Nieuwsarchief

Dit is het archief van donderdag 13 mei 2010. Kies hieronder een optie om door het archief te bladeren.

» vrijdag 14 mei 2010 « woensdag 12 mei 2010


'Jack de Vries moet opstappen'

13-05-2010 @ 23:49 •   dm Hukkie
print 

Demissionair staatssecretaris Jack de Vries moet opstappen. Dat vindt de voorzitter van de militaire vakbond AFMP, Wim van den Burg. “Door zijn privéproblemen heeft hij geen tijd meer om zich aan defensiezaken te wijden. Hij heeft aan gezag verloren, hij is zijn geloofwaardigheid kwijt”.

De Vries kwam eerder deze week negatief in het nieuws, toen bekend werd dat hij een buitenechtelijke affaire met een vrouwelijke medewerker had. Een poll op Stand.nl geeft aan dat een grote meerderheid van de stemmers aldaar ook vindt dat De Vries de eer aan zichzelf moet houden en moet opstappen.


Bron: AD.nl


10502 views


Ook Portugal gaat flink bezuinigen

13-05-2010 @ 23:02 •   dm Hukkie
print 

Om in aanmerking te kunnen komen voor het Europees garantiefonds heeft ook Portugal aangegeven fors te gaan bezuinigen. De Portugese regering heeft hierover overeenstemming bereikt met de oppositie. Het begrotingstekort moet omlaag en daarom zal men de salarissen van ambtenaren verlagen en de belastingen verhogen.

In Spanje, dat woensdag al ingrijpende bezuinigingsplannen aankondigde, wordt inmiddels gedreigd met stakingen. Spaanse vakbonden kunnen zich niet vinden in de voorgenomen bezuinigingen en organiseren vanaf 20 mei protestacties. Mochten die geen effect hebben dan komt er op 2 juni een algehele staking.

Zowel Portugal als Spanje lijken te beseffen dat het noodzakelijk is om financiële problemen zoals in Griekenland te voorkomen. Bovendien zijn ingrijpende bezuinigingen een harde eis om aanspraak te kunnen maken op het garantiefonds.


Bron: NOS


4982 views


Eerste beelden van sekstape Kendra

13-05-2010 @ 22:26 •   dm masja2010
print 

De eerste beelden van de sekstape van Kendra Wilkinson zijn uitgelekt. Dat heeft showbizzwebsite TMZ bekendgemaakt. De ex-Playmate probeerde eerder via een rechtszaak om verspreiding van de video te voorkomen.

TMZ constateert dat Kendra er erg goed uitziet op de eerste beelden. Het pornofilmpje is opgenomen in 2005, kort nadat de blondine achttien jaar oud werd. Vivid Entertainment, het bedrijf dat de sekstape in handen heeft, is van plan om nog meer beelden op het internet te zetten.

De 24-jarige Kendra Wilkinson gaat tegenwoordig door het leven als de vrouw van de bekende American footballspeler Hank Baskett en is moeder van een zoontje. De voormalige Playboybunny vreest ervoor dat haar huwelijk kapot gaat wanneer de sekstape openbaar wordt.


Bron: TMZ


28443 views


Inbreker verstopt zich op zolder

13-05-2010 @ 22:12 •   dm masja2010
print 

Een inbreker van 17 jaar oud uit het Limburgse Thorn is gisteren opgepakt toen hij verstoppertje speelde met de politie. De jongen had zich verschanst op zolder van een huis in Venray.

Hij had samen met een maat ingebroken in het huis aan de Kamperfoelie. Zijn partner in crime ontsnapte aan de politie, maar de knaap verborg zich op zolder waar agenten hem vonden. De tiener zit vast. De tweede inbreker is spoorloos.


Bron: L1


5724 views


In Italië heeft voor het eerst een patiënt op doktersrecept marihuana gekregen. Voor de man, die lijdt aan multiple sclerose, is de drug uit Nederland geïmporteerd.

Dit heeft de krant la Repubblica donderdag gemeld. Marihuana is bij de Italiaanse wet verboden en er is geen gedoogbeleid voor coffeeshops. De 42-jarige man stapte naar de rechter. Die gaf hem gelijk met een beroep op de grondwet waarin staat dat burgers recht op gezondheidszorg hebben. De rechter veroordeelde de zorgverzekeraar tevens tot betaling van de kosten.

"Dit is een zege voor alle mensen die lijden als ik en die het om onverklaarbare ideologische en politieke redenen moeten doen zonder een medicijn waarvan wetenschappelijk is aangetoond dat het efficiënter is dan de geneesmiddelen die momenteel in Italië in de handel zijn", aldus de patiënt. Nu de marihuana nog uit Nederland wordt gehaald, lopen de kosten op tot 12.000 euro per jaar. Daarom gaan er stemmen op om ook in Italië marihuana voor therapeutische doeleinden te verbouwen.


Bron: ANP


11031 views


Kyteman maakt soundtrack

13-05-2010 @ 21:19 •  Redactie
print 

Hiphopartiest Kyteman gaat de muziek maken voor de nieuwe Nederlandse film Koning van Katoren. Dat heeft producent Kees Kasander vandaag gemeld. Het is de eerste keer dat Kyteman de soundtrack van een film verzorgt.

De muzikant krijgt ook een rolletje in de productie. Koning van Katoren is de verfilming van het gelijknamige boek van schrijver Jan Terlouw. Het verhaal vertelt over de 17-jarige Stach, die de gestorven koning van Katoren wil opvolgen. De zes zure ministers die de macht hebben, voelen daar niets voor en geven Stach zeven onuitvoerbare opdrachten.

De regie doet Paula van der Oest. Het is de bedoeling dat Martijn Lakemeier (Oorlogswinter) de hoofdrol gaat spelen. De opnames moeten van de winter plaatsvinden. De film is waarschijnlijk kerst 2011 in de Nederlandse bioscopen te zien.


Bron: ANP


6244 views


Groot aantal zelfmoorden in Japan

13-05-2010 @ 21:16 •  Redactie
print 

Het aantal zelfmoorden in Japan is in 2009 gestegen tot bijna 33.000. Dat blijkt uit politieonderzoek dat vandaag is vrijgegeven. Depressies en economische tegenslag droegen in grote mate bij aan de toename.

In totaal pleegden vorig jaar 32.845 Japanners zelfmoord, 1,8 procent meer dan in het jaar daarvoor. Het is al het twaalfde opeenvolgende jaar dat in Japan meer dan 30.000 mensen zich van het leven beroofden.

Het zelfmoordcijfer in Japan is ongekend hoog. Per 100.000 Japanners maken 24,4 personen een einde aan hun leven. Van de acht grootste industrielanden, de G8, heeft alleen Rusland met 30,1 zelfmoorden per 100.000 inwoners een hoger zelfmoordcijfer, zegt de Wereldgezondheidsorganisatie WHO.

Bijna 72 procent van het aantal Japanse zelfmoorden betrof mannen. Zij werden overwegend door depressies en economische tegenslag, zoals het verliezen van een baan, tot hun daad gedreven.

De Japanse economie kreeg in 2009 te maken met de ergste economische recessie sinds de Tweede Wereldoorlog. Het werkloosheidscijfer bereikte in juli vorig jaar een recordhoogte van 5,7 procent.

Japan heeft omgerekend 106 miljoen euro beschikbaar gesteld om het hoge zelfmoordcijfer omlaag te brengen. De regering financiert hulp aan mensen met torenhoge schulden en betaalt behandelingen voor mensen met depressies.


Bron: Novum/AP


8110 views


'Homohuwelijk is gevaarlijke dreiging'

13-05-2010 @ 21:14 •  Redactie
print 

Abortus en het homohuwelijk zijn vandaag de dag twee van 'de meest verraderlijke en gevaarlijke' dreigingen in de wereld. Dat heeft Paus Benedictus XVI donderdag in het Portugese Fatima gezegd tegen katholieke opleiders, sociaal werkers en anderen.

Eerder op de dag hield de paus een mis in de Portugese bedevaartsplaats. De mis van de kerkvader vormde het middelpunt van zijn vierdaagse bezoek aan Portugal en vond plaats op de dag dat het precies 93 jaar geleden was dat drie plaatselijke herderskinderen uit Fatima zeiden een Mariavisioen te hebben gehad.

Miljoenen christelijke pelgrims reizen ieder jaar naar Fatima in de hoop genezing te vinden voor hun kwalen. Het Portugese bedevaartsoord heeft eenzelfde aantrekkingskracht als Lourdes in Frankrijk.

Na de mis zegende de paus vierhonderd zieken. Ook bezocht hij het graf van de herderskinderen in de basiliek van het bedevaartsoord, waar hij knielde en bad.

Benedictus is de derde kerkvader die Fatima bezoekt. Eerder gingen paus Paulus VI en Johannes Paulus II hem voor. De laatste werd op 13 mei 1981 op het Sint-Pietersplein in Rome neergeschoten. Hij overleefde de aanslag ternauwernood en geloofde nadien altijd dat het de hand van Maria was die hem die dag redde. Dat zei paus Benedictus woensdag.

De kogel die Johannes Paulus II bijna het leven kostte, vormt nu onderdeel van de kroon van een standbeeld van de heilige maagd dat in Fatima staat.


Bron: Novum/AP


8998 views


In de Caribische Zee, voor de kust van Venezuela, is het boorplatform Aban Pearl gezonken. Op het platform waren 95 werknemers aanwezig die allemaal zijn gered. De Aban Pearl deed proefboringen naar gas in het gebied. De president van Venezuela, Hugo Chavéz, heeft gezegd dat er geen reden is voor paniek. Volgens het ministerie van Energie en Olie is er geen gevaar voor het milieu.

Afgelopen maand zonk een boorplatform van het olieconcern BP in de Golf van Mexico voor de kust van de Verenigde Staten waardoor elke dag duizenden liters olie de zee instromen. Olieconcern BP onderneemt vandaag weer een poging met de koepel die de olielekken moet gaan dichten, eerdere pogingen faalden.

 


Bron: Volkskrant


8997 views


Een 58-jarige Zuid-Afrikaan heeft dinsdagmiddag drie overvallers laten voelen dat er met hem niet te spotten valt. De man, expert in vechtsporten en in het bezit van de zevende dan karate, heeft hen alle drie het ziekenhuis in geslagen.

Willie Botha was in Nelspruit op weg naar een drogist om pijnstillers op te halen voor zijn vrouw. Op de terugweg sprongen er drie mannen uit de bosjes die probeerden zijn gsm te stelen. Botha bedacht zich niet en sloeg de eerste zo hard op zijn bek, dat deze er een ontzette kaak aan overhield. Om hem helemaal uit te schakelen, kreeg de overvaller nog een schop tussen zijn benen.

De tweede overvaller werd met een stuk hout buiten westen geslagen. De derde overvaller wilde de benen nemen, maar kwam op zijn weg een voorbijganger tegen. Het verslagen drietal is opgenomen in het ziekenhuis. Botha is niet van plan aangifte te doen bij de politie. "Zij hebben hun lesje wel geleerd", oordeelt de oude baas.


Bron: News 24


16014 views


Busje vol seksspeeltjes gejat

13-05-2010 @ 19:01 •   dm Ronald (Djeez)
print 

De politie van Plymouth Township, in de Amerikaanse staat Michigan, is naarstig op zoek naar een partij seksspeeltjes. Deze vormden de lading van een busje, dat maandag samen met de speeltjes werd gestolen.

Toen werknemers van Lover's Lane maandagochtend op hun werk kwamen, zagen ze dat een busje met daarin voor ruim tienduizend dollar aan seksspeeltjes was verdwenen. Gelukkig trof de politie diezelfde middag het busje in een steegje aan.

Helaas bleek de inhoud te zijn verdwenen. Het busje bleek zelf ook niet ongehavend uit de strijd te zijn gekomen. Zowel de deur aan de passagierszijde als de stuurkolom zijn beschadigd. De politie kan de inhoud van het busje helaas niet achterhalen.
11674 views


Onze oosterburen waren er vroeg bij. Wetenschappers hebben nabij het Duitse Ulm twaalf stukken van naar verluidt de oudste dildo ter wereld gevonden. Volgens de onderzoekers is de stenen fallus zeker 28.000 jaar oud.

Het seksspeeltje is aangetroffen in een grot in de buurt van het Zuid-Duitse Ulm. Na de ontdekking werden de delen voor onderzoek overgebracht naar de universiteit van Tübingen.

Volgens de wetenschappers was de dildo nog multifunctioneel ook. Indien deze niet werd gebruikt voor het genot van vrouwen in het Stenen Tijdperk, gebruikte men het twintig centimer lange voorwerp om het vuur mee aan te maken. De grootte, de vorm en de ringen op het ding wijzen erop dat het een seksspeeltje moet zijn geweest.

De archeologen zijn blij verrast door de vondst. Fallussymbolen uit die tijd komen sporadisch voor, terwijl overal weelderige afbeeldingen van rondborstige vrouwen zijn aangetroffen. Volgens de onderzoekers is de dildo wegens het vele gebruik stukgegaan en weggegooid.
19253 views


Twitteraar naika_tei bevond zich vorige week in een benarde positie. De Japanse anime-DJ had net zijn behoefte gedaan op het mannentoilet van een elektronicawinkel in Akihabara, toen hij bemerkte dat het toiletpapier op was. Uit pure wanhoop verzond hij een noodkreet via Twitter.

"[Dringend nodig] toiletpapier op het toilet op de derde verdieping van Akiba Yodobashi", twitterde de Japanner. Bang om alsnog met een smerige onderbroek door de stad te moeten lopen, stuurde hij vijf minuten later een tweede tweet de wereld in.

En dat hielp. Achttien minuten later stond op de bewuste Twitterpagina het volgende te lezen: "Het wc-papier is veilig aangekomen! Hartelijk bedankt!"


In de jaren negentig bestond Twitter helaas nog niet...

Bron: Japan Trends


19494 views


Tegenstanders van de Kirgizische interim-regering hebben donderdag twee regionale hoofdkantoren van de regering bestormd. In de stad Osj eisten honderden demonstranten de terugkeer van de voormalige gouverneur Mamasadyk Bakirov, een aanhanger van de afgezette president Koermanbek Bakijev die na de revolte begin april zijn post verloor.

Tussen aanhangers en tegenstanders van de interim-regering braken diverse handgemenen uit, waarna een menigte van zo'n vijfhonderd mensen zich toegang verschafte tot het regeringsgebouw en daar, in het kantoor van de gouverneur, Bakirov opnieuw installeerde. "Ik vertegenwoordig de legitieme regering in Osj en ik ben op legale gronden aangesteld als gouverneur, dus mijn terugkeer naar mijn werkplaats is legitiem", zei Bakirov.

Waarnemend gouverneur Sooronbai Jeenbekov zei dat geen poging is ondernomen de menigte tegen te houden om geen gewelddadige situaties te creëren. "Wij blijven met hen onderhandelen en uitleggen dat wat zij doen illegaal is", zei Jeenbekov.

In de zuidelijke stad Jalal-Abad, de stad waar Bakijev vandaan komt, omsingelde eveneens een menigte van zo'n vijfhonderd man een regeringsgebouw. De demonstranten vielen waarnemend gouverneur Bektoer Asanov aan zodra die zich buiten het gebouw begaf. Vervolgens namen zij het gebouw in en hingen een portret op van de afgezette Bakijev.

Bakijev ontvluchtte Kirgizië vorige maand en ging naar Wit-Rusland. De interim-regering wil dat hij wordt uitgeleverd, maar de Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko is daar niet toe bereid.

Vooral in het zuiden van Kirgizië hebben de interim-autoriteiten moeite de vrede te bewaren. Bakijev is afkomstig uit dit deel van het land. Na een gewelddadig treffen tussen regeringstroepen en demonstranten, waarbij 85 mensen de dood vonden, werd Bakijev op 7 april afgezet.


Bron: Novum/AP


2839 views


Bijeenkomst op school overlevende Ruben

13-05-2010 @ 17:23 •   dm bennootje
print 

Op de school van de 9-jarige Ruben in Tilburg wordt vrijdagmiddag een besloten bijeenkomst gehouden voor leerlingen en ouders. Dit laat een woordvoerder van de gemeente donderdag weten.

De jongen is de enige overlevende van de vliegtuigcrash in Libië, waarbij 103 mensen om het leven kwamen. Onder de slachtoffers waren ook zijn ouders en zijn 11-jarige broer. De bijeenkomst op basisschool Yore is mede door de gemeente georganiseerd. Media zijn niet welkom.

De familie van Ruben heeft gevraagd of de gemeente alle contacten met de media wil verzorgen. Burgemeester Ivo Opstelten heeft al contact met de nabestaanden gehad.

Ruben ligt nog in het ziekenhuis in Tripoli, waar hij werd geopereerd aan breuken aan zijn benen. Hij is nog niet op de hoogte gebracht van de dood van zijn ouders en zijn broer. Een oom en tante zijn donderdagmorgen aangekomen in het ziekenhuis en blijven bij de jongen.


Bron: Novum


6746 views


Hero Brinkman acht het uitgesloten dat hij na de verkiezingen uit de PVV-fractie wordt gezet. Woensdag schreef Theodor Holman in Het Parool dat hij van een adviseur van Geert Wilders gehoord had dat Brinkman de dag na de verkiezingen uit de partij gegooid zou worden. Deze suggestie is volgens Brinkman 'klinkklare onzin'.

"Ik heb geen enkele reden om aan te nemen dat Wilders van plan is om mij na 9 juni uit de partij te zetten. Ik heb ook zelf niet de intentie om me af te scheiden. Het is absoluut flauwekul", aldus Brinkman. Het Tweede Kamerlid gelooft best dat Theodor Holman met iemand heeft gesproken die hem dit verteld heeft, maar deze informatie klopt volgens hem niet.

Brinkman hield maandag in meerdere interviews een pleidooi voor meer democratie binnen de PVV. Hij riep kiezers op om een voorkeurstem op hem uit te brengen als zij dit plan steunden. PVV-leider Geert Wilders reageerde de volgende dag mild op het mediaoffensief van Brinkman, al vond hij het 'niet zo chic' dat dit niet eerst met hem afgestemd was. Doorgaans houdt de PVV-leider de regie over optredens in de media van PVV-Kamerleden strak in handen.

'Ik word niet uit PVV gezet'

Bron: Novum


10319 views


Zweden: 'Sha-La-Lie is gruwelijk'

13-05-2010 @ 16:30 •   dm masja2010
print 

Zweedse Eurovisiesongfestivalexperts vinden het liedje 'Ik ben verliefd (Sha-La-Lie)' van Sieneke helemaal niks. Deze deskundigen laten in het Zweedse tv-programma 'Inför Eurovision Songcontest' hun licht schijnen op de inzendingen voor het Eurovisie Songfestival. Dit keer was Sieneke aan de beurt met haar smartlap.

"Dit is gruwelijk!" was het oordeel van de Zweden, maar daarmee waren ze nog niet klaar. Een greep uit de kritiek: "Ik heb medelijden met haar, ze ziet eruit alsof ze het liedje zelf haat. Dit moet wel geschreven zijn als een grap in een lokale coffeeshop. En dan te bedenken dat dit in vijf verschillende versies is gemaakt! Het is een blij, makkelijk toegankelijk en afschuwelijk nummer. Dat je zoiets een minderjarige aandoet! Is dat niet bij wet verboden? Dit is toch wel het slechtste wat ik ooit gehoord heb."

FOK!ker Knutknuttsson vertaalde deze anekdotes vanuit het Zweeds naar het Nederlands.

Bekijk hier het 'Inför Eurovision Songcontest' vanaf 39.18 waar de Zweden Sieneke en haar liedje beoordelen.
28743 views


Persverklaring Afriqiyah Airways

13-05-2010 @ 16:21 •   dm Johan (iteejer)
print 

Zojuist is bij ons een persverklaring van Afriqiyah Aiways binnengekomen.

 

 


13 mei 2010

 

Afriqiyah Airways wil haar diepste medeleven betuigen aan alle familieleden en vrienden van de passagiers en bemanning aan boord van vlucht Afriqiyah Airways 771 op 12 mei van Johannesburg naar Tripoli.

Afriqiyah Airways werkt nauw samen met het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken om de exacte identiteit van de personen vast te stellen die aan boord waren van de verongelukte vlucht van Afriqiyah Airways.

Op dit moment beschikken wij niet over meer informatie dan reeds is verstrekt door het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Wij wensen u veel sterkte onder deze tragische omstandigheden.

 

Namens Afriqiyah Airways,

A. Tarhuni Station Manager Amsterdam

Afriqiyah Airways - Nederland

 

===================================

 

Statement for the Press

 

 

Afriqiyah Airways wishes to express their deepest sympathy for all the relatives and friends of the passengers and crew on board Afriqiyah Airways flight  771 on the 12th of May from Johannesburg to Tripoli.

We are  working together with the Dutch Ministry of Foreign Affairs and the Libyan government to  determine the exact identities of the people who were on board  the  Afriqiyah Airways flight that was tragically lost .

At this point in time we do not have any more information than that which has already been relayed by the Ministry of Foreign Affairs.

 

We wish you strength at this tragic time.

 

 

On behalf of Afriqiyah Airways

 A.Tarhuni

Amsterdam Station Manager

Afriqiyah Airways - The Netherlands

 

 
10163 views


Verdachte bijlmoord dood gevonden

13-05-2010 @ 15:48 •   dm bennootje
print 

In een bos in Oosterhout is woensdagavond het stoffelijk overschot gevonden van een man die werd gezocht voor mogelijke betrokkenheid bij de gewelddadige dood van een 46-jarige vrouw uit Terheijden dinsdagavond. Dat meldt de politie donderdag. De 56-jarige man, de echtgenoot van de vrouw, blijkt zichzelf van het leven te hebben beroofd.

De vrouw zou met een bijl om het leven zijn gebracht. De politie vermoedde vlak na de moord dat het motief in de relationele sfeer lag. De politie was sinds de moord op zoek naar de man, van wie het lichaam woensdag werd aangetroffen in het bosgebied de Vrachelse Heide. Nader onderzoek moet de komende dagen uitwijzen of hij betrokken was bij het geweldsincident.

De vrouw werd dinsdag rond 18.00 uur met zwaar hoofdletsel aangetroffen in een woning aan de Raadhuisstraat in haar woonplaats. Ze werd naar een ziekenhuis overgebracht, waar ze korte tijd later overleed aan haar verwondingen.


Bron: Novum


12925 views


Leider roodhemden neergeschoten

13-05-2010 @ 15:43 •   dm bennootje
print 

Een van de leiders van de roodhemden in Bangkok is donderdag neergeschoten. De voormalige legergeneraal Khattiya Sawasdiphol is door een kogel in het hoofd geraakt en is er slecht aan toe. Dit heeft een naaste medewerker van hem gemeld.

Khattiya is door de Thaise regering tot terrorist bestempeld. Hij zou als 'militair strateeg' van de anti-regeringsdemonstranten verantwoordelijk zijn voor het geweld dat zich de afgelopen maanden bij demonstraties in de Thaise hoofdstad heeft voorgedaan.

Leider roodhemden neergeschoten
Leider roodhemden neergeschoten (Foto: Novum)

Bron: Novum/AP


6490 views


Jonh Key, de minister-president van Nieuw-Zeeland, heeft zijn excuses aangeboden voor zijn eerdere suggestie dat een Maori-stam hem zou willen opeten. Hij maakte de opmerking naar aanleiding van onenigheid over een verdrag uit 1840. Key had leden van de Tuhoe teleurgesteld door hen geen nationaal park toe te zeggen.

Op een conferentie over toerisme deed hij een wat onhandige verwijzing naar het onderwerp. "Het goede nieuws was dat ik een diner had met Ngati Porou en niet met de Tuhoe, omdat ik dan zelf als eten had gediend, wat me niet zo'n aantrekkelijk vooruitzicht leek."

Een onderhandelaar van de Tuhoe vond de opmerking getuigen van slechte smaak en zei dat de relatie tussen de stam en de premier elke dag slechter wordt. Andere stamleden konden de opmerking echter wel waarderen en vertelden Radio Nieuw-Zeeland dat barbaarse tijden allang gepasseerd zijn en dat ze er wel om konden lachen.

Key noemde de opmerking dan ook ‘luchthartig' en zei dat als hij iemand had beledigd, hij zich daarvoor excuseerde.
5034 views


Kampioensrede Van Gaal op discomuziek

13-05-2010 @ 14:53 •   dm bennootje
print 

De populariteit van Louis van Gaal in Duitsland neemt ongekende vormen aan. Boulevardkrant Bild benoemde de trainer van Bayern München na zijn hilarische balkonscène zondag op het stadhuis van München al tot de leukste Hollander sinds showmaster Rudi Carrell.

Een paar dagen later besloot een Duitse deejay, met de toepasselijke naam DJ Feierbiest, de kampioensrede van de onstuitbare Amsterdammer te verknippen en op discomuziek te zetten. Het resultaat is een komische aanschakeling van kreten van Van Gaal op een aanstekelijke dreun.

De voormalige kampioenscoach van Ajax, Barcelona en AZ haalde tijdens de huldiging op de volgepakte Mariënplatz verbaal weer alles uit de kast. Van Gaal liet zijn ploeg de beste zijn van Gelsenkirchen, Bremen en Hamburg en misschien ook nog wel van Europa. Ook de manier waarop hij met veel stemverheffing FC Bayern riep, is door de bedenker van de muzikale ode gretig verwerkt.

Bild sprak van een 'cultrede' van Van Gaal. De naam DJ Feierbiest verwijst naar één van de vele uitspraken van Van Gaal in een grappige mengeling van Duits en Nederlands. Hij noemde zichzelf onlangs tijdens een persconferentie een 'feierbiest' (feestbeest).

 


Bron: ANP


7935 views


De vliegramp in het Libische Tripoli heeft het leven geëist van Joëlle van Noppen. De 30-jarige zangeres maakte in de jaren negentig deel uit van meidengroep Wow. De meiden scoorden in 1997 een hit met 'Keer op Keer (Loop Naar de Maan)'.

Van Noppens overlijden wordt gemeld door dansvereniging Mi Salsa, waarbij de 30-jarige danste. Naast zingen was salsadansen Joëlles grote passie. "Het droevige bericht heeft ons bereikt dat ook onze Joëlle aan boord zat van het onlangs neergestorte vliegtuig", is te lezen op de website van de dansvereniging. "Dat betekent dat Joëlle ons allemaal voorgoed heeft verlaten."

De 30-jarige uit Vlissingen laat een 6-jarige dochter, Dana, achter. "Dana en haar familie wensen wij veel sterkte toe, voor nu en voor in de toekomst", schrijft Mi Salsa. Ook via de Hyvespagina van Joëlle stromen de steunbetuigingen binnen.

Woensdagochtend stortte een vliegtuig vlak voor de landing neer bij de internationale luchthaven van Libië. Aan boord waren 71 Nederlanders, één jongetje overleefde de crash. De passagiers waren onderweg van het Zuid-Afrikaanse Johannesburg naar Dusseldorf of Brussel. In Tripoli moesten ze overstappen.


Bron: Novum


21420 views


Het deze week gelanceerde verkiezingsspotje van Trots op Nederland (TON) van lijsttrekker Rita Verdonk is inmiddels zo berucht dat internet langzaam overspoeld raakt met verschillende parodieën op het spotje.

Zo werd er een spoof bedacht met weerman Piet Paulusma in de hoofdrol. Ook maakt de hitsingle Broodje Bakpao van comedygroep New Kids zijn opwachting in een remix met Verdonks filmpje.

In een andere parodie wordt de rol van Willibrord Frequin -die het TON-verkiezingsspotje geproduceerd heeft- uitvergroot, en zwaait de muziek van Bassie en Adriaan Verdonk uit.

Door het vele geweld in het originele filmpje bedacht een andere Youtube-user een 'Knokken Op Straat Campagne Mix'-variant. Tevens is er een slow-motion versie van het campagnefilmpje.


Parodieën TON-verkiezingsspotje Rita Verdonk overspoelen internet

Bron: FOK


16555 views


Het aantal Nederlanders dat is omgekomen bij de crash in Libië is opgelopen naar zeventig. Dat meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken. Naast de 38 mensen die bij reisorganisatie Stip hadden geboekt en de 24 bij Kras hadden negen mensen zelfstandig de vlucht genomen. Van deze 71 mensen overleefde alleen de 9-jarige Ruben uit Tilburg.

Eerder werd gesproken over 61 Nederlanders onder de 103 doden, maar nu zijn alle gegevens door het ministerie naast elkaar gelegd. Het gaat om informatie van de reisorganisaties, de passagierslijst van Afriqiyah Airways en de checklist van de douane in Johannesburg, waar het vliegtuig vandaan kwam.

Het ministerie heeft contact opgenomen met de nabestaanden van de slachtoffers. Voor hen vindt donderdagmiddag een besloten bijeenkomst plaats.

Onder de doden bevinden zich volgens Afriqiyah verder zeven mensen uit Zuid-Afrika, twee Oostenrijkers, een Duitser, een Zimbabwaan, een Fransman, twee Britten en dertien Libiërs. Van de dertien Libiërs waren er elf bemanningsleden. Van zes omgekomen passagiers is de nationaliteit nog niet bekend.

Zeventig Nederlanders dood bij crash Libië
Zeventig Nederlanders dood bij crash Libië (Foto: Novum)

Bron: Novum


8275 views


Een 45-jarige vrouw uit het Belgische Seneffe werd vorig jaar van de weg geplukt. Ze bleek maar liefst 4,2 promille alcohol in haar bloed te hebben. De daad blijft echter ongestraft, omdat de vrouw beweert slechts een flink aantal likeurbonbons te hebben gegeten.

De rechter baseerde de vrijspraak op de conclusies van de bewuste agenten en een arts. Deze bestempelden het gedrag van de vrouw destijds als normaal. Volgens de rechter kon de vrouw dan ook niet dronken zijn geweest. "Volgens de medische wetenschap had ze dan in een coma moeten zijn", concludeerde de rechter.

Tijdens de alcoholcontrole vorig jaar juni gaf de vrouw toe zich niet al te lekker te voelen. Ze ontkende te hebben gedronken, maar gaf wel toe enkele tientallen likeurbonbons te hebben gegeten.
12375 views


Tientallen Taliban-strijders gedood

13-05-2010 @ 13:55 •  Redactie
print 

NAVO- en Afghaanse troepen hebben bij operaties in het noorden en oosten van Afghanistan tientallen Taliban-strijders gedood. De operaties werden uitgevoerd in de nacht van woensdag op donderdag.

In de noordelijke provincie Kunduz kwamen zeker 31 opstandelingen om het leven, onder wie een commandant met de naam Mullah Oussman, zei een woordvoerder van de plaatselijke politie donderdag. In de zuidoostelijke provincie Ghazni sneuvelden minstens veertien Taliban-strijders.

Volgens de politie waren onder de gedode strijders extremisten van buiten Afghanistan.


Bron: Novum/AP


4342 views


De nieuwe regering van Groot Brittannië is donderdag voor de eerste keer samengekomen voor een vergadering over het te volgen beleid. David Cameron, met 43 jaar de jongste Britse premier in bijna twee eeuwen tijd, leidt de bijeenkomst in zijn ambtswoning Downing Street 10 met bewindslieden van zijn Conservatieve partij en van coalitiepartner de Liberaal-Democraten.

Britse media meldden dat Cameron, opvolger van de afgetreden Labourpremier Gordon Brown, later op de dag nog een aantal benoemingen in zijn regering bekend zal maken. De namen van bewindspersonen voor de belangrijkste posten werden eerder al naar buiten gebracht.

Zo is Lib Dem-leider Nick Clegg (43) vicepremier. De 38-jarige George Osborne, een partijgenoot en vriend van premier Cameron, neemt het ministerie van Financiën voor zijn rekening. De ooit uiterst eurosceptische Conservatief William Hague (49), in het verleden vier jaar partijleider van de Tories, kreeg de post Buitenlandse Zaken.


Bron: ANP


2463 views


Wil je vrouw of vriendin wéér een paar nieuwe schoenen kopen, maar weet ze dat de situatie het eigenlijk niet toelaat? Uit Amerikaanse en Canadees onderzoek blijkt dat mensen eerder geneigd zijn toe te geven bij een aanraking van een vrouw. Een simpel klopje op de rug kan al voldoende zijn.

Onderzoekers vroegen een groep studenten mee te doen aan een financieel spelletje. Ze kregen de keuze tussen een ‘veilige' investering met een vaste rente, of een ‘risicovolle' investering in aandelen. De studenten werden echter op verschillende manieren verwelkomd. Sommigen kregen een handdruk, anderen een klopje op de rug, terwijl de rest simpelweg met een knikje werd doorgestuurd.

Een handdruk, of een klopje op de rug van een man, had geen effect op de keuze voor een risicovolle investering, maar zelfs de lichtste aanraking van een vrouw had een duidelijk resultaat. Bij een handdruk verdubbelde het aantal mensen die voor de aandelen koos, in het geval van het klopje op de rug verdriedubbelde dit zelfs.

De studie suggereert verder dat de wortels van dit gedrag liggen in de eerste maanden van het leven, als baby's en peuters een hoop fysiek contact met hun moeder hebben. Dit geeft hen een veilig gevoel en stimuleert daarmee avontuurlijker gedrag. Een van de onderzoekers: "De resultaten suggeren dat subtiel fysiek contact een sterke invloed kan hebben op het maken van keuzes en de bereidheid risico's te accepteren."
11158 views


Californische steden boycotten Arizona

13-05-2010 @ 12:46 •  Redactie
print 

Los Angeles, San Francisco en andere steden in de Amerikaanse staat Californië hebben een economische boycot afgekondigd tegen de staat Arizona. De steden protesteren hiermee tegen een nieuwe, zeer omstreden wet tegen illegale immigratie in Arizona.

De boycot is vooral een symbolische maatregel, die behelst dat Californische ambtenaren niet meer op kosten van hun gemeente naar Arizona mogen reizen en geen zaken meer mogen doen met bedrijven in de staat.

Volgens mensenrechtendeskundigen van de Verenigde Naties kan naleving van de nieuwe wet ertoe leiden dat internationale mensenrechten worden geschonden, die de Verenigde Staten hebben gezegd te zullen respecteren. De wet, die volgende maand van kracht wordt, verplicht agenten ertoe mensen zonder identiteitsbewijs te arresteren als zij vermoeden dat het illegale immigranten zijn. Tevens maakt de wet illegaal verblijf in Arizona tot een misdrijf. Tot dusverre kregen mensen zonder identiteitspapieren alleen een boete.

Critici zeggen dat de wet ertoe leidt dat Hispanics als criminelen worden weggezet. Voorstanders zeggen dat illegalen door de wet gedwongen worden het land vrijwillig te verlaten en dat dat een goede ontwikkeling is.


Bron: Novum/AP


6722 views


Enkele dagen geleden maakte bondscoach Bert van Marwijk bekend dat Ruud van Nistelrooy niet naar het WK voetbal in Zuid-Afrika gaat. De aanvaller van Hamburger SV werd namelijk niet geselecteerd voor het Nederlands elftal.

Ook op FOK! waren veel mensen, die het jammer vonden dat Van Nistelrooy niet geselecteerd was. Voor Michael Tesselaar was het in elk geval een reden om op internet een handtekeningenactie op te starten. Op die manier zou de aanvaller alsnog een invitatie moeten krijgen.

Volgens Tesselaar heeft Van Marwijk een grote fout gemaakt door Van Nistelrooy niet op te roepen. "Van Nistelrooy is een van de beste aanvallers die Nederland ooit gekend heeft. Als Nederlanders moeten wij ervoor zorgen dat het sterkste team naar het WK gaat."

Het is de bedoeling dat alle handtekeningen voor 1 juni aan Van Marwijk en Van Nistelrooy worden overhandigd. Wil jij de petitie ook tekenen? Klik dan hier!


Submitter: Muks  -   Bron: ruudmoetmee.nl


9435 views


Man rijdt water in en overlijdt

13-05-2010 @ 12:33 •  Redactie
print 

Een 34-jarige man uit Oude Wetering is woensdagavond om het leven gekomen nadat hij met zijn auto de Ringvaart bij Leimuiderbrug in was gereden. Het ongeval had rond 22.00 uur plaats. De brandweer heeft de man uit het water gehaald en hem gereanimeerd. Hij overleed echter later in een ziekenhuis, meldt de politie donderdag.

Waardoor de man met zijn auto van de Leimuiderdijk reed, is onduidelijk. De politie onderzoekt het ongeval.


Bron: Novum


6440 views


Een Californische school is opgeschrikt door een seksschandaal. Twee leerlingen van Haydock Intermediate School in Oxnard bedreven de liefde in het klaslokaal, voor de ogen van hun klasgenootjes. In plaats van het verliefde duo van school te sturen, is juist de docent geschorst. Deze deed namelijk niets om de jongeren te stoppen.

Bij het seksschandaal zijn naar verluidt een jongen uit de tweede klas en een meisje uit de brugklas betrokken. Terwijl hun klasgenoten en de bewuste docent tijdens de les naar een film keken, was het verliefde tweetal druk bezig met elkaar. Enkele kinderen filmden het avontuurtje met hun gsm, terwijl anderen foto's hiervan maakten.

Een ouder, die werkzaam is in de schoolkantine, heeft het seksfilmpje met eigen ogen gezien. "Dit is zeer ernstig", vindt Sylvia Ramirez. "Toch namen ze het niet serieus. Ik kan me niet herinneren dat ik ooit papieren heb ondertekend dat ik een live seksshow zou moeten bijwonen."

Volgens assistent hoofdinspecteur Sean Goldman vond het incident begin april plaats. Het kwam aan het licht toen men een zaak ging onderzoeken naar vermeende pesterijen op de bewuste school.


Een reportage van het Amerikaanse nieuwsstation

Bron: KTLA


44148 views


Het reddingswerk bij de Russische kolenmijn waar zich afgelopen weekend twee explosies voordeden, is donderdag gestaakt wegens explosiegevaar. Het dodental van de ramp in 's lands grootste kolenmijn is inmiddels tot 66 gestegen. Er zitten nog 24 mensen ondergronds vast. Onder de slachtoffers zijn niet alleen kompels, maar ook reddingswerkers. Dit heeft het Russische ministerie van noodsituaties donderdag gezegd.

De Raspadskaja-mijn in Kemerovo werd zaterdag en zondag door twee explosies getroffen. Onder de slachtoffers bevinden zich reddingswerkers die na de eerste explosie de mijn in gingen en verrast werden door de tweede ontploffing.

Beide explosies zijn waarschijnlijk veroorzaakt door methaangas. Het reddingswerk werd donderdag gestaakt omdat zich ondergronds opnieuw grote hoeveelheden methaangas hebben opgehoopt.

Mijnexplosies en andere industriële ongelukken komen vaak voor in Rusland. Veelal gebeuren ongelukken doordat bedrijven of werknemers de veiligheidsvoorschriften niet in acht nemen.


Bron: Novum/AP


3270 views


'Pelgrims' smokkelden cocaÔne

13-05-2010 @ 11:40 •  Redactie
print 

De Italiaanse politie heeft een drugsbende opgerold die een nonnenklooster in Piacenza gebruikte om cocaïne het land binnen te smokkelen.

De zogeheten pelgrims die het Noord-Italiaanse klooster bezochten waren drugskoeriers die de cocaïne meebrachten vanuit Colombia. De conciërge van het klooster zat in het complot; de nonnen wisten van niets.

De politie heeft ruim dertig verdachten opgepakt, onder wie twee leden van het Calabrische maffiasyndicaat 'Ndrangheta, maakte zij woensdag bekend.


Bron: Novum/AP


6051 views


Roeiboot doormidden na botsing met schip

13-05-2010 @ 11:39 •  Redactie
print 

Bij een roeiwedstrijd op de Ringvaart in Beinsdorp is woensdagmiddag een roeiboot overvaren door een binnenvaartschip. De negen vrouwen in de roeiboot kwamen in het water terecht, maar raakten niet gewond. Ze zijn wel gecontroleerd op onderkoelingsverschijnselen, meldt de politie in de Noord-Hollandse plaats.

De aanvaring gebeurde rond 15.20 uur toen de roeiboot een andere roeiboot inhaalde. Het binnenvaartschip kwam uit de andere richting en botste frontaal op de roeiboot, die vervolgens in tweeën brak.


Bron: Novum


6919 views


Lerares slaat leerling in elkaar

13-05-2010 @ 11:33 •   dm Ronald (Djeez)
print 

Een schokkend filmpje heeft in de VS geleid tot het ontslag van een veertigjarige lerares Wetenschappen. Op het filmpje, gemaakt door een leerling, is te zien hoe Sheri Lynn Davis een dertienjarige leerling van de Jamie's House Charter School in Houston een paar gigantische oorvijgen verkoopt.

De arme jongen, Isaiah Johnson, heeft door het voorval eind april een blauw oog en enkele kneuzingen opgelopen. "Er is geen enkel excuus voor een docent om zich zo tegen een leerling te gedragen", oordeelde de schooldirecteur. Hij heeft Davis dan ook maandagavond de laan uitgestuurd.

Volgens een woordvoerster van de school werd de lerares op 5 mei al met verlof gestuurd nadat de moeder van het slachtoffer de school had ingelicht over de mishandeling. Het jongetje is inmiddels weer op school verschenen en woont de lessen weer bij. De politie zal de zaak onderzoeken.


Het bewuste filmpje, geschoten met een mobiele telefoon19160 views


Rihanna heeft eerder deze week een uitglijer gemaakt tijdens haar concert in Londen. De 22-jarige zangeres ging onderuit toen ze het nummer 'Te Amo' in wilde zetten. Filmpjes van Rihanna's val zijn te vinden op YouTube.

Rihanna loopt op torenhoge hakken. Ze verliest op een bepaald moment haar evenwicht en gaat onderuit. Ondanks de glijpartij maakte ze haar concert af. Rihanna toert momenteel de wereld over met haar 'Last Girl On Earth'-tournee. Op 17 april stond de zangeres in de Arnhemse Gelredome.

Twee dagen na het concert in Nederland stond Rihanna in Zürich. Na de show in de Zwitsterse stad moest de zangeres naar het ziekenhuis omdat ze last van haar borstkas had. Volgens een woordvoerder had Rihanna slechts last van een pijnlijke rib en was er verder niets aan de hand.

Rihanna's 'slippertje' tijdens concert (foto: Novum)

Bron: Novum


19699 views


Enschede herdenkt vuurwerkramp

13-05-2010 @ 11:01 •   dm bennootje
print 

Enschede herdenkt donderdag de vuurwerkramp die exact tien jaar geleden plaatsvond in de Twentse stad. De ramp werd de afgelopen negen jaar op sobere wijze herdacht, maar dit jaar wordt er meer aandacht aan geschonken. Tijdens de officiële herdenking worden bij uitzondering ook de namen van de slachtoffers voorgelezen.

De vuurwerkramp vond op 13 mei 2000 plaats. In totaal 23 mensen kwamen om het leven en 947 mensen raakten gewond. De herdenking start om 15.20 uur bij het monument 'Het verdwenen huis tussen hemel en aarde' in de bij de ramp weggevaagde wijk Roombeek. Vijf minuten later, om 15.25 uur, het tijdstip waarop het vuurwerk ontplofte, luiden alle klokken in Enschede.

Tijdens de herdenking komen onder anderen burgemeester van Enschede Peter den Oudsten en voorzitter van de Stichting Herdenking Vuurwerkramp Bram Distel aan het woord. Een leerling van het Stedelijk Lyceum Kottenpark leest het gedicht 'Enschede huilt' van Willem Wilmink voor.

Het voorlezen van de namen van de slachtoffers neemt oud-voorzitter van de Stichting Herdenking Vuurwerkramp en predikant Evert Jan Veldman voor zijn rekening. Ook is er muziek en kunnen mensen na afloop praten in het tegenover het monument gelegen centrum Prismare.

In de aanloop naar de officiële herdenking vonden de afgelopen tijd in Enschede al verschillende activiteiten plaats, zoals exposities en optredens. Ook vindt voorafgaand aan de herdenking donderdag om 14.00 uur een oecumenische bijeenkomst plaats in de Mariakerk. Ook na de herdenking zijn er nog verschillende activiteiten, zoals operavoorstellingen over de vuurwerkramp.

Vuurwerkramp, 10 jaar later 

Bron: Novum


6373 views


In 1977 lanceerde de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA de Voyager 2. De satelliet werd eropuit gestuurd om buitenaards leven te laten weten dat onze planeet intelligente levensvormen bevat en waar ze ons zouden kunnen vinden. Sinds enkele weken lijkt het er op dat we eindelijk beet hebben.

Compleet met gouden plaat en in 55 verschillende talen de tekst 'vriendelijke groeten aan iedereen' werd de Voyager 2 33 jaar geleden de ruimte in geslingerd. De 722 kilogram zware sonde werd verder uitgerust met tal van instrumenten, natuurgeluiden en anderhalf uur aan klassieke muziek. De satelliet is inmiddels de verst verwijderde planeet van ons zonnestelsel voorbijgestreefd en zond tot voor kort nog immer hetzelfde signaal uit, al deed dat er dertien uur over om ons te bereiken.

Vanaf 22 april is het signaal ineens aan het veranderen. Sinds drie weken komt er geen enkel wetenschappelijk signaal meer naar onze planeet. Storing of niet, de wetenschappers kunnen er geen chocola meer van maken. De Voyager 2 zendt namelijk signalen uit in een onbekend bestandsformaat, dat zelfs de knapste koppen tot op heden niet hebben kunnen ontcijferen.

Volgens de 54-jarige ufoloog Hartwig Hausdorf is de sonde ontvoerd door buitenaardse wezens. "Het lijkt alsof iemand de kunstmaan heeft hergeprogrammeerd of gekaapt", beweert Hausdorf. "Misschien wil diegene hiermee wel de waarheid verhullen..."


Een wetenschappelijk filmpje over de Voyager-missie. De alu hoedjes kunnen weer op...

Bron: Bild


16156 views


Schimmel verslindt opium Afghanistan

13-05-2010 @ 10:47 •   dm bennootje
print 

Een schimmel heeft ongeveer de helft van de papavers in Afghanistan geïnfecteerd. De opiumproductie zal dit jaar daardoor ongeveer een kwart lager zijn dan vorig jaar, aldus Antonio Maria Costa, hoofd van het Bureau voor Drugs en Criminaliteit van de VN (Unodc).

De schimmel heeft toegeslagen in de zuidelijke provincies Helmand en Kandahar, het centrum van de opiumteelt en de Talibanopstand, zo berichtte de BBC donderdag.

Volgens Costa zijn de opiumprijzen in de regio met 50 procent gestegen. Volgens Costa denken sommige lokale boeren dat de internationale NAVO-troepen achter de schimmeluitbraak zitten. Maar volgens de VN-chef doet zo'n uitbraak zich om de zoveel jaar voor. De laatste keer was vier jaar geleden. Afghanistan produceert ruim 90 procent van de opium ter wereld.

Schimmel verslindt opium Afghanistan

Bron: ANP


7742 views


Ruim 3100 mensen hebben op condoleanceregisters op internet een bericht achtergelaten voor de slachtoffers en nabestaanden van de vliegramp in Libië woensdag. Een van de twee grote condoleancesites toont alleen nog de laatste honderd van de ruim 1600 binnengekomen condoleances vanwege de drukte op de site.

Veel mensen gaan er in hun reactie vanuit dat het jongetje dat als enige van de 104 inzittenden de ramp overleefde de 8-jarige Ruben uit Tilburg is. Ze wensen hem veel sterkte met het veronderstelde verlies van zijn ouders en broer van 11, die ook aan boord waren.

De identiteit van de jongen moet nog worden bevestigd. Na de operatie zei hij volgens de behandelend arts tegen een medewerkster van de ambassade dat hij Ruben heet. Eerder zou hij al 'Holland, Holland' hebben gezegd. Een veronderstelde oom en tante zijn naar hem onderweg.

De jongen liep meerdere botbreuken op in zijn benen en heeft verder een hersenschudding. Hij ligt nog op de intensive care afdeling van een ziekenhuis.

Ruim drieduizend condoleances vliegramp online
Ruim drieduizend condoleances vliegramp online (Foto: Novum)

Bron: Novum


2672 views


Man in levensgevaar na eten slak

13-05-2010 @ 10:12 •   dm Ronald (Djeez)
print 

Een 21-jarige Australiër vecht in het ziekenhuis voor zijn leven na het eten van een slak. De man uit Sydney heeft door de slak een zeldzame ziekte opgelopen.

Enige tijd geleden speelde de Aussie een blufspelletje met vrienden die beweerden dat hij geen levende slak zou durven eten. De man toonde zijn lef, maar had dit beter niet kunnen doen. De slak bleek te zijn besmet met een rattenlongworm.

Deze parasiet kan worden overgedragen door slakken of het eten van ongewassen rauwe groenten of fruit. De worm zorgt voor dodelijke zwellingen van hersens en het ruggenmerg.

Het slachtoffer is in kritieke toestand opgenomen in het ziekenhuis. Volgens de arts zijn gevallen als deze zeer opmerkelijk, omdat de worm normaal vanzelf uit het lichaam verdwijnt zonder schade aan te richten.


Bron: ABC News


15141 views


Identiteit overlevende Ruben bevestigd

13-05-2010 @ 10:05 •  Redactie
print 

De identiteit van het jongetje dat de vliegramp woensdag in Libië als enige overleefde, is vast komen te staan. Zoals al werd vermoed gaat om de 9-jarige Ruben uit Tilburg. Dat meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken donderdag.

Een medewerkster van de Nederlandse ambassade in Tripoli heeft de jongen donderdagochtend gesproken. In het gesprek vertelde hij wie hij is. Hij maakt het volgens het ministerie naar omstandigheden redelijk.

Een oom en een tante van de jongen zijn even voor 10.00 uur met een regeringsvliegtuig geland in Tripoli. Ze worden zo snel mogelijk naar het ziekenhuis gebracht voor een hereniging met Ruben. Zodra zijn gezondheid het toelaat wordt hij naar Nederland gebracht.


Bron: Novum


12229 views


In Zweden is een reusachtige haringkoning gevonden van 3,65 meter. De enorme vis werd dood gevonden door een wandelaar die er eerst een stuk plastic in zag. Toen hij dichterbij het zeemonster kwam dat voor de kust dreef, zag hij wat het was. Biologen hebben vastgesteld dat het om een zeldzame haringkoning gaat.

De vis is voor het laatst 130 jaar geleden in Zweden waargenomen. De slangachtige vis zou de inspiratiebron zijn voor veel oude verhalen over zeemonsters. "Ik vis hier al sinds 1957, maar zoiets heb ik nog nooit gezien", zei de 73-jarige vinder, een gepensioneerde ingenieur en amateurvisser.

Het dier is overgedragen aan een aquarium in de plaats Lysekil, niet ver van de vindplaats. Wat er met de resten van de vis gaat gebeuren is nog niet bekend.

De haringkoning of riemvis kan tot wel elf meter lang worden, maar er zijn ook verhalen van exemplaren van zeventien meter. Vaak worden ze niet gezien omdat ze vooral in de diepzee voorkomen. In Nederland zijn vorig jaar twee riemvissen aangespoeld die iets kleiner waren dan de Zweedse vondst.

Haring van 3,65 meter gevonden in Zweden
Haring van 3,65 meter gevonden in Zweden (Foto: Novum)

 


Bron: Novum/AP


16363 views


Fleur Agema staat al drie jaar droog. De mooie nummer twee op de kieslijst van de PVV geeft dit toe via haar twitterpagina.

"Elke nacht een andere man in bed? Niet eens in m'n dromen", schrijft de politica. "Ik slaap al drie jaar alleen. Elke nacht. Sinds 6 mei 2007 om precies te zijn."

Agema reageert hiermee op de aantijgingen die worden gedaan in de Privé. Volgens het roddelblad zou Geert Wilders in scheiding liggen met zijn Hongaarse vrouw omdat hij al enige tijd het bed deelt met zijn nummer twee.

"Ze zou sms'jes sturen in de trant van dat ze elke dag wel een ander in bed wilde", liet Karen Geurtsen gisteren aan SBS Shownieuws weten. "Als je dat combineert met het feit dat Geert ook graag sms'jes stuurt naar het vrouwelijk schoon van de fractie, dan zou het me niks verbazen als er een keer wat is voorgevallen."

Geurtsen is verslaggever voor HP/De Tijd en wist onlangs te infiltreren in de PVV. Haar bevindingen heeft ze gepubliceerd in een boek. De ex-stagiaire van de PVV weet dan ook zeker dat Agema liegt en juist een slet is. "Fleur Agema staat bekend als een vrouw die er wel van houdt", besluit ze.


Bron: FOK!


52867 views


Een ondernemer die zijn werknemers tijdens het wereldkampioenschap voetbal flexibel laat werken, voorkomt dat het ziekteverzuim in zijn bedrijf toeneemt. Dat stelt de organisatie ArboNed.

Het WK voetbal is voor velen synoniem aan biertjes drinken en lang doorfeesten. Toch ligt het aantal ziekmeldingen tijdens grote sportevenementen niet hoger dan normaal, zei een woordvoerster van ArboNed. De arbo-organisatie verwacht in juni dan ook geen piek in het ziekteverzuim.


Bron: ANP


5752 views


'Vliegtuig ploegde door gebouwen heen'

13-05-2010 @ 07:52 •  Redactie
print 

Het vliegtuig uit Johannesburg dat woensdag in Libië kort voor de landing neerstortte, kwam ongeveer een kilometer voor de landingsbaan terecht. "Toen ploegde het door bomen, enkele gebouwen en een paar voertuigen heen", vertelde ooggetuige Juan Wolmarans (36), een manager van de particuliere luchtvaartmaatschappij Global Aviation in Tripoli, die op een collega wachtte die in de Airbus A330 zat. Dat berichtten Zuid-Afrikaanse media.

"Het zicht was erg slecht", aldus Wolmarans. "Toen ik op de plaats van het ongeluk kwam, was de staart van het vliegtuig het enige deel dat nog herkenbaar was. Wrakstukken en lichamen lagen verspreid over een gebied van 800 meter. Er was geen teken van leven. Het was gruwelijk."


Bron: ANP


11905 views


'Overlevende crash in kritieke toestand'

13-05-2010 @ 07:50 •  Redactie
print 

Het kind dat als enige de vliegtuigcrash in Tripoli (Libië) overleefde, zou zich in kritieke toestand bevinden. Dat stelde de behandelend chirurg van de jongen woensdagavond in een telefonisch interview met de Libische krant The Tripoli Post.

De jongen zou in comateuze toestand uit de wrakstukken van het toestel zijn gehaald en vier uur lang zijn geopereerd door een team van gespecialiseerde artsen, waaronder neurologen. De identiteit van het kind is nog niet met absolute zekerheid vastgesteld, maar het gaat mogelijk om een Nederlands jongetje.

Volgens de chirurg heeft de jongen meerdere botbreuken in het onderste deel van zijn lichaam en een 'hersenkneuzing'. Zo zou het kind nog niet in staat zijn om alle delen van zijn lichaam te bewegen. Het jongetje ligt volgens de arts in kritieke toestand op de intensive care afdeling van het ziekenhuis.


Bron: ANP


8288 views


Een Nederlands regeringstoestel is donderdagochtend vertrokken naar Libië met een oom en tante aan boord van het jongetje dat als enige het vliegtuigongeluk overleefde. Dat meldt een verslaggever van de NOS die aan boord is van het vliegtuig.

De identiteit van het jongetje moet nog worden bevestigd, maar het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de veronderstelde familieleden toch meegenomen. Het risico dat de twee geen familie blijken weegt op tegen het belang om te zorgen dat er bekende gezichten aan het bed van het jongetje komen te zitten, meldde het ministerie.

Minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen bevestigde donderdagavond in Nova dat het jongetje tegen een medewerker van de ambassade iets zei dat klonk als Ruben. Tegenover het Brabants Dagblad liet een vrouw weten dat ze vermoedde dat het kind haar 8-jarige kleinzoon uit Tilburg is.

De jongen zou met zijn ouders en oudere broer op safari zijn geweest in Zuid-Afrika. De reis stond volgens de oma in het teken van het koperen huwelijk van de ouders.

Luchtvaartmaatschappij Afriqiyah Airways liet donderdagavond weten dat zeker 58 van de 104 inzittenden van het neergestorte vliegtuig Nederlanders waren. Op basis van gegevens van reisorganisaties werd eerder gemeld dat er 62 Nederlanders, onder wie het jongetje, aan boord waren.

Verder waren er zes Zuid-Afrikanen, twee Oostenrijkers, een Duitser, een Zimbabwaan, twee Britten, iemand uit Frankrijk, twee Libische passagiers en elf Libische bemanningsleden aan boord. Van negentien mensen is de nationaliteit nog niet bekend. Mogelijk zijn er onder deze slachtoffers nog Nederlanders.

Aan boord van het regeringsvliegtuig zijn ook zes mensen van het rampenidentificatieteam van het Korps Landelijke Politiediensten. Daarnaast zijn er twee consulaire medewerkers mee die helpen bij de identificatie.


Bron: Novum


6275 views


Christina Aguilera naakt in GQ

13-05-2010 @ 02:24 •   dm masja2010
print 

Zangeres Christina Aguilera staat met een naaktreportage in het juninummer van het Duitse tijdschrift GQ. De foto's zijn in het zwart-wit. Aguilera ging uit de kleren om haar nieuwe single 'Bionic' te promoten.

Vier jaar geleden stond de 29-jarige Amerikaanse bloot in de Amerikaanse versie van GQ om toen haar album 'Back to Basics' aan de man te brengen.

Check hier de foto's uit 2006. Die van 2010 staan nog niet op internet.


Bron: De Telegraaf


21977 views


Patricia Paay woont samen met toyboy

13-05-2010 @ 02:03 •   dm masja2010
print 

Patrica Paay en haar 27-jarige toyboy Nicky van Dam zijn bij elkaar ingetrokken. Dat meldt weekblad Privé. De 61-jarige diva heeft tegenover RTL Boulevard toegegeven dat ze samenwoont met de jonge miljonair.

In maart werd bekend dat de twee een relatie hebben. Patricia Paay wist in het begin niet of ze wel echt een serieuze relatie wilde aangaan met Nicky van Dam, maar inmiddels heeft ze zich bedacht. Van Dam is inmiddels verhuisd naar het appartement van Paay in Amsterdam.


Bron: AD


11185 views


Bejaarde jat wandelstok van bejaarde

13-05-2010 @ 01:45 •   dm masja2010
print 

Een 66-jarige man heeft dinsdag een wandelstok en een rolkoffer van een 87-jarige vrouw gestolen bij een supermarkt in het Overijsselse Goor. De vrouw merkte rond 11.30 uur op dat haar spullen kwijt waren.

Het supermarktpersoneel en de politie gingen direct op onderzoek uit en kwamen erachter dat een grijsaard de dief was. Hij jatte de spullen bij het fotokopieertoestel toen de vrouw verder de supermarkt was ingelopen. De brutale bejaarde is ingerekend.


Submitter: MREn  -   Bron: Distrifood


4513 views


Pup met rooster om nek verdronken

13-05-2010 @ 01:20 •   dm masja2010
print 

Een onbekende dierenbeul heeft in het Belgische Genk een acht maanden oude puppy laten verdrinken met dertig kilo metalen rioolroosters om zijn nekje gebonden. Het arme dier verdronk in het Albertkanaal.

Het hondje was vrijdagavond ontsnapt uit de tuin. Zijn eigenaars gingen meteen naar hem op zoek en belden ook het dierenasiel. Alle speuracties bleven tevergeefs tot de brandweer van Genk een bizarre vondst deed. Brandweerlieden vonden het verdronken dier in het kanaal op de grens van Zutendaal en Genk. De politie is inmiddels een onderzoek begonnen.


Submitter: onbekend  -   Bron: De Limburger


8338 views


Russische piloten gearresteerd in Berlijn

13-05-2010 @ 00:13 •  Redactie
print 

Twee Russische mannen, beiden piloot, zijn woensdag op de Duitse luchthaven Tegel, in Berlijn, aangehouden. Een vrouw vertelde de politie dat ze de twee mannen ervan verdacht een vliegtuig te willen kapen. Dat heeft de Duitse politie woensdag bekendgemaakt.

Het tweetal van 49 en 26 jaar had tickets voor een vlucht naar Moskou. Geen van de twee mannen maakte deel uit van de bemanning van het toestel, aldus Sandra Pfeifer, een woordvoerster van de politie. Een vrouw die bij de incheckbalie stond hoorde de mannen in het Russisch met elkaar praten. "Zij had de indruk dat ze van plan waren het vliegtuig naar Moskou te kapen", aldus Pfeifer.

Pfeifer bevestigde dat de mannen, die ongewapend waren, zijn aangehouden, maar wilde niet zeggen waarvan het tweetal wordt beschuldigd.

Het toestel naar Moskou werd ontruimd en alle 135 passagiers werden ondervraagd. De meesten konden later alsnog richting Moskou vertrekken.


Bron: Novum/AP


6198 views


Gebruikersnaam 
Wachtwoord
 
Video's