FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Nieuwsarchief
Artikelen van dinsdag 26 mei 2009

Feyenoord bezorgt Gio slapeloze nachten

Feyenoord-aanvoerder Giovanni van Bronckhorst heeft slapeloze nachten door de economische en sportieve malaise die zijn club doormaakt.

Op OnsOranje.nl, de website van het Nederlands elftal, meldt de international en Feyenoord-speler dat hij weleens wakker ligt van de hachelijke situatie bij zijn club. "Ik denk dat alles en iedereen bij Feyenoord het afgelopen seizoen zo snel mogelijk wil vergeten. Natuurlijk lig ik weleens wakker van de huidige situatie van de club. Zeker omdat ik naast speler óók supporter ben," aldus Van Bronckhorst.

De aanvoerder wil zich bij Oranje even focussen op andere zaken. "Het is goed om in een andere omgeving te zijn. We kunnen ons in IJsland kwalificeren voor het WK, dus dat is een mooi vooruitzicht," zo voegde Gio eraan toe.

Ramos wil om basisplaats strijden bij PSV

Doelman Cássio Ramos wil komend seizoen bij PSV strijden om een vaste plaats in de basiself. De Braziliaan wordt echter wellicht opnieuw een seizoen uitgeleend aan Sparta.

Volgens RTV Rijnmond heeft Sparta contact gehad met Jan Reker, algemeen directeur van PSV. Ramos wil weer bij de Eindhovenaren strijden voor de plaats als eerste keuze onder de lat. Reker heeft echter aangegeven dat Ramos nog niet als een keeper wordt beschouwd, die voldoende kwaliteiten heeft om bij PSV als eerste keuze te fungeren.

Sparta ondervindt echter problemen met het uitbetalen van de doelman. Ramos heeft een (wettelijk bepaald) salaris dat te hoog is voor de Rotterdamse club.

Overgang Arnautovic op losse schroeven

De overgang van Marko Arnautovic naar Chelsea lijkt niet meer zeker te zijn. De Engelse club constateerde tijdens de medische keuring een gebroken middenvoetsbeentje.

De jonge aanvaller van FC Twente zal hierdoor mogelijk drie tot vier maanden uit de roulatie zijn wanneer de speler aan het middenvoetsbeentje geopereerd moet worden. De Oostenrijker zal dan ook niet deelnemen aan de interland van Oostenrijk tegen Servië op 6 juni. Dietmar Constantini besloot de 20-jarige spits niet op te nemen in de selectie na het horen van het slechte nieuws.

Gratis parkeren voor gehandicapte automobilist

Gehandicapte automobilisten kunnen binnenkort op openbare parkeerplaatsen in het hele land gratis parkeren. Een initiatiefwetsvoorstel daartoe van PvdA'ster Marjo van Dijken kan rekenen op de steun van een meerderheid in de Tweede Kamer.

Volgens Van Dijken is de situatie nu onoverzichtelijk en frusterend voor gehandicapten. "Die weten nu niet waar ze aan toe zijn", zei ze vandaag, daags voor het Kamerdebat over haar voorstel.

Naar haar zeggen zijn er gemeenten zoals Groningen, Amsterdam, Utrecht en Den Haag waar gehandicapten met een speciale parkeerkaart gratis terechtkunnen, maar ook gemeenten die zelfs geld vragen voor zo'n parkeerkaart.

Binnenkort gratis parkeren voor gehandicapten  (foto: ANP)

Van Westerloo voorzitter Wakker Nederland

Fons van Westerloo gaat op de voorzittersstoel van omroepvereniging Wakker Nederland zitten. Van Westerloo, vroeger topman van SBS en RTL, moet alleen nog goedgekeurd worden door de ledenraad van Wakker Nederland, een omroep op initiatief van de Telegraaf.

In februari 2008 pakte Van Westerloo zijn biezen bij RTL. Hij wilde een paar jaar niet werken, maar naar eigen zeggen begon het toch weer te kriebelen. Behalve de ledenraad van de omroepvereniging kan ook minister Plasterk nog roet in het eten gooien voor Van Westerloo en Wakker Nederland. Hij moet het omroepplan nog goedkeuren, alvorens ze kunnen toetreden tot het publieke bestel.

Maastricht: wietpas desnoods alleen

Burgemeester Gerd Leers van Maastricht wil desnoods als enige gemeente doorgaan met het invoeren van een wietpas voor coffeeshops. Dit zal hij de gemeenteraad voorstellen, mochten de andere Limburgse gemeenten definief niet meedoen met het plan.

Leers verwacht dat minister Guusje ter Horst extra geld beschikbaar stelt voor het plan. Hij denkt dat daardoor de andere gemeenten toch meedoen met de invoering van de wietpas.

De Maastrichtse burgervader is een voorstander van een uniform coffeshopbeleid in heel Limburg. Leers ziet graag dat er een pasjessysteem komt, met een verkooplimiet van drie gram wiet per klant per dag en gelijke openingstijden van alle shops.

Ajax legt tien jeugdspelers vast

Ajax is volop bezig met de toekomst en heeft de contracten van tien jeugdspelers verlengd.

Het gaat hierbij om de A-junioren Marco Bizot, Tayfun Candan en Randel Shakison en vijf B-junioren, Lesley de Sa, Warner Hahn, Jip Bartels, Stefano Denswil en Davy Klaassen.

De 18-jarige keeper Bizot tekende voor twee jaar met een optie voor één extra jaar. De verdediger Shakison en middenvelder Candan, beiden negentien jaar, tekenden voor slechts één jaar met een optie voor nog een jaar. De vijf B-junioren tekenden een contract tot medio 2012. Ouasim Bouy en Fabian Sporkslede, twee andere B-junioren, kregen een driejarig contract aangeboden.

Danny Blind is dan ook erg blij met het tekenen van deze spelers: "We zijn verheugd dat deze spelers getekend hebben bij Ajax. We willen hen volgend jaar de volgende stap laten maken. Voor de A-junioren betekent dat dus een overstap naar Jong Ajax."

Japanse keeper voor DESTIL Trappers

De DESTIL Trappers hebben de Japanse keeper Yutaka Fukufuji gecontracteerd. De 26-jarige Japanner komt over van Bakersfield Condors, waar Mark Pederson, de nieuwe coach van de Trappers, in het verleden de assistent-coach was.

Fukufuji heeft de afgelopen twee seizoenen voor Bakersfield gespeeld. In de periode daarvoor kwam de Japanner uit voor Manchester Monarchs. De goalie kwam daarnaast begin 2007 ook nog uit voor Los Angeles Kings in de NHL.

De Tilburgse club heeft de speler ook aangetrokken om als keeperstrainer te fungeren. Fukufuji is bovendien de eerste Japanner ooit in de Nederlandse competitie. De goalie zal nog wel moeten concurreren met Ian Meierdres. Pas na de kerst zal besloten worden wie de eerste keeper wordt voor de beslissende fase van het seizoen.

Naakte, geboeide vrouw zorgt voor file op Autobahn

Op de Duitse snelweg A1, ter hoogte van Bergkamen-Rünthe, ontstond afgelopen weken een vreemde file. In het weiland vlak naast de snelweg stond een vrouw. De vrouw was echter geheel ontkleed, terwijl ze met haar armen was vastgeboeid aan het bestuurdersportier.

Hierop werd er groot alarm geslagen bij de politie, men ging er namelijk vanuit dat er een ernstig misdrijf gaande was. Meerdere politieauto's en zelfs een helikopter rukten uit naar de plaats delict. De agenten keken echter vreemd op dat de seksontvoering slechts een erotische fotoshoot bleek te zijn.

De naakte vrouw bleek de 26-jarige Sabrina te zijn. Door voor een amateuristisch naaktmodel te spelen, wist zij veel politie op de been te brengen.

De fotograaf, de 22-jarige Klaus, had wel zin in een geintje. "We hadden spontaan zin in erotische foto's", vertelt hij. "Het landweggetje leek verlaten, dus besloten we hier aan de slag te gaan. Sabrina kleedde zich uit, handboeien en een blinddoek horen daar meestal bij. Toch zullen we de volgende keer nog discreter zijn..."

Voor een van de foto's uit de fotoshoot verwijzen we je door naar het bronartikel

The Pirate Bay blijft online

Een rechter heeft bepaald dat de torrentsite The Pirate Bay vooralsnog niet offline hoeft. De entertainmentindustrie eiste dat wel, nadat de beheerders van de site eerder veroordeeld waren tot een gevangenisstraf en een boete.

De beheerders van The Pirate Bay mogen eerst nog reageren, voordat de rechter een definitief besluit neemt. Zij hebben hiervoor enkele weken. Tot die tijd blijft de site sowieso in de lucht. Het spreekverbod voor de beheerders dat enkele platenmaatschappeijen ook nog eens eisten werd door de rechter meteen van tafel geveegd.

Nog in leven dankzij Twitter

Een Amerikaanse vrouw is gered van haar dood dankzij microblogdienst Twitter. Een raadslid van de gemeenteraad van Atlanta zag dat de vrouw onwel werd, maar de batterij van zijn telefoon was bijna leeg. Hij was bang dat zijn batterij een telefoontje met 911 niet zou overleven, maar een berichtje naar Twitter moest lukken.

"Heb een ambulance nodig op de hoek van John Wesley Dobbs en Jackson str. Vrouw bewusteloos op grond. ReTweet aub", stond er in zijn bericht, waarmee hij waarschijnlijk het leven van de Amerikaanse vrouw heeft gered. Meerdere mensen die het bericht zagen belden 911 voor een ambulance.

Een noodoproep naar 911 gaat niet altijd goed. Eerder deze maand wilde een man uit Atlanta de brandweer bellen omdat zijn huis in de fik stond. Door onderbezetting werd de man minutenlang in de wacht gezet onder het genot van een wachtmuziekje.

Wandelaars Vierdaagse te volgen via mobiele telefoon

Deelnemers aan de Vierdaagse van Nijmegen zijn in juli op internet te volgen dankzij hun mobiele telefoon. Het thuisfront kan zo op internet zien waar een familielid zich op het parcours bevindt. Dat meldde de organisatie vandaag.

Elke wandelaar die voor bellen gebruikmaakt van het KPN-netwerk, is te volgen. Een systeem peilt de locatie van de mobiele telefoon en laat zodoende zien waar de wandelaar zich bevindt. Het thuisfront kan de vordering thuis via internet volgen. Het systeem wordt in noodgevallen ook gebruikt voor de peiling bij mobiele gesprekken naar alarmnummer 112.

Het is wel nodig om het gebruikte telefoonnummer vooraf te registreren. Dat kan op de site van de Vierdaagse, aldus de organisatie. Het systeem stelt de marsleiding ook in staat tijdig opstoppingen op het parcours op te merken.

GSM toont locatie wandelaars Vierdaagse van Nijmegen  (foto: ANP)

Life & Cooking na zondag van de buis

Zondag is de allerlaatste aflevering van het RTL4 programma Life & Cooking. Na negen jaar besloot hoofdsponsor Unilever dat het welletjes was geweest. Voor de allerlaatste show wilde presentatoren Carlo Boszhard en Irene Moors alles uit de kast trekken. Een heel blik BN'ers is opgetrokken om het programma zondag te vergezellen.

Het programma wordt geopend met een speciale uitvoering van het nummer 'Samen zijn', waarbij Willeke Alberti op de piano begeleid wordt door Xander de Buisonjé. Ook Gerard Joling zal een optreden geven in studio 6 op het Hilversumse Mediapark. Peter van der Hurk, winnaar van 'Het Zesde Zintuig', komt speciaal naar de studio om de toekomst van Carlo en Irene te voorspellen.

In totaal heeft het programma drie koks gehad; zij zullen gezamelijk voor het culinaire gedeelte zorgen. De allerlaatste Life & Cooking is zondag -iets eerder dan normaal- vanaf 17:00 uur te zien op RTL4.

[Upd] Grote brand in Waalwijk

Rond het middaguur brak in Waalwijk een grote brand uit in een appartement en een makelaarskantoor. Bij de brand raakten een man en een vrouw zwaargewond.

Negentien huizen zijn ontruimd vanwege de rookontwikkeling. Brandweerkorpsen uit de hele regio bestrijden het vuur.

De toestand van de vrouw is zeer ernstig. Ze is met een traumahelikopter overgebracht naar een ziekenhuis in Groningen.

Update 22:20 uur:

Even na vijf uur had de brandweer het vuur onder controle. Vermoed wordt dat het om brandstichting gaat. De geëvacueerde buurtbewoners konden om acht uur terug naar huis.

Zie ook het topic op ons forum , waar onder andere een ooggetuige kort vertelt wat hij zag.

Kamer wil verbod op pelsdierhouderij

Een meerderheid in de Tweede Kamer heeft zich vandaag uitgesproken voor een verbod per 2018 op de pelsdierhouderij. De pelsdierhouders kunnen in het voorstel geen financiële compensatie verwachten.

Met SP en PvdA, de initiatiefnemers van het wetsvoorstel, vinden ook GroenLinks, PVV, D66 en de Partij voor de Dieren dat je jaarlijks geen 5 miljoen dieren zou moeten vergassen voor bont, een product waar een alternatief voor is. Krista van Velzen (SP) stelt: "Het produceren van bont is geen redelijk doel om een dier te houden en doden." Ook al niet omdat een nerts eigenlijk een solitair levend dier is dat een territorium nodig heeft en voor dit doel in een kooi wordt gehouden.

Dat de pelsdierhouders zich benadeeld voelen, wimpelt ze af. "De discussie speelt al sinds de jaren negentig. Hoezo: ze zagen het niet aankomen?" Het Kamerlid hoopt dat ook dit verbod, net als onlangs het verbod op de handel in zeehondenbont, navolging krijgt in Europees verband.


Kamer wil verbod op pelsdierhouderij  (foto: DAG)

Humberto Tan leent stem aan nieuwe Ice Age-film

Televisiepresentator Humberto Tan leent zijn stem aan de Nederlandse versie van de animatiefilm Ice Age 3: Dawn of the Dinosaurs. Hij spreekt de stem in van het nieuwe karakter Buck, een eenogige wezel die op dinosaurussen jaagt. Dat maakte filmstudio Warner Bros vandaag bekend.

In de derde Ice Age-film keren vertrouwde stemmen terug uit eerdere Ice Age-films. Zo is Carlo Boszhard te horen als Sid de luiaard, Daphne Bunskoek als Ellie de mammoet, Tygo Gernandt als Eddie de buidelrat en Jack Wouterse als Manny de mammoet.

In Ice Age 3: Dawn of the Dinosaurs raakt Sid de luiaard in de problemen wanneer hij een paar dinosauruseieren heeft gevonden en zijn eigen gezinnetje sticht. Zijn vrienden proberen hem te redden en komen daarbij in een mysterieuze ondergrondse wereld terecht. Daarbij stuiten ze op dinosaurussen en ontmoeten ze Buck. De nieuwe animatiefilm draait vanaf 1 juli in de Nederlandse bioscopen.

Humberto Tan leent zijn stem aan Ice Age 3  (foto: ANP)

[Upd] 'Oasis of The Prodigy vervanger Depeche Mode'

Pinkpopbaas Jan Smeets probeert Oasis of The Prodigy naar Pinkpop te halen als Depeche Mode afzegt. Dat zei Smeets vanmorgen in de ochtendshow van radio-DJ Giel Beelen. Hij liet weten dat de kans groot is dat Depeche Mode, die gepland staat als afsluiter voor de Pinkpop-zondag, niet kan komen.

Dave Gahan, zanger van Depeche Mode, kampt al enige tijd met gezondheidsproblemen waardoor de Britse band al een aantal concerten heeft moeten afzeggen. Het is niet bekend wat Gahan precies heeft, maar naar verluidt gaat het om een maagdarmontsteking. Vorige week werd bekend dat de muzikant in elk geval tot en met 27 mei niet op het podium kan staan.

Smeets heeft te horen gekregen dat Depeche Mode hoogstwaarschijnlijk zondag 31 mei ook niet naar Pinkpop kan komen en heeft om die reden vast wat andere grote namen gepolst. The Cure lukt niet, zei Smeets dinsdag. Britpopband Oasis lijkt de grootste kanshebber om Depeche Mode te vervangen, al waagt Smeets ook nog een poging bij dance-act The Prodigy.

Het muziekfestival in Landgraaf vindt dit jaar plaats op zaterdag 30 en zondag 31 mei en maandag 1 juni.

Update 17:35:

The Prodigy meldt op Twitter dat ze zondag niet op Pinkpop staan, maar gewoon in Amerika. De geruchten gaan dat vanavond omstreeks 18 uur een persbericht naar buiten komt.

Update 22:05:

Depeche Mode maakt morgen bekend of het optreden op Pinkpop wel of niet doorgaat. Nieuws over een vervangend optreden zal voor die tijd niet naar buiten worden gebracht.

Blind en Van 't Schip gaan Jol assisteren

Martin Jol, de nieuwe coach van Ajax, zal assistentie krijgen van Danny Blind en John van 't Schip volgend seizoen. Laatstgenoemde was afgelopen seizoen reeds assistent bij het eerste elftal van Ajax.

NOS Sportjournaal meldt dat Blind en Van 't Schip de assistenten van Jol worden. Dit houdt in dat Blind een dubbelrol zal vervullen bij Ajax. Blind is tevens technisch manager in Amsterdam.

Blind heeft zich aangesloten bij de nieuwe technische staf van Ajax om ervaring op te doen. Naar verluidt is Jol over een aantal jaar de beoogde technisch directeur bij Ajax, zodat Blind door zal schuiven naar de positie van coach van het eerste elftal van de Amsterdammers.

Obama draagt Sonia Sotomayor als opperrechter voor

De Amerikaanse president Barack Obama heeft vandaag een magistraat van Puertoricaanse komaf voorgedragen als opperrechter. Indien de Senaat ermee instemt, wordt Sonia Sotomayor het eerste hispano-Amerikaanse lid van het Hooggerechtshof.

De nieuwe opperrechter vervangt David Souter. Die 69-jarige liberaal heeft het volgens Amerikaanse media niet naar zijn zin in Washington. "Hij haat Washington hartgrondig en heeft weinig vrienden in de hoofdstad", schreef de krant Los Angeles Times. Opperrechters worden voor het leven benoemd, maar mogen er tussentijds mee ophouden.

De 'hispanics', Amerikanen van Latijns-Amerikaanse komaf, vormen een snel groeiende bevolkingsgroep. Dit heeft een belangrijke rol gespeeld bij de verkiezing van Obama tot president. De president stond volgens Amerikaanse media onder politieke druk een vrouw en een lid van een minderheid voor deze baan uit te kiezen. De hispano-Amerikanen in het Congres hadden Obama er al op gewezen "dat de benoeming van de eerste hispanic in het hof door de gemeenschap zal worden verwelkomd en het rechtstelsel van de natie een grotere variëteit aan denken, perspectief en ervaring biedt".

Sotomayor komt uit een arm gezin in New York. Haar vader was een Puertoricaanse arbeider, die overleed toen ze negen was. Haar moeder was een Puertoricaanse verpleegster. Ze geldt in de Amerikaanse politieke context als zeer liberaal. Tijdens de hoorzittingen in de Senaat voor haar aanstelling wordt tegenstand verwacht van behoudende Republikeinen.

Sotomayor heeft het Hooggerechtshof eens "de laatste hoop van de onderdrukten" genoemd. Republikeinen hebben haar als extreem links betiteld, maar de Democraten domineren de volksvertegenwoordiging. Sotomayor wordt naar verwachting in oktober, dan 55 jaar oud, lid van het hoogste Amerikaanse rechtscollege. Sotomayor geldt als 'workaholic'. Ze is gescheiden en heeft geen kinderen.

President Obama draagt Sonia Sotomayor voor als opperrechter  (foto: ANP)

Juninho neemt afscheid van Olympique Lyon

Aan de periode van Juninho bij de Franse topclub Olympique Lyon is na acht jaar een einde gekomen. Voorzitter Jean-Michel Aulas maakte dit bekend.

Juninho vertrekt bij Olympique Lyon. De Braziliaanse spelmaker was een belangrijke pion in het behalen van zeven nationale titels, die Les Gones op rij wisten te winnen. Dit jaar gaat het kampioenschap echter voorbij aan OL.

In 2001 kwam Juninho over van het Braziliaanse Vasco da Gama. Hij verwierf met name faam met zijn gevaarlijke vrije trappen. Voorzitter Aulas meldde het vertrek van de Braziliaan.

"We laten hem gaan, ook al heeft hij hier nog een contract voor een jaar. Hij kan gaan en staan waar hij wil," aldus Aulas. Juninho was bij deze bijeenkomst aanwezig en verliet zonder een woord te zeggen geëmotioneerd de zaal.

Van Gaal laat Kroos bij Bayer Leverkusen spelen

Ook onder het bewind van Louis van Gaal keert Toni Kroos niet terug naar Bayern München. De 19-jarige middenvelder zal komend seizoen bij Bayer Leverkusen blijven spelen.

Volgens Bayern München-coach Van Gaal is het voor de ontwikkeling van Kroos beter dat hij bij Leverkusen blijft spelen. De 19-jarige Kroos debuteerde als jongste speler aller tijden in de Bundesliga. De middenvelder werd destijds te licht bevonden voor het elftal van Bayern München, dus besloot de club uit Beieren de jonge speler te verhuren.

Bij Bayer Leverkusen speelde Kroos tien competitiewedstrijden en scoorde hij één doelpunt. Zijn contract bij Bayern München loopt door tot medio 2011.

Öztürk op proef bij FC Emmen

Serdar Öztürk is deze week op proef bij FC Emmen. De aanvaller speelt sinds januari op huurbasis voor BV Veendam, waar hij niet in aanmerking kwam voor een contract.

Öztürk, die de afgelopen seizoenen onder contract stond bij FC Groningen, had bij de Trots van het Noorden een aflopend contract. Bij Emmen mag hij de komende week proberen de technische staf te overtuigen. Mocht Emmen in Öztürk een versterking zien, dan wordt hij de opvolger van Rogier Krohne.

Krohne heeft overschrijving aangevraagd naar de amateurs van ACV. De aanvaller kwam het afgelopen seizoen zeventien keer in actie voor de club uit Emmen. Hij wist in die duels niet te scoren.

FOTA onderhandelt deze week verder

De Formule 1-teams verenigd in de FOTA zullen deze week wederom bij elkaar komen om te komen met een voorstel voor de sport dat acceptabel is voor de FIA. Komende vrijdag is al de deadline dat teams zich voor het seizoen 2010 moeten inschrijven.

Van de huidige teams heeft alleen Williams zich nog maar voor volgend jaar ingeschreven, maar er zijn geruchten dat ook Force India, McLaren en Brawn GP het team zullen gaan volgen, omdat racen de corebusiness van deze teams is.

De andere teams kunnen zich het missen van de deadline wel veroorloven, waardoor er ook bij de nieuwe teams twijfel ontstaat. Zo wil Prodrive-eigenaar David Richards zich niet voor 2010 als de regelgeving niet duidelijk is.

"We moeten afwachten wat er deze week gebeurt," meldt Ferrari- en FOTA-president Luca di Montezemolo in Corriere dello Sport. "We zullen volgend jaar aan het kampioenschap deelnemen als we een normale Formule 1 hebben," zei de Italiaan die gesteund wordt door BMW Sauber, Red Bull Racing, Renault en Toyota.

Feyenoord dwingt fansites te stoppen

Feyenoord is een bijzonder offensief gestart. De ploeg uit Rotterdam is namelijk een razzia tegen haar fansites begonnen. Het eerste slachtoffer is de website het-legioen.nl. De beheerder heeft de website inmiddels uit de lucht gehaald, omdat de advocaat van de ploeg uit Rotterdam-Zuid met gerechtelijke stappen dreigde.

Volgens diezelfde advocaat mogen supporterssites geen gebruik meer maken van het Feyenoord-logo. Daarnaast is het ook niet meer toegestaan om foto's/portretten van spelers op de website te plaatsen en krijgen de fansites een verbod om nieuws te publiceren. De reden voor dit besluit is dat Feyenoord veel geld aan de ontwikkeling van de officiële site uitgeeft, maar dat men het nieuws vervolgens via andere kanalen verneemt.

Het doel is om zoveel mogelijk supporterssites aan te pakken die zich schuldig maken aan de bovengenoemde zaken. Daarnaast kunnen de beheerders van de websites mogelijk een gerechtelijke procedure tegemoet zien.

De FRFC, één van de supportersverenigingen van Feyenoord, is van mening dat hun club erg diep aan het zinken is. Zij vinden dat de club hun tijd beter kan besteden. In hun ogen zijn de Rotterdammers hun 'fans aan het pesten', aangezien veel supporters een hoop plezier aan deze sites beleven. In de toekomst zou dat dus niet meer mogelijk zijn.

Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK!voetbalmanager!

Discussieer op het FOK!forum mee over dit onderwerp!

Feyenoord dwingt fansites te stoppen

Feyenoord is een bijzonder offensief gestart. De ploeg uit Rotterdam is namelijk een razzia tegen haar fansites begonnen. Het eerste slachtoffer is de website het-legioen.nl.

De beheerder heeft de website inmiddels uit de lucht gehaald, omdat de advocaat van de ploeg uit Rotterdam-Zuid met gerechtelijke stappen dreigde.

Volgens diezelfde advocaat mogen supporterssites geen gebruik meer maken van het Feyenoord-logo. Daarnaast is het ook niet meer toegestaan om foto's/portretten van spelers op de website te plaatsen en krijgen de fansites een verbod om nieuws te publiceren. De reden voor dit besluit is dat Feyenoord veel geld aan de ontwikkeling van de officiële site uitgeeft, maar dat men het nieuws vervolgens via andere kanalen verneemt.

Het doel is om zoveel mogelijk supporterssites aan te pakken, die zich schuldig maken aan de bovengenoemde zaken. Daarnaast kunnen de beheerders van de websites mogelijk een gerechtelijke procedure tegemoet zien.

De FRFC, één van de supportersverenigingen van Feyenoord, is van mening dat hun club erg diep aan het zinken is. Zij vinden dat de club hun tijd beter kan besteden. In hun ogen zijn de Rotterdammers hun 'fans aan het pesten', aangezien veel supporters een hoop plezier aan deze sites beleven. In de toekomst zou dat dus niet meer mogelijk zijn.

Discussieer op het FOK!forum mee over dit onderwerp!

Rake klappen in trailer King of Fighters XII

Knokken in 2D is weer helemaal hip. Na Super Street Fighter II HD Remix (serieus goed woord voor Scrabble), Street Fighter IV en Marvel vs Capcom 2 komt binnenkort The King of Fighters XII uit. Alle favorieten zoals Iori en Mai zijn weer terug en ze kunnen elkaar nog steeds niet uitstaan. Onderstaande trailer laat zien wat een vechtersbaas nu koning maakt. We kunnen alvast verklappen dat een kopje thee drinken met een biscuitje erbij niet tot het arsenaal behoort.

Photoshop pakt hoofddoekje aan

Er is ophef ontstaan in Brussel: op een verkiezingsfolder voor de Europese verkiezingen is het hoofddoekje van een kandidate weggemoffeld. Mahinur Özdemir, de dame in kwestie, is daar een beetje boos over. Ze eist uitleg van haar partij. Voor die partij, het Franstalige cdH, staat ze als 21e op de kieslijst voor het Brusselse parlement.

Özdemir poseerde voor de fotograaf met hoofddoek, op de folder was ie ineens weg. "Ik ben diep geschokt en gekwetst en heb uitleg gevraagd aan de partij", zei de moslima. De uitleg heeft ze gekregen: volgens haar partij ligt de fout bij de drukker en niet bij de partij. Na een telefoontje met de drukker denkt de moslima er nu net zo over.

Bij gemeenteraadsverkiezingen in 2006 zou ongeveer hetzelfde gebeurd zijn. Ook toen is er gesjoemeld met de hoofddoek van de moslima; in de verkiezingsfolder was deze toen zoveel mogelijk verborgen.

Dit is de verkiezingsfolder voor de Europese verkiezingen van cdH (Özdemir linksonder).

Tasjesdieven slaan vrouw in coma

Een vijftal jeugdige tasjesdieven heeft een 64-jarige vrouw in coma geslagen. Dit gebeurde op klaarlichte dag in het Belgische Geraardsbergen. De daders, in de leeftijd van 14 tot 19 jaar, zijn opgepakt, maar werden vrijwel meteen weer vrijgelaten.

De vrouw is er na vier dagen nog steeds slecht aan toe. Toen de daders haar tas wilden stelen, sloegen en schopten ze op de vrouw in. Haar gezicht werd verbrijzeld en haar hersenen kregen geen zuurstof meer.

Het Openbaar Ministerie in België liet de vijf gaan, omdat hun verhalen erg uit elkaar liepen. "We weten niet wie precies verantwoordelijk is voor welke feiten, iedereen vertelt een andere versie", meldde een woordvoerder. Hierover is grote ophef ontstaan bij onze zuiderburen. 

Met dank aan bierspons en VlaamsArdennees voor de submit.

Ferdinand fit voor finale Champions League

Manchester United kan morgen in de finale toch beschikken over Rio Ferdinand. Het was lang twijfelachtig of de verdediger op tijd fit zou zijn voor het duel met Barcelona.

Ferdinand stond de afgelopen week aan de kant met een kuitblessure, maar is naar eigen zeggen net op tijd hersteld. "Het gaat goed met me. Ik heb de laatste dagen gewoon meegetraind en voorzie dan ook geen problemen", aldus Ferdinand.

[RG] Moeizame zege Serena Williams

Serena Williams heeft de tweede ronde van Roland Garros bereikt. Makkelijk had de nummer twee van de wereld het echter niet tegen Klara Zakopalova.

Williams won tegen de nummer 100 van de wereld de eerste set nog vrij simpel met 6-3. In de tweede set kreeg Williams op 5-3 zelfs vijf matchpoint, maar slaagde er niet in deze te benutten. Toen ze vervolgens er op 5-4 ook niet in slaagde om zelf de wedstrijd uit te serveren werd het tiebreak. Deze werd met 7-5 door de Tsjechische gewonnen. In de beslissende derde set was Williams uiteindelijk met 6-4 de sterkste.

Californië handhaaft verbod op homohuwelijk

De Amerikaanse staat Californië handhaaft het verbod op een huwelijk tussen twee mannen of twee vrouwen. Het Californische hooggerechtshof bepaalde vandaag dat de staat het verbod op het homohuwelijk in stand moet houden.

De ongeveer 18.000 homohuwelijken die daar voor het verbod in november zijn gesloten, blijven rechtsgeldig. Het hof boog zich over de kwestie na een referendum vorig jaar, dat gelijktijdig met de presidentsverkiezingen was gehouden.

Een meerderheid van de Californiërs oordeelde toen dat het huwelijk voorbehouden moet blijven aan een man en een vrouw. Daarmee kwam een einde aan de openstelling van het huwelijk voor homo’s eerder dat jaar in de staat.

Het besluit van het Californische hooggerechtshof betekent een forse tegenslag voor de strijders voor gelijke rechten en tegen discriminatie. Onlangs was Maine de vijfde Amerikaanse staat waar homo’s mogen trouwen. Het noordoostelijk gelegen Maine volgde Connecticut, Massachusetts, Vermont en Iowa. In New Hampshire en New York buigen wetgevers zich over openstelling van het huwelijk.


Californië handhaaft verbod op homohuwelijk  (foto: DAG)

Uitkeringsfraudeur gepakt dankzij Facebook

De Britse sociale dienst heeft dankzij Facebook een gevalletje fraude ontdekt. De 35-jarige Claire Harborne ontving tussen 2006 en 2007 een uitkering omdat ze een alleenstaande moeder zou zijn.

Na een tip nam de dienst echter een kijkje op haar Facebook-pagina en ontdekte daar dat Harborne allerminst zielig en alleen is. Op haar profielpagina schrijft Harborne namelijk dat ze al jaren gelukkig getrouwd is.

Geconfronteerd met haar leugen, gaf Harborne het bedrog meteen toe. In totaal ontving ze ten onrechte een bedrag van ruim zevenduizend euro.

Het is niet de eerste keer dat iemand dankzij Facebook tegen de lamp loopt. Zo werd vorige maand een Zwitserse vrouw ontslagen nadat zij zich ziek had gemeld, maar vervolgens op Facebook vrolijk aan het netwerken sloeg. Een Australische jongen verloor vorig jaar om een soortgelijke reden zijn baan. Hij was na een avondje flink stappen te brak om op zijn werk te verschijnen, maar was zo dom om dat op zijn Facebook-pagina toe te geven. Helaas voor hem las zijn baas mee.

 


Uitkeringsfraudeur gepakt dankzij Facebook  (foto: DAG)

[Upd] "Jongens moeten vaker seks weigeren"

Jongens zouden vaker nee moeten zeggen tegen seks. Dat zei staatssecretaris van Volksgezondheid Jet Bussemaker vandaag in een lezing op de Universiteit Utrecht. Volgens de staatssecretaris moeten de jongens nog te vaak voldoen aan het beeld van de man die stoer is als hij met veel meisjes het bed deelt.

Bussemaker wil dat jongens meer geholpen worden om seksuele druk van hun omgeving te kunnen weerstaan. De staatssecretaris bekritiseerde ook de dubbele moraal. Volgens de moraal zijn jongens met veel seks stoer, maar meisjes met veel seks een hoer. Een recent onderzoek wijst uit dat veel Nederlanders hier zo over denken.

Update 20:13

De Telegraaf meldt ook nog dat Bussemaker niet te snel in paniek wil raken door meisjes die zich 'uitlenen' aan jongens door bijvoorbeeld breezers ervoor terug te vragen. Een recent onderzoek toont aan dat zogenaamde ruilseks de laatste jaren nauwelijks is afgenomen. De staatssecretaris wil niet weglopen voor eventuele nieuwe seksuele problemen. Tevens wil Bussemaker graag een aparte aanpak voor loverboys.

Bionic Commando: Rearmed nu in de uitverkoop

Omdat deze week Bionic Commando in de winkels zal liggen heeft Capcom besloten om de Xbox Live Arcade remake van het origineel, Bionic Commando: Rearmed, nu in de uitverkoop te gooien.

Alleen deze week, en alleen met een Xbox Live Gold-abonnement, zal de game in plaats van 800 Microsoft punten slechts 400 Microsoft punten kosten. Omgerekend is dit ongeveer € 4,65. De game is hier naar je Xbox 360 te downloaden, een demo-versie is hier te vinden.


Ouderwets 2D-in-een-3D-jasje plezier!

Bionic Commando: Rearmed is een remake van de oorspronkelijke Bionic Commando die eind jaren 80 het licht zag. In het spel ben je een speciale commando die bionisch is (joh!), en daardoor een grappling-hook aan zijn arm heeft. Slinger je dus een weg door de twee-dimensionale levels heen terwijl je vijanden omlegt en de dood ontwijkt.

[Gerucht] Heavy Rain uitgesteld tot 2010?

Nu de media-hype voor Heavy Rain weer eens op gang begint te komen komen er ook steeds meer interviews met de developers van de game. En als we inmiddels één ding geleerd hebben, is dat tijdens interviews vaak stomme dingen gezegd worden. Tijdens een recent interview met de Managing Producer van de game werd bijvoorbeeld gezegd dat we pas volgend jaar zouden kunnen genieten van Sony's grote titel.

Tot nu toe heeft Sony echter altijd volgehouden dat de game in 2009 het licht zou zien. Zo werd tijdens de afgelopen Leipzig Games Convention nog gemeld dat Heavy Rain het spel voor de PlayStation 3 van 2009 moest worden. Toen Sony werd bereikt voor commentaar kwam het standaard riedeltje dat men nog geen vaste releasedatum heeft voor de game.

Het interview met de betreffende producer valt hier te zien, met daarin naast het interview ook enkele nieuwe beelden van de game. De bewuste uitspraak wordt aan het einde van het item gedaan.

Räikkönen: "Ferrari gaat races winnen in 2009"

Ferrari-coureur Kimi Räikkönen gelooft dat zijn team dit seizoen nog Formule 1-races kan winnen. De Fin werd afgelopen weekend in Monaco derde, voor teamgenoot Felipe Massa en achter beide Brawn GP's. Hierdoor lijkt het dat Ferrari de weg naar boven ingeslagen heeft.

Toch was Räikkönen in Monaco niet geheel tevreden over het resultaat. "Ik was niet heel erg blij met de derde plaats in Monaco. Tuurlijk was het de beste plaats van het jaar en we wisten dat het er aan zat te komen. Maar het enige dat telt als de leiders in het kampioenschap zo ver voor staan, zijn overwinningen. Terug op het podium zijn is wel een mooie beloning voor het team dat de laatste tijd erg hard gewerkt heeft en dat is voor ons allemaal zeer positief."

"We weten dat we nu op de goede weg zijn, maar er moeten nog wat kleine kleine dingen gebeuren voor we vroeg of laat winnen. Voor de volgende races komen we wederom met updates voor de F60 en ik hoop dat we de leiders nog meer het vuur aan de schenen kunnen leggen, zowel in kwalificatie als in de race," zegt de Fin die weer helemaal terug lijkt te zijn.

Ook op het weekend in Monaco kwam Räikkönen nog even terug. "De kwalificatie in Monaco is belangrijker dan op andere banen en we deden op 0,025 seconde na het beste wat we konden doen. Hierdoor moest ik wel vanaf de vuile zijde starten en daardoor verloor ik in de race een positie aan Barrichello. Dat is jammer, want als ik achter Button had kunnen blijven, dan had ik makkelijk een gat kunnen creëren. Aan het einde van de race was het lastig om nog voor de tweede plaats te blijven strijden. Beide auto's kwamen over de finish en we hebben belangrijke punten gescoord. Dus er waren veel dingen in Monaco waar we tevreden over kunnen zijn."

Zevental Torino geschorst wegens vechtpartij

Het Italiaanse Torino gaat een lastige laatste speelronde tegemoet. De ploeg moet op de laatste dag uit bij AS Roma sowieso al een beter resultaat boeken dan Bologna, de concurrent in de degradatiestrijd. Torino mist echter liefst zeven spelers wegens een schorsing.

Na afloop van de met 2-3 verloren thuiswedstrijd tegen Genoa brak er een massale vechtpartij uit. De Italiaanse bond toonde zich echter minstens zo slagvaardig, want het deelde schorsingen uit aan zeven spelers. Blerim Dzemaili en Ignazio Abate hoeven slechts één duel toe te kijken, terwijl het trio Rolando Bianchi, Aimo Stefano Diana en Cesare Pratali voor twee duels werd geschorst. Angelo Ogbonna en Marco Pisano maakten het het bontst en zijn door de Italiaanse bond voor vier wedstrijden uitgesloten.

Torino en Bologna staan gelijk in de stand, maar het onderling resultaat is in het voordeel van Bologna. Daarom moet Torino minimaal één punt meer halen dan Bologna, iets wat door de schorsingen nog lastiger lijkt te worden.

Excelsior laat halve selectie vertrekken

Excelsior heeft vandaag trainer Ton Lokhoff en de halve selectie uitgezwaaid. Door het hernieuwde samenwerkingsverband met Feyenoord is voor de trainer en twaalf spelers geen plaats meer in Kralingen.

Zeven spelers hebben een aflopend contract, dat door Excelsior niet zal worden verlengd. De opvallendste namen zijn die van aanvoerder René van Dieren en clubtopscorer Robert Braber. Verder verlaten ook middenvelder Adnan Alisic en de aanvallers Tjeerd Korf, Iwan Redan, Eldridge Rojer en Johan Voskamp de club. Laatstgenoemde werd sinds januari verhuurd aan RKC Waalwijk.

Vijf andere spelers kwamen op huurbasis uit voor Excelsior. Doelman Erwin Mulder, verdediger Jeffrey Altheer en aanvaller Hanne Hagary keren terug naar Feyenoord, de boomlange spits Kevin Vink naar RKC Waalwijk en verdediger Aykut Demir naar NAC Breda. Hagary keert overigens misschien wel terug na de zomer, want de kans bestaat dat Feyenoord hem opnieuw gaat verhuren aan Excelsior.

Demjanjuk opgenomen in ziekenhuis

De van oorlogsmisdaden verdachte John Demjanjuk (89) is eergisteren opgenomen in een ziekenhuis in Duitsland. Dat heeft zijn advocaat vandaag bekendgemaakt. Hij maakte niet bekend waarom zijn cliënt is opgenomen. Duitse media spreken van een jichtaanval.

Demjanjuk wordt ervan beschuldigd in een concentratiekamp in het Poolse Sobibor medeplichtig te zijn geweest aan de moord op 29.000 Joodse Europeanen. De uit Oekraïne afkomstige Demjanjuk zou in 1943 enige tijd kampbewaker zijn geweest. Hij werd begin mei door de VS aan Duitsland uitgeleverd. Artsen concludeerden na aankomst dat de verdachte medisch in staat was om in de gevangenis te worden opgesloten.

In de jaren tachtig en negentig stond Demjanjuk ook al terecht voor zijn vermeende oorlogsverleden in het vernietigingskamp Treblinka in Polen. Het Israëlische Hooggerechtshof bepaalde uiteindelijk dat er van een persoonsverwisseling sprake was.

De begin jaren vijftig naar de VS geëmigreerde Demjanjuk ontkent alle beschuldigingen. Hij zou destijds slachtoffer van de nazi’s zijn geweest en niet in vernietigingskampen hebben gewerkt.

Coster blijft bij FC Dordrecht

FC Dordrecht heeft opnieuw een speler langer aan zich gebonden. De afgelopen weken verlengden Bart van Muyen, Moussa Kalisse en Nito Sequeira hun contract bij de revelatie van de tweede seizoenshelft van de Jupiler League al, nu is het de beurt aan Nick Coster.

De 23-jarige Coster, die bij FC Dordrecht zowel links achterin als op het middenveld speelde, tekende tot medio 2011 bij de Schapenkoppen. Afgelopen zomer kwam hij op amateurbasis over van ADO Den Haag. Coster maakte al snel indruk met zijn werklust en groeide uit tot een publiekslieveling. Hij kwam in competitieverband in 35 van de 38 duels in actie en scoorde daarin één keer.

Martin Jol nieuwe trainer van Ajax

Martin Jol is de komende drie jaar trainer van Ajax. Ajax en HSV zijn het met elkaar eens geworden over een afkoopsom voor de Scheveningse coach die overmorgen om 16.00 uur zal worden gepresenteerd.

Jol bereikte afgelopen weekend met HSV nog de vijfde plaats in de Bundesliga en verzekerde zich daarmee van Europees voetbal. Toch was hij teleurgesteld in de club waar onder andere Joris Mathijsen onder contract staat. Hij had weliswaar nog een verbintenis tot medio 2010, maar onder meer het huidige transferbeleid van HSV zorgde er voor dat Jol een nieuwe uitdaging zocht.

De coach zelf ziet een overgang naar de hoofdstad wel zitten. Wel is het zo dat de trainer waarschijnlijk niet zijn eigen assistenten mee mag nemen, omdat Ajax daar na het rapport-Coronel van af wil. Jol zal bij Ajax ook verantwoordelijk gaan worden voor het aan- en verkoopbeleid, de scouting en de jeugdopleiding.

Met dank aan Peerkuh, Boudibou, Pablo88 en Aalbers voor de submit.

Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK!voetbalmanager!

Fachtali, Galatà en Güvenç tekenen bij FC Oss

Het samenwerkingsverband met NEC Nijmegen betaalt zich opnieuw uit voor een speler.

Nadat recent Dominique Scholten een contract mocht tekenen bij de Ossenaren is het nu de beurt aan Karim Fachtali (21) om zijn verblijf in Oss op contractbasis te verlengen. Hij kwam dit seizoen op huurbasis in actie voor TOP Oss. Fachtali tekent een contract tot het einde van seizoen 2009-2010. De aanvaller speelde dit seizoen in 35 competitie- en play-off wedstrijden waarin hij twaalf doelpunten scoorde.

Geoffrey Galatà kwam dit seizoen in 31 competitie- en play-off wedstrijden uit voor de club. De verdediger scoorde drie doelpunten. Galatà tekent een contract voor de komende twee seizoenen bij FC Oss.

Een nieuw gezicht in Oss is Serdal Güvenç, de oudere broer van Emrullah Güvenç die reeds bij de club speelt. Serdal Güvenç is geboren op 20.05.1984 in Maaseik (België) en heeft net zoals zijn broer de Turkse nationaliteit. Serdal zal zich moeten ontpoppen als de nieuwe rechtsback van FC Oss. De speler kwam eerder uit voor Patro Maasmechelen (B) en Maaseik (B), daarna speelde hij van 2005-2007 bij Fortuna Sittard. De afgelopen twee seizoenen kwam hij uit voor de Turkse clubs Yeni Kirşehirspor en Akhisarspor.

[RG] Djokovic, Del Potro en Monfils winnen

Novak Djokovic heeft op eenvoudige wijze de tweede ronde op Roland Garros bereikt. De Serviër won de eerste set van zijn tegenstander Nicolas Lapentti met 6-3. Daarna gaf de Ecuadoriaan op een stand van 3-1 in de tweede set op met een knieblessure.

Ook Juan Martin del Potro bereikte eenvoudig de tweede ronde in Parijs. De Argentijn klopte op gravel de Fransman Michaël Llodra in drie sets. De setstanden waren 6-3, 6-3 en 6-1.

Goed nieuws voor Frankrijk was dat Gaël Monfils doorging naar de tweede ronde. De halve finalist van vorig jaar kende weinig moeite met Bobby Reynolds. Hij had ook slechts drie sets nodig: 6-2, 6-3 en 6-1.

Duitse vrouw laat baard voortaan staan

Mariam is het beu. Twintig jaar lang leed ze helse pijnen bij het ontharen van haar gezicht. De struise Duitse weigert dit langer, en laat nu gewoon haar baard staan.

De 45-jarige vrouw, die er met baard net zo uitziet als Jezus in zijn beste dagen, heeft onlangs in Brigitte een opzienbarend interview gegeven. Sinds haar verschijning in het Duitse equivalent van onze Libelle is er een ware mediahype rond haar gaande bij onze bevriende oosterburen.

Jaren achtereen martelde Mariam zichzelf om maar van haar snor en baard, die sinds haar geboorte al op haar gezicht groeien, af te komen. Scheren, laseren, medicatie, waxen en epileren. Het mocht allemaal niet baten.

Vorig jaar op zes augustus zag de mooie Duitse ineens het licht. Ze keek in de spiegel en zag dat haar baard haar roeping was. "Deze baard hoort bij mij, waar ik mét baard niet bij hoor, dat hoort ook niet bij mij", zei ze tegen zichzelf. Sinds die dag laat ze mooi haar baard staan.

"In het begin was ik bang voor de reacties van mijn vrienden, maar dat bleek niet nodig te zijn", vertelt ze aan Brigitte. "Mijn baard is een soort vrijheidssymbool. Net alsof hij wilt zeggen: wat er is mag er zijn. Je hoeft niet de strijd aan te gaan met je uiterlijk."

Het interview dat Mariam aan Brigitte gaf is hier te zien

Battleforge is nu gratis

BattleForge is een combinatie van een RTS en een kaart-game. Je verzamelt kaarten die units, gebouwen en spells voorstellen en op basis hiervan bouw je een leger. Dit leger gebruik je dan om in real-time gevechten uit te voeren. Kan ook PvP gespeeld worden en een hele online community met het oog op het ruilen van speelkaarten wordt opgezet.

De game werd eerder al in prijs verlaagd naar 30 dollar, maar de game is nu helemaal gratis. Je hoeft alleen maar www.battleforge.com te gaan en op play for free klikken. De gratis versie bevat bijna alles, het enige wat ontbreekt zijn alle kaarten. Je hebt er 32 van de 200 beschikbaar, en de rest kan je bijkopen.

Bewoners 'Kontgatstraat' lappen voor nette straatnaam

Bewoners van de Butt Hole Road in het Britse Conisbrough hebben jarenlang geprotesteerd tegen de vreemde straatnaam waaraan hun huizen staan. En met succes. De straatnaambordjes zijn inmiddels vervangen door nieuwe exemplaren met een andere naam.

De bewoners van Butt Hole Road, wat letterlijk Kontgatstraat betekent, kregen dagelijks flauwe grappen naar hun hoofd geslingerd om de onsmakelijke naam. Ook weigerden sommige koeriersdiensten pakketjes af te leveren in de straat, omdat ze dachten dat ze in de zeik werden gezet.

Alle gezinnen in de straat, die slechts vier huizen telt, hebben nu geld betaald voor een nieuwe straatnaam. Na het gezamenlijk dokken van driehonderd pond is de straat nu omgedoopt in Archer Way.


Beavis moet nu elders onderdak zoeken

[Upd] Jol definitief naar Ajax

Ajax heeft zich officieel bij Hamburger SV gemeld voor het overnemen van trainer Martin Jol. De Amsterdammers willen de oefenmeester voor vijf jaar vastleggen. De coach zelf ziet een overgang naar de hoofdstad wel zitten.

Jol bereikte afgelopen weekend met HSV nog de vijfde plaats in de Bundesliga en verzekerde zich daarmee van Europees voetbal. Toch is hij teleurgesteld in de club waar onder andere Joris Mathijsen onder contract staat. Hij heeft weliswaar een verbintenis tot medio 2010, maar deze is nog altijd niet verlengd. Ook is hij het niet eens met het huidige transferbeleid van HSV.

Inmiddels heeft Jol al een eerste gesprek met Ajax achter de rug en beide partijen willen er uit komen. Wel is het zo dat de trainer waarschijnlijk niet zijn eigen assistenten mee mag nemen, omdat Ajax daar na het rapport-Coronel van af wil.

Het enige wat een overgang van Jol nog van een overgang naar Amsterdam af kan houden, is zijn huidige club HSV. Ajax moet met de Duitse club nog tot overeenstemming komen.

Update om 13:52 uur:

Ajax heeft met Martin Jol overeenstemming bereikt voor een contract voor meerdere jaren. Het Duitse blad Bild meldt dat het een driejarig contract gaat worden. Wel moeten Ajax en HSV het nog eens worden over een transfersom.

Met dank aan Bodebiek en Disastermanager voor de submit.

Update om 17:17 uur:

Martin Jol is de komende drie jaar trainer van Ajax. Ajax en HSV zijn het met elkaar eens geworden over een afkoopsom voor de Scheveningse coach die donderdag om 16:00 uur zal worden gepresenteerd.

Jol zal bij Ajax ook verantwoordelijk gaan worden voor het aan- en verkoopbeleid, de scouting en de jeugdopleiding.

Meisje aangereden na stunt dronken Belg

Een man uit het Belgische Halle heeft een zware straf gekregen voor een aanrijding en vluchtpoging anderhalf jaar geleden. Die bewuste dag bracht de man zijn stiefzoon naar school met de auto.

Toen hij ineens enkele vriendinnetjes van de knaap op straat zag lopen, besloot hij hem vlakbij de tienermeisjes af te zetten. Om extra stoer te doen wilde hij vlak achter de meisjes stoppen, maar hierin faalde hij keihard. Hij raakte een van hen, die daarop gewond raakte.

De stiefvader stapte uit, keek om en reed weer verder. Niet lang hierna vatte de politie hem in de kraag. Bij een blaasproef bleek de man maar liefst 2,3 promille alcohol in zijn bloed te hebben.

De openbare aanklager was dan ook niet best te spreken over de zuiplap. "Dit was dom, onnozel en gevaarlijk. Maar als je te veel drinkt, word je overmoedig", luidde het oordeel. De politierechter was het hier volkomen mee eens, en legde de stiefvader dan ook een geldboete van maar liefst 3.300 euro op, waarvan 550 voorwaardelijk. Daarnaast mag de beste man vier maanden niet achter het stuur kruipen.

Ooijer: "Ik ben blij om thuis te komen"

André Ooijer heeft dinsdag officieel een eenjarig contract getekend bij PSV. De ervaren verdediger keert hiermee na drie seizoenen Blackburn Rovers terug in Eindhoven.

Ooijer toonde zich een tevreden mens bij het tekenen van de verbintenis. "Ik ben blij om thuis te komen," zei de 34-jarige verdediger tegenover de website van PSV.

Tussen 1998 en 2006 maakte Ooijer ook al deel uit van de selectie van PSV. In totaal stond hij 8,5 jaar onder contract in Eindhoven. "Ik heb hier een lange historie gehad en hoop dat er nog een lange toekomst aan zit te komen," aldus Ooijer.

Middlesbrough laat Tuncay gaan

Nu Middlesbrough gedegradeerd is uit de Premier League, ligt het voor de hand dat een hoop spelers de club gaan verlaten. De Turkse ster Sanli Tuncay lijkt de eerste speler te zijn die andere oorden gaat opzoeken.

Gareth Southgate beseft dat een uittocht van spelers vrijwel onvermijdelijk is. "We moeten realistisch zijn," aldus de trainer tegenover Sky Sports. "Tuncay is aanvoerder van zijn land. Hij heeft tot het einde alles gegeven, hij is een speciaal iemand en het was een genot met hem te werken."

Southgate besloot met de woorden: "Ik zal met hem gaan praten om te kijken wat hij wil, maar het is duidelijk dat het erg moeilijk wordt hem te behouden."

Boer vindt foetus in weiland

Een boer uit het Duitse Euskirchen heeft een menselijke foetus gevonden op zijn land. Volgens Duitse bronnen was het lijkje gewikkeld in een van een nabijgelegen ziekenhuis afkomstige doek.

De boer deed de lugubere ontdekking tijdens het maaien van een weiland. De foetus lag daar in een put.

De politie zoekt degenen die het lijk in het weiland hebben gedumpt. De foetus zou niet levensvatbaar zijn geweest, bleek uit onderzoek.

Nederlanders kunnen niet zonder muziek

Nederlanders kunnen niet zonder muziek. Dit blijkt uit een onderzoek van communicatieadviesbureau TBWABrand Experience Company. Het adviesbureau deed onderzoek onder Nederlanders van 16 tot en met 65 jaar. De belangrijkste activiteiten uit het leven van de Nederlanders zijn muziek luisteren en het bijhouden van de laatste nieuwtjes.

Aan de Nederlanders werd gevraagd wat ze het moeilijkst zouden kunnen missen uit de volgende vier activiteiten: nieuws, sport, cultuur en muziek. Maar liefst 45% van de Nederlanders koos het bijhouden van de nieuwtjes, net voor het luisteren naar muziek, daar koos 41% voor. Volgens het onderzoek bleek dat de Nederlanders niet zoveel geven om sport en cultuur. Slechts 7% zou niet zonder sport kunnen en 5% zou hun culturele bezigheden niet kunnen missen.

'Flapdrol' Koenders boos op Marijnissen

Minister Koenders van Ontwikkelingssamenwerking werd vandaag tot drie maal toe flapdrol genoemd door Jan Marijnissen. Dit gebeurde in de Tweede Kamer tijdens het vragenuur toen de minister aan het woord was. Koenders begrijpt niet waarom Marijnissen dit deed.

"Ik vind dit niet kunnen. Ik gaf duidelijk en eerlijk antwoord op de vragen", aldus Koenders. De minister beantwoordde een vraag van GroenLinks-Kamerlid Peters over de aanstaande VN-conferentie over de gevolgen van de financiële en economische crisis voor ontwikkelingslanden.

Het lijkt er op dat Marijnissen het niet eens is met het beleid van Koenders. "Ga de Kamer uit. je hebt hier niets te zoeken", gaf de SP'er Koenders te verstaan toen hij om opheldering werd gevraagd. De SP en GroenLinks zijn van mening dat Koenders de belangen van financiële plaatsen als Wall Street belangrijker vindt dan die van ontwikkelingslanden.

Zie ook het topic op ons forum.

Met dank aan ijzerehand voor de submit.

Pellè en Luyckx mogen vertrekken

AZ gaat afscheid nemen van Graziano Pellè en Kees Luyckx. Dat heeft de regerend kampioen van de Eredivisie de beide spelers laten weten na een intern evaluatiegesprek. Gijs Luirink mag op huurbasis vertrekken.

In de zomer van 2007 werd Pellè, na moeizame onderhandelingen nog voor een bedrag van zes miljoen overgekocht van Lecce. Beide spelers konden niet overtuigen bij de hoofdmacht van de Alkmaarse club.

Alle verhuurde spelers van dit seizoen, Kemy Agustien, Simon Cziommer, Ryan Donk, Milano Koenders en Boy Waterman, mogen ook op zoek naar een andere club.

Tennisbabe heeft te grote borsten

Simona Halep is nog maar zeventien jaar oud en behoort tot de nieuwe lichting tennissters die probeert de wereldtop te halen. Hoewel ze junior is, is ze bij liefhebbers zowel binnen als buiten het tennis niet onbekend. Ze heeft namelijk twee pluspunten die niet over het hoofd te zien zijn.

Halep zelf vindt dat haar borsten haar prestaties in de weg zitten. Daarom zegt ze in Ekstra Bladet dat ze een borstverkleining wil om echt door te breken richting wereldtop. Toch zal ze na moeten denken of het wel verstandig is, want de nieuwe Anna Kournikova krijgt legio aanbiedingen om buiten de baan een centje bij te verdienen.

Halep heeft in Roland Garros meegedaan aan de kwalificaties voor het hoofdtoernooi en daarbij Michaëlla Krajicek verslagen. In Parijs is ze echter niet doorgedrongen tot de eerste ronde, waardoor het grote publiek haar talenten niet heeft kunnen bewonderen.

Klik hier voor wat foto's van deze tennisbabe.
Nog enkele foto's

Ook op het forum van FOK! loopt er een topic over deze bijzondere tennisdame. Klik hier om dat te bezoeken.

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport

Achmea compenseert slachtoffers woekerpolissen

Verzekeraar Achmea, de Nederlandse dochteronderneming van Eureko, komt met een financiële regeling voor klanten met een beleggingsverzekering. In totaal stelt de onderneming 315 miljoen euro beschikbaar als tegemoetkoming voor benadeelde klanten met een zogenaamde woekerpolis. Achmea heeft dat vandaag bekendgemaakt.

De regeling geldt voor alle polissen die vóór 1 januari 2008 zijn afgesloten bij de Achmea-merken Avéro Achmea, Centraal Beheer Achmea, FBTO, Interpolis en de rechtsvoorgangers van deze merken. Achmea zegde eind vorig jaar al toe met een compensatieregeling te komen.

In de regeling zijn afspraken gemaakt over de maximale hoogte van de kosten van beleggingsverzekeringen en de hoogte van risicopremies. Klanten ontvangen een tegemoetkoming als blijkt dat op de einddatum van hun verzekering de ingehouden kosten boven het vastgestelde maximum uitkomen.

De totale portefeuille van de vier Achmea-merken omvat bijna 800.000 beleggingsverzekeringen. Daarvan komt ongeveer 25 procent in aanmerking voor een tegemoetkoming, aldus de financieel dienstverlener.


Achmea compenseert slachtoffers woekerpolissen  (foto: DAG)

Mario Gomez naar Bayern München

Mario Gomez speelt naar eigen zeggen komend seizoen bij Bayern München. De Duitse topclub gaf eerder aan er alles aan te doen om de aanvaller van Stuttgart naar München te halen. VfB Stuttgart incasseert dertig miljoen euro voor de aanvaller.

"Ik verheug me op Bayern München," vertelt Gomez op de website van Bayern. "FC Bayern is iets bijzonders. Ik wil de komende jaren met deze club titels gaan winnen en ik kijk er nu al naar uit om in de Champions League te spelen."

Voorzitter Karl-Heinz Rummenigge is verheugd met de komst van Gomez. "We vinden het fijn dat hij voor ons gekozen heeft. Hij heeft in de afgelopen drie seizoenen altijd rond de twintig treffers weten te produceren. Wij verheugen ons op een spits van zijn kaliber." Na zijn trip met de Duitse nationale ploeg in Azië zal de 23-jarige spits het met Bayern over de laatste details van de transfer hebben.

Tennisbabe heeft te grote borsten

Simona Halep is nog maar zeventien jaar oud en behoort tot de nieuwe lichting tennissters die probeert de wereldtop te halen. Hoewel ze junior is, is ze bij liefhebbers zowel binnen als buiten het tennis niet onbekend. Ze heeft namelijk twee pluspunten die niet over het hoofd te zien zijn.

Halep zelf vindt dat haar borsten haar prestaties in de weg zitten. Daarom zegt ze in Ekstra Bladet dat ze een borstverkleining wil om echt door te breken richting wereldtop. Toch zal ze na moeten denken of het wel verstandig is, want de nieuwe Ana Kournikova krijgt legio aanbiedingen om buiten de baan een centje bij te verdienen.

Halep heeft in Roland Garros meegedaan aan de kwalificaties voor het hoofdtoernooi en daarbij Michaëlla Krajicek verslagen. In Parijs is ze echter niet doorgedrongen tot de eerste ronde, waardoor het grote publiek haar talenten niet heeft kunnen bewonderen.

Klik hier voor wat foto's van deze tennisbabe.
Nog enkele foto's

Ook op het forum van FOK! loopt er een topic over deze bijzondere tennisdame. Klik hier om dat te bezoeken.

Verliefde vrouw stalkte pastoor

Een 49-jarige Helmondse vrouw is gistermiddag aangehouden in Empel, omdat ze een pastoor zou stalken. De Brabantse politie meldt vandaag dat de vrouw verliefd was op de pastoor. De vrouw verspreidde brieven in Empel waarin ze de pastoor beschuldigde van onzedelijke activiteiten, waaronder bezoek aan een prostituee.

Toen de bisschop een brief van de vrouw kreeg deed de pastoor aangifte tegen haar wegens smaadschrift en laster. De politie hield de vrouw gistermiddag aan en vonden nog enkele brieven in de auto van de vrouw, die inmiddels in beslag zijn genomen.

De vrouw bleek de pastoor van de Parochie Heilige Landelinus al veel langer te stalken met telefoontjes en smsjes. De vrouw bevestigde dit tijdens haar verhoor. Ze kent de pastoor uit de tijd dat hij nog in Helmond werkte. De stalkster mocht na verhoor weer naar huis.

[Fotoreportage] Bloemendaal landskampioen

Eerder deze week werden de hockeyheren van Bloemendaal voor de vierde keer op rij landskampioen. Fotograaf Michel van Bergen was bij de kampioenswedstrijd aanwezig en maakte de volgende foto's.

Gedurende het duel tussen Bloemendaal en tegenstander Amsterdam was er voldoende strijd. Beide ploegen wisten tot zondag één play-offwedstrijd te winnen, waardoor het spelen van een beslissingswedstrijd noodzakelijk was. In de reguliere speeltijd wisten beide ploegen echter niet te scoren, waardoor een verlenging met het sudden death-principe noodzakelijk was. Uiteindelijk was het Ronald Brouwer, die de thuisploeg het kampioenschap schonk.

Direct na het laatste fluitsignaal ontstonden twee verschillende werelden. Aan de ene kant stonden de fans van Bloemendaal, die één groot feest vierden. Aan de andere kant waren er de hockeyers van Amsterdam. De teleurstelling was op de gezichten van de bezoekers af te lezen.

Na het eerste kleine feestje mocht men de beker in ontvangst nemen, waarna het feest pas echt kon beginnen. Vervolgens moest de hele selectie op de foto. Tussendoor hadden alle hockeyers van de selectie van Bloemendaal een kampioensshirt aangetrokken, wat voor een feestelijk geheel zorgde.

Daarna was het tijd om de hockeyers van Bloemendaal op het bordes van de club nogmaals in het zonnetje te zetten. Iedereen had zich daar inmiddels verzameld om een glimp van de landskampioen op te vangen.

Het feest in Bloemendaal zou nog tot in de kleine uurtjes doorgaan.

Puber ramt auto's door verliefdheid

Een 14-jarige jongen uit Den Bosch heeft heel wat schade veroorzaakt toen hij indruk wou maken op zijn meisje. Zijn idee was dat hij met de auto van zijn moeder naar het afspraakje zou komen, maar dat liep net even iets anders.

Hij vloog uit de bocht en ramde vijf auto's. Na het ongeluk kreeg de jongen het paniekerig en belde snel zijn oudere broer op die het "wel even zou regelen". De broer vertelde vervolgens tegen de politie dat hij in de auto reed, maar viel door de mand tijdens het verhoor. Zijn broertje werd daarna alsnog opgepakt. Of het meisje nu nog verliefd is op de jongen is niet bekend.

Bunkerwinnares schrok van topless foto

Bunkerwinnares Marielin vond het heimwee en het gebrek aan seks het zwaarst tijdens haar verblijf in The Bunker, de eerste realitysoap die alleen op internet was te zien. Dat vertelde de Zwolse in FOK!radio.

Dat ze flink werd gekort op sigaretten vond ze minder moeilijk. "Dat was toch een overwinning. Maar ik ben niet gestopt, ik heb de schade alweer ingehaald." Met het prijzengeld, een kleine 11.000 euro netto, gaat ze een lening van haar vader terugbetalen en haar huis inrichten.

Inmiddels is Marielin weer druk bezig bij het internetbedrijf waar ze werkt. Daar wachtte haar nog een onaangename verrassing. De FOK!kers hadden een screenshot gemaakt dat ze topless in de douche stond (foto 1, foto 2) en uiteraard die foto was op menig flatscreen op kantoor te zien. "Dat was wel even schrikken", aldus Marielin die 4 weken met bikini aan douchte. "Ik heb nog zo mijn best gedaan om de camera's tijdens het douchen te vermijden." Ze heeft ook nog een tip voor toekomstige deelnemers aan The Bunker Online: "Niet te veel zeuren, maar positief blijven."

Hieronder vind je het complete interview.



Marielin op FOK!radio.

Fortuna Sittard vindt investeerder

De Telegraaf meldt dat het noodlijdende Fortuna Sittard een investeerder heeft gevonden die geld in de Limburgse club wil steken. Paul Rousseau, woordvoerder van de Fortuna-top, zegt dat men vier ton wil investeren in de club. Fortuna moet dan wel alsnog een proflicentie krijgen van de KNVB.

 

Rousseau zegt dat het benodigde contract met de investeerder al is ondertekend. "De naam van dit bedrijf mogen we niet noemen. Dat is zo afgesproken," aldus de woordvoerder. "Deze investeerder gaat de resterende schuld van 411.000 euro aan de schuldeisers betalen. Zijn belang zou iets op het gebied van reclame-inkomsten kunnen zijn. Daar gaan we nog over praten."

 

Intussen verwacht men bij Fortuna dat het kort geding tegen de KNVB wellicht volgende week al zal plaatsvinden. Via de burgerrechter willen de Limburgers alsnog een licentie voor volgend seizoen zien te krijgen. De KNVB besloot onlangs de licentie in te trekken.

De krant De Limburger meldt in dit kader dat de advocaten van Fortuna de kans op een gelijk van de club op vijftig procent inschatten. De advocaten zijn van mening dat de KNVB fouten heeft gemaakt in de procedure de licentie in te trekken. Er zou bijvoorbeeld niet voldoende zijn gekeken naar recente resultaten.

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport.

Klink overweegt goedkoopste medicijn te verplichten

Minister Ab Klink (Volksgezondheid) wil het gat in zijn begroting dichten door artsen en specialisten te verplichten voortaan het goedkoopst beschikbare geneesmiddel voor te schrijven. Dat is één van de mogelijke manieren om het tekort van 1 miljard euro op te vangen. Ook overweegt het ministerie het gebruik van maagzuurremmers niet meer te vergoeden.

Dat heeft een woordvoerster laten weten naar aanleiding van een persbericht, ze benadrukt dat de maatregel nog niet vaststaat. Verder wijst de zegsvrouw erop dat de bereidheid om de goedkoopste medicijnen voor te schrijven al sinds vorig jaar bestaat. De vraag is echter of deze maatregel uitvoerbaar is en of het geld bespaart. Zo moet de mogelijkheid blijven bestaan voor artsen om toch een duurder geneesmiddel voor te schrijven als de patiënt daar meer profijt van heeft.


Minister Ab Klink

[RG] Jankovic eenvoudig door

Jelena Jankovic is doorgedrongen tot de tweede ronde van Roland Garros. De Servische tennisster ondervond weinig problemen in haar partij tegen Petra Cetkovska uit Tsjechië. De setstanden waren 6-2 en 6-3.

De partij tussen Jankovic en Cetkovska werd enkele uren onderbroken door de regen. De Tsjechische wist op de momenten dat het droog was niet constant genoeg te presteren. Vooral op haar eigen service miste de tennisster nog te veel punten, waardoor haar opponente er uiteindelijk met de zege vandoor ging.

Button kijkt nu al uit naar Silverstone

Jenson Button kijkt nu al uit naar de Grote Prijs van Groot-Brittannië. Deze race wordt pas over een kleine maand verreden, maar de coureur van Brawn GP heeft er nu al zin in.

"Ik geniet altijd van deze Grand Prix," aldus Button, die al vijf van de zes verreden races op zijn naam schreef. "Op Silverstone verschijnen als leider van het kampioenschap zal zeker een goed gevoel geven."

Button hoopt op Silverstone in elk geval een mooi resultaat neer te zetten. "Hopelijk kan ik voor eigen publiek een mooie show neerzetten."

Voorafgaand aan de Grand Prix van Groot-Brittannië doet het Formule 1-circus Istanbul nog aan. De wedstrijd op het circuit van de Turkse stad wordt over twee weken gehouden.

[Giro] Ten Dam: "De moraal is geweldig"

Laurens ten Dam keek met een goed gevoel terug op de koninginnenrit van de Giro d'Italia. De renner, die in dienst van Rabobank rijdt, was lovend over het teamwork en de moraal binnen de Nederlandse wielerformatie.

"De voldoening is super. Bij iedereen. Je had ze onze teambus in moeten zien komen. Ook de jongens uit de laatste 'bus'. Respect, diep respect. We hebben allemaal met hart en ziel gereden en tot de laatste snik, maar het resultaat is er dan ook naar," aldus Ten Dam in een reactie.

De jonge renner moest in de laatste klim lossen. "Op de slotbeklimming heb ik het laten lopen, want mijn werk zat er op, maar alle renners die ik onderweg tegenkwam, begonnen er over. De verbazing, maar vooral de bewondering is groot."

Met dat laatste refereerde Ten Dam naar het feit dat Rabobank lange tijd aan de kop van het peloton reed. "Ik weet wel zeker dat de andere favorieten niet wisten wat ze zagen met al die Rabo's vooraan. En dat bijna de hele etappe. Ons tempo was ook strak. Te strak voor velen om aan te gaan vallen."

Ten Dam besloot met de woorden: "Iedereen krijgt meer zelfvertrouwen en dan rijd je toch gemakkelijker. Met de borst vooruit was het vandaag en woensdag nog meer natuurlijk. De moraal is geweldig. We hebben ons allemaal voor meer dan honderd procent gegeven. Maar de stemming is goed."

[Giro] Sastre blijft voor roze trui strijden

Carlos Sastre denkt dat hij nog altijd kans maakt op de roze trui, het leiderstricot van de Giro d'Italia. De renner van Cervélo Test Team heeft iets meer dan twee minuten achterstand op Denis Menchov, die momenteel aan de leiding gaat.

Sastre bedankte na afloop van de etappe van gisteren Serge Pauwels en Rabobank. "Ik liet Serge tempo maken aan de voet van de klim omdat ik zag dat Levi Leipheimer aan het breken was. Dat heeft hij uitstekend gedaan. Ook de renners van Rabobank moet ik bedanken. Dankzij hen bleef het verschil met Popovych en de rest binnen de perken."

Bovendien denkt Sastre nog kans te maken op de roze trui. "Er zijn nog twee beslissende ritten om de roze trui te grijpen. Ik heb er alle vertrouwen in en zal ervoor blijven vechten. Het is nog niet gedaan want ook de warmte gaat een serieuze rol spelen in de slotweek. Denis Menchov en Ivan Basso zijn in topvorm, maar ik geef nog niet op."

Kanker zorgt voor minder seks

Kanker zorgt voor een probleem in je seksleven. Dat volgt uit een recent Brits onderzoek. De ziekte zorgt bij driekwart van de ex-kankerpatiënten een duidelijke verandering in het seksleven. Volgens medisch seksuoloog Woet Gianotten geldt dit niet alleen voor de Britten, maar ook voor de Nederlandse patiënten.

Jaarlijks komen er 68.000 Nederlanderse kankerpatiënten bij. De ziekte kan, zeker als het de geslachtsorganen betreft, een grote verandering veroorzaken in je sekslust. De medische behandeling kan ervoor zorgen dat de aanmaak van testosteron, zowel voor mannen als vrouwen bepalend voor de sekslust, vermindert.

De vermindering van de testosteronaanmaak is niet de enige oorzaak dat de sekslust kan verminderen. Het veranderende zelfbeeld kan ook lijden tot minder seks na de behandeling. Mannen zouden bijvoorbeeld geen erectie meer kunnen krijgen en vrouwen zouden zich onzeker voelen door eventuele haaruitval of borstamputatie. Veel patiënten durven geen hulp te vragen, omdat ze zich hiervoor schamen. Ze durven het zelfs niet te vertellen tegen hun partner, aldus medisch seksuoloog Gianotten.

Volgens Gianotten vinden niet alleen de patiënten het moeilijk om over te praten, maar ook de kankerspecialisten. Seksuologen zouden het juist ingewikkeld vinden om over kanker te praten.

Boeren zijn boos op RTL4

De Stichting Vrije Recreatie (SVR) is boos op RTL4. In een recente nieuwsuitzending raadde RTL af om op vakantie te gaan naar een kampeerboerderij. Volgens de tv-zender omdat "je van een koeienbrok en aaien van boerderijdieren diarree en ernstige nieraandoeningen krijgt".

De stichting, die de belangen van kampeerboeren behartigt, is boos omdat RTL de uitspraak nergens op kan baseren. "Eigenlijk is het een lachertje. Want dan kun je ook ziek worden bij het aaien van een hond, die net onder de staart van een soortgenoot heeft gesnuffeld of van de poes die met zijn pootjes zijn drolletjes heeft begraven", aldus een woordvoerder.

De stichting heeft een sterk vermoeden dat RTL door grote campings is betaald om dit te zeggen. RTL ontkent dit, sterker nog: volgens eigen onderzoek van RTL zou Nederland tijdens de Pinksterweek massaal de boer op gaan.

Softwareverkopen UK: UFC 2009 verslaat Wii Fit

We hebben er lang op moeten wachten, maar na twee maanden is Wii Fit eindelijk een week niet de best verkochte game. Maar liefst drie titels wisten beter te verkopen: EA Sports Active, Pokémon Platinum en de nieuwe nummer 1 UFC 2009: Undisputed. Capcoms Bionic Commando had een stuk minder sterke launchweek met een 14e plek, net boven de andere nieuwe binnenkomer The Mystery of the Mummy. Andere titels die wel een goede week hadden waren Wii Play die een verkoopgroei kende van 95% en My Fitness Coach met een groei van 82%.

Mulder mogelijk toch nieuwe doelman Feyenoord

Erwin Mulder lijkt toch de nieuwe keeper van Feyenoord te worden, zo werd maandag gemeld in het programma Voetbal International. De Rotterdammers wilden de doelman eerst bij een andere Eredivisieclub ervaring laten opdoen, maar trainer Mario Been lijkt nu toch voor Mulder te kiezen.

Been is overtuigd van het talent van Mulder, maar denkt dat het qua druk en ervaring nog niet verstandig is om de 20-jarige goalie eerste keeper van Feyenoord te laten worden. Jerzy Dudek en Dennis Gentenaar werden genoemd als mogelijke aankopen, maar door de penibele financiële situatie van de Rotterdammers lijkt een komst van één van deze ervaren doelmannen onwaarschijnlijk. Mulder zou met routinier Rob van Dijk moeten gaan strijden om de plaats onder de lat bij de Stadionclub.

Daarnaast krijgt aanvaller Jon Dahl Tomasson de komende weken de gelegenheid te herstellen van zijn zware seizoen bij Feyenoord. Bondscoach van Denemarken Morten Olsen heeft Tomasson niet opgeroepen voor de WK-kwalificatieduels in juni. "Ik verwacht niet dat hij op tijd fit is en dat is heel storend."

"Jon is altijd een belangrijke speler voor ons geweest. Hij heeft een zeer moeilijk jaar achter de rug met veel blessures. Hij is eigenlijk steeds te vroeg weer begonnen. Jon is een echte teamspeler en Feyenoord had hem nodig in enkele belangrijke wedstrijden. Daarom is hij nu overbelast," vertelde Olsen aan TV2 in Denemarken.

Niet doden terminale hond redt leven baasje

De Amerikaan Scott Seymour heeft er geen spijt van gehad dat hij het niet over zijn hart kon verkrijgen zijn terminaal zieke hond een spuitje te laten geven. De trouwe viervoeter heeft namelijk zijn leven gered.

Volgens de man uit Grand Rapids in de staat Michigan begon de teef, met de naam Britney, 's nachts ineens luidkeels te blaffen. Er was namelijk brand uitgebroken in het huis, maar dankzij de dierlijke wekker had Seymour voldoende tijd om samen met zijn hond het brandende huis te ontvluchten.

De arme hond is echter doodziek. Twee weken geleden is bij haar namelijk kanker geconstateerd. Britney's baasje heeft nog overwogen het dier te laten inslapen, maar is nu maar wat blij dat hij dit niet heeft gedaan.

Met dank aan felicita36 voor de submit

Yildiz weigert aanbieding Genclerbirligi

Hamit Yildiz kiest voor een langer verblijf bij FC Volendam. De 21-jarige middenvelder had een aanbieding van het Turkse Genclerbirligi op zak, maar gaf de voorkeur aan Volendam.

"Ik heb nu 50 wedstrijden betaald voetbal gespeeld, maar dat is nog niks," vertelt Yildiz aan RTV Noord-Holland. Ook in de winterstop weigerde de middenvelder een transfer naar Genclerbirligi. "Ik wil meer ervaring op doen zodat ik altijd terug kan keren naar Nederland, mocht een avontuur in Turkije mislukken."

Volendam neemt afscheid van Nico Keizer, die gaat spelen voor amateurclub Zwaluwen '30. Middenvelder Arvid Smit is op zoek naar een nieuwe werkgever. Telstar, waar Smit ooit zijn carrière begon, wordt genoemd als nieuwe club. Ook Portugal zou tot de mogelijkheden behoren.

Melvin Platje praat momenteel nog met clubs uit de Eredivisie, maar over zijn toekomst kan nog niets worden gezegd.

Transfer Jeroen Drost naar Vitesse definitief

Vitesse en verdediger Jeroen Drost zijn het eens geworden over een vierjarig contract, zo melden de Arnhemmers op hun website. De 22-jarige Drost is afkomstig van sc Heerenveen en speelde het afgelopen seizoen op huurbasis voor de Arnhemmers.

"Wij zijn blij Jeroen Drost voor een langere periode te hebben vastgelegd. Hij heeft een goede ontwikkeling doorgemaakt, is nog jong en kan nog zeker stappen maken als voetballer," zegt technisch directeur Marc van Hintum over het nieuws. "Dit seizoen heeft hij laten zien zowel als linkerverdediger als centrale verdediger uit de voeten te kunnen."

Drost speelde voor Heerenveen 47 competitiewedstrijden en droeg in het verleden ook het shirt van NEC. Bij Vitesse kon Drost de afgelopen jaargang vaak op een basisplaats rekenen.

Sony doet eerbetoon aan Smurfen met nieuwe PSP-3000

Eind Juni zal Sony een nieuwe variant uitbrengen van de PSP-3000. Deze PSP wordt uitgebracht in een 'typische Playstation-blauwe' kleur. Dit model is exclusief verkrijgbaar in Europa.
In your face America and Japan!

Het betreft hier geen nieuw type Playstation Portable. De PSP-3000 is een verbeterde versie van de klassieke PSP. Slechts de afmetingen zijn compacter en de snelheid is iets opgevoerd ten opzichte van de 'normale' PSP. Ook de blauwe variant zal qua hardware gelijk zijn met de eerder uitgebrachte PSP-3000's.

Reeds is de PSP-3000 al verkrijgbaar in 3 kleuren: Mystic Silver, Radiant Red en Piano Black. Voor wie tot nu toe de PSP heeft laten staan vanwege het kleuraanbod, heeft Sony nu ook de Vibrant Blue variant. De handheld zal los verkrijgbaar zijn. Ook is er de mogelijkheid de Vibrant Blue PSP-3000 te kopen in combinatie van de game Harry Potter: The Halfblood Prince. De bundel zal vanaf 30 Juni beschikbaar zijn.



Noord-Korea: Obama is even slecht

Noord-Korea vindt de Amerikaanse regering onder president Barack Obama even slecht als zijn voorganger. "Het is duidelijk dat er niets is veranderd onder Obama," zo citeert het staatspersbureau KCNA de Noord-Koreaanse autoriteiten. "Ons leger en onze bevolking zijn klaar voor gevechten tegen alle roekeloze pogingen van de VS tot een preventieve aanval."

Het stalinistische land krijgt veel kritiek om de recente kernproef. Noord-Korea legt de kritiek naast zich neer en zou volgens buurland Zuid-Korea al weer twee korteafstandsraketten hebben gelanceerd.

Noord-Korea: Obama is even slecht

[Upd] Diego tekent bij Juventus

Werder Bremen gaat er vanuit dat het vanaf volgend seizoen haar gangmaker op het veld kwijt is. Diego is dit weekend al gekeurd in de thuishaven van Juventus en verkast waarschijnlijk binnen enkele weken naar de club uit Turijn.

Diego liet zelf al weten dat hij persoonlijk rond is met Juventus. De club uit Turijn moet alleen nog overeen komen met de club uit Bremen. Werder-directeur Klaus Allofs laat echter weten dat het niet lang meer duurt voordat Diego in handen is van Juventus. "Wij zijn ervan overtuigd dat we de overgang snel zullen voltooien."

Diego verkeert in zijn derde seizoen voor Werder in topvorm en heeft in de Bundesliga al twaalf keer het net weten te vinden.

Update

Diego is officieel speler van het Italiaanse Juventus. De Braziliaanse spelmaker heeft een contract tot medio 2014 getekend bij de Oude Dame. Diego's oude werkgever Werder Bremen mag 24,5 miljoen euro bijschrijven op de eigen rekening.

"Ik ben enthousiast geraakt door Juventus en trots op het feit dat ik deel mag gaan uitmaken van zo'n beroemde club. Dit is iets waarvan ik als kind droomde," aldus de middenvelder op de website van de bianconeri.

"Na mijn ervaringen in Portugal en Duitsland kan ik mezelf nu gaan meten met een vorm van voetbal van hoog niveau in een lastige en zeer competitieve competitie. Dit is het juiste moment om een dergelijke stap te ondernemen en ik ben ervan overtuigd dat ik met Juventus grote dingen zal kunnen bereiken."

Diego maakte zijn profdebuut bij Santos, waar hij samen met Robinho de club grote successen bezorgde. Na twee seizoenen voor FC Porto te zijn uitgekomen groeide hij bij het Duitse Werder Bremen uit tot een absolute klassespeler. In 2007 werd hij tot beste speler van de Bundesliga verkozen.

Diego speelt komende zaterdag zijn laatste wedstrijd voor Werder Bremen. De bekerfinale tegen Bayer Leverkusen in Berlijn vormt het decor voor het afscheid van de Braziliaan.

[Giro] "Menchov rijdt sterker dan ooit"

Denis Menchov was gisteren in de Giro d'Italia uitstekend bezig. De Rus uit de Rabobank-ploeg verdedigde zijn roze trui ten opzichte van naaste achtervolger Danilo di Luca met verve en liep zelfs wat uit op hem. Alleen Carlos Sastre wist iets dichter bij Menchov in het klassement te komen.

"Fysiek heb ik hem nooit sterker dan nu gezien," zei Rabo-ploegleider Adri van Houwelingen. "Denis rijdt nu sterker dan in de twee Rondes van Spanje die hij op zijn naam heeft geschreven. Ook qua uitstraling zie ik een onklopbare kampioen. Aan zijn manier van rijden zie je gewoon dat Denis overtuigd is van zichzelf."

Ook gisteren, tijdens de koninginne-etappe in de Giro, was de Rus overtuigd van zijn kunnen. Op de Monte Petrano plaatste eerst Ivan Basso driemaal een aanval en vervolgens Carlos Sastre tweemaal. Alle keren wist Menchov te pareren. Voor Levi Leipheimer werd dit te veel en de Amerikaan moest afhaken in het klassement. De Rabo-Rus liet Sastre na zijn derde aanval gaan en klopte vervolgens op korte achterstand Di Luca nog in de sprint.

Dochtertje (4) Mike Tyson zwaargewond

Het dochtertje van bokser Mike Tyson is dit weekend levensgevaarlijk gewond geraakt. Het 4-jarige meisje was thuis in Phoenix aan het spelen op een loopband, toen ze met haar nek verstrikt raakte in een kabel. Ze werd gevonden door haar 7-jarige broertje, die direct hun moeder waarschuwde.

Ambulancepersoneel heeft het meisje ter plekke moeten reanimeren. Momenteel ligt ze in kritieke toestand op de intensive care.

Mike Tyson was op het moment van het ongeluk in Las Vegas. Hij is direct teruggevlogen toen hij het nieuws hoorde.


Dochtertje (4) Mike Tyson zwaargewond  (foto: DAG)

Fortuna Sittard vindt investeerder

De Telegraaf meldt dat het noodlijdende Fortuna Sittard een investeerder heeft gevonden die geld in de Limburgse club wil steken. Paul Rousseau, woordvoerder van de Fortuna-top, zegt dat men vier ton wil investeren in de club. Fortuna moet dan wel alsnog een proflicentie krijgen van de KNVB.

Rousseau zegt dat het benodigde contract met de investeerder al is ondertekend. "De naam van dit bedrijf mogen we niet noemen. Dat is zo afgesproken," aldus de woordvoerder. "Deze investeerder gaat de resterende schuld van 411.000 euro aan de schuldeisers betalen. Zijn belang zou iets op het gebied van reclame-inkomsten kunnen zijn. Daar gaan we nog over praten."

Intussen verwacht men bij Fortuna dat het kort geding tegen de KNVB wellicht volgende week al zal plaatsvinden. Via de burgerrechter willen de Limburgers alsnog een licentie voor volgend seizoen zien te krijgen. De KNVB besloot onlangs de licentie in te trekken.

De krant De Limburger meldt in dit kader dat de advocaten van Fortuna de kans op een gelijk van de club op vijftig procent inschatten. De advocaten zijn van mening dat de KNVB fouten heeft gemaakt in de procedure de licentie in te trekken. Er zou bijvoorbeeld niet voldoende zijn gekeken naar recente resultaten.

Bloemen bij huis vermoedelijk familiedrama

Het huis aan de Boshuizen in Zwijndrecht waar gisterenochtend het vermoedelijke familiedrama plaatsvond ligt er vanochtend verlaten bij. Alleen het glas van een ingeslagen ruit en een paar roodwitte politielinten herinneren nog aan de vondst van de vier lichamen en de dode hond gisterenochtend.

De toegang naar het huis is met een plank dichtgetimmerd en er hangen grote sloten aan de deur. Voor de deur liggen bossen bloemen en briefjes met teksten waarop vooral de overleden kinderen worden gememoreerd.

Bloemen bij huis vermoedelijk familiedrama  (foto: ANP)

Van Bommel: "Bayern kijkt uit naar Van Gaal"

Mark van Bommel en Bayern München liepen afgelopen weekend de landstitel mis in Duitsland. VfL Wolfsburg mocht zich dankzij 5-1 zege op Werder Bremen kronen tot Meister. Bayern moest genoegen nemen met een tweede plaats en daarmee rechtstreekse plaatsing voor de Champions League.

Van Bommel was blij dat de tweede plaats was veiliggesteld door Der Rekordmeister. "Na een slecht seizoen zijn we tevreden zijn met onze minimale doelstelling, de tweede plaats," aldus de Bayern-captain tegenover Sportweek. "Dat klinkt misschien een beetje komisch. Maar het zwartste scenario, waarin we vierde zouden zijn geworden en kwalificatie voor de Champions League waren misgelopen, hebben we weten af te wenden. Daar móeten we tevreden mee zijn."

Bayern maakte de competitie af met Jupp Heynckes als trainer. De ervaren Heynckes verving enkele weken geleden de ontslagen Jürgen Klinsmann. Zou Bayern onder de hoede van Klinsmann wel de titel hebben gepakt. Van Bommel: "Het heeft geen enkele zin om daarover te speculeren. We hebben het kampioenschap in ieder geval niet de laatste vijf wedstrijden onder Heynckes verloren. Ook het gelijkspel tegen Hoffenheim, op de één na laatste competitiedag, is niet beslissend geweest."

"We hebben de titel verspeeld tegen clubs als VfL Bochum, Mönchengladbach, 1.FC Köln en Hannover 96. Dan noem ik zo vier wedstrijden waarin we volkomen onnodig tien punten hebben laten liggen. We hebben de titel zelf laten liggen."

Van Bommel kijkt intussen uit naar volgend seizoen, wanneer Louis van Gaal de scepter zal zwaaien in München. "De hele club kijkt uit naar de komst van Louis van Gaal," aldus de Limburger.

Cambuur - Roda JC in uitverkocht huis

SC Cambuur Leeuwarden speelt komende donderdag in de play-offs tegen Roda JC voor een plaats in de Eredivisie wederom voor een uitverkocht huis. Vanochtend gingen in twee uur tijd alle 10.200 kaarten in het stadion over de toonbank.

Cambuur dat onder leiding staat van trainer Stanley Menzo wil proberen te promoveren naar de Eredivisie via de nacompetitie. Mocht dit lukken dan is het voor de derde maal dat de club uit de Friese hoofdstad op het hoogste niveau acteert. Eerder was dit in de jaren 1992-1994 en 1998-2000 het geval.

Tegenstander Roda JC acteert sinds 1973 op het hoogste niveau en eindigde vaak in de middenmoot van de Eredivisie. Het beste jaar was 1995 toen de club uit Kerkrade tweede werd. Dit seizoen kwam het team van Harm van Veldhoven niet verder dan een zestiende plaats, waardoor het via de nacompetitie moet proberen zich op het hoogste niveau te handhaven.

Komende donderdag wordt er om 20:45 afgetrapt in Leeuwarden voor de eerste wedstrijd tussen Cambuur en Roda JC. Zondag staat de return op het programma. De winnaar van deze tweekamp komt volgend seizoen uit in de Eredivisie. De verliezer speelt in de Jupiler League.

De andere promotie/degradatie-wedstrijden gaan tussen RKC Waalwijk en De Graafschap. De laatstgenoemde club probeert zich ten koste van de Waalwijkers te handhaven op het hoogste niveau.

'Maddie McCann is dood'

De Portugese politie heeft in de voorbije weken verschillende nieuwe tips over de verdwijning van Maddie McCann genegeerd. Volgens de Portugezen is 'de zaak gesloten, ze is dood'.

In de afgelopen weken zou de Portugese politie vier tips hebben gekregen over de verdwijning van het meisje en zouden er enkele nieuwe verdachten zijn. De Portugese politie, die formeel nog steeds de leiding heeft over het onderzoek, lijkt haar buik echter vol te hebben van het onderzoek en houdt nieuwe informatie af. De ouders van Maddie zijn 'geschokt' door de houding van de politie, zo meldt The Daily Mail.

Een van de nieuwe tips leidde naar de in Duitsland woonachtige pedofiel Raymond Hewlett. De man kreeg recentelijk bezoek van twee privédetectives maar verschanste zich in zijn woning en weigerde het duo te woord te staan.


'Maddie McCann is dood'  (foto: DAG)

Versoepeling examentijden wegens noodweer

Vanwege het noodweer van afgelopen nacht is het goed denkbaar dat leerlingen hinder ondervinden door verstoord openbaar vervoer. Vandaar dat de CEVO vanochtend naar alle scholen een bericht heeft verstuurd.

Bij hoge uitzondering is het leerlingen vandaag toegestaan tot half elf de examenzaal te betreden. Dat is een uur langer dan anders: normaliter mogen leerlingen tot half tien de examenzaal nog binnen. Ook krijgen ze dan geen verlenging. Dat is nu wel het geval. Leerlingen die om half elf de examenzaal binnenkomen, mogen ook anderhalf uur langer doorgaan.

Tussen het eind van de ochtendzitting en de start van de middagzitting moet minimaal een uur zitten. Voorbeeld: je was anderhalf uur te laat voor je havo-examen aardrijkskunde. Je startte dus om 10.30 uur. Er staat 2,5 uur voor het examen, wat betekent dat je tot 13.00 uur door mag gaan. Officieel start het havo-examen biologie om 13.30 uur. Omdat je een uur 'pauze' moet hebben, mag je pas om 14.00 uur aan je biologie-examen beginnen. Dat betekent dat je school je van 13.30 uur tot 14.00 uur in quarantaine moet zetten. Leerlingen die wél om 13.30 uur aan hun examen begonnen zijn, mogen de examenzaal pas verlaten om 14.00 uur (havo) of 14.30 uur (vwo). Vmbo'ers hoeven niet in quarantaine gezet te worden, dus ondervinden als het goed is geen problemen.

Samengevat:
- Je mag tot anderhalf uur na start van het examen de examenzaal nog betreden. Je krijgt tijdsverlenging afhankelijk van hoeveel je te laat was.
- Er moet minstens een uur tussen je ochtend- en middagexamen zitten. Het kan dus zijn dat je school je in quarantaine zet, zodat je wel een uur pauze kunt hebben.
- Was je wel op tijd voor je examen? Dan mag je de examenzaal pas verlaten als alle mensen die te laat waren binnen zijn.

Opnieuw massagraf Srebrenica blootgelegd

Forensische experts hebben opnieuw een massagraf met Srebrenica-slachtoffers opgespoord in het oosten van Bosnië-Herzegovina. Het ligt nabij de stad Vlasenica en bevat mogelijk enkele tientallen lichamen.

Tijdens de val van de moslimenclave Srebrenica vermoordden Bosnische Serviërs naar schatting achtduizend moslims, vrijwel allemaal mannen en jongens. De slachting staat te boek als de ergste in Europa sinds de Tweede Wereldoorlog. Nederlandse militairen, die namens de Verenigde Naties aanwezig waren in de gemeente ten tijde van de val, konden de massamoord niet voorkomen.

De daders, extremistische Bosnische Serviërs, deponeerden de lijken van hun slachtoffers in massagraven. Later werden de lichamen opgegraven en elders herbegraven, in een poging de genocide te verbergen. De stoffelijke resten bij Vlasenica zijn overigens niet opgegraven en verplaatst.

Tot nog toe werden meer dan 5600 Srebrenica-slachtoffers geïdentificeerd met behulp van DNA-onderzoek. Hun lichamen lagen in circa zeventig massagraven, verspreid over het oosten van de Republika Srpska, de deelrepubliek van Bosnische Serviërs.

[NASCAR] Uitslag Coca-Cola 600

David Reutimann heeft zijn eerste overwinning in de NASCAR Sprint Cup Series te pakken. De Amerikaan was in de wegens regen ingekorte Coca-Cola 600 na 227 van de 400 ronden de snelste voor Ryan Newman en Robby Gordon.

Het veld vertrok maandagmiddag 12:00 plaatselijke tijd op de Lowe Motor Speedway onder aanvoering van Ryan Newman. Al snel moest hij de leiding afstaan aan Kyle Busch die de snelste auto van de dag had. Na nog geen tien ronden was er al de eerste caution wegens regenval. Maar lang duurde dit niet en de auto's gingen weer onderweg naar ronde 41 waar de eerste verplichte caution van de dag gepland stond.

Omdat er zo weinig rubber op de baan lag, mochten alle coureurs daarom onder caution de pits bezoeken en de auto bij laten stellen. Dat dit niet voor iedereen goed uitpakte, bleek wel toen Newman ten tweede male de pits op moest zoeken, omdat een van zijn wielen niet goed vast zat. Toen het veld na 45 ronden weer losgelaten werd, was het Jimmy Johnson aan de leiding voor Kyle Busch en Mark Martin.

Na 73 ronden was er de eerste onderbreking van de dag wegens regenval. De onderbreking duurde bijna een uur, waarna Kyle Busch in ronde 80 het veld weer aanvoerde. Dale Earnhardt jr. is op dat moment de minst blije man op de baan, want hij rijdt met een onbestuurbare auto rond op de 42e plaats, hopend dat er snel een caution komt. Deze komt niet en hij verliest dan ook een ronde.

Na de serie pitstops heeft Brian Vickers de snelste auto en hij pakt dan ook leiding van Kyle Busch over. Ondertussen was het bijna 15:00 lokale tijd, waardoor de tweede verplichte caution noodzakelijk was. Alle auto's werden voor start en finish geparkeerd, zodat de veteranen die de Verenigde Staten in de oorlogen gediend hebben, geëerd konden worden.

Enkele minuten later ging het veld weer onderweg, maar door regenval werd de race na 177 ronden wederom stilgelegd. Na een kleine onderbreking werd er verder geracet, waarna Kasey Kahne de druk op leider Kyle Busch aan het opvoeren was. Tot een inhaalpoging kwam het niet, want het was wederom de regen die na 221 ronden voor een caution zorgde.

De leiders kwamen binnen, terwijl David Reutimann, Ryan Newman en Robby Gordon gokten door buiten te blijven. Dit bleek een juiste keuze te zijn, want enkele ronden later werd de race definitief afgevlagd wegens de overvloedige regenval.

"Het was zeker niet de mooiste overwinning," zei Reutimann. "Wanneer je je eerste Sprint Cup-overwinning beleeft, is het niet de manier waarop je het zou willen beleven. Ze zijn erg lastig om te winnen, dus we nemen het zoals we het krijgen. Het is leuk, maar het voelde in de pitstraat wel als een maand (tot de NASCAR-organisatie hem tot winnaar van de race uitriep, red.)."

In het klassement blijft Jeff Gordon ook na deze race leiden. Hij heeft 1.722 punten verzameld, wat er 44 meer zijn dan Tony Stewart. Derde staat Kurt Busch met 1.607 punten, voor Jimmy Johnson met 1.598 en Danny Hamlin met 1.575 punten.

Uitslag Coca-Cola 600:

Pos.GridCoureurMerkPunten/BonusRondenUitval
121David Reutimann Toyota190/5 227
21Ryan Newman Chevrolet175/5 227
337Robby Gordon Toyota170/5 227
419Carl Edwards Ford160/0 227
58Brian Vickers Toyota160/5 227
62Kyle Busch Toyota160/10 227
76Kasey Kahne Dodge146/0 227
89Juan Montoya Chevrolet142/0 227
914Joey Logano * Toyota143/5 227
1030Matt Kenseth Ford134/0 227
1113Denny Hamlin Toyota130/0 227
1220Bobby Labonte Ford127/0 227
135Jimmie Johnson Chevrolet129/5 227
143Jeff Gordon Chevrolet121/0 227
1510Bill Elliott Ford118/0 227
1626Sam Hornish Jr. Dodge115/0 227
174Mark Martin Chevrolet112/0 227
1818Scott Speed * Toyota109/0 227
1928Tony Stewart Chevrolet106/0 227
2016Greg Biffle Ford103/0 227
2133Jamie McMurray Ford100/0 227
2235David Stremme Dodge97/0 227
2312Martin Truex Jr. Chevrolet94/0 227
2434David Ragan Ford91/0 227
2540Jeff Burton Chevrolet88/0 227
2623Marcos Ambrose Toyota85/0 227
2729David Gilliland Chevrolet82/0 226
2825Dave Blaney Toyota84/5 226
2931Paul Menard Ford76/0 226
3039Michael Waltrip Toyota78/5 226
3115Elliott Sadler Dodge70/0 226
3238A.J. Allmendinger Dodge67/0 226
3336Casey Mears Chevrolet64/0 226
3417Kurt Busch Dodge61/0 226
3542Reed Sorenson Dodge58/0 226
3624Clint Bowyer Chevrolet55/0 226
3711Joe Nemechek Toyota52/0 226
3843Scott Riggs Toyota54/5 225
3941Tony Raines Chevrolet46/0 225
4027Dale Earnhardt Jr. Chevrolet43/0 225
4122Kevin Harvick Chevrolet40/0 224
4232Max Papis * Toyota37/0 219
437Mike Bliss Dodge34/0 42Vibration
DNF = did not finish;
* = rookie;
Bonus: 5 bonuspunten voor het leiden van minimaal 1 ronde; 5 extra bonuspunten voor het leiden van de meeste ronden

Stand na 12 van de 36 races (Top 12)

Pos.CoureurPuntenVerschilRacesPolesWinsTop5
1Jeff Gordon1722Leader12016
2Tony Stewart1678-4412005
3Kurt Busch1607-11512013
4Jimmie Johnson1594-12812015
5Denny Hamlin1575-14712002
6Kyle Busch1540-18212134
7Ryan Newman1538-18412104
8Jeff Burton1472-25012002
9Matt Kenseth1460-26212123
10Greg Biffle1448-27412003
11Carl Edwards1431-29112002
12Mark Martin1428-29412323

Mel Gibson wordt opnieuw vader

De Russische vriendin van acteur Mel Gibson is zwanger. Dat bevestigde hij tijdens een bezoek aan The Tonight Show van Jay Leno, melden Amerikaanse media.

Naar verluidt is Gibsons vriendin, de 39-jarige zangeres en pianiste Oksana Grigorieva, in de herfst uitgerekend. De 53-jarige Gibson heeft al zeven kinderen bij zijn vrouw Robyn. Zij vroeg vorige maand na 28 jaar huwelijk een echtscheiding aan.

De Lethal Weapon-ster zou niet van plan zijn om met zijn nieuwe liefde te trouwen zodra de scheiding van zijn vrouw rond is.


Mel Gibson wordt opnieuw vader  (foto: DAG)

Luiaard van 5 miljoen jaar oud gevonden

Werkers in Peru deden tijdens het installeren van een watersysteem een bijzondere ontdekking. Ze stuitten op een drie meter grote luiaard die vijf miljoen jaar geleden leefde. Het fossiel is bijna volledig intact.

De werkers deden de opmerkelijke ontdekking toen zij aan het werk waren onder de betonnen vloer van een huis in de zuidelijke regio Espinar. Naast de luiaard vonden zij ook resten van een gordeldier dat in dezelfde periode als de luiaard leefde.

In Espinar zijn duizenden fossielen bewaard gebleven door het droge klimaat. Dit maakt Peru daarom een geliefde bestemming bij paleontologen.

Met dank aan felicita36 voor de submit.

Is Playboy te koop?

Na grote verliezen zou Playboybaas Hugh Hefner zijn blad in de verkoop doen. Eerder verkocht hij al huizen en dunde hij het personeelsbestand uit, maar dit zou niet voldoende zijn om de verliezen te compenseren. 

Het blad zou in 2008 een verlies van bijna drie miljoen euro hebben geleden. In de eerste drie maanden van dit jaar zou dit verlies alleen maar zijn opgelopen met ongeveer tien miljoen euro. Virgin-miljonair Richard Branson zou het blad wel over willen kopen. Hij zou daar ongeveer 227 miljoen euro voor moeten betalen.

Een woordvoerder van Playboy heeft inmiddels laten weten dat er geen gesprekken plaatsvinden over een eventuele overname. Hij gaf wel aan dat Playboy zal 'luisteren naar aanbiedingen die waarde kunnen creëren voor de aandeelhouders'.

Met dank aan felicita36 voor de submit.

 

 

Polo agentes legt te veel nadruk op borsten

Belgische politieagentes vinden hun uniform vrouwonvriendelijk. Probleem is vooral het poloshirt dat hun borsten te veel accentueert, zo meldt de Vlaamse krant Het Nieuwsblad vandaag.

Agenten moeten ter hoogte van hun borst twee insignes dragen, een met hun naam en een met hun rang. "Een pak mannen wil plots je naam kunnen spellen", zegt een jonge agente.

Een vrouwelijk parlementslid heeft het probleem inmiddels aangekaart bij minister Guido De Padt van Binnenlandse Zaken. De bewindsman zegt het probleem te kennen. "We bekijken nu hoe we de opmerkingen van deze agentes kunnen beantwoorden", aldus zijn woordvoerster.

Ze vreest dat een aanpassing van het uniform voor alleen de vrouwelijke agenten niet realistisch is: "Het politie-uniform moet uniform blijven. Dus gelijk voor alle 48.000 agenten."


Belgische agentes: collega's kijken alleen maar naar onze borsten  (foto: DAG)
Met dank aan felicita36 voor de submit.

Eigen hotels Golden Tulip failliet

Hotelketen Golden Tulip heeft voor de dertien eigen hotels faillissement aangevraagd. Het gaat om Golden Tulip-hotels of Tulip Inns verspreid door het land. Dat hebben de directie en de bewindvoerders bekendgemaakt.

Het faillissement heeft betrekking op hotels in onder meer Amersfoort, Wageningen, Beekbergen en Delft. De 57 hotels die geëxploiteerd worden door franchisehouders, blijven buiten het faillissement.

In afwachting van een doorstart werken alle hotels gewoon door, laat Golden Tulip weten. De van oorsprong Nederlandse hotelketen moest eind maart uitstel van betaling aanvragen. De economische crisis zou daar debet aan zijn.

Golden Tulip telt wereldwijd 780 vestigingen. De besloten vennootschap Golden Tulip Hospitality exploiteert de dertien eigen hotels, beheert het reserveringssysteem en verzorgt de verkoop en marketing.


 

Paris Hilton van feestje geschopt na wc-seks

Paris Hilton heeft zichzelf weer eens onsterfelijk gemaakt op een feestje. Afgelopen week was ze op het filmfestival in Cannes, waar ze leuk probeerde mee te komen met de rich & famous. Maar haar sekssessie op het toilet van een jacht werd niet erg gewaardeerd: de kapitein trapte haar zonder pardon van zijn boot.

David Furnish, de echtgenoot van Elton John, had de ster en haar lover Doug Reinhardt uitgenodigd voor een feestje op een jacht. Maar zodra ze binnen waren, raakten de twee verstrengeld in een onophoudelijke tongsessie. Dat kon al niet echt de goedkeuring wegdragen van de rest van het publiek.

Het werd nog erger, want Hilton sleurde Doug mee benedendeks, waar ze zich op een wc bovenop elkaar stortten. David Furnish betrapte echter het seksende duo. Hij waarschuwde de kapitein, die Hilton en Reinhardt zonder pardon van zijn boot afschopte. Verschillende bronnen melden dat de kapitein na zijn actie kon rekenen op een staande ovatie van het feestpubliek.

Arts weigert te prikken tegen baarmoederhalskanker

Bij de Landelijke vereniging voor Artsen in Dienstverband (LAD) hebben zich enkele GGD-artsen gemeld die weigeren meisjes in te enten tegen baarmoederhalskanker. Directeur Alex van Bolderen heeft dat vandaag gezegd naar aanleiding van berichtgeving in het AD.

Volgens hem gaat het om incidenten. Het gaat vooral om artsen die op medische gronden de autonome keuze maken om niet mee te werken en in sommige gevallen treft de GGD maatregelen, zei hij. De zwaarste sanctie op werkweigering is ontslag op staande voet.

Arts weigert te prikken tegen baarmoederhalskanker  (foto: ANP)

Miljoen bezwaren tegen EPD

Ruim zes procent van de Nederlandse bevolking heeft schriftelijk bezwaar gemaakt tegen het publiceren van hun gegevens in het Elektronisch Patiëntendossier (EPD) van minister van Volksgezondheid Ab Klink.

Aangezien de invoering van de maatregel een zogeheten 'opt out' is, gaat Vadertje Staat er voor het gemak van uit dat de overige 94 procent fervent aanhanger is van het EPD. Het persbericht van de Nederlandse Patiënten en Consumenten Federatie (NPCF) kopt dan ook "94 procent vóór EPD."

Dit terwijl volgens het eigen onderzoek blijkt, dat zes op de tien Nederlanders ooit ergens een keer van het EPD heeft gehoord, slechts 25 procent de afkorting 'EPD' weet te plaatsen en slechts één op de vijf weet waar de drie letters überhaupt voor staan.

Al eerder bleek dat (huis)artsen zelf in hoge mate tegen zijn, en massaal bezwaren hebben. 30 procent heeft al bezwaar gemaakt, 25 procent gaat dat binnenkort doen.

Het NPCF stelt dat deze artsen gewoon niet van wanten weten: "We hebben de afgelopen week via de media het bewijs gekregen dat zelfs onder artsen veel misverstanden bestaan over het landelijk EPD. Uit het onderzoek blijkt dat wanneer men meer informatie over het EPD krijgt, men positiever tegenover het EPD staat. Goede voorlichting kan een manier zijn om het draagvlak onder artsen verder te vergroten."

Hier het bezwaarformulier. Vergeet niet een A4-kopietje van je ID-kaart, rijbewijs of paspoort bij te voegen. Stem ook op de FOK!poll over dit onderwerp.

[RG] Sharapova: "Ik geniet weer"

Maria Sharapova geniet van haar terugkeer op de tennisbanen. De Russin kampte bijna tien maanden met een schouderblessure waarvan ze vreesde dat deze nooit weer over zou gaan. Gelukkig voor haar kan ze op Roland Garros weer spelen en ze kwam dan ook de eerste ronde door.

In haar eerste partij in Parijs was gisteren Anastasia Jakimova de tegenstandster. De Wit-Russin bood goed tegenstand aan de voormalige nummer een van de wereld, maar moest toch na drie sets het hoofd buigen. De setstanden waren 3-6, 6-1 en 6-2.

"Het voelt alsof ik aan een soort van tweede carrière ben begonnen," zei Sharapova na afloop van haar partij. "Als ik mentaal een zwak persoon zou zijn. Dan zat ik nu op een een of ander eiland. Met een lekkere, koude Pina Colada en een koude handdoek die je bij het zwembad krijgt."

Maar Sharapova zegt zelf niet zonder het tennis te kunnen. "Ik geniet ervan dat ik weer hier ben. Er is geen lekkerder gevoel dan wanneer je de baan oploopt en ze je naam roepen," zei de Russin die in de tweede ronde stuit op haar landgenote Nadia Petrova. Mocht zij deze partij winnen, dan kan ze mogelijk in de derde ronde uitkomen tegen Arantxa Rus.

Tim Sweeney: "Realistische graphics over 10-15 jaar."

Tim Sweeney, CEO van Epic Games, heeft in een interview gezegd dat hij verwacht dat over tien tot vijftien jaar graphics realistisch genoemd kunnen worden. Hij verwacht echter niet dat de graphics volledig realistisch gaan worden in die tijdsperiode.

Voor volledig realistische graphics heb je momenteel namelijk twee problemen, aldus Sweeney. Het ene is te wijten aan een gebrek aan computerkracht, momenteel kunnen de snelste PCs nog geen volledig belichtingsmodel in real-time berekenen. Ook perfecte anti-aliasing en dergelijken dragen bij aan perfecte graphics.
Sweeney denkt dat het zo'n tien tot vijftien jaar zal duren voordat dit alles te bereiken is zonder andere elementen op te hoeven offeren. Als basis voor deze conclusie gebruikt hij de Wet van Moore.

Het tweede probleem is een obstakel dat we voorlopig nog niet zullen overbruggen, volgens Sweeney. Dit probleem is menselijk gedrag. Alle kleine details die een mens herkenbaar als mens maken, kunnen we nog niet simuleren, omdat we niet weten hoe het menselijk brein werkt. Hoe lang het nog gaat duren voordat we menselijk gedrag kunnen simuleren, durft Sweeney niet te zeggen, omdat het een non-lineair proces is. Hij trekt hiervoor de vergelijking met spraakherkenning, dat over de afgelopen jaren slechts een klein beetje beter is geworden, ondanks de grote verbeteringen in kracht van de computers.

Alonso is middenmoot beu

Fernando Alonso is het beu om in de middenmoot rond te rijden. De Renault-coureur kan zijn huidige positie maar moeilijk verdragen.

De Spaanse coureur heeft dan ook geen hoge verwachtingen van de veranderingen die het team tijdens de Grand Prix van Turkije zal introduceren. "Ik ben nog steeds zeer gemotiveerd, maar ik begin het beu te worden om steeds te zien dat anderen zonder moeite bij mij vandaan rijden tijdens een Grand Prix. In Istanbul introduceren wij nieuwe onderdelen, maar ik verwacht niet dat er iets verandert. Dat zagen we in Barcelona al, omdat iedereen grote stappen maakt zal er uiteindelijk niets veranderen", aldus de voormalig wereldkampioen over zijn kansen.

FIA verschuift inschrijfdeadline niet

De internationale autosportbond FIA gaat niet in op het verzoek van de FOTA om de inschrijfdeadline voor het seizoen van 2010 naar achteren te schuiven. De deadline blijft staan op aanstaande vrijdag.

De FIA wil niets weten van een verschuiving van twee tot vier weken. Renault-teambaas Flavio Briatore snapt er niets van: "We hebben de FIA gevraagd om de deadline te verschuiven. Elk jaar is de deadline pas in november en nu ineens al in mei. Ik begrijp niet waarom ze dat hebben gedaan."

Pixeljunk 1-4 krijgt nieuwe knallende naam

Een paar weken terug kwamen de makers van de nieuwe Pixeljunk-game met een dringende oproep. Ze konden geen goede naam bedenken en dus besloten ze dat de fans deze mochten bedenken. Er kwamen meer dan 10.000 suggesties binnen en daarvan is er nu één gekozen als winnaar.

De nieuwe naam voor Pixeljunk 1-4 is namelijk Pixeljunk Shooter geworden. Misschien een niet erg originele naam maar wel eentje die de gameplay van de game goed weet te omschrijven. De Canadees Mario Paquet is uiteindelijk op deze naam gekomen en krijgt hiervoor een eervolle vermelding in de credits van de game en een t-shirt.




Één van de meest voorkomende suggesties voor een naam was Pixeljunk Elements. Deze is het niet geworden omdat het niet het schiet-element van de game wist over te brengen aan de gamer. Dat zal ze met Pixeljunk Shooter in ieder geval wel lukken.

Japanse Playstation 3-gamers geilen op graphics

Het land van de rijzende zon is de bakermat van de videogames. Zo vinden Nintendo en Sony allebei hun origine in Japan. Onder de Japanse gamers is een enquête gehouden met een aantal interessante en soms voor de hand liggende resultaten.

De Wii doet het erg goed in Japan. Zo heeft 28% van de Japanners de nieuwste console van Nintendo in de huiskamer staan. Al deze Japanners hebben een gemiddelde leeftijd van 32 jaar. De Playstation 3 is iets minder aanwezig want 4,3% van de Japanners bezitten de zwarte doos van Sony. Deze zijn gemiddeld wel een stukje jonger met maar 26 jaar.

Een ander groot verschil is de manier waarop op beide consoles gegamed wordt. Op de Playstation 3 speelt 77% het liefst alleen, en dan het liefst actie-games, terwijl bijna het zelfde percentage, 78% van de Wii eigenaren, het meest speelt met hun familie. Deze prefereren dan meer het RPG-genre.

Maar waarom hebben die mensen voor een Wii of Playstation 3 gekozen? Voor de aankoop van een Playstation 3 zijn voornamelijk de games de grootste reden met 81%. Bij de Wii hebben maar 52% hun aankoop gedaan om de games. Daarnaast geilen de Playstation 3-gamers op mooie beelden want 66% heeft de aankoop mede gedaan om de kracht en de Blu-Ray speler in de Playstation 3. Een derde van de Wii-aankopen is gedaan om gezondheidsredenen, de nieuwe-besturing en om de communicatie met de familie te verbeteren.

Noord-Korea lanceert meer raketten

Noord-Korea bereidt zich voor op de lancering van meerdere korteafstandsraketten. Die lanceringen zullen vandaag of morgen aan de westkust plaatshebben in de Gele Zee, meldde het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap vandaag.

Gisteren voerde Noord-Korea nog een kernproef uit, gevolgd door de lancering van drie korteafstandsraketten. Het stalinistische regime heeft een gebied voor het district Jungsan in de provincie Zuid-Pyongan ontoegankelijk verklaard voor scheepsverkeer tussen 25 en 27 mei, liet een Zuid-Koraanse regeringsfunctionaris weten. Jungsan ligt ongeveer 40 kilometer ten westen van de hoofdstad Pyongyang.

Noord-Korea vuurde de afgelopen jaren meerdere malen grond-schipraketten of schip-schipraketten af in de Gele Zee en de Japanse Zee. De lanceringen werden vaak uitgevoerd in periodes van regionale spanningen. Volgens Yonhap wil Noord-Korea ditmaal grond-schipraketten afvuren met een bereik van 160 kilometer. Zuid-Korea heeft zijn legertop bijeengeroepen voor crisisberaad.

De Amerikaanse president Barack Obama heeft zijn Zuid-Koreaanse ambtsgenoot Lee Myung-bak verzekerd van zijn steun bij de verdediging van Zuid-Korea, een dag na de tweede kernproef van Noord-Korea.

Beide staatshoofden kwamen vandaag in een telefoongesprek overeen nauw samen te werken om een resolutie van de VN-Veiligheidsraad te bewerkstelligen, met daarin harde maatregelen tegen Noord-Korea’s atoom- en raketprogramma.

Ook sprak Obama telefonisch met de Japanse premier Taro Aso om te pleiten voor een gezamenlijke reactie op Noord-Korea. Obama verzekerde Japan opnieuw van zijn toewijding Japan te verdedigen en te zorgen voor behoud van vrede en veiligheid in Noordoost-Azië.

Acht doden door brand in Turks ziekenhuis

Vijf mannen en drie vrouwen zijn om het leven gekomen door een brand in een ziekenhuis in de Turkse stad Bursa. Dat heeft de gouverneur van de gelijknamige provincie in het noordwesten vandaag bekendgemaakt.

De brand ontstond door een technisch mankement bij de scanners, maar kon snel worden gedoofd. De rook verspreidde zich echter naar de intensive care-afdeling. Het is onduidelijk of de acht slachtoffers zijn overleden door het inademen van rook of doordat de brand werd gevolgd door een stroomstoring en de apparaten waaraan ze lagen uitvielen.

Ruim veertig mensen zijn uit het staatsziekenhuis geëvacueerd en vervoerd naar andere ziekenhuizen.

High Voltage onthult Gladiator A.D.

Vroeger waren sporten nog simpel. Neem nu de gladiatoren van het Romeinse Rijk. Je werd in een arena gedropt, samen met andere gladiatoren en eventueel wat wilde beesten die al twee weken op Russisch dieet stonden en het publiek kon genieten van jouw pogingen om de waanzin te overleven.
High Voltage heeft nu aangekondigd deze edele sport in virtuele vorm nieuw leven in te blazen in de vorm van Gladiator A.D. voor de Wii. De heren beschrijven het als een game die geïnspireerd is door de film 300 en qua gameplay een mix biedt van Bushido Blade, Fight Night en enkele RPG-elementen.

Elke gladiator zal z'n eigen achtergrondverhaal en redenen om te vechten kennen. Tijdens het spelen wordt het verhaal van de gladiator duidelijker, maar je hebt zelf ook invloed op het verloop van het spel. Zo kan de beslissing of je je tegenstander laat leven of niet later consequenties hebben.





De besturing zal vrij simpel zijn: de Nunchuck bedient je linkerarm, de Wiimote je rechterarm. De game zal verder Wii MotionPlus ondersteunen, maar niet vereisen. Zonder MotionPlus zul je een aantal basisbewegingen hebben die met MotionPlus net iets meer nuances kennen. Als je bijvoorbeeld met je zwaard wilt uithalen, beweeg je je WiiMote van links naar rechts. Als je de MotionPlus-uitbreiding hebt aangesloten, wordt de hoek waaronder de klap landt bepaald door hoe je pols gedraaid is. Dit is niet alleen een grafische update, ook het blokkeren van aanvallen wordt hiermee moeilijker.



Zoals je mag verwachten van een game die draait om gladiatorgevechten zal er veel, heel veel bloed aanwezig zijn in de game. De makers zijn echter voorzichtig met de gore in de game, ze willen geen over-the-top-game als Mortal Kombat maken. Dat betekent gelukkig niet dat het een Teen-rating gaat krijgen: je krijgt de beschikking over executies, vernederingen en geweldig brute moves.

Gladiator A.D. staat gepland voor een release in het eerste kwartaal van 2010 en verschijnt exclusief op de Wii.

McClaren: "Arnautovic zou langer moeten blijven"

Met de op handen zijnde transfer van FC Twente-aanvaller Marko Arnautovic naar Chelsea dreigt er weer een jong talent de Eredivisie te verruilen voor een internationale topclub. Niet iedereen vindt de keuze van Arnautovic verstandig, zo ook Twente-trainer Steve McClaren.

McClaren zou het verstandiger vinden als de jonge Oostenrijker nog een seizoen in Enschede blijft. "Marko is een groot talent, die zeker de capaciteiten heeft om in de top te slagen," ventileert de Engelse trainer zijn mening in het Algemeen Dagblad. "Maar het zou beter voor hem zijn geweest wanneer hij nog een jaartje bij Twente was gebleven. Dan was Marko verzekerd van een basisplek en had hij zich in relatieve rust verder kunnen ontwikkelen. Dat heb ik hem ook geadviseerd, maar hij is nu eenmaal enorm gedreven en ambitieus."

Ook voormalig bondscoach van Jong Oranje Foppe de Haan vindt het geen wijs besluit van Arnautovic om nu al voor een club als Chelsea te kiezen. "Voor de sportieve ontwikkeling van een speler is het niet goed om zo vroeg te gaan," aldus De Haan, die ooit jeugdinternational Royston Drenthe voor veel geld naar Real Madrid zag vertrekken en hem vervolgens veelvuldig op de tribune kon waarnemen.

"Jongens van die leeftijd krijgen vaak weinig speelminuten, hun geduld wordt op de proef gesteld. Lang niet allemaal kunnen ze daar goed mee omgaan. En dan is er nog de omgeving rondom zo'n grote club waar ze mee te maken krijgen," betoogt De Haan. "Vaak zijn ze daar nog helemaal niet aan toe. Ik begrijp best dat het financieel heel verleidelijk is, maar de weg zoals bijvoorbeeld Klaas-Jan Huntelaar die heeft bewandeld, is veel beter. Zorg eerst dat je een bepalende speler bent in de eredivisie en vertrek dan pas. Dan kom je ook bij je nieuwe club heel anders binnen."

Middenvelder Nigel de Jong, die in Duitsland het shirt van Hamburger SV droeg en tegenwoordig zijn brood verdient bij Manchester City, staat daarentegen achter de keuze van Arnautovic. Volgens De Jong is het niet goed voor jonge talenten om te lang in de Eredivisie te voetballen. "Wel is Nederland een goede leerschool. Niet voor niets hanteren trainers overal ter wereld de Hollandse school. Als je een opleiding krijgt in Nederland, is je basis als voetballer heel goed."

"Maar als je 20 of 21 jaar oud bent, moet je eigenlijk naar het buitenland. Want bij Oranje merk je nu ook dat het niveau erg hoog ligt voor de jongens die uit de eredivisie komen."

Vier klantenteams voor Cosworth

Cosworth zal in 2010 waarschijnlijk terugkeren in de Formule 1. De internationale autosportbond FIA is met dit initiatief gekomen om te zorgen voor een goedkoop alternatief voor de bestaande motorenleveranciers.

Volgens Auto Motor und Sport zouden vier teams reeds de eerste aanbetaling gedaan hebben om volgend jaar met een klantenmotor van de fabrikant te mogen rijden. Team USF1, Campos Racing en Epsilon Euskadi zouden drie van de vier teams zijn die met de motoren willen gaan racen. Team USF1 zou zelfs reeds 2,5 miljoen euro hebben betaald om er volgend jaar mee te mogen racen.

De motorenfabrikant heeft met wisselende resultaten meegedaan om de Formule 1. Het grootste succes behaalde het team misschien wel in 1994 als motorenleverancier voor het team van Benetton, waarmee Michael Schumacher kampioen werd. In 2006 was de fabrikant voor het laatst actief als leverancier voor de teams van Toro Rosso en Williams.

Meer details omtrent Project Trico-beelden

Afgelopen week waren er dan de eerste echte beelden van de nieuwe Team ICO-game genaamd Project Trico. Veel fans zaten hier al erg lang op te wachten en waren dan ook erg blij deze eerste beelden te zien. Er zijn nu nieuwe details omtrent deze trailer bekend geworden die we natuurlijk graag met jullie delen.

Zo is bevestigd dat dit inderdaad oude beelden zijn die in 2007 aan Sony zijn getoond als een internal tech video. In totaal is er ongeveer 5 minuten aan materiaal getoond waarvan wij nu een klein deel hebben gezien. Alles wat we in de trailer hebben gezien zijn nog geen definitieve beelden. Zo zullen de designs van de karakters, het monster, de omgevingen en de muziek waarschijnlijk veranderen en zijn de animaties niet representatief voor het uiteindelijke product. Team ICO zou op dit moment aan het denken zijn om twee verschillende besturingssystemen te gebruiken. Zo zou het monster te besturen zijn met de Six-axis motion controls terwijl het karakter te besturen is met de analoge sticks.

De game zou origineel een release hebben in 2009 maar dit wordt met grote zekerheid verschoven naar 2010. Ook zou Team ICO niet van plan zijn dit project aan de wereld te tonen op de E3. TGS misschien?

Hieroner nogmaals de eerste beelden van Project Trico:


Toyota gebruikt budgetlimiet niet als excuus

John Howett, directeur van het Toyota-team heeft de geruchten over een mogelijk vertrek van zijn team ontkent. In Monaco stak het gerucht de kop op dat Toyota de problemen rondom de budgetlimiet zou aangrijpen om zonder gezichtsverlies de Formule 1 te verlaten.

Volgens de directeur was dit gerucht alleen maar de wereld in geholpen om spanningen te creëren: "Toyota wil graag volgend jaar deelnemen aan het kampioenschap. Dat is het streven van ons team. Maar zoals de reglementen nu zijn, is het erg moeilijk om ons aan te melden."

'Zij komen in de hemel, ik in de hel'

De 44-jarige Cees K. die maandag zijn vriendin Isabelle, zijn ex-vrouw Astrid en twee kinderen Daniëlle (17) en Dennis (16) om het leven bracht deed dit omdat zijn vriendin doodsbedreigingen had verzonnen tegen hem en zijn gezin. Dit schrijft K. in een afscheids e-mail die hij verstuurde naar zijn collega's en die gisteren al op FOK! verscheen. 

K. en zijn vriendin werden al langere tijd met de dood bedreigd. Toen K. er dit weekend achter kwam dat de bedreigingen afkomstig waren van zijn eigen vriendin ging hij door het lint. "Mijn vriendin vertelde me vandaag dat ze regelmatig vreemd gaat en dat ze om het nog spannender te maken en om aandacht te vragen bij de politie mij en haarzelf bedreigende sms’jes en brieven heeft gestuurd. Heb haar een klap gegeven en ben weggegaan, niet veel later ben ik teruggegaan en ben door het lint gegaan. Ze leeft niet meer", schrijft hij.

"Ik wilde er alleen uitstappen, maar kon dat Astrid en de kinderen niet aandoen", schrijft Cees K. in zijn e-mail. "De kinderen hadden me achterna gekomen", vervolgt hij. "Zeker mijn dochter. Mijn kinderen en ex-vrouw zitten zo diep dat ik besloten heb ze mee te nemen. Zij komen in de hemel, ik in de hel."

Verder schrijft K. onder meer dat hij tevergeefs heeft geprobeerd een pistool te bemachtigen. Toen dit de ingestorte vader niet lukte besloot hij zijn gruweldaden maar met een mes uit te voeren. "Totaal emotieloos dus", zo schrijft K. Een begrafenis hoeft K. niet. "Door dit ben ik het niet waard."

Toen de politie maandag het huis in Zwijndrecht binnenviel en het bloedbad aantrof was Cees K. nog in leven. Ambulancepersoneel heeft nog tevergeefs geprobeerd de man te reanimeren.


Noodweer trekt van zuid naar noord

Het noodweer dat vanochtend over Nederland trok, ging gepaard met onweer, zware regenval en windstoten tot 105 kilometer per uur. Dat meldde een woordvoerder van het KNMI. In Woensdrecht werden hagelstenen gesignaleerd van vijf centimeter doorsnee, aldus de zegsman die dat 'uitzonderlijk' noemde.

Het zware weer trok vanaf ongeveer middernacht vanuit het zuiden over het land naar het noorden. Rond half zeven vanochtend had alleen het noordoosten nog last van de onweersbuien en regenval.

Enkele snelwegen in de randstad zijn vanochtend gedeeltelijk afgesloten door het nachtelijk noodweer. Dat meldde de Verkeersinformatie Dienst (VID).

Op de A20 bij Rotterdam is de snelweg door zware regenval in beide richtingen afgesloten ter hoogte van het Kleinpolderplein. Op de Amsterdamse A10-binnenring is de weg dicht tussen Geuzenveld en IJmuiden. De A12 van Den Haag naar Utrecht was enige tijd afgesloten tussen Reeuwijk en Nieuwerbrug door omgewaaide bomen. Even voor zes uur was de weg daar weer vrij.

Ook het spoorwegverkeer is door het weer ernstig ontregeld. De NS meldt op haar website diverse verstoringen.

Facebook verraadt koppel dat per ongeluk miljonair werd

De politie in Nieuw-Zeeland is op zoek naar een koppel dat op de vlucht sloeg na een bankfout waardoor zij plotseling multimiljonair werden. Een onvoorzichtige opmerking op Facebook van de zus van de vluchtende vrouw heeft de politie aanwijzingen gegeven over de schuilplaats van het duo.

Aroha Hurring, de zus van de gevluchte Kara Hurring, reisde haar gevluchte zus achterna om zo mee te kunnen profiteren van de miljoenen. Via Facebook maakte zij dit wereldkundig. Gisteren keerde Aroha terug naar Nieuw-Zeeland, waar zij op het vliegveld door de politie opgewacht werd.

De politie hoopt via Aroha uitsluitsel te krijgen over de verblijfplaats van het gevluchte koppel. De politie vermoedt dat het tweetal zich in China schuilhoudt, maar Nieuw-Zeeland heeft met China geen uitleveringsovereenkomst. De politie roept het tweetal nu op om uit eigen beweging terug te keren naar Nieuw-Zeeland.

Kara Hurring (30) en haar partner Leo Gao (29) hadden eerder aan hun bank gevraagd 10.000 Nieuw-Zeelandse dollar (NZD) over te maken op de rekening van hun garagehandel. Per ongeluk boekte de bank echter tien miljoen NZD over. In plaats van de fout netjes te melden bij de bank, haalde het koppel een deel van het geld snel van hun rekening af en vertrok.  

Met dank aan felicita36 voor de submit.

Dode bij vliegtuigcrash Arnemuiden

Op het Vliegveld Midden-Zeeland in Arnemuiden heeft gisterenavond rond 21.00 uur een vliegtuigcrash plaatsgevonden. Eén persoon kwam hierbij om het leven, een tweede slachtoffer raakte zwaargewond.

Het ongeval vond plaats met een zweefvliegtuig. Dit kwam op zijn kant terecht op de landingsbaan. De hulpdiensten konden niet voorkomen dat één van de inzittenden ter plekke overleed, ondanks dat zij uitrukten met groot materieel. Het tweede slachtoffer werd met ernstig letsel naar een ziekenhuis gebracht.

De dienst luchtvaartpolitie van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) heeft na de crash een onderzoek ingesteld. De wijde omgeving rondom het ongeval werd afgezet.

Een foto van de plaats van het ongeval is hier te vinden.

 

Met dank aan Jimpsel, Shizzah en BobdG voor de submit.

Ontslagen werknemer onverzekerd

Veel werknemers met collectief geregelde verzekeringen via een werkgever hebben niet door dat zij onverzekerd rondlopen nadat zij ontslagen zijn of ontslag nemen. De problemen doen zich met name voor bij verzekeringen met een pensioenregeling voor nabestaanden (bijvoorbeeld de ANW-hiaatverzekering) en arbeidsongeschiktheidsverzekeringen.

De ziektekostenverzekering die collectief afgesloten is zorgt ook vaak voor problemen. De ontslagen werknemer is voor de basis ziektekosten nog wel tot het eind van het kalenderjaar verzekerd na ontslag, maar de korting geldt dan niet meer. "De aanvullende verzekering kan echter wel voor problemen zorgen, zeker wanneer iemand ook daadwerkelijk gezondheidsproblemen heeft," aldus fiscaliste Regina de Valk van FNV.

De problemen met de aanvullende ziektekostenverzekering kunnen zich voordoen omdat verzekeraars niet verplicht zijn iedereen te accepteren voor de aanvullende verzekering. Zij raadt iedereen aan om hier rekening mee te houden in december, wanneer de verzekeraar met een nieuw aanbod komt. "Kijk niet vreemd op als u dan voor de aanvullende verzekering ineens met een gezondheidsverklaring over de brug moet komen."

Onverzekerd zijn na een ontslag is een terugkerend probleem in de tijd van massaontslagen, maar erger wordt voorkomen door de acceptatieplicht van zorgverzekeraars en het doorlopen van een zorgverzekering tot het eind van het kalenderjaar, aldus De Valk van FNV en Raymond Brood van adviesbureau Mercer.

Bedrijven hebben volgens Mercer in hun sociaal plan de mogelijkheid om een deel van de ontslagvergoeding die zij ontvangen te gebruiken om verzekeringen te continueren. FNV Bondgenoten laat in een reactie weten dat dit zelden gedaan wordt en dat ze 'vaak al blij zijn als er überhaupt een sociaal plan tot stand kan komen'.

Tientallen doden door gevechten in Darfur

Door gevechten in de West-Sudanese regio Darfur zijn gisteren zeker twintig Sudanese soldaten en 43 rebellen omgekomen. Dat heeft het leger bekendgemaakt. Meer dan tachtig personen raakten gewond.

De rebellen van de Rechtvaardigheids- en Gelijkheidsbeweging (JEM) uit Darfur zouden een legerbasis hebben aangevallen.

In mei vorig jaar vochten de JEM-opstandelingen hevig met het regeringsleger in het westelijke deel van de hoofdstad. Meer dan tweehonderd mensen kwamen toen om het leven. Niet eerder hadden de Darfuri's de Sudanese hoofdstad aangevallen.

De JEM is een van de rebellengroepen die sinds 2003 vechten tegen de regering, omdat de autoriteiten de lokale bevolking in Darfur zouden discrimineren. Volgens schattingen van de VN zijn in Darfur de afgelopen zes jaar in totaal 300.000 mensen om het leven gekomen.

Flink minder brugbanen voor ex-WAO'ers

Minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) heeft het aantal gesubsidieerde brugbanen flink verlaagd voor (oud-)arbeidsongeschikten die door een herkeuring hun WAO-uitkering deels of helemaal verloren hebben. De bedoeling was dat in deze kabinetsperiode (in 2011) 10.000 ex-WAO'ers aan de slag werden geholpen met een brugbaan. Dat is bijgesteld naar 3000.

Dat blijkt uit een brief die Donner gisteren aan de Tweede Kamer heeft geschreven. Volgens de minister komen "aanzienlijk minder" herbeoordeelde arbeidsongeschikten aan de slag via een brugbaan dan werd verwacht toen de regeling begin 2008 werd ingevoerd. Volgens hem komen meer WAO'ers die sinds 2005 en 2006 volgens strengere normen zijn herkeurd, langs andere weg aan het werk. Daarbij gaat het om 60 tot 65 procent, terwijl dat vorig jaar nog op ongeveer de helft bleef steken.

Tot en met maart dit jaar zijn 403 ex-WAO'ers aan de slag via een brugbaan, waarbij werkgevers een jaar lang een loonkostensubsidie krijgen ter hoogte van de helft van het minimumloon. Volgens Donner is de loonkostensubsidie een middel om mensen te helpen die anders niet aan werk komen, en geen doel op zich als mensen anders ook wel aan de slag komen.

Bayern heeft 30 miljoen over voor Gomez

Bayern München wil Mario Gomez dolgraag overnemen van VfB Stuttgart. Der Rekordmeister heeft dertig miljoen euro over voor de Duits international.

Volgens een clausule in zijn contract mag hij voor dat bedrag vertrekken. Volgens Karl-Heinz Rummenigge is de transfer slechts een kwestie van tijd. De directiechef meldt in de dinsdageditie van Bild dat Bayern slechts nog wat details moet regelend voordat de transfer een feit is.

Niet alleen Bayern heeft interesse in de spits. Ook Real Madrid, AC Milan en Manchester City zouden de Duitser graag in willen lijven.

Boonen start in Dauphiné Libéré

Tom Boonen heeft groen licht gekregen om binnenkort weer te mogen koersen. Vorige maand zette zijn ploeg Quick-Step hem uit het team nadat hij voor de tweede keer betrapt werd op het gebruik van cocaïne.

Ploegleider van Quick-Step, Patrick Lefevere, liet maandag in een reactie weten dat Boonen op 7 juni in Nancy aan de start zal verschijnen van de 61ste editie van de Dauphiné Libéré. "Ik heb gebeld met Charly Mottet (koersdirecteur van de Dauphiné Libéré, red.) en hij liet me weten dat hij zich aan de regels van de UCI houdt", aldus Lefevere. "Tom is geen dopingzondaar, hij is niet geschorst. Daarom heeft hij het recht te rijden en hij gaat rijden."

Daarnaast hoopt Quick-Step dat het Belgische sprintkanon mag starten in de Tour de France. Omdat het ASO een duidelijke mening heeft over het gebruik van dergelijke middelen is het nog maar de vraag of Boonen daadwerkelijk La Grande Boucle gaat rijden.

Nieuwe rel bij FC Zwolle

Na de rel met FC Zwolle-trainer Jan Everse, is de club wederom negatief in het nieuws gekomen. Arjan Jansen, interimvoorzitter van de club, zou bij een amateurwedstrijd in het Gelderse Oldebroek een scheidsrechter hebben geslagen. De scheidsrechter heeft aangifte gedaan tegen Jansen.

Naar verluidt is dit niet de eerste keer dat Jansen klappen uitdeelt. Een pupillenleider zei maandag bij de regionale televisie dat hij drie jaar geleden op het veld van SVI Zwolle ook al was geslagen door Arjan Jansen. Hij wilde toen aangifte doen, maar het bestuur van SVI wist dit tegen te houden.

De voorzitter van de Raad van Toezicht, Adriaan de Visser, zegt eerst de bestuursvergadering af te wachten voordat hij conclusies gaat trekken. "Dan nemen we binnen enkele dagen een besluit of we doorgaan met Jansen of niet. De politie is het procesverbaal aan het uitwerken. Valt alles negatief voor Jansen uit dan moeten we op zoek naar een nieuwe voorzitter. We willen echter niet, zoals met Everse, te snel een beslissing nemen."

'Van Wolfswinkel kiest voor Utrecht'

Ricky van Wolfswinkel speelt volgend seizoen naar alle waarschijnlijkheid voor FC Utrecht. Dat meldt Voetbal International maandagavond. De Domstedelingen hebben drie miljoen euro over voor de jonge spits uit Arnhem. Een eerste bod van twee miljoen werd al afgewezen.

Vitesse had vijf miljoen willen hebben voor Van Wolfswinkel. De spits die dit seizoen 32 keer in actie kwam in de competitie, scoorde acht keer. De twintigjarige spits heeft een contract tot medio 2012.

FC Utrecht heeft een contract voor vier seizoenen klaar liggen. Ook AZ en FC Twente hadden interesse in Van Wolfswinkel. De spits geeft op zijn beurt de voorkeur aan Utrecht omdat hij iedere week wil spelen.

"Hij heeft een goed gevoel bij Utrecht", aldus zijn zaakwaarnemer Louis Laros tegenover Voetbal Internaztional.

The Fallen Ones in beeld in Diablo III video

Zo laat Blizzard een hele tijd niks van Diablo III horen, zo kwamen er gisteren enkele nieuwe screenshots beschikbaar. Vandaag hebben we een video van de game. In de video worden de Fallen Ones voorgesteld, één van de vele rassen in Diablo III die speler zullen bevechten.

Diablo III is erg in opspraak vanwege de stijl die Blizzard de game mee geeft. Het zou allemaal te kleurrijk zijn. Of Blizzard iets gaat doen met deze kritieken is nog maar de vraag. Diablo III komt op een nog onbekende datum uit voor de PC.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1231
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
©FOK.nl e.a.