FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Nieuwsarchief
Artikelen van donderdag 13 mei 2010

'Jack de Vries moet opstappen'

Demissionair staatssecretaris Jack de Vries moet opstappen. Dat vindt de voorzitter van de militaire vakbond AFMP, Wim van den Burg. “Door zijn privéproblemen heeft hij geen tijd meer om zich aan defensiezaken te wijden. Hij heeft aan gezag verloren, hij is zijn geloofwaardigheid kwijt”.

De Vries kwam eerder deze week negatief in het nieuws, toen bekend werd dat hij een buitenechtelijke affaire met een vrouwelijke medewerker had. Een poll op Stand.nl geeft aan dat een grote meerderheid van de stemmers aldaar ook vindt dat De Vries de eer aan zichzelf moet houden en moet opstappen.

1. FC Nürnberg wint eerste duel van FC Augsburg

FC Nürnberg heeft donderdag de eerste stap gezet naar lijfsbehoud in de Bundesliga. In eigen huis werd FC Augsburg, de ploeg van de Nederlandse trainer Jos Luhukay, met 1-0 verslagen.

Christian Eigler scoorde in de 84e minuut de enige treffer nadat zijn collega Albert Bunjaku ruim een kwartier eerder een strafschop had gemist. Zondag wordt de return gespeeld in Augsburg.

De nummer drie uit de Tweede Bundesliga had in het eerste promotie-/degradatieduel weinig in te brengen. FC Nürnberg zette de bezoekers zwaar onder druk, maar tot scoren kwam de thuisploeg lang niet. Pas toen Augsburg wat opportunistischer probeerde te spelen kreeg Nürnberg kansen.

Rossi waarschijnlijk langer bij Yamaha

Het lijkt er op dat Valentino Rossi zijn contract bij Yamaha in de MotoGP gaat verlengen. De Italiaan won het afgelopen seizoen de wereldtitel met het Japanse merk en hoewel hij met Ducati leek te flirten lijkt het er op dat hij zijn huidige team toch trouw blijft.

Rossi heeft een vriendschappelijke band met Ducati-directeur Filippo Preziosi, maar dat is geen reden om Yamaha in te ruilen voor Ducati. "Met Preziosi onderhoud ik al jarenlang een vriendschappelijke relatie, maar behalve dat zijn er geen besprekingen met Ducati gaande. Het is 99% zeker dat ik bij Yamaha blijf," zei Rossi tegen La Gazzetta dello Sport.

Preziosi bevestigt de lezing van de negenvoudig wereldkampioen. "We hebben meer dan een jaar met Rossi gesproken, maar het is een mogelijkheid die erg ver weg ligt. We onderhouden een goede relatie, ook vriendschappelijk, maar er is nooit een omstandigheid geweest om te gaan zitten om te gaan praten, omdat Vale duidelijk heeft gemaakt dat hij bij Yamaha wil blijven."

Dat Rossi bij Yamaha is opmerkelijk omdat hij vorig jaar nog zei dat of hij of teamgenoot Jorge Lorenzo zou moeten vertrekken, omdat beide karakters botsen. De Italiaan zwakte dit later af en hoewel er nog niets getekend is lijkt het er op dat beide kemphanen Yamaha toch trouw zullen blijven.

Nieuwe achtervleugel moet Williams helpen

Het Formule 1-team van Williams heeft voor de Grand Prix van Monaco dit weekend een speciale achtervleugel meegenomen die de auto meer grip moet geven. De renstal uit Grove was wat achterop geraakt bij de ontwikkeling van de bolide maar lijkt vandaag in het Prinsdom met het nieuwe deel een stapgezet te hebben.

Rubens Barrichello sloot de dag als veertiende af, terwijl teamgenoot Nico Hülkenberg het één plaats beter deed. Laatstgenoemde had vanmiddag de beschikking over het nieuwe onderdeel, terwijl Barrichello er vanochtend mee mocht rijden. Zaterdag moeten beide rijders over een nieuwe achtervleugel beschikken. "Het ziet er bemoedigend uit. Ik hoop dat we hiermee iets competitiever zijn dan de afgelopen races het geval was," zei Barrichello.

Ook Portugal gaat flink bezuinigen

Om in aanmerking te kunnen komen voor het Europees garantiefonds heeft ook Portugal aangegeven fors te gaan bezuinigen. De Portugese regering heeft hierover overeenstemming bereikt met de oppositie. Het begrotingstekort moet omlaag en daarom zal men de salarissen van ambtenaren verlagen en de belastingen verhogen.

In Spanje, dat woensdag al ingrijpende bezuinigingsplannen aankondigde, wordt inmiddels gedreigd met stakingen. Spaanse vakbonden kunnen zich niet vinden in de voorgenomen bezuinigingen en organiseren vanaf 20 mei protestacties. Mochten die geen effect hebben dan komt er op 2 juni een algehele staking.

Zowel Portugal als Spanje lijken te beseffen dat het noodzakelijk is om financiële problemen zoals in Griekenland te voorkomen. Bovendien zijn ingrijpende bezuinigingen een harde eis om aanspraak te kunnen maken op het garantiefonds.

Eerste beelden van sekstape Kendra

De eerste beelden van de sekstape van Kendra Wilkinson zijn uitgelekt. Dat heeft showbizzwebsite TMZ bekendgemaakt. De ex-Playmate probeerde eerder via een rechtszaak om verspreiding van de video te voorkomen.

TMZ constateert dat Kendra er erg goed uitziet op de eerste beelden. Het pornofilmpje is opgenomen in 2005, kort nadat de blondine achttien jaar oud werd. Vivid Entertainment, het bedrijf dat de sekstape in handen heeft, is van plan om nog meer beelden op het internet te zetten.

De 24-jarige Kendra Wilkinson gaat tegenwoordig door het leven als de vrouw van de bekende American footballspeler Hank Baskett en is moeder van een zoontje. De voormalige Playboybunny vreest ervoor dat haar huwelijk kapot gaat wanneer de sekstape openbaar wordt.

Van Persie: "Kritiek op Van Basten belachelijk"

Robin van Persie heeft zich behoorlijk geërgerd aan de kritiek die Marco van Basten kreeg nadat hij vertrok als trainer van Ajax. "Ze hadden hun mond moeten open doen toen hij er nog zat. Dit sloeg helemaal nergens op."

Volgens de sterspeler van Arsenal heeft Van Basten grote invloed op hem gehad. Zowel persoonlijk als voetbaltechnisch. "Marco is een hele goede gozer en een fantastische trainer. Al die negatieve verhalen over hem zijn totale onzin. Er is een beeld geschetst dat niet bij hem past. Ik kan daar echt boos om worden. Het is niet eerlijk."

Van Persie refereerde ook aan Rafael van der Vaart, die onlangs in een interview vertelde dat Van Basten de grondlegger is van het huidige Oranje. "Ik ben het daar volkomen mee eens. Hij heeft ons altijd vertrouwen gegeven, ook in moeilijke tijden. Van Basten heeft grote invloed gehad op onze ontwikkeling," aldus Van Persie.

Cruijff aanwezig bij overhandigen bidbook

Johan Cruijff zal morgen in Zürich aanwezig zijn als de Nederlands-Belgische delegatie het bidbook voor de organisatie van het WK van 2018 of 2022 overhandigt aan FIFA-voorzitter Sepp Blatter. Vandaag werd een promotietour over de hele wereld afgesloten met een wedstrijd tussen Nederlandse en Belgische oud-internationals tegen een Zwitsers All Star-team.

Ruud Gullit, president van het zogenoemde HollandBelgium Bid, kwam niet in actie maar fungeerde als trainer. De ploeg met onder andere Bryan Roy, Pierre van Hooijdonk, Gilles de Bilde en Jean-Marie Pfaff won met 10-4 van de Zwitsers. Gullit is optimistisch over een goede afloop van de campagne. "We hebben het laatste jaar zoveel stappen voorwaarts gezet. We hebben de steun van de politiek gekregen. Heel veel bekende mensen uit de sportwereld hebben ook al geholpen. Het is toch prachtig dat Cruijff er vrijdag bij is als Blatter ons bidbook ontvangt".

Naast Cruijff en Gullit zijn ook Harry Been (secretaris-generaal KNVB), Michael van Praag (voorzitter KNVB) en de Belgen François de Keersmaecker en oud-topspeler Paul van Himst aanwezig bij de overhandiging van het bidbook. Daarmee stellen de landen zich officieel kandidaat voor het WK. 

De 24 leden van het uitvoerend comité van de FIFA beslissen uiteindelijk welk land het WK krijgt. Daarvoor heeft Guus Hiddink onlangs samen met premier Jan-Peter Balkenende Zuid-Korea bezocht. "En ik ben met Gullit in Argentinië, Brazilië, Paraguay en Peru geweest'', zegt Harry Been, die eerder van EURO 2000 een succes maakte. "We hebben Blatter, Platini en Beckenbauer ook al gesproken. Na de zomer gaan we met Beenhakker naar Trinidad en Tobago. En zo kan ik nog wel even doorgaan. We gaan voor 2 december echt bij al die 24 mensen op bezoek."

Nederland brengt tijdens de strijd om de stemmen veel oud-sporters in. "Maar België kan weer heel goed lobbyen", aldus Been. "Daar kunnen wij weer veel van leren. Zo was laatst meneer Hayatou van de Afrikaanse bond te gast bij het Belgische koningshuis. Hij was helemaal onder de indruk en toen kwam toevallig ook nog even voorzitter Rogge van het IOC langs. Weet je waarom? Die meneer Hayatou wil graag in het IOC. Kijk, zo win je misschien stemmen. We zijn goed bezig, maar zijn er nog lang niet. Zo zou het mooi zijn als het Nederlandse koningshuis onze campagne ook gaat steunen." 

Inbreker verstopt zich op zolder

Een inbreker van 17 jaar oud uit het Limburgse Thorn is gisteren opgepakt toen hij verstoppertje speelde met de politie. De jongen had zich verschanst op zolder van een huis in Venray.

Hij had samen met een maat ingebroken in het huis aan de Kamperfoelie. Zijn partner in crime ontsnapte aan de politie, maar de knaap verborg zich op zolder waar agenten hem vonden. De tiener zit vast. De tweede inbreker is spoorloos.

[Giro] Pineau: "Het was jaren geleden dat ik won"

Jérôme Pineau boekte vandaag in de Giro d'Italia zijn tiende en wellicht wel mooiste zege uit zijn wielercarrière. De Fransman maakte met zijn, toch verrassende, zege een einde van een droogte van zes jaar, waarin hij niet wist te winnen.

"Het was jaren geleden dat ik gewonnen heb," zei Pineau achteraf. Zijn laatste zege was Parijs-Bourges in 2004. "Ereplaatsen zoals een tweede plaats in de Brabantse Pijl van vorig jaar zijn ook wel mooi, maar uiteraard is winnen nog veel mooier. Ik ben immers geen winnaarstype."

Ook Murray zonder problemen naar laaste acht

In navolging van Rafael Nadal heeft ook Andy Murray zich eenvoudig geplaatst voor de kwartfinale van het Masters Series-toernooi van Madrid. De Brit ontdeed zich met 6-2 en 6-1 van de Roemeen Victor Hanescu. In de kwartfinale komt Murray de winnaar tegen van de wedstrijd tussen David Ferrer en Marin Cilic.

Murray kwam alleen in de eerste set twee keer in de problemen, maar beide keren wist de nummer drie van de plaatsingslijst de breekkansen weg te werken. Zelf had Murray in beide sets aan twee breaks genoeg om zich voor het eerst dit jaar op een graveltoernooi te plaatsen voor de kwartfinale.

Barney wint van Baxter en draagt rode lantaarn over

Raymond van Barneveld heeft het laatste duel tijdens de Premier League of Darts met 8-2 gewonnen van Ronnie Baxter. De Hagenaar won het vooral doordat zijn tegenstander teveel kansen miste op de dubbels.

Doordat Baxter met grote cijfers van Van Barneveld heeft verloren is het inmiddels duidelijk dat de Engelsman zich niet zal plaatsen voor de play-off fase. De Nederlander was al uitgeschakeld maar heeft met deze overwinning ook de rode lantaarn overgedragen aan Terry Jenkins die eerder op de avond verloor. Phil Taylor, James Wade en Simon Whitlock weten zich nu al zeker van plaatsing voor de play-offs. Mervyn King lijkt ook vrijwel zeker maar kan nog ingehaald worden door Adrian Lewis.

Italiaanse patiënt krijgt hasj uit Holland

In Italië heeft voor het eerst een patiënt op doktersrecept marihuana gekregen. Voor de man, die lijdt aan multiple sclerose, is de drug uit Nederland geïmporteerd.

Dit heeft de krant la Repubblica donderdag gemeld. Marihuana is bij de Italiaanse wet verboden en er is geen gedoogbeleid voor coffeeshops. De 42-jarige man stapte naar de rechter. Die gaf hem gelijk met een beroep op de grondwet waarin staat dat burgers recht op gezondheidszorg hebben. De rechter veroordeelde de zorgverzekeraar tevens tot betaling van de kosten.

"Dit is een zege voor alle mensen die lijden als ik en die het om onverklaarbare ideologische en politieke redenen moeten doen zonder een medicijn waarvan wetenschappelijk is aangetoond dat het efficiënter is dan de geneesmiddelen die momenteel in Italië in de handel zijn", aldus de patiënt. Nu de marihuana nog uit Nederland wordt gehaald, lopen de kosten op tot 12.000 euro per jaar. Daarom gaan er stemmen op om ook in Italië marihuana voor therapeutische doeleinden te verbouwen.

Kyteman maakt soundtrack

Hiphopartiest Kyteman gaat de muziek maken voor de nieuwe Nederlandse film Koning van Katoren. Dat heeft producent Kees Kasander vandaag gemeld. Het is de eerste keer dat Kyteman de soundtrack van een film verzorgt.

De muzikant krijgt ook een rolletje in de productie. Koning van Katoren is de verfilming van het gelijknamige boek van schrijver Jan Terlouw. Het verhaal vertelt over de 17-jarige Stach, die de gestorven koning van Katoren wil opvolgen. De zes zure ministers die de macht hebben, voelen daar niets voor en geven Stach zeven onuitvoerbare opdrachten.

De regie doet Paula van der Oest. Het is de bedoeling dat Martijn Lakemeier (Oorlogswinter) de hoofdrol gaat spelen. De opnames moeten van de winter plaatsvinden. De film is waarschijnlijk kerst 2011 in de Nederlandse bioscopen te zien.

Anita: "Dit is het allerhoogste"

Vurnon Anita kende dit seizoen zijn definitieve doorbraak in het shirt van Ajax. Op de positie van linksback maakte hij indruk en omdat die plek dun bezet is in het Nederlands elftal, maakt hij een goede kans naar het WK af te reizen.

De voorgaande eindtoernooien van Oranje bekeek de familie Anita bijna altijd vanaf Curaçao. "Voetbal leeft daar enorm, zeker tijdens een WK of EK. Dan staat iedereen achter Oranje", zegt Vurnon Anita, die deel uitmaakt van de voorselectie van bondscoach Bert van Marwijk. Anita hoopt op een plek bij de laatste 23, de definitieve selectie.

"Ik vind dit al een eer. Dit is het allerhoogste. Ik ga deze dagen gewoon mijn best doen en dan zie ik het wel", aldus de verdediger. Tijdens de eerste training met de selectie van Oranje merkte Anita vandaag direct het niveauverschil ten opzichte van Ajax. "Bij pass- en trapoefeningen ligt het tempo erg hoog. En het positiespel is van een hoog niveau. Maar ik vond dat het wel lekker ging."

"Ik begon ooit als rechtsbuiten”, aldus Anita, die rechtsbenig is en ook op het middenveld uit de voeten kan. "Daarna heb ik nog achter de spitsen gestaan, rechts en links op het middenveld en nu ben ik linksback. Het was even wennen, maar het bevalt me wel. Jol heeft me het vertrouwen gegeven. Daar ben ik hem dankbaar voor."

Groot aantal zelfmoorden in Japan

Het aantal zelfmoorden in Japan is in 2009 gestegen tot bijna 33.000. Dat blijkt uit politieonderzoek dat vandaag is vrijgegeven. Depressies en economische tegenslag droegen in grote mate bij aan de toename.

In totaal pleegden vorig jaar 32.845 Japanners zelfmoord, 1,8 procent meer dan in het jaar daarvoor. Het is al het twaalfde opeenvolgende jaar dat in Japan meer dan 30.000 mensen zich van het leven beroofden.

Het zelfmoordcijfer in Japan is ongekend hoog. Per 100.000 Japanners maken 24,4 personen een einde aan hun leven. Van de acht grootste industrielanden, de G8, heeft alleen Rusland met 30,1 zelfmoorden per 100.000 inwoners een hoger zelfmoordcijfer, zegt de Wereldgezondheidsorganisatie WHO.

Bijna 72 procent van het aantal Japanse zelfmoorden betrof mannen. Zij werden overwegend door depressies en economische tegenslag, zoals het verliezen van een baan, tot hun daad gedreven.

De Japanse economie kreeg in 2009 te maken met de ergste economische recessie sinds de Tweede Wereldoorlog. Het werkloosheidscijfer bereikte in juli vorig jaar een recordhoogte van 5,7 procent.

Japan heeft omgerekend 106 miljoen euro beschikbaar gesteld om het hoge zelfmoordcijfer omlaag te brengen. De regering financiert hulp aan mensen met torenhoge schulden en betaalt behandelingen voor mensen met depressies.

'Homohuwelijk is gevaarlijke dreiging'

Abortus en het homohuwelijk zijn vandaag de dag twee van 'de meest verraderlijke en gevaarlijke' dreigingen in de wereld. Dat heeft Paus Benedictus XVI donderdag in het Portugese Fatima gezegd tegen katholieke opleiders, sociaal werkers en anderen.

Eerder op de dag hield de paus een mis in de Portugese bedevaartsplaats. De mis van de kerkvader vormde het middelpunt van zijn vierdaagse bezoek aan Portugal en vond plaats op de dag dat het precies 93 jaar geleden was dat drie plaatselijke herderskinderen uit Fatima zeiden een Mariavisioen te hebben gehad.

Miljoenen christelijke pelgrims reizen ieder jaar naar Fatima in de hoop genezing te vinden voor hun kwalen. Het Portugese bedevaartsoord heeft eenzelfde aantrekkingskracht als Lourdes in Frankrijk.

Na de mis zegende de paus vierhonderd zieken. Ook bezocht hij het graf van de herderskinderen in de basiliek van het bedevaartsoord, waar hij knielde en bad.

Benedictus is de derde kerkvader die Fatima bezoekt. Eerder gingen paus Paulus VI en Johannes Paulus II hem voor. De laatste werd op 13 mei 1981 op het Sint-Pietersplein in Rome neergeschoten. Hij overleefde de aanslag ternauwernood en geloofde nadien altijd dat het de hand van Maria was die hem die dag redde. Dat zei paus Benedictus woensdag.

De kogel die Johannes Paulus II bijna het leven kostte, vormt nu onderdeel van de kroon van een standbeeld van de heilige maagd dat in Fatima staat.

[Giro] Rabobank treurt niet om verlies puntentrui

Graeme Brown start morgen niet meer in de puntentrui van de Giro d'Italia. De renner van Rabobank verloor het rode tricot vandaag, in de vijfde rit van de Italiaanse koers, aan ritwinnaar Jérôme Pineau.

Nico Verhoeven maakte zich niet druk om het verlies van de trui. "In het puntenklassement stonden ze met vijf man op een zakdoek en Graeme had maar een punt voorsprong. Je weet dan dat de kans groot is, dat je hem weer verliest", analyseerde de ploegleider van Rabobank.

Even leek het er op dat de etappe van vandaag in een massasprint zou uitmonden, maar niets bleek minder waar. De kopgroep slaagde er ternauwernood in om de meute voor te blijven. Verhoeven is van mening dat de leiders vooruit konden blijven, omdat Team Garmin niet wilde. "Wij voelden ons niet geroepen vol te gaan jagen. Farrar is hier de beste sprinter, dan moet Garmin de koers maar maken."

De Jong: "We speelden als team"

Willem II verloor vanmiddag met 1-0 van Go Ahead Eagles, waardoor de formatie zondag a.s. nog flink aan de bak moet. De trainer van de Tilburgers, Theo de Jong, was na afloop toch tevreden.

"We hebben moeilijke weken achter de rug," begon De Jong zijn verhaal. "Ik heb me erover verbaasd dat binnen de selectie geen enkele saamhorigheid bestond. Gelukkig was daar vandaag niets van te merken. We speelden zoals het hoort, als een team. Dat is vooruitgang. Daarom ben ik ondanks de nederlaag niet eens ontevreden. En om eerlijk te zijn: als er één ploeg verdiende te winnen dan was het Go Ahead Eagles."

Andries Ulderink, coach van Go Ahead Eagles, realiseert zich dat er nog niets beslist is. "We zijn er nog lang niet. We moeten ons blijven focussen, want het wordt zondag ongetwijfeld een andere wedstrijd tegen een Willem II, dat vecht voor de laatste kans om in de Eredivisie te blijven."

Vier hechtingen voor Kuipers na val met fiets

Simon Kuipers is vanmiddag, tijdens een trainingskamp op Mallorca, met zijn fiets over de kop geslagen. De sprinter van TVM was op weg naar de atletiekbaan, maar ging onderuit en kwam op zijn kin terecht. In het ziekenhuis kreeg de schaatser vier hechtingen.

"Om een of andere reden stond mijn voorwiel stil en maakte ik een duikeling," aldus Kuipers in een reactie. "Ik viel voorover met de kin op de grond. Gelukkig heb ik verder niets ernstigs opgelopen."

Boorplatform gezonken bij kust Venezuela

In de Caribische Zee, voor de kust van Venezuela, is het boorplatform Aban Pearl gezonken. Op het platform waren 95 werknemers aanwezig die allemaal zijn gered. De Aban Pearl deed proefboringen naar gas in het gebied. De president van Venezuela, Hugo Chavéz, heeft gezegd dat er geen reden is voor paniek. Volgens het ministerie van Energie en Olie is er geen gevaar voor het milieu.

Afgelopen maand zonk een boorplatform van het olieconcern BP in de Golf van Mexico voor de kust van de Verenigde Staten waardoor elke dag duizenden liters olie de zee instromen. Olieconcern BP onderneemt vandaag weer een poging met de koepel die de olielekken moet gaan dichten, eerdere pogingen faalden.

 

Partizan Belgrado kampioen van Servië

Partizan Belgrado is opnieuw kampioen geworden van Servië. De ploeg behaalde daarmee het derde landskampioenschap in drie jaar. Met nog één speelronde te gaan kan concurrent en stadsgenoot Rode Ster Belgrado de koploper niet meer inhalen.

Partizan won zelf met 0-3 van OFK Belgrado en zag Rode Ster Belgrado met 1-3 verliezen van BSK Borca. Daardoor werd de ploeg voor de 22e keer in de historie kampioen van Servië. Partizan won zeventien maal de landstitel van Joegoslavië, tweemaal van Servië en Montenegro en dit was de derde maal dat het kampioenschap in Servië werd behaald.

Al na acht minuten bracht de Braziliaan Cleo de kersverse landskampioen aan een voorsprong. In de slotminuten breidden Brana Ilic en Radoslav Petrovic de score uit naar 0-3. Voor aanvang bedroeg de voorsprong op Rode Ster al vier punten. De nederlaag van de concurrent deed er daarom niet meer toe.

Noord-Korea heeft WK-selectie al rond

Bondscoach Jong-Hun Kim heeft zijn Noord-Koreaanse selectie voor het WK in Zuid-Afrika wereldkundig gemaakt. De keuzeheer liet negen spelers van de voorselectie afvallen. De selectie bestaat nu uit 23 spelers, waarvan er drie over de landsgrenzen actief zijn.

An Yong Hak (Omiya Ardija), Jong Tae Se (Kawasaki Frontale) en Hong Yong Jo (FK Rostov) hebben de keuzeheer van hun meerwaarde kunnen overtuigen. Dat gold niet voor middenvelder Kuk-Jin Kim van het Zwitserse FC Wil en eveneens middenvelder Yong-Jun Kim van Chengdu Blades uit China.


 
WK-selectie Noord-Korea


Doel: Kim Myong Won (Amrokgang), Myong-Guk Ri (Pyongyang), Kim Myong Gil (Amrokgang)

Verdediging: Cha Jong Hyok (Amrokgang), Ji Yun Nam (April 25), Kim Yong Jun (Pyongyang City), Nam Song Chol (April 25), Pak Chol Jin (Amrokgang), Pak Nam Chol (Amrokgang), Ri Jun Il (Sobaeksu), Ri Kwang Chon (April 25) e Ri Kwang Hyok (Kyonggongop)

Middenveld: An Yong Hak (Omiya Ardija), Choe Kum Chol (April 25), Kim Kyong Il (Rimyongsu), Mun In Guk (April 25), Pak Nam Chol (April 25), Pak Sung Hyok (Sobaeksu)

Aanval: An Chol Hyok (Rimyongsu), Hong Yong Jo (FK Rostov), Jong Tae Se (Kawasaki Frontale), Kim Kum Il (April 25) en Ri Chol Myong (Pyongyang City)

Onlive komt naar de UK

OnLive, het revolutionaire systeem dat consoles en PC's voor gamen overbodig moet maken, zal ook verschijnen in het Verenigd Koninkrijk. Dat is vandaag bekend gemaakt.

Het was al bekend dat OnLive deze zomer in de Verenigde Staten uit zou komen, maar over een Europese release was nooit gesproken. We weten nu in ieder geval dat het in de UK uit gaat komen, helaas is een releasedatum nog niet bekend gemaakt.

British Telecom heeft al een samenwerkingsverband gelegd met OnLive en een klein deel van de aandelen van het bedrijf gekocht. 2,6% om precies te zijn. OnLive zal niet alleen beschikbaar zijn voor British Telecom gebruikers, maar voor iedereen. Wel heeft British Telecom de rechten op exclusieve bundels. 

'Sint-Truiden wil PSV'er Wuytens in ruil voor Mignolet'

Sint-Truiden heeft belangstelling voor Stijn Wuytens. De middenvelder staat momenteel onder contract bij PSV en moet betrokken worden in een ruil met doelman Simon Mignolet, zo meldt Voetbal België.

Bij PSV heeft Wuytens nog een contract tot medio 2012, maar hij hoeft in Eindhoven niet te rekenen op veel speelminuten. Dit seizoen kwam de jongeling zes keer in actie voor de ploeg van trainer Fred Rutten, met name als invaller. Tot scoren kwam hij in die duels niet.

De Eindhovenaren hebben al geruime tijd interesse in Mignolet, die reeds heeft rondgekeken bij PSV. De Belgische sluitpost kan ook rekenen op belangstelling van Sunderland en Udinese.

Mocht Wuytens niet naar Sint-Truiden vertrekken, dan richt de club haar vizier op Yannick Rymenants. De buitenspeler speelt momenteel in de jeugd van PSV. Dit seizoen speelde de Belg zijn wedstrijd in het shirt van Jong PSV.

[Giro] Engels deelt in feestvreugde QuickStep

Addy Engels neemt al voor de achtste keer deel aan de Giro d'Italia, maar nooit kende hij met zijn ploeg zo'n flitsende start als dit jaar.

"Natuurlijk zijn er successen geweest, bijvoorbeeld met Paolo Bettini", lachte de 32-jarige renner van QuickStep. "Maar dat we binnen enkele dagen al twee ritzeges op zak hebben, is wel uniek ja."

Engels had even daarvoor zijn ploeggenoot Jerome Pineau mogen feliciteren, die in de straten van Novi Ligure zijn twee medevluchters en het aanstormende peloton net voor was gebleven. Maandag mocht Wouter Weylandt na zijn ritzege in Middelburg al de champagne ontkurken.

Dat QuickStep met bescheiden ambities aan de Giro is begonnen, maakt het succes volgens Engels extra leuk. "Zo'n start had natuurlijk helemaal niemand verwacht", beaamde de Drent. "Als er al sprake was van druk, is die nu in ieder geval helemaal verdwenen."

Ook zelf hoopt Engels deze Giro nog een keer de aandacht op zich te vestigen. "Ik ben hier vooral om de ploeg te ondersteunen, maar wil zeker nog wel iets proberen." Volgens de renner, die eerder twee keer namens Rabobank deelnam aan de Giro, moeten we daarvoor nog wel even geduld hebben. "Ik ben in een grote ronde nu eenmaal geen renner van de eerste dagen."

Alles wees er aanvankelijk op dat de rit tussen Novara en Novi Ligure in een massasprint zou eindigen, maar het peloton draaide net iets te laat de gashendel open om vluchters Pineau, Julien Fouchard en Yukiya Arashiro terug te pakken. "Fouchard had geen energie meer over en Arashiro had zijn zenuwen niet in bedwang", verklaarde Pineau zijn overwinning.

Zijn eerste zege in een grote ronde deed Pineau zichtbaar goed. "Ik heb nu echt bewezen een grote renner te zijn", jubelde de Fransman, die het extra bijzonder vond dat hij uitgerekend in de plaats waar de legendarische Italiaanse renner Fausto Coppi de laatste jaren van zijn leven doorbracht, zijn succes mocht vieren "Ik win in de streek van Coppi op een fiets van Eddy Merckx. Dit is echt een magische dag"

Ninja schopt 3 overvallers ziekenhuis in

Een 58-jarige Zuid-Afrikaan heeft dinsdagmiddag drie overvallers laten voelen dat er met hem niet te spotten valt. De man, expert in vechtsporten en in het bezit van de zevende dan karate, heeft hen alle drie het ziekenhuis in geslagen.

Willie Botha was in Nelspruit op weg naar een drogist om pijnstillers op te halen voor zijn vrouw. Op de terugweg sprongen er drie mannen uit de bosjes die probeerden zijn gsm te stelen. Botha bedacht zich niet en sloeg de eerste zo hard op zijn bek, dat deze er een ontzette kaak aan overhield. Om hem helemaal uit te schakelen, kreeg de overvaller nog een schop tussen zijn benen.

De tweede overvaller werd met een stuk hout buiten westen geslagen. De derde overvaller wilde de benen nemen, maar kwam op zijn weg een voorbijganger tegen. Het verslagen drietal is opgenomen in het ziekenhuis. Botha is niet van plan aangifte te doen bij de politie. "Zij hebben hun lesje wel geleerd", oordeelt de oude baas.

Senna kampt met beschadigd chassis

Bruno Senna heeft niet kunnen genieten van zijn Formule 1-debuut in Monaco. De Braziliaanse Hispania-coureur kampt met een beschadigd chassis, waardoor hij veel tijd op de andere rijders verliest.

De bolide van Senna liep de beschadigingen vorige week in Spanje op. Hij was de langzaamste in de kwalificatie en in de race verging het de Braziliaan niet veel beter doordat hij zijn auto in de eerste ronde al in het grind neerzette. De HRT-rijder zei tegen Auto Hebdo dat de oorzaak van de problemen nog altijd niet gevonden is, waardoor hij dit weekend in Monte Carlo een lang weekend tegemoet gaat. Vandaag gaf Senna ruim zeven seconden toe op snelste man Fernando Alonso en ruim 2 seconden op teamgenoot Karun Chandhok.

Ulderink: "We zijn er nog niet"

In de strijd om degradatie/promotie won Go Ahead Eagles de eerste wedstrijd vanmiddag thuis tegen Willem II met 1-0. Koen van der Biezen scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd.

De trainer van Go Ahead, Andries Ulderink, zei na afloop van de wedstrijd dat hij weigerde om de vlag al in top te hangen. "We zijn er nog lang niet. We moeten ons blijven focussen, want het wordt zondag ongetwijfeld een andere wedstrijd tegen een Willem II dat vecht voor de laatste kans om in de eredivisie te blijven."

[NHL Playoffs] Flyers dwingen game 7 af

De Philadelphia Flyers zijn hard op weg om iets te presteren dat al ruim dertig jaar niemand gelukt is: terugkomen van een 3-0 achterstand in een playoffserie om hem vervolgens te winnen. Met deze 2-1 overwinning op de Boston Bruins brengen zij de stand op 3-3, waardoor een beslissende zevende wedstrijd nodig is om te bepalen welke ploeg het tegen de Montreal Canadiens mag opnemen in de eastern conference finals.

Man van de wedstrijd werd Flyer-captain Mike Richards, die een goal maakte en een assist gaf. Goalie Michael Leighton, die zijn eerste wedstrijd in de playoff als starter op het formulier stond, maakte 30 reddingen uit 31 schoten op doel. Leighton had voorafgaand aan de vorige wedstrijd, waarin hij de geblesseerde Brian Boucher halverwege moest vervangen al ruim twee maanden niet gespeeld vanwege een enkelblessure. Danny Briere maakte de tweede goal voor de Flyers, terwijl voor Boston Milan Lucic scoorde.

De wedstrijd ging continue gelijk op met kansen voor beide teams, maar de Flyers waren iets gelukkiger in de uitvoering waardoor zij na twee perioden op een 2-0 voorsprong stonden. In de derde periode speelden de Flyers duidelijk op safe en speelden zij zodra het kon de puck uit de verdedigingszone vandaan, zonder de mogelijkheid tot het opzetten van een eigen aanval. Dit resulteerde erin dat de Bruins pas een minuut voor tijd de gelijkmaker konden maken, te laat om de Flyers nog van de overwinning af te houden.

De Treffers en AFC openen met gelijkspel

De Treffers en AFC openden vanmiddag de kampioenscompetitie bij de zondagamateurs. In Groesbeek eindigde het treffen tussen de kampioen van de Hoofdklasse C en de kampioen van de Hoofdklasse A onbeslist. Na negentig minuten stond er 1-1 op het scorebord.

De Treffers was de betere ploeg, maar kon niet echt door de Amsterdamse defensie breken. Tegelijkertijd was AFC in de tegenstoot gevaarlijker dan de thuisploeg. Net toen beide ploegen dachten met 0-0 te gaan rusten, schoot Steve Kenepa in blessuretijd van de eerste helft de 0-1 achter doelman Erik Makaay.

In de tweede helft ging De Treffers op zoek naar de gelijkmaker. AFC-doelman Raymon van Emmerik en de paal stonden deze lange tijd in de weg, maar tien minuten voor tijd was het dan toch raak. Rik van de Langenberg maakte gelijk. Het bleef 1-1, waarna De Treffers wel de strafschoppenserie won na afloop. Als beide teams aan het eind van de rit gelijk eindigen, brengt deze serie de beslissing. Zondag mag AFC in eigen huis de tweede wedstrijd spelen. Dan komt Gemert, de kampioen van de Hoofdklasse B, naar Amsterdam.

STAND

1. AFC 1-1 (0)
2. De Treffers 1-1 (0)
3. Gemert 0-0

[NHL Playoffs] Canadiens schakelen Penguins uit

De als achtste geplaatste Montreal Canadiens hebben voor een daverende verrassing gezorgd door de Pittsburgh Penguins, de verdedigend kampioenen, uit te schakelen in de playoffs om de Stanley Cup. Na een snelle 4-0 voorsprong speelden zij de wedstrijd uit naar een 5-2 eindstand, waarmee zij zich plaatsten voor de eastern conference finals.

Goalie Jaroslav Halak was wederom de grootste plaaggeest voor de Penguins. Hij stopte 37 van de 39 schoten op doel, waaronder enkele schoten van zeer dichtbij die vrijwel zekere treffers waren. Vroeg in de wedstrijd zorgde dat voor een flinke deuk in het zelfvertrouwen van de Penguins, die na de snelle achterstand een nerveuze indruk maakten.

Al na 30 seconden lag de puck al achter de matig keepende Penguins-goalie Marc-Andre Fleury. Brian Gionta veranderde een backhand-schot van PK Subban van richting. De Penguins hadden vervolgens moeite om het spel te maken tegen de Canadiens die achterover leunden en vertrouwden op goalie Halak en enkele snelle uitbraken. De 2-0 van Dominic Moore kwam echter niet uit een uitbraak maar een knap schot uit de draai.

In de tweede periode kregen de Canadiens het publiek stil door na drie en een halve minuut spelen via Michael Cammalleri op 3-0 te komen en anderhalve minuut later shorthanded zelfs de 4-0 te scoren. Bij de 4-0 kon Travis Moen zo tussen de verdediging van de Penguins door schaatsen zonder te worden aangevallen. Na de 4-0 werd goalie Fleury vervangen door Brent Johnson. Deze deed het iets beter dan zijn collega, maar het was niet voldoende voor de overwinning.

De Penguins kwamen in de tweede periode namelijk nog wel terug tot 4-2 waardoor het publiek er toch ngo maar eens goed voor ging zitten, maar halverwege de derde periode maakte Brian Gionta een einde aan alle hoop op een overwinning door de 5-2 te scoren. Hij tikte in de powerplay knap de puck vanuit de lucht binnen na een hoog opspringende pass van Cammalleri. Dit bleef uiteindelijk ook de eindstand.

Ook ART schrijft zich in voor 2011

Het GP2 Series-team ART wil volgend seizoen in de Formule 1 uitkomen. Daarvoor heeft het Franse bedrijf zich bij de FIA gemeld. Naast de GP2 Series doet het ART van Nicolas Todt ook mee in de F3 Euroseries en in de GP3 Series.

De inschrijving voor het jaar 2011 sloot op 15 april en naar verwachting zal de FIA haar beslissing eind juli bekend gaan maken. "We wilden onze bereidheid om in te schrijven voor de Formule 1 tot vandaag niet bekend maken om ons op de best mogelijke manier voor te bereiden op deze complexe materie en onze huidige activiteiten niet te verstoren," zei mede-oprichter Frederic Vasseur.

ART krijgt concurrentie van Epsilon Euskadi, Durango en Stefan GP die zich ook ingeschreven hebben. Cypher Group heeft zich ook bij de FIA gemeld, maar de Amerikanen willen hun inschrijving alleen doorzetten als ze het budget voor 2011 rond krijgen.

Launchtrailer Red Dead Redemption laat ons het Westen herleven

Red Dead Redemption is klaar en ligt volgende week in de schappen en om dat te vieren heeft Rockstar de launchtrailer voor zijn langverwachte Westerngame uitgebracht. Hierin vertelt de hoofdrolspeler John Marston zijn verhaal en waarom hij hele steden aan het vermoorden is.

In Red Dead Redemption speel jij als John Marston, die achter is gelaten door zijn eigen 'gang' nadat hij was neergeschoten. Hij is nu uit op wraak op al zijn oude vrienden. Dit speelt zich allemaal af in het 'Wilde Westen' van 1908. Red Dead Redemption ligt op 21 mei in de winkels voor de PlayStation 3 en de Xbox 360. Hieronder is de launchtrailer te zien.

 

Informatie over Sony's financiële jaar

Sony heeft een aantal cijfers bekendgemaakt nadat hun financiële jaar is afgelopen op 31 maart.

- De Playstation 3 heeft in het laatste jaar 13 miljoen consoles verkocht, een verhoging van 3 miljoen jaar op jaar.

- De PSP-verkopen zijn van 14.1 miljoen gedaald naar 9.9 miljoen in het afgelopen jaar.

- De PS2-verkopen zijn van 7.9 miljoen gedaald naar 7.3 miljoen in het afgelopen jaar.

- PS3-softwareverkopen zijn gestegen van 103.7 miljoen naar 115.3 miljoen in het afgelopen jaar.

- PSP-softwareverkopen zijn gedaald van 50.3 miljoen naar 44.3 miljoen in het laatste jaar.

- PS2-softwareverkopen zijn gedaald van 83.5 miljoen naar 35.7 miljoen in het laatste jaar.

Sony verwacht dat de softwareverkopen het komende jaar gelijk zullen blijven aan het afgelopen jaar, Sony heeft ook aangegeven te verwachten meer geld te gaan verdienen komend jaar.
Sony heeft aangegeven het komende jaar met meer producten te komen en deze "agressief" aan de man zal gaan brengen, het zou gaan om 3D-apparatuur, netwerkdiensten en andere nieuwe dingen om de groei in de toekomst zeker te stellen.

De gamedivisie van Sony heeft het afgelopen jaar $890 miljoen verlies gedraaid, dit is $48.6 miljoen minder dan het jaar daarvoor. Sony is als bedrijf het afgelopen financiële jaar met groene cijfers beëindigd, $536.4 miljoen om precies te zijn.

 

Sony Logo

Busje vol seksspeeltjes gejat

De politie van Plymouth Township, in de Amerikaanse staat Michigan, is naarstig op zoek naar een partij seksspeeltjes. Deze vormden de lading van een busje, dat maandag samen met de speeltjes werd gestolen.

Toen werknemers van Lover's Lane maandagochtend op hun werk kwamen, zagen ze dat een busje met daarin voor ruim tienduizend dollar aan seksspeeltjes was verdwenen. Gelukkig trof de politie diezelfde middag het busje in een steegje aan.

Helaas bleek de inhoud te zijn verdwenen. Het busje bleek zelf ook niet ongehavend uit de strijd te zijn gekomen. Zowel de deur aan de passagierszijde als de stuurkolom zijn beschadigd. De politie kan de inhoud van het busje helaas niet achterhalen.

[Upd]Nieuwe Modern Warfare 2 DLC op komst

Activision heeft de datum bekend gemaakt voor de nieuwe DLC-maps voor Call of Duty Modern Warfare 2. Het zal hier gaan om het Resurgence Pack en die moet op 3 juni uitkomen voor de Xbox 360, een maand later volgen de PS3 en de PC.

In het Resurgence Pack zitten vijf nieuwe maps. De prijs is ook niet bekend, maar aangezien de Stimulus Package dezelfde content had, zal het hier waarschijnlijk ook gaan om dezelfde prijs, namelijk 1200 MS points of 15 euro. Om de DLC te vieren zullen er twee 'Double-XP weekends' komen, namelijk op 28 mei en op 4 juni. De DLC zal hoogstwaarschijnlijk rond 3 juli ook beschikbaar zijn voor de PC en de PlayStation 3.

Update:

Inmiddels zijn er details over de desbetreffende maps:

"Carnival – Desolate amusement park with excellent vantage points for snipers. It's "unlike anything we've ever done before," said Bowling. The map takes place during the daytime and includes all original art and model assets. Bowling added that the team really wanted to include this in the first map pack, but the team needed additional time for polish. It's a fairly large map and includes many set pieces, such as roller-coasters, a fun house, and bumper cars.

Trailer Park – Contains tight corridors and condensed areas. Very maze-like with obvious choke points. In context of the game, this map is the living quarters for the people who run the Boneyard level found in Modern Warfare 2's singleplayer campaign. The Boneyard will be viewable in the background.


Fuel – Completely unique from the other maps. The setting is an oil refinery and is split into two sections. One area is wide-open for snipers and the other half is a large warehouse with tight corridors. This map is almost as big as Overgrown from Call of Duty 4.


The two old maps are:


Vacant - Wide-open Russian complex and includes new visuals and details.


Strike - Urban town.
"

MW2

[Gerucht] PSP2 op komst?

Het gerucht gaat dat Sony al een tijd bezig is met de productie van een nieuwe PSP. Dit keer zou het niet gaan om een kleine verbetering zoals met de PSPGo, maar om de PSP2. Sony zou de PSP2 bekend maken op de aankomende E3 in juni.

Een senior in de gameindustrie zegt dat er veel geld apart wordt gehouden bij twee grote publishers voor het vierde kwartaal van dit jaar, waarbij één van die publishers duidelijk heeft gemaakt in een magazine dat het wacht op de aankondiging van Sony over de toekomstplannen van de PSP tijdens de E3. De PSP is op dit moment al zes jaar oud en heeft in die tijd veel nieuwe versies gekregen. Zo kwam er de PSP2000, PSP3000 en de PSPGo. Opvallend was dat van al die versies het al lang en breed was uitgelekt dat zij kwamen, maar van de PSP2 is op dit moment nog geen enkel spoor ontdekt.

Of de PSP2 echt komt moeten wij wachten op 15 juni, dan zal Sony zijn perspraatje houden tijdens de E3.

PSP2
Binnenkort in de winkels?

 

Nadal naar kwartfinale Madrid

Rafael Nadal heeft zich zonder noemenswaardige problemen geplaatst voor de kwartfinale van het Masters Series-toernooi van Madrid. De Spanjaard was in twee sets te sterk voor de Amerikaan John Isner. Het werd 7-5 en 6-4 in het voordeel van de als tweede geplaatste Nadal.

In totaal kreeg Nadal maar twee breekkansen op de service van Isner, die elf aces sloeg. Nadal wist deze allebei direct te benutten. Zelf kreeg Nadal geen een breekkans tegen en plaatste zich zo vrij eenvoudig voor de kwartfinales. Daarin treft Nadal de winnaar van de wedstrijd tussen Gael Monfils en Guillermo Garcia-Lopez.

's Werelds oudste dildo gevonden in Duitsland

Onze oosterburen waren er vroeg bij. Wetenschappers hebben nabij het Duitse Ulm twaalf stukken van naar verluidt de oudste dildo ter wereld gevonden. Volgens de onderzoekers is de stenen fallus zeker 28.000 jaar oud.

Het seksspeeltje is aangetroffen in een grot in de buurt van het Zuid-Duitse Ulm. Na de ontdekking werden de delen voor onderzoek overgebracht naar de universiteit van Tübingen.

Volgens de wetenschappers was de dildo nog multifunctioneel ook. Indien deze niet werd gebruikt voor het genot van vrouwen in het Stenen Tijdperk, gebruikte men het twintig centimer lange voorwerp om het vuur mee aan te maken. De grootte, de vorm en de ringen op het ding wijzen erop dat het een seksspeeltje moet zijn geweest.

De archeologen zijn blij verrast door de vondst. Fallussymbolen uit die tijd komen sporadisch voor, terwijl overal weelderige afbeeldingen van rondborstige vrouwen zijn aangetroffen. Volgens de onderzoekers is de dildo wegens het vele gebruik stukgegaan en weggegooid.

Acrobatiek in nieuwe Prince of Persia-trailer

Prince of Persia: The Forgotten Sands komt 21 mei uit op de Xbox 360, PS3 en Wii en zal op 4 juini uitkomen voor de PC. Omdat we wat dichterbij komen bij de releasedatum heeft Ubisoft een nieuwe trailer uitgegeven met gameplay.

In de trailer zien we hoe de prins met behulp van drie van de vier elementen in combinatie met zijn krachten om de tijd te manipuleren zich door levels heen kan werken. Elk element zal een bepaalde kracht krijgen en in de trailer zien we hoe deze werkt.
De volgende krachten zien we in de trailer:

Water: Maak van water een vast object en klim, loop en slinger erop los.
Aarde: Gebouwen en objecten komen tevoorschijn waardoor je pad nog duidelijker wordt.
Wind: Spring in de lucht en schiet met geweldige snelheden naar je vijanden om deze te verrassen.

Helaas ontbreekt vuur in de trailer, onbekend is of dit bewust is gedaan en waarom.

 

Handbalbeker voor Volendam

Handbalclub Volendam heeft zijn derde prijs van het jaar te pakken. In de finale van de beker in Almere werd Aalsmeer met 30-25 opzij gezet. Eerder dit jaar won Volendam al de Supercup en de BeNeLiga. Later maakt de ploeg ook nog kans op het landskampioenschap, waar men vanaf zondag met E&O om zal gaan strijden.

Voor rust bleef het lang spannend in het Topsportcentrum. Aan het eind wist Volendam een kleine voorsprong te nemen en ging het rusten met een 14-12 voorsprong. Na rust ging Volendam verder en had het in no-time een voorsprong van acht punten. Aalsmeer wist wel iets terug te komen, maar na 60 minuten stond toch een eindstand van 30-25 op het bord.

Stevens kampioen met Salzburg

Huub Stevens is er in geslaagd om met Red Bull Salzburg de titel in Oostenrijk te verlengen. De koploper wist vandaag met 2-0 te winnen van Sturm Graz, waardoor het kampioenschap binnen is.

Stevens was afgelopen zondag woedend dat Salzburg in de wedstrijd tegen directe concurrent Austra Wien geen punt wist te pakken. Die partij werd door een in blessuretijd afgekeurde treffer van Salzburg 1-0 voor Austria dat hierdoor de titelkansen levend hield.

Tegen Sturm Graz was het Simon Cziommer die de regerend landskampioen al snel op voorsprong zette. Roman Wallner verdubbelde twee minuten later de marge, waardoor het verlengen van de titel die Co Adriaanse behaalde een feit was.

Uitslag Excelsior - Sparta Rotterdam

Het play-off-duel tussen Excelsior en Sparta Rotterdam is in een doelpuntloos gelijkspel geëindigd. De twee Rotterdamse ploegen zullen zondag a.s. dus uit moeten gaan maken wie volgend seizoen in de Eredivisie speelt.

Op basis van de wedstrijd van vandaag zou je kunnen zeggen dat beide ploegen in de Jupiler League thuis horen. De bal was meer in de lucht dan op de grond en ook het aantal overtredingen loog er niet om, namelijk 50. Goede aanvallen werden al helemaal niet op de mat gelegd.

Sparta Rotterdam was uiteindelijk het dichtst bij een treffer, maar Lerin Duarte kopte de bal op de paal. Enkele minuten daarvoor apelleerde Excelsior voor een penalty. Erik Falkenburg ging in de zestien op de voet van Tim Vincken staan. Arbiter Kuipers wilde er niet aan en oordeelde dat de speler van Sparta te gewillig naar het gras ging.

In het laatste kwartier voerde Excelsior de druk nog wel wat op, maar dat was niet voldoende om een zege te forceren.

Alonso: "Bandenaanpak Ferrari is juist"

Fernando Alonso denkt dat de bandenaanpak die Ferrari voor dit jaar gekozen heeft de juiste is. De scharlaken bolides kunnen tijdens de kwalificatie niet het uiterste van het rubber vergen, maar in de langere runs gaat de F10 goed om de banden.

"We zorgen met onze auto goed voor de banden, wat belangrijk is in races. Het lastigste is het opwarmen voor het eerste rondje en daar laten we nog wat liggen," zei Alonso. "Maar er zijn Grands Prix waarbij de bandenslijtage in de race hoog is en in die omstandigheden hebben we een voordeel, omdat onze auto goed voor de banden zorgt. Hierdoor zal het in sommige weekenden lastiger zijn en daarom werken Felipe (Massa, red.) en ik goed samen om te kijken wat we in die weekenden moeten doen en in anderen moeten laten."

Twitter redt poepende man zonder wc-papier

Twitteraar naika_tei bevond zich vorige week in een benarde positie. De Japanse anime-DJ had net zijn behoefte gedaan op het mannentoilet van een elektronicawinkel in Akihabara, toen hij bemerkte dat het toiletpapier op was. Uit pure wanhoop verzond hij een noodkreet via Twitter.

"[Dringend nodig] toiletpapier op het toilet op de derde verdieping van Akiba Yodobashi", twitterde de Japanner. Bang om alsnog met een smerige onderbroek door de stad te moeten lopen, stuurde hij vijf minuten later een tweede tweet de wereld in.

En dat hielp. Achttien minuten later stond op de bewuste Twitterpagina het volgende te lezen: "Het wc-papier is veilig aangekomen! Hartelijk bedankt!"


In de jaren negentig bestond Twitter helaas nog niet...

Pachter: Sony wint, Nintendo verliest

Analist Michael Pachter heeft zijn mening gegeven over de komende E3, volgens hem zal Nintendo de grote verliezer worden, tenzij ze iets geweldigs laten zien zoals de 3DS. Sony zal volgens Pachter de grote winnaar worden maar Microsoft mogen we zeker niet vergeten, die zal het ook zeker goed gaan doen. Pachter heeft in een interview zijn meningen geuit en hieronder kan je zijn meningen over verschillende zaken lezen.

"Nintendo staat op het punt zijn dominantie te verliezen, want ik geloof eerlijk dat de Sony Move de Wii HD is."

"Ik heb gezegd dat er een Wii HD zou komen, deze zal ook komen alleen staat er PS3 op de doos"

"Het wordt ook makkelijk voor Sony om te gaan zeggen: "Heb je een Wii, wil je HD games spelen op je HD tv scherm? Wij hebben die games voor de PS3"

"Sony wordt de winnaar en Nintendo de grote verliezer aan de console-zijde. Niemand wordt enthousiast van de Wii Vitality Sensor en mensen zullen alleen om de 3DS geven, maar alles waar we om geven bij deze handheld is al uitgelekt of weten we nu al"

"Mensen zullen Microsoft beter vinden dan we denken, Microsoft geeft niks om de gaming community met Natal, ze geven om de vriendinnen en moeders van de gaming community"

"Ik geloof dat de pers het doel van Natal compleet gemist heeft, Natal zal niet worden om zogenaamd een geweer vast te houden in de nieuwe Call of Duty, nee Natal gaat gebruiikt worden door je moeder om via Netflix films te downloaden want dat is minder intimiderend"

"Het stoere aan Natal is de stem besturing; Xbox On klinkt gewoon stoer en mensen zullen dit waarderen als ze ermee te maken krijgen"

"Als de 3DS net zo cool wordt als die kleine 3D point and click camera's zullen mensen wel enthousiast worden"

"Als de DS XL al $189 kost, wat zal de 3DS gaan kosten dan? $300? Misschien dat ze dat zullen doen maar het wordt een lastige aankoop voor mij"

"De 3DS komt goed uit voor Nintendo maar als ze hem voor de feestdagen uitgeven ben ik bang dat er weinig DS XL zal verkopen die periode"

"Op langer termijn zal Nintendo er echt slecht uit gaan zien zodra Apple de iPhone gaat doorduwen voor spellen, dit gaan ze al met de feestdagen doen"

"Nintendo zal een slecht jaar krijgen maar door de 3DS zullen ze er goed uitzien op de E3"

"De komende E3 zal meer over hardware gaan dan normaal"

Pachter
Natal is voor je moeder

Uitslagen hockey Rabo Hoofdklasse 13/05/2010

In de Rabo Hoofdklasse werd vandaag gehockeyd door de heren. De heren spelen deze week ook nog op zondag. Bij de dames zijjn aankomend weekend de tweede en eventuele beslissingswedstrijd in de play-offs. Hieronder vind je de uitslagen, topscorers, stand en het komende programma.

Uitslagen Rabo Hoofdklasse, dames

De dames van Den Bosch en Laren spelen op zaterdag 15 mei de tweede finale van de play-offs om het kampioenschap. Kampong en Amsterdam verloren vorige week de halve finales van respectievelijk Den Bosch en Laren. Op 9 mei was de eerste finale tussen Laren en Den Bosch, die de Brabanste club won na een 1-1 stand met strafballen. Eventueel wordt op zondag 16 mei de beslissingswedstrijd gespeeld in een best-of-threeserie.



Uitslagen Rabo Hoofdklasse, heren

HGC - Oranje-Zwart 2-2 (1-1)
6' Niek van der Schoot 0-1
30' Ashley Jackson 1-1 (sc)
49' Bob de Voogd 1-2
50' Ashley Jackson 2-2 (sc)

Laren - Pinoké 6-3 (3-0)
7' Luke Doerner 1-0 (sc)
17' Steven Faay 2-0
25' Eddie Ockenden 3-0
36' Luke Doerner 4-0 (sc)
45' Eddie Ockenden 5-0
48' Song Yi 5-1 (sc)
57' Foeke Nauta 5-2
61' Song Yi 5-3 (sc)
67' Luke Doerner 6-3 (sb)

Den Bosch - Bloemendaal 2-7 (1-5)
8' Ronald Brouwer 0-1
11' Olmer Meijer 0-2 (sc)
19' Teun de Nooijer 0-3 (sc)
22' Bas Campbell 1-3
32' Roel Bovendeert 1-4
35' Jamie Dwyer 1-5
37' Ronald Brouwer 1-6 (sb)
63' Teun de Nooijer 1-7
70' Joost van de Vijfeijken 2-7 (sc)

Kampong - Hurley 2-1 (1-0)
23' Melchior Looijen 1-0 (sc)
36' Jesse Heijtel 1-1
70' Bruno van den Bosch 2-1

SCHC - Rotterdam 5-2 (1-1)
9' Willem Hertzberger 0-1
35' Pedro Ibarra 1-1 (sc)
41' Rogier Hofman 2-1 (sc)
46' Jeroen Hertzberger 2-2
48' Robbert van de Peppel 3-2
67' Jaap Bouwens 4-2
70' Minck Hermans 5-2

Amsterdam - Tilburg 5-1 (3-0)
6' Robert Tigges 1-0
16' Mirco Pruyser 2-0
23' Leon Hemminga 3-0
60' Mirco Pruyser 4-0
67' Wouter Hermkens 4-1 (sc)
69' Taeke Taekema 5-1 (sc)

Topscorers heren

Pos. Naam Club Goals
1 Ashley Jackson HGC 28
2 Mink van der Weerden Oranje-Zwart 25
3 Melchior Looijen Kampong 23
4 Mark Gleghorne Den Bosch 20
= Roderick Weusthof SCHC 20
6 Jeroen Hertzberger Rotterdam 18
= Luke Doerner Laren 18
8 Wouter Hermkens Tilburg 16
= Teun de Nooijer Bloemendaal 16
10 Song Yi Pinoké 15


Stand heren

Pos. Club Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren Voor Tegen Punten
1 HGC 21 13 7 1 71 47 46
2 Bloemendaal 21 14 3 4 66 42 45
3 Laren 21 12 2 7 63 53 38
4 Oranje-Zwart 21 11 4 6 63 45 37
5 Amsterdam 21 10 4 7 51 45 34
6 Kampong 21 9 5 7 66 60 32
7 Rotterdam 21 8 7 6 63 50 31
8 Den Bosch 21 6 5 10 54 62 23
9 Pinoké 21 5 6 10 54 67 21
10 Tilburg 21 4 5 12 36 58 17
11 SCHC 21 2 7 12 41 67 13
12 Hurley 21 2 5 14 33 65 11



Programma week 19

Dames

Datum Thuisclub Uitclub Bijzonderheden
Zaterdag 15 mei Den Bosch Laren Play-offs finale
Zondag 16 mei Den Bosch Laren Play-offs finale*

*) Eventuele beslissingswedstrijd in best-of-threeserie


Programma week 19

Heren

Datum Thuisclub Uitclub
Zondag 16 mei Oranje-Zwart Kampong
Zondag 16 mei Pinoké Den Bosch
Zondag 16 mei Tilburg Laren
Zondag 16 mei Hurley SCHC
Zondag 16 mei Bloemendaal HGC
Zondag 16 mei Rotterdam Amsterdam

White Knight Chronicles 2 krijgt Japanse datum en Japanse trailer

Sony Computer Entertainment Japan (SCEJ) heeft vandaag de releasedatum voor de Japanse versie van White Knight Chronicles 2 (WKC2) aangekondigd, de game zal op acht juli uitkomen in Japan. De game, ontwikkeld door Level 5 zal rond de 60 euro gaan kosten of 6980 yen in Japan.

Het eerste deel is pas afgelopen februari in Amerika uitgekomen. SCEJ heeft aangegeven dat degenen die de eerste druk van het tweede deel zullen aanschaffen een code krijgen waarmee ze White Knight Equipment krijgen om te gebruiken voor de online avatars in WKC games online, de items zullen zijn een schild, zwaard en een helm.

Mensen die het tweede deel van WKC kopen zullen de mogelijkheid krijgen om hun spullen, ranks, geld, georama en het uiterlijk van hun avatar uit deel één mee te nemen naar deel 2, wat je je wel moet doen daarvoor is de story mode van het eerste deel uitspelen.

De trailer van deel 2 is volledig in het Japans, dus als iemand Japans kan en begrijpt wat er gezegd en te zien is, laat het weten!

 

MVV-selectie is het zat

MVV lukt het alsmaar niet om haar financiën op orde te krijgen. Nadat eerst het reddingsplan is uitgelekt, willen de spelers dit seizoen geen oefenwedstrijden meer spelen.

De selectiespelers zijn het zat. MVV zou als afsluiting van het seizoen een oefenwedstrijd spelen tegen vijfdeklasseer Schimmert, maar de spelers weigeren deze wedstrijd te spelen. De spelers hebben al maanden geen salaris ontvangen. "Ik heb alles geprobeerd om ze nog te laten spelen", sipt vice-voorzitter Hub Knops tegenover L1. "Maar ze willen alleen nog maar trainen." Waarschijnlijk houden de spelers hun standpunt vol. Schimmert heeft in ieder geval een nieuwe sparringspartner gevonden in SV Meerssen.

Kirgizische aanhangers Bakijev bestormen gebouwen

Tegenstanders van de Kirgizische interim-regering hebben donderdag twee regionale hoofdkantoren van de regering bestormd. In de stad Osj eisten honderden demonstranten de terugkeer van de voormalige gouverneur Mamasadyk Bakirov, een aanhanger van de afgezette president Koermanbek Bakijev die na de revolte begin april zijn post verloor.

Tussen aanhangers en tegenstanders van de interim-regering braken diverse handgemenen uit, waarna een menigte van zo'n vijfhonderd mensen zich toegang verschafte tot het regeringsgebouw en daar, in het kantoor van de gouverneur, Bakirov opnieuw installeerde. "Ik vertegenwoordig de legitieme regering in Osj en ik ben op legale gronden aangesteld als gouverneur, dus mijn terugkeer naar mijn werkplaats is legitiem", zei Bakirov.

Waarnemend gouverneur Sooronbai Jeenbekov zei dat geen poging is ondernomen de menigte tegen te houden om geen gewelddadige situaties te creëren. "Wij blijven met hen onderhandelen en uitleggen dat wat zij doen illegaal is", zei Jeenbekov.

In de zuidelijke stad Jalal-Abad, de stad waar Bakijev vandaan komt, omsingelde eveneens een menigte van zo'n vijfhonderd man een regeringsgebouw. De demonstranten vielen waarnemend gouverneur Bektoer Asanov aan zodra die zich buiten het gebouw begaf. Vervolgens namen zij het gebouw in en hingen een portret op van de afgezette Bakijev.

Bakijev ontvluchtte Kirgizië vorige maand en ging naar Wit-Rusland. De interim-regering wil dat hij wordt uitgeleverd, maar de Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko is daar niet toe bereid.

Vooral in het zuiden van Kirgizië hebben de interim-autoriteiten moeite de vrede te bewaren. Bakijev is afkomstig uit dit deel van het land. Na een gewelddadig treffen tussen regeringstroepen en demonstranten, waarbij 85 mensen de dood vonden, werd Bakijev op 7 april afgezet.

Cypher bevestigt inschrijving voor 2011

De Amerikaanse Cypher Group heeft bevestigd dat het zich bij de FIA gemeld heeft om vanaf het seizoen 2011 deel te gaan nemen aan het Formule 1-wereldkampioenschap. Het Amerikaanse bedrijf wil het dertiende slot op de grid in bezit krijgen.

Cypher meldt dat het "ervaren enigneers, ontwerpers en zakenmensen" aan zich gebonden heeft met als doel om "een succesvol Amerikaans F1-team" op te zetten. Om problemen tegen te gaan wil het bedrijf in de best mogelijke onderdelen op de auto's zetten. Hiervoor is het "in contact met gevestigde fabrikanten van Formule 1-auto's en -onderdelen."

"Onze doelen zijn om uiteindelijk competitief te worden, ongeëvenaard toegang van en interactie met onze fans heeft door hoge standaarden van integriteit samen met het creatieve out-of-the-box denken," zo luidde een verklaring van het bedrijf dat zich alleen definitief in wil schrijven als het budget voor volgend jaar rond is. "We gaan niet meedoen om Amerika, de fans en onszelf voor schut te zetten. We willen Amerika geven wat het verdient."

Bijeenkomst op school overlevende Ruben

Op de school van de 9-jarige Ruben in Tilburg wordt vrijdagmiddag een besloten bijeenkomst gehouden voor leerlingen en ouders. Dit laat een woordvoerder van de gemeente donderdag weten.

De jongen is de enige overlevende van de vliegtuigcrash in Libië, waarbij 103 mensen om het leven kwamen. Onder de slachtoffers waren ook zijn ouders en zijn 11-jarige broer. De bijeenkomst op basisschool Yore is mede door de gemeente georganiseerd. Media zijn niet welkom.

De familie van Ruben heeft gevraagd of de gemeente alle contacten met de media wil verzorgen. Burgemeester Ivo Opstelten heeft al contact met de nabestaanden gehad.

Ruben ligt nog in het ziekenhuis in Tripoli, waar hij werd geopereerd aan breuken aan zijn benen. Hij is nog niet op de hoogte gebracht van de dood van zijn ouders en zijn broer. Een oom en tante zijn donderdagmorgen aangekomen in het ziekenhuis en blijven bij de jongen.

Tegenslag voor Kohler

Martin Kohler werd afgelopen dinsdag aan zijn gebroken sleutelbeen geopereerd. De operatie verliep goed, maar de doktoren hadden nog meer slecht nieuws voor de Zwitser.

Tijdens de operatieve ingreep bleek namelijk dat ook de pols van Kohler was gebroken. "Dat was toch wel even schrikken," liet de renner, die in de tweede etappe van de Giro d'Italia ten val kwam, in een reactie weten. "Mijn hand zit nu in een spalk, die in elk geval zes weken blijft zitten. Het enige wat ik nu kan doen is fietsen op een hometrainer."

Het is nog niet bekend wanneer Kohler zijn rentree in het peloton zal maken, maar de verwachting is dat dit nog enkele maanden gaat duren.

[Giro] Pineau blijft sprinters net voor

Jerome Pineau is de winnaar geworden van de vijfde etappe van de Giro d'Italia. De France renner van Quick Step was na 166 kilometer van Novara naar Novi Ligure de sterkste van een vluchtersgroepje van drie man, die het peloton net voorbleef. Vincenzo Nibali van Liquigas behield de leiding in het algemeen klassement.

De kopgroep van de dag bestond uit vier renners. De ‘bergkoning'Paul Voss (Milram), Yukiya Arashiro (Bouygues Telecom), Jerome Pineau (Quick Step) en Julien Fouchard (Cofidis) reden met zijn vieren vooruit en kregen een maximale voorsprong van zes minuten.

Ondanks dat geen van de vier een gevaar is voor het algemeen klassement, Fouchard stond 104e op ruim elf minuten, zette de ploeg van leider Vincenzo Nibali ,Liquigas, zich op kop. Later werden ze gesteund door de sprintersploegen Lampre (Alessandro Pettachi) en Garmin (Tyler Farrar) en liep de voorsprong al snel terug.

Voss stelde onderweg nog wel even zijn bergtrui veilig, door op beide klimmetjes van de derde categorie als eerste boven te komen. Bovenop de tweede klim, de Passo Coppi, volgde het peloton op een kleine vier minuten met nog 48 kilometer te gaan. Bij het ingaan van de enige plaatselijke ronde in Novi Ligure van 29,7 kilometer was de voorsprong gedaald tot 2:45.

Al snel na de doorkomst liet Voss zijn medevluchters lopen. Ook de voorsprong liep erg snel terug onder impuls van Lampre en Team Columbia, waardoor een massasprint onvermijdelijk bleek. Maar de drie leiders lieten zich niet zomaar inrekenen en hadden op tien kilometer van de streep nog een minuut voorsprong, wat volgens de berekeningen van Herbert Dijkstra een dubbeltje op zijn kant zou moeten worden.

Bij het ingaan van de laatste bocht waren ze nog steeds niet gegrepen en het peloton bleek ook net te laat te komen. Vooraan was Pineau de sterkste in de sprint, voor Fouchard en Arashiro. Op een aantal seconden eindigde Farrar als vierde, voor Greg Henderson van Sky.

Uitslag etappe 5

# Renner Ploeg Tijd
1 Jerome Pineau (Fra) Quick Step 3.45:59
2 Julien Fouchard (Fra) Cofidis z.t.
3 Yukiya Arashiro (Jap) Bouygues z.t.
4 Tyler Farrar (USA) Garmin +0.04
5 Greg Henderson (Nze) Sky z.t.
6 Alessandro Pettachi (Ita) Lampre z.t.
7 Greaeme Brown (Aus) Rabobank z.t.
8 Andre Greipel (Dui) Columbia z.t.

Stand na etappe 5

# Renner Ploeg Tijd
1 Vincenzo Nibali (Ita) Liquigas 14.31:13
2 Ivan Basso (Ita) Liquigas +0.13
3 Valerio Agnoli (Ita) Liquigas +0.20
4 Matthew Goss Columbia +0.26
5 Andre Greipel (Dui) Columbia z.t.
6 Alexandre Vinokourov (Kaz) Astana +0.33
7 Vladimir Karpets (Rus) Katusha +0.39
8 Richie Porte (Ier) Saxobank +0.45

Van Persie pleit opnieuw voor 'grote vier'

Robin van Persie heeft opnieuw geprobeerd om de 'grote vier' in de basis van het Nederlands elftal te krijgen. De speler van Arsenal kwam vanmiddag bij het trainingskamp aan en hield kort daarna zijn betoog.

"Samen zijn wij gewoon ongelooflijk goed", zei de spits van Arsenal. "In die samenstelling kunnen we heel ver komen," aldus Van Persie, die hiermee op zichzelf, Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart en Arjen Robben doelde.

"We hebben allemaal specifieke kwaliteiten. Als daarvan wordt geprofiteerd, is Oranje heel sterk. Als we het echt kunnen opbrengen om voor elkaar te gaan, kunnen we heel ver komen."

Van Persie is vooralsnog de enige van het kwartet dat al met Oranje traint. Sneijer (Internazionale), Robben (Bayern München) en Van der Vaart (Real Madrid) hebben nog verplichtingen bij hun clubs.

Aftrap Nederland - Ghana vervroegd

De Nederlandse voetbalbond (KNVB) heeft zojuist bekend gemaakt dat de aftrap van het oefenduel tussen Oranje en Ghana is vervroegd. Het duel wordt op 1 juni in de Rotterdamse Kuip gespeeld en zou in eerste instantie om 20:45 uur starten, maar begint nu al om 20:30 uur.

Het Nederlands elftal speelt na het treffen met Ghana nog een oefenwedstrijd tegen Hongarije (5 juni) en zal na afloop van deze wedstrijd op het vliegtuig naar Zuid-Afrika stappen.

Hero Brinkman: Ik word niet uit PVV gezet

Hero Brinkman acht het uitgesloten dat hij na de verkiezingen uit de PVV-fractie wordt gezet. Woensdag schreef Theodor Holman in Het Parool dat hij van een adviseur van Geert Wilders gehoord had dat Brinkman de dag na de verkiezingen uit de partij gegooid zou worden. Deze suggestie is volgens Brinkman 'klinkklare onzin'.

"Ik heb geen enkele reden om aan te nemen dat Wilders van plan is om mij na 9 juni uit de partij te zetten. Ik heb ook zelf niet de intentie om me af te scheiden. Het is absoluut flauwekul", aldus Brinkman. Het Tweede Kamerlid gelooft best dat Theodor Holman met iemand heeft gesproken die hem dit verteld heeft, maar deze informatie klopt volgens hem niet.

Brinkman hield maandag in meerdere interviews een pleidooi voor meer democratie binnen de PVV. Hij riep kiezers op om een voorkeurstem op hem uit te brengen als zij dit plan steunden. PVV-leider Geert Wilders reageerde de volgende dag mild op het mediaoffensief van Brinkman, al vond hij het 'niet zo chic' dat dit niet eerst met hem afgestemd was. Doorgaans houdt de PVV-leider de regie over optredens in de media van PVV-Kamerleden strak in handen.

'Ik word niet uit PVV gezet'

Zweden: 'Sha-La-Lie is gruwelijk'

Zweedse Eurovisiesongfestivalexperts vinden het liedje 'Ik ben verliefd (Sha-La-Lie)' van Sieneke helemaal niks. Deze deskundigen laten in het Zweedse tv-programma 'Inför Eurovision Songcontest' hun licht schijnen op de inzendingen voor het Eurovisie Songfestival. Dit keer was Sieneke aan de beurt met haar smartlap.

"Dit is gruwelijk!" was het oordeel van de Zweden, maar daarmee waren ze nog niet klaar. Een greep uit de kritiek: "Ik heb medelijden met haar, ze ziet eruit alsof ze het liedje zelf haat. Dit moet wel geschreven zijn als een grap in een lokale coffeeshop. En dan te bedenken dat dit in vijf verschillende versies is gemaakt! Het is een blij, makkelijk toegankelijk en afschuwelijk nummer. Dat je zoiets een minderjarige aandoet! Is dat niet bij wet verboden? Dit is toch wel het slechtste wat ik ooit gehoord heb."

FOK!ker Knutknuttsson vertaalde deze anekdotes vanuit het Zweeds naar het Nederlands.

Bekijk hier het 'Inför Eurovision Songcontest' vanaf 39.18 waar de Zweden Sieneke en haar liedje beoordelen.

Uitslag Go Ahead Eagles - Willem II

Go Ahead Eagles is er zojuist in geslaagd om met 1-0 van Willem II te winnen. Hierdoor heeft de ploeg uit Deventer komend weekend vooralsnog de beste papieren om naar de Eredivisie te promoveren. De treffer van de Eagles viel ver in blessuretijd en was afkomstig van Koen van der Biezen.

Het aanwezige publiek in Deventer moest lang wachten op een treffer. In de eerste helft werd er niet gescoord en ook in de tweede helft leek het er geruime tijd op dat dit niet zou gebeuren. Eén van de mooiste momenten van de middag was de rentree van Koen van der Biezen.

De spits van Go Ahead Eagles raakte in oktober 2009 zwaar geblesseerd, maar keerde vanmiddag terug op het veld. Niemand had durven dromen dat juist hij die belangrijke treffer voor de ploeg uit Deventer zou maken. De supporters moesten daarvoor wel tot de derde minuut van de blessuretijd wachten, maar gingen daarna uit hun dak.

Komende zondag wordt de return in Tilburg gespeeld. Willem II zal in dat duel alles moeten geven om handhaving in de Eredivisie te bewerkstelligen. Mocht Go Ahead Eagles er in slagen om te winnen, dan keert de formatie na dertien jaar weer terug op het hoogste voetbalniveau.

Uitslag Roda JC - FC Utrecht

FC Utrecht heeft een grote stap gedaan richting de voorronde van de Europa League. De eerste wedstrijd in de finale van de play-offs wonnen de Utrechters vanmiddag met 0-2 bij Roda JC.

Roda-doelman Przemyslaw Tyton zag na een minuut spelen een schot van Tim Cornelisse op zich afkomen en leek deze eenvoudig te kunnen stoppen. Tyton liet de bal echter via zijn handen over zijn lichaam heen over de doellijn stuiteren. Ook in de rest van de eerste helft was Utrecht de betere ploeg. Vlak voor rust kwam het overwicht in uiting in nog een treffer. Ricky van Wolfswinkel zette door op links en gaf een lage voorzet die eenvoudig weggewerkt leek te kunnen worden door Lazslo Bodor. Hij liet de bal echter lopen, waarna Dries Mertens de kans wist te benutten.

In de tweede helft gingen de Limburgers met man en macht op zoek naar de aansluitingstreffer. ze kregen daarvoor ook een aantal mogelijkheden, maar het was FC Utrecht wat de grootste kansen had. Jakob Mulenga was dicht bij de 0-3 maar zijn kopbal ging net naast. Bij een intikker koos Mulenga vervolgens voor de verkeerde voet. Gescoord werd er echter niet meer in de tweede helft.

Aankomende zondag is de return in Utrecht.


Roda JC

0 - 2

FC Utrecht


   2' Cornelisse
 41' Mertens
 
 Gele kaart: Kruiswijk, Junker, (Roda JC), Wuytens, Nesu, V. Wolfswinkel, (FC Utrecht)
 
Stadion: Parkstad Limburg Stadion, Kerkrade
Toeschouwers: 13.544
Arbiter: Braamhaar
 
Opstelling:   Opstelling:
Tyton
Saeijs
De Fauw
Kruiswijk
Bodor
Delorge
Vormer
Hadouir (Lachambre/46)
Janssen
Junker
Skoubo
  Vorm
Cornelisse
Schut
Wuytens
Nesu
Maguire
Silberbauer
Mertens
Asare
v.Wolfswinkel (Loval/71)
Mulenga

Persverklaring Afriqiyah Airways

Zojuist is bij ons een persverklaring van Afriqiyah Aiways binnengekomen.

 

 


13 mei 2010

 

Afriqiyah Airways wil haar diepste medeleven betuigen aan alle familieleden en vrienden van de passagiers en bemanning aan boord van vlucht Afriqiyah Airways 771 op 12 mei van Johannesburg naar Tripoli.

Afriqiyah Airways werkt nauw samen met het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken om de exacte identiteit van de personen vast te stellen die aan boord waren van de verongelukte vlucht van Afriqiyah Airways.

Op dit moment beschikken wij niet over meer informatie dan reeds is verstrekt door het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Wij wensen u veel sterkte onder deze tragische omstandigheden.

 

Namens Afriqiyah Airways,

A. Tarhuni Station Manager Amsterdam

Afriqiyah Airways - Nederland

 

===================================

 

Statement for the Press

 

 

Afriqiyah Airways wishes to express their deepest sympathy for all the relatives and friends of the passengers and crew on board Afriqiyah Airways flight  771 on the 12th of May from Johannesburg to Tripoli.

We are  working together with the Dutch Ministry of Foreign Affairs and the Libyan government to  determine the exact identities of the people who were on board  the  Afriqiyah Airways flight that was tragically lost .

At this point in time we do not have any more information than that which has already been relayed by the Ministry of Foreign Affairs.

 

We wish you strength at this tragic time.

 

 

On behalf of Afriqiyah Airways

 A.Tarhuni

Amsterdam Station Manager

Afriqiyah Airways - The Netherlands

 

 

Handbalbeker weer naar VOC Amsterdam

VOC Amsterdam heeft de handbalbeker voor dames gewonnen. De dames waren in de finale te sterk voor Huyser/E&O uit Emmen. Het werd in de finale 27-23 voor de vrouwen uit Amsterdam.

Het was voor de derde keer op rij dat VOC de beker voor zich opeiste. Ook in 2008 en 2009 ging de beker, waarvan de finale in Almere werd gespeeld, naar VOC. Topscoorder aan de zijde van VOC Amsterdam was Laura van der Heijden met negen doelpunten.

Succesvolle operatie Hushovd

Thor Hushovd is maandag succesvol geopereerd aan een gebroken sleutelbeen. De Noorse wielrenner van Cervélo traint vandaag weer voor het eerst op de roller. De 32-jarige Hushovd is volgens zijn ploeg gefocust op zijn gezondheid. "Hij bekijkt het van dag tot dag en zal niet racen tot hij volledig hersteld is", schrijft Cervélo in een verklaring.

Hushovd kwam afgelopen zondag tijdens een trainingsritje in Italië ten val toen een meisje plotseling overstak. Toen hij haar wilde helpen, merkte de Noor dat er iets mis was. Zijn ploeg vloog hem naar Basel voor de operatie. "Het ging vrij goed, maar het was wel wat gecompliceerder dan verwacht", meldt Hushovd.

Normaal gesproken zou Hushovd starten in de Tour de France. De Noor heeft nog een kleine twee maanden om volledig fit te geraken voor de Grande Boucle, die op 3 juli in Rotterdam van start gaat.

Hushovd succesvol geopereerd © Novum

Verdachte bijlmoord dood gevonden

In een bos in Oosterhout is woensdagavond het stoffelijk overschot gevonden van een man die werd gezocht voor mogelijke betrokkenheid bij de gewelddadige dood van een 46-jarige vrouw uit Terheijden dinsdagavond. Dat meldt de politie donderdag. De 56-jarige man, de echtgenoot van de vrouw, blijkt zichzelf van het leven te hebben beroofd.

De vrouw zou met een bijl om het leven zijn gebracht. De politie vermoedde vlak na de moord dat het motief in de relationele sfeer lag. De politie was sinds de moord op zoek naar de man, van wie het lichaam woensdag werd aangetroffen in het bosgebied de Vrachelse Heide. Nader onderzoek moet de komende dagen uitwijzen of hij betrokken was bij het geweldsincident.

De vrouw werd dinsdag rond 18.00 uur met zwaar hoofdletsel aangetroffen in een woning aan de Raadhuisstraat in haar woonplaats. Ze werd naar een ziekenhuis overgebracht, waar ze korte tijd later overleed aan haar verwondingen.

Uitslag tweede vrije training Monaco

Fernando Alonso heeft ook in de tweede vrije training voor de Grand Prix van Monaco de snelste tijd neergezet. De Ferrari-coureur wist Nico Rosberg iets meer dan een tiende van een seconde achter zich te houden. Sebastian Vettel reed de derde tijd, gevolgd door Felipe Massa en Michael Schumacher.

Pos Coureur Team Tijd Verschil Ronden
1 F. Alonso Ferrari 1:14.904 36
2 N. Rosberg Mercedes 1:15.013 +0:00.109 40
3 S. Vettel Red Bull 1:15.099 +0:00.195 48
4 F. Massa Ferrari 1:15.120 +0:00.216 45
5 M. Schumacher Mercedes 1:15.143 +0:00.239 38
6 R. Kubica Renault 1:15.192 +0:00.288 39
7 L. Hamilton McLaren 1:15.249 +0:00.345 32
8 A. Sutil Force India 1:15.460 +0:00.556 42
9 J. Button McLaren 1:15.619 +0:00.715 38
10 M. Webber Red Bull 1:15.620 +0:00.716 28
11 V. Petrov Renault 1:15.746 +0:00.842 44
12 S. Buemi Toro Rosso 1:16.276 +0:01.372 46
13 N. Hülkenberg Williams 1:16.348 +0:01.444 48
14 R. Barrichello Williams 1:16.522 +0:01.618 38
15 V. Liuzzi Force India 1:16.528 +0:01.624 42
16 P. de la Rosa Sauber 1:16.599 +0:01.695 36
17 K. Kobayashi Sauber 1:16.818 +0:01.914 46
18 J. Alguersuari Toro Rosso 1:17.023 +0:02.119 28
19 H. Kovalainen Lotus 1:18.184 +0:03.280 48
20 L. di Grassi Virgin 1:18.478 +0:03.574 38
21 J. Trulli Lotus 1:18.667 +0:03.763 13
22 T. Glock Virgin 1:18.721 +0:03.817 42
23 K. Chandhok HRT 1:20.313 +0:05.409 36
24 B. Senna HRT 1:22.148 +0:07.244 11

Leider roodhemden neergeschoten

Een van de leiders van de roodhemden in Bangkok is donderdag neergeschoten. De voormalige legergeneraal Khattiya Sawasdiphol is door een kogel in het hoofd geraakt en is er slecht aan toe. Dit heeft een naaste medewerker van hem gemeld.

Khattiya is door de Thaise regering tot terrorist bestempeld. Hij zou als 'militair strateeg' van de anti-regeringsdemonstranten verantwoordelijk zijn voor het geweld dat zich de afgelopen maanden bij demonstraties in de Thaise hoofdstad heeft voorgedaan.

Leider roodhemden neergeschoten
Leider roodhemden neergeschoten (Foto: Novum)

Premier Nieuw-Zeeland zegt sorry voor kannibalenopmerking

Jonh Key, de minister-president van Nieuw-Zeeland, heeft zijn excuses aangeboden voor zijn eerdere suggestie dat een Maori-stam hem zou willen opeten. Hij maakte de opmerking naar aanleiding van onenigheid over een verdrag uit 1840. Key had leden van de Tuhoe teleurgesteld door hen geen nationaal park toe te zeggen.

Op een conferentie over toerisme deed hij een wat onhandige verwijzing naar het onderwerp. "Het goede nieuws was dat ik een diner had met Ngati Porou en niet met de Tuhoe, omdat ik dan zelf als eten had gediend, wat me niet zo'n aantrekkelijk vooruitzicht leek."

Een onderhandelaar van de Tuhoe vond de opmerking getuigen van slechte smaak en zei dat de relatie tussen de stam en de premier elke dag slechter wordt. Andere stamleden konden de opmerking echter wel waarderen en vertelden Radio Nieuw-Zeeland dat barbaarse tijden allang gepasseerd zijn en dat ze er wel om konden lachen.

Key noemde de opmerking dan ook ‘luchthartig' en zei dat als hij iemand had beledigd, hij zich daarvoor excuseerde.

Eredivisie levert voorlopig 47 WK-spelers

In de voorlopige selecties van de 32 deelnemers aan het WK in Zuid-Afrika prijken de namen van 47 voetballers uit de Eredivisie. De Engelse competitie is hofleverancier met 139 spelers. In totaal mogen 941 spelers hopen op een optreden tijdens het mondiale eindtoernooi.

Na Nederland (16) heeft Denemarken de meeste Eredivisiespelers in de selectie. Bondscoach Morten Olsen selecteerde zes spelers uit de Nederlandse competitie. Nederland speelt zijn eerste WK-wedstrijd tegen de Denen. De Eredivisie is in de selecties van vijftien landen vertegenwoordigd.

Uiterlijk 1 juni worden de definitieve selecties van 23 spelers bekend. Dat betekent dat de bondscoaches nog 205 spelers moeten teleurstellen.

Van der Reijken amateurtopscorer

Bas van der Reijken is dit seizoen topscorer geworden van de Hoofdklasse. De 27-jarige spits van Gemert wist 25 keer te scoren en bleef daarmee de concurrentie voor. Hij is daarmee de opvolger van Jeroen van de Kerkhof, die vorig jaar namens FC Lienden amateurtopscorer werd.

Het totale eindklassement ziet er als volgt uit, waarbij alle spelers maximaal 26 duels gespeeld kunnen hebben:

1. Bas van der Reijken (Gemert) 25
2. Christian Cicek (Quick '20) 23
3. Martijn Barto (Harkemase Boys) 22
=. Willem Lanjouw (Be Quick 1887) 22
=. Albert van Nijhuis (Sparta Nijkerk) 22
6. Ivo Rigter (Achilles '29) 21
7. Alexander van Dommelen (Barendrecht) 19
8. Niki Leferink (Excelsior '31) 18
=. Marcel Pannekoek (PKC '83) 18
=. Timmy Strijbosch (Dijkse Boys) 18
=. Orin de Waard (De Treffers) 18
=. Maurice van der Wilt (Sparta Nijkerk) 18
13. Robert Fik (WKE) 17
=. Willem Looijen (LRC Leerdam) 17
=. Benjamin Martha (RVVH) 17
=. Sergio Ommel (Ter Leede) 17
=. Henk Roeland (ASWH) 17
=. Kees (Pier) Tol (Volendam) 17
19. Manu Dagher (Kozakken Boys) 16 
=. Sjoerd Jens (AFC) 16

Nieveld kan bijtekenen bij Feyenoord

Noricio Nieveld kan voor twee jaar bijtekenen bij Feyenoord. De beleidsbepalers vinden dat de bij Excelsior gestalde verdediger zich goed heeft ontwikkeld. Zij willen hem dan ook behouden, waarbij het plan is hem ook volgend seizoen weer te verhuren.

Het is niet direct zo dat de twintigjarige voorstopper dan weer aan Excelsior verhuurd zal worden. Alleen als Excelsior ten koste van stadsgenoot Sparta Rotterdam promoveert, zal hij sowieso weer voor de Kralingers spelen. Feyenoord wil hem namelijk verder laten rijpen in de Eredivisie. De Bosschenaar debuteerde in het seizoen 2008/09 namens Feyenoord als prof. Hij speelde drie duels in de Eredivisie. Dit seizoen kwam Nieveld 35 keer in actie voor Excelsior in de Jupiler League. Hij scoorde vier keer.

Mourinho: "Ik zal Real Madrid coachen"

Met Internazionale volop in de race voor de Italiaanse titel en de Champions League weet coach José Mourinho de aandacht op zich gevestigd te houden. "Ik zal Real Madrid coachen", zegt de Portugees in een interview met het Italiaanse magazine Panorama dat morgen verschijnt.

Vreemd genoeg betekent dit niet dat Mourinho al een akkoord heeft met de huidige nummer twee van Spanje. Wanneer de zelfbenoemde Special One daadwerkelijk naar Spanje vertrekt, zei hij er niet bij.

Met zijn uitspraak lijkt de controversiële Portugees naar de lange termijn te kijken. "Ik heb een grote Engelse club getraind en train nu een grote Italiaanse club", doelde Mourinho op Chelsea en Internazionale. "Ik zal ook een grote club in Spanje coachen."

Eerder deze week was er volgens Mourinho nog geen sprake van een overgang naar de Spaanse hoofdstad. Hij heeft er echter nooit een geheim van gemaakt dat hij geen groot fan van Italië en het Italiaanse voetbal is.

Veel geweld in Yakuza PSP trailer

Er is een nieuwe Yakuza-game op komst voor de PlayStation Portable en daar is nu de debuuttrailer voor uit. Deze trailer vertelt vooral veel over het verhaal van Yakuza. Deze Japanse game vertelt zijn verhaal via een 'digitale' comic, waardoor de fimpjes er erg puik uit zien.

De game zal in Japan Kurohyu: Ryu ga Gotoku Shinshou heten, wat Black Leopard: A New Yakuza Chapter betekent, en zal op 22 september in Japan uitkomen. Of deze game naar het westen komt is nog niet bekend. De trailer is hieronder te zien.

 

Wederom komische intro van Skate 3

In de vorige twee Skate-games zaten intro's die nogal speciaal waren, het was een keer geen CGI-filmpje, maar een filmpje met echte 'acteurs'. De acteurs waren professionele skaters en deze intro's waren hilarisch om te zien. Skate 3 moet morgen uitkomen voor de Xbox 360 en de PlayStation 3 en EA heeft weer uitgepakt voor dit intro-filmpje.

Zo zijn alle beroemde skaters van nu te zien in een alter-ego en laten ze op een aparte wijze zien hoe een skateboard nou wordt gemaakt. Hieronder is het intro-filmpje in zijn geheel te zien.

Kampioensrede Van Gaal op discomuziek

De populariteit van Louis van Gaal in Duitsland neemt ongekende vormen aan. Boulevardkrant Bild benoemde de trainer van Bayern München na zijn hilarische balkonscène zondag op het stadhuis van München al tot de leukste Hollander sinds showmaster Rudi Carrell.

Een paar dagen later besloot een Duitse deejay, met de toepasselijke naam DJ Feierbiest, de kampioensrede van de onstuitbare Amsterdammer te verknippen en op discomuziek te zetten. Het resultaat is een komische aanschakeling van kreten van Van Gaal op een aanstekelijke dreun.

De voormalige kampioenscoach van Ajax, Barcelona en AZ haalde tijdens de huldiging op de volgepakte Mariënplatz verbaal weer alles uit de kast. Van Gaal liet zijn ploeg de beste zijn van Gelsenkirchen, Bremen en Hamburg en misschien ook nog wel van Europa. Ook de manier waarop hij met veel stemverheffing FC Bayern riep, is door de bedenker van de muzikale ode gretig verwerkt.

Bild sprak van een 'cultrede' van Van Gaal. De naam DJ Feierbiest verwijst naar één van de vele uitspraken van Van Gaal in een grappige mengeling van Duits en Nederlands. Hij noemde zichzelf onlangs tijdens een persconferentie een 'feierbiest' (feestbeest).

 

Meer informatie Gears of War 3

In de nieuwe GameInformer staat behoorlijk wat nieuwe informatie over Microsofts volgende blockbuster Gears of War 3. Zo zullen er nieuwe teamleden zijn en ook behoorlijk wat nieuwe wapens in dit laatste deel van de Gears of War-serie.

Zo zal de Delta-squad waar Marcus en Dom inzitten vanaf nu door de vrouwelijke Anya Stroud en de terugkerende Jace Stratton. Hierdoor lijkt het erop dat Cole en Baird eruit zijn, alhoewel ze nog wel in de game zelf zitten. Ook kan je nu op het slagveld wapens ruilen met je teammaten en met andere soldaten. Enkele nieuwe wapens om te ruilen zijn de Lancers met een bajonet aan het eind. Het andere nieuwe wapen is iets specialer van aard, Epic Games omschrijft het wapen zo:
“Fires piranha-like creatures into the ground where they then seek and devour their targets.”

Ook zal er een arcade-mode in de game zitten, waarmee je onder andere de zwaartekracht en de grootte van de hoofden kan aanpassen. De game bevat ook een 'trackingmeter' zoals al eerder in Shadow Complex zat, die houdt precies bij hoe goed je vrienden het deden op een stuk.

Bij de multiplayer zijn twee nieuwe maps aangekondigd, namelijk een soort van woestijn-level en het level Overpass, waarin je in de gezonken stad van Jacinto zal spelen. Ook zullen de multiplayermaps nooit hetzelfde blijven, zo veranderen ze ingame doordat er bijvoorbeeld een overstroming plaatsvindt.

Gears of War 3 komt in april 2011 uit voor de Xbox 360.

GoW

Vermeltfoort eerste aanwinst Rabobank voor 2011

Wielerploeg Rabobank heeft zijn eerste aanwinst voor 2011 al bekend gemaakt. Coen Vermeltfoort zal de overstap gaan maken van het Rabobank Continental Team naar het Proteam van de bankiersploeg. De 22-jarige renner heeft een tweejarig contract getekend.

Het was eigenlijk de bedoeling dat Vermeltfoort al eerder de overstap zou gaan maken naar de proftak van de ploeg, maar dit ging niet door doordat de renner in 2009 de ziekte van pfeiffer opliep. Dit jaar presteert de renner alweer aardig door ereplaatsen in de Omloop der Kempen (2e), Dwars door Drenthe (3e) en de Ronde van Normandië op te eisen.

"Coen past natuurlijk prima binnen ons team en onze visie voor de toekomst," zei Erik Breukink, teammanager van de Rabobank, op Rabosport. "Het is een jongen die een goed eindschot heeft en die nu klaar is voor de volgende stap; we gaan hem de tijd geven om te groeien als renner en met hem werken om zijn talent verder te ontwikkelen. Dat is het idee."

Vermeltfoort zelf is ook blij met zijn aangekondigde overstap. "Ik ben er enorm blij mee, na alle pech die ik heb gehad kan ik de ploeg enkel enorm bedanken voor het gestelde vertrouwen in mij. Nu is het aan mij om dat vertrouwen terug te betalen. Ik ben er van overtuigd dat ik bij de Rabo Wielerploeg de juiste omgeving heb om me verder als wielrenner te ontwikkelen."

Van Bronckhorst slaat training over

Het Nederlands elftal is vandaag begonnen aan de tweede trainingsstage ter voorbereiding op het wereldkampioenschap voetbal in Zuid-Afrika van volgende maand. Giovanni van Bronckhorst ontbrak op het trainingsveld in Hoenderloo.

De Feyenoorder, die gisteren bekendmaakte na het WK te stoppen met voetballen, liet zich behandelen aan zijn knie. Van Bronckhorst miste wegens zijn knieblessure vorige week de tweede bekerfinale tegen Ajax.

Bondscoach Bert van Marwijk had vandaag de beschikking over negentien spelers. Onder hen ook aanvaller Robin van Persie, die tijdens de eerste trainingsstage nog niet meedeed. De voorlopige selectie van Oranje bestaat uit dertig man. Voor 1 juni moet Van Marwijk bekendmaken met welke 23 spelers hij naar het WK gaat.

Ex-zangeres Wow komt om bij vliegtuigramp

De vliegramp in het Libische Tripoli heeft het leven geëist van Joëlle van Noppen. De 30-jarige zangeres maakte in de jaren negentig deel uit van meidengroep Wow. De meiden scoorden in 1997 een hit met 'Keer op Keer (Loop Naar de Maan)'.

Van Noppens overlijden wordt gemeld door dansvereniging Mi Salsa, waarbij de 30-jarige danste. Naast zingen was salsadansen Joëlles grote passie. "Het droevige bericht heeft ons bereikt dat ook onze Joëlle aan boord zat van het onlangs neergestorte vliegtuig", is te lezen op de website van de dansvereniging. "Dat betekent dat Joëlle ons allemaal voorgoed heeft verlaten."

De 30-jarige uit Vlissingen laat een 6-jarige dochter, Dana, achter. "Dana en haar familie wensen wij veel sterkte toe, voor nu en voor in de toekomst", schrijft Mi Salsa. Ook via de Hyvespagina van Joëlle stromen de steunbetuigingen binnen.

Woensdagochtend stortte een vliegtuig vlak voor de landing neer bij de internationale luchthaven van Libië. Aan boord waren 71 Nederlanders, één jongetje overleefde de crash. De passagiers waren onderweg van het Zuid-Afrikaanse Johannesburg naar Dusseldorf of Brussel. In Tripoli moesten ze overstappen.

Parodieën Verdonk-spot overspoelen internet

Het deze week gelanceerde verkiezingsspotje van Trots op Nederland (TON) van lijsttrekker Rita Verdonk is inmiddels zo berucht dat internet langzaam overspoeld raakt met verschillende parodieën op het spotje.

Zo werd er een spoof bedacht met weerman Piet Paulusma in de hoofdrol. Ook maakt de hitsingle Broodje Bakpao van comedygroep New Kids zijn opwachting in een remix met Verdonks filmpje.

In een andere parodie wordt de rol van Willibrord Frequin -die het TON-verkiezingsspotje geproduceerd heeft- uitvergroot, en zwaait de muziek van Bassie en Adriaan Verdonk uit.

Door het vele geweld in het originele filmpje bedacht een andere Youtube-user een 'Knokken Op Straat Campagne Mix'-variant. Tevens is er een slow-motion versie van het campagnefilmpje.


Parodieën TON-verkiezingsspotje Rita Verdonk overspoelen internet

Zeventig Nederlanders dood bij crash Libië

Het aantal Nederlanders dat is omgekomen bij de crash in Libië is opgelopen naar zeventig. Dat meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken. Naast de 38 mensen die bij reisorganisatie Stip hadden geboekt en de 24 bij Kras hadden negen mensen zelfstandig de vlucht genomen. Van deze 71 mensen overleefde alleen de 9-jarige Ruben uit Tilburg.

Eerder werd gesproken over 61 Nederlanders onder de 103 doden, maar nu zijn alle gegevens door het ministerie naast elkaar gelegd. Het gaat om informatie van de reisorganisaties, de passagierslijst van Afriqiyah Airways en de checklist van de douane in Johannesburg, waar het vliegtuig vandaan kwam.

Het ministerie heeft contact opgenomen met de nabestaanden van de slachtoffers. Voor hen vindt donderdagmiddag een besloten bijeenkomst plaats.

Onder de doden bevinden zich volgens Afriqiyah verder zeven mensen uit Zuid-Afrika, twee Oostenrijkers, een Duitser, een Zimbabwaan, een Fransman, twee Britten en dertien Libiërs. Van de dertien Libiërs waren er elf bemanningsleden. Van zes omgekomen passagiers is de nationaliteit nog niet bekend.

Zeventig Nederlanders dood bij crash Libië
Zeventig Nederlanders dood bij crash Libië (Foto: Novum)

Opnieuw samenwerking Sauber en Emil Frey AG

Peter Sauber is opnieuw een samenwerking aangegaan met Emil Frey AG. In het verleden hebben de twee partijen al langere tijd samengewerkt. De samenwerking zal per direct van start gaan.

Peter Sauber is zeer te spreken over deze samenwerking: "Ik ben ongelofelijk blij met onze hernieuwde samenwerking. We hebben al negen jaar lang succesvol samengewerkt en nu kunnen we verder gaan waar we de vorige keer gestopt zijn.".

Door een officiële partner van het Formule 1-team te worden, onderstreept Emil Frey AG zijn toewijding aan de motorsport nog eens. Het Zwitserse bedrijf is van 1997 tot 2005 al sponsor geweest an het Sauber Petronas Team.

Drankrijdster met 4,2 promille alcohol krijgt geen straf

Een 45-jarige vrouw uit het Belgische Seneffe werd vorig jaar van de weg geplukt. Ze bleek maar liefst 4,2 promille alcohol in haar bloed te hebben. De daad blijft echter ongestraft, omdat de vrouw beweert slechts een flink aantal likeurbonbons te hebben gegeten.

De rechter baseerde de vrijspraak op de conclusies van de bewuste agenten en een arts. Deze bestempelden het gedrag van de vrouw destijds als normaal. Volgens de rechter kon de vrouw dan ook niet dronken zijn geweest. "Volgens de medische wetenschap had ze dan in een coma moeten zijn", concludeerde de rechter.

Tijdens de alcoholcontrole vorig jaar juni gaf de vrouw toe zich niet al te lekker te voelen. Ze ontkende te hebben gedronken, maar gaf wel toe enkele tientallen likeurbonbons te hebben gegeten.

Tientallen Taliban-strijders gedood

NAVO- en Afghaanse troepen hebben bij operaties in het noorden en oosten van Afghanistan tientallen Taliban-strijders gedood. De operaties werden uitgevoerd in de nacht van woensdag op donderdag.

In de noordelijke provincie Kunduz kwamen zeker 31 opstandelingen om het leven, onder wie een commandant met de naam Mullah Oussman, zei een woordvoerder van de plaatselijke politie donderdag. In de zuidoostelijke provincie Ghazni sneuvelden minstens veertien Taliban-strijders.

Volgens de politie waren onder de gedode strijders extremisten van buiten Afghanistan.

Beenhakker hoopt op Excelsior

Leo Beenhakker hoopt dat Excelsior ten koste van Sparta Rotterdam promoveert naar de Eredivisie. De technische man van Feyenoord is de initiator van de nieuwe samenwerking tussen beide Rotterdamse ploegen.

"Ik heb altijd gezegd dat jonge spelers prikkels nodig hebben, die moeten zich ontwikkelen," zegt Beenhakker tegen Voetbal International. "Dat is dit seizoen gebeurd bij Excelsior. Alex Pastoor en zijn staf verdienen een compliment. Zij hebben rekening te houden met de cultuur en ambities van Excelsior, maar moesten ook oog hebben voor de progressie van jonge spelers. Dít hebben we bedoeld met de samenwerking", is de technisch directeur tevreden.

Beenhakker hoopt vurig op een promotie van de ploeg uit Kralingen: "Dan ben ik de eerste die hoera roept, al zullen we dan inderdaad wel kritisch moeten kijken welke spelers we bij Excelsior laten spelen. Ik vind: er mag best weerstand zijn, laat ze maar knokken en dan zien we vanzelf wel wie boven komt drijven. Maar voor sommige jongens is de Eredivisie wellicht een stap te groot. Als Excelsior promoveert, gaan we dat op ons gemakt bekijken", sluit Beenhakker af.

Berbatov stopt als Bulgaars international

Dimitar Berbatov zal zich niet langer beschikbaar stellen voor het nationale elftal van Bulgarije. De aanvaller van Manchester United heeft dit vandaag bekendgemaakt op een persconferentie.

"Het was een moeilijke beslissing, maar soms moet je die nemen", aldus de 29-jarige speler. Berbatov speelde 74 interlands en scoorde daarin 48 maal. Daarmee is hij topscorer aller tijden van Bulgarije.

Nieuwe Britse ministerraad eerste keer bijeen

De nieuwe regering van Groot Brittannië is donderdag voor de eerste keer samengekomen voor een vergadering over het te volgen beleid. David Cameron, met 43 jaar de jongste Britse premier in bijna twee eeuwen tijd, leidt de bijeenkomst in zijn ambtswoning Downing Street 10 met bewindslieden van zijn Conservatieve partij en van coalitiepartner de Liberaal-Democraten.

Britse media meldden dat Cameron, opvolger van de afgetreden Labourpremier Gordon Brown, later op de dag nog een aantal benoemingen in zijn regering bekend zal maken. De namen van bewindspersonen voor de belangrijkste posten werden eerder al naar buiten gebracht.

Zo is Lib Dem-leider Nick Clegg (43) vicepremier. De 38-jarige George Osborne, een partijgenoot en vriend van premier Cameron, neemt het ministerie van Financiën voor zijn rekening. De ooit uiterst eurosceptische Conservatief William Hague (49), in het verleden vier jaar partijleider van de Tories, kreeg de post Buitenlandse Zaken.

Aanraking vrouw verleidt mensen tot kopen

Wil je vrouw of vriendin wéér een paar nieuwe schoenen kopen, maar weet ze dat de situatie het eigenlijk niet toelaat? Uit Amerikaanse en Canadees onderzoek blijkt dat mensen eerder geneigd zijn toe te geven bij een aanraking van een vrouw. Een simpel klopje op de rug kan al voldoende zijn.

Onderzoekers vroegen een groep studenten mee te doen aan een financieel spelletje. Ze kregen de keuze tussen een ‘veilige' investering met een vaste rente, of een ‘risicovolle' investering in aandelen. De studenten werden echter op verschillende manieren verwelkomd. Sommigen kregen een handdruk, anderen een klopje op de rug, terwijl de rest simpelweg met een knikje werd doorgestuurd.

Een handdruk, of een klopje op de rug van een man, had geen effect op de keuze voor een risicovolle investering, maar zelfs de lichtste aanraking van een vrouw had een duidelijk resultaat. Bij een handdruk verdubbelde het aantal mensen die voor de aandelen koos, in het geval van het klopje op de rug verdriedubbelde dit zelfs.

De studie suggereert verder dat de wortels van dit gedrag liggen in de eerste maanden van het leven, als baby's en peuters een hoop fysiek contact met hun moeder hebben. Dit geeft hen een veilig gevoel en stimuleert daarmee avontuurlijker gedrag. Een van de onderzoekers: "De resultaten suggeren dat subtiel fysiek contact een sterke invloed kan hebben op het maken van keuzes en de bereidheid risico's te accepteren."

Vijfde trainer in 14 maanden voor CSKA Sofia

CSKA Sofia heeft de vijfde trainer in veertien maanden aangesteld. Pavel Dotsjev moet de Bulgaarse club succes brengen. Voorzitter Ventsislav Zivkov zei enigszins uit verveling te hebben gehandeld.

"Het is een beetje saai om steeds een nieuwe coach te benoemen, maar ik denk dat Dotsjev de juiste man is", verklaarde Zivkov op een persconferentie. Dotsjev tekende zelfs een contract voor twee jaar.

CSKA werd 31 keer kampioen van Bulgarije, maar moest het de laatste jaren in de titelstrijd afleggen tegen Litex Lovech en Levski Sofia.

Federer denkt nog niet aan stoppen

Ondanks dat Roger Federer bijna alles in zijn tenniscarrière heeft gewonnen denkt hij nog niet aan stoppen. Eerder werd gedacht dat de Zwitser, al in totaal 282 weken nummer één van de wereld, na de Olympische Spelen van 2012 in Londen afscheid zou gaan nemen, maar dit spreekt hij met klem tegen in een interview met de BBC.

"Ik kan niet ontkennen dat ik in de tweede helft van mijn loopbaan zit," aldus Federer, zestienvoudig grandslam winnaar, die afgelopen jaar ook nog eens vader werd van een tweeling. "Ook is er natuurlijk veel veranderd in mijn persoonlijke omgeving. Plezier maken staat nu meer dan ooit voorop. Ik wil zo lang mogelijk doorgaan en vooral genieten."

De enige prijs die Federer nog mis is een olympische gouden medaille, welke hij probeert te veroveren op de Spelen van 2012. "De Spelen zijn niet mijn eindstation, al is dat afhankelijk van mijn fysieke staat. Het denkproces ‘hoe zal ik deze sport ooit verlaten?' is nog niet eens op gang gekomen."

"Het is ongelooflijk wat er de afgelopen twaalf maanden is gebeurd. Vorig jaar rond deze tijd stond ik op dertien Grand Slams en had ik nog geen twee dochters. Het zijn emotionele maanden geweest."

Californische steden boycotten Arizona

Los Angeles, San Francisco en andere steden in de Amerikaanse staat Californië hebben een economische boycot afgekondigd tegen de staat Arizona. De steden protesteren hiermee tegen een nieuwe, zeer omstreden wet tegen illegale immigratie in Arizona.

De boycot is vooral een symbolische maatregel, die behelst dat Californische ambtenaren niet meer op kosten van hun gemeente naar Arizona mogen reizen en geen zaken meer mogen doen met bedrijven in de staat.

Volgens mensenrechtendeskundigen van de Verenigde Naties kan naleving van de nieuwe wet ertoe leiden dat internationale mensenrechten worden geschonden, die de Verenigde Staten hebben gezegd te zullen respecteren. De wet, die volgende maand van kracht wordt, verplicht agenten ertoe mensen zonder identiteitsbewijs te arresteren als zij vermoeden dat het illegale immigranten zijn. Tevens maakt de wet illegaal verblijf in Arizona tot een misdrijf. Tot dusverre kregen mensen zonder identiteitspapieren alleen een boete.

Critici zeggen dat de wet ertoe leidt dat Hispanics als criminelen worden weggezet. Voorstanders zeggen dat illegalen door de wet gedwongen worden het land vrijwillig te verlaten en dat dat een goede ontwikkeling is.

Handtekeningenactie voor Van Nistelrooy

Enkele dagen geleden maakte bondscoach Bert van Marwijk bekend dat Ruud van Nistelrooy niet naar het WK voetbal in Zuid-Afrika gaat. De aanvaller van Hamburger SV werd namelijk niet geselecteerd voor het Nederlands elftal.

Ook op FOK! waren veel mensen, die het jammer vonden dat Van Nistelrooy niet geselecteerd was. Voor Michael Tesselaar was het in elk geval een reden om op internet een handtekeningenactie op te starten. Op die manier zou de aanvaller alsnog een invitatie moeten krijgen.

Volgens Tesselaar heeft Van Marwijk een grote fout gemaakt door Van Nistelrooy niet op te roepen. "Van Nistelrooy is een van de beste aanvallers die Nederland ooit gekend heeft. Als Nederlanders moeten wij ervoor zorgen dat het sterkste team naar het WK gaat."

Het is de bedoeling dat alle handtekeningen voor 1 juni aan Van Marwijk en Van Nistelrooy worden overhandigd. Wil jij de petitie ook tekenen? Klik dan hier!

Kort maar prachtige Limbo-trailer

Met de komst van Xbox Live en het Playstation Network krijgen kleine developers steeds meer mogelijkheden om hun games aan de man te brengen. Deze games blijken vaak erg creatief en briljant te zijn. Hetzelfde geldt voor Limbo.

Limbo is een game gemaakt door Playdead, een kleine gamestudio in Denemarken. In de game speel je een klein jongetje dat moet overleven in een gevaarlijke wereld. De game is het beste te omschrijven als een platformer die gebruikt maakt van physics maar waar de game vooral mee opvalt zijn de graphics die prachtig en sfeervol zijn.

Van de game is een nieuwe trailer verschenen die hieronder te zien is.

Man rijdt water in en overlijdt

Een 34-jarige man uit Oude Wetering is woensdagavond om het leven gekomen nadat hij met zijn auto de Ringvaart bij Leimuiderbrug in was gereden. Het ongeval had rond 22.00 uur plaats. De brandweer heeft de man uit het water gehaald en hem gereanimeerd. Hij overleed echter later in een ziekenhuis, meldt de politie donderdag.

Waardoor de man met zijn auto van de Leimuiderdijk reed, is onduidelijk. De politie onderzoekt het ongeval.

Tour de Rijke gaat definitief niet door

De Tour de Rijke gaat definitief niet door. De 1.1 UCI koers, die op 23 mei verreden had moeten worden, verkreeg geen vergunning van de stad Rotterdam om de koers daar te laten rijden en kreeg ook van de rechtbank geen gelijk. De rechtszaak werd aangespannen door de organisatie om zo alsnog een vergunning te krijgen.

De Rotterdamse rechtbank heeft geoordeeld dat de veiligheid rond de Tour de Rijke niet gegarandeerd kon worden en dat daardoor de koers niet door mag gaan. De rechter heeft de stad Rotterdam echter wel laksheid verweten en moet daardoor de proceskosten betalen.

De organisator van de Tour de Rijke, Wim Voogt , zei tegen RTV Rijnmond niet tevreden te zijn met de uitspraak. "Rotterdam moet de proceskosten betalen, wat betekent dat zij eigenlijk verloren hebben. De rechter heeft duidelijk gemaakt dat de gemeente op alle vlakken tekort is geschoten. Maar net dat ene ontbreekt nog: een vergunning. Dat is wel een teleurstelling en bovendien een schande dat in dit wielerjaar deze Tour ontbreekt."

Oud-Feyenoorder Cruz denkt aan stoppen

Het ziet ernaar uit dat Julio Ricardo Cruz zijn voetbalcarrière wil beëindigen. De aanvaller van Lazio Roma heeft het hele seizoen al last van lichte blessures en kan zijn oude niveau niet meer halen. Hij vraag zich af of doorgaan nog wel zin heeft. Dat meldt zijn zaakwaarnemer aan de Italiaanse website Calciomercato.

"Hij heeft het hele seizoen al last van lichte blessures en een chronische pijn in zijn rug. Zoals het er nu voorstaat lijkt het erop dat hij een punt zet achter zijn voetbalcarrière. Het is afwachten hoe de zaken zich verder ontwikkelen", zegt zaakwaarnemer Jorge Cyterzspiller.

Dit seizoen kwam de 35-jarige Argentijn tot 25 wedstrijden voor Lazio Roma. Hij wist hierin vier keer het net te vinden. Bij Lazio kwam de aanvaller aan het begin van het seizoen binnen. Zijn vorige werkgever Internazionale liet hem transfervrij vertrekken.

Cruz kent ook een verleden in Nederland. Van 1997 tot en met 2001 was hij in dienst van Feyenoord. Hier wist hij met de Rotterdammers in 1999 de landstitel te winnen. Hij kwam voor de club uit de Maasstad tot 86 competitiewedstrijden waarin hij 44 keer doel trof. Verder kwam de achttienvoudige international uit voor Banfield, River Plate en Bologna.

RKC-doelman Levita opgeroepen voor Israël

Ohad Levita is voor het eerst in zijn loopbaan opgeroepen voor de nationale ploeg van Israël. De keeper van RKC Waalwijk zal met de Israëlische formatie naar Zuid-Amerika afreizen, waar vervolgens twee oefeninterlands worden gespeeld.

Op 26 mei neemt Israël het in Montevideo op tegen Uruguay. Vier dagen later staat het treffen met Chili op het programma. Beide landen spelen tegen de Israëlische selectie ter voorbereiding op het WK voetbal, dat half juni van start gaat.

"Het is voor mij een grote eer om voor het nationale team te spelen", liet Levita in een eerste reactie weten. "Eerder speelde ik ook in de vertegenwoordigende jeugdelftallen van Israël. Ik ben vervuld met trots en hoop dat dit het begin is van een mooie periode in het nationale team."

Mohammed Allach, directeur voetbalzaken van de Brabanders, is erg trots op de keeper. "Levita heeft een goed seizoen achter de rug en is zichtbaar gegroeid. Ik gun hem deze trip van harte. Hij heeft het verdiend. Het is voor hem een droom die in vervulling komt."

Voordat Levita met de nationale ploeg van Israël afreist naar Zuid-Amerika, meldt hij zich in Israel voor een trainingsstage.

Leerlingen hebben seks in klas, docent doet niks

Een Californische school is opgeschrikt door een seksschandaal. Twee leerlingen van Haydock Intermediate School in Oxnard bedreven de liefde in het klaslokaal, voor de ogen van hun klasgenootjes. In plaats van het verliefde duo van school te sturen, is juist de docent geschorst. Deze deed namelijk niets om de jongeren te stoppen.

Bij het seksschandaal zijn naar verluidt een jongen uit de tweede klas en een meisje uit de brugklas betrokken. Terwijl hun klasgenoten en de bewuste docent tijdens de les naar een film keken, was het verliefde tweetal druk bezig met elkaar. Enkele kinderen filmden het avontuurtje met hun gsm, terwijl anderen foto's hiervan maakten.

Een ouder, die werkzaam is in de schoolkantine, heeft het seksfilmpje met eigen ogen gezien. "Dit is zeer ernstig", vindt Sylvia Ramirez. "Toch namen ze het niet serieus. Ik kan me niet herinneren dat ik ooit papieren heb ondertekend dat ik een live seksshow zou moeten bijwonen."

Volgens assistent hoofdinspecteur Sean Goldman vond het incident begin april plaats. Het kwam aan het licht toen men een zaak ging onderzoeken naar vermeende pesterijen op de bewuste school.


Een reportage van het Amerikaanse nieuwsstation

Uitslag eerste vrije training Monaco

Fernando Alonso heeft tijdens de eerste vrije training voor de Grand Prix van Monaco, die traditioneel al op donderdag verreden wordt, de snelste tijd neergezet. De Spanjaard was zeven honderdsten sneller dan Sebastian Vettel. Robert Kubica reed de derde tijd, gevolgd door Mark Webber en Felipe Massa.

Kamui Kobayashi was de enige coureur die zijn auto beschadigde: hij lanceerde zich via de kerbstone in de Louis-Chiron-bocht tegen de vangrail. Hij wist zonder voorvleugel maar met een beschadigde wielophanging de pits te bereiken. Ook Karun Chandhok kwam niet foutloos door de eerste training heen, maar hij wist zijn auto tijdens een spin uit de vangrail te houden.

Pos Coureur Team Tijd Verschil Ronden
1 F. Alonso Ferrari 1:15.927 32
2 S. Vettel Red Bull 1:16.000 +0:00.073 27
3 R. Kubica Renault 1:16.016 +0:00.089 28
4 M. Webber Red Bull 1:16.382 +0:00.455 25
5 F. Massa Ferrari 1:16.517 +0:00.590 30
6 M. Schumacher Mercedes 1:16.589 +0:00.662 21
7 L. Hamilton McLaren 1:16.647 +0:00.720 32
8 J. Button McLaren 1:16.692 +0:00.765 30
9 A. Sutil Force India 1:16.805 +0:00.878 23
10 S. Buemi Toro Rosso 1:16.857 +0:00.930 31
11 N. Rosberg Mercedes 1:17.149 +0:01.222 15
12 R. Barrichello Williams 1:17.331 +0:01.404 28
13 V. Liuzzi Force India 1:17.704 +0:01.777 27
14 V. Petrov Renault 1:17.718 +0:01.791 39
15 J. Alguersuari Toro Rosso 1:17.991 +0:02.064 37
16 N. Hülkenberg Williams 1:18.397 +0:02.470 39
17 P. de la Rosa Sauber 1:18.434 +0:02.507 38
18 K. Kobayashi Sauber 1:18.547 +0:02.620 32
19 T. Glock Virgin 1:19.527 +0:03.600 24
20 H. Kovalainen Lotus 1:19.606 +0:03.679 32
21 J. Trulli Lotus 1:19.902 +0:03.975 31
22 L. di Grassi Virgin 1:20.566 +0:04.639 18
23 B. Senna HRT 1:21.688 +0:05.761 28
24 K. Chandhok HRT 1:21.853 +0:05.926 6

Geen nieuwe bolide voor Di Grassi

De aswolk op IJsland en de tijd tussen de Grand Prix van Spanje en die van Monaco hebben er voor gezorgd dat Lucas di Grassi nog geen beschikking heeft over een bolide met een grotere benzinetank. De Virgin-coureur zal daarom tot Turkije moeten wachten op de vernieuwde bolide.

Afgelopen weekend debuteerde de vernieuwde Virgin op het circuit van Barcelona met Timo Glock achter het stuur. De Duitser behaalde een achttiende plaats, terwijl Di Grassi een plaats lager eindigde. De Braziliaan zal op Monaco geen last hebben van de te kleine brandstoftank, omdat het circuit minder brandstof vereist dan de andere banen die op de kalender staan.

LittleBigPlanet 2 te zien in Qore

LittleBigPlanet verscheen in 2008 en sprak bij veel gamers tot de verbeelding. Nu deel 2 is aangekondigd kunnen wederom een hoop gamers niet wachten om de game in handen te krijgen en te spelen met nog meer verschillende tools om je eigen levels mee te kunnen maken.

In de laatste aflevering van Qore in de Verenigde Staten is een hoop gameplay van de game te zien. Daarnaast vertellen de makers dat ze verrast zijn over de grote van de community op dit moment maar dat deze er wel voor zorgt dat er steeds mooiere en betere levels worden gemaakt. Media Molecule heeft zelfs mensen uit de community in dienst genomen omdat ze zo onder de indruk waren van hun levels.

De community kreeg het zelfs voor elkaar om shooters en andere soorten games te maken met de LittleBigPlanet level-editor. Met deel twee hebben ze dit makkelijker gemaakt zodat vrijwel alle spelers dit gemakkelijk kunnen doen. Waar de eerste game een editor had om platformgames te maken, is deel twee een platform om games mee te maken.

Ook het publiceren is een stuk uitgebreider en makkelijker geworden. Zo krijgt elk level een eigen webpagina die ze makkelijk naar mensen kunnen sturen als promotie. Op deze pagina kun je buivoorbeeld screenshots en informatie kwijt.

In onderstaande video wordt nog veel meer verteld en is veel gameplay te zien. Neem dus gauw een kijkje. De game ligt als het goed is aan het einde van dit jaar in de winkels voor de Playstation 3.

Gallas tergt Arsenal

De Franse international William Gallas heeft het zichzelf bij Arsenal niet gemakkelijk gemaakt. De 32-jarige verdediger wil zijn contract in Londen alleen verlengen onder "nogal extravagante" salarisvoorwaarden.

"Ik denk niet dat we daarin zullen meegaan", liet voorzitter Peter Hill-Wood een tikje verontwaardigd weten.

Naar verluidt eist Gallas bij Arsenal een nieuw, tweejarig contract met een weeksalaris van ongeveer 80.000 euro. De Engelse clubleiding vindt vooralsnog een jaar genoeg en wil hem evenmin zoveel geld betalen. Indien beide partijen er niet uitkomen, verhuist Gallas mogelijk naar het geïnteresseerde Paris Saint Germain in Frankrijk.

[Giro] Vino: De ploeg reed erg goed"

Alexandr Vinokourov raakte gisteren na één dag zijn roze leiderstrui al kwijt in de Giro d'Italia. Zijn ploeg Astana werd vijfde in de ploegentijdrit en verloor daarmee de leiderstrui aan Vincenzo Nibali. ‘Vino' ziet Nibali echter niet als een opponent voor de eindzege.

"Dit is niet zo erg," zei Vinokourov. "De ploeg reed goed, we startten in slechte omstandigheden en we verloren in het begin tijd vanwege de regen. Hierna ging alles goed, tot aan de laatste kilometer, waar onze laatste rijder het moeilijk had en we tien tot vijftien seconden verloren. Maar wat er verder ook gebeurt, dit is een goed resultaat voor de toekomst. De bergen komen zondag en ik ben blij dat ik een dag in het roze heb kunnen rijden."

"Ik denk dat het belangrijk is voor Liquigas om de trui te behouden voor de bergen. Het belangrijkste voor ons is dat we tijd hebben gepakt op Garzelli, Sastre, Evans en Scarponi."

Reddingswerk mijn gestaakt wegens explosiegevaar

Het reddingswerk bij de Russische kolenmijn waar zich afgelopen weekend twee explosies voordeden, is donderdag gestaakt wegens explosiegevaar. Het dodental van de ramp in 's lands grootste kolenmijn is inmiddels tot 66 gestegen. Er zitten nog 24 mensen ondergronds vast. Onder de slachtoffers zijn niet alleen kompels, maar ook reddingswerkers. Dit heeft het Russische ministerie van noodsituaties donderdag gezegd.

De Raspadskaja-mijn in Kemerovo werd zaterdag en zondag door twee explosies getroffen. Onder de slachtoffers bevinden zich reddingswerkers die na de eerste explosie de mijn in gingen en verrast werden door de tweede ontploffing.

Beide explosies zijn waarschijnlijk veroorzaakt door methaangas. Het reddingswerk werd donderdag gestaakt omdat zich ondergronds opnieuw grote hoeveelheden methaangas hebben opgehoopt.

Mijnexplosies en andere industriële ongelukken komen vaak voor in Rusland. Veelal gebeuren ongelukken doordat bedrijven of werknemers de veiligheidsvoorschriften niet in acht nemen.

'Pelgrims' smokkelden cocaïne

De Italiaanse politie heeft een drugsbende opgerold die een nonnenklooster in Piacenza gebruikte om cocaïne het land binnen te smokkelen.

De zogeheten pelgrims die het Noord-Italiaanse klooster bezochten waren drugskoeriers die de cocaïne meebrachten vanuit Colombia. De conciërge van het klooster zat in het complot; de nonnen wisten van niets.

De politie heeft ruim dertig verdachten opgepakt, onder wie twee leden van het Calabrische maffiasyndicaat 'Ndrangheta, maakte zij woensdag bekend.

EA lijdt minder verlies

Electronic Arts heeft een verlies geleden van 533 miljoen euro in de periode april 2009 tot en met maart 2010. Dat is een aanzienlijke vermindering van het verlies in het voorgaande jaar. Toen leed EA nog 856 miljoen euro verlies.

Sindsdien heeft Electronic Arts het roer omgegooid."We werken binnen dit bedrijf met een simpel idee: minder games, grotere games, en hits binnen de hardcore doelgroep. Dit zal resulteren in successen op het vlak van digitale distributie", legt John Riccitiello van Electronic Arts uit.

In het vierde kwartaal heeft Electronic Arts aanzienlijk beter gepresteerd dan in het jaar daar voor. Een verlies van 33 miljoen euro is omgezet in een winst van 23,6 miljoen euro. Bovendien is de omzet aanzienlijk gestegen. Van 94 miljoen euro vorig jaar steeg de omzet naar 771 miljoen euro dit jaar. Deze gigantische groei wordt door Electronic Arts vooral toebedeeld aan het onverwachtse succes van Battlefield Bad Company 2. Deze game heeft sinds de release in maart al meer dan vijf miljoen exemplaren verkocht.

"Gamers zijn de meest kritische consumenten binnen de entertainmentmarkt. Ze tolereren een slecht product niet. Ik ben van mening dat Electronic Arts het roer heeft omgegooid. Consumenten identificeren zich nu met onze games en zien hoge kwaliteit en veel innovatie. [...] We herbouwen de reputatie van EA met de consument."

Voor het lopende financiële jaar dat op 31 maart 2011 afloopt, verwacht Electronic Arts nog wel enkele problemen. Door veranderingen binnen het schema van de gamereleases denkt Electronic Arts dat de omzet zal dalen. Het succes van de downloadgame 'Battlefield 1943' heeft er voor gezorgd dat Electronic Arts actiever zal worden op het gebied van digitale distributie. EA verwacht een groei van 30 procent op dat gebied.

EA lijdt minder verlies
EA lijdt minder verlies (Foto: Novum)

Roeiboot doormidden na botsing met schip

Bij een roeiwedstrijd op de Ringvaart in Beinsdorp is woensdagmiddag een roeiboot overvaren door een binnenvaartschip. De negen vrouwen in de roeiboot kwamen in het water terecht, maar raakten niet gewond. Ze zijn wel gecontroleerd op onderkoelingsverschijnselen, meldt de politie in de Noord-Hollandse plaats.

De aanvaring gebeurde rond 15.20 uur toen de roeiboot een andere roeiboot inhaalde. Het binnenvaartschip kwam uit de andere richting en botste frontaal op de roeiboot, die vervolgens in tweeën brak.

Kaká wil Mourinho als trainer

Kaká wil het volgende seizoen het liefst onder Jose Mourinho werken. De middenvelder ziet de trainer van Internazionale als de ontbrekende schakel van Real Madrid. De Portugees kan volgens de Braziliaan Real Madrid het laatste zetje geven om voetbal van wereldklasse te spelen. "Mourinho is een toptrainer", zegt de 76-voudige international tegen de Spaanse krant AS.

"Mourinho heeft laten zien dat hij een trainer van wereldklasse is. Als je zijn prestaties ziet spreken die voor zich. Het is niet aan mij om hem naar Madrid te halen. De keuze laat ik aan de club over", zegt de 28-jarige middenvelder.

De huidige trainer Manuel Pellegrini is nog niet ontslagen, maar toch duikt de naam van The special one toch steeds meer op in Santiago Bernabeu. Als Real Madrid Mourinho wil hebben, moet het flink wat geld betalen. Allereerst moet Pellegrini worden afgekocht en daarna moet de Portugees worden weggeplukt bij Internazionale. Het bedrag wat daarmee gemoeid is komt naar schatting neer op zo'n zestien miljoen.

Real Madrid speelt komende zondag uit bij Malaga. Als de ploeg de wedstrijd wint en FC Barcelona thuis verliest van Real Valladolid, zijn de Madrilenen kampioen. Manuel Pellegrini neemt dan afscheid met de titel.

Mourinho is nog actief op twee fronten. Twee weken geleden won hij met Inter de Italiaanse beker en komende zondag kan hij daar de landstitel aan toevoegen. Nog geen week later kan hij voor de tweede keer in zijn carrière de Champions League winnen.

[Video] Lerares slaat leerling in elkaar

Een schokkend filmpje heeft in de VS geleid tot het ontslag van een veertigjarige lerares Wetenschappen. Op het filmpje, gemaakt door een leerling, is te zien hoe Sheri Lynn Davis een dertienjarige leerling van de Jamie's House Charter School in Houston een paar gigantische oorvijgen verkoopt.

De arme jongen, Isaiah Johnson, heeft door het voorval eind april een blauw oog en enkele kneuzingen opgelopen. "Er is geen enkel excuus voor een docent om zich zo tegen een leerling te gedragen", oordeelde de schooldirecteur. Hij heeft Davis dan ook maandagavond de laan uitgestuurd.

Volgens een woordvoerster van de school werd de lerares op 5 mei al met verlof gestuurd nadat de moeder van het slachtoffer de school had ingelicht over de mishandeling. Het jongetje is inmiddels weer op school verschenen en woont de lessen weer bij. De politie zal de zaak onderzoeken.


Het bewuste filmpje, geschoten met een mobiele telefoon

Zuid-Koreaanse keeper niet eens met bondscoach

Lee Woon-Jae, keeper van het Zuid-Koreaanse voetbalelftal is het niet eens met de doelstelling van zijn bondscoach voor het komende WK voetbal in Zuid-Afrika. Huh Jung-moo is in Zuid-Afrika al blij met een plek bij de laatste zestien maar de keeper wil meer.

"We zien de laatste zestien niet als einddoel, dan zou het WK niet goed verlopen zijn. We kunnen beter",  aldus de 37-jarige Lee in Japanse media.

Zuid-Korea is met Argentinië, Nigeria en Griekenland ingedeeld in groep B.

WADA: "Schorsing Valverde erg dichtbij"

Het WADA heeft goede hoop dat Alejandro Valverde binnenkort voor twee jaar geschorst zal gaan worden voor zijn betrokkenheid bij Operacion Puerto. De advocaat van het antidopingagentschap, Olivier Niggli, zei dat het WADA nu nog erg gefrutstreerd is dat de Spanjaard nog kan rondrijden, maar dat een beslissing van het CAS een schorsing heel dichtbij kan brengen.

"Dit is het grootste risico dat we lopen met deze affaire," zei Niggli over dat Valverde mogelijk met terugwerkende kracht tot mei 2011 wordt geschorst, aangezien zijn schorsing in Italie inging in mei 2009. "Deze affaire is frustrerend. Het is ondraaglijk om toe te zien hoe Valverde de Ronde van Romandië wint, terwijl hij in Italië niet eens mag koersen. We hebben een bevestiging van het CAS dat er bloed van hem is gevonden met hierin EPO. Dat bevestigt dat hij een zwendelaar is. En ondanks dit alles, blijft hij verder koersen."

"Maar we volgen deze zaak erg goed en respecteren ook alle procedures. We wachten nu tot we kunnen optreden. Na jaren van frustatie en procedures, die het WADA meer dan een half miljoen dollars hebben gekost, kan het CAS Valverde nu eindelijk definitief van zijn fiets halen. In de tussentijd heeft Valverde telkens financiëel voordeel uit de sport gehaald en dit geld zal helaas nooit worden terugbetaald."

Rihanna's 'slippertje' tijdens concert

Rihanna heeft eerder deze week een uitglijer gemaakt tijdens haar concert in Londen. De 22-jarige zangeres ging onderuit toen ze het nummer 'Te Amo' in wilde zetten. Filmpjes van Rihanna's val zijn te vinden op YouTube.

Rihanna loopt op torenhoge hakken. Ze verliest op een bepaald moment haar evenwicht en gaat onderuit. Ondanks de glijpartij maakte ze haar concert af. Rihanna toert momenteel de wereld over met haar 'Last Girl On Earth'-tournee. Op 17 april stond de zangeres in de Arnhemse Gelredome.

Twee dagen na het concert in Nederland stond Rihanna in Zürich. Na de show in de Zwitsterse stad moest de zangeres naar het ziekenhuis omdat ze last van haar borstkas had. Volgens een woordvoerder had Rihanna slechts last van een pijnlijke rib en was er verder niets aan de hand.

Rihanna's 'slippertje' tijdens concert (foto: Novum)

Isaksson happy bij PSV

Andreas Isaksson voelt zich bij PSV helemaal op zijn gemak. De Zweedse doelman kende in Eindhoven een moeilijke start, maar inmiddels is hij de onbetwiste eerste doelman. "Ik heb het hier naar mijn zin."

In gesprek met PSV Inside laat Isaksson merken dat hij voorlopig niet uit Eindhoven wil vertrekken. "Nederland is een prettig land om te wonen, maar bovenal heb ik het naar mijn zin bij PSV. Na een zoektocht van een aantal jaren heb ik eindelijk de juiste club gevonden."

Isaksson kwam in juli 2008 naar PSV. Daarvoor verdedigde hij het doel van onder andere Manchester City, Juventus en Stade Rennes. "Mijn eerste gevoel bij PSV was goed en dat blijkt te kloppen. Ik heb het hier prima naar mijn."

Ondanks de goede prestaties van Isaksson is PSV in verregaande onderhandeling met Simon Mignolet van Sint-Truiden. De Belgische club wil de sluitpost echter niet zomaar laten gaan en zou Stijn Wuytens in de transfer willen betrekken.

Boasson Hagen mist mogelijk Tour de France

Edvald Boasson Hagen was vorig seizoen één van de grootste relevaties, met onder andere winst in Gent - Wevelgem en de Eneco Tour. Dit seizoen wordt tot nu toe gekenmerkt door pech voor de Noor, die al enkele maanden kampt met een achillespeesblessure. De renner van Team Sky vreest dat hij de Tour de France zelfs erdoor moet gaan missen.

"Het gaat niet veel beter nu, maar ook niet veel slechter," vertelde de renner, die op 27 maart zijn laatste wedstrijd reed, tegen Sporza. Boasson Hagen wil in voorbereiding op de Tour de France in ieder geval de Tonde van Zwitserland rijden. Mocht hij die niet halen, dan laat hij de Tour, die dit jaar start in Rotterdam, schieten.

"Dit zal niet mijn laatste kans op de Tour zijn, maar het zou wel heel zuur zijn als ik er niet bij kan zijn. Dan kan mijn hele jaar in de prullenmand."

Proces tegen Stepney begonnen

Drie jaar na spygate in de Formule 1 is het proces tegen hoofdverdachte Nigel Stepney aangevangen. Volgens het persbureau ANSA wordt het proces in de regio Emilia-Romagna gehouden. De hoofdverdachte is op de eerste zittingsdag niet op komen dagen.

In de spygate gaf Stepney belangrijke informatie van Ferrari door aan McLaren dat hiermee haar eigen bolides kon verbeteren. Het schandaal kwam aan het licht toen Ferrari merkte dat haar bolides in Monaco gesaboteerd waren doordat er waspoeder in de benzinetanks gedaan was. Na onderzoek werd Stepney geschorst en later ontslagen. Ook andere personen in de Formule 1 werden aangeklaagd voor spygate, maar de Italiaanse justitie zet alleen de zaak tegen de voormalig hoofdingenieur van Ferrari door.

Enschede herdenkt vuurwerkramp

Enschede herdenkt donderdag de vuurwerkramp die exact tien jaar geleden plaatsvond in de Twentse stad. De ramp werd de afgelopen negen jaar op sobere wijze herdacht, maar dit jaar wordt er meer aandacht aan geschonken. Tijdens de officiële herdenking worden bij uitzondering ook de namen van de slachtoffers voorgelezen.

De vuurwerkramp vond op 13 mei 2000 plaats. In totaal 23 mensen kwamen om het leven en 947 mensen raakten gewond. De herdenking start om 15.20 uur bij het monument 'Het verdwenen huis tussen hemel en aarde' in de bij de ramp weggevaagde wijk Roombeek. Vijf minuten later, om 15.25 uur, het tijdstip waarop het vuurwerk ontplofte, luiden alle klokken in Enschede.

Tijdens de herdenking komen onder anderen burgemeester van Enschede Peter den Oudsten en voorzitter van de Stichting Herdenking Vuurwerkramp Bram Distel aan het woord. Een leerling van het Stedelijk Lyceum Kottenpark leest het gedicht 'Enschede huilt' van Willem Wilmink voor.

Het voorlezen van de namen van de slachtoffers neemt oud-voorzitter van de Stichting Herdenking Vuurwerkramp en predikant Evert Jan Veldman voor zijn rekening. Ook is er muziek en kunnen mensen na afloop praten in het tegenover het monument gelegen centrum Prismare.

In de aanloop naar de officiële herdenking vonden de afgelopen tijd in Enschede al verschillende activiteiten plaats, zoals exposities en optredens. Ook vindt voorafgaand aan de herdenking donderdag om 14.00 uur een oecumenische bijeenkomst plaats in de Mariakerk. Ook na de herdenking zijn er nog verschillende activiteiten, zoals operavoorstellingen over de vuurwerkramp.

Vuurwerkramp, 10 jaar later 

'Ruimtesonde NASA gekaapt door aliens'

In 1977 lanceerde de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA de Voyager 2. De satelliet werd eropuit gestuurd om buitenaards leven te laten weten dat onze planeet intelligente levensvormen bevat en waar ze ons zouden kunnen vinden. Sinds enkele weken lijkt het er op dat we eindelijk beet hebben.

Compleet met gouden plaat en in 55 verschillende talen de tekst 'vriendelijke groeten aan iedereen' werd de Voyager 2 33 jaar geleden de ruimte in geslingerd. De 722 kilogram zware sonde werd verder uitgerust met tal van instrumenten, natuurgeluiden en anderhalf uur aan klassieke muziek. De satelliet is inmiddels de verst verwijderde planeet van ons zonnestelsel voorbijgestreefd en zond tot voor kort nog immer hetzelfde signaal uit, al deed dat er dertien uur over om ons te bereiken.

Vanaf 22 april is het signaal ineens aan het veranderen. Sinds drie weken komt er geen enkel wetenschappelijk signaal meer naar onze planeet. Storing of niet, de wetenschappers kunnen er geen chocola meer van maken. De Voyager 2 zendt namelijk signalen uit in een onbekend bestandsformaat, dat zelfs de knapste koppen tot op heden niet hebben kunnen ontcijferen.

Volgens de 54-jarige ufoloog Hartwig Hausdorf is de sonde ontvoerd door buitenaardse wezens. "Het lijkt alsof iemand de kunstmaan heeft hergeprogrammeerd of gekaapt", beweert Hausdorf. "Misschien wil diegene hiermee wel de waarheid verhullen..."


Een wetenschappelijk filmpje over de Voyager-missie. De alu hoedjes kunnen weer op...

Schimmel verslindt opium Afghanistan

Een schimmel heeft ongeveer de helft van de papavers in Afghanistan geïnfecteerd. De opiumproductie zal dit jaar daardoor ongeveer een kwart lager zijn dan vorig jaar, aldus Antonio Maria Costa, hoofd van het Bureau voor Drugs en Criminaliteit van de VN (Unodc).

De schimmel heeft toegeslagen in de zuidelijke provincies Helmand en Kandahar, het centrum van de opiumteelt en de Talibanopstand, zo berichtte de BBC donderdag.

Volgens Costa zijn de opiumprijzen in de regio met 50 procent gestegen. Volgens Costa denken sommige lokale boeren dat de internationale NAVO-troepen achter de schimmeluitbraak zitten. Maar volgens de VN-chef doet zo'n uitbraak zich om de zoveel jaar voor. De laatste keer was vier jaar geleden. Afghanistan produceert ruim 90 procent van de opium ter wereld.

Schimmel verslindt opium Afghanistan

Fenerbahçe op jacht naar Suárez

Mocht Fenerbahçe SK zondag de titel grijpen komt er alsnog een goed einde aan een zeer moeizaam seizoen. Om het volgend jaar beter te doen moeten de Turken meer gaan scoren. Iemand die hiervoor zou kunnen zorgen is Luis Suárez.

Volgens ajansspor.com staat de naam van de Uruguayaan al een tijd bovenaan de lijst. De site meldde dat Ajax haar topspeler kwijt zou willen omdat het financieel in zwaar weer zou verkeren. Suárez zou naar verluidt voor 20 miljoen euro de deur uit mogen.

Verder meldt de krant dat de Turkse topclub 22 miljoen vrij heeft kunnen maken om te investeren in spelers. Hierbij zou een centrumspits topprioriteit hebben. Mocht Suárez onhaalbaar blijken of naar een andere club verkassen, dan zouden Luis Fabiano van Sevilla en Thierry Henry van Barcelona grote kans hebben om volgend jaar in de Turkse competitie te vertoeven.

Ruim drieduizend condoleances vliegramp online

Ruim 3100 mensen hebben op condoleanceregisters op internet een bericht achtergelaten voor de slachtoffers en nabestaanden van de vliegramp in Libië woensdag. Een van de twee grote condoleancesites toont alleen nog de laatste honderd van de ruim 1600 binnengekomen condoleances vanwege de drukte op de site.

Veel mensen gaan er in hun reactie vanuit dat het jongetje dat als enige van de 104 inzittenden de ramp overleefde de 8-jarige Ruben uit Tilburg is. Ze wensen hem veel sterkte met het veronderstelde verlies van zijn ouders en broer van 11, die ook aan boord waren.

De identiteit van de jongen moet nog worden bevestigd. Na de operatie zei hij volgens de behandelend arts tegen een medewerkster van de ambassade dat hij Ruben heet. Eerder zou hij al 'Holland, Holland' hebben gezegd. Een veronderstelde oom en tante zijn naar hem onderweg.

De jongen liep meerdere botbreuken op in zijn benen en heeft verder een hersenschudding. Hij ligt nog op de intensive care afdeling van een ziekenhuis.

Ruim drieduizend condoleances vliegramp online
Ruim drieduizend condoleances vliegramp online (Foto: Novum)

Wenger wil zich defensief versterken

Arsène Wenger wijt het mislopen van de titel aan een zwakke verdediging. De trainer van Arsenal wil de club aankomende zomer versterken met een of twee verdedigers. Het lukte de Londense club voor het vijfde jaar op rij niet de landstitel te pakken. "De aanvallers zijn van wereldniveau, maar achterin moet het nog een stuk beter", zegt de oefenmeester op de site van de club.

Over oud-Ajacied Thomas Vermaelen was Wenger erg te spreken. Hij maakte een goed seizoen door, maar kende af en toe kleine blessures. "Deze zomer wil ik mij op de transfermarkt gaan roeren. We moeten een goede verdediger erbij halen en onze aanvallers behouden." De verdedigers die op het lijstje van de Franse trainer staan zijn Fulham-verdediger Brede Hangeland en Saint-Etienne-verdediger Pape Diakhaté.

"We waren er dit seizoen weer erg dichtbij, maar moesten in de laatste paar wedstrijden afhaken. We kregen veertig doelpunten tegen en die kwamen mede door blessures van onze vaste verdedigers. Als alles volgend jaar loopt zoals het moet, spelen we tot de laatste dag mee om de titel", zegt Wenger over de titelaspiraties van Arsenal.

De club uit Londen eindigde dit seizoen op de derde plaats achter Manchester United en Chelsea. Laatstgenoemde club stelde de titel op de laatste dag veilig door met 8-0 van Wigan Athletic te winnen. Arsenal speelt door de derde plaats volgend seizoen Champions League. De club is hierdoor een interessante optie voor goede verdedigers die geen Europees voetbal spelen met hun huidige werkgever.

Go Ahead Eagles heeft Feyenoorder Janota op het oog

Go Ahead Eagles wil zich gaan versterken met Michal Janota. Zijn zaakwaarnemer zegt in de Poolse media dat de club uit Deventer belangstelling heeft getoond.

De 19-jarige Janota staat momenteel onder contract bij Feyenoord, dat hem verhuurd aan Excelsior. Het contract van de middenvelder wordt door de Rotterdammers echter niet verlengd, waardoor Janota een nieuwe club kan zoeken.

Mogelijk keert Janota terug naar zijn geboorteland Polen, om zich in de vaderlandse competitie in de kijker te spelen voor het nationale team. Zodoende hoopt de jonge speler het EK van 2012 in eigen land meemaken.

Volgens zijn zaakwaarnemer heeft Go Ahead Eagles ook interesse om Janota komende zomer over te nemen. De club uit Deventer strijdt vanmiddag en zondag tegen Willem II om een plek in de Eredivisie.

MVV-reddingsplan van gemeente uitgelekt

Het noodlijdende MVV krijgt mogelijk een andere clubnaam en een andere naam voor het stadion. Dat staat in een reddingsplan van de gemeente Maastricht, dat in de Limburgse media is uitgelekt.

Het College van Burgemeester en Wethouders doet op 19 mei bij de gemeenteraad een voorstel om MVV van de ondergang te redden. In het reddingsplan staat dat de gemeente stadion De Geusselt koopt. Wethouder Luc Winants wil niet zeggen om welk bedrag het gaat, maar naar verluidt is het zo'n 200.000 euro.

MVV gaat in dat geval het stadion huren voor 75.000 euro per jaar. "We zijn nog steeds in onderhandeling met verschillende partijen", zegt Winants in De Limburger. Het plan behelst verder dat er een salarisplafond komt voor de spelers, die als semi-prof zullen werken. De clubnaam wordt veranderd in MVV Maastricht en de nieuwe stadionnaam zal MVV Maastricht Stadion Geusselt gaan heten.

Om uit de financiële problemen te komen, bestaat de spelersgroep volgend seizoen nog maar uit twintig man. De oudste jeugd gaat samen met Fortuna Sittard en/of Roda JC. Winants: "De club moet met een schone lei beginnen. Schuldenvrij en diep verankerd in de stad Maastricht."

Man in levensgevaar na eten slak

Een 21-jarige Australiër vecht in het ziekenhuis voor zijn leven na het eten van een slak. De man uit Sydney heeft door de slak een zeldzame ziekte opgelopen.

Enige tijd geleden speelde de Aussie een blufspelletje met vrienden die beweerden dat hij geen levende slak zou durven eten. De man toonde zijn lef, maar had dit beter niet kunnen doen. De slak bleek te zijn besmet met een rattenlongworm.

Deze parasiet kan worden overgedragen door slakken of het eten van ongewassen rauwe groenten of fruit. De worm zorgt voor dodelijke zwellingen van hersens en het ruggenmerg.

Het slachtoffer is in kritieke toestand opgenomen in het ziekenhuis. Volgens de arts zijn gevallen als deze zeer opmerkelijk, omdat de worm normaal vanzelf uit het lichaam verdwijnt zonder schade aan te richten.

Kubica twijfelt over aeropakket Renault

Robert Kubica twijfelt over het aerodynamisch pakket dat zijn team Renault deze week meegenomen heeft naar de Grand Prix van Monaco. De Pool vreest dat het team de R30 niet genoeg downforce heeft gegeven om goed te kunnen presteren.

Het is normaal voor renstallen om naar Monaco een speciaal pakket mee te nemen, iets wat Renault niet heeft gedaan. "In het verleden was ik gewend om wat andere vleugels met meer downforce te hebben. Luchtweerstand en efficiency is niet zo belangrijk in Monaco, maar we gebruiken praktisch dezelfde vleugels als in de rest van het jaar. We moeten dus afwachten of onze downforce hier goed genoeg is," zei Kubica.

Identiteit overlevende Ruben bevestigd

De identiteit van het jongetje dat de vliegramp woensdag in Libië als enige overleefde, is vast komen te staan. Zoals al werd vermoed gaat om de 9-jarige Ruben uit Tilburg. Dat meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken donderdag.

Een medewerkster van de Nederlandse ambassade in Tripoli heeft de jongen donderdagochtend gesproken. In het gesprek vertelde hij wie hij is. Hij maakt het volgens het ministerie naar omstandigheden redelijk.

Een oom en een tante van de jongen zijn even voor 10.00 uur met een regeringsvliegtuig geland in Tripoli. Ze worden zo snel mogelijk naar het ziekenhuis gebracht voor een hereniging met Ruben. Zodra zijn gezondheid het toelaat wordt hij naar Nederland gebracht.

Haringkoning van 3,65 meter gevonden in Zweden

In Zweden is een reusachtige haringkoning gevonden van 3,65 meter. De enorme vis werd dood gevonden door een wandelaar die er eerst een stuk plastic in zag. Toen hij dichterbij het zeemonster kwam dat voor de kust dreef, zag hij wat het was. Biologen hebben vastgesteld dat het om een zeldzame haringkoning gaat.

De vis is voor het laatst 130 jaar geleden in Zweden waargenomen. De slangachtige vis zou de inspiratiebron zijn voor veel oude verhalen over zeemonsters. "Ik vis hier al sinds 1957, maar zoiets heb ik nog nooit gezien", zei de 73-jarige vinder, een gepensioneerde ingenieur en amateurvisser.

Het dier is overgedragen aan een aquarium in de plaats Lysekil, niet ver van de vindplaats. Wat er met de resten van de vis gaat gebeuren is nog niet bekend.

De haringkoning of riemvis kan tot wel elf meter lang worden, maar er zijn ook verhalen van exemplaren van zeventien meter. Vaak worden ze niet gezien omdat ze vooral in de diepzee voorkomen. In Nederland zijn vorig jaar twee riemvissen aangespoeld die iets kleiner waren dan de Zweedse vondst.

Haring van 3,65 meter gevonden in Zweden
Haring van 3,65 meter gevonden in Zweden (Foto: Novum)

 

[Video] Forlan denkt alweer aan finale Copa del Rey

Diego Forlan was gisteravond de gevierde man bij Atlético Madrid met twee goals in de Europa League-finale tegen Fulham. De Uruguayaan heeft niet veel tijd om ervan te genieten, want de Spanjaarden denken alweer vooruit aan de nationale bekerfinale.

Forlan vond de zege van Atlético Madrid verdiend, al had zijn club het in de reguliere speeltijd al moeten afmaken. "Maar het is natuurlijk ook mooi om vlak voor tijd te scoren. Ik denk dat iedereen pas over een tijdje gaat beseffen wat deze overwinning voor de club waard is. Dit geeft in ieder geval enorm veel voldoening."

Atlético pakte de eerste hoofdprijs sinds 1996, toen de dubbel werd gepakt. Komende woensdag volgt alweer de volgende finale, namelijk die van de Copa del Rey tegen Sevilla. "We gaan eerst van dit moment genieten. Daarna moeten we onze rust pakken en gaan denken aan de Copa del Rey."

De winst in de Europa League is voor de Madrilenen de eerste Europese prijs sinds 1974, toen de Wereldbeker werd gewonnen. Twaalf jaar eerder pakte de club de Europacup II.

Forlan na zijn tweede goal

Ex-coach Ben Johnson overleden

Op 61-jarige leeftijd is in een ziekenhuis in Toronto de beruchte ex-atletiekcoach Charlie Francis overleden. De 61-jarige Canadees leed aan kanker. Hij streed vijf jaar tegen de ziekte.

Francis was jarenlang trainer-coach van sprinter Ben Johnson, die bij de Olympische Spelen van Seoul (1988) goud won op de 100 meter. Hij moest kort daarna zijn gouden medaille en zijn wereldrecord inleveren nadat bij hem sporen waren aangetroffen van anabole steroïden (stanozolol). Francis bekende nadien schuld voor een Canadese onderzoekscommissie. Hij had Johnson de verboden middelen verstrekt. De Canadese atletiekbond schorste hem daarop levenslang.

In 2003 werkte de voormalige sprinter, die tijdens de Zomerspelen van München 1972 zelf op de 100 meter uitkwam, nog even samen met de Amerikaanse kampioenen Marion Jones en Tim Montgomery. De twee voormalige echtelieden gaven naderhand eveneens toe verboden producten te hebben gebruikt.

Fleur Agema heeft al 3 jaar geen seks

Fleur Agema staat al drie jaar droog. De mooie nummer twee op de kieslijst van de PVV geeft dit toe via haar twitterpagina.

"Elke nacht een andere man in bed? Niet eens in m'n dromen", schrijft de politica. "Ik slaap al drie jaar alleen. Elke nacht. Sinds 6 mei 2007 om precies te zijn."

Agema reageert hiermee op de aantijgingen die worden gedaan in de Privé. Volgens het roddelblad zou Geert Wilders in scheiding liggen met zijn Hongaarse vrouw omdat hij al enige tijd het bed deelt met zijn nummer twee.

"Ze zou sms'jes sturen in de trant van dat ze elke dag wel een ander in bed wilde", liet Karen Geurtsen gisteren aan SBS Shownieuws weten. "Als je dat combineert met het feit dat Geert ook graag sms'jes stuurt naar het vrouwelijk schoon van de fractie, dan zou het me niks verbazen als er een keer wat is voorgevallen."

Geurtsen is verslaggever voor HP/De Tijd en wist onlangs te infiltreren in de PVV. Haar bevindingen heeft ze gepubliceerd in een boek. De ex-stagiaire van de PVV weet dan ook zeker dat Agema liegt en juist een slet is. "Fleur Agema staat bekend als een vrouw die er wel van houdt", besluit ze.

Capello: "Wayne Rooney is een geboren leider"

Fabio Capello is erg onder de indruk van aanvaller Wayne Rooney. Volgens de bondscoach van Engeland blinkt Rooney niet alleen uit vanwege zijn kwaliteiten als voetballer.

"Hij valt ook op door zijn persoonlijkheid. Wayne is een geboren leider die mij herinnert aan Franco Baresi of Raul", zegt Capello in The Mirror. "Rooney is van een ander niveau en in mijn ogen is hij de beste speler in de Premier League."

De inzet van Rooney is volgens Capello één van de sterke punten. "Hij is zo'n speler die weet wat het is om pijn te lijden en die nooit op de bank wil zitten om uit te rusten. Zelfs als ik tegen hem zeg dat het beter is om rust te houden.

Wayne Rooney (24) heeft bij Manchester United een uitstekend seizoen achter de rug. Zijn 34 goals in alle competities waren echter niet voldoende om een grote prijs te pakken. In de competitie werd United net tweede, slechts één punt achter Chelsea.

Tsonga moet opgeven in Madrid

Jo-Wilfried Tsonga heeft in de tweede ronde van het Masters-toernooi in Madrid moeten opgeven. De Fransman had de eerste set van Guillermo Garcia-Lopez verloren toen hij vanwege een rugblessure niet meer verder kon spelen.

Robin Söderling, vorig jaar nog verliezend finalist op Roland Garros, werd in de Spaanse hoofdstad uitgeschakeld. De als vierde geplaatste Zweed ging met 4-6 en 5-7 ten onder tegen Nicolas Almagro.

Flexibele werkgever voorkomt WK-ziekteverzuim

Een ondernemer die zijn werknemers tijdens het wereldkampioenschap voetbal flexibel laat werken, voorkomt dat het ziekteverzuim in zijn bedrijf toeneemt. Dat stelt de organisatie ArboNed.

Het WK voetbal is voor velen synoniem aan biertjes drinken en lang doorfeesten. Toch ligt het aantal ziekmeldingen tijdens grote sportevenementen niet hoger dan normaal, zei een woordvoerster van ArboNed. De arbo-organisatie verwacht in juni dan ook geen piek in het ziekteverzuim.

Cardiff via Leicester naar play-off-finale

Cardiff City strijdt 22 mei tegen Blackpool om promotie naar de Premier League. De ploeg verloor gisteren thuis met 3-2 van Leicester City. Omdat Cardiff het eerste duel in Leicester met 1-0 had gewonnen, waren verlenging en ook strafschoppen nodig. Vanaf elf meter was Cardiff Leicester met 4-3 de baas.

Cardiff leek met de uitzege op zak en de 1-0 van Michael Chopra halverwege de eerste helft op rozen te zitten. Matty Fryatt zorgde echter al snel voor de 1-1 en een eigen doelpunt van Cardiff-verdediger Mark Hudson betekende de 2-1 voor Leicester. De bezoekers liepen ook nog uit naar 3-1 via Andy King, maar uit een strafschop zorgde Peter Whittingham voor de 3-2 waarmee Cardiff een verlenging afdwong.

Daarin scoorden beide ploegen niet en in de strafschoppenserie waren zowel bij Cardiff als Leicester de eerste drie inzetten raak. Toen ging het mis voor de bezoekers, die vorig seizoen van League One naar het Championship promoveerden. Yann Kermorgant verprutste zijn penalty, waarna Cardiff-goalie David Marshall ook de vijfde penalty van de Foxes uit zijn doel hield.

Dinsdag plaatste Blackpool zich al ten koste van Nottingham Forest voor de finale.

Vieira haalt uit naar bondscoach Domenech

Patrick Vieira heeft in de Franse media flinke kritiek geuit op Raymond Domenech, bondscoach van Les Bleus. De middenvelder van Manchester City accepteert dat hij niet is opgeroepen voor het WK, maar hij hekelt de werkwijze van de bondstrainer.

Vieira heeft naar eigen zeggen niets van Domenech gehoord. "Hij heeft me al zes maanden niet gebeld, terwijl ik altijd een goede werkrelatie met hem had. Ook toen hij in de problemen zat", zegt Vieira tegenover Canal + Sport.

De 107-voudig international kan begrijpen waarom hij niet naar het WK mag. "Maar ik had liever gehad dat de bondscoach gewoon had gezegd: 'Patrick, je bent niet goed genoeg meer en jongere spelers zijn beter'. Dat zei José Mourinho tegen mij bij Inter en toen accepteerde ik dat."

"Het sloeg nergens op om op het laatste moment via de televisie te zien dat ik er niet bij zit", gaat Vieira verder. Domenech verraste met zijn voorselectie door Karim Benzema en Samir Nasri volgende maand ook thuis te laten.

'Vliegtuig ploegde door gebouwen heen'

Het vliegtuig uit Johannesburg dat woensdag in Libië kort voor de landing neerstortte, kwam ongeveer een kilometer voor de landingsbaan terecht. "Toen ploegde het door bomen, enkele gebouwen en een paar voertuigen heen", vertelde ooggetuige Juan Wolmarans (36), een manager van de particuliere luchtvaartmaatschappij Global Aviation in Tripoli, die op een collega wachtte die in de Airbus A330 zat. Dat berichtten Zuid-Afrikaanse media.

"Het zicht was erg slecht", aldus Wolmarans. "Toen ik op de plaats van het ongeluk kwam, was de staart van het vliegtuig het enige deel dat nog herkenbaar was. Wrakstukken en lichamen lagen verspreid over een gebied van 800 meter. Er was geen teken van leven. Het was gruwelijk."

'Overlevende crash in kritieke toestand'

Het kind dat als enige de vliegtuigcrash in Tripoli (Libië) overleefde, zou zich in kritieke toestand bevinden. Dat stelde de behandelend chirurg van de jongen woensdagavond in een telefonisch interview met de Libische krant The Tripoli Post.

De jongen zou in comateuze toestand uit de wrakstukken van het toestel zijn gehaald en vier uur lang zijn geopereerd door een team van gespecialiseerde artsen, waaronder neurologen. De identiteit van het kind is nog niet met absolute zekerheid vastgesteld, maar het gaat mogelijk om een Nederlands jongetje.

Volgens de chirurg heeft de jongen meerdere botbreuken in het onderste deel van zijn lichaam en een 'hersenkneuzing'. Zo zou het kind nog niet in staat zijn om alle delen van zijn lichaam te bewegen. Het jongetje ligt volgens de arts in kritieke toestand op de intensive care afdeling van het ziekenhuis.

Regeringstoestel met oom en tante naar Libië

Een Nederlands regeringstoestel is donderdagochtend vertrokken naar Libië met een oom en tante aan boord van het jongetje dat als enige het vliegtuigongeluk overleefde. Dat meldt een verslaggever van de NOS die aan boord is van het vliegtuig.

De identiteit van het jongetje moet nog worden bevestigd, maar het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de veronderstelde familieleden toch meegenomen. Het risico dat de twee geen familie blijken weegt op tegen het belang om te zorgen dat er bekende gezichten aan het bed van het jongetje komen te zitten, meldde het ministerie.

Minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen bevestigde donderdagavond in Nova dat het jongetje tegen een medewerker van de ambassade iets zei dat klonk als Ruben. Tegenover het Brabants Dagblad liet een vrouw weten dat ze vermoedde dat het kind haar 8-jarige kleinzoon uit Tilburg is.

De jongen zou met zijn ouders en oudere broer op safari zijn geweest in Zuid-Afrika. De reis stond volgens de oma in het teken van het koperen huwelijk van de ouders.

Luchtvaartmaatschappij Afriqiyah Airways liet donderdagavond weten dat zeker 58 van de 104 inzittenden van het neergestorte vliegtuig Nederlanders waren. Op basis van gegevens van reisorganisaties werd eerder gemeld dat er 62 Nederlanders, onder wie het jongetje, aan boord waren.

Verder waren er zes Zuid-Afrikanen, twee Oostenrijkers, een Duitser, een Zimbabwaan, twee Britten, iemand uit Frankrijk, twee Libische passagiers en elf Libische bemanningsleden aan boord. Van negentien mensen is de nationaliteit nog niet bekend. Mogelijk zijn er onder deze slachtoffers nog Nederlanders.

Aan boord van het regeringsvliegtuig zijn ook zes mensen van het rampenidentificatieteam van het Korps Landelijke Politiediensten. Daarnaast zijn er twee consulaire medewerkers mee die helpen bij de identificatie.

De Zeeuw voelt andere benadering bij Oranje

Demy de Zeeuw staat in ieder geval op de shortlist voor het WK in Zuid-Afrika. Later deze maand hoort hij tot de definitieve selectie van het Nederlands elftal behoort.

Het ziet er goed uit voor de Ajacied. De overgang van AZ naar Ajax heeft De Zeeuw naar eigen zeggen gevoelsmatig meer waardering opgeleverd binnen Oranje. "Ik weet niet of het echt zo is, maar dat gevoel heb ik wel," vertelt De Zeeuw in gesprek met Ajax Life. "Ik heb het gevoel dat ik anders word benaderd, serieuzer genomen wordt. Ik benader de spelers ook anders omdat ik bij een grote club speel, en niet meer bij AZ."

Tussen november 2008 en augustus 2009 speelde De Zeeuw als speler van AZ geen enkele interland voor Oranje Na zijn transfer naar Ajax werd er wel drie keer beroep op hem gedaan. De Zeeuw denkt dat vooral de verandering van club hier mee te maken heeft. De 26-jarige Apeldoorner speelde in totaal 23 interlands.

Herstelde Sneijder maakt zich op voor ontknoping

Wesley Sneijder is op tijd hersteld voor de ontknoping in Italië. Inter heeft de Italiaanse beker, maar maakt nog kans op het kampioenschap én de winst in de Champions League.

De spelmaker kampte de laatste weken met veel fysiek ongemak en viel in de finale om de Coppa Italia tegen AS Roma (1-0 winst) al na vijf minuten uit met een bovenbeenblessure. Uit voorzorg kwam Sneijder in de competitiewedstrijd tegen Chievo van zondag (4-3 zege) niet in actie. De website van Inter meldt dat Sneijder net als Lúcio gisteren de groepstraining heeft hervat. De middenvelder is dus tijdig hersteld om de ontknoping van het seizoen mee te maken.

Komende zondag kan Internazionale op bezoek bij het al gedegradeerde Siena kampioen worden, zes dagen later wacht in het Estadio Bernabéu in Madrid het hoogtepunt van het seizoen als de nerazzurri op Bayern München stuiten in de Champions League-finale.

Franse dopingwaakhond wil meer dopingtests in Tour

De Franse dopingwaakhond AFLD heeft de UCI om toestemming gevraagd meer dopingtests af te nemen tijdens de Tour de France. AFLD-voorzitter Pierre Bordry bevestigde vandaag dat hij UCI-baas Pat McQuaid een e-mail daarover heeft gestuurd. Bordry liet weten dat hij naar de wereldantidopingautoriteit Wada stapt als McQuaid zijn voorstel naast zich neerlegt.

Tijdens de Tour heeft de UCI de zeggenschap over de dopingtests. Vorig jaar beschuldigde Bordry de dopingtesters van de wielerunie van het voortrekken van de Astana-ploeg van Lance Armstrong. Sindsdien zijn er diverse aanvaringen tussen UCI en AFLD geweest.

Bordry kent de grenzen van de zeggenschap van zijn dopingcontroleurs. "We zijn een nationale autoriteit en hebben geen zeggenschap tijdens internationale wedstrijden, maar we kunnen vragen om extra controles", verklaarde de Fransman zijn standpunt vandaag.

Bordry claimt bovendien dat de AFLD niet bij de whereabouts van renners kan. "We willen de renners die voor de start in Frankrijk trainen, kunnen controleren." Vorig jaar zou de AFLD daardoor slechts dertien controles buiten competitie hebben kunnen afnemen. In 2008 was de AFLD verantwoordelijk voor de tests in de Tour. Toen nam de dopingwaakhond 80 tests buiten competitie af.

De Tour de France begint dit jaar op 3 juli in Rotterdam.

Christina Aguilera naakt in GQ

Zangeres Christina Aguilera staat met een naaktreportage in het juninummer van het Duitse tijdschrift GQ. De foto's zijn in het zwart-wit. Aguilera ging uit de kleren om haar nieuwe single 'Bionic' te promoten.

Vier jaar geleden stond de 29-jarige Amerikaanse bloot in de Amerikaanse versie van GQ om toen haar album 'Back to Basics' aan de man te brengen.

Check hier de foto's uit 2006. Die van 2010 staan nog niet op internet.

Patricia Paay woont samen met toyboy

Patrica Paay en haar 27-jarige toyboy Nicky van Dam zijn bij elkaar ingetrokken. Dat meldt weekblad Privé. De 61-jarige diva heeft tegenover RTL Boulevard toegegeven dat ze samenwoont met de jonge miljonair.

In maart werd bekend dat de twee een relatie hebben. Patricia Paay wist in het begin niet of ze wel echt een serieuze relatie wilde aangaan met Nicky van Dam, maar inmiddels heeft ze zich bedacht. Van Dam is inmiddels verhuisd naar het appartement van Paay in Amsterdam.

RKC trekt linkeraanvaller Paddy John aan

Paddy John kan worden toegevoegd aan het rijtje nieuwelingen die RKC Waalwijk met het oog op het seizoen 2010/2011 heeft aangetrokken. John komt over van Heracles Almelo waar zijn contract deze zomer ten einde loopt.

In Waalwijk tekent de 20-jarige jonge talentvolle voetballer, mits hij de medische keuring zonder problemen doorloopt, een contract voor één seizoen met een optie voor nog een seizoen. Mohammed Allach kent Paddy John nog uit zijn tijd bij FC Twente: "Paddy gold in de Voetbalacademie FC Twente als een groot talent. Speelde ook voor verschillende vertegenwoordigende elftallen. Paddy is een snelle linksbuiten met een goede individuele actie. Hij krijgt bij ons de kans zijn basistalent verder te ontwikkelen en door te groeien tot een volwaardig profvoetballer."

Bejaarde jat wandelstok van bejaarde

Een 66-jarige man heeft dinsdag een wandelstok en een rolkoffer van een 87-jarige vrouw gestolen bij een supermarkt in het Overijsselse Goor. De vrouw merkte rond 11.30 uur op dat haar spullen kwijt waren.

Het supermarktpersoneel en de politie gingen direct op onderzoek uit en kwamen erachter dat een grijsaard de dief was. Hij jatte de spullen bij het fotokopieertoestel toen de vrouw verder de supermarkt was ingelopen. De brutale bejaarde is ingerekend.

Pup met rooster om nek verdronken

Een onbekende dierenbeul heeft in het Belgische Genk een acht maanden oude puppy laten verdrinken met dertig kilo metalen rioolroosters om zijn nekje gebonden. Het arme dier verdronk in het Albertkanaal.

Het hondje was vrijdagavond ontsnapt uit de tuin. Zijn eigenaars gingen meteen naar hem op zoek en belden ook het dierenasiel. Alle speuracties bleven tevergeefs tot de brandweer van Genk een bizarre vondst deed. Brandweerlieden vonden het verdronken dier in het kanaal op de grens van Zutendaal en Genk. De politie is inmiddels een onderzoek begonnen.

Russische piloten gearresteerd in Berlijn

Twee Russische mannen, beiden piloot, zijn woensdag op de Duitse luchthaven Tegel, in Berlijn, aangehouden. Een vrouw vertelde de politie dat ze de twee mannen ervan verdacht een vliegtuig te willen kapen. Dat heeft de Duitse politie woensdag bekendgemaakt.

Het tweetal van 49 en 26 jaar had tickets voor een vlucht naar Moskou. Geen van de twee mannen maakte deel uit van de bemanning van het toestel, aldus Sandra Pfeifer, een woordvoerster van de politie. Een vrouw die bij de incheckbalie stond hoorde de mannen in het Russisch met elkaar praten. "Zij had de indruk dat ze van plan waren het vliegtuig naar Moskou te kapen", aldus Pfeifer.

Pfeifer bevestigde dat de mannen, die ongewapend waren, zijn aangehouden, maar wilde niet zeggen waarvan het tweetal wordt beschuldigd.

Het toestel naar Moskou werd ontruimd en alle 135 passagiers werden ondervraagd. De meesten konden later alsnog richting Moskou vertrekken.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
special
VrijMiBabes #202 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.