is dat Stegeman de vrouw confronteert met haar vermeende malafide praktijken, mogen van de rechtbank niet worden uitgezonden. Stegeman beweert dat de vrouw respectloos omgaat met de dieren en slachtpaarden en zieke paarden verkoopt als gezonde paarden.

Het weer van F1 2010 uitgelegd in Developer Diary

Er is een nieuwe Developers Diary verschenen van de race-game F1 2010, waarin de ontwikkelaars het gedetailleerde weer-systeem bespreken. De regen en de zon zullen veel impact hebben op de manier hoe je racet.

De race-game houdt tot nu toe de meeste F1-fans vast, aangezien ontwikkelaar Codemasters Birmingham niet verkeerd bezig lijkt te zijn. Medeverantwoordelijk is hier Anthony Davidson, ex-Brawn GP testrijder en ex-Super Aguri rijder. F1 2010 komt in september uit op de Playstation 3, de Xbox 360 en de PC.

Iniesta nog niet op oude niveau

Andrés Iniesta is nog niet zeker of hij fit genoeg is om dit weekeinde te spelen. De kleine middenvelder treedt dan met zijn ploeg FC Barcelona aan tegen Real Valladolid. Als de Catalanen de wedstrijd winnen zijn ze kampioen.

De Spaanse middenvelder stond ruim een maand aan de kant met een spierblessure, maar hervatte deze week de training. Hij herstelde vrij snel van zijn blessure, maar twijfelt of hij kan spelen in de kampioenswedstrijd.

"Ik weet niet of ik al genoeg wedstrijdritme heb om in zo'n beladen duel te spelen, maar ik hoop het natuurlijk wel", zegt hij tegen de Spaanse sportkrant AS. "Als de coach mij passeert voor de wedstrijd kan ik dat heel goed begrijpen. Hij moet een logische en goede keuze maken. Zelf heb ik het idee dat ik nog niet op mijn topniveau zit", zegt de 26-jarige middenvelder.

Iniesta nog niet op oude niveau
Iniesta nog niet op oude niveau (Foto: Novum)

Feyenoord heeft beste jeugdopleiding van Nederland

Feyenoord heeft de Rinus Michels Award gewonnen voor de beste jeugdopleiding van Nederland. Feyenoord versloeg in de verkiezing Ajax en Sparta Rotterdam.

De Rotterdamse club kreeg de prijs naar aanleiding van de innovatie binnen de opleiding en de goede prestaties van de jeugdelftallen. Feyenoord kreeg de prijs ook omdat er veel jeugdige Feyenoorders deel uitmaken van de nationale jeugdelftallen.

"Dit is voor iedereen die binnen de club bijdraagt aan het opleiden van talent een grote felicitatie waard", zegt Hoofd Jeugdopleidingen Stanley Brard op de clubwebsite. "Dat wij zijn onderscheiden is een enorme stimulans. Maar wij gaan door. De eisen binnen de opleiding worden hoger. Het plafond moet verder omhoog."

Ook stroomt er een groot aantal talenten door vanuit de jeugd naar het eerste elftal. Onder meer Stefan de Vrij, Leroy Fer en Bart Schenkeveld zijn hier goede voorbeelden van.

Bungie: "Nieuwe IP wellicht beter dan Halo"

Bungie heeft beweerd dat hun nog niet bekende nieuwe IP wellicht beter kan worden dan de razend populaire Halo-serie. Bungie zei dat ze enorm trots zijn op hun prestatie met Halo, maar ze geloven dat ze Halo kunnen overtreffen met hun nieuwe IP, die ze ontwikkelen voor Activision.

"If you look at Bungie's history, each new universe we've built has gotten a little big bigger and a little bit broader - with Halo obviously being the crown jewel these days.As a studio, we wouldn't want to embark down a future path where we didn't think we'd continue to improve and eclipse our previous efforts. I mean, every project we embark on, our goal is obviously to do more than we've done before." zei Bungie Community-baas Brian Jarrard.

Hiermee zegt hij eigenlijk dat ze stoppen met Halo omdat ze geen inspiratie meer hebben om de Halo-franchise beter te maken. Hierdoor kozen ze ervoor om met een nieuwe IP te starten.

Dagzege Van Hummel in Picardië

De eerste etappe van de Ronde van Picardië is gewonnen door Kenny van Hummel. Na 181 kilometer koersen, van Boié naar Doullens, was de Nederlander van Skil-Shimano Ben Swift en Danilo Napolitano de baas in de massasprint. Door de bonficatieseconden is Van Hummel ook de eerste leider in het algemeen klassement.

Uitslag eerste etappe

# Renner Ploeg Tijd
1 Kenny van Hummel (Ned) Skil-Shimano 4.16:05
2 Ben Swift (Gb) Team Sky z.t.
3 Danilo Napolitano (Ita) Katusha z.t.
4 Yohann Gene (Fra) Bbox Bouygues Telecom z.t.
5 Robert Wagner (Dui) Skil-Shimano z.t.
6 Yauheni Hutoravitch (WRu) Française des Jeux z.t.
7 Giovanni Bernaudeau (Fra) Bbox Bouygues Telecom z.t.
8 Grégory Joseph (Bel) Topsport Vlaanderen z.t.

Algemeen klassement

# Renner Ploeg Tijd
1 Kenny van Hummel (Ned) Skil-Shimano 4.15:55
2 Ben Swift (Gb) Team Sky +0,04
3 Fumiyuki Beppu (Jpn) RadioShack z.t.
4 Danilo Napolitano (Ita) Katusha +0,06
5 Niels Brouzes (Fra) Big Mat - Auber 93 z.t.
6 Tristan Valentin (Fra) Cofidis +0,08
7 Yohann Gene (Fra) Bbox Bouygues Telecom +0,10
8 Robert Wagner (Dui) Skil-Shimano z.t.

(Nog) Meer nieuws van Pokémon Black and White

Het nieuws blijft maar binnenstromen over de nieuwe Pokémon games Pokémon Black and White. De vijfde generatie Pokémon zullen hier in de hoofdrol spelen. Om dit te vieren (?), hebben we nog wat vers nieuws:

  • Een van de allereerste Pokémon van de vijfde generatie die werd getoond, Zoroark, zal de aanval "Illusion" kennen. Hiermee krijg je een Ditto achtig effect, namelijk dat Zoark in zijn tegenstander verandert.
  • "Trickery" is ook een aanval van Zoroark. Het effect van deze aanval is afhankelijk van de statistieken van de tegenstander.
  • En alsof we nog niet genoeg moves van Zoark weten: Claw Sharpen is er ook een. Hiermee gaat de aanvalskracht en de accuracy omhoog
  • Door Entei, Suicune of Raikou naar Black and White over te zetten, kan je een level 25 Zoroark vangen. Deze zal echter eerst in een van de drie legendarische honden veranderen; om Zoark te vangen zal je eerst moeten zorgen dat deze naar de normale vorm is terug gekeerd.
  • Mijumaru is de naam van de Water starter. Hij heeft de Torrent ability, is 0.5 meter groot en weegt 5.9 kg.
  • Tsutaj is de Grass starter. Deze heeft Overgrown als ability, is 0,6 meter groot en weegt 5.9 kg.
  • Pokabu is de Fire starter. Deze heeft Blaze als ability, is 0,6 meter groot en weegt 9,9 kg, wat hem de zwaarste starter maakt.

 

 

[Giro] Lloyd wint in Carrara

De zesde etappe van de Giro d'Italia is gewonnen door de Australiër Matthew Lloyd. De renner van Omega-Pharma Lotto liet op het laatste klimmetje van de dag zijn vluchtgenoot Rubens Bertogliati achter en kwam solo aan in Carrara. Bertogliati werd nog tweede, voor Danilo Hondo die de pelotonsprint won.

Lloyd en Bertogliati (Androni Giocattoli) kregen een vrijgeleide van het peloton. De Australiër en de Zwitser kregen vijf minuten voorsprong. Op de eerste klim van de dag, de Passo del Brattello (2e categorie) kwam Lloyd als eerste boven en leek daarmee een aanval in te zetten op de bergtrui van Paul Voss, die geen punten scoorde.

Er waren weer diverse valpartijen, waar de grootste slachtoffer Paolo Tiralongo (Astana) was. De Italiaanse nummer tien van het klassement ging onderuit in de afdaling van de Passo del Brattello en werd afgevoerd naar het ziekenhuis. Ook Guillaume Bonnafond (AG2r) kwam niet ongeschonden uit die afdaling en moest opgeven.

Lange tijd gebeurde er niks en ook werd de voorsprong van de koplopers niet kleiner. Bij de tussensprint op vijftig kilometer van de sprint was de voorsprong nog ruim vijf minuten. Aan de voet van de Spolverina kreeg Bertogliati een lekke band, wat de voorsprong wel iets deed slinken. Die bedroeg precies vijf minuten.

Een groepje renners vond het niet hard genoeg gaan en gingen in de achtervolging op de twee renners. Daarbij zaten Evgeni Petrov (Katusha), Cayetano Sarmiento (Acqua E Sapone) en Johann Tschopp (Bouygues). Zij kwamen op de top van de Spolverina terug tot op 2:10 met nog 26 kilometer te gaan. Het peloton volgde op amper veertig seconden van de achtervolgende groep.

Het groepje achtervolgers kwam in de afdaling dichterbij en hadden op 15 kilometer van de streep een achterstand van 1:20, terwijl het peloton al zo goed als zeker als kansloos voor de dagzege kon worden geacht, aangezien de achterstand ruim twee minuten bedroeg.

Een kilometer onder de top van de Bedizzano, de laatste klim van de dag, liet Lloyd Bertogliati achter en ging solo op pad naar de ritzege. Op de top had de Australiër een voorsprong van 1:20 op het groepje van drie met nog tien kilometer te gaan.

In de afdaling bouwde Lloyd een ruime en veilige marge uit op Bertogliati en won daarmee zijn eerste etappe in een grote ronde. Bertogliati eindigde nog als tweede op een minuut. De sprint van het peloton werd gewonnen door Danilo Hondo, die dacht dat hij de etappe won. Naast de etappezege pakte Lloyd ook de bergtrui over van Voss.

Uitslag etappe 6

# Renner Ploeg Tijd
1 Matthew Lloyd (Aus) Omega-Pharma Lotto 4.24:20
2 Rubens Bertogliati (Zwi) Andrioni +1.06
3 Danilo Hondo (Dui) Lampre +1.15
4 Manuel Belletti (Ita) Colnago-CSF-Inox z.t.
5 Filippo Pozzato (Ita) Katusha z.t.
6 William Bonnet (Fra) Bouygues Telecom z.t.
7 Sacha Modolo (Ita) Colnago-CSF-Inox z.t.
8 Vasil Kiryienka (WRu) Caisse d'Epargne z.t.
25 Steven Kruijswijk (NED) Rabobank z.t.

Stand

# Renner Ploeg Tijd
1 Vincenzo Nibali (Ita) Liquigas 15.55:38
2 Ivan Basso (Ita) Liquigas +0.13
3 Valerio Agnooli (Ita) Liquigas +0.20
4 Alexandre Vinokourov (Kaz) Astana +0.33
5 Vladimir Karpets Katusha +0,39
6 Richie Porte (Aus) Saxobank +0.45
7 David Milar (GBr) Garmin +0.45
8 Baden Cooke (Aus) Saxobank +1.03
11 Pieter Weening (NED) Rabobank +1.15

[Upd] Staatssecretaris De Vries treedt af

Staatssecretaris Jack de Vries heeft besloten om met onmiddellijke ingang zijn taken neer te leggen. De CDA'er kwam de afgelopen tijd in opspraak nadat bekend werd dat hij vreemdging met een ondergeschikte die werkzaam was op zijn departement Defensie.

Dat maakten minister-president Jan Peter Balkenende en minister van Defensie Eimert van Middelkoop zojuist bekend. De staatssecretaris heeft besloten per direct met de actieve politiek te stoppen. Melissa Goede, de medewerkster in kwestie, kreeg al eerder een andere functie binnen Defensie toen haar buitenechtelijke relatie met De Vries bekend werd. De Vries woonde sinds kort in een kazerne, omdat zijn vrouw hem uit huis had getrapt.

Eerder besloot De Vries dat hij wel aanbleef als demissionair staatssecretaris. Wel zou hij genoegen nemen met een minder grote rol in de verkiezingscampagne van het CDA. Voorzitter Wim van den Burg van de militaire vakbond AFMP vond eerder al dat De Vries op moest stappen, omdat hij door zijn vreemdgangpraktijken zijn gezag was kwijtgeraakt en geen tijd meer zou hebben voor zijn werk.

Update 17:15
Jack de Vries licht zijn besluit toe in een persverklaring: "Ik ben tot deze beslissing gekomen vanwege de voortgaande publicitaire druk. Deze legt een onevenredige druk op mijn naaste omgeving. Bovendien wil ik voluit een ambassadeur zijn voor het ministerie van Defensie en de mannen en vrouwen van de krijgsmacht. Ik heb willen strijden voor hun draagvlak en wil daar nu geen afbreuk aan doen. Ook geldt het partijbelang. Ik heb veel aan de partij te danken en wil ook het CDA niet langer met deze discussie belasten."

"Politiek is mijn passie, maar het kan en mag niet meer ten koste gaan van datgene waar het echt om draait in het leven: je verantwoordelijkheid voor de mensen die je liefhebben. Dat dit alles is gebeurd, is mijn eigen verantwoordelijkheid. En die neem ik dan ook."

Er wordt echter met geen woord gerept over het taboe dat er bij defensie heerst bij relaties tussen leidinggevenden en hun ondergeschikten. De hele verklaring is hier te lezen

In een reactie op het aftreden van De Vries laat demissionair permier Balkenende weten dat het 'een moeilijk en ingrijpend besluit' was. De Vries zal ook niet terugkomen in de Tweede Kamer na de aankomende verkiezingen van 9 juni. Hij staat momenteel op de 15e plek van de kieslijst van het CDA. Hij zal zijn zetel opgeven, mocht hij verkozen worden.

Terol langer bij De Graafschap

Joost Terol heeft zijn contract bij De Graafschap met een jaar verlengd tot medio 2011. De club uit Doetinchem maakte dit vandaag bekend. Terol maakte afgelopen seizoen zijn debuut bij de club die volgend seizoen als kampioen van de Jupiler League weer in de eredivisie speelt.

Ook Sjoerd Overgoor verlengde zijn contract bij Doetinchem met een jaar. Hij kwam afgelopen seizoen dertien keer in actie voor De Graafschap.

Jongens voetballen met 4 meikrans

De politie in Zaltbommel stelt een onderzoek in naar jongens die donderdagavond voetbalden met een herdenkingskrans bij de Joodse begraafplaats in Zaltbommel.

De krans was daar op 4 mei tijdens dodenherdenking neergelegd, aldus de politie. Een getuige zag het voorval en waarschuwde de politie. Toen agenten arriveerden, kozen de jongens het hazenpad. De politie kon later hun namen nog achterhalen, maar is nog op zoek naar meer getuigen.

Een politiewoordvoerder noemt de actie van de jongens 'helemaal respectloos'.

[Upd] Clijsters niet naar Roland Garros

Het is nog onzeker of Kim Clijsters later deze maand zal deelnemen aan het grandslamtoernooi van Roland Garros in Parijs. De Belgische kampt met een voetblessure en is nog niet aan fatsoenlijk trainen toegekomen. Clijsters twijfelt dan ook openlijk over deelname.

"Als je me nu zou vragen of ik Parijs haal, zou ik zeggen: nee," zei de winnares van de US Open in Het Laatste Nieuws. "Ik moet slim zijn en geduld hebben. Ik wil geen risico's nemen."

Vandaag gaat Clijsters met haar voet weer onder de scanner. "We zullen zien hoe die scheurtjes evolueren. Ik zal niet tot het laatste moment wachten om de knoop door te hakken. Ik geef me nog één week."

Update @ 16:10 uur

Clijsters heeft afgezegd voor Roland Garros dat later deze maand start. De Belgische heeft nog te veel last van haar voetblessure. "De pijn in mijn voet houdt me noodgedwongen aan de kant. Ik laat nu alles genezen om voor het grasseizoen helemaal fit te zijn," zo zei Clijsters, de nummer tien van de wereld.

Sony komt met budgetlabel voor PSP

Sony Europe komt met een budgetlabel voor de PSP. Onder de naam PSP Essentials wordt deze zomer een aantal PSP-games tegen een gereduceerde prijs verkocht.

De eerste lading games die onder het PSP Essentials-label wordt uitgebracht bestaat uit een twintigtal titels. Hieronder vallen zowel oudere games als FIFA 09 en Daxter, maar ook recentere titels als Patapon 2 en Cloudy with a Chance of Meatballs.

"Dankzij PSP Essentials kan elke PSP-gamer met leuke games kennismaken. De betaalbare prijzen kunnen vooral jonge nieuwkomers over de streep trekken om deze klassiekers uit te proberen"

PSP Essentials komen vanaf juni in Europa op de markt. In Groot-Brittannië gaan de games voor 9.99 pond (11,60 euro) over de toonbank. De Nederlandse prijs is nog niet bekendgemaakt.

Sony komt met budgetlabel voor PSP
Sony komt met budgetlabel voor PSP (Foto: Novum)

Cliffy B: Heavy Rain is een nieuw genre

Cliff Bleszinski, ontwikkelaar bij gamestudio Epic, is een groot fan van Heavy Rain. Volgens de man achter Gears of War is er met de komst van de psychologische actie-thriller een nieuw genre geboren.

"Ik ben blij dat David Cage [bedenker van 'Heavy Rain'] en zijn getalenteerde team het risico hebben durven nemen om zo'n originele game te maken. Ik zou niet eens weten hoe ik aan een dergelijk project zou moeten beginnen. Het is de geboorte van een nieuw genre"

Bleszinski is niet de enige beroemde ontwikkelaar die Heavy Rain een warm hart toedraagt. Zo bestempelde de Britse ontwikkelaar Peter Molyneux de game eerder als 'een nieuwe vorm van entertainment die de toekomst heeft'.

Bleszinski: 'Heavy Rain' is een nieuw genre
Bleszinski: 'Heavy Rain' is een nieuw genre (Foto: Novum)

BioWare: FFXIII is geen RPG

Daniel Erickson, writing director bij BioWare, vindt dat Final Fantasy XIII niet als RPG mag worden bestempeld. Erickson, die momenteel aan Star Wars: The Old Republic werkt, legt op de website Strategy Informer uit waarom de populaire game van Square Enix geen rollenspel is.

"Je kunt er een J voor zetten voor Japanese, maar dat maakt het nog geen RPG," zegt Erickson laatdunkend over de Japanse RPGs, die doorgaans alleen gaan om vechten en levellen. "Je kan in FFXIII geen belangrijke keuzes maken of zelf een karakter creëren. Misschien dat je zoiets een adventure kunt noemen, maar het is zeker geen RPG."

Sinds 1987 zijn er ruim 85 miljoen games in de Final Fantasy-serie verkocht. Het nieuwste deel Final Fantasy XIII wist in maart met zijn uiteenlopende personages met extreme haardossen, prachtige graphics en lange animatiefilmpjes wederom hoge ogen bij de fans te gooien.

BioWare: 'FFXIII' is geen RPG
BioWare: 'FFXIII' is geen RPG (Foto: Novum)

Half-Life 2 beste PC-game ooit

Half-Life 2 is door het Britse tijdschrift PC Gamer bekroond tot de beste PC-game ooit. In de enquête onder de lezers kwam de shooter met Gordon Freeman in de hoofdrol als winnaar uit de bus.

Volgens het blad maken de perfecte spanningsboog en boeiende hoofdrolspeler Half-Life 2 tot de ultieme game op de PC. Daarnaast is de gravity gun, waarmee de speler objecten uit de spelwereld kan optillen en lanceren, een belangrijke innovatie voor het genre geweest.

Half Life 2 werd op de voet gevolgd door Fallout 3, EVE Online, Deus Ex en Team Fortress 2. De complete lijst bestaat uit honderd PC-titels.

'Half-Life 2' beste PC-game ooit
'Half-Life 2' beste PC-game ooit (Foto: Novum)

Leonardo vertrekt als coach AC Milan

Na goed overleg met de club stapt Leonardo aan het eind van dit seizoen op als coach van AC Milan. Dit zei de Braziliaan op een persconferentie.

Het vertrek van Leonardo komt niet als een verrassing. AC Milan was dit seizoen kansloos in de strijd om de titel. Met nog een speelronde in de Italiaanse Serie A voor de boeg staat de club derde. Ook had Leonardo een verschil van inzicht met de eigenaar van Milan, Silvio Berlusconi.

Leonardo volgde medio 2009 Carlo Ancelotti op als coach bij de Italiaanse club.

Schut verlengt contract bij Utrecht

Alje Schut heeft zijn aflopende contract bij FC Utrecht met een jaar verlengd. De Utrechter blijft daardoor tot medio 2011 verbonden aan de club waarvoor hij al sinds 1999 onder contract staat.

Schut debuteerde in oktober 1999 in het eerste elftal en groeide uit tot een vaste waarde. Wel had de centrale verdediger regelmatig te maken met blessureleed. Dit jaar keerde hij terug na een zware knieblessure en knokte zich weer in de basis. Technisch directeur Foeke Booy is dan ook tevreden over de contractverlenging van de 29-jarige Schut: "Alje heeft aangetoond dat hij weer volledig terug is en we zijn blij dat we met elkaar door kunnen. Het gesprek heeft niet lang geduurd, want beide partijen hadden de intentie om eruit te komen. Hij weet als geen ander wat nodig is om als team echt stappen te zetten."

[SF] Buurman op dreef in Assen

Yelmer Buurman is het Superleague Formula-weekend in Assen goed begonnen. De Nederlander, rijdend voor AC Milan, was in de tweede vrije training met ruim zeven tienden verschil de snelste met een tijd van 1:23.242. In de eerste training wist Sebastien Bourdais met zijn Olympique Lyonnais-bolide de snelste, maar in de tweede training kwam de Fransman niet verder dan de twaalfde tijd.

Voor alle Nederlanders gold het tegenovergestelde van Bourdais; Buurman wist de eerste plaats te pakken in de tweede training voor Davide Rigon van RSC Anderlecht en Tristan Gommendy van Galatasaray. Ook Robert Doornbos wist in deze training beter presteren en bezette een tiende plaats voor Corinthians. Chris van der Drift eindigde op de twaalfde plaats. De enige Nederlandse club die meedoet, PSV, wist met Narain Karthikeyan achter het stuur op een twaalfde plaats te belandden.

McClaren verkozen tot beste coach

Steve McClaren is door de Coaches Betaald Voetbal (CBV) verkozen tot beste coach van het afgelopen jaar. De Engelsman volgt hiermee Louis van Gaal op, die de Rinus Michels Award vorig seizoen ontving. FC Twente pakte onder leiding van de Britse oefenmeester de eerste landstitel in de geschiedenis.

Assistent Kees van Wonderen nam de award in ontvangst. De Engelse trainer zelf is met zijn gezin op vakantie in Egypte. Vorig seizoen keerde hij vervroegd terug van vakantie, omdat hij dacht dat hij de prijs in de wacht ging slepen.

De voormalige bondscoach van Engeland is de tweede trainer van FC Twente die de prijs kreeg toebedeeld. Twee seizoenen geleden mocht Fred Rutten zich de winnaar noemen van de prestigieuze prijs. McClaren trainer laat met zijn uitverkiezing Martin Jol (Ajax), Mario Been (Feyenoord) en Gert-Jan Verbeek (Heracles Almelo) achter zich.

Afgelopen week maakte McClaren bekend dat hij volgend seizoen trainer is van VfL Wolfsburg. De kampioen van 2009 zag in de coach de ideale opvolger van Lorenz-Günther Köstner.

'Piloot meldde geen technische problemen'

De piloot van het vliegtuig dat woensdag neerstortte in Libië heeft geen technische problemen gemeld. Dat heeft het hoofd van het onderzoek naar de oorzaak van de crash gezegd tegen persbureau AFP.

"Tot op het allerlaatste contact met de verkeerstoren meldde de piloot niets vreemds", zou Neji Dhaou hebben gezegd. De onderzoeksleider wil nog geen mogelijke oorzaken uitsluiten. "Het enige dat ik kan zeggen is dat het vliegtuig de grond raakte voordat de landingsbaan werd bereikt."

Libië leidt het onderzoek naar de crash die op ongeveer een kilometer voor de luchthaven van de hoofdstad Tripoli plaatsvond. De Onderzoeksraad voor de Veiligheid van Pieter van Vollenhoven heeft ook twee onderzoekers gestuurd. Ze mogen zelf geen onderzoek doen, maar hebben volgens internationale regels wel het recht om het onderzoek als waarnemer te volgen.

De crash met het vliegtuig van Afriqiyah Airways kostte aan 103 mensen het leven. Onder de doden zijn zeventig Nederlanders. Een Nederlands jongetje overleefde als enige de ramp.

Naaktzwemmen leidt tot pijnlijke penis

Een 22-jarige Canadees zal zich voortaan nog wel een paar keer bedenken voor hij zich schuldig maakt aan het zogeheten 'skinny dippen'. De man was op vakantie in Nieuw-Zeeland naakt gaan zwemmen, maar werd wakker met een gezwollen fallus.

De arme knul was na het naaktzwemmen even in slaap gevallen. Tijdens het dutje blijkt de Canadees te zijn gebeten door een giftige spin. Zijn gepijnigde jongeheer is nu op een aantal plekken enorm opgezwollen en er is een rode plek zichtbaar.

De jongen werd met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. Hij heeft last van een hoge bloeddruk, een versnelde hartslag en dus een pijnlijke penis. Dankzij een antigif is zijn toestand nu iets verbeterd, maar moet hij zeker zestien dagen in het ziekenhuis blijven.

Vermoedelijk is de jongeheer gebeten door een katipo, een strandliefhebbende spin. Een beet van deze spinnensoort, familie van de Australische roodrugspin en de zwarte weduwe, is niet zelden dodelijk. De toerist lijkt dus nog geluk te hebben gehad.

V. Williams naar halve finale Madrid

Venus Williams heeft zich voor de halve finales geplaatst van het WTA-toernooi in Madrid. De als vierde geplaatste Amerikaanse was in de kwartfinale Samantha Stosur met tweemaal 6-3 de baas.

Ook Lucie Safárová bereikte de halve eindstrijd. De ongeplaatste Tsjechische versloeg de als zestiende geplaatste Nadja Petrova met 6-1, 1-6 en 6-4. De andere kwartfinales gaan tussen Aravane Rezai en Jelena Jankovic en Shahar Peer treft de Chinese Li Na.

Ecclestone: "Vanaf 2013 racen in Rusland"

Formule 1-baas Bernie Ecclestone wil vanaf 2013 een Formule 1-race in Rusland gaan organiseren. De Brit heeft hiervoor de plaats Sochi op het ook. Na de Grand Prix van Monaco zal hij naar de Russische plaats afreizen om te praten over een contract.

"De Russen zijn goede mensen. Ze houden daar wel van aanpakken," zei Ecclestone tegen The Telegraph. "In Rome wordt ondertussen ook goede progressie geboekt. Dat wordt ook een mooie race. Vanaf 2013 zou er in Rome gereden moeten kunnen worden en rond die tijd zou men in Rusland ook klaar kunnen zijn."

Mocht Sochi een Formule 1-race gaan organiseren, dan krijgt de Russische badplaats het druk, want ook de Olympische Winterspelen van 2014 staan er op het programma.

Astronaut at hond in de ruimte

Zeven jaar geleden ging er voor het eerst een Chinese astronaut de ruimte in. In plaats van met de jongens mee te eten, bleef hij traditioneel, Chinees voedsel eten. Hoog boven de aarde zwevend at Yang Liwei er gewoon hond.

Dit heeft de eerste Chinese astronaut beschreven in zijn boek 'De negen lagen tussen hemel en aarde' dat onlangs is gepubliceerd. Liwei vloog in 2003 mee met de Shenzhou-missie.

"Veel van mijn vrienden zijn nieuwsgierig naar wat we eten en denken dat de astronauten dure delicatessen eten, zoals haaienvinnensoep of abalone", laat de Chinees weten. "Eigenlijk eten we juist heel gewoon." Voor wie hondenvlees niet gewoon genoeg vindt, at de astronaut ook gestoofde kip en gestoomde vis in de ruimte.

Ondanks dat hond in China en hier bij de lokale Chinees veel wordt bereid, staan dierenactivisten op hun achterste poten. "Yang Liwei is een rolmodel voor veel jonge mensen dus, en hij is een van de grootste helden van China", oordeelt Jill Robinson, de oprichter van Animals Asia. In 2008 speelden honden een grote rol bij het redden van vele Chinese aardbevingsslachtoffers. "We hopen dat Yang wil inzien dat honden ook helden zijn."

Zamora mist door operatie WK

Bobby Zamora moet worden geopereerd aan zijn achillespees. Hij heeft daarom de Engelse bondscoach Fabio Capello deze week gevraagd hem niet te selecteren voor het WK in Zuid-Afrika.

Dit seizoen was Zamora goed voor zeventien doelpunten voor Fulham. Mede door zijn goals plaatste de club zich verrassend voor de finale van de Europa League. Ondanks zijn blessure bleef hij in beeld bij de Engelse nationale ploeg. "Ik heb Fabio echter verteld dat ik met een blessure kamp. Het zou niet goed zijn geweest om dan naar het WK te gaan".

Indonesische politie ontdekt terreurcomplot

De Indonesische politie heeft een complot ontdekt om president Susilo Bambang Yudhoyono en andere topambtenaren te vermoorden. Ook was het de bedoeling hotels op te blazen om buitenlanders te doden en om een islamitische staat uit te roepen.

De aanslag stond gepland voor 17 augustus, de Indonesische Onafhankelijkheidsdag, zo vertelde politiechef Bambang Hendarso Danuri vrijdag. Het geweld had moeten lijken op dat van de bloedige aanslagen in 2008 op hotels in het Indiase Mumbai. Danuri zei dat het complot werd ontdekt tijdens de ondervragingen van de tientallen verdachten die sinds februari zijn aangehouden bij verscheidene invallen, waaronder een bij een trainingskamp voor terroristen in de Indonesische provincie Atjeh.

De meest recente informatie werd deze week vergaard na invallen bij schuilplaatsen van opstandelingen in en rondom Jakarta. Er werden toen twintig personen gearresteerd en een arsenaal aan wapens ingenomen. Vijf opstandelingen kwamen bij de inval om het leven.

Van de meeste militanten wordt vermoed dat ze zijn getraind door Al-Qaida in Atjeh, een splinterbeweging van de Zuidoost-Aziatische terreurorganisatie Jemaah Islamiyah.

Indonesische politie ontdekt terreurcomplot
Indonesische politie ontdekt terreurcomplot (Foto: Novum)

Particuliere vuilophalers zitten stakers dwars

De vakbonden voorzien problemen als steeds meer ondernemers particuliere vuilophaalbedrijven inhuren om het zich snel opstapelende vuil in Amsterdam op te ruimen. Stakers hebben op het Leidseplein medewerkers van zo'n bedrijf aangesproken, waarna zij het hazenpad kozen. Dat bevestigt een woordvoerder van Abvakabo FNV vrijdag.

De bedrijven gaan bijvoorbeeld langs bij horecaondernemingen en bieden tegen een vergoeding aan het vuil in de omgeving van hun zaak op te ruimen of vuilniszakken mee te nemen. Dergelijke acties vinden nog niet op grote schaal plaats, maar de vakbond ziet de schoonmaakoperaties desalniettemin als stakingsbreking. Het is echter niet verboden.

De schoonmakers op het Leidseplein hadden een eigen vrachtwagen waarmee ze het vuil ophaalden. Op de Zeedijk komen opruimers met een bakfiets langs. De vakbondsman vraagt zich af wat de bedrijven met het vuil doen, omdat zij nergens terecht zouden kunnen. Inmiddels ingerichte afvalpunten waar ondernemers hun vuil verzamelen moeten volgens de zegsman soelaas bieden.

Om 16.00 uur onderhandelen de bonden weer verder met de werkgevers over een nieuwe cao.

Bomaanslag in Noord-Griekenland

Een krachtige explosie in een rechtbank in de Griekse stad Thessaloniki heeft vrijdag voor enige schade aan het pand gezorgd. Er zijn vooralsnog geen slachtoffers gemeld.

De politie had het grootste deel van het gebouw al geëvacueerd nadat een Griekse krant een anoniem telefoontje had ontvangen met de waarschuwing dat er een bom in de toiletten in de kelder van het gebouw was geplaatst. Volgens de politie stortten enkele muren als gevolg van de explosie in.

De ontploffing volgt een dag na een bomaanslag in Athene. Donderdag explodeerde daar een bom nabij de grootste gevangenis van het land. Ook toen werd er vooraf een telefoontje naar een krant gepleegd. Eén vrouw raakte lichtgewond.

Er is nog geen verantwoordelijkheid voor de aanslagen opgeëist. De verdenking valt echter op de radicale Griekse terreurbeweging Revolutionaire Strijd. Die heeft de laatste jaren vaker aanslagen gepleegd.

Fortis mag lening niet vervroegd aflossen van EC

De Europese Commissie (EC) heeft Fortis Bank Nederland (FBN) geen toestemming gegeven om een achtergestelde obligatielening van 500 miljoen euro vervroegd af te lossen, meldt de bank vrijdag.

De EC oordeelde dat aflossing van de lening niet te verenigen is met de regels die gelden voor verkrijging van staatssteun. De commissie is nog bezig met een onderzoek naar de door FBN ontvangen staatssteun.

Onder de voorwaarden van de lening, met een variabele rente van 77 basispunten over Euribor en een looptijd tot 2015, kunnen de obligaties eens per kwartaal aflosbaar gesteld worden op de datum van rentebetaling.

FBN is volledig eigendom van de Nederlandse Staat, dat de bank samen met ABN Amro en de Nederlandse verzekeringsactiviteiten van Fortis kocht toen het Belgisch-Nederlandse moederconcern ten onder ging.

Benfica-trainer Jesus tekent bij

Jorge Jesus heeft zijn contract bij Benfica met een jaar verlengd en blijft tot aan de zomer van 2013. Dat meldt de club op zijn website. De trainer van de landskampioen is pas een seizoen bezig bij de club uit Lissabon, maar haalde al grote successen.

De 55-jarige oefenmeester van de Adelaars pakte zondag zijn eerste landstitel als trainer. Hij zegevierde met Benfica, dat concurrent Sporting Braga met vijf punten achterstand het nakijken gaf. Jesus won dit seizoen niet alleen de landstitel, maar voegde ook de beker van Portugal aan zijn palmares toe.

In Europa behaalde de Portugees ook succes. De Europa League werd dan wel niet gewonnen, maar Benfica kwam toch tot de kwartfinale. Hierin was Liverpool over twee wedstrijden te sterk voor de Portugezen. Volgend seizoen wacht de Champions League.

Vorig seizoen was Jesus nog trainer van Sporting Braga, waar hij boven verwachting presteerde. Zijn goede prestaties als coach werden beloond met een transfer naar de hoofdstad.

Shia LaBeouf ontevreden over 'Transformers 2'

Shia LaBeouf is ontevreden over de tweede 'Transformers'-film die vorig jaar verscheen. "De film bevatte een aantal geweldige stunts, maar er zat geen hart in", zegt hij. De 23-jarige acteur belooft echter dat het derde deel dit weer helemaal goedmaakt.

De opnamen van 'Transformers 3' gaan volgende week van start. LaBeouf neemt weer de hoofdrol op zich en 'Armageddon'-regisseur Michael Bay tekent wederom voor de regie. LaBeouf was niet erg onder de indruk van de tweede film. "We raakten de draad kwijt. We probeerden alles groter te maken. Michael ging daarin te ver, waardoor de film te groot werd."

"Ik vind dat we de kern van de film uit het oog zijn verloren: de relaties. Zonder die relaties doet de film er niet toe", analyseert de acteur. "Dan wordt het gewoon een stel vechtende robots."

Volgens LaBeouf wordt het derde deel de beste film uit de serie. "Er zullen veel doden vallen. Deze keer hebben de robots het voorzien op mensen." 'Transformers 3' verschijnt volgend jaar in de bioscopen.

Shia LaBeouf ontevreden over 'Transformers 2'
Shia LaBeouf ontevreden over 'Transformers 2' (Foto: Novum)

Heerenveen heeft Dost binnen

Sc Heerenveen is er in geslaagd om Bas Dost voor vijf jaar vast te leggen. De 20-jarige spits die overkomt van Heracles Almelo moet in Fryslân Gerald Sibon doen vergeten. Hij moet nog wel een medische keuring ondergaan.

Heerenveen bereikte vorige week al overeenstemming met Heracles, maar nu is de club ook met de aanvaller rond. Dost begon zijn profloopbaan bij FC Emmen in 2007 waar hij in 23 optredens tot zes doelpunten kwam. Daarna verkaste hij naar Almelo waar hij afgelopen seizoen definitief doorbrak door in 34 wedstrijden veertien maal te scoren. Hierdoor stond hij in de belangstelling van vele clubs waarbij Heerenveen aan het langste eind trok.

Directeur Yme Kuiper is blij met de komst van Dost. "Dost heeft vele kwaliteiten. Hij is zowel over de grond als door de lucht gevaarlijk, is redelijk snel en schuwt het verdedigende werk evenmin. Bovendien komt hij uit het Noorden," zei de directeur die de spits precies in de speelwijze vindt passen die de nieuwe trainer Ron Jans voor ogen heeft.

Meisje anaal gepenetreerd door stoel

Een Chinees meisje is ernstig gewond geraakt toen de stoel waar ze op zat spontaan ontplofte. De scherpe delen van de uiteengereten stoel baanden zich via haar rectum een weg door haar lichaam, met alle verwoestende gevolgen van dien.

Het meisje, uit de stad Xiamen, zat op de bureaustoel achter haar pc toen deze ineens ontplofte. Ze werd met spoed naar het ziekenhuis vervoerd, alwaar de artsen talloze schroefjes en plastic delen uit haar achterste hebben verwijderd. Ondanks dat ze nauwelijks bij bewustzijn is en meerdere verwondingen heeft opgelopen, is de toestand van het meisje stabiel te noemen.

Het is overigens niet de eerste keer dat een Chinese bureaustoel ontploft. Onlangs bloedde er nog een Chinees jongetje dood, toen de gascilinder van zijn bureaustoel ontplofte en delen van de stoel zijn lichaam doorboorden.

Voor foto´s van het meisje en de stoel, check de bron

Den Haag krijgt VN-vlaggenparade

Den Haag krijgt naast andere steden die belangrijk zijn voor de Verenigde Naties een eigen permanente vlaggenparade met tweehonderd vlaggen. Dinsdag verricht wethouder Frits Huffnagel (VVD) de opening door de vlaggen te hijsen.

De Hofstad telt de meeste internationale organisaties van Nederland. Onder meer het Internationaal Gerechtshof en het Internationale Strafhof zijn in Den Haag gevestigd.

De vlaggen komen in twee rijen op de middenberm van de Johan de Wittlaan te staan en lopen door van het Rooseveltplantsoen tot hotel Bel Air. Lampen in de grond verlichten de vlaggen als het donker is. De parade bestaat uit vlaggen van de 192 lidstaten van de VN, die van Den Haag en van de volkerenorganisatie zelf. In onder meer New York, waar het hoofdkwartier van de VN staat, en in Genève staan ook vlaggenparades.

Hoogma in gesprek met HSV

Heracles Almelo dreigt na trainer Gertjan Verbeek en spits Bas Dost nog een belangrijke kracht kwijt te raken. Hamburger SV heeft technisch directeur Nico-Jan Hoogma benaderd met de vraag of hij in Duitsland aan de slag wil gaan.

"HSV is voor mij een hele speciale club", zo liet Hoogma vandaag weten. Hoogma speelde tussen 1998 en 2004 bij HSV. "Ik heb daar een fantastische tijd gehad", aldus de verdediger, die zijn carrière afsloot bij Heracles. Hij ging in Almelo vervolgens aan de slag als technisch directeur. Hoogma is in Hamburg niet de enige kandidaat voor de opvolging van Dietmar Beiersdorfer. Ook zijn oud-ploeggenoten Stefan Beinlich en Sergei Barbarez worden genoemd.

[GP2] Uitslag Monaco Race 1

Sergio Perez heeft zijn eerste overwinning in de GP2 Series geboekt door de eerste race in Monaco op zijn naam te schrijven. De Mexicaan bleeft in de straten van het Prinsdom Pastor Maldonado en Dani Clos voor. Giedo van der Garde kwam als zesde over de streep, terwijl Ho-Pin Tung zwaar crashte en uitviel.

Clos mocht van poleposition starten, maar kwam slecht weg, waardoor Perez en Maldonado hem direct in wisten te halen. In de eerste bocht was er meteen een crash tussen Max Chilton en David Valsecchi waarbij laatstgenoemde nog naar de pits kon rijden voor reparaties, maar later in de race alsnog uitviel. In de chaos was ook Adrian Zaugg betrokken, waardoor de Zuid-Afrikaan ook uitviel. In de tweede ronde crashte Fabio Leimer in Mirabeau, terwijl niet veel later Vladimir Arabzhiev na een aanraking met de bandenstapels ook op moest geven.

Vooraan was het Perez die een groot gat sloeg met Maldonado. Verder naar achteren profiteerde Van der Garde van een goede start en kwam ongeschonden door de chaos heen. De Nederlander reed al snel op plaats acht en wist met een succesvolle inhaalactie Jerome d'Ambrosio te passeren voor de zevende stek. Een slechte pitstop van Sam Bird zorgde er voor dat hij op plaats zes kwam te liggen.

Waar geen van de crashes in de beginfase van de wedstrijd een safety car veroorzaakte was het neutraliseren van de race na zestien ronden wel noodzakelijk, omdat Ho-Pin Tung bij het zwembad een verkeerde lijn nam en zwaar crashte. Na het opruimen van de brokstukken pakte Perez wederom een voorsprong, zodat hij als eerste over de streep kon gaan voor Maldonado en Clos. Jules Bianchi bezette plaats vier, voor Alberto Valerio, Van der Garde, Razia en D'Ambrosio. Laatstgenoemde mag morgen in de sprintrace van poleposition starten.

Uitslag Race 1

Pos. Coureur Team Tijd
1 S. Perez Barwa Addax 1:00:32,223
2 P. Maldonado Rapax + 0.617
3 D. Clos Racing Eng. + 10.688
4 J. Bianchi ART Grand Prix + 12.117
5 A. Valerio Scuderia Coloni + 14.117
6 G. Van Der Garde Barwa Addax + 17.337
7 L. Razia Rapax + 35.967
8 J. D'Ambrosio Dams + 37.403
9 J. Cecotto Trident Racing + 46.635
10 R. Gonzalez Arden Int. + 53.055
11 C. Pic Arden Int. + 53.977
12 M. Ericsson Super Nova + 54.913
13 J. Kral Super Nova + 57.571
14 C. Vietoris Racing Eng. + 58.636
15 S. Bird ART GP + 59.160
16 O. Turvey iSport Int. + 59.942
17 M. Herck DPR + 1:03,008
18 G. Ricci DPR + 1:03,419
DNF D. Valsecchi iSport Int. + 21 ronden
DNF V. Arabadzhiev Scuderia Coloni + 23 ronden
DNF H. Tung Dams + 29 ronden
DNF F. Leimer Ocean Racing + 42 ronden
DNF A. Zaugg Trident Racing + 42 ronden
DNF M. Chilton Ocean Racing + 42 ronden

Woede om 'kinderporno'-versie Beyoncé-clip

Op YouTube is met afschuw gereageerd op een uitvoering van Beyoncés 'Single Ladies'. In het origineel danst een wulpse zangeres op de muziek. Op de remake danst een groepje meisjes van een jaar of zeven, acht. Zij hebben echter nog minder om het lijf dan Beyoncé.

Het bewuste filmpje werd vorige maand gemaakt tijdens een danscompetitie in het Californische Pomona. Ondanks dat het filmpje pas een dikke week op YouTube staat, hebben al meer dan anderhalf miljoen viezeriken zich zitten verlekkeren aan de kleine meisjes.

In deze bewerking maken de meisjes, gehuld in rode lingerie en sexy kousen, wulpse bewegingen op de hiphopmuziek. Op de videosite heeft het filmpje al tot een stroom van reacties geleid. "Ik ben geschokt dat ouders hun kinderen hiervoor toestemming geven, Het enige dat nog ontbreekt, is een paal", vindt ene emannalena.

"Hun ouders zouden hiervoor gestraft moeten worden!", schrijft een ander. "Hun outfits zijn onfatsoenlijk voor hun leeftijd." Weer een andere reageerder is bang dat hij voor het kijken naar dit filmpje naar de gevangenis moet, terwijl een ander zijn reactie in slechts een woord omschrijft: "Afschuwelijk!"

Je ziet, het filmpje heeft de tongen goed losgemaakt. Voor iedereen die brandt van nieuwsgierigheid, het filmpje staat hieronder:

Rooney ambieert carrière als trainer

Wayne Rooney wil na afloop van zijn actieve voetbalcarrière graag verder als trainer. Dat zei de aanvaller van Manchester United gisteravond tijdens zijn huldiging als voetballer van het jaar in Engeland.

"Ik wil bij het voetbal betrokken blijven", aldus Rooney, die dit seizoen 34 doelpunten maakte voor United en volgende maand Engeland aan succes op het WK moet helpen. "Toen ik negen jaar was, ging ik voetballen bij Everton", vertelde Rooney. "Deze sport neemt een enorm belangrijke plaats in mijn leven in. Ik hou van voetbal en geniet ervan. Ik zie mezelf geen restaurant runnen, ik wil in het voetbalwereldje blijven, in een rol als trainer. Maar goed, ik ben pas 24 jaar. Hopelijk kan ik me nog meer verbeteren en liggen mijn beste jaren nog in het verschiet."

'Webber in beeld bij Ferrari'

Mark Webber lijkt in beeld te zijn bij het Formule 1-team van Ferrari. Tenminste drie mediabronnen linken de Australische Red Bull-rijder aan het Italiaanse team om Felipe Massa te gaan vervangen.

De Braziliaan staat onder druk bij Ferrari dat met Fernando Alonso de tweede plaats in het kampioenschap bezit. Werd eerder Renault-coureur Robert Kubica voor volgend jaar aan het team uit Maranello nu is er in het weekend van de Grand Prix van Monaco volgens The Sun, El Mundo Deportivo en journalist James Allen Webber bijgekomen.

De plaats van de Australiër bij Red Bull staat al langer op de tocht, omdat Kimi Räikkönen wordt gelinkt aan een terugkeer in de Formule 1 en het Oostenrijkse team hem naast Sebastian Vettel zou willen gaan zetten. The Sun voegde hier aan toe dat 33-jarige Webber mogelijk zijn helm aan de wilgen zal hangen als hij bij Red Bull moet vertrekken en geen ander topstoeltje in de Formule 1 weet te vinden. El Mundo denkt tenslotte dat Webber en Massa volgend jaar van stoeltje ruilen.

[Giro] Boogerd: "Kritiek op Nederlandse wegen onterecht"

Michael Boogerd heeft in zijn column in de Telegraaf de kritiek op de Nederlandse wegen tijdens de eerste dagen van de Giro d'Italia resoluut van de hand gewezen. De oud-renner zegt dat de Nederlandse wegen, in vergelijking met dat in andere landen, niet bijzonder gevaarlijk is.

"Er wordt regelmatig geklaagd dat de wegen gevaarlijk zijn hier, maar dat vind ik onzin," aldus Boogerd in de Telegraaf. "Hier en daar liggen obstakels, maar dat heb je in elke koers. Ik vind het daarom ook onterecht dat die kritiek er is. Er was met name maandag veel wind, waardoor de nervositeit in het peloton toeneemt."

"Iedereen wil zich naar voren dringen om niet het risico te lopen er afgereden te worden als er waaiers ontstaan. Dat is de belangrijkste reden volgens mij. En ik kan me nog herinneren dat er vorig jaar tijdens de eerste dagen van de Giro d'Italia ook veel discussie ontstond over de vele valpartijen. Dat was in Italië, waar onder anderen Lance Armstrong zich in die discussie mengde. Dat het in Nederland dus gevaarlijker koersen is, slaat nergens op."

Wekelijkse Japanse verkoopcijfers

De Japanse verkoopcijfers zijn er weer, deze week de cijfers van 03 mei tot en met 09 mei 2010.

- Tabel 1 laat de top 10 software zien van deze week
- Tabel 2 laat de hardware verkopen zien van deze week, hoeveel minder of meer dan de week ervoor.
- Tabel 3 laat de handhelds bij elkaar zien; PSP (PSP GO en PSP 3000) en de DS (DS, DSi, DSi XL), alleen van deze week.
- Tabel 4 laat de totaal verkochte software en hardware zien van deze week.
- Tabel 5 laat de hardware verkopen zien van 04-01-2010 tot en met heden en alles in totaal.
- Tabel 6 is hetzelfde als tabel 3 en 5 in elkaar.

Plaats Hardware Game Stuks Verkocht
1 DS Dragon Quest Monsters: Joker 2
252.862
2 PSP Metal Gear Solid: Peace Walker
140.591
3 Wii New Super Mario Bros 46.690
4 DS Friend Collection
33.342
5 Wii
Mario Kart
32.340
6 Wii
Wii Fit Plus
23.314
7 PS3
Super Street Fighter IV
20.084
8 DS Pokemon Ranger: Tracks of Light
20.007
9 Wii Wii Sports Resort
15.902
10 PS3
Nier
15.858

 

Plaats Hardware Stuks Verkocht Meer/Minder dan vorige week
1 PSP 35.233 -24.082
2 Wii 31.399 +642
3 DSi XL
26.733 +1.164
4 PS3 26.185 -6.689
5 DSi 15.739 +111
6 Xbox 360
4.278 -665
7 DS Lite
4.026 -42
8 PS2
1.491 -86
9 PSP Go
1.464 -426

 

Handheld Verkochte Software Totaal Verkochte Hardware Totaal
PSP 140.591 36.697
DS 306.211 46.498

 

Bedrijf Verkochte Software Totaal Verkochte Hardware Totaal
Sony 176.533 64.373
Microsoft - 4.278
Nintendo 424.457 77.897

 

Hardware Verkocht in 2010
Verkocht sinds uitgave
PSP 877.793 14.545.126
PS3 602.343 5.103.710
Wii 662.904 10.268.103
DSiXL 455.467 962.374
DSi 333.531 4.672.477
DS Lite
87.964 17.935.720
Xbox 360
60.181 1.269.853
PSP GO
30.357 106.112
PS2 34.142 21.644.319

 

Handheld Verkocht in 2010
Verkocht sinds uitgave
PSP 908.150 14.651.238
DS 876.962 30.156.042

'Toni niet verder bij AS Roma'

Luca Toni speelt komend weekeinde zijn laatste wedstrijd voor AS Roma. Dat denkt hij zelf althans. De aanvaller lijkt te horen hebben gekregen dat hij moet vertrekken uit de Italiaanse hoofdstad. De club heeft een optie de huurling van Bayern München te kopen, maar deze wordt volgens Toni niet gelicht. Hij nam alvast afscheid op zijn eigen website.

De 32-jarige spits bedankte zijn fans. "Ik ben mijn teamgenoten erg dankbaar en ben van hen en de supporters gaan houden. Heel erg bedankt Roma, ik hoop dat het afscheid niet voorgoed is. Het liefst blijf ik voor deze club spelen." De aanvaller speelde sinds zijn komst in de winterstop vijftien competitiewedstrijden voor Roma. Hierin scoorde hij vijf keer.

Bij Bayern München heeft de 47-voudige international nog een contract tot de zomer van 2011. Hij kan het niet zo goed vinden met trainer Louis van Gaal en wilde vertrekken. Toni hoopte dat AS Roma hem wilde overnemen, maar de club lijkt hier nu van af te zien. In verschillende Italiaanse media doken berichten op dat Roma de overgang niet kan betalen.

Reactie Telegraaf over Ruben-artikel

Nu half Nederland op zijn kop staat omdat De Telegraaf heeft gesproken met de negenjarige Ruben die als enige de vliegramp in Libië overleefde, komt de Telegraaf met een reactie.

"Het spijt ons dat er onder onze lezers het gevoel is ontstaan dat De Telegraaf onzorgvuldig heeft gehandeld. Het is nooit onze bedoeling geweest om misbruik te maken van de situatie van Ruben. De hoofdredactie van De Telegraaf hecht eraan te benadrukken dat verslaggeefster Van der Graaf in het onverwacht ontstane telefoongesprek met Ruben niets heeft gezegd over het ongeval en de ernstige familieomstandigheden van het slachtoffer."

De reactie komt bij menig lezer hypocriet over. Je kunt de reacties volgen op Twitter maar ook op het FOK!forum.

Doe ook mee aan de FOK!poll.

Sluiter stopt definitief met tennis

Raemon Sluiter stopt definitief met tennissen. De 32-jarige Sluiter blijft te veel last houden van een blessure aan zijn elleboog.

Sluiter maakte in 1996 zijn debuut op de ATP-Tour. In 2003 stond hij 46e op de wereldranglijst, zijn hoogste positie ooit. Sluiter won verschillende challenger-toernooien en stond daarnaast in vier ATP-finales.

In februari 2008 nam hij al eens afscheid, maar een jaar later maakte hij zijn comeback op de tennisbaan. Sluiter zou aankomende week meedoen aan de kwalificaties van Roland Garros.


Sluiter stopt ermee

Sarkozy dreigde de euro te verlaten

Volgens de Spaanse krant El Pais heeft de Franse president Nicholas Sarkozy gedreigd dat Frankrijk uit de euro zou stappen als Duitsland niet in zou stemmen met het reddingsplan voor Griekenland.

Sarkozy heeft zijn dreigement tijdens de EU-top in Brussel over het noodpakket geuit. Althans, dit beweert El Pais. Zij baseren zich op bronnen rond de Spaanse premier Zapatero.

De Spaanse premier heeft details van de dreigementen van Frankrijk uit de doeken gedaan tijdens een besloten bijeenkomst van de leiders van de Spaanse socialistische partij afgelopen woensdag.

Volgens één van de socialistische leiders zou Sarkozy met zijn vuist op tafel geslagen hebben en gedreigd om Frankrijk uit de euro te trekken. "Hiermee werd Merkel gedwongen om akkoord te gaan met het reddingsplan", aldus de anonieme partijleider.

Ajax hoog op clubranglijst leveranciers WK

Ajax staat in de top vijf van clubs die mogelijk de meeste spelers naar het WK in Zuid-Afrika zien gaan. Chelsea voert de clubranglijst aan. De ploeg uit Londen kan zeventien spelers zien uitkomen in Zuid-Afrika. FC Barcelona (veertien), Liverpool en Real Madrid (twaalf) staan respectievelijk tweede en gedeeld derde. Dat blijkt uit de lijst die de FIFA heeft gepubliceerd.

Ajax deelt de vijfde plek met Arsenal, Bayern München, Juventus en Tottenham Hotspur. Van deze clubs komen elf spelers in aanmerking voor de eindronde in Zuid-Afrika. Voor 1 juni worden de definitieve selecties bekendgemaakt.

Voor de Amsterdamse ploeg zijn Maarten Stekelenburg, Gregory van der Wiel, Demy de Zeeuw, Vurnon Anita (allen Nederland), Luis Suárez, Nicolas Lodeiro (beiden Uruguay), Christian Eriksen, Dennis Rommedahl (beiden Denemarken), Eyong Enoh (Kameroen), Miralem Sulejmani en Marko Pantelic (beiden Servië) mogelijke WK-gangers.

Eerder werd al bekend dat 47 spelers uit de Nederlandse voetbalcompetitie mogelijk op het WK uitkomen. De Eredivisie staat hiermee op de zesde plaats. Engeland voert de lijst aan met 138 spelers. Daarna volgen Duitsland (94), Italie (93), Spanje (73) en Frankrijk (58).

Ecclestone helpt HRT met problemen

Bernie Ecclestone heeft aangegeven dat hij ervoor gaat zorgen dat alle twaalf de actieve Formule 1-teams ook daadwerkelijk het seizoen vol zullen maken. Dit maakte Ecclestone bekend nadat bekend geworden was dat het Hispania Racing-team financiële problemen heeft. "HRT heeft problemen. Ik ga ze op lossen", aldus de Brit tegenover de Telegraph. "Ik ga ervoor zorgen dat alle twaalf de teams het seizoen volmaken, want daar hebben ze zich aan gecommuniteerd."

"Er is een kans dat wij er één gaan verliezen, maar als het aan mij ligt gaat dat niet gebeuren." HRT lukte het met de grootste moeite om aan de start te komen in Bahrein bij de seizoensopener. Het team had toen nog geen enkele kilometer afgelegd, met als gevolg dat het team achter aan de startopstelling bungelt.

Beckham krijgt mogelijk assisterende rol op WK

Hij heeft dan wel een zware blessure, er is toch een kans dat David Beckham met het Engelse nationale elftal naar het WK voetbal in Zuid-Afrika gaat. Beckham kan een assisterende rol gaan vervullen in het team van bondscoach Fabio Capello.

"Ik heb met Capello en assistent Franco Baldini gesproken. Zij denken dat ik een belangrijke rol kan spelen in het team. Welke weten we nog niet precies, daar moeten we het nog over hebben. Ik ben wel vereerd", aldus Beckham.

De Engelsen zijn bij het WK voetbal in Zuid-Afrika ingedeeld in een groep met Algerije, Slovenië en de Verenigde Staten.

Twijfels terugbetaling Griekse steun

De topman van Deutsche Bank, Jozef Ackermann, heeft ernstige twijfels of het geld dat aan Griekenland is, en wordt, geleend ooit nog terugkomt. Ackermann zegt in een interview met de Duitse televisiezender ZDF dat voor terugbetaling 'ongelooflijke inspanningen' nodig zijn.

Volgens de topman was de hulp aan Griekenland wel noodzakelijk. Was er niet ingegrepen, dan zou de Griekse crisis geleid hebben tot 'een soort meltdown'. Ook zou de crisis zijn overgeslagen naar andere landen. Toch is Ackermann niet zeker van het feit dat de EU ooit nog een cent terug zal zien. "Ik twijfel of Griekenland ooit in een positie zal verkeren om de noodleningen af te lossen."

Druk op Athene
Om Griekenland te dwingen om de problemen toch nog aan te pakken, zal de druk op het land opgevoerd moeten worden. Alleen dan zal de regering in het Zuid-Europese land de nodige hervormingen doorvoeren. Door de druk op het land op te voeren moet worden voorkomen dat het land zijn schulden moet saneren. Mocht de 110 miljard niet voldoende blijken is schuldsanering alsnog een optie, aldus Ackermann.

Noodpakket
Vorige week heeft de EU haar goedkeuring gegeven aan een steunpakket van 110 miljard euro. 80 miljard daarvan wordt betaald door landen binnen de EU. De overige 30 miljard komt van het IMF. Nederland zal in totaal 5 miljard voor haar rekening moeten nemen, terwijl Duitsland er voor 22 miljard in zit.

Vechtpartij in Rijswijkse ijssalon om servetje

Een servetje heeft donderdagmiddag tot een massale vechtpartij bij een ijswinkel in Rijswijk geleid. Een 24-jarige vrouw had een ijsje gekocht en was vergeten een servetje mee te nemen. Toen zij terugging werd dit door wachtende klanten gezien als voordringen, waarna de vlam in de pan sloeg.

De vechtpartij gebeurde rond 17.30 uur bij de winkel op het Bogaardplein. Toen de vrouw terugliep om het servetje te pakken ontstond de vechtpartij, waarbij acht personen betrokken waren. Volgens een politiewoordvoerder was de agressie niet alleen op de vrouw gericht.

Onderling vielen 'forse klappen', waarbij mensen builen en zwellingen opliepen. Politieagenten moesten eraan te pas komen om de ruzie te sussen. Niemand heeft aangifte gedaan.

Nintendo klaagt R4-verkoper aan

Nintendo heeft erg veel last van de verkoop van R4-apparaten. Dit zijn cartridges voor de Nintendo DS waar een SD-kaartje in kan waar gedownloade games opgezet kunnen worden. Nintendo komt nu wederom in actie.

America’s senior director of Anti-Piracy bij Nintendo, Jodi Daugherty, heeft aangegeven dat de verkoop schadelijk is voor developers: "Using game copiers to play unauthorized downloaded games is illegal and it’s wrong. Piracy is especially harmful to smaller developers. When their creative works are stolen and copied illegally, some companies find it difficult to survive economically."

Om deze reden heeft Nintendo het in New York gevestigde NXPGAME aangeklaagd voor de verkoop van deze R4-apparaten nadat het verzoek om te stoppen genegeerd werd. NXPGAME zou ingestemd hebben om te stoppen, maar zou vervolgens een nieuwe website opgezet te hebben om de verkoop door te zetten. Nintendo claimt tevens dat het bedrijf Nintendo trademarks gebruikt en daarmee copyrights schendt.

Vorig jaar heeft de US District Court gesteld dat R4-apparaten de Digital Millennium Copyright Act schenden en daarmee zijn deze apparaten illegaal. Nintendo heeft al eerder rechtzaken gewonnen om de verkoop van R4-apparaten tegen te gaan.

 

Activision registreert meerdere Warfare-domeinen

Superannuation heeft ontdekt dat Activision een serie van domeinnamen heeft geregistreerd. Het zijn allemaal variaties op "Call of Duty: Modern Warfare". Enkele voorbeelden zijn "Call of Duty: Future Warfare," "Advanced Warfare," "Secret Warfare" and "Space Warfare," en dezelfde namen met een 2 of 3 aan het einde.

Dit zijn natuurlijk niet per se de namen van toekomstige Call of Duty-games. Het lijkt wel alsof Activision de domeinnamen veiligstelt voor hun toekomstige projecten, zelfs voordat er een project vorm heeft, zodat ze niet later bakken met geld moeten betalen voor hun domeinnaam. Een andere optie is dat er één domein echt is en de andere domeinnamen maar afleiding zijn. Nog een mogelijkheid is dat één van de domeinnamen slaat op de nieuwe Call of Duty-game die Sledgehammer Games moet gaan ontwikkelen.

Kortom, Activision brengt misschien een game uit met een van deze namen, misschien ook niet. Het is ze in ieder geval wel gelukt om het tot nu toe lekker vaag te houden.

Warfare
Secret Warfare, Space Warfare, Future Warfare of Advanced Warfare... Wie zal het zeggen?

Speel met licht in Lost In Shadow

Binnenkort kunnen we allemaal aan de slag met Mario Galaxy 2. De stoflaag die bij vele mensen op de Wii is gekomen, kan er weer af en de console kan weer uit de shaduw gehaald worden. Hudson Soft werkt momenteel ook aan een game waar de Wii voor uit de schaduw mag.

In Lost In Shadow manipuleer je het licht om verschillende schaduwen te creëeren. Deze schaduwen zijn namelijk de platforms waar je overheen zal moeten lopen. Door het licht te draaien, verschijnen er nieuwe schaduwen die nieuwe delen van het level open stellen. Hieronder staat een nieuwe trailer die onlangs is verschenen, met daaronder een iets oudere video waarin de gameplay nog iets beter naar voren komt.

Lost In Shadow staat gepland voor het vierde kwartaal van dit jaar en zal exclusief verschijnen voor de Nintendo Wii. Wij zijn alvast benieuwd wat voor unieke gameplay Hudson Soft ons weet te bieden met deze game.

Trulli: "Topteams moeten niet gaan klagen"

Vorige week probeerden de Formule 1-teams en coureurs nog een oplossing te vinden voor de eerste kwalificatiesessie in Monaco. Deze zou voor velen wel frustrerend kunnen werken door de langzame auto's op de baan en de daarbij behorende oponthoud. Echter kwam er geen oplossing en dus vind Jarno Trulli (Lotus) dat de coureurs niet mogen zeuren na de kwalificatie.

"Ik zal erg boos zijn als iemand na de kwalifcatie zou gaan zeuren," zei de Italiaan tegen Autosport.com. "Ze hebben genoeg tijd gehad om een oplossing te vinden, maar deze kwam er niet. Dus ik vind dat er niemand mag gaan klagen."

De coureurs denken dat de eerste kwalificatiesessie op een loterij kan uitdraaien, doordat er maar twintig minuten zijn voor 24 wagens om een goede rondetijd op het bord te zetten. Trulli denkt echter dat er weinig problemen zullen zijn voor de topteams en dat het uiteindelijk dus allemaal wel mee zal vallen.

"Dit is Monaco, er zijn hier altijd problemen met het verkeer. Maar ik voorzie geen grote problemen. Er zijn sommige auto's veel sneller dan wij, maar de sessie duurt twintig minuten. De topteams, die nu het hardst klagen, hebben maar één ronde nodig om voor ons te komen. Ik denk niet dat het een probleem zal opleveren."

Cruijff en Gullit op de fiets naar Blatter

Oud-topspelers Johan Cruijff, Ruud Gullit, Paul van Himst en bestuurders Michael van Praag (voorzitter KNVB), Harry Been (secretaris-generaal KNVB) en François de Keersmaecker (preses KBVB) hebben vanmorgen het Nederlands-Belgische bidbook voor de organisatie van het wereldkampioenschap voetbal in 2018 of 2022 overhandigd aan FIFA-voorzitter Joseph Blatter.

Waar overige delegaties met luxe limousines op het hoofdkantoor van de FIFA in Zürich arriveerden, trotseerden de Nederlanders en Belgen de regen met een fiets. Het HollandBelgium Bid, zoals de gezamenlijke kandidatuur wordt genoemd, kreeg in Zürich zo'n drie minuten om het bidbook bij Blatter toe te lichten.

NEC gaat niet verder met Sarpong

NEC gaat niet verder met Jeffrey Sarpong. De Nijmeegse eredivisionist had een optie tot koop op de aanvallende middenvelder, maar maakt daar geen gebruik van. Dat meldde NEC vandaag op de clubwebsite.

NEC nam Sarpong in de winterstop op huurbasis over van Ajax. Met zeven assists in vijftien wedstrijden speelde hij een redelijk grote rol. NEC geeft voor komend seizoen echter de voorkeur aan Lasse Schöne of John Goossens als aanvallende middenvelder. NEC nam eerder al afscheid van Rutger Worm, Dominique Kivuvu, Rein Baart, Patrick Pothuizen, Arek Radomski en Mitchell Burgzorg. Sarpong heeft bij Ajax nog een contract tot medio 2011.

'Davydenko niet op Roland Garros'

De Franse krant L'Equipe meldt dat Nikolay Davydenko heeft afgezegd voor Roland Garros. De nummer zes van de wereld is nog niet hersteld van zijn polsblessure. Davydenko is na Juan Martin Del Potro, Igor Andreev, Tommy Haas en James Blake de vijfde prominente tennisser die afzegt voor het toernooi in Parijs.

In februari van dit jaar liep Davydenko de kwetsuur op tijdens het ABN Amro World Tennis Tournament in Rotterdam. Bij een MRI-scan een maand daarna kwam de breuk van zijn linkerpols pas aan het licht.

'ADO wil Groenendijk als trainer'

ADO Den Haag ziet in Alfons Groenendijk de belangrijkste kandidaat om volgend seizoen hoofdtrainer te worden bij de club. Dit meldt AD Sportwereld vandaag. De Leidenaar werd eerder dit seizoen na tegenvallende resultaten nog ontslagen als coach bij Willem II.

Groenendijk zou het liefst Marcel Valk en Marco Gentile mee willen nemen als zijn assistenten. De oud-speler van onder andere Sparta en Ajax was eerst assistent onder Andries Jonker bij Willem II, waarna hij in februari 2009 zijn taken overnam. Vervolgens werd Groenendijk zelf begin dit jaar ontslagen.

Groenendijk was niet de eerste op het lijstje van ADO. Eerder werd geprobeerd Jan Everse naar Den Haag te krijgen, echter is die nu geen kandidaat meer.

'Doutzen Kroes goed voor zes miljoen in 2009'

Doutzen Kroes mag zich weer tot 's werelds best verdienende modellen rekenen. Het Amerikaanse zakenblad Forbes schat dat de Friese schone vorig jaar zo'n zes miljoen dollar verdiende. Kroes staat daarmee op de vijfde plek.

De 25-jarige blondine doet het nog lang niet zo goed als Gisele Bündchen. Het 29-jarige topmodel kreeg het afgelopen jaar zo'n 25 miljoen dollar op haar bankrekening gestort. Bündchen voert de lijst van Forbes al jaren aan. Ook de nummer twee en drie zijn consistent. De Duitse Heidi Klum streek zo'n zestien miljoen dollar op, Kate Moss bracht negen miljoen dollar in het laatje.

Doutzen stond ook in 2008 op de vijfde plek, maar verdiende vorig jaar iets meer. De Friezin bestempelde 2009 eerder als het beste jaar uit haar carrière. Doutzen werkte het afgelopen jaar onder meer voor Victoria's Secret, Calvin Klein en L'Oréal.

'Goed voor zes miljoen in 2009' (foto: Novum)

DiRT 3 in de maak

Codemasters heeft bevestigd dat ze werken aan een derde deel in de Colin McRae: DiRT serie. Codemasters, die de game uitgeeft en ontwikkelt, heeft nog niets over de game onthuld.

Het enige wat we kunnen aannemen is dat het een racegame wordt met een weer-systeem als in de game F1 2010. Het hoofd van de designers zei over de weerseffecten in F1 2010 namelijk:

"One of the added benefits is that the weather system we've developed will now become part of the EGO engine so it can feed into all of our future projects such as DiRT 3."

Joodse kolonisten schieten Palestijn dood

Bewoners van een illegale Joodse nederzetting op de Westelijke Jordaanoever hebben donderdagavond een 14 jarige Palestijnse jongen doodgeschoten. Volgens de kolonisten gooide de jongen stenen naar Israëlische auto's. Zowel Palestijnse bronnen als de Israëlische politie hebben dit bekendgemaakt.

De bewoners van de illegale Joodse nederzettingen zijn veelal bewapend. Regelmatig gebruiken zij deze wapens om te schieten op Palestijnen die stenen gooien.

Overigens is de bouw en het bewonen van de nederzettingen in resolutie 446 van de VN Veiligheidsraad illegaal verklaard. Dit gebeurde in maart 1979. Ondanks dat de kolonisten daar illegaal wonen, weigeren zij weg te gaan uit het gebied.

Helft wethouders weg na verkiezingen

De collegevorming na de gemeenteraadsverkiezingen heeft de helft van de wethouders de kop gekost. Dat meldt het ambtenarenblad Binnenlands Bestuur vrijdag op basis van eigen onderzoek. Dit komt vooral doordat de partijen van de wethouders hun plek hebben verloren aan een andere partij. De PvdA verliest de meeste wethoudersposten aan andere partijen.

Na de afgeronde onderhandelingen in 380 van de 394 gemeenten waar verkiezingen zijn gehouden, zijn 462 wethoudersposten naar een andere partij overgegaan. Dat is 33,5 procent van het totaal aantal wethoudersposten dat na de verkiezingen op 3 maart op het spel stond. De meeste wisselingen vonden plaats in gemeenten met tussen de twintig- en vijftigduizend inwoners.

Terry is naar eigen zeggen 100 procent fit

John Terry heeft gezegd dat hij "honderd procent" fit is voor de finale van de FA Cup morgenmiddag tegen Portsmouth op Wembley. Eergisteren blesseerde de aanvoerder van Chelsea zich op de training aan zijn rechtervoet. Gisteren kon hij echter bij de training al weer voorzichtig meedoen.

"Ik voel me goed en kijk uit naar de finale", aldus Terry die wel zei dat hij aanvankelijk erg schrok toen aanvaller Daniel Sturridge hem blesseerde tijdens de training. Zijn eerste gedachte was dat het WK voetbal in gevaar zou kunnen komen. "Zover kwam het gelukkig niet".

Politie schiet op gestolen auto in Belfeld

De politie heeft vrijdagochtend in Belfeld het vuur geopend op een gestolen auto. De twee inzittenden wisten met de auto te ontkomen, zegt een woordvoerder van de Limburgse politie. Of de politie gericht heeft geschoten en of de auto is geraakt, is nog niet bekend.

De politie was uitgerukt na een melding over een verdachte situatie en trof op de Loerdijk de auto met de vermoedelijke autodieven aan. Bij het zien van de politie gingen ze ervandoor.

Belgen vertrouwen politici en kerk niet meer

De Belgen hebben steeds minder vertrouwen in politici, geestelijken en journalisten. Het vertrouwen in politici is zelfs minder dan in reclamemensen, zo meldde onderzoeksbureau GfK Custom Research vrijdag in de Vlaamse krant Het Nieuwsblad.

In alle beroepsgroepen behalve artsen is het vertrouwen gedaald vergeleken met hetzelfde onderzoek vorig jaar. Opmerkelijk is dat de enquête plaatshad voor de berichten over misbruik in de katholieke kerk en voor de val van de Belgische regering over de opzet van een kiesdistrict.

De politici staan op een historisch dieptepunt in België. Ze krijgen nog slechts het vertrouwen van 17 procent van de Belgen. Daarentegen gelooft 19 procent reclamemensen, 36 procent vertrouwt geestelijken, 37 procent rekent op journalisten.

Het beste scoort de brandweer (96 procent) gevolgd door artsen. Ook postbodes en milieuorganisaties worden zeer vertrouwd. Bureau GfK ondervroeg 1003 mensen tussen 15 en 75 jaar telefonisch tussen 1 en 13 maart.

Van der Sar: "Het kan een leuke zomer worden"

Edwin van der Sar heeft goede hoop op een uitstekende prestatie van het Nederlands elftal in Zuid-Afrika. De recordinternational meent dat Bert van Marwijk met de nodige luxeproblemen kampt, tot blijdschap van Van der Sar.

Van der Sar ziet de toekomst dan ook rooskleurig tegemoet. "Er spelen een aantal jongens in die voor grote Europese clubs uitkomen en in de finale van de Champions League staan. Als zij hun beste beentje voorzetten, kan het een leuke zomer worden", vertelt Van der Sar aan OnsOranje. "Chauvinistisch als ik ben, zeg ik: ze worden uiteraard wereldkampioen"

"Maar je wordt niet zomaar de beste van de wereld, dat heb ik zelf vaak genoeg ondervonden", blijft hij nuchter. "Als je de kwartfinale bereikt en geluk hebt qua loting en gele en rode kaarten, zit er misschien meer in. Hangt ook af van de honger van de spelers. Hoe graag willen ze die titel pakken?"

Van der Sar bedankt reeds voor Oranje, maar zal bij een eventuele wereldtitel even op zijn tanden moeten bijten. "Het zou een smetje op mijn erelijst zijn, als dat net gebeurt op het eerste toernooi waar ik ontbreek. Maar zelfs die gedachte prikkelt me niet genoeg om terug te keren in het Nederlands elftal. Ik heb er een prachtige tijd gehad. Het is mooi geweest."

Van der Sar: "Het wordt een mooie zomer" © Novum

Rotterdam herdenkt bombardement

Zeventig jaar na dato staat Rotterdam stil bij het bombardement in mei 1940 dat de binnenstad vrijwel volledig in puin legde. Burgemeester Ahmed Aboutaleb (PvdA) legt vrijdagmiddag een krans bij het monument 'De verwoeste stad' van de kunstenaar Ossip Zadkine.

Het bombardement op 14 mei 1940 kwam vier dagen na de Duitse inval in Nederland. Rotterdam capituleerde op dezelfde dag en een dag lager volgde de rest van het land. Achthonderd mensen kwamen hierbij om het leven en door de verwoesting van vierentwintigduizend huizen werden tachtigduizend mensen dakloos.

Vrijdag zijn er verschillende herdenkingen in de Maasstad. In de Laurenskerk vindt vanaf 20.30 uur het Herdenkingsconcert plaats, uitgevoerd door het Rotterdams Philharmonisch Orkest. De herdenking wordt om 22.30 uur afgesloten met een slotceremonie bij 'De verwoeste stad'.

'Telefoontje met Ruben is kwalijk'

Secretaris-generaal Ed Kronenburg van Buitenlandse Zaken noemt het 'kwalijk' dat Ruben heeft gesproken met de Telegraaf. "Dat zou niet mogelijk moeten zijn", zei Kronenburg in het Radio 1 Journaal.

Dagblad de Telegraaf publiceerde vrijdag een kort interview dat een van de journalisten heeft gehad met het slachtoffertje van de vliegramp. Een van de ziekenhuismedewerkers die door de journalist was gebeld, gaf zijn mobieltje aan Ruben.

Kronenburg, een van de afgevaardigden van het ministerie van Buitenlandse Zaken die sinds gisteren in Tripoli is, wil met het ziekenhuis praten. Volgens hem is het personeel erg tolerant als het gaat om camera's en bezoek rond het bed van de 9-jarige Ruben.

El-Akchaoui blijft uit de gratie bij terugkeer naar NEC

Indien Youssef El-Akchaoui in de zomer terugkeert naar NEC, hoeft hij niet te rekenen op een andere status. De verhuurde linksback blijft op de transferlijst staan. Dat hebben de Nijmegenaren laten weten aan Omroep Gelderland.

De verdediger komt momenteel op huurbasis uit voor het Duitse FC Augsburg, waarmee in de race is voor promotie. Of El-Akchaoui ook komend seizoen in de Duitse competitie actief is, is nog onduidelijk. NEC weet vooralsnog niet of hij bij die club wil blijven en of de Duitsers in dat geval de verdediger over willen nemen. El-Akchaoui speelt sinds de winter in Duitsland. In Nijmegen was zijn situatie onverwachts uitzichtloos geworden.

"We gaan de komende tijd bekijken wat er met Youssef gaat gebeuren. Hij blijft transfervrij", zegt technisch directeur Carlos Aalbers. "Maar als Augsburg niet met hem verder gaat, is het nog onduidelijk of hij bij NEC terugkeert."

Deschamps: "Blanc nieuwe bondscoach Frankrijk"

Het zit er al een tijdje aan te komen en volgens Didier Deschamps is de kogel reeds door de kerk: Laurent Blanc is de nieuwe bondscoach van Frankrijk. Dat nieuws bevestigde Blanc' voormalige ploeggenoot Deschamps vrijdag aan L'Équipe.

Deschamps en Blanc werden in 1998 samen wereldkampioen. Momenteel zijn ze trainer van respectievelijk Olympique Marseille en Girondins de Bordeaux. Blanc kende een ietwat teleurstellend seizoen in Bordeaux en lijkt als keuzeheer van het Franse nationale elftal aan de slag te gaan.

"De Franse bond heeft een goede keuze gemaakt. Ik heb hier met Laurent regelmatig over gepraat. Zijn komst is goed nieuws voor de nationale ploeg," zei Deschamps.

Raymond Domenech zit tijdens het WK nog op de bank bij de Franse ploeg, maar in eerder stadium werd al bekend dat hij zal vertrekken. Blanc werd vorig seizoen met Bordeaux kampioen van Frankrijk.

Marion Jones maakt debuut in WNBA

Oud top-sprintster Marion Jones zal morgen haar rentree maken in de sportwereld. De Amerikaanse, die lange tijd uit beeld was na een dopingschorsing en een gevangenisstraf, zal niet terugkeren op de atletiekbaan, maar zal voor Tulsa Shock gaan basketballen in de WNBA.

"Ik heb ervoor gekozen om mij niet te verstoppen in een hol als een kluizenaar," zei Jones tegen Sporza. "Ik wil weer op het hoogste toneel van de sport acteren. De mensen mogen over mij oordelen, mij bekritiseren. Daar kunnen ze van leren."

Basketbal is niet onbekend voor de 34-jarige Jones, die haar sportcarrière begon in deze sport. Toch twijfelt ze of ze het niveau aankan. "Ik ben het gewoon van mijn atletiekperiode om voortdurend te schaven aan mijn techniek. Ik ben een perfectionist en bleef bepaalde oefeningen erin pompen. Maar hier werk ik met vrouwen die al professional zijn. De coaches hebben me al gezegd dat ze geen tijd hebben om me dingen te leren."

"Ik ben echt bekaf nu en iets in mij schreeuwt: "Stop!". Maar er zijn zoveel ergere plaatsen dan hier. Ik doe nu wat ik graag doe. Beter kan toch niet?"

[NBA] Boston Celtics naar finale

Ten koste van Cleveland Cavaliers heeft Boston Celtics zich voor de finale in de Eastern Conference geplaatst. Celtics won de zesde wedstrijd in de best-of-seven series met 94-85 waardoor de eindstand op 4-2 kwam.

In de reguliere competitie waren de Cavs aan de hand van MVP LeBron James de best presterende ploeg. James was ook in de zesde wedstrijd tegen Boston zeer belangrijk. James was goed voor 27 punten, tien assists en 19 rebounds maar dat was niet genoeg voor de winst.

Boston stond lange tijd achter maar door driepunters van Rasheed Wallace en Paul Pierce konden ze die achterstand in het derde kwart ombuigen naar een beslissende voorsprong van twaalf punten.

Leraren vinden Plasterk beste onderwijsminister

Oud-minister van Onderwijs Ronald Plasterk is de populairste onderwijsminister ooit. Dat blijkt uit een peiling van onderwijsbond AOb. Plasterk krijgt van de AOb-leden een 5,8, het hoogste rapportcijfer ooit. Het kabinetsbeleid en het onderwijsbeleid komen er met een 5,0 en een 5,1 minder goed af.

De grootste missers van het vorige kabinet zijn de invoering van gratis schoolboeken en de educatieve minor, die studenten versneld in het onderwijs moet krijgen. Ook de maatschappelijke stage scoort niet goed.

Lof is er voor de lerarenbeurs en de aanpak van zwakke scholen. De lerarenbeurs is met een gemiddeld cijfer van 7,3 het belangrijkste wapenfeit van het kabinet Balkenende IV. Zo'n veertienduizend leraren zijn met deze beurs bezig, of hebben zich al bijgeschoold om betere carrièreperspectieven binnen het onderwijs te krijgen.

Bij de komende verkiezingen stemmen de AOB-leden vooral op progressieve partijen. De aanhang voor D66 is onder de leraren sinds de vorige verkiezingen verdubbeld naar 22 procent. De PvdA heeft de grootste aanhang met dertig procent. GroenLinks krijgt twintig procent van de stemmen. SP en CDA zijn gehalveerd.

Telegraaf belt 9-jarige Ruben

De 9-jarige Ruben uit Tilburg, die als enige de vliegramp in Libië overleefde, heeft in het ziekenhuis in Tripoli telefonisch contact gehad met een verslaggeefster van dagblad De Telegraaf. De krant publiceerde vrijdag een interview met de jongen.

De journaliste belde met een van de behandeld artsen van de jongen, die zijn mobiele telefoon aan de 9-jarige gaf. De jongen zou aanvankelijk emotioneel hebben gereageerd, maar kalmeerde volgens het artikel toen bleek dat hij geen familielid aan de telefoon had.

Na enkele minuten beëindigde hij het gesprek. "Nu wil ik weer stoppen met praten", zegt hij in De Telegraaf. De Telegraaf wist ook nog te melden dat de jongen zich niets kan herinneren van de crash en dat hij nog niet is ingelicht over de dood van zijn ouders en broertje.

'Verkoop AZ-spelers moest DSB redden'

Dirk Scheringa wilde de topspelers van zijn voetbalclub AZ verkopen om de ondergang van zijn DSB Bank te voorkomen. De Nederlandsche Bank keurde het plan om een handvol spelers te verkopen voor 38,5 miljoen euro echter af, meldt het Financieele Dagblad vrijdag op basis van een briefwisseling tussen de bank en DNB.

Toezichthouder DNB vond het onwenselijk en achtte het 'niet prudent' dat het voortbestaan van de bank afhing van de verkoop van spelers. Scheringa kreeg in september te horen dat hij andere manieren moest zoeken om uit de problemen te komen.

Het plan is opvallend omdat Scheringa steeds volhield dat hij de selectie van AZ, dat een paar maanden daarvoor kampioen was geworden, intact wilde houden. Technisch directeur van AZ Marcel Brands taxeerde de waarde van de selectie op 63,2 tot 129,8 miljoen euro.

Topschutter Mounir el Hamdaoui moest tot zestien miljoen opleveren. Voor aanvaller Moussa Dembélé werd gerekend op tien tot veertien miljoen. Oranje-international Stijn Schaars werd geschat op zeven miljoen en de Argentijnse keeper Sergio Romero zou zeven tot twaalf miljoen in het laatje moeten brengen.

De schattingen bleken aan de hoge kant, want linksback Sebastien Pocognoli werd verkocht voor 2,2 miljoen. Brands wilde hem voor tussen de 2,5 en zeven miljoen verkopen.

'Amerikanen nemen leiding Uruzgan over'

De Amerikanen nemen de leiding over de missie in Uruzgan over van Nederland. Dat zei commandant der strijdkrachten Peter van Uhm donderdagavond in Pauw en Witteman. Onder meer Australië en Singapore zullen de Amerikanen in de Afghaanse provincie bijstaan.

Volgens van Uhm moet de nieuwe rol van de Verenigde Staten als 'lead nation' nog wel worden goedgekeurd door de Navo. Op welke termijn dat gebeurt is nog niet bekend.

De commandant hoopt dat de Amerikanen materieel van Nederland overnemen. Het terughalen van onder meer pantsercontainers kost veel geld. Nu worden de kosten geschat op tweehonderd miljoen euro. "De pantsercontainers zijn zeer geliefd. We verwachten dan ook dat anderen die willen overnemen."

Olieprijs daalt onder 74 dollar

De olieprijs is donderdag door aanwakkerende zorgen over het herstel van de wereldeconomie gedaald tot het laagste niveau van de afgelopen drie maanden. De prijs van een vat ruwe Amerikaanse olie (van 159 liter) ging aan het einde van de Amerikaanse handelsdag ruim 2 procent omlaag tot 73,95 dollar.

De daling werd mede veroorzaakt door tegenvallende berichten over de Amerikaanse arbeidsmarkt. Uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van Arbeid bleek dat het aantal mensen dat afgelopen week voor het eerst een werkloosheidsuitkering aanvroeg in de Verenigde Staten nauwelijks lager was dan een week eerder. Het totaal aantal mensen met een uitkering ging zelfs onverwacht licht omhoog, terwijl een kleine afname was voorspeld.

De onzekerheid over de vooruitzichten voor de Europese economie hielp de olieprijs evenmin vooruit. Handelaren voorzien een beperkte economische groei in de eurozone vanwege de grootscheepse bezuinigingsoperaties die nodig zijn om de tekorten terug te dringen.

'Twente wil Adriaanse als trainer halen'

FC Twente gaat proberen Co Adriaanse terug naar Nederland te halen. De landskampioen uit Enschede wil de oefenmeester presenteren als de opvolger van de naar VfL Wolfsburg vertrokken Steve McClaren, zo meldt de Telegraaf.

Op voorhand lijkt de kans klein dat Adriaanse, momenteel voor veel geld coach van het olympisch elftal van Qatar, terug naar Nederland zal komen. Eerder liet de oud-coach van AZ, Ajax, Red Bull Salzburg en FC Porto, al PSV, Feyenoord en ook Ajax en AZ met lege handen achter toen die probeerden Adriaanse als coach binnen te halen.

Inmiddels lijkt een andere kandidaat voor de vacature bij Twente, Michael Skibbe afgehaakt te zijn. De Duitse coach wil zijn contract bij Eintracht Frankfurt uitdienen. Verder heeft onder meer de Engelsman David O'Leary laten weten geïnteresseerd te zijn in de trainerspost bij de landskampioen.

CoD: Black Ops dedicated servers bevestigd voor PC

Call of Duty: Black Ops zal dedicated servers krijgen volgens studiobaas Mark Lamia. Toen er naar de populaire feature gevraagd werd in de nieuwe PC Zone had de baas het volgende te zeggen: "Dedicated servers zijn geweldig en ik zie geen reden om ze niet te hebben tenzij... nou... ik zie gewoon geen reden om ze niet te hebben" en "We zijn erg enthousiast met waarmee we nu bezig zijn".

Mark Lamia toont waardering voor de hoeveelheid PC gamers die dedicated servers willen: "We werken hard om de dedicated servers naar wens te kunnen aanpassen door de goed werkende functie van de consoles te gebruiken" en "We werken hard om die twee dingen te combineren, het hebben van een dedicated server maar ook het hebben van de community service die console gebruikers hebben want dat zijn allemaal first party servers".

Call of Duty: Black Ops komt uit voor de PC, Xbox 360, PS3 en de Wii en zal op negen november 2010 uitkomen.

 

Hamilton: "Wil als eerlijke coureur herinnerd worden"

Hoewel Lewis Hamilton nog lang niet zal stoppen met Formule 1, maakt hij zich nu al druk over hoe hij herinnerd wil worden als coureur. Hij weet in ieder geval dat hij op een andere wijze als Michael Schumacher herinnerd wil worden, omdat deze toch enkele controversiële acties achter zijn naam heeft staan.

"Ik wil herinnerd worden als een eerlijke coureur, die zijn concurrenten met open vizier tegemoet treedt," zegt de coureur van McLaren in een interview met Reuters. "Als iemand die altijd met heel zijn hart streed in zijn jacht op titels."

"Ik ben in 2008 wereldkampioen geworden, dus ik maak onderdeel uit van de sport en zijn historie. Ik zou er niet tegen kunnen als mijn reputatie wordt besmeurd op een manier zoals Michael overkomt. Dat zou ik pijnlijk vinden. Ik hoop niet dat zulke zaken mij zullen overkomen."

Duitsland start voorbereiding op WK met zege op Malta

Het nationale elftal van Duitsland heeft donderdagavond Malta in een vriendschappelijk duel opzij gezet. De ploeg van bondscoach Joachim Löw versloeg de opponent met 3-0. Cacau was met twee doelpunten de grote man aan de kant van de Duitsers, die in Aachen het oefenduel afwerkten.

Na een kwartier spelen kwamen de Duitsers op voorsprong via de spits van VfB Stuttgart. In het restant van het eerste bedrijf kreeg de thuisploeg goede kansen, maar Malta-doelman Justin Haber stond zijn mannetje.

In het tweede bedrijf was Malta machteloos. Het duel werd na 58 minuten definitief in het slot gegooid via Cacau. Twee minuten later passeerde Kenneth Scicluna zijn eigen doelman. Cacau en Piotr Trochowski hadden de 4-0 nog op hun schoen, maar beiden raakten het aluminium.

Bondscoach Löw zette tegen Malta zeventien spelers in. Het duel tegen de eilandbewoners geldt als het startschot van de voorbereiding op het WK aankomende zomer in Zuid-Afrika

[Giro] McEwen: "Ik blies mijn knie op"

Robbie McEwen wilde in de Giro d'Italia graag een dagzege pakken, maar het is nog maar de vraag of de Australiër de etappekoers gaat uitrijden. Hij heeft namelijk wat last van zijn linkerknie.

De ploegentijdrit in de Giro d'Italia vergde waarschijnlijk te veel van het gewricht van McEwen, die voor Team Katyusha uitkomt. "Voor de start van de tijdrit had ik al een raar gevoel in mijn knie en op zo'n tijdritfiets wordt de knie nog eens extra belast. Tijdens de rit blies mijn knie op," liet de Australiër in een reactie weten.

"Het is niet de eerste keer dat mijn knie mij parten speelt dit seizoen. Het is altijd hetzelfde liedje. Mijn slijmbeurs die ontstoken raakt."

Maandelijkse Amerikaanse verkoopcijfers

De NPD Group heeft vandaag de verkoopcijfers uit Amerika bekend gemaakt, deze cijfers zijn de statistieken van de maand april.

Analisten dachten dat de verkopen in april wel zouden stijgen maar ze zaten er flink naast, de verkopen zijn juist sterk gedaald. De NPD maakt niet alle cijfers bekend, daarom zien we bijvoorbeeld alleen bij de eerste vijf games in de top tien een aantal staan. De NPD publiceert ook geen cijfers van de NDS of PSP apart (DS, DSi, DSi XL, PSP, PSP Go) en de Playstation 2 wordt helemaal niet meer gevolgd. De NPD volgt alleen verkopen die over de toonbank gaan, online verkopen of DLC wordt niet meegeteld.

Hardware April 2010 Maart 2010 Meer/Minder
DS 441.000 701.000 -260.000
Wii 277.000 558.000 -281.000
Xbox 360 185.000 338.000 -153.000
PS3 181.000 314.000 -133.000
PSP 66.000 120.000 -54.000

 

Plaats Hardware Game Stuks Verkocht
1 Xbox 360 Splinter Cell: Conviction 486.000
2 DS Pokemon Soulsilver 243.000
3 Wii New Super Mario Bros 200.000
4 DS Pokemon Heartgold 193.000
5 PS3 God of War III 180.000
6 Wii Wii Sports met Wii Motion Plus -
7 Xbox 360 Battlefield Bad Company 2 -
8 Wii Wii Fit Plus -
9 Wii Just Dance -
10 PS3 Street Fighter IV -

 

De Mos: "Het wordt lastig"

Sparta Rotterdam kwam donderdagmiddag niet verder dan een teleurstellend gelijkspel tegen stadgenoot Excelsior (0-0). Aad de Mos kon echter leven met de puntendeling.

De oefenmeester van De Kasteelheren geeft zijn ploeg nog voldoende kans om nóg een jaar Eredivisie veilig te stellen. Sparta lijkt zondag voor eigen publiek op het Kasteel favoriet, maar De Mos hield zich na afloop van de eerste derby in de finale van de play-offs om promotie/degradatie daarover op de vlakte.

"Het is een moeilijke uitslag, maar meer voor ons dan voor Excelsior. Op Woudestein gaven we geen kansen weg en kreeg Excelsior geen kans op een gevaarlijke counter", aldus De Mos na afloop van het duel. "Bovendien had Erik Falkenburg in de slotfase de 1-0 voor ons moeten maken en dan wordt het ineens een ander verhaal. Maar zondag moeten wij scoren en ook nog eens Excelsior beletten te scoren. Het wordt lastig."

Jol: "Sulejmani boekt geen progressie"

Martin Jol is niet te spreken over de geboekte resultaten van Miralem Sulejmani. De Serviër werd in de zomer van 2008 voor een recordbedrag van ruim zestien miljoen euro naar Amsterdam gehaald. Afgelopen seizoen zat de speler meer op de tribune, dan dat hij bij de selectie zat.

"Het is een geweldig talent, maar Miralem boekt nog geen progressie, terwijl ik hem wel lange tijd kansen heb gegeven," was de duidelijke taal van Jol in Voetbal International. "Het is van belang dat je spelers aan uitstraling en rendement laat winnen als trainer. Ze moeten een eigen gezicht krijgen. Dat is bijna iedere speler gelukt, maar bij hem nog niet."

Jol is van mening dat beide facetten vanuit de speler zelf moeten komen. "Ik kan in principe alleen maar helpen. Ik moet keuzes maken als coach. Miki moet met Suárez concurreren. Luis staat op papier aan de zijkant, maar speelt feitelijk als tweede spits. Voor Miralem is dat ook een prima positie. Maar dan moeten we in een kerstboomformatie spelen, wat ik niet ga doen."

Het heeft er dus alle schijn van dat Sulejmani geen kans krijgt bij Ajax, zolang Suárez nog rond loopt. "Beide spelers in de basis is geen optie. Miralem is gekocht als vleugelspeler, maar trekt vaak naar binnen. Vanuit de as is hij het gevaarlijkst, maar Suárez is mijn eerste keus op die plek."

Nederlandse ambassade Bangkok gesloten

De Nederlandse ambassade in Bangkok is vrijdag gesloten. Donderdag braken er in de Thaise hoofdstad opnieuw ongeregeldheden uit tussen demonstranten en het leger. Het ministerie van Buitenlandse Zaken adviseert om voorlopig niet in de buurt van de ambassade te komen. Het ministerie ontraadt alle niet-essentiële reizen naar Bangkok.

Donderdag werd een van de leiders van de demonstranten, die zich roodhemden noemen, neergeschoten. De man, voormalig legergeneraal Khattiya Sawasdiphol, werd door een kogel in het hoofd geraakt en is er slecht aan toe. Een 25-jarige demonstrant werd eveneens neergeschoten. Hij overleed aan zijn verwondingen.

In Bangkok en een nabijgelegen provincie geldt al sinds meer dan een maand de noodtoestand. Deze is donderdag met vijftien provincies uitgebreid. Dit geeft het leger meer mogelijkheden om betogers aan te pakken en de burgerrechten in te perken. De roodhemden eisen de terugkeer van de in 2006 afgezette premier Thaksin Shinawatra. De huidige premier Abhisit Vejjajiva wil dit voorkomen.

Arrestaties rond aanslag Times Square

De FBI heeft donderdag twee Pakistanen opgepakt die ervan verdacht worden dat ze Faisal Shahzad, de verdachte van de mislukte bomaanslag op Times Square in New York, van geld hebben voorzien. Dat heeft een woordvoerster van de FBI gezegd.

Bij invallen in verschillende staten in het noordoosten van de Verenigde Staten werden in totaal drie personen ingerekend. De twee Pakistanen werden gearresteerd in Boston, een derde persoon werd opgepakt in de staat Maine.

De twee Pakistanen onderhielden 'directe banden' met Shahzad, een in Pakistan geboren Amerikaans staatsburger. De twee voorzagen Shahzad van geld, maar onduidelijk is nog of zij dit deden met het doel zijn terroristische aanslag te financieren of dat zij eenvoudigweg geld doorsluisden. Dit laatste is gebruikelijk onder mensen uit het Midden-Oosten en Centraal-Azië die in de VS wonen.

"Deze mensen kunnen volledig onschuldig zijn en niet op de hoogte zijn geweest waar hun geld heenging, maar het is duidelijk dat er een verband is", zei een bron binnen de FBI. De autoriteiten proberen nu te achterhalen waar het geld vandaan kwam.

De arrestatie in Maine staat ook in verband met de mislukte aanslag van 1 mei op Times Square, maar meer details over deze verdachte werden niet gegeven.

Ook komende dagen koud en nat

Donderdagnacht is er op plaatsen in Nederland kans op vorst aan de grond. Vooral in het westen van het land kan het koud worden. Vrijdag ligt de middagtemperatuur op zo'n twaalf graden, een stuk kouder dan gebruikelijk medio mei.

In het weekeinde wordt het iets warmer, dan stijgt het kwik naar een graad of vijftien. Dit is nog steeds kouder dan het langjarig gemiddelde rond deze tijd, dat op 17,4 ligt. Met een wind uit het noordwesten, kracht drie tot vier en kans op regen is het ook dit weekeinde nauwelijks lenteweer. In de loop van volgende week wordt het naar verwachting beter, meldt het KNMI.

Dode man (81) gevonden in sloot in Schijndel

Een 81-jarige man uit Boxtel is donderdagavond dood in een sloot in Schijndel aangetroffen. Hij bleek een hartaanval te hebben gehad. Reanimatie mocht niet meer baten, meldt de politie.

De man werd rond 19.15 uur in de sloot aan de Boxtelseweg aangetroffen. Medewerkers van een horecagelegenheid in de buurt zagen de fiets van de man naast de sloot liggen en namen poolshoogte. Toen zij de man zagen, alarmeerden ze de hulpdiensten.

De man werd uit het water getild en naar het ziekenhuis gebracht. Daar bleek dat hij een hartaanval heeft gehad en als gevolg daarvan is overleden.

Kroon: "Kebab in blender niet te vreten"

Karsten Kroon heeft al tijden geen vast voedsel meer mogen nuttigen. Sinds zijn val in de Waalse Pijl eet de renner van Team BMC voornamelijk vloeibaar voedsel, maar dat gaat niet altijd zonder slag of stoot.

Kroon houdt zijn fans via zijn eigen website op de hoogte van zijn problemen met het eten. "Onlangs heb ik een broodje bapao met zoetzure saus in de blender gedaan: niet te vreten," klaagt onze landgenoot. "Woensdag hadden we broodjes kipkebab gehaald. Door enkele alcoholische versnaperingen was ik vergeten wat er met me aan de hand is."

Het nuttigen van het bewuste broodje bleek uiteidendelijk een hele opgave te zijn. "Het water liep al uit mijn mond toen ik bedacht dat het zo niet zou lukken. In de blender dan maar," ging Kroon verder. "Een broodje kipkebab in de blender doen is niet gemakkelijk. In stukken snijden en dan beetje voor beetje blenden. Toen ik het in mijn mond wou stoppen was het al koud. Irritant!"

 

Monfils treft Nadal in kwartfinale

Gaël Monfils neemt het in de kwartfinale van het ATP-toernooi in Madrid op tegen Rafael Nadal. De Fransman won vanavond in een spannende partij van Guillermo Garcia-Lopez uit Spanje: 7-6 (5) en 6-4. Nadal (2) won even daarvoor van de Amerikaan John Isner. Tot 5-5 kon die met de Spanjaard meekomen, maar daarna brak Nadal twee keer en won uiteindelijk met 7-5 en 6-4.

Jürgen Melzer en Nicolas Almagro sloegen zich ook naar de laatste acht. Melzer stuntte met zijn zege op de als zesde geplaatste Spanjaard Fernando Verdasco. De Oostenrijker won met 7-5 en 6-3. Melzer treft in de kwartfinale Almagro. De Spanjaard was Juan Monaco uit Argentinië met 6-4 en 6-1 de baas.

Thuiskomst Ruben hangt af van overleg artsen

Wanneer de 9-jarige Ruben van Assouw naar huis komt, hangt af van overleg tussen artsen in Libië en Nederland. Zijn Libische dokter heeft het rapport over de enige overlevende van de vliegtuigcrash van woensdag naar artsen van de ANWB gestuurd, die morgen mogelijk overleg hebben over de terugkeer.

De Libische regering heeft een vliegtuig beschikbaar gesteld dat is voorzien van medische apparatuur waarmee Ruben in de gaten kan worden gehouden. Ook de Libische arts zou dan meereizen. Secretaris-generaal Ed Kronenburg van Buitenlandse Zaken zei donderdagvond dat nog geenszins vaststaat wanneer de jongen naar Nederland wordt gevlogen.

De oom en tante die donderdag met het regeringsvliegtuig KBX in de Libische hoofdstad aankwamen, hebben Ruben nog niet verteld dat zijn ouders en broer zijn omgekomen bij de crash, zei Kronenburg. Volgens Kronenburg wordt de jongen inmiddels gezien als 'Het wonder van Tripoli'. Hij noemde hem een bijzonder ontroerend, fragiel jongetje.

Ruben is door het neerstorten van de Airbus van Afriqiyah ernstig gewond, vooral aan zijn benen. Hij is daar in een Libisch ziekenhuis aan behandeld.

Federer verslaat landgenoot Wawrinka

Na Andy Murray en Rafael Nadal heeft ook nummer één van de wereld Roger Federer zich weten te plaatsen voor de kwartfinale van het Masters Series-toernooi van Madrid. De titelverdediger had alleen in het begin van de wedstrijd wat te duchten van zijn landgenoot Stanilas Wawrinka.

Wawrinka brak direct door de service van Federer heen. Die liet het er echter niet bij zitten en had daarna vijf kansen nodig om direct terug te breken. De winnaar van Roland Garros van vorig jaar liet het er niet bij zitten en gaf in het vervolg met goed spel geen enkel breekpunt meer weg. Zelf benutte hij er nog vier en won uiteindelijk met 6-3 en 6-1.

In de kwartfinale treft Federer de Let Ernesto Gulbis, die hem twee weken terug nog versloeg tijdens het toernooi van Rome.

Van Marwijk breidt technische staf Oranje uit

Bert van Marwijk heeft drie nieuwe namen in zijn begeleidingsstaf opgenomen. Het trio komt speciaal voor het WK over. Van Marwijk heeft de aanstellingen eerlijk verdeeld over de traditionele top-drie uit de Eredivisie.

Fysiotherapeut Arno Philips werkt bij PSV en was nog nooit betrokken bij het Nederlands elftal. Tijdens EURO 2008 was hij actief voor Rusland, destijds onder leiding van bondscoach Guus Hiddink. De Russen schakelde Oranje in de kwartfinale van het EK uit.

Feyenoord levert met Carlo de Leeuw de materiaalman. De masseur komt uit Amsterdam: Rob Koster van Ajax. De laatste twee maakten twee jaar geleden op het EK ook al deel uit van het gezelschap van Oranje. Het begeleidingsteam van Oranje bestaat nu uit 24 personen.

Rajkovic en Vukovic alsnog in Servische voorselectie

Radomir Antic heeft zijn voorselectie voor het WK in Zuid-Afrika uitgebreid met drie spelers. Twee van hen zijn actief in de Eredivisie. FC Twente-verdediger Slobodan Rajkovic en PSV'er Jagos Vukovic kregen donderdag een invitatie van Antic.

Ook Nemanja Tomic mocht juichen. De speler van Partizan Belgrado werd eveneens opgenomen in de selectie. Het Ajax-duo Miralem Sulejmani en Marko Pantelic werden woensdag al opgeroepen. De selectie van eerstgenoemde komt als een verrassing, omdat hij dit seizoen nauwelijks in actie kwam in Amsterdam.

Servië maakt tijdens het WK in Zuid-Afrika deel uit van Groep D. De ploeg van Antic, die uiterlijk 1 juni zeven namen moet schrappen, is treft in de groepsfase Australië, Duitsland en Ghana.

[Upd]Vier doden bij familiedrama Enschede

In de wijk Boswinkel in Enschede zijn vier mensen om het leven gekomen. Het misdrijf vond rond middernacht plaats, de politie spreekt van een familiedrama.

Over de toedracht kunnen nog geen mededelingen worden gedaan, ook niet over de manier waarop de slachtoffers om het leven zijn gebracht. De technische recherche heeft de omgeving afgezet.

Buurtbewoners melden dat het gaat om een gezin van twee kinderen en hun beide ouders. Op Twitter wordt melding gemaakt van een schietpartij.

 Update 4:50

Door een incident in een woning aan de Utrechtlaan in Enschede zijn donderdagavond laat vier mensen om het leven gekomen, onder wie de mogelijke dader. De overige drie slachtoffers zijn vermoedelijk familie van elkaar, meldde de politie in de nacht van donderdag op vrijdag.

De slachtoffers zijn een 9-jarige jongen, twee vrouwen van 18 en 35 jaar en een 33-jarige man, die door de politie wordt gezien als de mogelijke dader. De vrouwen zijn vermoedelijk zussen en het kind is waarschijnlijk de zoon van de 35-jarige vrouw. De man en de 35-jarige waren bekenden van elkaar, aldus de politie.

Tijdens het incident waren twee andere vrouwen en twee andere kinderen in de woning aanwezig. Zij hebben slachtofferhulp aangeboden gekregen. In de woning werd door agenten een vuurwapen aangetroffen. Ook zouden er schoten zijn gehoord.

Dode bij Franse 'Facebook-borrel'

In Frankrijk is een 21-jarige deelnemer aan een apéro géant (gigantische borrel) aan zijn verwondingen overleden, nadat hij in de nacht van woensdag op donderdag van een brug was gevallen. Aan de borrel deden negenduizend mensen mee, aldus de Franse media.

In Nantes kwam het tot ongeregeldheden en heeft de politie tientallen mensen opgepakt voor openlijke geweldpleging, diefstal, dronkenschap, drugshandel en vernieling. De politie van Parijs houdt haar hart vast, het lijkt een voorproefje te zijn voor ‘de grootste Franse borrel ooit’, die zal plaatsvinden op 23 mei bij de Eiffeltoren.

De apéros géants worden in diverse Franse steden georganiseerd en zijn initiatieven van leden van de sociale netwerksite Facebook. De grote klapper moet op 23 mei komen, waar de organisatie hoopt op 50.000 deelnemers. De politie heeft al gewaarschuwd dat het lastig kan worden om de orde te handhaven bij zo’n grote massa beschonken mensen.

Schumacher geniet in Monaco

Michael Schumacher kende een uitstekende start van zijn Formule 1-weekend in Monaco. De Duitser zal met zijn Mercedes bij de snelsten van de dag, terwijl ook teamgenoot Nico Rosberg zijn bolide goed voor elkaar had.

"Monaco is een zeer speciale plaats om te rijden en ik heb er intens van genoten. Met name in de lange runs kwam ik weer helemaal in het ritme van de baan. De auto laat zich gemakkelijk besturen, dus ik ben zeer optimistisch voor zaterdag," zei Schumacher die veel vertrouwen in de rest van het weekend heeft. De zevenvoudig wereldkampioen is blij dat het snelheidsvoordeel dat andere teams hebben in Monte Carlo niet geldt. "Volgens mij gaat dat een zeer interessante kwalificatie opleveren. Ik verheug me er nu al op."

Teamgenoot Rosberg wil in het Prinsdom de nare smaak van de Grand Prix van Spanje snel wegspoelen. "Het was een positieve start. We hebben de afstelling voortdurend weten te verbeteren en de banden werkten steeds beter naarmate de sessie vorderde. Onze rondetijden zijn veelbelovend en de auto voelde zeer comfortabel aan."

Jankovic walst over Medina Garrigues heen

Jelena Jankovic heeft zich overtuigend geplaatst voor de kwartfinale van het WTA-toernooi in Madrid. De Servische (7) had maar 68 minuten nodig om Anabel Medina Garrigues met 6-2 en 6-0 naar huis te sturen. Bij de laatste acht is Aravane Rezai uit Frankrijk Jankovic' opponente. Die rekende af met Andrea Petkovic uit Duitsland, al was dat niet eenvoudig: 6-4 en 7-6 (8).

Samantha Stosur speelt in de kwartfinale tegen Venus Williams die volgende week terugkeert op nummer twee op de wereldranglijst. Stosur versloeg Patty Schnyder met 7-6 (3) en 6-2. Shahar Peer en Na Li spelen ook tegen elkaar. Peer klopte Arantxa Parra Santonja met 7-5 en 6-2 terwijl Li Alona Bondarenko met 6-3 en 6-4 versloeg.

Sutil: "Erg tevreden met de prestaties"

Voor Force India-coureur Adrian Sutil was de eerste trainingsdag op het circuit van Monaco een goede. De Duitser sloot de dag af als achtste op slechts een halve seconde van de snelste man van de dag Fernando Alonso. Teamgenoot Vitantonio Liuzzi kwam niet verder dan plaats vijftien.

"Het was een erg goede dag voor mij," zei Sutil na afloop van de eerste vrije trainingen. "Ik ben tevreden met mijn eigen prestaties en met de auto. De set-up was zeer goed en we hoefden gedurende de dag geen grote aanpassingen te doen. De auto rijdt consistent en ik kon goede rondetijden neerzetten, dus de eindklassering lijkt er veelbelovend uit te zien. Maar we kunnen ook tevreden zijn over het tempo in de lange runs. We hebben niet veel problemen met de banden, al kwamen er wel enkele korrels op de superzachte banden. We kunnen met vertrouwen de kwalificatie in."

Bayonetta porno: Designer niet blij

Bayonetta game designer Hideki Kamiya heeft duidelijk gemaakt dat hij niet blij is met de verschijning van porno gebaseerd op zijn personage, de heks Bayonetta.

Hij vindt dat de makers van de pornografische 'doujinshi (zelfgemaakte manga) 'no love' voor de game hebben. Volgens mij houden ze wel zeker van de game, maar niet op de manier die hij bedoelde.

Kamiya heeft zijn afgunst jegens deze 'doujinishi' op Twitter geuit.

"It seems there's pornographic doujinshi based off Bayonetta... There are fans who will resent that, and I hardly think those responsible hold any love for the game..."

bayonetta
Net als een sequel was het verschijnen van Bayonetta porno een kwestie van tijd...

Assassin's Creed: Brotherhood teaser laat animi zien

Deze korte Assassin's Creed: Brotherhood teaser doet waarvoor het bedoeld is, want het zorgt er voor dat je nieuwsgierig wordt. Je zal meerdere animi zien en een verteller begeleidt je bij je korte kijkje in deze ruimte. Gametrailers heeft tevens een analyse van deze teaser gemaakt die ik ook graag met jullie wil delen. Ook bevat de Ubisoftsite nu een kleine sectie over de wapens in de game.

De teaser:


De analyse:

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.