FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Nieuwsarchief
Artikelen van zondag 24 mei 2009

Onderzoek Maasstad Ziekenhuis over de helft

Van de 769 patiënten van het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam die mogelijk besmet zijn geraakt door een vuile endoscoop, is inmiddels bij ruim de helft bloed afgenomen. Dat meldde een woordvoerster van het ziekenhuis vandaag.

Het ziekenhuis sloeg op Hemelvaartsdag alarm nadat bij controle een defect aan het licht was gekomen aan de machine waarmee endoscopen voor intern onderzoek worden gereinigd. Daardoor bestaat een zeer kleine kans dat mensen besmet zijn geraakt met hepatitis B of C (geelzucht) of het aidsvirus hiv.

Inmiddels zijn 412 patiënten op controle geweest. Met 175 anderen is voor de komende dagen een afspraak gemaakt. Dat laatste aantal loopt met het uur op, aldus de zegsvrouw. De overige patiënten worden actief benaderd. Het Maasstad Ziekenhuis wil binnen twee weken iedereen in elk geval hebben gesproken.

Bos wil in debat met Wilders

PvdA-leider Wouter Bos zei vandaag in het televisieprogramma Buitenhof dat hij graag in debat wil met Geert wilders (PVV). Bos stelt dat Wilders het debat juist ontwijkt. "Hij is kennelijk bang."

Volgens Bos ontwijkt Wilders een inhoudelijk debat door een hoge toon aan te slaan. Tijdens debatten over de economische crisis heeft Wilders volgens Bos nog geen plan ingediend dat mensen aan het werk kan houden. De PvdA zou wel oog hebben hiervoor.

In het programma haalde Bos ook uit naar D66-leider Alexander Pechtold. Eerder deze maand verscheen er nog een uitgebreid interview met Pechtold in het NRC.

Man aangehouden na opsteken middelvinger

Een man uit het Overijsselse Goor stak zijn middelvinger op naar agenten. De dienders reageerden direct, en hielden de man aan.

Het incident vond afgelopen nacht plaats. De man zat op een terras aan de Kerkstraat in zijn woonplaats. Toen de surveillerende agenten voorbij kwamen, stak de man zijn middelvinger naar hen op. De man kreeg vervolgens een proces verbaal voor belediging.

[RG] Murray, Verdasco eenvoudig door

Tennisser Andy Murray heeft zich op Roland Garros eenvoudig geplaatst voor de tweede ronde. De Schot won in drie sets van de Argentijn Juan Ignacio Chela. De setstanden waren 6-2, 6-2, 6-1.

In de tweede ronde neemt de nummer drie van de wereld het op tegen of de Duitser Mischa Zverev of de Italiaan Potito Starace. Zij komen morgen in actie.

Heel wat minder makkelijk verging het de Fransman Gilles Simon. In Parijs won hij pas na drie uur en 43 minuten van de Amerikaan Wayne Odesnik. De setstanden waren 3-6, 7-5, 6-2, 4-6 en 6-3.

Ook Marat Safin wist de tweede ronde te halen. De Rus won met driemaal 6-4 van Alexandre Sidorenko. Zij krijgen gezelschap van Fernando Verdasco die met 6-2, 6-1 en 6-4 afrekende met de Fransman Florent Serra.

Doek valt definitief voor Tarzan

Het doek valt definitief voor Tarzan. De musical trok met bijna negenhonderd voorstellingen ruim 1,6 miljoen bezoekers naar de theaters. Hoofdrolspelers Ron Link en Chantal Janzen hangen vandaag in het Fortis Circustheater in Scheveningen voor het laatst in de lianen.

Tarzan draagt in het Scheveningse theater het stokje over aan Ciske de Rat. Deze musical is vanaf 6 juni in Scheveningen te zien, aldus Joop van den Ende Theaterproducties, producent van beide musicals.

Musical Tarzan stopt na bijna negenhonderd voorstellingen  (foto: ANP)

Babynaam zorgt voor scheiding echtpaar

Een Saoedi-Arabisch echtpaar is gescheiden omdat ze het samen maar niet eens konden worden welke naam ze hun eerste kind zouden geven. De vader wilde de zoon naar zijn overleden vader noemen, maar hier wilde zijn ex niets van weten.

De vrouw wilde namelijk dat hun eerste telg de naam van haar overleden vader zou dragen. Ondanks bemiddelingspogingen van vrienden en familie is het stel uit elkaar gegaan.

Binnen twee dagen na de geboorte van de spruit werden de echtscheidingspapieren aangevraagd. Hoe de kleine man uiteindelijk is gaan heten, is niet bekendgemaakt.

Standard Luik kampioen in België

Standard Luik is de nieuwe kampioen van België. De ploeg won in eigen stadion de tweede beslissingswedstrijd van Anderlecht met 1-0 door een goal van Axel Witsel. De eerste wedstrijd in Brussel was nog in 1-1 geëindigd.

Beide ploegen gingen vanaf het eerste fluitsignaal vol voor de winst en het duel was dan ook hard. Zo werd een elleboogstoot van Igor De Camargo niet bestraft. Na enkele kansen aan beide zijden kreeg Standard een penalty nadat Dieumerci Mbokani eenvoudig was gaan liggen. Witsel wist wel raad met dit buitenkansje.

Anderlecht zocht in de tweede helft vol de aanval en dit leverde ook kansen op. Jonathan Legear kwam in kansrijke positie, maar hij schoot hoog over. Aan de andere kant was het Standard dat via Dieumerci Mbokani niet op 2-0 wist te komen. Uiteindelijk bleef het 1-0, waardoor De Rouches voor de tiende maal de landstitel wisten te winnen.

Uitslagen Engeland speelronde 38

Vandaag werd in de Engelse Premier League de laatse speelronde gespeeld. Aan het einde daarvan zou duidelijk zijn welke ploegen direct zou degraderen. Twee weken geleden pakte Manchester United de Engelse landstitel al. Hieronder volgt voor de laatste maal dit seizoen een overzicht.

Welke ploegen degraderen direct uit de Premier League?

Het was al bekend dat West Bromwich Albion vanaf volgend seizoen in het Championship actief zou zijn, maar er waren nog twee plaatsen die voor directe degradatie zouden zorgen. Na afloop van deze speelronde bleek dat Newcastle United en Middlesbrough volgend jaar ook in de Eerste Divisie van het Engels voetbal zullen spelen. Zij slaagden er namelijk niet in om directe degradatie af te wenden.

Damien Duff speelde bij Newcastle United een ongelukkige rol. De speler van The Magpies veranderde een schot namelijk van richting, waardoor er een doelpunt voor tegenstander Aston Villa viel. Deze goal bleek uiteindelijk ook doorslaggevend te zijn, waardoor de bezoekers direct degradeerden.

Middlesbrough slaagde er in het duel tegen West Ham United niet in om te overtuigen. Na een half uur spelen keken de bezoekers al tegen een achterstand aan door een doelpunt van Carlton Cole. Vijf minuten na rust bracht Gary O'Neil Boro weer terug in de wedstrijd, maar dit zou niet genoeg zijn. Acht minuten later schoot Junior Stanislas de eindstand namelijk op het scorebord, die in het voordeel van de thuisploeg was.


Uitslagen speelronde 38:

ThuisUitUitslag
West Ham United Middlesbrough 2-1
Sunderland Chelsea 2-3
Manchester City Bolton Wanderers 1-0
Hull City Manchester United 0-1
Fulham Everton 0-2
Blackburn Rovers West Bromwich Albion 0-0
Aston Villa Newcastle United 1-0
Wigan Athletic Portsmouth 1-0
Liverpool Tottenham Hotspur 3-1
Arsenal Stoke City 4-1

Eindstand:

#Club GespeeldWinstGelijkVerliesPuntenDoelsaldo
1 Manchester United **38 28 6 4 90 68-24
2 Liverpool *38 25 11 2 86 77-27
3 Chelsea *38 25 8 5 83 68-24
4 Arsenal +38 20 12 6 72 68-37
5 Everton ++38 17 12 9 63 55-37
6 Aston Villa ++38 17 11 10 62 54-48
7 Fulham ++38 14 11 13 53 39-34
8 Tottenham Hotspur 38 14 9 15 51 45-45
9 West Ham United 38 14 9 15 51 42-45
10 Manchester City 38 15 5 18 50 58-50
11 Wigan Athletic 38 12 9 17 45 34-45
12 Stoke City 38 12 9 17 45 38-55
13 Bolton Wanderers 38 11 8 19 41 41-53
14 Portsmouth 38 10 11 17 41 38-57
15 Blackburn Rovers 38 10 11 17 41 40-60
16 Sunderland 38 9 9 20 36 34-54
17 Hull City 38 8 11 19 35 39-64
18 Newcastle United --38 7 13 18 34 40-59
19 Middlesbrough --38 7 11 20 32 28-57
20 West Bromwich Albion --38 8 8 22 32 36-67

** = landskampioen en speelt volgend seizoen in de Champions League
* = speelt volgend seizoen in de Champions League
+ = speelt volgend seizoen in de voorronde van de Champions League
++ = speelt volgend seizoen in de voorronde van de Europa League
-- = gedegradeerd

Topscorers:

#Naam spelerClubDoelpunten
1Nicolas AnelkaChelsea19
2Cristiano RonaldoManchester United18
3Steven GerrardLiverpool16
4Fernando TorresLiverpool14
=RobinhoManchester City14

IndyCar: Uitslag Indy 500

Helio Castroneves heeft voor de derde maal de Indianapolis 500 gewonnen. Dan Wheldon werd tweede, Danica Patrick pakte de derde plaats. Robert Doornbos haalde de finish niet


Bij de start trad direct de Andretti curse in werking. Mario Moraes raakte in bocht 2 Marco Andretti en beide coureurs moesten opgeven. Dario Franchitti had een geweldige herstart en nam de kop over van Helio Castroneves, die van pole was gestart. Castroneves en Briscoe leken Franchitti de leiding te gunnen en de Schot werd lange tijd niet aangevallen. Tussendoor werd in ronde 20 een neutralisatie veroorzaakt door Ryan Hunter-Reay, die bij het uitkomen van bocht 4 de muur raakte en via de muur aan de binnenkant van de baan de pits in spinde.

Robert Doornbos deed het in eerste instantie goed. Hij reed goede tijden en klom langzaam omhoog in het klassement, tot hij in ronde 50 even de controle over de wagen verloor en de muur schampte. Een langdurige pitstop was nodig om de wagen te repareren, maar de finish haalde de Nederlander niet meer. Niet lang daarna reed zijn teamgenoot Graham Rahal hard de muur in. Terwijl bijna het hele veld een pitstop maakte, spinde Justin Wilson bij het naderen van zijn pitbox. Ryan Briscoe kreeg bij de herstart een probleem toen hij aan de leiding reed en verloor veel posities voor hij de pits op kon zoeken. Dat gaf de leiding aan Scott Dixon, de winnaar van 2008.

Tony Kanaan had, net als de vorige jaren, opnieuw pech in de race. Zijn voorwielophanging begaf het aan het einde van het rechte stuk en de Braziliaan raakte hard de muur. In de pits had Vitor Meira ook een groot probleem: zijn wagen vloog in brand tijdens een pitstop. Na het blussen van de vlammen kon Meira echter weer doorrijden. Franchitti overkwam bijna hetzelfde toen hij wegreed met de brandstofslang nog in de wagen, maar hij stopte net op tijd.

Echt spannend werd het natuurlijk pas in de laatste twintig ronden van de wedstrijd. Vitor Meira en Raphael Matos maakten de crash van de dag mee toen ze elkaar raakten voor bocht 1. Meira kwam rechtop tegen de muur terecht en had geluk dat zijn wagen niet ging rollen. Qua brandstof zou het voor het hele veld krap worden en Briscoe besloot tijdens de neutralisatie tot een splash and dash, de rest besloot het erop te gokken.

Castroneves leidde de laatste sprint, gevolgd door Wheldon en Patrick. Spiderman reed makkelijk weg van zijn achtervolgers en kon niet meer ingehaald worden. Hij won zijn derde Indianapolis 500 op oppermachtige wijze.

[IndyCar] Uitslag Indianapolis 500

Helio Castroneves heeft voor de derde maal de Indianapolis 500 gewonnen. Dan Wheldon werd tweede, Danica Patrick pakte de derde plaats. Robert Doornbos haalde de finish niet.

Bij de start trad direct de Andretti curse in werking. Mario Moraes raakte in bocht 2 Marco Andretti en beide coureurs moesten opgeven. Dario Franchitti had een geweldige herstart en nam de kop over van Helio Castroneves, die van pole was gestart. Castroneves en Briscoe leken Franchitti de leiding te gunnen en de Schot werd lange tijd niet aangevallen. Tussendoor werd in ronde 20 een neutralisatie veroorzaakt door Ryan Hunter-Reay, die bij het uitkomen van bocht 4 de muur raakte en via de muur aan de binnenkant van de baan de pits in spinde.

Robert Doornbos deed het in eerste instantie goed. Hij reed goede tijden en klom langzaam omhoog in het klassement, tot hij in ronde 50 even de controle over de wagen verloor en de muur schampte. Een langdurige pitstop was nodig om de wagen te repareren, maar de finish haalde de Nederlander niet meer. Niet lang daarna reed zijn teamgenoot Graham Rahal hard de muur in. Terwijl bijna het hele veld een pitstop maakte, spinde Justin Wilson bij het naderen van zijn pitbox. Ryan Briscoe kreeg bij de herstart een probleem toen hij aan de leiding reed en verloor veel posities voor hij de pits op kon zoeken. Dat gaf de leiding aan Scott Dixon, de winnaar van 2008.

Tony Kanaan had, net als de vorige jaren, opnieuw pech in de race. Zijn voorwielophanging begaf het aan het einde van het rechte stuk en de Braziliaan raakte hard de muur. In de pits had Vitor Meira ook een groot probleem: zijn wagen vloog in brand tijdens een pitstop. Na het blussen van de vlammen kon Meira echter weer doorrijden. Franchitti overkwam bijna hetzelfde toen hij wegreed met de brandstofslang nog in de wagen, maar hij stopte net op tijd.

Echt spannend werd het natuurlijk pas in de laatste twintig ronden van de wedstrijd. Vitor Meira en Raphael Matos maakten de crash van de dag mee toen ze elkaar raakten voor bocht 1. Meira kwam rechtop tegen de muur terecht en had geluk dat zijn wagen niet ging rollen. Qua brandstof zou het voor het hele veld krap worden en Briscoe besloot tijdens de neutralisatie tot een splash and dash, de rest besloot het erop te gokken.

Castroneves leidde de laatste sprint, gevolgd door Wheldon en Patrick. Spiderman reed makkelijk weg van zijn achtervolgers en kon niet meer ingehaald worden. Hij won zijn derde Indianapolis 500 op oppermachtige wijze.

Uitslag Indy 500:

Pos. Rijder Team Tijd
1 H. Castroneves Team Penske
2 D. Wheldon Panther Racing + 1.981
3 D. Patrick Andretti Green Racing + 2.335
4 T. Bell KV Racing + 2.704
5 W. Power Team Penske + 3.621
6 S. Dixon Target Chip Ganassi Racing + 4.298
7 D. Franchitti Target Chip Ganassi Racing + 4.915
8 E. Carpenter Vision Racing + 5.509
9 P. Tracy KV Racing + 6.518
10 H. Mutoh Andretti Green Racing + 7.331
11 A. Tagliani Conquest Racing + 10.535
12 T. Scheckter Dale Coyne Racing + 10.987
13 A. Lloyd Target Chip Ganassi Racing + 11.194
14 S. Sharp Panther Racing + 11.425
15 R. Briscoe Team Penske + 12.669
16 A.J. Foyt IV A.J. Foyt Racing + 15.486
17 S. Fisher Sarah Fisher Racing + 15.977
18 M. Conway Dreyer & Reinbold Racing + 16.348
19 J. Andretti Richard Petty Motorsports + 18.086
20 M. Duno Dreyer & Reinbold Racing + 1 ronde
DNFV. Meira A.J. Foyt Racing + 27 ronden
DNFR. Matos Luczo Dragon Racing + 27 ronden
DNFJ. Wilson Dale Coyne Racing + 40 ronden
DNFE.J. Viso HVM Racing + 61 ronden
DNFN. Philippe HVM Racing + 70 ronden
DNFO. Servia Rahal Letterman Racing + 102 ronden
DNFT. Kanaan Andretti Green Racing + 103 ronden
DNFR. Doornbos Newman/Haas/Lanigan Racing + 115 ronden
DNFD. Hamilton Dreyer & Reinbold Racing + 121 ronden
DNFM. Andretti Andretti Green Racing + 144 ronden
DNFG. Rahal Newman/Haas/Lanigan Racing + 145 ronden
DNFR. Hunter-Reay Vision Racing + 181 ronden
DNFM. Moraes KV Racing + 200 ronden

Stand na Indy 500:

Pos. Naam Team Punten
1. D. Franchitti Chip Ganassi 122
2. H. Castroneves Penske 117
3. R. Briscoe Penske 114
4. S. Dixon Chip Ganassi 111
5. T. Kanaan Andretti Green 110
6. D. Patrick Andretti Green 109
7. D. Wheldon Panther Racing 106
8. W. Power Penske 99
9. R. Hunter-Reay Vision Racing 84
10. M. Andretti Andretti Green 83
11. G. Rahal NHL Racing 82
12. J. Wilson Penske 77
13. H. Mutoh Andretti Green 71
14. E. Carpenter Vision Racing 70
15. R. Doornbos NHL Racing 69
16. V. Meira A.J. Foyt 62
17. R. Matos Luczo Dragon 60
18. A. Tagliani Conquest Racing 59
19. M. Moraes KV Racing 53
20. E.J. Viso HVM Racing 49
21. M. Conway D&R Racing 48
22. S. Barrett Team 3G 44
23. D. Manning D&R Racing 38
24. T. Bell KV Racing 32
25. S. Fisher Sarah Fisher 30
26. M. Duno D&R Racing 26
27. P. Tracy KV Racing 22
28. T. Scheckter Dale Coyne 18
29. A. Lloyd Chip Ganassi 17
30. S. Sharp Panther Racing 16
31. A.J. Foyt IV A.J. Foyt 14
32. J. Andretti Richard Petty 12
33. O. Servia Rahal Letterman 10
34. N. Philippe HVM Racing 10
35. D. Hamilton D&R Racing 10

Acteursprijzen Cannes naar Basterds en Antichrist

De acteursprijzen op het Filmfestival van Cannes zijn dit jaar gegaan naar de films Inglourious Basterds van Quentin Tarantino en Antichrist van Lars von Trier.

De Oostenrijkse acteur Christoph Waltz werd bekroond voor zijn vertolking van de charmante SS-kolonel Hans Landa in het oorlogsepos Inglourious Basterds. Waltz werd in recensies al unaniem geprezen voor zijn rol.

Actrice Charlotte Gainsbourg ontving de prijs voor beste actrice voor haar rol in het omstreden Antichrist van Lars von Trier. De horrorfilm verhaalt over een echtpaar dat in het bos probeert de dood van hun kind te verwerken. De productie deed veel stof opwaaien, onder meer vanwege de scène waarin Gainsbourg haar clitoris afsnijdt.

Christoph Waltz geprezen voor zijn rol in Inglourious Basterds  (foto: ANP)

Nacht van de fooi levert ¤ 120.000 op

De vijfde editie van de Nacht van de fooi heeft zo'n 120.000 euro opgebracht. In negen steden deden in totaal 567 horecagelegenheden mee aan de actie. In totaal werd er ongeveer 60.000 euro opgehaald voor het goede doel. Ontwikkelingsorganisatie Impulsis verdubbelde het bedrag.

De opbrengst van 567 horecagelegenheden in Amsterdam, Rotterdam, Groningen, Delft, Nijmegen, Breda, Utrecht, Leeuwarden en Enschedé gaat dit jaar naar acht kleinschalige projecten in ontwikkelingslanden als Brazilië, Guatemala en de Filipijnen.

"Naast het afstaan van de fooi, hebben vele van deze kroegen en restaurants extra activiteiten georganiseerd. Zo wordt vaak de fooi van de gehele week afgestaan, wordt de opbrengst van een speciaal gerecht gedoneerd of worden er optredens gratis verzorgd! Dit alles om aandacht te vragen voor ontwikkelingswerk en bij te dragen aan een betere wereld", aldus de website van de Nacht van de fooi.

'Iran kan Israël voor altijd stoppen'

Iran kan Israël in een keer vernietigen. "Ik zou hen met een slag voor altijd kunnen stoppen", zo zei presidentskandidaat Mohsen Rezai naar aanleiding van een Israëlische peiling, waar uit bleek dat een groot deel van de Israëliërs voor een directe aanval is op het nucleaire arsenaal van Iran.

"Mijn overheid begrijpt raketten en tanks net zo goed als buitenlands beleid en weet precies waar de gevoelige punten van Israël liggen", aldus Rezai die het op 12 juni opneemt tegen de zittende president Ahmadinejad. Onlangs zei ook Ahmadinejad dat Israël moet worden vernietigd. Ondanks dezelfde gedachtengang die Rezai en Ahmadinejad hebben over Israël, is de gematigde Rezai het op veel punten oneens met het huidige beleid.

Israël en Iran zijn al tientallen jaren aartsvijanden van elkaar. Iran beschuldigt Israël er van Palestijns gebied te bezetten en weet zeker dat het land vernietigd wordt zodra landen in het Midden-Oosten daar de kans voor krijgen. Israël kijkt met argusogen naar de nucleaire faciliteiten van Iran en volgens de Times zal het land Iran dan ook snel aanvallen.

Italiaanse voetbalfan dood na val in stadion

Een 19-jarige Italiaanse voetbalsupporter is tijdens een wedstrijd om het leven gekomen. Terwijl zijn club Vicenza streed tegen Parma in het stadion van Parma, tuimelde de man zes meter naar beneden. In het ziekenhuis overleed hij later.

De voetbalfan zou over de balustrade hebben geleund en zijn weggegleden. Volgens de politie betrof het een ongeluk. De wedstrijd werd minutenlang stilgelegd, terwijl de supporter werd afgevoerd met een ambulance.

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport.

Vader vaak vals beschuldigd van incest

Ruzie over de kinderen nadat ouders zijn gescheiden, leidt in relatief veel gevallen tot valse beschuldigingen. Uit een onderzoek van de Landelijke Expertisegroep Bijzondere Zedenzaken blijkt dat van de moeders die na een scheiding aangifte doen van incest door de vader, bijna de helft liegt.

In actualiteitenprogramma Zembla komen vanavond betrokkenen aan het woord van een geruchtmakende zedenzaak in het Brabantse Oudenbosch. Begin maart werd daar een vader na zeven maanden voorarrest vrijgesproken van incest met zijn kinderen.

Persofficier van Justitie Huibert Donker geeft in Zembla toe dat de politie in deze zedenzaak fouten heeft gemaakt. De politie zelf ontkent dat. Het Openbaar Ministerie heeft uiteindelijk ook zelf om vrijspraak gevraagd, omdat deskundigen de verklaringen van de slachtoffers onbetrouwbaar achtten.

Volgens Paul van den Eshof van de LEBZ doen zedenrechercheurs te weinig aan waarheidsvinding en stellen ze zich te veel op als hulpverlener. Ze laten zich inpakken door de vaak schrijnende verhalen die een moeder te vertellen heeft.

Van den Eshof: "De aangeefster heeft goede bedoelingen, de getuige heeft goede bedoelingen, de rechercheurs hebben goede bedoelingen. Alleen het resultaat is niet goed."

Horrillo herinnert zich niets meer

Pedro Horrillo kan zich niks meer herinneren van zijn val vorige week in de de Giro d’Italia. Toen viel hij 80 meter naar beneden in een ravijn.

"Ik was de Giro aan het rijden en het volgende moment werd ik wakker op de intensive care tussen andere patiënten. Toen ben ik wel even geschrokken. Ik heb het heel, héél moeilijk gehad," aldus Horrillo in de krant El País. Boven zijn bed in het ziekenhuis hangt een roze trui van Denis Menchov, die door alle ploeggenoten is getekend. "We missen je" staat er in het Spaans op. "Ik weet zeker dat Denis gaat winnen. Hij is sterk, geconcentreerd en zal het wel volhouden," aldus Horrillo.

De Spanjaard zal waarschijnlijk donderdag of vrijdag overgebracht worden naar het ziekenhuis van Pamplona, waar hij nog weken zal moeten verblijven. Horrillo moet namelijk nog geopereerd worden aan de gecompliceerde breuk in zijn dijbeen en ligt door de beschadigde longen nog steeds aan het zuurstof. "Ik denk er alleen maar aan beter te worden, weer te kunnen lopen, met mijn kinderen te spelen. Voorlopig denk ik nog niet aan het fietsen."

Sonic the Hedgehog is een Genesis-emulator met ROM

Sinds een paar dagen is Sonic the Hedgehog voor iPhone en iPod Touch te downloaden in de App Store. Hoewel veel mensen erg blij zijn met deze port, klopt er een detail niet. De game is helemaal geen port, maar een emulatie van een Sonic the Hedgehog ROM op een Mega Drive/Genesis emulator. Mensen zijn hier achtergekomen door in de bestanden van een gejailbraikte iPhone te rondneuzen.Hieruit bleek dat er een bestand genaamd rom.bin in de map van de App verstopt zat. Ook zijn er verschillende andere ROM's getest, zoals Sonic the Hedgehog 2 en Ecco the Dolphin, welke allemaal perfect werkten. Alle games waren echter niet speelbaar vanwege het ontbreken van de B- en C-knoppen. Dit alles verklaart ook waarom de app soms framedrops bevat.

'Sonic the Hedgehog' is te downloaden voor €4,99.

Let op! Dit is absoluut niet de plek om over het downloaden van ROMs en dergelijke illegale praktijken te praten!

Let op! Dit is absoluut niet de plek om over het downloaden van ROMs en dergelijke illegale praktijken te praten!

Hertha laat Pantelic en Voronin vertrekken

Marko Pantelic en Andrey Voronin spelen volgend seizoen niet meer bij Hertha BSC. Aanvaller Pantelic heeft geen contractverlenging gekregen, terwijl Voronin wegens financiële problemen teruggaat naar Liverpool.

"Ik hoop dat Hertha BSC in de toekomst gaat bereiken wat mij niet is gelukt, namelijk het bereiken van de Champions League," reageert Pantelic tegenover Bild. De Servische spits was dit seizoen goed voor zeven doelpunten. Hertha BSC plaatste hem afgelopen transferperiode al tevergeefs op de transferlijst.

Andrey Voronin werd dit seizoen gehuurd van Liverpool. Omdat Hertha met financiële problemen zit, keert de Oekraïense aanvaller nu terug naar Engeland.

[RG] Rus: "Het ging makkelijk"

Arantxa Rus won vandaag eenvoudig haar eerste ronde partij op Roland Garros. De Nederlandse rekende met 6-1 en 6-1 af met de Française Olivia Sanchez.

"Ik wist dat ik kon winnen, maar ik had niet verwacht dat het zo makkelijk zou gaan," zei Rus die in de tweede ronde op de Kazachstaanse Jaroslava Sjvedova stuit. "Ik weet niet precies wie ze is. Misschien als ik haar zie, dat ik haar toch ken. Ik ga gewoon weer proberen hetzelfde spelletje te spelen."

In het begin van de wedstrijd had Rus wat moeite om op gang te komen, maar toen ze eenmaal los was, ging het snel. "Ik zat nog een beetje vast. Met name mijn backhand haperde. Later speelde ik vast en diep, dat lag haar niet. Voor het eerst winnen in een grandslamtoernooi geeft een lekker gevoel."

Bol wint Olympia's Tour

Jetse Bol is de winnaar geworden van Olympia's Tour. Hij bezorgd daarmee zijn ploeg Rabobank de achtste eindzege op rij in de etappekoers.

De slotetappe ging van en naar Vaals en werd gewonnen door Bols teamgenoot Tejay van Garderen. In het eindklassement won Bol met twee seconden voorsprong op Joost van Leijen.
Die had vandaag nog kansen op de eindzege via de bonificatieseconden, maar eindigde uiteindelijk als vierde en liep die seconden dus net mis.

"Dit had ik dinsdag bij de start nooit gedacht. Ik ben aan het begin van het jaar ziek geweest en heb daarna nooit meer het goede gevoel gekregen," aldus Bol. "Hier ging het echter vanaf de eerste dag lekker en kon ik me zes dagen achtereen met de kop van de koers bemoeien. Dat ik hier mijn eerste zege bij de elite zou behalen, had ik zondagochtend niet kunnen denken. Omdat ik de best geplaatste renner van de ploeg was - nadat ik vrijdag in een geslaagde ontsnapping mee was - heb ik natuurlijk wel attent gereden. Het was echter zo'n gereken met seconden dat ik pas geloofde dat ik gewonnen had, toen ze het me zeiden bij de camper van mijn ploeg".

Hockeytitels Bloemendaal en Amsterdam

Bloemendaal is bij de mannen voor het vierde jaar op rij landskampioen geworden, het versloeg in de beslissende play-off wedstrijd Amsterdam. Bij de dames slaagde Amsterdam erin de jarenlange hegemonie van Den Bosch te doorbreken.

Lang kon Amsterdam op de been blijven in Bloemendaal. Vooral doelman Klaas Veering verdiende daarvoor de eer. Hij stopte menig strafcorner van Olmer Meijer en gooide zich moedig voor pogingen van Ronald Brouwer en Teun de Nooijer. Amsterdam kreeg zelf ook een paar kansen, maar de drie strafcorners van Taeke Taekema troffen geen doel en ook de acties van Santi Freixa bleken niet doeltreffend. Met de 0-0 nog steeds op het scorebord na zeventig minuten werd het verlengen volgens het sudden-death principe. Ronald Brouwer zag daarin de eerste beste kans schoon om met een snoekduik de bal achter Veering te krijgen en zo de wedstrijd met een golden goal te beslissen.

Bij de dames begonnen de Bossche vrouwen goed aan het duel; klaar om de twaalfde titel in successie binnen te slepen. Dat vertaalde zich na 18 minuten in een doelpunt van Maartje Goderie. Een paar minuten later werd de stand al weer rechtgetrokken door Amsterdam. Fieke Holman maakte via een strafcorner 1-1. Na rust mocht Kitty van Male het beslissende tikje uitdelen, waardoor de vrouwen van Amsterdam na veel verloren finales eindelijk kunnen juichen.

'Liverpool wil Feyenoord-talent Castaignos'

Liverpool heeft interesse om Feyenoord-talent Luc Castaignos te strikken. De 16-jarige aanvaller maakte afgelopen weken indruk op het Europees kampioenschap voor spelers onder zeventien jaar.

Scouts van het Engelse Liverpool zijn daar zeer onder de indruk geraakt van Castaignos, die met drie goals in vijf wedstrijden topscorer van het toernooi werd. The Guardian schrijft dat The Reds een poging zullen ondernemen het jonge talent weg te plukken van Varkenoord.

De tabbloid denkt dat Liverpool diep in de buidel moet tasten om kans te maken op de handtekening van de speler. Kort geleden tekende Castaignos een 3-jarig contract in Rotterdam, waardoor vier miljoen euro de vraagprijs zou zijn.

Roland Garros: Debuterende Rus wint eerste partij

Arantxa Rus is er in geslaagd om haar eerste partij op Roland Garros te winnen. Daarnaast was het voor de Nederlandse haar eerste zege ooit op een Grand Slam. Olivia Sanchez uit Frankrijk was niet opgewassen tegen onze landgenote en ging met 6-1 en 6-1 onderuit.

Rus begon de partij goed met een love-game en ook in het vervolg leek ze niet in de problemen te komen. De tennisster produceerde het ene winnende punt na het andere. Sanchez kwam telkens een stap te laat, wat er voor zorgde dat ze achter de feiten aan bleef lopen.

De Française slaagde er overigens wel in om af en toe een bal terug te slaan, maar Rus beantwoordde dit dan weer met een winnende passeerslag.

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport.

[Giro] Bertagnolli wint na blunder Cervélo

Leonardo Bertagnolli is er in geslaagd om de vijftiende etappe in de Giro d'Italia op zijn naam te schrijven. De renner, die in dienst van Diquigiovanni rijdt, kwam als eerste over de streep in Faenza. De Belg Serge Pauwels won de sprint van het achtervolgende groepje, vlak voor Marco Pinotti.

De etappe werd lange tijd aangevoerd door een groep van zestien renners. De klassementsrenners leken zich rustig te houden, maar daar kwam verandering in toen Ivan Basso er vandoor ging. De ploeg van de Italiaan koos er namelijk voor om zich af te laten lossen aan de kop van het peloton, waarna de Italiaan een aanval op het roze opende.

Basso kreeg Stefano Garzelli in zijn wiel, waarna ze een gaatje van ongeveer een minuut wisten te slaan. Na de laatste klim van de dag bleek echter dat de poging van de Italiaan, die iets meer dan drie minuten achterstand op leider Denis Menchov had, niet zou slagen. In de slotfase kwam de groep met favorieten weer bij elkaar.

Bertagnolli en Pauwels bleven uiteindelijk van de kopgroep over en even leek het erop dat het duo om de dagzege zou gaan strijden. Het hele feest ging echter niet door, omdat de Belg zich van de ploegleiding van Cervélo Test Team terug moest laten zakken. Dit had te maken met het feit dat hij op zijn kopman, Carlos Sastre, moest wachten.

Hierdoor kon Bertagnolli uiteindelijk solo over de finish rijden en pakte Pauwels alsnog de tweede plaats. Het roze tricot blijft ook morgen om de schouders van Menchov hangen. De Rus wordt in het algemeen klassement gevolgd door Danilo di Luca en Levi Leipheimer.


Uitslag vijftiende etappe:

#Naam rennerPloegTijd
1Leonardo BertagnolliDiquigiovanni04:18,34
2Serge PauwelsCervélo Test Team+ 0,54
3Marco PinottiTeam Columbiaz.t
4Lars BakTeam Saxo Bankz.t
5Marco MarzanoLampre+ 0,56

Stand in het algemeen klassement:

#Naam rennerPloegTijd
1Denis MenchovRabobank62:54,23
2Danilo di LucaTeam LPR+ 0,34
3Levi LeipheimerAstana+ 0,45
4Franco PellizottiLiquigas+ 2,00
5Carlos SastreCervélo Test Team+ 2,52

Simoncelli mogelijk naar MotoGP

De Italiaan Marco Simoncelli heeft net als vorig jaar een aanbod gekregen van het team van Ducati. Vorig jaar sloeg hij eenzelfde aanbod nog af omdat hij nog een jaar in de 250cc serie wou rijden.

Ondanks dat dit seizoen een dieptepunt is in de carrière van Simoncelli zijn er geruchten dat er nog steeds teams interesse hebben voor de Italiaan. Niet alleen Ducati heeft interesse getoond, ook het team van Honda. Deze willen zelfs een apart team opzetten om hem te laten rijden. Hiermee wordt de regel dat er geen ‘rookies’ bij een fabrieksteam mogen rijden omzeild.

De teams staan niet alleen in de rij voor Simoncelli, ook Superbike-rijder Ben Spies staat in de belangstelling.

[RG] Debuterende Rus wint

Arantxa Rus is er in geslaagd om haar eerste partij op Roland Garros te winnen. Daarnaast was het voor de Nederlandse haar eerste zege ooit op een Grand Slam. Olivia Sanchez uit Frankrijk was niet opgewassen tegen onze landgenote en ging met 6-1 en 6-1 onderuit.

Rus begon de partij goed met een love-game en ook in het vervolg leek ze niet in de problemen te komen. De tennisster produceerde het ene winnende punt na het andere. Sanchez kwam telkens een stap te laat, wat er voor zorgde dat ze achter de feiten aan bleef lopen.

De Française slaagde er overigens wel in om af en toe een bal terug te slaan, maar Rus beantwoordde dit dan weer met een winnende passeerslag.

'Zenden verkiest AZ boven PSV'

Niet PSV, maar AZ lijkt de beste papieren te hebben om Boudewijn Zenden aan te trekken.

De middenvelder van Olympique Marseille heeft een aflopend contract in Zuid-Frankrijk en ziet een terugkeer naar Nederland wel zitten. Het Engelse Sky Sports weet te melden dat hij daarbij de voorkeur geeft aan kampioen AZ.

Dat is opmerkelijk, daar Zenden jaren voor PSV speelde. Het gebrek aan Champions League-voetbal zou de Eindhovenaren ten opzichte van AZ opbreken, schrijft het medium. Voorts wil PSV niet verder gaan dan een éénjarig contract, terwijl er in Alkmaar een tweejarige verbintenis klaar ligt.

Spaceshuttle Atlantis geland

Het ruimteveer Atlantis is vandaag geland in Californië. De shuttle keerde terug van een dertiendaagse missie met als doel onderhoud en reparaties uit te voeren aan ruimtetelescoop Hubble.

De landing vond plaats op luchtmachtbasis Edwards in Californië, omdat ook vandaag de weersomstandigheden in Cape Canaveral slecht waren. Gisteren werd om dezelfde reden nog besloten een dag langer in de ruimte te blijven.

'Feyenoord en Vitesse ruilen Hofs en Velthuizen'

Feyenoord en Vitesse zullen mogelijk Nicky Hofs en Piet Velthuizen ruilen. RTV Rijnmond meldt dat 'de kans aanwezig is' dat de twee ploegen handje klappen over de transfers van de twee spelers.

Feyenoord is, doordat het niet verder gaat met Henk Timmer, al enige tijd op zoek naar een nieuwe doelman. De namen van Michel Vorm en Jerzy Dudek werden veelvuldig genoemd, maar nu zou Piet Velthuizen een reële optie zijn.

Omdat Hofs nog eigendom van Feyenoord is - hij speelde dit seizoen op huurbasis voor Vitesse - zou een ruil een relatief goedkope optie voor de armlastige Rotterdammers zijn. Hofs heeft nog een contract voor één seizoen bij Feyenoord.

Bielefeld zet 'expert' al na één duel op straat

Hij werd een 'expert' genoemd in de strijd tegen degradatie, maar Jörg Berger is na één wedstrijd alweer weg bij Arminia Bielefeld.

Berger werd afgelopen dinsdag aangesteld om degradatie te voorkomen bij Bielefeld. Hij was de opvolger van Michael Frontzeck, die vorig weekend wegens de slechte resultaten op straat werd gezet.

Het bestuur van Bielefeld ziet nu echter ook geen heil meer in de samenwerking met Berger, die eerder Schalke 04, 1. FC Köln en Eintracht Frankfurt succesvol behoedde voor degradatie.

In een verklaring op de website laat Bielefeld zondag weten niet het nieuwe seizoen in te gaan met Berger. De club is op zoek naar 'een trainer die een team kan opbouwen'.

Brawn ziet overeenkomst tussen Button en Schumi

Teameigenaar Ross Brawn ziet overeenkomsten tussen Jenson Button en Michael Schumacher. Met de Brit lijkt Brawn GP op weg naar de titel dit jaar. In het verleden won hij met Schumacher zeven rijderstitels in de Formule 1.

"Ik heb vijftien jaar met Michael gewerkt en dit is slechts mijn tweede jaar met Jenson, dus het is moeilijk om vergelijkingen te maken. Het zijn verschillende karakters, maar beide zeer getalenteerd. En ik denk dat de kans die Jenson nu krijgt ervoor zorgt dat hij zich volledig concentreert op wat er nu gebeurt. In dat opzicht is hij gelijk aan Michael," aldus de eigenaar van Brawn GP.

Piquet kwaad op Buemi

Nelson Piquet jr. crashte samen met Sébastien Buemi in de race in Monaco. Volgens de Nederlandse Braziliaan is dat de schuld van Buemi.

"Ik ben erg boos. De race in Monaco is ontzettend lang en daarom moeten jonge rijders voorzichtig zijn met wat ze doen. Ik weet niet wat Buemi dacht bij zijn actie. We hadden een lange eerste stint in de planning en zonder die crash had ik zevende kunnen worden," aldus Piquet. Als hij inderdaad zevende was geworden zouden het zijn eerste punten van 2009 geweest zijn.

Ook dit jaar ligt de jonge Braziliaan onder vuur. Teamgenoot Fernando Alonso is flink sneller en de geruchten over een mogelijk ontslag voor Piquet zijn talrijk. Zo zou Romain Grosjean, momenteel rijdend in de GP2, hem binnen enkele races vervangen.

Ronaldo wil niet weg uit Manchester

Cristiano Ronaldo is blij met zijn huidige club. De Wereldvoetballer van het jaar denkt helemaal niet aan een vertrek.

Ondertussen heeft Real Madrid in een officieel persbericht aangegeven dat de Portugees niet naar Madrid verkast. “Zelfs als ik zou zeggen dat mijn hart bij Manchester United ligt, blijven mensen verhalen verzinnen over mij”, denkt het Portugese wonderkind. "Dit is nu mijn thuis, hier wil ik voetballen", liet Ronaldo weten.

Ronaldo weet wat er aankomende week op het spel staat. Manchester United kan woensdag voor de vierde keer de Champions League in de wacht slepen. "We zitten nu in een periode waarin we echt geschiedenis kunnen schrijven. Daarnaast hopen we onze fans, die fantastisch zijn, opnieuw te belonen."

Button staat er goed voor

Na zijn overwinning in Monaco lijkt er voor Jenson Button geen vuiltje aan de lucht. Na vijf van de zes races gewonnen te hebben denkt de Brit ook komende races de Formule 1 te domineren.

"Het was een zware race. Ik had een goede start. Rubens Barrichello zat vlak achter me, maar hij kreeg problemen met zijn achterbanden. Hierdoor kon ik een gat slaan en daarna veranderde er niet echt veel meer. Het was een fantastisch weekend en het team heeft geweldig werk geleverd. We hebben dit weekend nogmaals laten zien dat we een goede auto hebben. We zien er ook sterk uit voor de komende paar races. Het was voor ons erg belangrijk om op dit punt in het seizoen een race te kunnen winnen," aldus Button.

In de stand om de F1-titel heeft Button nu 51 punten en staat hij 16 punten voor op teamgenoot Barrichello en 28 voor op Sebastian Vettel.

Glasgow Rangers pakt 52e landstitel

Glasgow Rangers heeft voor de 52e keer in het bestaan de Schotse titel veroverd. Een zege op Dundee United (3-0) was voor de Rangers voldoende om het kampioenschap veilig te stellen. Celtic beëindigde dit voetbalseizoen met vier punten achterstand op zijn aartsrivaal.

De laatste dag van de Schotse competitie stond in het teken van de titelstrijd. Zowel Glasgow Rangers als Celtic maakte nog aanspraak op de landstitel. De eerstgenoemde ploeg stond er het beste voor en had alles dus in eigen hand. De treffers van Kyle Lafferty, Pedro Mendes en Kris Boyd stelden het kampioenschap uiteindelijk veilig. Celtic verspeelde punten door gelijk te spelen tegen Hearts (0-0).

Inverness Caledonian Thistle kon degradatie in de laatste speelronde niet meer voorkomen en speelt volgend seizoen niet meer in de Schotse Premier League. Een kleine nederlaag bij Falkirk (1-0) was hier debet aan. Ook St. Mirren moest nog vrezen voor zijn plekje in de Schotse competitie, maar had een beter doelsaldo dan Inverness Caledonian Thistle.

Warner Bros. doet een bod van $33 miljoen op Midway

Warner Bros Entertainment heeft haar interesse getoond in een overname van Midway Games voor 33 miljoen dollar (zo'n 23,5 miljoen euro). Bij de rechtbank die het faillissement van Midway Games is het verzoek voor deze koopovereenkomst ingediend.

De verkoop behelst onder andere Midways Mortal Kombat franchise, inclusief ontwikkelstudio's in Chicago en Seattle, maar weer niet de studio's in San Diego en Newcastle, evenmin de TNA franchise.

Voordat de rechtbank de deal goedkeurt wordt er eerst een open veilig gehouden onder supervisie van de rechtbank om op deze manier een zo hoog mogelijke prijs te krijgen voor Midway Games.

[NHL] Uitslag Hurricanes - Penguins

De Pittsburgh Penguins hebben ook de derde wedstrijd in de Conference Finals tegen de Carolina Hurricanes gewonnen. In hun eerste uitwedstrijd van de serie werd met 6-2 gewonnen, waardoor Pittsburgh het de volgende wedstrijd al kan afmaken.

Mannen van de wedstrijd waren wederom Evgeni Malkin en Sidney Crosby. Malkin maakte twee goals en gaf een assist, Crosby droeg één goal en een assist bij. De laat in het seizoen bijgeruilde Bill Guerin over de twee sterspelers: "Sidney en Evgeni zijn zo goed dat ze ook anderen om zich heen beter laten spelen." Malkin heeft in de play-offs al 28 punten, Crosby 26.

De Hurricanes gingen in de eerste periode furieus van start. De Penguins werden direct vastgezet, wat resulteerde in de 1-0 van Matt Cullen. Hierna trokken de Penguins de periode en daarmee de wedstrijd langzaam naar zich toe. De Penguins kregen meer schoten op doel, en hadden de betere kansen. In de eerste powerplay van Pittsburgh scoorde Malkin de gelijkmaker. De Penguins bleven aandringen, maar dat resulteerde 43 seconden voor het einde van de periode pas in de voorsprong. Sidney Crosby scoorde eenvoudig van dichtbij op een prachtige backhand-pass van Bill Guerin. Dertig seconden later deelden de Penguins een harde klap uit door nog voor het einde van de periode de 3-1 te maken. Evgeni Malkin omspeelde enkele verdedigers en ging solo op het net af om te scoren.

In de tweede periode werd er niet gescoord en werd er slechts één penalty uitgedeeld. Dennis Seidenberg van de Hurricanes mocht twee minuten naar de kant vanwege vertragen van het spel. De Penguins waren echter nog wel de betere ploeg getuige hun 15-8 voordeel in aantal schoten op doel deze periode.

In de derde periode kwam Carolina na twee minuten nog even terug naar 3-2 via een goal van de snelle Sergei Samsonov, maar tien minuten later maakte Ruslan Fedotenko de 4-2 uit een pass van Malkin. Twee minuten voor tijd was de goal in het lege net van Craig Adams de definitieve beslissing. Tien seconden voor tijd strooide Guerin nog wat zout in de wonden door de 6-2 te scoren met een powerplay-goal.

De Carolina Hurricanes lijken nu kansloos om de Stanley Cup finals te halen, maar hebben in de play-offs al vaker voor een verrassing gezorgd. Zo wonnen zij de serie van het beste team van het oosten (Boston Bruins) nadat zij een 3-1 voorsprong in deze serie weggaven alsnog in de laatste uitwedstrijd en versloegen zij in de eerste play-offronde de New Jersey Devils met 4-3 dankzij een goal tweetienden voor het eindsignaal. Coach Paul Maurice hoopt stiekem nog op een comeback. "Onze uitdaging wordt om een manier te vinden om ze in ieder geval één keer te verslaan. Als dat is gebeurd zullen we dat moeten proberen te herhalen." Daarbij zullen zij vooral een manier moeten vinden om Crosby en Malkin af te stoppen, zonder daarbij al teveel ruimte te laten voor hun linemates.

Vier demonstranten Den Bosch nog vast

Vier actievoerders die gisteren tegen de rechtse partij Nederlandse Volks-Unie (NVU) in Den Bosch demonstreerden, zitten vandaag nog vast. Dat maakte de politie bekend. Drie van hen werden aangehouden voor openlijk geweld. Een verdachte is in vreemdelingenbewaring gesteld.

De overige arrestanten mochten gisteren al naar huis. Het Openbaar Ministerie (OM) bekijkt of deze aanhoudingen nog een staartje krijgen. In totaal hield de politie 44 mensen aan. De meesten liepen mee in een tegendemonstratie.

Ongeveer vijftig aanhangers van de NVU hielden gisteren een protestmars. De groep tegendemonstranten was drie keer zo groot. De politie was massaal aanwezig om de groepen uit elkaar te houden.

Nog vier actievoerders tegen NVU vast in cel  (foto: ANP)

Foppe: "Ik had al een vermoeden"

Foppe de Haan had voordat hij gisteren met de oeuvreprijs bekroond werd al in de gaten dat er iets op handen was. De Fries zit in de vakjury die de prijzen uitdeelt, maar had deze keer over een award niets gehoord.

"Ik ben natuurlijk niet onnozel" zei een blije De Haan. "We kennen de oeuvreprijs niet elk jaar toe. Maar ook als hij niet wordt uitgereikt, hoor ik dat te weten. Toen ik maar niets vernam, vermoedde ik wel iets, ja. Vroeger of later had ik die prijs waarschijnlijk toch wel gekregen, Maar het is nu een mooi moment om tot het rijtje van winnaars toe te treden. Het is een bijzonder groepje, dat veel voor het Nederlandse voetbal heeft betekend."

Ook met de prijs voor Louis van Gaal kon de Friese oefenmeester leven. "Zijn spelers en zijn ploeg hebben zich uitstekend ontwikkeld, hij heeft veel punten gepakt en is zelfs kampioen geworden. De titel maakte het verschil met Steve McClaren van FC Twente, wat mij betreft."

De toespraak van de toekomstig trainer van Bayern München was volgens De Haan iets typisch voor Van Gaal. "In zes zinnen heeft hij wel tien keer ik gezegd. Hij sloeg zichzelf nogal op de borst, maar verder was het een goed verhaal. Ach, elk vogeltje zingt zoals het gebekt is."

Kalf met zeven poten geboren

Een koe in de stad Steamboat Springs in de Amerikaanse staat Colorado heeft een kalf met zeven poten en twee wervelkolommen ter wereld gebracht. Het diertje stierf 10 minuten na de geboorte, aldus de krant Steamboat Pilot gisteren.

"Ik heb eerder een kalf met vijf poten gezien, maar een kalf met zeven poten is het meest bizarre wat ik tot nu toe heb aanschouwd”, aldus veearts Lee Meyring tegen de krant. Hij zei dat de geboorte van het kalf een gevolg was van de niet-voltooide splitsing van een embryo tot een tweeling.

Schietpartij in tempel in Wenen

Naar schatting dertig mensen zijn vandaag gewond geraakt bij een schietpartij in een tempel van sikhs in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen.

De politie heeft alle schutters aangehouden, meldde het persbureau APA.

Er was op het moment van de beschietingen een speciale dienst aan de gang met een uit India overgevlogen goeroe, meldt de Wiener Zeitung.

Volgens de krant zou het niet gaan om een familievete en heeft het geweld naar het zich nu laat aanzien te maken met de ruzie tussen verschillende gebedshuizen die het afgelopen jaar woedde in de Oostenrijkse hoofdstad.

[RG] Record aces helpt Karlovic niets

Ivo Karlovic heeft vanmiddag in de eerste ronde van Roland Garros, het tweede Grand Slam van het seizoen, een recordaantal aces geslagen. Ondanks maar liefst 55 aces wist de Kroaat echter zijn partij tegen Lleyton Hewitt niet te winnen: 6-7(1), 6-7(4), 7-6(4), 6-4 en 6-3.

In de eerste twee sets gaf Karlovic weinig weg op zijn eigen service, waardoor de tie-break de beslissing moest brengen. In de derde set begon Karlovic echter vermoeid te raken, waardoor Hewitt, bezig aan zijn rentree, wist te profiteren.

Het oude record was met 51 aces al in handen van Karlovic en de Zweed Joachim Johansson. Opmerkelijk genoeg wisten ook toen de servicekanonnen hun wedstrijden tegen respectievelijk Daniele Bracciali en Andre Agassi niet te winnen.

WKE haalt uit tegen Westlandia

WKE heeft vanmiddag een dikke overwinning geboekt in de kampioenscompetitie bij de zondagamateurs. De ploeg, die donderdag nog verloor bij Baronie, won met 5-0 van Westlandia.

WKE moest na de nederlaag van donderdag eigenlijk winnen om nog kans te blijven maken. Tegen Westlandia, dat vorige week was gestart met een gelijkspel tegen Baronie, lukte dat prima. De Naaldwijkers speelden zonder topschutter Raily Ignacio, die op vakantie is in Curaçao, en dat gemis deed zich voelen. Bovendien kende WKE een vliegende start, doordat Paul Weerman al vlot de score opende.

Na rust was een benutte strafschop door Kevin Mooibroek de genadeklap voor Westlandia. WKE kon in het restant van de wedstrijd het publiek eens goed verwennen. Door goals van Will Koops, Erik Eleveld en wederom Paul Weerman liep de ploeg van het woonwagenkamp in Emmen uit naar een forse 5-0 overwinning. WKE staat nu tweede achter Baronie, dat donderdag thuis tegen Westlandia mag spelen.

WKE - Westlandia 5-0 (1-0)
1-0 Paul Weerman 2-0 Kevin Mooibroek (strafschop) 3-0 Will Koops 4-0 Erik Eleveld 5-0 Paul Weerman

Stand

Pos. Team Wedstrijden PuntenDoelsaldo
1. Baronie245-2
2. WKE235-3
3. Westlandia212-7

F1: Uitslag Grand Prix Monaco

Jenson Button heeft de Grand Prix van Monaco gewonnen. Het was de vijfde overwinning uit zes races voor de Brit en de derde dubbelslag voor Brawn GP.

Rubens Barrichello pakte de tweede plaats bij de start, achter Jenson Button. De twee, samen met Kimi Räikkönen, reden direct weg van de vierde plaats, die heftig bevochten werd door Sebastian Vettel en Felipe Massa. De laatste schoot rechtuit bij de chicane en moest inhouden om de plaats terug te geven aan Vettel. Nico Rosberg maakte daar handig gebruik van door de Ferrari ook voorbij te schieten.

Nelson Piquet werd de uitloopstrook in geduwd door Sébastien Buemi, die al voor het aanremmen zijn wagen tegen de versnellingsbak van Piquet zette. Ondertussen raakten Lewis Hamilton en Nick Heidfeld elkaar, wat een vroege pitstop voor de Brit betekende. Räikkönen was veel sneller dan Barrichello, maar kon de Braziliaan niet voorbij komen. Hij pitte ook vroeg, om vrij baan te krijgen. Vettel kon in Sainte Dévote uitstappen nadat hij de Red Bull in de banden had gezet. Ook Kubica haalde de finish niet: na dertig ronden in de achterhoede te hebben rondgereden, parkeerde hij de BMW in de pits.

Na de eerste serie pitstops, waarbij de stand weinig veranderde, kwam de wedstrijd in een rustiger vaarwater. Pas tijdens de tweede pitstopserie, met nog 25 ronden voor de boeg, kwam er nog wat actie op de baan. Heikki Kovalainen verloor bij het zwembad de controle over zijn wagen en plantte deze in de vangrail. Daarachter was zijn teamgenoot Hamilton in een fel gevecht gewikkeld om positie met Trulli en Heidfeld. Helaas voor de regerend wereldkampioen was het slechts om de twaalfde plaats.

Voor de rest was de race een kwestie van uitrijden voor de Brawncoureurs. Button won met een flinke voorsprong, gevolgd door Barrichello en Räikkönen, die Ferrari de eerste podiumplek van het seizoen gaf. Kazuki Nakajima was de laatste uitvaller van de dag: hij raakte in de laatste ronde de bandenstapels.

Nederland is crisis-moe

Consumenten hebben genoeg van het gezeur over de kredietcrisis. Dat werd al lang vermoed, maar is nu ook door onderzoek van adviesbureau Newcom Research bevestigd.

Het Nederlands Dagblad had inzage in het rapport en meldt dat ruim de helft van de bevolking vindt dat er op televisie te veel aandacht is voor de crisis, een derde vindt dat dagbladen er te veel over schrijven. Bijna de helft vindt de overdonderende aandacht overdreven en 80 procent van de mensen meent dat al die berichtgeving de crisis onnodig heeft versterkt.

Psychotherapeut Rob Vellekoop is een tegenoffensief begonnen met de website Lak Aan De Crisis. Zijn visie: "De crisis is voorbij vanaf het moment dat steeds minder mensen er angst voor hebben. Laat je niet gek maken door zwartkijkers die denken te weten dat het steeds slechter gaat."


Nederland is crisis-moe  (foto: DAG)

Uitslag Grand Prix van Monaco

Jenson Button heeft de Grand Prix van Monaco gewonnen. Het was de vijfde overwinning uit zes races voor de Brit en de derde dubbelslag voor Brawn GP.

Rubens Barrichello pakte de tweede plaats bij de start, achter Jenson Button. De twee, samen met Kimi Räikkönen, reden direct weg van de vierde plaats, die heftig bevochten werd door Sebastian Vettel en Felipe Massa. De laatste schoot rechtuit bij de chicane en moest inhouden om de plaats terug te geven aan Vettel. Nico Rosberg maakte daar handig gebruik van door de Ferrari ook voorbij te schieten.

Nelson Piquet werd de uitloopstrook in geduwd door Sébastien Buemi, die al voor het aanremmen zijn wagen tegen de versnellingsbak van Piquet zette. Ondertussen raakten Lewis Hamilton en Nick Heidfeld elkaar, wat een vroege pitstop voor de Brit betekende. Räikkönen was veel sneller dan Barrichello, maar kon de Braziliaan niet voorbij komen. Hij pitte ook vroeg, om vrij baan te krijgen. Vettel kon in Sainte Dévote uitstappen nadat hij de Red Bull in de banden had gezet. Ook Kubica haalde de finish niet: na dertig ronden in de achterhoede te hebben rondgereden, parkeerde hij de BMW in de pits.

Na de eerste serie pitstops, waarbij de stand weinig veranderde, kwam de wedstrijd in een rustiger vaarwater. Pas tijdens de tweede pitstopserie, met nog 25 ronden voor de boeg, kwam er nog wat actie op de baan. Heikki Kovalainen verloor bij het zwembad de controle over zijn wagen en plantte deze in de vangrails. Daarachter was zijn teamgenoot Hamilton in een fel gevecht gewikkeld om positie met Trulli en Heidfeld. Helaas voor de regerend wereldkampioen was het slechts om de twaalfde plaats.

Voor de rest was de race een kwestie van uitrijden voor de Brawncoureurs. Button won met een flinke voorsprong, gevolgd door Barrichello en Räikkönen, die Ferrari het eerste podium van het seizoen gaf. Kazuki Nakajima was de laatste uitvaller van de dag: hij raakte in de laatste ronde de bandenstapels.

Uitslag Grand Prix van Monaco:

Pos. Rijder Team Tijd
1 J. Button Brawn GP 1:40:44.282
2 R. Barrichello Brawn GP + 7.666
3 K. Räikkönen Ferrari + 13.442
4 F. Massa Ferrari + 15.110
5 M. Webber Red Bull + 15.730
6 N. Rosberg Williams + 33.586
7 F. Alonso Renault + 37.839
8 S. Bourdais Scuderia Toro Rosso + 1:03.142
9 G. Fisichella Force India F1 + 1:05.040
10 T. Glock Toyota + 1 ronde
11 N. Heidfeld BMW + 1 ronde
12 L. Hamilton McLaren + 1 ronde
13 J. Trulli Toyota + 1 ronde
14 A. Sutil Force India F1 + 1 ronde
DNFK. Nakajima Williams + 2 ronden
DNFH. Kovalainen McLaren + 26 ronden
DNFR. Kubica BMW + 48 ronden
DNFS. Vettel Red Bull + 62 ronden
DNFN. Piquet jr. Renault + 66 ronden
DNFS. Buemi Scuderia Toro Rosso + 68 ronden

Stand rijders na Monaco:

Pos. Naam Team Punten
1. J. Button Brawn GP 51
2. R. Barrichello Brawn GP 35
3. S. Vettel Red Bull 23
4. M. Webber Red Bull 19.5
5. J. Trulli Toyota 14.5
6. T. Glock Toyota 12
7. F. Alonso Renault 11
8. K. Räikkönen Ferrari 9
9. L. Hamilton McLaren 9
10. F. Massa Ferrari 8
11. N. Rosberg Williams 7.5
12. N. Heidfeld BMW 6
13. H. Kovalainen McLaren 4
14. S. Buemi Toro Rosso 3
15. S. Bourdais Toro Rosso 2
16. R. Kubica BMW 0
17. G. Fisichella Force India 0
18. A. Sutil Force India 0
19. K. Nakajima Williams 0
20. N. Piquet jr. Renault 0

Stand constructeurs na Monaco:

Pos. Team Punten
1. Brawn GP 86
2. Red Bull 42.5
3. Toyota 26.5
4. Ferrari 17
5. McLaren 13
6. Renault 11
7. Williams 7.5
8. BMW 6
9. Toro Rosso 5
10. Force India 0

RBC strikt middenvelder Corman

RBC Roosendaal heeft middenvelder Marc Corman gestrikt. De linksbenige Corman komt over van Willem II, waar hij in het belofteteam speelde.

Corman doorliep de gehele opleiding van Willem II, maar een definitieve doorbraak bleef uit. Hij zal in Roosendaal op amateurbasis beginnen. RBC heeft dringend behoefte aan linksbenige verdedigers en middenvelders. Het blijft vermoedelijk dus niet alleen bij het aantrekken van de twintigjarige Corman.

AGOVV haalt Benlahcen, Splinter mag weg

AGOVV Apeldoorn heeft een speler van de Amsterdamse amateurclub Zeeburgia aangetrokken. Middenvelder Mo Benlahcen krijgt een kans om in Apeldoorn een profcontract af te dwingen. Arno Splinter en Henk Baum kregen te horen dat ze mogen vertrekken.

De achttienjarige Benlahcen begint op amateurbasis bij AGOVV. Mogelijk krijgen de keepers Fabian Philips van Vitesse en Jeroen van Bindsbergen van Willem II eenzelfde aanbieding van de club van trainer John van den Brom, die testspeler Dave Hendriks van SML liet weten hem geen aanbieding te doen.

AGOVV zal afscheid nemen van Arno Splinter. De bij Ajax opgeleide speler maakte dit seizoen zijn rentree als prof, nadat hij bij zaterdaghoofdklasser Bennekom op een zijspoor was beland. Hoewel veel mensen dachten aan een vriendendienst van Van den Brom, kwam Splinter toch 22 keer in actie. AGOVV zegt geen geld meer te hebben om Splinter een aanbieding te doen.

Hetzelfde kreeg de 21-jarige middenvelder Henk Baum te horen. Hij speelde al twee seizoenen als amateur voor AGOVV en zou dit seizoen een profcontract krijgen als hij tenminste acht keer zou spelen in de Jupiler League. Baum kwam tot tien optredens, maar een verbintenis zit er dus niet in. Zowel Splinter als Baum heeft al laten weten desnoods in de hoofdklasse te gaan spelen.

Alle drie de Metroid Prime-games voor de prijs van één

Waar de Wii voor veel normale mensen een apparaat is waar veel plezierige uurtjes mee beleefd kunnen worden blijven veel enthousiastere gamers achter met een leeg gevoel. Slechts weinig games komen uit op Nintendo's laatste kindje die onze bloedzucht kunnen stillen, al komt er zo af en toe een game langs die ons kan bekoren. Metroid Prime 3: Corruption was zo'n game en deze komt nu opnieuw uit voor de Wii, samen met zijn eerdere Gamecube-broertjes.

Deze release is een kleine ommekeer voor Nintendo. Eerdere Gamecube titels die naar de Wii kwamen zijn allemaal los van elkaar gereleased, terwijl Metroid Prime Trilogy drie games zal bevatten voor de prijs van één. Metroid Prime 1 en 2 zijn aangepast met de control-scheme van Metroid Prime 3 en bevatten ondersteuning voor breedbeeld 480P. Daarnaast bevatten nu alle drie de games een unlockable-systeem, welke ook al in Metroid Prime 3 zat.

In de VS komt de trilogie 24 augustus in de winkels te liggen, wanneer we hier kunnen genieten van de drie topgames is helaas nog onduidelijk.


Metroid Prime 3: Corruption

[RG] Ivanovic moeizaam door

Tennisster Ana Ivanovic heeft met zeer veel moeite de tweede ronde op Roland Garros bereikt. Ze rekende in Parijs in twee sets af met Sara Errani uit Italië. De setstanden waren 7-6 (3) en 6-4.

Het was Errani die in de eerste set het tempo van Ivanovic bij kon houden en de eerste set bijna binnenhaalde. Op 5-4 kon ze de set binnenhalen, maar Ivanovic brak terug en wist de set alsnog te winnen. In de tweede set was de Servische beter bij de les en kwam snel met 5-1 voor. Daarna kreeg Errani nog enkele games, maar dat was niet genoeg om de partij nog te doen kantelen.

Per 28 juni vingerafdrukken inleveren

Het is bijna zover, per 28 juni 2009 moet iedereen die een nieuw reisdocument aanvraagt twee vingerafdrukken inleveren. Dit gaat volgens de richtlijnen van de EU waarin staat dat elke lidstaat zijn reisdocumenten met vingerafdrukken moet voorzien.

Nederland loopt hierin behoorlijk voor vergeleken met andere lidstaten. Het Verenigd Koninkrijk is pas een proef gestart met een nieuw paspoort en in Duitsland had de overheid na massaal protest tegen de vingerafdrukken deze verplichting optioneel gemaakt.

Naast de richtlijn te volgen, doet Nederland er nog een schepje bovenop. Niet alleen komen deze vingerafdrukken op de RFID-chip in je paspoort, maar ze komen ook in een centrale landelijke database. Een meerderheid van de Tweede Kamer was voor het wetsvoorstel om politie en justitie toegang te geven tot de vingerafdrukken van alle Nederlanders. Nederland is daarmee uniek, aangezien geen enkel ander land toegang heeft tot de vingerafdrukken van al haar inwoners.

Of je blij moet zijn met deze ontwikkeling is de vraag. Zo heeft een hacker op afstand paspoortchips weten te kopiëren zonder dat de drager het merkte, bleek uit een rapport van de Europese Commissie dat identiteitsbewijzen waardeloos zijn in de strijd tegen het terrorisme, en bekritiseerde een ex-MI5 baas de "waardeloze" identiteitsbewijzen.

 

Check ook de discussie hierover op het forum: Verlengen ID-kaart voor Juni (vingerafdruk)

Ancelotti: "Ik blijf bij Milan"

Carlo Ancelotti gaat er vanuit dat hij volgend seizoen nog coach van AC Milan is. De Italiaan heeft nog een contract voor een jaar en zegt dit te respecteren. Onlangs werd de trainer nog aan Chelsea gelinkt.

"Als ik in een percentage zou moeten aangeven hoeveel kans er is dat ik tot 2010 in Milaan blijf dan is die kans honderd procent," zei Ancelotti in The Sun. Hij voegt er aan toe geen contact met Chelsea de hebben gehad de laatste tijd. "Vorig jaar heb ik gesproken met de Engelsen, maar dit jaar niet."

Toch kunnen de dagen van Ancelotti bij Milan wel eens geteld zijn, want voorzitter Silvio Berlusconi heeft zich al laten ontvallen dat hij de trainer wil vervangen wegens de matige prestaties. De club van Clarence Seedorf staat tweede in de Serie A, maar kon kampioen Inter dit seizoen nimmer bedreigen.

Sluiter verliest finale future Jablonec

Raemon Sluiter heeft zijn comeback nog steeds niet op weten te fleuren met een toernooioverwinning. In de finale van het futuretoernooi van het Tsjechische Jablonec nad Nisou verloor de Rotterdammer van de Hongaar Adam Kellner: 7-6(7), 4-6 en 6-3.

Kellner, de nummer 448 van de wereld, was als eerste geplaatst. Sluiter, die de 1023e plaats op de wereldranglijst bezet, kwam het toernooi binnen via het kwalificatietoernooi.

Voor Sluiter was dit zijn tweede finale sinds zijn rentree in maart. Door zijn lage positie op de wereldranglijst moet hij zich iedere keer weer weten te kwalificeren voor de hoofdtoernooien.

VID: pak sluipverkeer tankstations aan

Sluipverkeer dat via tankstations en parkeerplaatsen een stukje file wil omzeilen, moet hoog nodig worden aangepakt, zo zegt de Verkeersinfomatiedienst. (VID). Een proef bij tankstation Bospoort aan de A4 bij Hoogmade om het sluipverkeer tegen te gaan, is succesvol gebleken. De VID wil nu snel een landelijke invoering.

De proef bestaat uit een systeem met camera's die kentekens lezen en verkeerslichten. Wanneer iemand zich korter dan drie minuten op het terrein van een tankstation of parkeerplaats bevindt, zal het verkeerslicht bij de toerit naar de snelweg extra lang op rood blijven staan.

Volgens VID-woordvoerder Patrick Potgraven is uit de proef gebleken dat dit systeem prima werkt in de strijd tegen file-omzeilers. Wegbeheerder Rijkswaterstaat beslist of en waar het systeem zal worden ingezet.

93% Nederlandse jongeren downloadt muziek, films of games

Uit een recentelijk onderzoek onder Nederlandse jongeren (12 - 24 jaar) is gebleken dat 93% spelletjes, muziek of films van het internet downloadt. Vijf procent houdt zich netjes aan de regels en maakt gebruik van bijvoorbeeld iTunes en Steam. De overige 2% had nog niet van het Internet gehoord.

In Nederland mag je copyrighted materiaal zoals films en muziek downloaden, software is daarentegen verboden; het is tevens verboden om al dit materiaal te uploaden. Vreemd genoeg is het favoriete download-middel voor deze jonge criminelen het bittorrent-systeem, waarbij je meestal toch ook aardig wat aan uploading doet.

Eerste details World of Warcraft-patch komen naar buiten

Ben je al bijna klaar met Ulduar? Ja? Mooi zo. Nee? Dan heeft Ulduar zo snel mogelijk een nerf nodig, want er komt weer een nieuwe patch aan: Call of the Crusade. Op de officiële site van World of Warcraft zijn de eerste details rond deze patch naar buiten gekomen. Zo wordt de Argent Tournament weer uitgebreid met nieuwe daily quests, rewards en een hele mooie, nieuwe feature.

De Crusaders' Coliseum is de nieuwste dungeon in Northrend. In voorbereiding op de Icecrown Citadel, moeten spelers van de Argent Crusade hun skills laten zien in de Crusaders' Coliseum. Het colosseum bevat een 5-man, 10-man en een 25-man dungeon. Naast deze nieuwe dungeon kunnen we ook nog een nieuwe Battleground verwachten: Isle of Conquest. De kers op de taart is de opening van het nieuwe Arena-seizoen: seizoen 7.

Ohja, we zijn iets vergeten! We hebben één detailtje over de nieuwe Battleground:

Wintergrasp combined with Alterac Valley with a few more twists.

Joechei!

Iran blokkeert Facebook

De populaire netwerksite Facebook is sinds gisteren niet meer te bereiken vanuit Iran. Het ministerie van Communicatie heeft de site geblokkeerd in de aanloop naar de presidentsverkiezingen op 12 juni.

De radicale zittende president Mahmoud Ahmadinejad neemt het volgende maand op tegen onder meer de hervormingsgezinde oud-premier Mirhossein Mousavi. Die zou Facebook als wapen willen inzetten tijdens de verkiezingscampagne.

Het internet is in Iran nagenoeg het enige platform waar tegenstanders van het conservatieve bewind hun stem kunnen laten horen. Mousavi beklaagde zich er onlangs over dat de staatsomroep alleen Ahmadinejad aan het woord laat.

Menigte vechtersbazen keert zich tegen politie

Een grote groep mensen heeft zich in de nacht van zaterdag op zondag in Tilburg tegen de politie gekeerd. Vanuit de menigte werd met stoelen, flesjes en blikjes gegooid. Agenten waren volgens de politie genoodzaakt de wapenstok te gebruiken.

Dit gebeurde nadat de politie had ingegrepen bij een flinke vechtpartij op de Heuvelring, waarbij ze een 21-jarige Tilburger arresteerde. In totaal hielden agenten drie mensen aan. Een 19-jarige Tilburger werd gearresteerd omdat hij spuugde en sloeg richting agenten. Een 18-jarige Roosendaler ging een agent te lijf en bedreigde hem.

Bill Clinton: "I did not participate in that videogame, Fallout 3"

Iedereens favoriete saxofoon spelende en sigaren... rokende... oud-president van de VS Bill Clinton is ooit gepolst door talentenbureau Blindsight of hij interesse zou hebben om zijn stem te verlenen aan Fallout 3. Helaas heeft Ome Bill hier negatief op geantwoord.

De rol die men voor Clinton op het oog had was die van de president van de Enclave, het enige stukje nog werkende regering. Dit zou betekenen dat zodra je de voorheen hermetisch afgesloten Vault 101 uit zou stappen je bijna meteen dat heerlijk krakende zuidelijke accent van Mr. Clinton zou horen.

Bethesda ontkent echter dat het ooit een serieus idee is geweest, volgens hunnie was het meer kijken of hij mogelijk geinteresseerd zou zijn in plaats van actief zoeken naar iemand die de rol zou kunnen dragen.


Bill Clinton op zijn best

Nederlandse acteur in film met Tomb Raider-model

Maar weinig acteurs doen het de Nederlandse acteur Vincent van Ommen na. Met maar liefst twee films is hij dit jaar vertegenwoordigd op de markt van het Filmfestival van Cannes: de Belgische lowbudget actiefilm Reiki en de psychologische thriller Life is an Art, waarin hij te zien is naast Tomb Raider-model Alison Carroll.

De 26-jarige Van Ommen zag zijn kans schoon en reisde af naar Cannes om de beide films te promoten. "De producenten hadden er geen geld voor", vertelt hij. "Maar als je goed je best doet, dan betaalt zo'n festival zichzelf terug. Er lopen relatief maar weinig acteurs rond in Cannes. En dat terwijl dit de uitgelezen plek is om jezelf te verkopen, met al die borrels en bijeenkomsten."

Verkoopcijfers Japan: Xbox 360 zakt ver terug

De verkoopcijfers zijn er weer! Met niemand minder dan Eke Bosman, also known as Egamer! Jaja, de enige echte. De Japanners hebben in de week van 11 tot en met 17 mei weer lekker veel gekocht. Vooral de PSP-games Bleach: Heat the Soul 6 en Growlanser mogen spreken van een zeer goede launch. Het opvallende is dat de top 6 alleen uit handheld games bestaat. Winning Eleven Playmaker 2009 voor de Nintendo Wii komt echter in de buurt met plaats 7.

01./00. [PSP] Bleach: Heat the Soul 6 (SCEI) - 41,558 / NEW
02./00. [PSP] Growlanser (Atlus Co.) - 22,981 / NEW
03./02. [NDS] Dragon Ball Kai: Saiyajin Raishuu (Namco Bandai) - 20,256 / 135,000
04./01. [NDS] Pokemon Mystery Dungeon: Explorers of the Sky (Pokemon Co.) - 15,569 / 299,000
05./03. [NDS] Made in Ore (Wario Ware) (Nintendo) - 15,220 / 112,000
06./05. [PSP] Monster Hunter Portable 2 G (BEST) (Capcom) - 15,213 / 678,000
07./00. [WII] Winning Eleven Playmaker 2009 (Konami) - 14,232 / NEW
08./07. [WII] Wii Fit (Nintendo) - 10,723 / 3,414,000
09./04. [NDS] Mario & Luigi RPG 3!!! (Nintendo) - 10,007 / 616,000
10./00. [PS2] Pachi-Slot Sengen 6: Rio 2 Cruising Vanadis (Tecmo) - 9,112 / NEW

11./06. [WII] Monster Hunter G (Capcom)
12./19. [PSP] ToraDora Portable! (Namco Bandai)
13./11. [WII] Mario Kart Wii (Nintendo)
14./10. [WII] Taiko Drum Master Wii (Namco Bandai)
15./09. [PSP] Persona (Atlus Co.)
16./08. [PS2] Jikkyou Power Pro Major League 2009 (Konami)
17./12. [PSP] Sengoku Basara: Battle Heroes (Capcom)
18./20. [NDS] Pokemon Platinum (Pokemon Co.)
19./18. [NDS] New Super Mario Bros. (Nintendo)
20./15. [NDS] Rittai Picross (3D) (Nintendo)
21./17. [PS3] Killzone 2 (SCEI)
22./23. [WII] Wii Sports (Nintendo)
23./26. [PS2] Jikkyou Powerful Pro Baseball 2009 (#15) (Konami)
24./32. [NDS] A Ressha de Gyoukou DS (Take the A-Train DS) (Artdink)
25./25. [NDS] Pro Baseball Famista DS 2009 (Namco Bandai)
26./29. [PS3] Valkyria Chronicles (BEST) (SEGA)
27./16. [WII] Jikkyou Power Pro Major League 2009 (Konami)
28./28. [WII] Animal Crossing: City Folk (Nintendo)
29./14. [NDS] Rhythm Tengoku Gold (Nintendo)
30./24. [NDS] Inazuma Eleven (Level 5)
31./21. [NDS] Naruto Shippuden: Shinobi Retsuden 3 (Takara Tomy)
32./30. [NDS] Mario Kart DS (Nintendo)
33./13. [WII] Deca Sporta 2: Wii de Sports 10 Shumoku! (Hudson)
34./00. [PS2] Arcobaleno! (Idea Factory)
35./37. [PS3] Musou Orochi Z (Koei)
36./31. [NDS] Taiko Drum Master 2: The Seven Island Adventure (Namco Bandai)
37./39. [NDS] Metal Fight Beyblade (Hudson)
38./34. [PSP] Kidou Senshi Gundam: Senjou no Kizuna Portable (Namco Bandai)
39./22. [PSP] Zettai Zetsumei Toshi 3: The Collapsing City and the Girl's Song (Disaster Report 3) (Irem)
40./44. [NDS] Kanji Quiz DS 3 Deluxe (Rocket Company)
41./00. [PS2] Sengoku Basara 2 Heroes (BEST) (Capcom)
42./27. [NDS] Wagamama Fashion: Girls Mode (Nintendo)
43./38. [NDS] Animal Crossing: Wild World (Nintendo)
44./46. [PS3] Demon's Souls (SCEI)
45./33. [NDS] Tongari Boushi to Mahou no 365 Nichi (Little Magician's Magic Adventure) (Konami)
46./49. [PSP] Disgaea 2 Portable (Nippon Ichi Software)
47./35. [NDS] Yu-Gi-Oh 5D's: Stardust Accelerator World Championship 2009 (Konami)
48./40. [WII] Play on Wii: Pikmin 2 (Nintendo)
49./41. [NDS] Power Pro Kun Pocket 11 (Konami)
50./36. [NDS] Crayon Shin-chan: Arashi wo Yobu Nendororon Daihenshin! (Namco Bandai)

De hardwareverkopen van Japan! De Nintendo DSi doet het opnieuw erg goed, gevolgd door de PSP. De PSP heeft dit waarschijnlijk te danken aan de successen van Bleach: Heat the Soul 6 en Growlanser. Helaas zakt de Xbox 360 ver terug, zo ver dat de PlayStation 2 vaker over de toonbank is gegaan.

DSi - 34,152
PSP - 28,683
Wii - 15,116
PS3 - 11,605
DS Lite - 4,888
PS2 - 4,020
Xbox 360 - 3,233

'Pensioenfonds als aandeelhouder in bank'

Minister Wouter Bos van Financiën zou graag zien dat pensioenfondsen grootaandeelhouders worden in Nederlandse banken. Dit zei hij vandaag in het televisieprogramma Buitenhof.

"Ik ben er voor dat we proberen banken sterker te wortelen in de samenleving. We moeten bezien of pensioenfonds in grotere mate dan nu het geval is aandeelhouder worden in Nederlandse banken." Volgens Bos zouden de pensioenfondsen stabielere aandeelhouders zijn dan de investeerders van over de hele wereld die in de beursgenoteerde banken beleggen.

De minister schetste hoe hij de toekomst van de Nederlandse banksector voor zich ziet. Voor wereldwijde, universele banken is geen plaats meer. "We hebben gezien dat hoe groter een bank wordt, hoe groter de risico's zijn en we weten dat als het mis gaat de belastingbetaler ervoor opdraait."

Professor Layton and the Diabolical Box in augustus naar VS?

Met Professor Layton and the Curious Village ontwikkelde Level-5 een puzzelgame voor de Nintendo DS. Professor Layton and the Diabolical Box en Professor Layton and the Demon's God Flute volgden snel in Japan, maar in Europa en de Verenigde Staten zijn gamers nog altijd aan het wachten op deze games.



Professor Layton and the Diabolical Box zou binnenkort dan echt moeten gaan verschijnen in de VS. Volgens Amazon verschijnt de game in augustus. Het product is inmiddels weer van de website afgehaald. Wellicht dat we op de E3 eindelijk horen wanneer we aan de slag kunnen met de vervolgen. Het eerste deel kreeg Europa pas een half jaar nadat de VS hem kreeg, dus laten we hopen dat dit bij het tweede deel niet het geval is.

Gewond jongetje (2) gevonden op Duitse parkeerplaats

Op een parkeerplaats in Duitsland is zaterdag een zwaargewond 2-jarig jongetje aangetroffen. De politie liet zondag weten dat het kind vermoedelijk is aangereden, maar het is onduidelijk door wie.

Een 35-jarige automobilist ontdekte het kind in Sankt Augustin, nabij Bonn. Het jongetje is met ernstig hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht. Waar de ouders van het kind zijn, is niet door de politie naar buiten gebracht.


Gewond jongetje gevonden op Duitse parkeerplaats  (foto: DAG)

Zwitserse boeren strijden om plekje op kalender

Het was een spannend weekend in het Zwitserse Seegraeben: de casting voor de Bauernkalender 2010 vond daar plaats.

Tientallen jonge én oude boeren poseerden voor de camera in een boerenschuur in de strijd om een plekje op de populaire kalender, die steevast is uitverkocht. In Nederland is Boer Zoekt Vrouw een ongekende hit, maar ook in Zwitserland weten ze een fijne boer wel te waarderen.

Een positie op de kalender is gewild en dus moet je er wat voor over hebben: Boer Claudio Signer liet zelfs speciaal zijn baard afscheren door de jury om een goede indruk te maken. Niet dat onbehaard de norm is, benadrukt jodelend jurylid Melanie Oesch tegen de Zwitserse krant Blick: "De mannen voor de kalender mogen er in geen geval te glad uitzien."

Dertien echte boeren zullen uiteindelijk worden uitgenodigd voor een professionele shooting (één voor de cover en twaalf voor de maandfoto's). Op de website kun je met de editie van vorig jaar een indruk krijgen van wat dat oplevert. En daar is ook de boerinnenversie van de Bauernkalender te zien.

Villeneuve ziet terugkeer F1 zitten

Als het aan Jacques Villeneuve zou liggen, dan zit hij mogelijk nog weer een keer in een Formule 1 stoeltje. Nu de slicks zijn teruggekeerd bij de Formule 1 wagens, lijkt hij een terugkeer graag te willen overnemen. In 2006 reed hij zijn laatste race om daarna plaats te nemen in een NASCAR-stoeltje.

Het was duidelijk dat de Canadees geen voorstander was van de gegroefde banden, maar zijn commentaar hierover bleek ook niet in goede aard te vallen. In 1997 moest hij zich zelfs tegenover de World Motor Sport Council verantwoorden. "De auto's van nu zien er weer leuker uit. Ik ben niet actief aan het zoeken naar een plek, dus ik concentreer me voor als nog alleen op de NASCAR."

"Alles waar ik de afgelopen jaren om heb gevraagd is teruggekeerd. Ik heb het hier dan ook over de slicks en volgend jaar wordt bijtanken ook nog verboden. Waarom zou ik dan nu niet denken: zou het niet geweldig zijn om daarmee te rijden? Als ik de kans krijg om terug te keren, dan ga ik dit zeker niet afwijzen."

Hiddink: "Het is niet te combineren"

Guus Hiddink heeft nog maar eens benadrukt dat het niet mogelijk is om bondscoach van Rusland én trainer van Chelsea te zijn. De coach is van mening dat een combinatie van beide banen onverantwoord is.

"Ik kon in de afgelopen vier maanden wel interim-trainer zijn, omdat Rusland in die tijd maar twee wedstrijden hoefde te spelen," lichtte Hiddink toe. "Maar het is gewoon onverantwoord om Chelsea tijdens drukke interlandperiodes te combineren met mijn functie als bondscoach van Rusland."

Chelsea zou Hiddink graag behouden, maar de Nederlander moet zijn tijdelijke werkgever teleurstellen. "Zo staan er in september, oktober en november veel interlands op het programma. Dan is ook de Premier League al volop begonnen. Het valt dan gewoon niet te combineren," liet hij weten.

Daarnaast ziet Hiddink het trainerschap bij The Blues als een grote verantwoordelijkheid. "Daar moet je eigenlijk elke dag mee bezig kunnen zijn."

Drie gewonden na ongeluk met bierfiets

Wat zaterdagavond een leuk vrijgezellenfeestje had moeten worden is op een fiasco uitgelopen. Elf meiden gingen op een bierfiets, een rijdende bar, door de stad Amsterdam. Bij het afdalen van een helling op het Hagedoornplein botste het voertuig met elf vrouwen hard tegen het dak van een tunnel, waardoor drie van hen gewond raakten.

Twee meiden werden opgenomen in het ziekenhuis, eentje met een aantal gebroken ribben een ander ter observatie. Het derde slachtoffer kon na behandeling naar huis, maar moet nu met een vingerkootje minder door het leven. Een bierfiets ziet er uit als een bar, waaraan diverse mensen plaats kunnen nemen, ieder met trappers onder de voeten.


Lekker fietsen!

Massa ziet vooruitgang bij Ferrari

Felipe Massa is van mening dat Scuderia Ferrari vooruitgang aan het boeken is. Gisteren werkte het Italiaanse team een prima kwalificatie in Monaco af en stond voor het eerst in het seisoen 2009 met beide bolides in de top vijf.

Scuderia Ferrari kende in elk geval een beroerde start van het nieuwe seizoen en heeft pas zes punten in de wacht gesleept. Het verschil met de constructeurs van Brawn GP, die het klassement aanvoeren, is inmiddels opgelopen tot 62 punten.

Toch ziet Massa het positief in. "In Spanje lieten we al zien dat we ons aan het herstellen zijn en dat doen we dit weekend weer. We komen er wel," liet hij weten. "Ons doel is om races te winnen, dat is nooit veranderd. We moeten absoluut nog meer verbeteren om dat te bereiken."

Theissen waarschuwt FIA

Het is nog niet zeker of BMW Sauber doorgaat met deelname aan de Formule 1. Dit heeft vooral te maken met de bekritiseerde budgetlimiet. Mario Theissen wil de organisatie vooral waarschuwen en gaat nog niet zo ver als bijvoorbeeld Scuderia Ferrari of Renault.

"Als de omstandigheden flink veranderen, zou dat voor ons een reden zijn om onze betrokkenheid te heroverwegen," liet Theissen aan BBC weten. De Duitser was afgelopen vrijdag aanwezig bij de vergadering met Max Mosley.

Tijdens deze conversatie werd gepoogd een compromis te vinden om verschillende ploegen binnen de Formule 1 te houden. Op die manier blijft de sport interessant voor grote teams en zullen de kosten meer aan banden worden gelegd.

Barreto in belangstelling Lazio

Edgar Barreto vertrok in 2007 van Nijmegen naar Italië. Hij speelde in twee seizoenen 58 wedstrijden en scoorde vier keer. Hoewel zijn club Reggina degradeert is het mogelijk dat de 24-jarige middenvelder in de serie A actief blijft.

De voormalig smaakmaker van de club uit Nijmegen, waar hij 95 wedstrijden speelde, staat in de belangstelling van Lazio Roma.

The Biancocelesti zijn zeer geïnteresseerd in het contracteren van de Paraguayaan. "Het is bekend dat Lazio Barreto wil", verklaarde directeur sport van Reggina, Gabriela Martino, tegenover Lalaziosiamonoi.it. "Ik zou zeggen dat hij op dit moment zeven á acht miljoen kost."

Het bedrag is gebaseerd op het belang van de speler en de aandacht van andere clubs. "Deze speler is een belangrijke en hij doet het al twee jaar goed hier."

Martino lijkt hem niet graag kwijt te willen. De directeur van de Italiaanse ploeg vindt dat Lazio Roma andere prioriteiten moet stellen: "Ik denk dat Lazio eerst maar eens moet bedenken wie de nieuwe coach wordt en dan kunnen ze vooruit kijken."

Berlusconi: "Maldini is de beste"

AC Milan heeft het genoegen om meer dan één speler van wereldklasse te bezitten. Een keuze maken kost de president van de Rossoneri, Silvio Berlusconi, echter geen enkele moeite.

Het lijkt onvermijdelijk. Zelfs Paolo Maldini lijkt een einde van zijn Latijn te kennen. Het is zijn 25e seizoen bij AC Milan. Nooit speelde hij ergens anders. Maldini is Milan en Milan is op dit moment Silvio Berlusconi.

De grote baas stak zijn mening niet onder stoelen of banken: "In de lijst van beste Milan spelers van de laatste 20 jaar, zet ik hem bovenaan." Voor Berlusconi is er geen twijfel over mogelijk. "We hebben altijd van Paolo gehouden en nog steeds, omdat hij altijd laat zien wat een groot professional en toewijding aan je club inhoudt."

Er wordt nog flink getwist over wie de legendarische aanvoerder van Milan moet opvolgen. Middenvelder Massimo Ambrosini is een mogelijkheid. Maldini zelf zou Kaká de band willen geven en Berlusconi heeft zijn eigen mening. "Ik denk dat we al een speler met een groot hart, die ook een groot man is, hebben. Hij heet Gennaro Gattuso."

Gomez mogelijk naar Bayern München

Mario Gomez komt vanaf volgend seizoen mogelijk uit voor Bayern München. Dit heeft Uli Hoeness, manager van de club uit Beieren, laten weten.

Hoeness betitelde Gomez als 'zeer interessante speler'. De 23-jarige speler, die op dit moment nog bij VfB Stuttgart onder contract staat, was dit seizoen goed voor 24 doelpunten.

Bayern München, dat eerder dit seizoen trainer Jürgen Klinsmann ontsloeg, beëindigde het seizoen 2008/2009 uiteindelijk op de tweede plaats en zag VfL Wolfsburg voor het eerst in de historie landskampioen worden. Vanaf het nieuwe seizoen staat Louis van Gaal, die tot voor kort de leiding over AZ had, voor de selectie van de Duitsers.

[Giro] Soler wil dagzege pakken

Maurico Soler wil voorlopig nog niet afstappen in de Giro d'Italia. De renner van Barloworld ging in de tweede rit onderuit, waardoor hij een goed klassement kon vergeten. Twee dagen later eindigde de Colombiaan echter als vierde.

"De dag van de Monte Petrano is erg lastig en moeilijk. Als ik een goede dag heb kan ik aankomen met de eersten en strijden voor een dagzege. Ik heb last van mijn rechterknie, maar elke dag gaat het beter," liet Soler, voorafgaand aan de vijftiende etappe, aan Cyclingnews.com weten.

Video Battlefield: Bad Company 2 multiplayer gelekt

Gisteren hadden we screenshots en een trailer van Battlefield: Bad Company 2 voor jullie. Bad Company 2 komt later dit jaar uit op de Xbox 360, Playstation 3 en PC. Battlefield staat bekend om zijn sterke multiplayer, iets dat bij Battlefield: Bad Company 2 uiteraard niet zal ontbreken. Aan het begin van dit weekend is er gameplay gelekt van deze multiplayer. Het is gefilmd met een videocamera, maar de video geeft toch een aardige indruk van wat we kunnen verwachten.

[RG] Murray vol vertrouwen

Andy Murray zal tevreden zijn met een plek in de tweede week van Roland Garros. De nummer drie van de wereld kwam nog niet verder dan de derde ronde in Parijs.

"De tweede week halen lijkt me een prima begindoel", aldus Murray. "Het is hier heel anders spelen dan bijvoorbeeld op Wimbledon. Als ik in Engeland speel, wordt er veel van me verwacht, in Parijs is dat anders." Kenners geven het Britse talent weinig kans om ook maar een rol van betekenis te gaan spelen. Toch is de 22-jarige Brit vol vertrouwen. "Ik weet dat ik goed moet spelen om wedstrijden te winnen op gravel, maar ik heb denk ik een prima kans om het goed te doen."

Murray mag meteen op de openingsdag laten zien wat hij waard is. De nummer drie van de plaatsingslijst zal het in de eerste ronde mogen opnemen tegen gravelspecialist Juan Ignacio Chela.

[NBA] Uitslag Lakers - Nuggets

Eerder deze week werd duidelijk hoe belangrijk LeBron James is voor zijn ploeg. Gisteravond liet Kobe Bryant zich weer van zijn betere kant zien en mede hierdoor wonnen de Los Angeles Lakers met 103-97 van de Denver Nuggets.

Bryant speelde 41 minuten en maakte evenveel punten in de wedstrijd. Daarnaast was hij goed voor vijf assists en zes rebounds. Pau Gasol scoorde twintig punten en pakte elf rebounds. Trevor Ariza moest het doen met zestien punten. De small forward blijkt ook deze editie van de play-offs zeer effectief te zijn voor de Lakers op het defensieve vlak. Andrew Bynum en Lamar Odom hadden beiden een mindere avond. De center was goed voor zeven punten terwijl Odom er acht inlegde.

Carmelo Anthony werd dit keer goed verdedigd door de Lakers. Hij scoorde 21 punten en pakte vijf rebounds. Chauncey Billups voegde daar achttien punten aan toe. Dahntay Jones en JR Smith waren beiden goed voor tien punten terwijl Chris Anderson er vijftien maakte. De volgende wedstrijd zal maandagavond gespeeld worden in de Pepsi Center in het centrum van Denver. De stand in de series is nu 2-1 in het voordeel van de Lakers.

[RG] Rus vandaag in actie

Op de openingsdag van Roland Garros komt de enige Nederlandse deelneemster in actie. Aranxta Rus mag het vanmiddag opnemen tegen de Franse Olivia Sanchez. Sanchez is door de organisatie met een wildcard toegelaten op het tweede Grand Slam-toernooi van het jaar.

Rus heeft al een aantal wedstrijden achter de rug. De Nederlandse begon afgelopen dinsdag aan haar kwalificatie toernooi en won deze partij van de Sloveense Andreja Klepac. Het werd 6-4 en 6-4. Woensdag moest Rus het opnemen tegen de Duitse Julia Schruff. De Duitse wist ze eveneens met tweemaal 6-4 van het gravel te slaan. Afgelopen vrijdag wist Rus zicht te plaatsen voor het hoofdtoernooi in Parijs. De Nederlandse versloeg de Britse Katie O'Brien met 6-4 en 7-6

De partij van Rus zal vermoedelijk te zien zijn in de uitzending van Studio Sport die om 11 uur zal beginnen en ook Sport1 zal ruim aandacht besteden aan Roland Garros.

Bionic Commando doet anaal onderzoek

Daar is 'ie weer hoor, onze enige echte Bionic Commando. De beste man met een bionische arm doet hard zijn best om de arbeidsmarkt te verkennen. Zo was hij al een krantenjongen, een brandweerman en een manager. Vandaag heeft hij een dieptepunt bereikt. Hij duikt onder in de wereld van anaal onderzoek.

Capcom komt later dit jaar met Bionic Commando voor de Xbox 360, Playstation 3 en PC.

Bionic Commando is een actiespel en speelt zich 10 jaar af na de gebeurtenissen van het origineel. Het verhaal draait om Nathan Spencer, Deze ten onrechte ter dood veroordeeld agent is de enige overlevende van een verwoestende terroristische aanslag. Hij krijgt een deal aangeboden: als hij de terroristen weet te verslaan zal zijn naam weer in ere worden hersteld. Met een nieuwe bionische arm moet Spencer zich een weg banen door een verwoeste stad vol robotachtige wezens.

Susan Boyle in halve finale talentenjacht

Zingende huisvrouw Susan Boyle veroverde gisteren geheel conform alle verwachtingen een plaats in de halve finale van talentenjacht Britain's Got Talent. Daar mag ze het vandaag opnemen tegen een legertje kleurrijke artiesten, meldden Britse media.

Een van Boyle's voornaamste rivalen is Darth Jackson, een postbeambte die Phil heet, zich verkleed als Star Wars-personage Darth Vader en danst als Michael Jackson. Andere kanshebbers zijn een buikdanseres uit Letland en een medewerker van een callcenter die met kettingen een grote metalen afvalbak aan zijn oor heeft bevestigd.

De finale van het programma wordt gehouden op 30 mei. Bookmakers gaan er alvast vanuit dat 'Harige Engel' Boyle ook met de hoofdprijs aan de haal gaat.

Susan Boyle, die samenwoont met haar kat Pebbles en naar eigen zeggen nog nooit gekust is, geniet ook buiten Groot-Brittannië een grote bekendheid. Zo mocht ze in de Verenigde Staten bij talkshowkoningin Oprah Winfrey op de bank plaatsnemen en werd op YouTube een video van haar auditie meer dan zestig miljoen keer bekeken.

Meer dan vier miljoen downloads uit SingStore

Terwijl onze eigen Spanky zijn eigen standbeeld verdient vanwege zijn rol als Freddie Mercury, gaan de verkopen van SingStar gewoon door.De SingStar franchise heeft momenteel meer dan zestien miljoen exemplaren weten te verkopen in de PAL regio. Sinds SingStar zijn intrede maakte op de Playstation 3 is het ook mogelijk om nummers te downloaden. Ook hier hebben we enkele feitjes van.

- Tussen 20.00 en 23.00 op vrijdag en zaterdagen zijn de populairste tijden voor het downloaden van nummers.
- Er zijn al meer dan vier miljoen nummers uit de SingStore gedownload.
- Het aantal nummers dat geüpload is via My SingStar Online video is de 100.000 gepasseerd. Tevens kent My SingStar Online meer dan 400.000 leden.
- De SingStore bevat meer dan 1000 nummers.
- Complete SongPacks zijn al meer dan 57.000 keer afgerekend.
- Alle video's op My SingStar Online zijn bij elkaar ruim 9,3 miljoen keer bekeken.
- SingStar staat drie keer vermeld in het Guinness World Records, namelijk als Most Successful Singing Game, First Customisable Track in a Singing Game en First Music Game to Let Players Record Their Performances and Share Them Online.




Producente CSI neemt wraak via script

Twee makelaars hebben een producente van televisieprogramma CSI voor de rechter gedaagd, omdat de vrouw uit wraak twee louche personages uit de show naar hen zou hebben vernoemd. Het duo eist een schadevergoeding van zes miljoen dollar, meldden Amerikaanse media gisteren.

Makelaars Scott en Melinda Tamkin zagen zichzelf tot hun eigen verbijstering terug in de populaire show als twee malafide handelaren in onroerend goed. De naar hen vernoemde personages vermaken zich onder meer met SM, pornografie en overmatig drankgebruik.

In een eerste versie van het script was volgens het echtpaar naast hun voornamen ook hun achternaam overgenomen, maar die is op het laatste moment veranderd. Ook zou de producente hebben geholpen bij het casten van acteurs die lijken op het echtpaar. Dat zou volgens de Tamkins bewijzen dat het script dient om wraak te nemen voor een mislukte vastgoeddeal met de vrouw.

BBC biedt excuses aan na Eurovisie-rel

De Britse omroep BBC heeft excuses aangeboden voor de opmerkingen die presentator Graham Norton tijdens het Eurovisie Songfestival maakte over de Albanese act. Dat meldde de Britse krant The Daily Mail vandaag.

De 46-jarige presentator kon het tijdens de finale niet laten de Albanese inzending op de hak te nemen. Zangeres Kejsi Tola danste in haar act met een gemaskerde man in een blauwe overall. "Het slechte nieuws is dat je op het punt staat om naar Albanië te kijken. Ze is pas 17, dus je vraagt je af waarom haar moeder haar niet heeft tegengehouden", sneerde Norton tot woede van veel Albanezen.

Circa 1200 mensen ondertekenden een internetpetitie waarin excuses werden geëist. De BBC zegt 117 klachten te hebben ontvangen.

Graham Norton  (foto: ANP)

Kroes maakt ruim half miljard aan Nederland over

Europees Commissaris Neelie Kroes (Concurrentie) maakt 550 miljoen euro van de door haar geïnde boetes over aan Nederland. Kroes heeft dat vandaag gezegd in een interview met De Telegraaf. "Het geld is niet van mij maar van de belastingbetaler", zegt ze.

Als Eurocommissaris moet Kroes erop toezien dat bedrijven zich aan de Europese regels houden en geen prijs- of kartelafspraken maken. Ze kan bij overtredingen forse boetes opleggen. Die vloeien volgens een bepaalde verdeelsleutel terug naar de lidstaten.

Kroes maakt ruim half miljard aan Nederland over  (foto: ANP)

Doden en gewonden door gedrang bij concert Rabat

Zeker elf mensen zijn gisteren om het leven gekomen in het gedrang bij een concert in de Marokkaanse hoofdstad Rabat. Ongeveer veertig personen raakten gewond.

Dat hebben Marokkaanse politiebronnen laten weten. De tragedie had plaats bij een optreden van de Marokkaanse zanger Abdelaziz Stati. Circa 70.000 mensen bezochten het concert. De concertgangers waren na afloop van het optreden in het stadion Hay Nahda op weg naar de uitgang.

Dode na schietpartij Rotterdam

Na een schietpartij in een café op het Noordplein in Rotterdam is vandaag een man overleden. Het slachtoffer raakte afgelopen nacht, samen met twee andere mannen, gewond. Dat heeft de politie gemeld. Het slachtoffer overleed in het ziekenhuis.

De schietpartij vond plaats in café Noordplein, één van de zes uitgaansgelegenheden op het gelijknamige plein. Hoeveel mensen op dat moment in en rond het café aanwezig waren is niet bekend. De politie zoekt nog naar de dader.

Dode na schietpartij  (foto: ANP)

'Chauffeur Buckingham Palace omgekocht'

Twee journalisten van de Britse krant News of the World hebben een chauffeur van het Britse Koninklijk Huis omgekocht. Op die manier wisten zij het paleis in te komen en even in de Bentley van de koningin te zitten.

De chauffeur werd duizend pond geboden door rijke zakenlui uit het Midden Oosten. In werkelijkheid waren het dus twee journalisten van een krant. Een woordvoerder van het paleis zegt dat een en ander onderzocht wordt.

Het is niet de eerste keer dat onbevoegden zich toegang verschaffen tot Buckingham Palace. Een man klom ooit via de regenpijp de slaapkamer van koningin Elizabeth binnen en in 2003 deed een journalist zich twee maanden voor als lakei. Toen hij na die tijd zijn verhaal deed in de krant, klaagde de koninklijke familie hem aan.

Boete voor man die meeuw sloeg

In de Amerikaanse staat Kansas heeft een man een boete van 275 dollar (205 euro) gekregen omdat hij een meeuw gewelddadig heeft mishandeld.

Tijdens de jaarwisseling verbleef de man met zijn echtgenote in Laguna Beach in Californië. Toen ze beiden van een ijsje genoten, probeerde een brutale meeuw het ijsje van de vrouw te jatten. De man ging de vogel met een stok te lijf, waardoor het beest een vleugel brak.

De vogel heeft het niet overleefd. De man claimde dat hij uit zelfverdediging handelde, maar omstanders hebben verklaard dat het ijsje al op de grond gevallen was en dat de man de vogel die probeerde een hapje te nemen bewust aftuigde.

Ruzie leidt tot treinongeval

Een Belgische conducteur en een treinreiziger zijn gisteren rond 12.30 uur allebei zwaargewond geraakt op het station van Dinant (België). De twee slachtoffers belandden op het spoor toen de trein net vertrok. De conducteur moet zijn beide benen missen en de reiziger moet het uiteinde van zijn voet laten amputeren.

Het incident zou plaats hebben gevonden na een woordenwisseling tussen de conducteur en de passagier. Deze laatste, een zeventiger, wilde nog snel in de trein naar Houyet stappen terwijl de conducteur al het vertreksignaal naar had gegeven. Tijdens de woordenwisseling belandden de twee op het spoor terwijl de trein vertrok, met alle gevolgen van dien.

Na het ongeval werd de conducteur met spoed met een traumahelikopter naar het ziekenhuis van Charleroi gebracht. De bejaarde reiziger werd met de ambulance naar het lokale ziekenhuis gebracht. De politie is direct een onderzoek gestart naar het ongeval.

De trein richting Houyet was gewoon vertrokken en werd stopgezet bij het eerstvolgende station in Anseremme. De passagiers konden hun weg rond 15.30 uur met een andere trein vervolgen. De juridische dienst van de spoorwegmaatschappij heeft laten weten het politieonderzoek af te willen wachten voor zij uitspraken doen over eventuele juridische stappen tegen de treinreiziger.

Arrestaties bij betoging NVU

Bij de betoging van de extreemrechtse Nederlandse Volks-Unie (NVU) gisteren in Den Bosch, zijn zeker veertig aanhoudingen verricht. Eén persoon raakte hierbij lichtgewond. Onder de arrestanten waren linkse tegenstanders en Bosschenaren, maar geen NVU-aanhangers.

De aanhoudingen vonden onder meer plaats wegens openlijk geweld, het gebruik van slagwapens, het gooien van stenen, opruiing en het zich niet kunnen legitimeren. De meeste arrestanten werden gisteren in de loop van de avond weer vrijgelaten.

60 rechts vs 150 links
Rond het middaguur verzamelden ongeveer zestig NVU-aanhangers zich achter het station om deel te nemen aan de demonstratie. Er waren op dat moment ook ongeveer 150 linkse tegenstanders aanwezig. De NVU-demonstranten werden door een haag van politie en ME afgeschermd van de tegendemonstranten die de rechts-extremisten voornamelijk met een hoop herrie monddood probeerden te maken.

De demonstratie verliep vervolgens zonder bijzonderheden. De burgemeester van Den Bosch, Ton Rombouts, liet weten tevreden te zijn over het verloop van de demonstratie. Hij liet weten blij te zijn dat 'de stad erger bespaard is gebleven'.

Noodverordening
Rombouts vaardigde een noodverordening uit voor de periode van 10.00 uur tot 20.00 uur gisteren, aangezien hij bang was dat er veel rotzooi getrapt zou worden in zijn stad. Eerdere betogingen van de NVU liepen namelijk al geregeld uit op botsingen tussen linkse en rechtse demonstranten. De noodverordening was een reactie op de uitspraak van de rechter. Deze bepaalde dat het verbod dat Rombouts eerder had opgelegd niet rechtsgeldig was.

In de noodverordening stond dat demonstranten herkenbaar moesten zijn, dus geen helmen, maskers, sjaals of bivakmutsen mochten dragen, en dat de politie in heel de stad preventief mocht fouilleren op 'zaken die de orde kunnen verstoren'. Ook liet Rombouts weten dat er alleen rechterlijke toestemming was voor de demonstratie van de NVU, andere demonstranten mochten gisteren niet demonstreren.

Foto's van de demonstratie zijn hier te vinden.

 

Militaire tandartsen vaak onhygiënisch

De Inspectie Militaire Gezondheidszorg concludeert in haar jaarrapportage over 2008 dat militairen die naar een tandarts in dienst van Defensie gaan soms groot gevaar lopen. De militaire tandartsen hebben vaak lak aan een goede hygiëne in hun behandelkamers of zijn ongemotiveerd.

De inspectie rapporteerde zelfs over een incident waarbij een militaire tandarts doorwerkte met apparatuur die eerder wegens het gevaar op legionellabesmetting werd afgekeurd. "De taakopvatting en het hygiënebewustzijn blijken niet overal optimaal te zijn", was de kritische conclusie van de inspectie in het jaarrapport over 2008.

Tekort
Er is bij Defensie een groot tekort aan tandartsen en mondhygiënisten, waardoor de gebitsspecialisten die er wel zitten vaak te veel werk hebben. Daarnaast zitten er een aantal ongemotiveerde gebitsspecialisten. Ook veel hoogwaardige diagnoseapparatuur die Defensie heeft kan niet worden benut: de benodigde software ontbreekt in veel gevallen.

De gezondheidsdienst trok vorig jaar al aan de bel, omdat er vrijwel geen gebitskeuring meer plaatsvindt bij de werving van militairen. "Die zorgen zijn zeker niet afgenomen", aldus de inspectie. Jack de Vries, staatssecretaris van Defensie, heeft in een brief aan de Tweede Kamer reeds laten weten dat de keuringseisen inderdaad 'niet strikt worden gehanteerd' wegens een personeelstekort. Hij meldde ook dat een nieuw werkplan moet gaan leiden tot meer efficiëntie.

Schenking crimineel onbelast

Het gerechtshof in Den Bosch heeft beslist dat de vriendin van een drugscrimineel geen belasting hoeft te betalen over de financiële giften die zij uit zijn illegale handelsopbrengst geschonken kreeg.

De vriendin kreeg regelmatig giften variërend van zevenendertigduizend tot zevenentachtigduizend euro, dit geld was bedoeld om de apart levende vrouw en haar kind in hun levensbehoeften te voorzien. Volgens de rechtbank waren deze betalingen niet zo groot gezien de luxueuze levensstijl en het milieu waarin zij leefden. Dat het geld uit het criminele circuit afkomstig was, maakte voor het gerechtshof niets uit.

Volgens belastingsexperts is dat oordeel 'ongehoord'. De Belastingdienst eiste eerder bij de rechtbank in Breda dat de vrouw naast inkomstenbelasting ook schenkingsrecht van ruim 40 procent zou betalen, inclusief een forse boete omdat zij de inkomsten had verzwegen. Maar de fiscus ving in hoger beroep bot.

Obama: autobedrijven sterker uit crisis

De Amerikaanse president Barack Obama heeft goede hoop dat de zieltogende autoconcerns General Motors (GM) en Chrysler sterker uit de huidige financiële en economische crisis zullen komen. Hij zei dat gisteren in een vraaggesprek met de Amerikaanse televisiezender C-SPAN.

De twee bedrijven verkeren in grote financiële problemen en moeten nog deze maand met ingrijpende reorganisatieplannen komen om in aanmerking te komen voor extra overheidssteun. Obama zei ervan uit te gaan dat zij hierdoor, als de autoverkoop aantrekt, een sterkere concurrentiepositie zullen hebben.

Obama zei verder te hopen dat de autobedrijven nu inzien dat zij met nieuwe producten moeten komen die de Amerikaanse consument aanspreken. Hij doelde met name op duurzame en energiezuinige auto's. "Ik denk dat GM en Chrysler daartoe in staat zijn", aldus de Amerikaanse president.

Journaliste Saberi is terug in Amerika

De Amerikaans-Iraanse journaliste Roxana Saberi, die twee weken geleden na bijna vier maanden hechtenis in Iran weer op vrije voeten kwam, is terug in de Verenigde Staten. Na haar aankomst op een vliegveld bij Washington bedankte ze iedereen die haar had gesteund tijdens haar gevangenschap in Iran.

In haar dankwoord noemde ze onder anderen de Amerikaanse president Barack Obama en minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton. "Ik ben zo blij dat ik terug ben in de Verenigde Staten”, zei Saberi.

De journaliste werd in januari opgepakt in Iran en in eerste aanleg tot acht jaar cel veroordeeld wegens spionage. Ze ging in hongerstaking tegen haar veroordeling. Maandag kwam ze op vrije voeten nadat haar straf in hoger beroep was omgezet in twee jaar voorwaardelijk.

De zaak leidde tot internationale ophef. Obama deed de beschuldigingen van spionage af als ongegrond en eiste haar vrijlating. De advocaat van de 32-jarige Saberi meldde na haar vrijlating dat ze wel degelijk geheime documenten bij zich had gehad.

Het ging om een vertrouwelijk Iraans stuk over de Amerikaanse invasie in Irak. Ze zou de informatie niet hebben doorgegeven.

Laatste reviews en specials
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
special
Random Pics van de Dag #1246
special
Random Pics van de Dag #1245
©FOK.nl e.a.