FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Nieuwsarchief
Artikelen van zondag 17 mei 2009

Explosieve stijging Mexicaanse griep in Japan

Het aantal besmettingen met de Mexicaanse griep in Japan neemt hand over hand toe. De ziekte is inmiddels vastgesteld bij 44 mensen. Dat heeft het Japanse ministerie van Gezondheid vandaag bekendgemaakt.

Gisteren was het zogeheten H1N1-virus nog vastgesteld bij slechts twaalf mensen. Onder de zieken zijn 37 scholieren uit de westelijke steden Osaka en Kobe, van wie zeker 24 niet in het buitenland zijn geweest, aldus de Japanse overheid.

In totaal zouden veertig Japanners de ziekte in eigen land hebben opgelopen. De overige vier zieken zijn vermoedelijk besmet in Canada.

Stijging aantal gevallen van Mexicaanse griep in Japan  (foto: ANP)

Wenger geïnteresseerd in Real-project onder Perez

Arsène Wenger ziet een ambtstermijn onder Florentino Perez bij Real Madrid wel zitten. Perez, die zich opnieuw kandidaat wil stellen voor het voorzitterschap, was eerder al aardig succesvol met de Madrileense club.

De voormalige preses beloofde de fans van De Koninklijke een 'spectaculair project', mocht hij de verkiezingen winnen. De naam van Wenger werd al meermaals gelinkt aan Real Madrid, maar heeft nu aangegeven dat hij een aanbieding van Real serieus zou overwegen.

"Onder Perez zou zo'n project voor iedere coach zeer interessant zijn", vertelde Wenger het Franse deel van Eurosport. De Franse oefenmeester weigerde te vertellen of hij had gesproken met Perez.

Wenger heeft in Londen bij The Gunners een contract tot medio 2011 en ligt onder vuur omdat hij opnieuw geen zilverwaar wist te winnen met Arsenal. Desondanks verklaart hij dat hij een vertrek niet overweegt. "In principe dien ik gewoon mijn contract uit."

Bolt ook op asfalt razendsnel

Usain Bolt heeft in Manchester aangetoond dat hij niet alleen op de atletiekbaan snel is. De olympisch kampioen op de 100, 200 en 4x100 meter liep de 150 meter in de straten van de Engelse stad in een tijd van 14,35 seconden. Hiermee is hij de snelste ooit op deze afstand.

Onder koude en winderige omstandigheden verbrak de Jamaicaan de tijd van de Italiaan Pietro Mennea die in 1983 tot 14,8 seconden kwam. Achter Bolt werd de Brit Marlon Devonish tweede in 15,07 seconden. Bij de vrouwen was de Amerikaanse Debbie Ferguson-McKenzie de snelste met 16,54 seconden.

Bekerwinst Heerenveen nadelig voor PSV

SC Heerenveen heeft zich door de bekerwinst geplaatst voor de vierde voorronde van de nieuwe Europa League. Mocht FC Twente de beker gewonnen hebben, dan zou de ploeg van Trond Sollied een extra voorronde moeten spelen.

De Friese bekerwinst is nadelig voor PSV. Doordat Heerenveen instroomt in de vierde voorronde van de Europa League, zal de Eindhovense ploeg nu een extra voorronde moeten spelen om zich te plaatsen voor het hoofdtoernooi van de Europa League.

Ajax heeft zich met hun derde plaats in de competitie verzekerd van een plek in de vierde voorronde van de vernieuwde UEFA Cup. De winnaar van de play-offs, waar NAC Breda, Feyenoord, FC Groningen en FC Utrecht voor strijden, plaatst zich voor de tweede voorronde van de Europa League.

Man schiet zichzelf door het hoofd op snelweg

Op de A67 ter hoogte van Eersel heeft een man zich vanmiddag door het hoofd geschoten. Getuigen meldden dat de man de snelweg opliep tussen tankstation Oeienbosch en de afslag Eersel, waarna hij een pistool tegen zijn hoofd zette.

De man is volgens een woordvoerster van de politie na zijn poging tot zelfdoding nog in leven. Hij is overgebracht naar een ziekenhuis in Tilburg. In verband met het onderzoek naar deze gebeurtenis is de snelweg enige tijd afgesloten geweest voor het verkeer.

Een medewerker van tankstation Oeienbosch heeft weinig meegekregen van het incident. "Het is hier een paar kilometer verderop gebeurd. Er heeft hier wel een gigantische file gestaan. Er kwam ook een hoop politie voorbij, maar we hebben zelf niets gezien." 

Met dank aan psv voor de submit.

'Afonso Alves op weg naar Benfica'

Als het aan Roberto Tiburcio, zaakwaarnemer van Afonso Alves, ligt, speelt zijn pupil volgend seizoen in het shirt van het Portugese Benfica. Dit liet hij weten tegenover News of the World.

Alves verkaste anderhalf jaar geleden van Heerenveen naar het Engelse Middlesbrough, maar kon daar tot heden nog geen potten breken. Daarom is Middlesbrough-manager Gareth Southgate op zoek naar een club die de Braziliaan graag wil inlijven. Boro betaalde anderhalf jaar geleden een som van vijftien miljoen euro voor de spits.

Volgens zaakwaarnemer Tiburcio zou Middlesbrough volgende week een gesprek hebben met Benfica. De deal hangt mede ook af of Middlesbrough zich zal handhaven in de Premier League. Op dit moment staat de ploeg negentiende, een plek die degradatie zal opleveren.

Tegenover News of the Worlds liet Tiburcio weten dat Alves best de overstap zal willen maken: "Wie wil er nou niet graag naar Benfica? Zowel hij als ik wil het. Benfica is een grote club in Portugal, het is een geweldige optie."

Alves, die tien maal het net vond in 43 duels voor Boro, speelt voorlopig nog voor de Engelse ploeg. "Een concreet aanbod is er nog niet. Het hangt er vanaf of Middlesbrough langer in de Premier League blijft spelen", aldus Tiburcio.

Elia wil het liefst naar het buitenland

Eljero Elia heeft zijn laatste wedstrijd in het shirt van FC Twente gespeeld. De aanvaller heeft dat na afloop van de bekerfinale bevestigd tegenover Goal.com.

Elia was dit seizoen vaak de grote uitblinker bij de Tukkers en ambieert nu een stap hogerop. "Het liefst in het buitenland", zei hij. Elia leek afgelopen winterstop nog naar Ajax te vertrekken, maar hij verlengde destijds zijn contract.

Wel werden er afspraken gemaakt zodat hij deze zomer zijn ambities achterna kan gaan. “Ik heb vanavond mijn laatste wedstrijd voor FC Twente gespeeld”, zei hij zojuist tegenover Goal.com. De aanvaller vervolgde: “Naar welke club ik ga weet ik nog niet.”

Zowel in binnen- als buitenland staat de naam van de rappe linkeraanvaller, zondag opnieuw uitblinker aan Twente-zijde, veelvuldig op de aankopenlijstjes voor komend seizoen. Wil Elia naar de nationale top? “Ik hoop op een club uit het buitenland”, was hij duidelijk.

Dit seizoen speelde Elia in alle competitiewedstrijden mee voor Twente. Hij scoorde daarin negen keer. Vóórdat hij naar Enschede verhuisde, speelde Elia al voor ADO Den Haag. Zondag maakte hij in de bekerfinale de 1-1. Het bleek niet genoeg, want Heerenveen won het duel na strafschoppen(5-4).

Stam: "Ongelooflijk, wij waren beter"

Ongeloof heerst bij de verslagen spelers van FC Twente. In de bekerfinale tegen sc Heerenveen hing een overwinning in de lucht na het goede spel van de Tukkers in de tweede helft, maar de Friezen gingen er na strafschoppen met de beker vandoor.

"Het leek wel voorbestemd. We schoten driemaal op de paal, twee keer werd de bal van de lijn gehaald", aldus Ronnie Stam.

"Zoveel dingen die niet goed vallen, dan vrees je dat het mis gaat lopen. Wij moeten op 2-1 komen, maar zij maken hem. Ongelooflijk. Wij waren beter, we kregen meer kansen, maar zij hadden het geluk", aldus de verdediger van FC Twente tegenover NOS Langs de Lijn.

Mishandeling kost vrouw (26) oog

Een 26-jarige vrouw uit Kaatsheuvel is gisternacht in Breda op haar gezicht geslagen. Daarbij kreeg ze glassplinters afkomstig van haar bril in haar linkeroog, waardoor ze dat oog waarschijnlijk moet missen.

Na een avondje stappen liep de vrouw met vriendinnen naar een parkeerterrein. De vrouwen werden op het parkeerterrein Achter de Stallen door twee mannen lastiggevallen. De zaak escaleerde, waarna een van de mannen de vrouw uit Kaatsheuvel sloeg. De twee mannen vluchtten na het incident.

New York oefent voor terreuraanslag

Voor het eerst sinds de aanslagen van 11 september 2001 heeft New York een oefening gehouden voor een terreuraanslag. Honderden politieagenten en brandweerlieden moesten zondag een metro ontruimen, zogenaamd na een bomaanslag onder de rivier de Hudson, vlakbij het rampgebied van 2001 (Ground Zero).

Straten in het zuiden van het New Yorkse schiereiland Manhattan werden afgesloten voor het publiek, om plaats te maken voor ambulances en brandweerwagens.

De angst voor nieuwe terreuraanslagen is nog altijd groot in New York. Enkele weken geleden vloog het vliegtuig van president Barack Obama laag over Manhattan voor een fotoreportage, begeleid door twee straaljagers. Duizenden nietsvermoedende mensen renden de straat op, bang voor een nieuwe "11 september".


New York oefent voor terreuraanslag  (foto: ANP)

Egyptische varkens bruut afgemaakt

De 250.000 varkens die in Egypte moeten worden afgemaakt wegens de Mexicaanse griep, wacht een brute dood. Dat bleek uit videobeelden die de Egyptische krant al-Masri al-Yom dit weekend op de website YouTube zette. De opnames leidden tot woedende reacties.

Varkens worden met ijzeren staven geslagen, biggetjes worden met messen gestoken en dan nog levend op een kar gegooid. Ook worden levende varkens bulldozers ingetrapt en massaal in karren op elkaar geworpen. Ook worden de dieren met chemicaliën overgegoten, waarna ze een langzame dood sterven.

Hoofd afdeling infectieziekten van het ministerie van Landbouw stelde dat het om desinfecterende middelen gaat en dat de keel van de dieren wordt doorgesneden. Foto's waar het Franse persbureau AFP beslag op wist te leggen, toonden echter varkens met opengereten buiken, maar zonder doorgesneden kelen.

Volgens dagblad al-Ahram was het een chaos bij een groot abattoir in de hoofdstad Cairo, waar dagelijks 1200 varkens op normale wijze moeten worden geslacht.

Ten Cate met Panathinaikos op weg naar CL

Henk ten Cate heeft met zijn ploeg Panathinaikos een grote stap gezet richting plaatsing voor de Champions League. De Griekse ploeg won in eigen stadion tijdens de play-offs met 3-1 van Larissa.

Doelpuntenmakers aan de zijde van de thuisploeg waren Dimitrios Salpingidis, Giorgios Karagounis en Ante Rukavina. Voor Larissa wist Tümer Metin het net te vinden.

Panathinaikos gaat na drie duels met negen punten aan de leiding in de groep. PAOK Saloniki, dat later vanavond AEK Athene treft, volgt op drie punten. Larissa is nog puntloos en is hekkensluiter.

Ecclestone: "Er komt geen klassensysteem"

Ondanks dat de bijeenkomst van afgelopen vrijdag over de budgetlimiet niet goed verlopen was, zijn de internationale autosportbond FIA en de teams het wel eens dat er geen splitsing van teams in de Formule 1 zal komen. Dit zei Bernie Ecclestone in een interview tegenover de BBC.

Ook dacht Ecclestone dat de kans dat de teams hun dreigementen zullen uitvoeren erg klein was. Hij verwachtte dat alle teams wel weer aan de start zullen staan in 2010. "Ik denk dat het belangrijkste dat iedereen verontrust, is de mogelijke komst van een klassensysteem binnen de Formule 1. Ik denk dat we het daar al over eens zijn dat dat niet gaat gebeuren. We moeten maar één reglement hebben", zei hij tegen de BBC.

Hij vervolgde: "Iedereen is wel min of meer voor de budgetlimiet. Sommigen willen een hogere, anderen een lagere dan veertig miljoen. We hoeven daar alleen maar uit te komen. En iedereen zal onder hetzelfde reglement mee doen. Ik weet zeker dat iedereen volgend jaar weer gewoon aan de start zal staan."

De invoering van de budgetlimiet zorgt voor veel beroering in de sport. Momenteel zijn er minimaal acht teams die hebben aangegeven in de Formule 1 actief te worden wanneer de budgetlimiet er komt. Daarnaast zijn er een vijftal teams die dreigen de sport te verlaten wanneer de budgetlimiet ingevoerd wordt zoals deze nu in de reglementen staat.

Overzicht nieuwe en vertrekkende teams:

Nieuwe teamsVertrekkende teams
Aston MartinBMW
Andretti Green *Ferrari
Epsilon EuskadiRed Bull Racing
iSportRenault
Lightspeed GPToyota
Lola
Penske *
Racing Engineering
USGPE

* = Volgens geruchten hebben deze teams interesse

Duurste Ferrari ooit geveild

Op een veiling in Fiorano, waar het testcircuit van Ferrari ligt, is een Ferrari 250 Testarossa uit 1957 voor 9,02 miljoen euro van eigenaar verwisseld. De koper wenst onbekend te blijven, maar hij gaat alvast de geschiedenisboeken in. Niemand betaalde ooit zoveel voor een auto van het prestigieuze Italiaanse merk.

Met deze verkoop wordt het vorige record van acteur James Coburn gebroken. Hij betaalde 7,04 miljoen euro voor een Ferrari 250 GT California Spider uit 1961.
 
 
 Een Ferrari 250 Testa Rossa uit 1957

Steeds meer lantaarnpalen gaan om

Uit het jaarverslag van het Waarborgfonds Motorverkeer blijkt dat er meer vangrails en lichtmasten zijn gesneuveld. Het fonds moest in de categorie wegmeubilair vorig jaar 40 procent meer incidenten verwerken.

Schade die door onverzekerde of onbekend gebleven motorrijtuigen is veroorzaakt, wordt door het fonds vergoed. Vorig jaar kreeg men 56.500 claims op hun bureau en werd er 15,7 miljoen euro uitbetaald. De totale schadelast steeg met bijna 10 procent naar 55,6 miljoen euro. Niet alleen de schade aan het wegmeubilair is verantwoordelijk voor deze toename, ook de letselschade steeg met 0,5 procent naar 13,7 miljoen euro.

Fall Out Boy zegt Lowlands af

De Amerikaanse band Fall Out Boy heeft afgezegd voor het muziekfestival Lowlands. Dat heeft de organisatie vandaag bekend gemaakt. De band gaat rond Lowlands (21 tot en met 23 augustus) op een tour met Blink 182 in de USA. De organisatie is op zoek naar een goede vervanger.

Het Biddinghuizense festival is inmiddels uitverkocht, maar niet getreurd, de organisatie gaat binnenkort de kaartjes die gekocht zijn via zwarthandel ongeldig maken. Daar komt dus nog een lichting kaarten bij.


Lowlands maakt kaartjes ongeldig  (foto: DAG)

Voetbal: Uitslag sc Heerenveen - FC Twente

sc Heerenveen is de winnaar geworden van de KNVB beker. De ploeg uit Friesland was in de finale na strafschoppen te sterk voor FC Twente.

Vooral in de eerste helft was sc Heerenveen veel sterker. Twente had de pech dat het al snel twee spelers geblesseerd moest wisselen. Arnautovic en Wisgerhof moesten zich laten vervangen. Grindheim bracht Heerenveen bijna op voorsprong, maar hij raakte slechts de lat. Even later was het wel raak toen Boschker mis zat bij een corner en Popov kon scoren.

In de tweede helft stelde Twente snel orde op zaken. Denneboom miste nog een grote kans, maar enkele minuten later zorgde Elia toch voor de gelijkmaker na een onzeker optreden van Vonk. Twente ging daarna op zoek naar de winst en was daar dichtbij dankzij Perez, maar hij trof de paal. Het bleef gelijk waardoor een verlenging noodzakelijk was.

Twente bleef daarin gevaarlijk en er was een goede mogelijkheid voor Stam, maar ook hij raakte de paal. Het was echter Heerenveen dat in de tweede helft van de verlenging op voorsprong kwam dankzij Kalou. Dit was echter niet genoeg voor de zege, want enkele minuten later bracht Hersi Twente weer langszij. Strafschoppen waren noodzakelijk en hierin was het uitgerekend Hersi die miste namens FC Twente. Bij sc Heerenveen scoorden alle vijf de spelers waardoor die ploeg voor het eerst in de historie de nationale beker wint.

Karakteristieken:

sc Heerenveen - FC Twente n.v.2-2
'27 Popov 1-0
'54 Elia 1-1
'112 Kalou 2-1
'118 Hersi 2-2

Penalty's:

Jansen (FC Twente) 0-1
Elm (sc Heerenveen) 1-1
N'Kufo (FC Twente) 1-2
Dingsdag (sc Heerenveen) 2-2
Hersi (FC Twente) 2-2
Breuer (sc Heerenveen) 3-2
Braafheid (FC Twente) 3-3
Kalou (sc Heerenveen) 4-3
Douglas (FC Twente) 4-4
Sibon (sc Heerenveen) 5-4

Toeschouwers: 45.000
Scheidsrechter: Wegereef
Stadion: De Kuip
Gele kaart: Svec, Sibon, Popov, Roorda (sc Heerenveen), Janssen, Elia (FC Twente)

Opstellingen
sc Heerenveen: Vonk, Breuer, Bak Nielsen, Dingsdag, Popov, Grindheim (Kalou/74), Svec (Roorda/78), Elm, Beerens (Paulo Henrique/87), Sibon, Pranjic

FC Twente: Boschker, Douglas, Wisgerhof (Stam/17), Rajkovic, Braafheid, Tioté, Perez (Hersi/84), Janssen, Arnautovic (Denneboom/12), N'Kufo, Elia

Jordan: "Peter was saai in bed"

Al acht weken voordat Jordan en Peter André een punt achter hun relatie zetten, heeft Jordan tegen realityster Mona Lewis gezegd dat Peter zo saai was in bed dat hij haar verveelde. Mona kon dit niet verzwijgen en deed haar verhaal in The Mirror.

"Katie (Jordan) vertelde me ineens dat het stel uit elkaar zou gaan en dat ze verliefd was op een andere man." Peter zou zo slecht zijn in bed dat Jordan naar de seks met haar ex verlangde. Ze hield dan ook niet meer van Peter, maar wilde het gezin niet verlaten voor de kinderen. Die betekenen voor haar immers ontzettend veel. Als we de geruchten mogen geloven zou Jordan mogelijk een relatie hebben met dressuurrijder Spencer Wilton.

Uitslag sc Heerenveen - FC Twente

SC Heerenveen is de winnaar geworden van de KNVB beker. De ploeg uit Friesland was in de finale na strafschoppen te sterk voor FC Twente.

Vooral in de eerste helft was sc Heerenveen veel sterker. Twente had de pech dat het al snel twee spelers geblesseerd moest missen. Arnautovic en Wisgerhof moesten zich laten vervangen. Grindheim bracht Heerenveen bijna op voorsprong, maar hij raakte slechts de lat. Even later was het wel raak toen Boschker mis zat bij een corner en Popov kon scoren.

In de tweede helft bracht Twente snel orde op zaken. Denneboom miste nog een grote kans, maar enkele minuten later zorgde Elia toch voor de gelijkmaker na onzeker optreden van Vonk. Twente ging daarna op zoek de winst en kreeg en was daar dichtbij dankzij Perez, maar hij trof de paal. Het bleef gelijk waardoor een verlenging noodzakelijk was.

Twente bleef daarin gevaarlijk en er was een goede mogelijkheid voor Stam, maar ook hij raakte de paal. Het was echter Heerenveen dat in de tweede helft van de verlenging op voorsprong kwam dankzij Kalou. Dit was echter niet genoeg voor de zege, want enkele minuten later bracht Hersi Twente weer langszij. Strafschoppen werden noodzakelijk en hierin was het uitgerekend Hersi die miste namens FC Twente. Bij sc Heerenveen scoorden alle vijf de spelers waardoor die ploeg voor het eerst in de historie de nationale beker wint.

Karakteristieken:

sc Heerenveen - FC Twente n.v.2-2
'27 Popov 1-0
'54 Elia 1-1
'112 Kalou 2-1
'118 Hersi 2-2

Penalty's:

Jansen (FC Twente) 0-1
Elm (sc Heerenveen) 1-1
N'Kufo (FC Twente) 1-2
Dingsdag (sc Heerenveen) 2-2
Hersi (FC Twente) 2-2
Breuer (sc Heerenveen) 3-2
Braafheid (FC Twente) 3-3
Kalou (sc Heerenveen) 4-3
Douglas (FC Twente) 4-4
Sibon (sc Heerenveen) 5-4

Toeschouwers: 45.000
Scheidsrechter: Wegereef
Stadion: De Kuip
Gele kaart: ¦vec, Sibon, Popov, Roorda (sc Heerenveen), Janssen, Elia (FC Twente)

Opstellingen
sc Heerenveen: Vonk, Breuer, Bak Nielsen, Dingsdag, Popov, Grindheim (Kalou/74), ¦vec (Roorda/78), Elm, Beerens (Paulo Henrique/87), Sibon, Pranjic

FC Twente: Boschker, Douglas, Wisgerhof (Stam/17), Rajkovic, Braafheid, Tioté, Perez (Hersi/84), Janssen, Arnautovic (Denneboom/12), N'Kufo, Elia

Greenpeace krijgt meer geld

De donateurs zijn Greenpeace Nederland goed gezind. Ondanks de economische crisis hebben de donateurs in 2008 nog nooit zoveel geld aan de milieuorganisatie overgemaakt. De actiegroep haalde vorig jaar bijna 5 procent meer geld binnen, in totaal 23,8 miljoen euro.

Dat staat in het jaarverslag van Greenpeace Nederland. Volgens directrice Liesbeth van Tongeren gaat het om iets minder mensen dan andere jaren, maar die wel meer geld geven: "We zitten nu op 550.000 donateurs. Daarmee zijn we groter dan alle politieke partijen samen en groter dan de grootste omroepvereniging."

Greenpeace krijgt meer geld  (foto: ANP)

Station Frankfurt bezet door Tamils

Het station van de Duitse stad Frankfurt is vandaag bezet door Tamils. Door deze actie, waarbij de Tamils onder andere op het spoor gingen zitten, liep het Duitse treinverkeer ernstige hinder op. Het is niet bekend of het treinverkeer tussen Frankfurt en Nederland ook last heeft gehad van het protest.

De betogers protesteerden tegen het offensief van Sri Lanka tegen de Tamil Tijgers. Volgens de betogers waren er zo'n vijfhonderd mensen op de been, maar de politie stelde dat het er ongeveer 150 waren.

Sniper en Spy krijgen nieuwe speeltjes in Team Fortress 2

Valve gaat zich weer eens als Sinterklaas gedragen en komt binnenkort met een grote update voor Team Fortress 2 waarbij niet alleen de Sniper onder handen genomen wordt maar ook de Spy.

Laten we beginnen met de Sniper. Deze Australische moordrobot krijgt allereerst
"The Huntsman", een pijl en boog waarmee je je vijanden tegen een muur aan kunt pinnen. Hierbij moet niet de fout gemaakt worden om te denken dat je hiermee je tegenstanders "stunt", ze zullen er gewoon dood van gaan en een stuk makkelijker te doden (want eenmaal aan een muur hangend is het lastig om nog te bewegen). Daarnaast kent iedere Sniper wel het probleem dat je ingezoomd aan het richten bent op het hoofd van een Heavy als je ineens een mes van een vijandelijke Spy in je rug krijgt. Niet leuk, dus komt Valve met de "Razorback". Dit is een schild van aboriginal-pluimage, maar dan met een auto-accu eraan vastgetapet. Mocht je in je rug geprikt worden terwijl de Razorback daar hangt dan krijgt de Spy een schok van 10.000 volt en moet hij wachten om opnieuw te prikken tot zijn mes is afgekoeld. Dit geeft jou als Sniper de tijd om hem in zijn gezicht te schieten, iets wat je wel snel zult moeten doen want de Razorback versplintert na het afweren van één aanval.

De Spy krijgt ook twee nieuwe speeltjes, beide zijn chique horloges met extra functionaliteit. De eerste nieuwe gadget is het "Dead Ringer"-horloge welke een realistisch hologram van een dode Spy plant in de wereld na een niet-dodelijk schot. Zelf word je echter voor acht seconden lang gecloaked wat je de mogelijkheid geeft om de snoodaard in zijn rug te prikken. Het tweede horloge is de "Cloak and Dagger", een horloge dat eindelijk de wensen van George Washington uit laat komen: oneindig lang onzichtbaar zijn. Dit kan echter alleen zolang je stilstaat, zodra je loopt zal je cloak langzaam wegvallen zoals we nu al gewend zijn.

Daarnaast komt de update met een nieuwe game-mode en twee nieuwe Arena-maps. De nieuwe game-mode is "Payload Race", waarbij beide teams een payload naar een centraal punt moeten brengen. Nu moeten beide teams dus tegelijkertijd aanvallen als verdedigen in plaats van dat men dit om en om doet. De twee Arena-maps zijn "Sawmill" en "Nucleus", waarbij de eerste voor het eerst weereffecten met zich meebrengt in Team Fortress: het zal namelijk regenen! Daarnaast bevat de map twee levensgevaarlijke zagen vlakbij het capture-punt. Nucleus is een grote circulaire kaart met lange zichtlijnen en smalle wandelpaden boven een diepe kuil gevuld met radioactief afval.

De update wordt 21 mei verwacht.


Als bonus: de intro van Super Smash Brothers 64, Team Fortress-stijl!

Eerste bewegende beelden Rock Band: Unplugged

Hadden we gisteren nog de tracklist van Rock Band: Unplugged, vandaag zijn er dan de eerste gelekte bewegende beelden.

Bij deze draagbare versie van Rock Band speel je verschillende instrumenten en zul je moeten switchen tussen verschillende instrumenten om het nummer gaande te houden. Zo kan je bijvoorbeeld beginnen door de beats te droppen, daarna de baslijn te leggen en door te gaan naar de gitaar en zang. Dit doet erg denken aan een eerdere game van developer Harmonix, namelijk Frequency.

Qatar wil WK 2022 organiseren

Qatar is een serieuze kandidaat voor het WK 2022. De oliestaat wil het kampioenschap graag gaan organiseren en begon volgens het ANP zondag met een campagne voor het binnenhalen van het kampioenschap.

In het Khalifa International Stadion waren 50.000 mensen getuige van het startschot van de campagne. Qatar herbergt diverse uitstekende sportfaciliteiten en organiseerde in een eerder stadium ook andere grote sportevenementen.

Maar in de strijd om het WK moet het eerst ook nog andere landen zien af te troeven. Nederland en België, Australië, Engeland, Indonesië, Japan, Mexico, Spanje en Portugal, Rusland en de Verenigde Staten dingen namelijk ook mee.

Emir Hamad bin Khalifa Al-Thani van Qatar: "Qatar is een land van actie en niet alleen van goede bedoelingen. Dat maakt ons de ideale partner voor de wereldvoetbalbond FIFA. Voetbal is een gereedschap waarmee een betere toekomst kan worden gebouwd. Het eerste mondiale sportevenement in het Midden-Oosten biedt een kans voor meer begrip en verbondenheid tussen de Arabische wereld en het Westen."

Ronaldo: "Nilis mijn beste partner in de aanval"

De Braziliaanse spits Ronaldo, momenteel spelend bij Corinthians, denkt met veel genoegen terug aan zijn tijd bij PSV. Bij de Eindhovenaren mocht hij samen met Luc Nilis in de voorhoede spelen.

Zijn voormalige aanvalspartner heeft een verpletterende indruk gemaakt op Ronaldo. "Mijn beste partner was een speler die jullie wellicht niet kennen. Dat was Luc Nilis, een Belg die samen met mij bij PSV speelde", stak Ronaldo de loftrompet.

Ronaldo speelde uiteindelijk twee jaar met Nilis samen in de spits bij PSV. O Fenômeno scoorde 42 keer in die twee jaar. "We scoorden heel veel doelpunten. Hij was de beste aanvaller die met mij speelde."

Adriaanse pakt kampioenschap met RB Salzburg

Co Adriaanse heeft met zijn ploeg Red Bull Salzburg zonder zelf te spelen beslag gelegd op het Oostenrijkse landskampioenschap.

Salzburg won zaterdag met 2-1 van Lask Linz en had daardoor de week daarop aan een winstpartij genoeg om de landstitel binnen te halen. Omdat Rapid Wien zondag met 3-0 ten onderging bij SV Ried kon het feest al eerder van start gaan.

Adriaanse, die eerder ook kampioen werd met FC Porto in 2006, vertrekt na dit seizoen bij Red Bull Salzburg en zal opgevolgd worden door Huub Stevens.

Wat Adriaanse na zijn dienstverband bij de Oostenrijkse club gaat doen is nog niet bekend. Eerder wees hij aanbiedingen van Ajax en AZ af. De komende tijd zal hij zich bezighouden met zijn toekomst.

Westra wint Tour de Picardie

Lieuwe Westra heeft de eindzege behaald in de Tour de Picardie. Zijn leidende positie kwam op de slotdag niet meer in gevaar.

De ochtendrit ging over 84,5 kilometer en liep uit op een massasprint na langdurig kopwerk van de renners van Vacansoleil. Sergey Lagutin reed na de zaterdagetappe wederom lange tijd op kop van het peloton. In de laatste 3 kilometer van de rit kwam sprinter Borut Bozic ten val. Westra kwam in de massasprint als zeventiende over de streep in dezelfde tijd als winnaar Robbie McEwen.

Vanmiddag volgde een rit over 95,5 kilometer. De Fransman Yoann Offredo van La Francaise des Jeux won solo deze slotrit. Daarachter won Jimmy Casper de sprint van het peloton. De leidende positie van Westra kwam in deze rit niet meer in gevaar.

Een blije ploegleider Hilaire Van Der Schueren zei dat het zweet en tranen heeft gekost en hij meent dat het een ongelofelijke teamprestatie was. “Zoals deze zeven jongens drie etappes achtereen de koers controleren is magistraal,” aldus de Vlaamse ploegleider. Eindwinnaar Westra deelt de mening van de ploegleider en zegt: “Het was heel lastig en we hebben het niet kado gekregen. Dit maakt het alleen maar mooier.”

Hoogoplopende ruzie ouders Maddie en rechercheur

De Portugese ex-politie-inspecteur Gonçalo Amaral dient een aanklacht in tegen de ouders van het vermiste Britse meisje Madeleine McCann. De aanklacht die de McCanns zaterdag tegen hem hadden aangekondigd, staat bol van "smaad, lasterlijke uitlatingen en onwaarheden", zei Amaral zondag tegen de Portugese televisiezender TV1.

Amaral deed onderzoek naar de verdwijning van de toen 3-jarige Madeleine vanuit een hotel in een Portugees vakantieoord in mei 2007. Onder zijn leiding beschouwde de politie Madeleine's ouders een tijdlang als verdachten in de zaak. Na ongeveer een half jaar werd Amaral van de zaak afgehaald.

Nu wil hij zijn ervaringen naar buiten brengen in een boek en een tv-documentaire, tot woede van de McCanns. "Wij nemen juridische maatregelen tegen Amaral voor zijn totaal ongefundeerde en zeer lasterlijke beweringen, dat Madeleine niet alleen dood is, maar dat wij, haar ouders, op een of andere manier betrokken zouden zijn geweest bij het verbergen van haar lichaam", liet het echtpaar zaterdag in een verklaring weten.


Hoogoplopende ruzie ouders Maddie en rechercheur  (foto: DAG)

Nieuwe uitvinding laat ouders praten met hun baby

Praten met je baby, terwijl jij als ouder op kantoor zit en je kroost op de crèche verblijft. Het kan, dankzij een uitvinding van onderzoekers aan de Universiteit van Hasselt. Die bouwden een speeltje om tot een communicatiemiddel, waarbij gebruik wordt gemaakt van de sociale netwerksite Twitter.

Een van de onderzoekers legt het concept uit in de Gazet van Antwerpen. "We hebben een oud bord van Fisher Price, met daarop foto's van mama en papa, voorzien van sensoren die beweging en licht kunnen detecteren. Als het kindje bijvoorbeeld aan een wieltje draait, krijgt de ouder op zijn of haar computer via de netwerksite Twitter een boodschap. Dat kan gaan van 'Hallo papa, ik amuseer me hier rot' of 'Mama, wat ben je aan het doen? Ik zit in mijn parkje'."

De ouders kunnen op hun beurt ook communiceren met hun baby. Bijvoorbeeld door een knop in te drukken waardoor in de wieg een liedje gaat spelen. En baby's kunnen zelfs ook onderling contact maken. "Als het ene kindje een knop induwt op zijn speeltje, gaat er bij de andere peuter bv. een lichtje branden."

Een naam heeft de uitvinding ook al: de Twoddler. Nu nog een koper, want er hebben zich nog geen belangstellenden gemeld om het product op de markt te brengen.


Nieuwe uitvinding laat ouders praten met hun baby  (foto: DAG)

Ronald Koeman nieuwe trainer AZ

Ronald Koeman is de nieuwe trainer van AZ. Dit meldt althans Voetbal International. Na het vertrek van Louis van Gaal naar Bayern München, moest de landskampioen op zoek naar een opvolger. Koeman zat sinds april 2008, na zijn ontslag bij Valencia, zonder club.

Koeman was eerder actief als trainer bij Ajax, waar hij twee keer landskampioen werd. Ook bij PSV won de voormalig international één landstitel. In het buitenland had hij minder succes bij Benfica en Valencia.

Koeman, die een contract voor twee jaar heeft getekend, wordt morgen om 16:00 uur in het DSB Stadion aan de pers gepresenteerd.
 
Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport. 

Federer verslaat Nadal op gravel

Roger Federer heeft het Masters-toernooi in Madrid gewonnen. De als tweede geplaatste Zwitser versloeg Rafael Nadal met tweemaal 6-4.

Het was voor het eerst in ruim anderhalf jaar tijd dat Federer weer eens wist te winnen van Nadal en dan ook nog eens op diens favoriete ondergrond, gravel.

Federer en Nadal onliepen elkaar vandaag weinig. Federer wist zijn beide breekkansen echter wel te verzilveren terwijl Nadal zijn vier breakpoints liet liggen.

Lily Allen haalt uit naar paparazzi

Lily Allen is zeker niet schuw om naar de paparazzi uit te halen, maar deze keer heeft ze haar Twitter-account gebruikt in plaats van haar vuisten. Op haar Twitter vergelijkt ze de manier waarop paparazzi achter haar aan zitten met een safari. "De paparazzi zijn geen aardige mensen. Ze proberen een reactie te ontlokken voor een goede foto. Ik zou blij zijn als ze weggaan", schrijft Lily Allen.

Daarnaast is er volgens haar een verschil tussen een moderne beroemdheid en iemand die liedjes zingt en schrijft. Lily wil naar eigen zeggen als zangeres gezien worden en niet als beroemdheid. "Wie wil er nou beroemdheden? We zijn getalenteerde mensen, kijk naar de films en luister de muziek, fuck de rest, het is onzin."

De zangeres wil ook duidelijk maken dat ze de paparazzi niet nodig heeft voor publiciteit en dat ze ook zonder hen haar zangcarrière prima kan opbouwen.

[Giro] Cavendish wint in Milaan

Mark Cavendish heeft de negende etappe in de Ronde van Italië gewonnen. De Brit was na een bizarre rit de sterkste in een massasprint.

De afgelopen jaren was het altijd de slotetappe die plaatsvond, maar die is dit jaar in Rome. Vanwege de 100-jarig bestaan van de Giro koos de organisatie voor een criterium over 100 kilometer in Milaan. De renners waren echter niet blij met het bochtige en volgens hun gevaarlijke parcours en legden de etappe aanvankelijk af in een wandeltempo.

De organisatie besloot al snel de etappe niet te laten meetellen voor het klassement, waardoor eventueel tijdverlies geen gevolgen had. De renners vonden dit echter niet genoeg en knepen halverwege zelfs even in de remmen. Roze trui drager Danilo Di Luca legde een verklaring af: "Hopelijk kunnen jullie onze actie begrijpen." Na overleg met de organisatie gingen de renners toch weer verder.

In de laatste drie rondes kwam het peloton alsnog op gang, onder aanvoering van de sprintersploegen wist niemand te ontsnappen. In de beslissende massasprint bleek Cavandish de sterkste, hij bleefAlan Davis voor.


Uitslag negende etappe:

#Naam rennerPloegTijd
1Mark Cavendish Team Columbia4.16.13
2Allan DavisQuick-Stepz.t
3Tyler FarrarGarminz.t
4Matthew GossSaxo Bankz.t
5Alessandro Petacchi Team LPRz.t

Algemeen klassement:

#Naam rennerPloegTijd
1Danilo di LucaTeam LPR37.29.48
2Thomas LövkvistTeam Columbia0.13
3Michael RogersTeam Columbia0.44
4Levi LeipheimerAstana0.51
5Denis MenchovRabobank0.58

[Upd] Ronald Koeman nieuwe trainer AZ

Ronald Koeman is de nieuwe trainer van AZ. Dit meldt althans Voetbal International.

Na het vertrek van Louis van Gaal naar Bayern München, moesten de landskampioen op zoek naar een opvolger. Koeman zat sinds april 2008, na zijn ontslag bij Valencia, zonder club.

Koeman was eerder actief als trainer bij Ajax, waar hij twee keer landskampioen werd. Ook bij PSV won de voormalig international één landstitel. In het buitenland had hij minder succes bij Benfica en Valencia.

Update 18:00 uur

Koeman, die een contract voor twee jaar heeft getekend, wordt morgen om 16:00 uur in het DSB Stadion aan de pers gepresenteerd.

Aad de Mos wil naar Willem II

Aad de Mos heeft in het Brabants Dagblad openlijk gesolliciteerd naar de functie van technisch directeur bij Willem II. De positie is vrij gekomen nu Andries Jonker de assistent van Louis van Gaal bij Bayern München wordt.

De Mos verklaard zijn interesse: "Willem II zou een fantistische optie zijn. Tilburg is ideaal voor mij. Ik heb een hoge pet op van Fons Groenendijk. Hij is eerlijk en zorgt voor veel flair in het spel. Dat zijn goede eigenschappen. Hij heeft ongeveer dezelfde achtergrond als ik. We zijn beide bekend met Ajax en ADO Den Haag. Ik denk dat Groenendijk graag gesteund zou worden door een gelouterde trainer."

De club uit Tilburg heeft nog niet gereageerd op de open sollicitatie van de Eindhovenaar, maar de verwachting is dat de Tilburgers haast willen maken met het aanstellen van een nieuwe technisch directeur. Er lopen momenteel diverse zaken, zoals de nieuwe jeugdopleiding en de stadionuitbreiding, waar Jonker zich mee bezig hield en die nu vertraging oplopen.

Vechtpartij bij traumahelikopter

In Amsterdam-Noord is gistermiddag een vechtpartij ontstaan bij een traumahelikopter. Deze was ingezet om ambulancepersoneel te ondersteunen bij de hulpverlening na een ongeluk tussen een auto en een fietser.

Rond vijf uur 's middags werd een jongen van een jaar of twintig op een BMX-fiets aangereden door een auto die vermoedelijk wegreed van een parkeerplaats. Een aantal jongeren uit de buurt kwamen te dicht bij de helikopter, waarna ze het aan de stok kregen met ter plaatse aanwezige agenten. Een van de jongeren viel meerdere agenten aan en werd daarop aangehouden.

Met dank aan f00t voor de submit.

[WTCC] Uitslag Pau

Vandaag werd de derde ronde van het WTCC-kampioenschap verreden op het circuit van Pau in Frankrijk. Ondanks de uitstekende vorm van Tom Coronel had hij geen geluk in de race.

Race 1
Voor de start van de eerste race was er een hoop rumoer. Het fabrieksteam van SEAT had een protest ingediend tegen de overige coureurs in de top tien. Negen protesten werden toegekend en ook Tom Coronel werd bestraft, wat hem zijn derde startplek kostte. De eerste race was uiteindelijk niet heel interessant en Robert Huff reed relatief gemakkelijk naar de overwinning. Hiermee bleef hij zeven BMW's voor die werden aangevoerd door Augusto Farfus en Jorg Muller. Tom Coronel had lang zicht op de pole-position voor de tweede race, maar werd in de laatste ronde licht getoucheerd waardoor hij twee plaatsen verloor. Hierdoor eindigde de Nederlander op de negende plaats.

Race 2
De tweede race startte in eerste instantie zonder de Nederlander die problemen met zijn auto had. Maar door diverse ongelukken in de eerste rondes werd de safety car de baan opgestuurd. Helaas lette de organisatie niet goed op en reed Franz Engstler vol op de safety car, waardoor de race stilgelegd werd. Dit gaf Coronel de kans om weer mee te doen in de race en zijn nieuwe motor in te rijden voor de race op Valencia. Uiteindelijk ging Alain Menu er met de overwinning vandoor en scoorde Chevrolet de overwinning in beide races. Agusto Farfus eindigde op de tweede plaats en Rob Huff kwam als derde over de streep. Tom Coronel finishte als laatste op de negentiende plaats.

Net als in de Formule 1 zal het in het WTCC-kampioenschap ook nog wel een tijd onrustig blijven. SEAT heeft gedurende dit weekend aangegeven dat de FIA zijn regels zal moeten aanpassen ten opzichte van de turbodruk en dergelijk om de competitie weer eerlijk te krijgen. Als dit niet gebeurt dan zal SEAT haar vertrek overwegen.

Internazionale wederom kampioen

Nog voordat Internazionale in actie hoeft te komen is het kampioensschap al binnen. Doordat AC Milan verloor van Udinese met 2-1 kunnen zij hun stadgenoot niet meer achterhalen.

Internazionale bleek dit seizoen wederom de stabielste ploeg en haalde zo de vierde titel op rij binnen. Vooral de verdediging van de Milanezen bleek erg sterk: Inter hoefde slechts 27 tegengoals te incasseren tot nu toe. Alleen AC Milan kwam met 32 tegengoals in de buurt, maar deze ploeg begon de competitie erg slecht en liep al vroeg een achterstand op. Lange tijd was Juventus de belangrijkste uitdager, maar naarmate de competitie op haar einde liep bleek Juventus niet bestand tegen de druk.

Topscorer van Internazionale is Zlatan Ibrahimovic, die dit seizoen bij vlagen weergaloos speelde. Hij nam met zijn 21 goals meer dan éénderde van de totale productie van de Nerazurri voor zijn rekening. Wat zijn prestatie nog knapper maakt, is dat slechts twee goals van zijn productie uit strafschoppen voortkwamen.

Hockeyheren Bloemendaal weer op titelkoers

De hockeymannen van Bloemendaal hebben een stap gezet op weg naar de prolongatie van de titel. De twaalfvoudig kampioen won de eerste wedstrijd in de finale van de play-offs met 5-3 van Amsterdam.

Bloemendaal, dat de Nederlandse titel ook in 2006, 2007 en 2008 won, was ook dit seizoen veruit de beste in de hoofdklasse. Amsterdam won dan wel in Bloemendaal, maar vanmiddag zat een overwinning voor de Amsterdammers er geen moment in.

Voor rust ging de strijd nog gelijk op, maar Bloemendaal snelde na de break naar 5-2. Vlak voor tijd zorgde Taeke Taekema middels een strafbal voor de 5-3 eindstand.

Komende zaterdag is de tweede wedstrijd.

Safina zegeviert in Madrid

Tennisster Dinara Safina is er in geslaagd het WTA-toernooi van Madrid op haar naam te schrijven. De Russische was in twee sets te sterk voor de Deense Caroline Wozniacki. De setstanden waren 6-2 en 6-4.

Safina bewees de terechte nummer een van de wereld te zijn door de finalepartij tegen Wozniacki te domineren. Met krachtige slagen liet ze de Deense kansloos. In de achtste game van de tweede set kwam de Russische nog wel even in problemen, maar verder was er niets aan de hand.

Door de winst in Madrid boekte Safina haar tweede toernooiwinst op rij. Vorige week won ze ook al in Rome, terwijl ze in Stuttgart de titel nog moest laten aan haar Russische landgenote Svetlana Kuznetsova.

Alleen Albanië vond de Toppers goed

Nederland is tijdens de halve finale van het songfestival op de zeventiende plaats geëindigd. De Toppers ontvingen met hun nummer Shine maar elf punten. Van Denemarken kreeg het trio één punt, Albanië gaf maar liefst tien punten aan de Nederlandse inzending.

Het Eurovisiesongfestival maakte deze resultaten zondag bekend. Donderdag werden de Toppers weggestemd uit de halve finale. Alleen Slowakije en Letland deden het tijdens deze ronde nog slechter.

Gordon gaf in een reactie aan het AD aan niet gelukkig te zijn met de uitslag. "Dit is helemaal kut. We hebben veel tijd en geld aan het Songfestival besteed en dan eindig je onderaan, onbegrijpelijk. Maar goed, of je nu 15e, 16e of 17 bent, je ligt er uit dat is het allerergste. Ik reis binnenkort af naar Albanië om de mensen daar persoonlijk te bedanken."


Alleen Albanië vond de Toppers goed  (foto: DAG)

Moeder komt om door brandstichting zoon

Bij een woningbrand in het centrum van de Duitse stad Goslar is een 81-jarige vrouw omgekomen. De brand werd vermoedelijk aangestoken door haar eigen zoon. Dit maakte de Duitse politie vandaag bekend.

De 81-jarige vrouw woonde samen met haar 46-jarige zoon in het oude centrum van de stad, die tussen Hannover en Leipzig ligt. Door de brand werden ook enkele aanliggende huizen totaal verwoest. De huizen in het centrum van de stad staan sinds 1992 op de Werelderfgoedlijst.

De 46-jarige man is door de politie opgepakt en overgebracht naar een psychiatrische inrichting. Naar waarom de man de brand heeft aangestoken kan de Duitse politie alleen maar gissen.

Westlandia en Baronie beginnen met remise

Westlandia en Baronie hebben vanmiddag de punten gedeeld in het eerste duel van de kampioenscompetitie bij de zondagamateurs. Na een enerverend duel stond er in Naaldwijk 2-2 op de borden.

De kampioen van de hoofdklasse A begon op eigen veld sterk en zette Baronie onder druk. Toch waren het de gasten uit Breda die de score openden. Mathijs Hage scoorde de 0-1 voor de kampioen van de hoofdklasse B. Diezelfde Hage maakte er vervolgens ook 0-2 van, maar Westlandia wist nog voor rust de aansluitingstreffer te produceren. Raily Ignacio, de spits die naar ADO Den Haag vertrekt, bracht de spanning terug.

In het tweede bedrijf ging Westlandia op jacht naar de gelijkmaker, maar wist niet echt veel kansen te creëren. Twintig minuten voor tijd bewees Ignacio echter nogmaals zijn klasse en bracht hij beide teams op gelijke hoogte. In de slotfase bleef Baronie overeind en was het middels een kopbal op de paal van Thom van Santbergen zelfs nog dicht bij de winst. Het bleef echter bij 2-2. Donderdag mag Baronie op eigen veld aantreden tegen de kampioen van de hoofdklasse C, WKE.

Westlandia - Baronie 2-2 (1-2)
0-1 Mathijs Hage 0-2 Mathijs Hage 1-2 Raily Ignacio 2-2 Raily Ignacio

Stand

Pos. Team Wedstrijden PuntenDoelsaldo
1. Baronie112-2
2. Westlandia112-2
3. WKE000-0

Concrete interesse van Vitesse voor Sahar

Het lijkt erop dat Ben Sahar na dit seizoen bij Vitesse gaat spellen. De Israëliër staat bij Chelsea op de loonlijst, maar speelt momenteel op huurbasis bij Vitesse-rivaal De Graafschap.

Volgens Omroep Gelderland voert de Arnhemse club gesprekken met Chelsea over een mogelijke transfer. Vitesse moet wel een transfersom zien op te hoesten, want Sahar heeft in Londen nog een contract tot medio 2010.

Enigszins opmerkelijk, daar de club recentelijk nog van de ondergang moest worden gered door de gemeente. Het lijkt onwaarschijnlijk dat Vitesse nu wel geld in de clubkas heeft. Derhalve zou de club eerst moeten verkopen eer het een speler wil kopen.

De speler die verkocht kan worden is Ricky van Wolfswinkel. Het jeugdproduct van Vitesse staat nadrukkelijk in de belangstelling van FC Utrecht.

CDA en PVV even groot in peiling

In de jongste peiling van Maurice de Hond wint het CDA een zetel en komt het met 31 zetels op gelijke hoogte te staan met de PVV. De partij van Geert Wilders moet een zetel afstaan ten opzichte van de peiling van vorige week. Daarnaast wint de ChristenUnie een zetel (van 4 naar 5) ten koste van GroenLinks (van 11 naar 10).
 
De PvdA blijft staan op 22 zetels, ondanks dat partijleider Wouter Bos deze week aangaf dat hij een coalitie met de PVV niet ziet zitten. VVD en de SP staan in deze peiling onveranderd op 14 zetels en ook D66 behoudt haar 17 zetels.
Zie ook de visie van columnist ArchEnemy.

Hockney maakt kunst op de computer

De bekende Britse kunstenaar David Hockney heeft een tentoonstelling geopend met alleen maar schilderijen die zijn gemaakt op de computer.

Drawing in a Printing Machine, heet de show, die in Londen is te zien, en alle tentoongestelde werken bestaan uit prints. De iPriest of Art, werd de 71-jarige kunstenaar door een Engelse krant al grappend genoemd, verwijzend naar de iPhone waarmee Hockney veel tekeningen heeft gemaakt. Maar volgens de schilder zelf gaat het niet om computerkunst. "Ik gebruik de computer alleen maar als een middel, net zoals Leonardo da Vinci het penseel als een middel gebruikte voor zijn schilderijen."

Bekijk hier een fotogalerij van de kunstwerken.

Hockney werd wereldberoemd met onder meer zijn schilderijen van zwembaden. Vorige week werd in New York zijn werk "Beverly Hills Housewife" voor een recordbedrag van 7.9 miljoen dollar geveild.


Hockney maakt kunst op de computer  (foto: DAG)

[NASCAR] Uitslag Sprint All-Star Race

Dit weekend is geen officiële race verreden voor het NASCAR Sprint Cup kampioenschap, maar een All Star race. Deze race werd gewonnen door Tony Stewart.

Hiermee deed Stewart wat hij het hele seizoen al riep en dat was dat hij nog wel een race zou winnen. Hij was 0,971 seconde snelle dan Matt Kenseth die tweede werd. Kenseth had wel de pole-position, maar Stewart pakte die plek al terug in de eerste ronde. Kurt Busch werd derde, gevolgd door Denny Hamlin, Carl Edwards, Mark Martin en Kyle Busch.

Uitslag Sprint Showdown

Pos.StartCoureurMerkRondesUitval
16Sam Hornish Jr. Dodge40
228Jamie McMurray Ford40
31David Stremme Dodge40
411David Reutimann Toyota40
517Joey Logano *Toyota40
64Martin Truex Jr. Chevrolet40
78A.J. Allmendinger Dodge40
85David Ragan Ford40
930Robby Gordon Toyota40
1012Marcos Ambrose Toyota40
112Dave Blaney Toyota40
129Juan Montoya Chevrolet40
1321Casey Mears Chevrolet40
1426Michael Waltrip Toyota40
1520David Gilliland Chevrolet40
1614Bill Elliott Ford40
1722Paul Menard Ford40
1832Reed Sorenson Dodge40
1918Scott Speed *Toyota40
2019Joe Nemechek Toyota40
217Max Papis *Toyota40
2231J.J. Yeley Toyota40
2313Dexter Bean*Dodge40
2433Tony Raines Chevrolet40
253Scott Riggs Toyota40
2610Mike Wallace Chevrolet40
2724Todd Bodine Toyota40
2815Derrike Cope Dodge40
2923Mike Garvey Dodge40
3027David StarrDodge40
3116Norm Benning Chevrolet40
3235Kirk Shelmerdine Toyota40
3325Elliott Sadler Dodge25In Pit
3429Brian Vickers Toyota11In Pit
3534Carl Long Dodge3Out of Race

Uitslag Sprint All-Star Race:

Pos.StartCoureurMerkRondesUitval
115Tony Stewart Chevrolet100
23Matt Kenseth Ford100
32Kurt Busch Dodge100
418Denny Hamlin Toyota100
514Carl Edwards Ford100
65Mark Martin Chevrolet100
713Kyle Busch Toyota100
821Joey Logano *Toyota100
920Jamie McMurray Ford100
104Dale Earnhardt Jr. Chevrolet100
117Bobby Labonte Ford100
1217Clint Bowyer Chevrolet100
131Jimmie Johnson Chevrolet100
148Kasey Kahne Dodge100
159Kevin Harvick Chevrolet100
1619Sam Hornish Jr. Dodge100
1710Brad Keselowski Chevrolet100
1812Ryan Newman Chevrolet93Accident
196Jeff Gordon Chevrolet92Accident
2016Jeff Burton Chevrolet85Engine
2111Greg Biffle Ford71Accident

* = Rookie

Ground Zero gaat eindelijk de hoogte in

Een stalen constructie van ongeveer 20 verdiepingen hoog is het zichtbare bewijs: de Freedom Tower in New York gaat eindelijk de hoogte in. Toch zal het nog zeker vier jaar duren voordat de eerste werknemers er hun bureaus zullen inrichten.

De Freedom Tower, inmiddels gedoopt tot One World Trade Center, wordt gebouwd op de locatie waar tot 11 september 2001 de twee torens van het World Trade Center stonden.

Al snel na de apocalyptische verwoesting van het complex buitelden de plannenmakers over elkaar heen. Het ene ontwerp nog grootser dan de ander, maar over één ding waren ze het eens: de skyline van Manhattan moest in ere worden hersteld. En dat betekende maar één ding: de hoogte in.

Na jaren van eindeloos soebatten over het ontwerp, werd in 2003 het definitieve ontwerp gepresenteerd. Althans, definitief tot dan toe. Inspraakrondes en andere bemoeienissen zorgden voor een afgepeld ontwerp, waarvan de eerste contouren nu zichtbaar worden.

De afgelopen jaren werd er al volop gebouwd, maar die ontwikkelingen waren amper te zien. Het metrostation, de funderingen en het winkelcentrum liggen allemaal onder de grond.

Pas nu, bijna acht jaar na de terreuraanslagen van 2001, is de vooruitgang zichtbaar. Ook de eerste huurders zijn bekend. Twee gemeentelijke instellingen en een Chinees bedrijf hebben al bijna de helft van de oppervlakte gereserveerd.

Het zit het project eindelijk eens mee. Zelfs de kredietcrisis heeft geen vat op de ontwikkelingen; alle contracten zijn getekend. Het is zelfs een goede tijd voor de bouw van een wolkenkrabber. Bouwkosten zijn lager, staal is goedkoper en er zijn voldoende bouwvakkers voorhanden.

De Freedom Tower wordt onderdeel van een groter complex, bestaande uit gebouwen, een park en twee vierkante herdenkingspleinen, die precies op de plek van de twee verwoeste torens worden gesitueerd. Alle namen van de slachtoffers zullen op een wand worden aangebracht.

Met 102 verdiepingen telt de Freedom Tower wel iets minder etages dan de twee voormalige WTC-torens, maar qua hoogte breekt het wel een record. Uiteindelijk wordt het gebouw hoger dan de Sears Tower in Chicago, tot nu toe het hoogste gebouw in de Verenigde Staten. De strijd om het hoogste gebouw ter wereld zal het echter niet winnen, want in Tapei en in Dubai verrijzen hogere wonderen van staal en glas.


Ground Zero gaat eindelijk de hoogte in  (foto: DAG)

VVV-Venlo strikt Ahahaoui

VVV-Venlo heeft Achmed Ahahaoui overgenomen van Go Ahead Eagles. De 25-jarige Amsterdammer stapt transfervrij over naar de kampioen van de Jupiler League.

Ahahaoui groeide de laatste jaren uit tot een gewaardeerd aanvaller in de Jupiler League en mag het nu dus op het hoogste niveau gaan laten zien. Volgens VVV-trainer Jan van Dijk heeft de veelzijdige aanvaller het in zich om een goede kracht in de Eredivisie te worden.

Ahahaoui debuteerde vier seizoenen geleden bij Haarlem in het profvoetbal. Na twee seizoenen, waarin hij in 76 duels 27 goals liet noteren, vertrok hij naar Go Ahead Eagles. In Deventer wist de Marokkaan 16 goals te maken in 67 optredens. Zijn contract bij Go Ahead Eagles liep af en Ahahaoui wenste dit niet te verlengen, omdat hij naar de Eredivisie wilde. Met VVV kan hij die stap nu dus zetten.

FC Dordrecht haalt Sven Delanoy

FC Dordrecht heeft Sven Delanoy gecontracteerd voor komend seizoen. De Belg komt transfervrij over van RBC Roosendaal en tekende voor twee seizoenen aan de Krommedijk.

De 25-jarige Delanoy debuteerde in het Nederlands betaald voetbal namens Willem II. In de zomer van 2006 nam RBC hem over van die club. Delanoy groeide in Roosendaal uit tot basisspeler. Tot dusverre speelde de veelzijdige middenvelder 123 wedstrijden als prof in Nederland, waarin hij elf keer scoorde.

Technisch directeur Marco Boogers is blij dat Dordrecht Delanoy, voor wie meerdere clubs in de running waren, wist te contracteren: "Hij kan zowel hangend op rechts als links uit de voeten. Een interessante speler, voor wie we vorig seizoen ook al interesse hadden. Hij heeft een goede eerste aanname en veel diepgang. Ik weet zeker dat we met hem erbij sterker worden."

Overigens verlengde rechtsback Didi Longuet, in navolging van vleugelaanvaller Moussa Kalisse, zijn contract bij de Schapenkoppen met twee seizoenen.

[DTM] Uitslag race Hockenheim

Tom Kristensen heeft op Hockenheim de eerste race van het nieuwe DTM-seizoen 2009 op zijn naam geschreven. Achter de Deen werd regerend kampioen Timo Scheider tweede, voor Oliver Jarvis die met een auto van vorig jaar het Audipodium completeerde.

Mathias Ekstrom mocht van poleposition beginnen met vier teamgenoten achter zich aan. De eerste Mercedes op de startgrid was die van Paul di Resta op plaats zes. De start verliep desastreus voor Mercedes, want Gary Paffet moest al in de eerste ronde opgeven nadat zijn motorkap er af gevlogen was en hij even later bij de hairpin Alexandre Premat tegen kwam. Slachtoffer hiervan werd Ralf Schumacher die het onderdeel tegen zijn voorruit en op het dak van zijn auto zag belanden.

Hierdoor kwam de safety car naar buiten en de Duitser slaagde er ondanks de reparaties in om geen ronde achterstand op te lopen. Toen de safety car eenmaal van de baan was, ging Ekström er vandoor en de Zweed bouwde gestaag aan een voorsprong van tien seconden. Bruno Spengler was nadat hij achteraan moest starten ondertussen de beste Mercedes-coureur in het veld, maar hij moest zijn bolide aan de kant parkeren met problemen met de vering.

Ekström leek onbedreigd op de zege af te gaan, totdat een lekke linker achterband er in de een na laatste ronde voor zorgde dat de Zweed nog een keer extra naar de pits moest. Hierdoor wist Kristensen te winnen voor Scheider en Jarvis. Markus Winkelhock werd met zijn Audi vierde voor de eerste Mercedes van Di Resta, Maro Engel, Ekström en Jamie Green die het laatste punt pakte.

Uitslag:

Pos.CoureurTeamRondesTijdVerschil
1Tom KristensenAudi Sport Team Abt391:05:35.819
2Timo ScheiderAudi Sport Team Abt391:05:36.172 0,353
3Oliver JarvisAudi Sport Team Phoenix391:05:40.269 4,450
4Markus WinkelhockAudi Sport Team Rosberg391:05:46.659 10,840
5Paul Di RestaAMG Mercedes391:05:57.651 21,832
6Maro EngelGQ AMG Mercedes391:06:00.796 24,977
7Mattias EkströmAudi Sport Team Abt Sportsline391:06:12.549 36,730
8Jamie GreenJunge Sterne AMG Mercedes391:06:22.166 46,347
9Ralf SchumacherTrilux AMG Mercedes391:06:31.518 55,699
10Mathias Laudastern AMG Mercedes391:06:36.797 1:00,978
11Tomas KostkaKOLLES Futurecom-BRT391:06:51.158 1:15,339
12Katherine LeggeAudi Sport Team Abt Lady Power391:06:56.701 1:20,882
13Johannes SeidlitzKOLLES Futurecom-TME391:06:59.593 1:23,774
14Christian BakkerudKOLLES Futurecom-TME391:07:11.740 1:35,921
-Martin TomczykAudi Sport Team Abt Sportsline2442:08.722 15 laps
-Bruno SpenglerMercedes-Benz Bank AMG2442:09.194 15 laps
-Susie StoddartTV-Spielfilm AMG Mercedes2443:02.050 15 laps
-Mike RockenfellerAudi Sport Team Rosberg12:11.662 38 laps
-Alexandre PrématAudi Sport Team Phoenix12:28.026 38 laps
-Gary PaffettSalzgitter AMG Mercedes000.000 39 laps

'Op 25 mei een wereldwijde gebeurtenis'

Op 25 mei aanstaande zal er een 'wereldwijde gebeurtenis' plaatsvinden die de mensheid en de aarde volledig zullen veranderen. Dit blijkt althans uit bizarre promotiefilmpjes van de tv-zender The History Channel (onderdeel van het Britse Sky News).

In de filmpjes worden belangrijke data aangehaald, zoals de moord op de Amerikaanse president John F. Kennedy, de aanslagen van 9/11 en de landing op de maan. Op 25 mei 2009 zal volgens History Channel (een onthulling?) de volgende grote gebeurtenis plaatsvinden.

Er zal dan een grote persconferentie plaatsvinden met een aantal wetenschappers, waarin History Channel zal vervolgen met een documentaire over het onderwerp. Of dit alles slechts een reclamestunt is zal dan moeten blijken.

Bekijk het filmpje op de site van History Channel, en onder dit nieuwsbericht een andere versie van YouTube.

 

Orale seks wordt makkelijker dankzij motortje

En dan nu even aandacht voor wellicht de slechtste uitvinding aller tijden. Hoewel, in de seksindustrie weet je het nooit; menig absurd speeltje is daar uitgegroeid tot een bestseller. Waar we het over hebben? Over de Blowguard. Een mechanisch hulpje voor tijdens de orale seks. Want tja, dat kan soms zo vermoeiend zijn voor je kaakspieren.

De Blowguard is een combinatie tussen een bitje en een minivibrator. Bitje indoen, vibrator aanzetten en...nou ja, en gaan. "Taking the job out of blowjobs", aldus de wervende reclameslogan.

Het seksspeeltje is ontworpen door een tandarts. Hij kwam op het idee toen een vrouwelijke cliënt van hem klaagde dat haar kunstgebit steeds verschoof tijdens de fellatio. Daarop ontwierp hij een kunststof omhulseltje dat in de praktijk zó stimulerend werkte, dat het de tandarts op het idee van de Blowguard bracht.

Allemaal leuk en aardig, maar het ziet er natuurlijk wel belachelijk uit.


Orale seks wordt makkelijker dankzij motortje  (foto: DAG)

[WTCC] Engstler knalt op Safety Car

Franz Engstler is tijdens de tweede race van de WTCC in Pau op de safety car geknald. Deze was naar buiten gestuurd omdat er brokstukken op de baan lagen van eerdere crashes.

De safety car werd de baan opgestuurd, maar kwam in een blinde bocht het circuit op. De bestuurder dook meteen naar het midden van de baan terwijl Franz Engstler voorbij kwam. Engstler kon de auto niet meer ontwijken en raakte de safety car vol in de zijkant. Hierop werd de race stil gelegd en hij kan elke moment opnieuw gestart worden.

Tom Coronel had geluk bij de situatie. Hij was vanwege een technisch probleem niet gestart in de tweede race. Door de herstart had het team echter genoeg tijd om de auto startklaar te maken en zal hij waarschijnlijk wel mee kunnen doen wanneer de race weer van start gaat.

[MotoGP] Dubbelslag voor Lorenzo

Jorge Lorenzo heeft bij de Grote Prijs van Frankrijk op het circuit van Le Mans de wedstrijd in de MotoGP op zijn naam geschreven.

De Spanjaard had bij de meet een voorsprong van ruim zeventien seconden op de nummer twee, Marco Melandri. Dani Pedrosa eindigde als derde. De leider in de stand om het WK, Valentino Rossi, kwam ten val en eindigde uiteindelijk als zestiende. Hierdoor verloor hij de koppositie in de stand aan Lorenzo.

Jasper Iwema pakte zijn eerste punten van dit seizoen in de 125cc. De Nederlandse motorcoureur van Racing Team Germany kwam op zijn Honda als dertiende over de meet. Die prestatie was goed voor drie punten. Julian Simon (Aprilia) won in Le Mans.

[IFM] Retera pakt tweede plaats in Pau

Dennis Retera heeft een uitstekend weekend in de Internationale Formula Masters. In de eerste race werd hij nog achtste, maar de tweede race startte hij op pole-position en eindigde hij de race als tweede achter de Rus Alessandro Kouzkin.

Het kostte Retera veel moeite om zijn eerste startplaats te beschermen tijdens de race. Helaas lukte het Kouzkin toch om hem te passeren en zo zijn eerste overwinning te pakken. Retera bracht vervolgens de tweede plaats veilig thuis.

Uitslag Race 1:

Pos.CoureurTeamTijdRondesVerschil
1Fabio LEIMERJenzer Motorsport45:41.89837
2Vladimir ARABADZHIEVJD Motorsport45:57.7893715,891
3Pal VARHAUGJenzer Motorsport46:02.7783720,880
4Alessandro KOUZKINCram Competition46:18.7103736,812
5Jonathan KENNARDJonathan Kennard46:19.8863737,988
6Harald SCHLEGELMILCHCram Competition46:26.7433744,845
7Frankie PROVENZANOTrident Racing46:32.9943751,096
8Dennis RETERAAR Motorsport46:43.106371:01,208
9Duncan TAPPYDuncan Tappy46:54.136371:12,238
10Alexander ROSSIHitech Junior45:58.045361 LAP
11Earl BAMBERADM Motorsport46:09.285361 LAP
-Marcello PUGLISIADM Motorsport31:30.65425D.N.F.
-Kasper ANDERSENHitech Junior26:28.99221D.N.F.
-Simon TRUMMERIris Project26:36.22221D.N.F.
-Sergey AFANASIEVJD Motorsport21:31.22317D.N.F.
-Kelvin SNOEKSAR Motorsport10:14.9328D.N.F.
-Josef KRALJD Motorsport0D.N.F.


Uitslag Race 2:

Pos.CoureurTeamTijdRondesVerschil
1Alessandro KOUZKINCram Competition29:35.78924
2Dennis RETERAAR Motorsport29:40.093244,304
3Pal VARHAUGJenzer Motorsport29:42.199246,410
4Alexander ROSSIHitech Junior29:43.831248,042
5Earl BAMBERADM Motorsport29:44.423248,634
6Marcello PUGLISIADM Motorsport29:47.7822411,993
7Fabio LEIMERJenzer Motorsport29:49.2012413,412
8Simon TRUMMERIris Project29:55.3212419,532
9Sergey AFANASIEVJD Motorsport29:55.7382419,949
10Duncan TAPPYDuncan Tappy29:58.5192422,730
11Kasper ANDERSENHitech Junior29:59.4922423,703
12Kelvin SNOEKSAR Motorsport30:00.4262424,637
13Josef KRALJD Motorsport30:14.7202438,931
-Vladimir ARABADZHIEVJD Motorsport24:55.85120D.N.F.
-Harald SCHLEGELMILCHCram Competition23:51.23619D.N.F.
-Frankie PROVENZANOTrident Racing3:55.1403D.N.F.
-Patrick REITERERIris Project1:36.1511D.N.F.
-Jonathan KENNARDJonathan Kennard2:10.5471D.N.F.

GL: verbied ontslaan homodocenten

GroenLinks wil dat het wettelijk wordt vastgelegd dat een docent niet ontslagen mag worden vanwege zijn of haar geaardheid. Onlangs werd een leraar door de School met de Bijbel in Emst op non-actief gezet omdat hij er openlijk voor uitkomt homoseksueel te zijn. Het dienstverband met de man zal worden beëindigd.

De lokale afdeling van GroenLinks in Epe wil dat het gemeentebestuur ingrijpt. De school heeft naar aanleiding van het incident al een brief van minister Plasterk van Onderwijs gekregen, die daarin aangeeft dat de geaardheid nooit de reden van een ontslag mag zijn.

GroenLinks wil dat Plasterk overmorgen, als hij tekst en uitleg over de kwestie geeft in de Tweede Kamer, zich uitspreekt voor een verbod op ontslag vanwege seksuele voorkeur. Vrijheid van onderwijs betekent volgens Kamerlid Dibi niet dat er gediscrimineerd mag worden.

700ste duel voor Raúl bij Real

Zaterdagavond heeft aanvaller Raúl zijn 700ste duel in het shirt van Real Madrid gespeeld. Het icoon van de Madrilenen kwam tot deze mijlpaal in de wedstrijd tegen Villarreal.

Raúl viert eind juni zijn 32e verjaardag. De routinier verdedigt al sinds 1994 de kleuren van Real Madrid en was gedurende zijn loopbaan bijzonder productief. In totaal speelde Raúl 518 duels in La Liga, 125 wedstrijden in Europa, 35 in de Spaanse beker en 22 duels in andere officiële eindtoernooien. De enige oud-speler van De Koninklijke die meer wedstrijd speelde was Manolo Sanchís. De verdediger kwam tot 712 duel.

Ook in het huidige seizoen heeft Raúl bewezen het scoren nog altijd niet verleerd te zijn. De aanvaller scoorde dit seizoen tot nu toe 24 keer, waarvan achttien in de competitie. Hierdoor heeft hij reeds de status van meest scorende speler van Real Madrid aller tijden bereikt. Hij scoorde vooralsnog 316 treffers, negen meer dan clublegende Alfredo di Stéfano.

Ancelotti nog altijd onzeker over toekomst

AC Milan-trainer Carlo Ancelotti heeft nog geen idee waar hij volgend seizoen werkzaam is. Deze jaargang werd opnieuw de Italiaanse titel misgelopen en Ancelotti moet serieus gaan nadenken over zijn toekomst in Milan.

Ancelotti kreeg in de zomer van 2008 alle ruimte om aankopen te doen. Dit leidde echter niet tot betere resultaten. Chelsea zou al in de rij staan om de Italiaanse oefenmeester aan te trekken. Ancelotti weet nog niet hoe hij met de nieuwe tegenslagen om moet gaan.

"Ik kan niets zinnigs zeggen over mijn toekomst. Er zal in ieder geval niets veranderen aan mijn situatie bij Milan door de nederlaag tegen Udinese. Volgend weekend zal ik mijn beslissing bekend maken", aldus Ancelotti tegen BBC Sports.

Als het aan Milan-preses Silvio Berlusconi ligt mag Ancelotti direct zijn biezen pakken. "Als we dit jaar geen kampioen worden, is dat alleen maar de schuld van Ancelotti", citeerde La Republica Berlusconi. Nu Milan geen kampioen is geworden lijkt een ontslag dichtbij.

Frank Rijkaard zou de plaats van Ancelotti over moeten gaan nemen. Milan ondervindt wel concurrentie van Chelsea, die de Nederlandse trainer ook in willen lijven.

900ste duel voor Maldini bij Milan

Gisteravond heeft verdediger Paolo Maldini zijn 900ste duel in het shirt van AC Milan gespeeld. Het icoon van Milan kwam tot deze mijlpaal in de wedstrijd tegen Udinese.

Maldini viert eind juni zijn 41e verjaardag. De routinier verdedigt al sinds 1985 de kleuren van AC Milan en was gedurende zijn loopbaan zelden geblesseerd. In totaal speelde Maldini 646 duels in de Serie A, 168 wedstrijden in Europa, 72 voor de Italiaanse beker en veertien duels in andere officiële eindtoernooien.

Aan het einde van het lopende seizoen zal Maldini een punt achter zijn imposante carrière zetten. Dit seizoen kwam de ervaren rot nog tot het respectabele aantal van 28 wedstrijden.

900ste duel voor Maldini bij Milan

Zaterdagavond heeft verdediger Paolo Maldini zijn 900ste duel in het shirt van AC Milan gespeeld. Het icoon van Milan kwam tot deze mijlpaal in de wedstrijd tegen Udinese.

Maldini viert eind juni zijn 41e verjaardag. De routinier verdedigt al sinds 1985 de kleuren van AC Milan en was gedurende zijn loopbaan zelden geblesseerd. In totaal speelde Maldini 646 duels in de Serie A, 168 wedstrijden in Europa, 72 in de Italiaanse beker en veertien duels in andere officiële eindtoernooien.

Aan het einde van het lopende seizoen zal Maldini een punt achter zijn imposante carrière zetten. Dit seizoen kwam de ervaren rot nog tot het respectabele aantal van 28 wedstrijden.

Robben: "We hebben het goed gedaan"

Real Madrid verloor gisteren op bezoek bij Villarreal met 3-2. Een fikse tegenvaller voor Real, omdat door het verlies de titel naar Barcelona gaat. Volgens Real-aanvaller Arjen Robben hadden de Madrilenen vooral pech.

"Villarreal-uit is altijd lastig", aldus Robben op de officiële website van Real Madrid. "Maar we hebben het toch goed gedaan. We hebben als een echt team gespeeld, maar hadden op de beslissende momenten pech."

Robben was ondanks het definitief mislopen van de titel niet ontevreden. "We wilden het spel van de afgelopen weken verbeteren. Ik denk dat we grotendeels in die missie geslaagd zijn."

Robben was de enige Nederlander in dienst van De Koninklijke die de gehele wedstrijd speelde. "Ik ben blij dat ik dit shirt draag en dat willen we laten zien door de twee resterende duels te winnen."

Hockeyvrouwen Amsterdam verslaan Den Bosch

De hockeyvrouwen van Amsterdam hebben het eerste duel in de finale van de play-offs gewonnen. Den Bosch werd vanmiddag met 2-1 verslagen.

Den Bosch, dat de afgelopen elf jaar de landstitel pakte, kwam voor rust nog wel op voorsprong nadat Maartje Paumen een strafcorner wist te benutten.

Amsterdam sloeg in de tweede helft echter toe. Kelly Jonker tikte de 1-1 bonnen en vervolgens scoorde Marieke Matheussens via een verdedigster de 2-1. Amsterdam hield in het vervolg van de wedstrijd de defensie gesloten. Paumen kreeg nog wel een grote kans, maar keepster Engels wist te redden.

Volgende week zaterdag wordt de tweede wedstrijd gespeeld.

Hiddink: "Chelsea moet haar selectie verjongen"

Guus Hiddink heeft bij Chelsea erop aangedrongen de selectie drastisch te gaan verjongen. Hiddink is van mening dat het team niet breed genoeg is om langdurige blessures op te vangen.

Ondanks dat Hiddink na dit seizoen vertrekt bij Chelsea en terugkeert naar Rusland, is hij niet te beroerd om The Blues nog van wat advies te voorzien. "Er zijn drie groepen bij Chelsea. De groep van 18-23, 23-27 en 28-32", aldus Hiddink tegenover de Sunday Mirror. "Ik denk dat de groep van 28 tot en met 32 te groot is. Er is een te grote kans dat zij geblesseerd raken."

"Het is lastiger voor een 32-jarige dan voor een 24-jarige voetballer om van een blessure te herstellen." Ook is Hiddink van mening dat jonge voetballers meer concurrentie brengen, wat het algehele niveau omhoog brengt. "Het is goed voor de jongens, omdat er dan vers bloed het team binnenstroomt", legde de oefenmeester uit.

"Voetballers spelen tegenwoordig zeer veel officiële duels. Op een gegeven moment wordt dat teveel. Als je spelers achter de hand hebt, is dat alleen maar goed", besloot Hiddink.

[GT] Uitslag Adria

De tweede ronde van het FIA GT kampioenschap is gewonnen door regerend kampioenen Michael Bartels en Andrea Bertolini in hun Maserati MC12. Ze kwamen in de eerste nachtrace meer dan tien seconden eerder over de streep dan Mike Hezemans en Anthony Kumpen met de Chevrolet Corvette Z06.

De tweede Maserati MC12 van het Vitaphone-team, bestuurd door Alex Müller en Miguel Ramos, kwam als derde over de streep. Het team leidde de GT1 klasse al vanaf de start en kon zonder noemenswaardige problemen de eerste plek opeisen. De winnaars van de eerste ronde, op het circuit van Silverstone, Karl Wendlinger & Ryan Sharp kenden een slecht weekend. Na de kwalifcatie werden ze al teruggezet op de grid vanwege het overtreden van de reglementen en tijdens de race was het in de eerste ronde al voorbij door een technisch probleem.

Richard Westbrook en Emanuel Collard wonnen met hun Prospeed Porsche 911 GT3 de GT2 klasse. Ook zij reden zonder al te veel problemen naar de zege toe. De tweede en derde plek gingen naar de AF Corse Ferrari’s F430.

Uitslag:


Pos.KlasseCoureursAutoTijd
1GT1Bertolini/BartelsMaserati MC 122:00:22.680
2GT1Kumpen/HezemansCorvette Z06+ 10.168
3GT1Muller/RamosMaserati MC 12+ 20.465
4GT1Maassen/MoreauCorvette Z06+ 1 ronde
5GT1Ruffier/LonginCorvette Z06+ 1 ronde
6GT1Lemeret/HinesSaleen S7 Twin Turbo+ 2 ronden
7GT2Westbrook/CollardPorsche 911 GT3 RS (997)+ 4 ronden
8GT2Bruni/VilanderFerrari F430+ 4 ronden
9GT2Cadei/BarbaFerrari F430+ 4 ronden
10GT2Holzer/O'YoungPorsche 911 GT3 RS (997)+ 4 ronden
11GT2Ragginger/LucchiniPorsche 911 GT3 RS (997)+ 4 ronden
12GT1Leinders/KuppensFord GT (001 PT GT1)+ 4 ronden
13GT2Mullen/NiarchosFerrari F430+ 5 ronden
14GT2Kirkaldy/BellFerrari F430+ 5 ronden
15GT2Sugden/AshburnPorsche 911 GT3 RS (997)+ 6 ronden
16GT2Romanini/HeyerFerrari F430+ 6 ronden
17GT1Dominguez/LackoSaleen S7+ 11 ronden
18GT2Malucelli/RubertiFerrari F430+ 13 ronden
19GT1Biagi/MutschFord GT (001 PT GT1)+ 25 ronden
20GT1Monfardini/OrtsSaleen S7+ 76 ronden
21GT2La Mazza/SbirrazuoliFerrari F430+ 90 ronden
22GT1Sharp/WendlingerSaleen S7+ 96 ronden

Engelse clubs op de tribune voor Twente-duo

Scouts van Manchester United, Arsenal, Tottenham Hotspur en Fulham zitten vanavond tijdens de bekerfinale op de tribune van de Kuip om twee spelers van FC Twente te beoordelen. Het gaat om Marko Arnautovic en Eljero Elia.

Wat betreft Elia is de interesse niet nieuw. Eerder toonden Ajax en HSV al belangstelling voor de rappe vleugelspeler. Elia won onlangs de Bronzen Schoen en de Johan Cruijff-prijs voor het grootste talent van Nederland. In de winter tekende Elia een nieuw contract bij de Enschedeërs, maar kreeg daarbij de toezegging dat hij na het lopende seizoen mag vertrekken bij Twente.

Ook Arnautovic maakt een uitstekend seizoen door in Enschede. De Oostenrijker wordt in de gaten gehouden door verschillende clubs, maar lijkt nog een jaar te moeten wachten op een transfer.

Trainer Steve McClaren lijkt intussen al rekening te houden met het op handen zijnde vertrek van één van zijn pupillen. Roda JC-aanvaller Sekou Cissé lijkt zeer binnenkort de overstap te gaan maken richting de nummer twee van de Eredivisie.

Van Gaal lijkt woorden terug te nemen

Louis van Gaal verklaarde afgelopen week dat hij geen spelers van AZ in zijn kielzog mee zou nemen. De nieuwbakken trainer van Bayern München lijkt hier echter toch wat nuance in te willen aanbrengen.

"In principe doe ik het niet", krabbelde Van Gaal al wat terug. "Als er geboden wordt op spelers van AZ, dan zou ik me daarin kunnen mengen. Alleen zal het niet zo zijn dat ik de eerste ben die op spelers biedt. Dat vind ik niet op zijn plaats", luidde de verklaring van Van Gaal tegenover RTV-NH.

Stijn Schaars en Sergio Romero werden al volop genoemd als aankopen van Van Gaal. "Nee, dat gebeurt op dit moment zeker niet", is Van Gaal duidelijk. "Ik wacht rustig af en ik zie wel wat er op me afkomt."

Ook AZ-preses Dirk Scheringa liet weten dat Bayern geen spelers van AZ over zal nemen. "Karl-Heinz Rummenigge heeft dat toegezegd." Rummenigge zou op de officiële website van de club uit Beieren het bericht zetten dat er geen spelers van AZ naar München gaan. Dit is echter nog steeds niet gebeurd.

Topman Britse Lloyds bank stapt op

De topman van de Britse bank Lloyds legt binnenkort zijn functie neer. Hij maakt dat later op zondag bekend na een spoedbijeenkomst van het bestuur van de bank. Dat meldde zondag de BBC. Sir Victor Blank stapt op na stevige kritiek op zijn optreden rond de overname van branchegenoot HBOS, dat in financieel zwaar weer zit.

Lloyds nam HBOS eind vorig jaar over. Daarmee werd een faillissement van hypotheekverstrekker HBOS voorkomen. Lloyds maakte vorig jaar nog 807 miljoen pond winst. HBOS boekte een verlies van 11 miljard pond. De twee banken samen zullen dit jaar waarschijnlijk op een fors verlies uitkomen. Het tijdstip van Blanks vertrek is niet bekend. Hij draagt zijn taken in ieder geval voor de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering in 2010 over aan een opvolger.

Lloyds is voor 43 procent eigendom van de Britse staat. Het overheidsbelang zal mogelijk dit jaar nog worden uitgebreid. Lloyds en HBOS hebben samen bijna 30 procent van de Britse hypotheekmarkt in handen. Een kwart van alle Britse rekeninghouders heeft een rekening bij de bankencombinatie.


Topman Britse Lloyds bank stapt op  (foto: DAG)

Nederlaag betekent ontslag voor Arminia-trainer

Michael Frontzeck is ontslagen als trainer van Arminia Bielefeld, zo valt te lezen op de website van de club uit Oost-Westfalen. De 6-0 nederlaag tegen Borussia Dortmund betekende voor Frontzeck het einde van zijn ambtstermijn in Bielefeld.

De raad van commissarissen besloot Frontzeck na de oorwassing in Dortmund op straat te zetten. De 45-jarige trainer had nog een contract tot medio 2010. Frontzeck is sinds begin 2008 in dienst van Arminia Bielefeld. Vorig seizoen behoedde de Duitse trainer Arminia wel voor degradatie.

Wie de opvolger van Frontzeck zal worden, is nog niet bekend. Bielefeld staat op een redelijk uitzichtloze zestiende plaats in Duitsland en direct lijfsbehoud lijkt zeer lastig te gaan worden. Nummer vijftien Borussia Mönchengladbach heeft drie punten meer en een beter doelsaldo met nog één wedstrijd te gaan.

De nummer zestien van de Bundesliga speelt een play-off wedstrijd met de nummer drie club uit de 2. Bundesliga. Momenteel is dat 1.FC Nürnberg.

[K1] Badr Hari vernedert Schilt

Gisteravond stond in de Amsterdam Arena het gevecht tussen drievoudig K-1-wereldkampioen Sem Schilt en Badr Hari op het programma. De partij was echter al na een minuut beslist.

Na vijftig seconden deelde Badr Hari de genadestoot uit aan Schilt, die daarop knock-out ging. Al eerder zorgde Badr Hari voor een verrassing door op de K1 in Tokio opvallend sterk te vechten. In de finale verloor hij toen, na diskwalificatie, van Remy Bonjasky.

[NHL] Voorbeschouwing Conference Finals

Zondag gaan de Conference Finals van de NHL van start. In het westen ontmoeten twee Original Six teams elkaar: de Detroit Red Wings nemen het op tegen de Chicago Blackhawks. In het oosten staan de Pittsburgh Penguins tegenover de Carolina Hurricanes.

Pittsburgh Penguins (5) - Carolina Hurricanes (6)

De Pittsburgh Penguins schakelden in de vorige serie de Washington Capitals met sterspeler Alexander Ovechkin in de gelederen uit. De serie bleek de start van een rivaliteit tussen Ovechkin en Sidney Crosby, die samen met Evgeni Malkin de sterspeler van de Penguins is. De Penguins trokken uiteindelijk in de beslissende zevende wedstrijd aan het langste eind door de Capitals helemaal weg te spelen en met 6-2 te winnen.

De sterspelers van de Penguins zijn al genoemd: Crosby en Malkin. Crosby maakte al twaalf goals deze play-offs en heeft 21 punten. Malkin staat inmiddels op 19 punten. Verder is verdediger Sergei Gonchar belangrijk voor de productie van de Penguins. Hij gaf acht assists en scoorde tweemaal. Met name in de powerplay is Gonchar een speler om in de gaten te houden. De Penguins zullen het vooral van hun aanval moeten hebben, want de verdediging is een stuk minder. Bovendien heeft Marc-Andre Fleury, de goalie, de vorm nog niet bepaald te pakken gezien zijn reddingspercentage van slechts 90,1% en gemiddeld aantal tegengoals van 2,72.

De Hurricanes schakelden in de vorige ronde de Boston Bruins uit, die in het reguliere seizoen het beste team uit het oosten waren. De Hurricanes kwamen in de serie met 3-1 voor, lieten de Bruins tot 3-3 terugkomen, maar waren in de beslissende zevende wedstrijd toch te sterk voor het team uit Boston.

De belangrijkste spelers van de Hurricanes zijn center Eric Staal en goalie Cam Ward. Staal maakte al negen goals in de play-offs en is fysiek ook erg aanwezig. Cam Ward keept erg goed en heeft de Hurricanes op enkele beslissende momenten naar de overwinning gesleept. Verder speelt Jussi Jokinen een belangrijke rol in het team. De aanwinst die pas vlak voor de trade deadline bij het team kwam nadat zijn eigen team Tampa Bay Lightning hem had laten gaan maakte ook in de serie tegen de Bruins weer een aantal belangrijke treffers.

De verwachting is dat dit een erg open serie gaat worden met twee aanvallende en aggressief spelende teams. Ook wordt erg uitgekeken naar een confrontatie tussen twee Staal-broers. Bij de Penguins speelt namelijk Jordan Staal, het jongere broertje van Eric Staal. Overigens spelen ook Jared Staal (Phoenix Coyotes) en Marc Staal (New York Rangers) in de NHL, dus in de toekomst zijn er nog wel meer familieclashes te verwachten. FOK!sport verwacht dat in deze serie het team van Jordan aan het langste eind gaat trekken, aangezien de Penguins normaal gesproken een betere voorhoede hebben.

FOK!sport voorspelling: 4-2 in het voordeel van de Pittsburgh Penguins

Detroit Red Wings (2) - Chicago Blackhawks (5)

De Detroit Red Wings hadden zeven wedstrijden nodig om zich te ontdoen van de verrassend sterke Anaheim Ducks, die zich als achtste voor de play-offs plaatsten en ook al de San Jose Sharks uitschakelden. Vooral goalie Jonas Hiller bleek een grote sta-in-de-weg voor de Red Wings die uiteindelijk dankzij de breedte van hun selectie en hun kwaliteit om de tegenstander continue onder druk te kunnen zetten toch aan het langste eind trokken.

Bij de Red Wings zullen de ogen vooral gericht zijn op Johan Franzen, Henrik Zetterberg, Pavel Datsyuk en Marian Hossa. Franzen is de topscorer van de Red Wings in de play-offs met acht goals en vijftien punten. Zetterberg volgt met veertien punten. Hossa heeft er slechts zeven, maar was in het reguliere seizoen topscorer met veertig goals. Datsyuk heeft slechts vijf punten, maar laat ondanks zijn lage productie goed spel zien. Verder is captain Niklas Lidstrom erg belangrijk voor de Red Wings. Hij scoorde drie goals en had acht assists, maar is ook nog eens de sterkste verdediger van de ploeg uit Detroit.

De Chicago Blackhawks hadden een wedstrijd minder nodig om hun tegenstander uit te schakelen. De Vancouver Canucks werden met 4-2 naar huis gestuurd. In de laatste twee wedstrijden wisten de Blackhawks eindelijk de sterke verdediging van de Canucks en goalie Roberto Luongo wat vaker te passeren, wat resulteerde in grote uitslagen.

De Blackhawks zijn een erg jong team. Patrick Kane en Jonathan Toews zijn twee van de belangrijkste spelers van de Blackhawks en zijn slechts jonge twintigers. De topscorer, de blessuregevoelige Martin Havlat, is 28 jaar oud, wat in het ijshockey betekent dat hij nog makkelijk tien jaar meekan. Havlat maakte dertien punten voor de Blackhawks, Kane volgt met twaalf. Kris Versteeg en Jonathan Toews maakten beide tien punten. Goalie Nikolai Khabibulin lijkt een zwakke plek gezien zijn reddingspercentage dat onder de negentig procent ligt.

De verwachting is dat de ervaren rotten van de Red Wings het nog relatief groene Chicago uit zullen schakelen. De Red Wings hebben vrijwel altijd erg veel schoten op doel, en dat houdt in dat de Blackhawks met de matig keepende Khabibulin onherroepelijk in de problemen gaan komen. Bovendien hebben de Red Wings een bredere selectie dan de Blackhawks. De sterke powerplay van de Blackhawks zal niet voldoende zijn om hieraan tegengewicht te bieden. Er wordt verder een zeer fysieke serie verwacht: beide teams komen uit de Original Six, de teams die het langst in de NHL zitten, en hebben dus een aardige rivaliteit opgebouwd. Bovendien spelen de Blackhawks in de play-offs verrassend fysiek, aangezien ze in het reguliere team 27ste van de 30 stonden in aantal bodychecks.

FOK!sport voorspelling: 4-2 in het voordeel van de Red Wings.

Spaanse landstitel voor Barcelona

Zonder dat het zelf hoefde te spelen heeft FC Barcelona gisteravond de Spaanse landstitel gepakt. De enig overgebleven concurrent, Real Madrid, ging onderuit bij Villarreal (3-2).

Voor Barcelona begon het seizoen erg slecht. Zo werd er verloren bij promovendus Numancia en verspeelde het vervolgens punten tegen Racing. De Catalanen herpakten zich echter, en zetten een indrukwekkende serie winstpartijen neer. Hierdoor werd de koppositie overgenomen en nooit meer teruggegeven. Vooral het spel waarmee Barcelona de punten binnenhaalde ontving veel lof. Omdat Real Madrid na het aanstellen van Juande Ramos eveneens een goede reeks neerzette, duurde het nog lang voordat de titel een feit was.

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1FC Barcelona*35275386103-31
2Real Madrid CF*3625387881-47
3Sevilla FC36197106451-39
4Valencia CF35178105965-50
5Villarreal CF36161195955-51
6Club Atlético de Madrid35177115872-56

* = Champions League groepsfase 2009-10

Het is voor Barcelona de negentiende Liga-titel. Afgelopen woensdag veroverde Barça ook al de Spaanse beker, terwijl op 27 mei de Champions League nog in prijzenkast bijgezet mag worden, mits er gewonnen wordt van Manchester United. In het seizoen 2005/2006 wonnen de Catalanen voor het laatst drie prijzen in een seizoen. Dat waren toen de landstitel, de Champions League en de Spaanse Supercup.

Vanavond treedt het team van debuterend hoofdtrainer Pep Guardiola aan op en tegen Mallorca.

'Kapitalisme kan falen als communisme'

Een houdbaar economisch herstel kan alleen ingezet worden als het financiële systeem volledig schoongemaakt wordt van verliezen. Als dat niet gebeurt kan het kapitalistisch systeem net zoals het communisme ten onder gaan. Hiervoor waarschuwt Marc Faber, Zwitsers economisch historicus en investeerder, in een interview met financieel zender CNBC.

Volgens Faber zullen de centrale banken op topsnelheid geld blijven drukken. Op de lange termijn leidt dit echter tot een val van de koopkracht en levenstandaard, vooral in ontwikkelde landen. Een herstel naar de economisch goede jaren 2006 en 2007 zal volgens Faber nog minstens 10 jaar duren.

De huidige rally in aandelenmarkten wereldwijd is vooral te danken aan het feit dat centrale banken de geldpers op volle toeren hebben aanstaan, en niet omdat economisch herstel in zicht is. De ingrepen van de Amerikaanse centrale bank de Fed creëert een enorme volatiliteit op de financiële markten, aldus Faber.

De Zwitser is er zeker van dat de VS uiteindelijk failliet zal gaan: "Niet morgen, maar het zal wel gebeuren". Volgens hem zijn Amerikaanse staatsobligaties aan een langdurig neergaande markt begonnen.

Tamil Tijgers erkennen nederlaag

De Tamil Tijgers hebben hun verzet tegen het offensief van het Sri Lankaanse leger opgegeven en hebben besloten "hun wapens te laten zwijgen". Dat staat in een verklaring die de website Tamilnet, die met de rebellenbeweging sympathiseert, vandaag heeft verspreid.

"Dit gevecht heeft zijn bittere einde bereikt", staat in de verklaring van een van de leiders van de Tamil Tijgers, Selvarasa Pathmanathan.

Tamil Tijgers erkennen nederlaag  (foto: ANP)

Nu kun je altijd poolen

EA Mobile brengt het laatste halfjaar ongeveer elke maand een spel uit voor de IPhone/IPod touch. Deze maand zit daar onder andere Anytime Pool bij, waarvan je de screenshots hieronder kunt bekijken. Het spel stelt je in staat om in je eentje of met een groep vrienden pool te spelen. EA Mobile geeft aan dat dit het meest realistische pool-spel voor een handheld is.

Daarnaast kondigde EA Mobile deze week ook aan dat Tiger Woods PGA TOUR en Need for Speed Undercover, beiden games die speciaal geproduceerd zijn voor de mogelijkheden van de IPhone/IPod touch, vanaf nu beschikbaar zijn in de Apple Store.




Horrillo uit coma ontwaakt

Pedro Horrillo is weer uit zijn coma ontwaakt. Gisteren werd de renner van Rabobank na zijn zware val in de achtste etappe in de Giro, kunstmatig in coma gebracht. Dit werd gedaan omdat de opgelopen klaplongen zijn ademhaling bemoeilijkten.

De Spanjaard kan zijn benen en armen bewegen en is enigszins aanspreekbaar. De 34-jarige Horrillo sloeg gisteren over de kop en vloog over de vangrail heen een ravijn in. Hij brak daarbij een bovenbeen, een knieschijf, twee wervels in de rug en liep verscheidene ribbreuken op.

Van inflatie, deflatie naar reflatie

Na het recente doemscenario van deflatie (dalende prijzen) komt nu reflatie (opnieuw stijgende prijzen) om de hoek kijken. Zowel in de VS als in Europa bleek uit vrijdag gepubliceerde cijfers dat de prijzen in april zijn gestegen. De vrees is nu dat de ingrepen waarmee centrale banken deflatie hebben voorkomen, zullen leiden tot scherpe inflatie.

"Men heeft het nu over reflatie. Een grote angst voor de toekomst is een explosie van inflatie", zei handelaar Rob Koenders van Harmony Vermogensbeheer. Nog geen jaar geleden waarschuwde Jean-Claude Trichet, de voorzitter van de Europese Centrale Bank (ECB), voor een periode van hoge inflatieniveaus. Toen stond de olieprijs nog op bijna 150 dollar.

Na het grootschalig uitbreken van de financiële crisis deden velen vergelijkingen met de Grote Depressie, waarin deflatie de overhand kreeg. Hiervan is sprake als prijsdalingen de economie voor langere tijd in de houdgreep nemen.

Centrale banken als de ECB en de Amerikaanse Fed reageerde agressief met enorme renteverlagingen en de Fed schuwde zelfs niet het opkopen van Amerikaanse staatsobligaties. Centrale banken wereldwijd zetten de geldpers als het ware aan.

"De inflatieverwachtingen lijken stabiel te blijven. Dit zou verdere afnames moeten beperken", constateerde Fed-president Ben Bernanke eerder deze maand. Het gevaar van deflatie lijkt hiermee verdwenen.

Echter bestaat er nu opnieuw zorg om inflatie. De angst bestaat dat centrale banken te laat en te langzaam het overtollige geld uit het systeem zullen halen met scherpe prijsstijgingen als gevolg.

Volgens econoom Erik Bartelsman van de Vrije Universiteit Amsterdam is het waar dat de geldhoeveelheid bepalend is voor de prijsstijgingen. Hij denkt echter dat het gevaar nu wordt overdreven. "Mensen die kijken naar hoeveelheid liquiditeit die in de markt gepompt is, zijn geneigd te zeggen: Dit gaat leiden tot inflatie. Maar de liquiditeiten vallen vanzelf terug. Deflatie is een naar probleem. De centrale bank kan inflatie makkelijker bestrijden."

Voorspellers van de huidige crisis, zoals Peter Schiff en Marc Faber waarschuwen echter al langere tijd voor hyperinflatie, met name in de VS. Schiff: "Ik denk dat binnen Obama's eerste termijn er prijscontrole komt op bijvoorbeeld voedsel en benzine. Amerikanen zullen in de rij moeten gaan staan voor brood en een pak melk."

Peter Schiff over Amerikaanse schulden

Noorwegen extatisch na zege songfestival

Noorwegen jubelt om de zege bij het Eurovisiesongfestival. "Dit is een grote overwinning voor Noorwegen. Het is fantastisch wat hij (Alexander Rybak) heeft gedaan", zei premier Jens Stoltenberg op de televisie.

De 23-jarige, in Wit-Rusland geboren Rybak won met het lied Fairytale met overmacht de 54e editie van de liedjeswedstrijd, die dit keer in Moskou werd gehouden. Het is de derde overwinning van het Scandinavische land. Eerder wonnen de Noren in 1985 (Bobbysocks met La det swinge) en in 1995 (Secret Garden met Nocturne).

Tientallen fans gingen in het centrum van Oslo de straat op om Rybaks overwinning te vieren. Anderen uitten hun vreugde op websites. "Het is fantastisch dat jij won van al die halfnaakte "mannen" die van het zweet dropen", schrijft de 42-jarige Hege.

Rybak wordt zondagavond om 23.00 uur in Oslo terugverwacht. De Noren vieren die zondag toevallig de Dag van de Grondwet, een belangrijke nationale feestdag. 


Noorwegen extatisch na zege songfestival  (foto: DAG)

Rabo: huizenprijzen 5 procent omlaag

De Rabobank verwacht dat de Nederlandse huizenprijzen dit jaar met 5 procent gaan dalen en in 2010 met 1 procent. Rabobank stelt dat in de laatste tien jaar niet zo weinig woningen zijn verkocht in één kwartaal. Vooral duurdere huizen zijn moeilijk verkoopbaar. Ook neemt het aanbod van koopwoningen gestaag toe en is de tijd dat huizen in de verkoop staan steeds langer.

De bank is positief over de presentatie van een groen crisispakket door de overheid, als reactie op de dalende nieuwbouwproductie. Dit pakket stimuleert de bouwsector en de energiebesparing van woningen.

[F3] Uitslag race 2 Hockenheim

De tweede race van dit weekend in de F3-Euroseries, op het circuit van Hockenheim, is vanmorgen gewonnen door de Fransman Jean-Karl Vernay.

Vernay pakte bij de start van de race de leiding en stond deze niet meer af. De Nederlander Henki Waldschmidt zag een erg sterke race beloond worden met een keurige negende positie, Carlo van Dam viel uit.

Atte Mustonen had zijn team Motopark Acadamy gisteren een achtste plaats, en dus pole-position voor de race van vandaag, bezorgd in het debuutweekend van het team. Hij wist deze echter niet om te zetten in een overwinning. Bij de start verloor de Fin twee plaatsen en eindigde uiteindelijk als zevende. Christian Vietoris startte als tweede en finishte ook op die positie, terwijl Jules Bianchi derde werd.



Uitslag Race 2
Pos.RijderTeamTijd
1J. VernaySignature-Plus41:01.954
2C. VietorisMücke Motorsport+ 1.289
3J. BianchiART Grand Prix+ 8.209
4M. MäkiSignature-Plus+ 8.698
5S. ColettiPrema Powerteam+ 9.721
6S. BirdMücke Motorsport+ 9.890
7A. MustonenMotopark Academy+ 11.180
8A. SimsMücke Motorsport+ 17.173
9H. WaldschmidtSG Formula+ 21.865
10R. MerhiManor Motorsport+ 29.018
11R. WickensKolles & Heinz Union+ 30.180
12M. ChinosiPrema Powerteam+ 40.395
13B. ShaabanPrema Powerteam+ 42.477
14P. EnriqueManor Motorsport+ 50.945
15K. MirochaHBR Motorsport+ 1 ronde(n)
16V. BottasART Grand Prix+ 1 ronde(n)
17T. GeronimiSignature-Plus+ 4 ronde(n)
18A. MarsoinSG Formula+ 8 ronde(n)
19B. HartleyCarlin Motorsport+ 8 ronde(n)
20E. GutierrezART Grand Prix+ 9 ronde(n)
21A. CaldarelliSG Formula+ 10 ronde(n)
22J. Cecotto Jr.HBR Motorsport+ 12 ronde(n)
23C. ZanellaMotopark Academy+ 12 ronde(n)
24A. TambayART Grand Prix+ 12 ronde(n)
25C. van DamKolles & Heinz Union+ 17 ronde(n)
26M. WittmanMücke Motorsport+ 24 ronde(n)
27C. RamosManor Motorsport+ 24 ronde(n)
28J. RosenzweigCarlin Motorsport+ 24 ronde(n)

Grote verkeerscontrole in Limburg

De politie heeft afgelopen nacht acht aanhoudingen verricht en 250 boetes uitgeschreven op de A73 bij Venray. Ter hoogte van tankstations De Romeinse Put en De Wuust werd tussen 21:30 en 05:00 uur een grote nachtcontrole gehouden. Alle verkeer in beide richtingen werd gecontroleerd op onder andere openstaande boetes en belastingen, gestolen voertuigen, gestolen goederen, alcohol en de aanwezigheid van drugs.

Een speurhond moest naar verdovende middelen zoeken. De politie werkte samen met de Marechaussee, de Belastingdienst, RDW, Veilig Verkeer Nederland en het Openbaar Ministerie. In totaal werden er 115 mensen ingezet bij de controle.

De belastingdienst legde op 22 voertuigen beslag. De hoogst openstaande belastingschuld betrof 70.000 euro.

[UPDATE] Blizzcon tickets in record tempo uitverkocht

Update

Deze nieuwsposter was natuurlijk vergeten te melden dat de volgende lading tickets vanaf 30 mei weer beschikbaar zijn. Excuses voor het ongemak.

Wil jij graag naar Blizzcon gaan? Dan ben je te laat! Hahahahaha, lekker voor je! Op 21 en 22 augustus vindt de jaarlijkse Blizzcon weer plaats, met elk jaar de leuke aankondigingen. Wat zal er dit jaar aangekondigd worden? We kunnen weer lekker gaan speculeren, een nieuwe WoW-uitbreiding, een nieuwe MMO? Wie weet.

Maar goed. De enige manier om nog tickets te krijgen is op eBay een ticket te kopen. Alleen kosten ze wel een tikje meer: momenteel gaan ze voor 500 dollar over de virtuele toonbank.

Gespierde mannen in ballenknijpers laten zich zien

We hebben veel vrouwelijk schoon op onze site staan. De nieuwsberichten met een naakte vrouw daarin worden het best bekeken, en elke 'cameltoe' wordt door iedere man met mond open bewonderd (nu niet alweer gaan kwijlen hè). Maar ja, we hebben ook vrouwelijke bezoekers. Mannen-expert SpankmasterC beveelt dan ook dit nieuwsbericht aan, vanwege het onderstaande filmpje.

De game Muscle March komt van Namco en is helaas alleen verkrijgbaar in Japan. Het is een WiiWare-game en kost maar liefst 800 Wii Points. Geweldig toch?

Earth No More op twee screenshots

Earth No More, een game die midden 2007 aangekondigd werd. In de game kruipen spelers in de huid van een jonge knaap die samen met vier anderen de wereld gaat redden. Overal zijn rode wortels en planten uit de grond geschoten en iedereen raakt in paniek.

De game werd ontwikkeld door Recoil Games en 3D Realms en moest dit jaar uit komen. Helaas bestaat 3D Realms niet meer. Gelukkig wordt het stokje overgenomen door door Radar Group, een nieuw bedrijf dat opgericht werd door Scott Miller van 3D Realms. Vandaag is er eindelijk weer wat leven in de brouwerij aan de hand van twee screenshots. Meer informatie over de game vind je hier.




Trulli bezoekt Abruzzo

Deze week was Jarno Trulli in de Abruzzo-regio. De Toyota-rijder bezocht de Italiaanse rampplek, die een maand geleden door een zware aardbeving getroffen werd.

Trulli komt zelf uit de regio en wil geld inzamelen voor zijn stichting 'Abruzzo nel Cuore', wat in het Nederlands 'Abruzzo in het hart' betekent.

In het plaatsje Onna sprak de F1-coureur met overlevenden. Door de aardbeving kwamen 39 van de 250 inwoners om. Trulli ging later naar L'Aquila. "Ik was geschokt om wat ik zeg. Zoveel gebouwen zijn verwoest en de effecten op de levens van de mensen zijn verschrikkelijk. Ik doe mijn best om te helpen waar ik kan en iedereen in de Formule 1 heeft me erg gesteund. Hopelijk kunnen we veel geld binnenhalen zodat Abruzzo gauw weer in een normale situatie terecht kan komen," aldus Trulli.

Hier kan je zelf een donatie doen voor de wederopbouw.

Netanyahu wil nieuwe 'vredescommissie'

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu zal tijdens zijn bezoek aan de Verenigde Staten niet pleiten voor een Palestijnse staat. Netanyahu spreekt maandag met de Amerikaanse president Barack Obama, die wel voorstander is van een Palestijnse staat.

De Israëlische bewindsman pleit daarentegen voor "het opzetten van een gezamenlijke Israëlisch-Palestijnse commissie die onderzoek moet doen naar vredesmogelijkheden in het Midden-Oosten".

Dat liet de Israëlische minister van Transport Yisrael Katz zaterdag weten. "Netanyahu is tegen een Palestijnse gewapende staat aan de Israëlische grens, die de Israëlische veiligheid bedreigt".

Monaco speciaal voor BMW-coureurs

Zowel Nick Heidfeld als Robert Kubica vinden racen in de straten van Monaco het hoogtepunt van het F1-seizoen. Beide BMW-coureurs presteren dit jaar nog niet naar verwachting, wel weten ze dat Monaco anders is dan alle andere circuits.

Heidfeld vreest vooral de start: "Monaco is een van de hoogtepunten van het seizoen. Het is een briljant circuit, en alleen Macau valt er mee te vergelijken, maar daar racen we niet in de Formule 1. De hype is tegenwoordig misschien wat minder, maar de Formule 1-race in Monte Carlo is nog altijd erg speciaal. We hebben dit seizoen al een paar keer gezien dat de voorvleugels eraan kunnen gaan in bepaalde situaties, en in Monaco zal er in de eerste bocht veel risico zijn om je vleugel te verliezen."

Kubica heeft geen idee wie het goed en wie het minder gaan doen in Monaco: "Ik ben een groot fan van stratencircuits, dus ik kijk er erg naar uit om in Monaco te racen. Ik geniet er altijd van om tussen de vangrails en muren te rijden. Er is geen ruimte voor fouten, wat het allemaal erg interessant maakt. Het is moeilijk te voorspellen hoe de auto's van 2009 zich zullen gedragen in Monaco en dat is iets wat we op donderdag zullen ontdekken."

Vorig jaar kwam Heidfeld als veertiende onder de vlag door terwijl Kubica een derde plaats haalde in het Prinsdom.

Obama kiest Republikein als ambassadeur in China

De Amerikaanse president Barack Obama heeft de Republikein Jon Huntsman zaterdag voorgedragen voor de belangrijke post van ambassadeur in China. De 49-jarige gouverneur van de staat Utah is een rijzende ster binnen de Amerikaanse oppositiepartij.

Huntsman krijgt de belangrijke taak om de banden tussen het machtigste land van de wereld en de opkomende grootmacht te versterken. Volgens Obama is hij daarvoor de geknipte persoon. Huntsman spreekt vloeiend Chinees en vervulde al eerder belangrijke posten in Zuidoost-Azië. Zijn voordracht moet nog worden goedgekeurd door de Senaat.

Huntsman speelde een belangrijke rol in de presidentscampagne van Obama's Republikeinse rivaal John McCain. De gouverneur had daarom niet verwacht gebeld te worden door "de persoon die ons heeft verslagen". De gematigde Republikein werd zelf gezien als een potentiële presidentskandidaat voor de verkiezingen van 2012. Maar als hij ambassadeur wordt, zal hij zijn politieke ambities wellicht moeten intomen.

Slaven bevrijd uit aspergeboerderij

In het Brabantse Someren zijn vijftig Oost-Europese seizoenarbeiders uit hun slavernij bevrijd door de politie en arbeidsinspectie. Het merendeel van de aspergestekers waren Roemenen die in mensonterende omstandigheden werden vastgehouden door hun bazin.

De politie en arbeidsinspectie brachten een bezoek aan de boerderij omdat de veiligheidsvoorschriften er niet werden nageleefd. Toen ze daar aankwamen, troffen de agenten een schandalige situatie aan.

Burgemeester Veltman van Someren heeft alles met eigen ogen geconstateerd. "Dit leek echt een vorm van slavernij. De mensen sliepen in vuile ruimtes waar geen ramen in zaten, en die werden 's nachts afgesloten. Ze zouden als ratten in de val hebben gezeten bij brand. Ze mochten het terrein niet af en moesten paspoorten en andere papieren inleveren. Daarnaast moesten ze al hun spullen op het perceel zelf kopen. Ook betaalden ze nog voor kost en inwoning. De mensen kregen per week een voorschot van vijftig euro op hun loon dat ze nooit hebben gekregen. Ze verdienden vijf euro per uur en moesten de klok rond werken, terwijl hen in Roemenië dertien euro per uur was toegezegd. Er is geweld tegen ze gebruikt en ga zo maar door. Het leken daadwerkelijk wel slaven."

De dakloze arbeiders zijn ondergebracht in tenten en er zal een bus geregeld worden die hen naar huis brengt.

Bedreiging met de dood van vader aan leraar

De leerkracht uit Hoegaarden, die een jongen met zijn hoofd in een emmer cement duwde, heeft doodsbedreigingen van de vader ontvangen. De leerkracht die tot 15 juli geschorst is, krijgt sinds zaterdag politiebescherming. De vader van de jongen zou uit een psychiatrische inrichting ontsnapt zijn. Volgens de Belgische media is de vader inmiddels teruggekeerd en werden de beschermingsmaatregelen opgeheven.

[WTCC] Coronel in Pau teruggezet op grid

De internationale autosportbond FIA heeft gisteren technische controles uitgevoerd op diverse auto's op de grid. Tom Coronel's auto bleek niet in orde en is teruggezet.

De controle was bedoeld om te kijken of de auto's voldeden aan de toerenlimiet en de turbodruklimiet, waarvoor Tiago Monteiro eerder al bestraft werd voor het overschrijden ervan in de race in Marokko.

De organisatie geconstateerd dat een negental auto's niet voldeden. Deze zijn dan ook teruggezet op de grid.

Bestrafte auto's:

TeamCoureurStraf
SEAT SportYvan Mullerfastest lap time disallowed
BMW Team UKAndy Priaulxall lap times disallowed
BMW Team Italy-GermanySergio Hernándezall lap times disallowed
ChevroletAlain Menuall lap times disallowed
ChevroletRobert Huffall lap times disallowed
ChevroletNicola Lariniall lap times disallowed
SUNRED EngineeringTom Coronelall lap times disallowed
Proteam MotorsportFélix Porteirall lap times disallowed
Wiechers-SportStefano D’Astefour fastest laps disallowed

Geen finale voor Grinham

Natalie Grinham is er gisterenavond (plaatselijke tijd) niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de eindstrijd van de Texas Open 2009.

In de halve finale moest de 31-jarige Nederlandse haar meerdere erkennen in de Amerikaanse Natalie Grainger. De Almeerse nummer vier van de wereld en de plaatsingslijst won nog wel de openingsgame, maar na verlies van het tweede bedrijf kon de Almeerse niet meer mee in het sterke spel van haar één jaar oudere tegenstandster. Het werd 11-8, 7-11, 5-11 en 4-11.

Ondanks haar nederlaag kijkt Grinham met een goed gevoel terug op het met ruim veertigduizend euro gedoteerde proftoernooi in de Amerikaanse plaats Plano. “Uiteraard baal ik flink dat ik verloren heb, maar er is duidelijk een stijgende lijn zichtbaar in mijn spel. De overwinning gisteren op Alison Waters was goed en ook vandaag heb ik tweeënhalve game goed partij geboden. Ik moet nog wel wat werk verzetten de komende weken om mijn oude topniveau te halen, maar ik heb er alle vertrouwen in dat dit op korte termijn gaat lukken,” aldus de voormalige Australische die maanden uit de roulatie was als gevolg van kinkhoest en een daardoor opgelopen gekneusde rib.

Grinham komt over tien dagen weer in actie tijdens het EK individueel in België. Ook Vanessa Atkinson, Annelize Naudé, Orla Noom, Laurens Jan Anjema, Dylan Bennett, Piedro Schweertman en Rene Mijs komen dan in Herentals in actie.

Voor Grainger, de mondiale nummer twee, is het overigens al weer de zesde keer dit jaar dat ze de finale haalt van een toernooi op de Women’s International Squash Players Association (WISPA) World Tour. Van de vijf voorgaande toernooien won ze er vier. Slechts vorige week was Nicol David haar de baas tijdens de open kampioenschappen op de Kaaimaneilanden. De Maleisische wereldkampioene en nummer één van de wereld is ook later vandaag de tegenstandster van de Amerikaanse. De 25-jarige David was in haar halve finale partij oppermachtig tegen de Engelse Jenny Duncalf (5), die gisteren nog opzien had gebaard door Rachael Grinham te verslaan: 11-4, 11-3 en 11-6.

Live-verslag van een olifantgeboorte

Sinds vrijdag 15 mei zaten Belgie en Nederland aan het beeldscherm gekluisterd.

Olifant Phyo Phyo is al 22 maanden zwanger en de kleine moest er toch snel uit gaan komen. Phyo Phyo woont nu samen met haar zus Yu Yu Yin en haar eigen dochter May Tagu in ZOO Antwerpen. We hopen dat zij gaan helpen bij de bevalling, zoals ze dat in de natuur ook zouden doen. Op FOK! zijn er toch wat mensen die niet eens durven kijken, bang dat er weer iets gebeurt met het kalf, zoals in 2007 met moeder in spe Indra in Amersfoort. Zij heeft toen samen met haar moeder WarWar het jong gelijk vertrapt. Dit heeft men ook live kunnen volgen, en zoiets gaat je uiteraard niet in de koude kleren zitten.

Gelukkig kwamen de kijkers erachter dat Phyo Phyo al drie keer eerder is bevallen, des te meer reden dat het wel goed zal gaan.

Yu Yu Yin, May Tagu en Phyo Phyo

Phyo Phyo is vrijdagavond wat onrustig en laat dit blijken door af en toe te gaan liggen, en haar achterpoten te kruisen. Verder blijft het rustig. We krijgen nog niet het idee dat het vandaag zal gebeuren.

Wanneer we zaterdag weer wakker worden lijkt er al iets meer op gang te zijn. Het onrustige gedrag van Phyo Phyo wordt steeds een beetje erger, maar we zien verder nog geen tekenen dat ze al aan het echte werk toe is. May Tagu blijft steeds bij haar moeder in de buurt, en aait haar af en toe zelfs even met haar slurf. Wanneer Phyo Phyo aan haar ontlastingsoefeningen begint doet May Tagu soms mee. Al met al een erg aandoenlijk gezicht.

Na het avondmaal van fruit, groente en hooi begint Phyo Phyo steeds langer en vaker haar achterpoten te kruisen. We beginnen nu allemaal wat nerveus te worden. "Is het dan toch al zo ver?" en "Ik hoop dat het deze keer wel goed zal gaan". Rond middernacht zijn we er zeker van, het zal wel niet ontzettend lang meer gaan duren! Jammer genoeg is de helft van de kijkers te moe om hun ogen open te kunnen houden, en in tegenstelling tot Phyo Phyo vallen

Luik, Anderlecht moeten beslissingsduels spelen

De Belgische competitie heeft gisteravond geen kampioen gekregen. Beide koplopers, Anderlecht en Standard Luik, wonnen hun wedstrijden, waardoor beslissingsduels moeten uitmaken wie de Belgische landstitel grijpt.

Voor het eerst sinds 1986 moet een wedstrijd tussen beide koplopers een kampioen aanwijzen. Anderlecht pakte in Genk een degelijke 2-0 overwinning, terwijl Standard Luik met de schrik vrij kwam tegen AA Gent. In blessuretijd mocht Gent een strafschop nemen, maar die werd gemist. Luik won daardoor met 0-1.

Club Brugge profiteerde van de nederlaag van Gent, want door met 4-1 van Excelsior Moeskroen te winnen, is Club als derde geëindigd.

Tubeke heeft de competitie afgesloten met een zege op Germinal Beerschot. De ploeg van trainer Albert Cartier was echter al gedegradeerd. Beerschot is dertiende geworden.

Britse koningin is frauderende politici beu

De Britse koningin maakt zich grote zorgen om de lawine van declaratieschandalen die de Britse politiek heeft getroffen. Ze heeft met premier Gordon Brown mogelijkheden besproken om het vertrouwen in de politiek te herstellen, meldde de Britse krant The Daily Mail zondag.

Het iets te enthousiaste declaratiegedrag van politici is namelijk niet alleen de koningin een doorn in het oog. Door een opeenstapeling van schandalen is het vertrouwen van het publiek in de regerende Labour-partij tot een historisch dieptepunt gedaald.

Zo moest Labour-parlementariër David Chaytor deze week het veld ruimen toen bleek dat hij de staat liet betalen voor de rente op een hypotheek die al was afgelost. Ook collega Elliot Morley kon zijn koffers pakken toen hij op hetzelfde vergrijp werd betrapt.

Niet alleen de volksvertegenwoordigers van de regeringspartij zijn betrapt op gesjoemel met belastinggeld. Parlementariërs van alle drie de grote partijen blijken zich onder meer porno, hondenvoer en een pijp onder hun tennisbaan te hebben aangeschaft op kosten van de belastingbetaler.


Britse koningin is frauderende politici beu  (foto: ANP)

Gomes beste doelman op White Hart Lane

Heurelho Gomes kreeg aan het begin van dit seizoen behoorlijk wat commentaar, maar de Braziliaan rekende vandaag af met zijn criticasters. De doelman heeft een clubrecord uit 1919-1920 verbroken.

Tottenham Hotspur versloeg in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen Manchester City met 2-1. Gomes heeft dit seizoen daardoor maar tien tegendoelpunten gekregen in competitiewedstrijden op White Hart Lane.

De Braziliaanse sluitpost verbreekt daarmee het clubrecord uit het seizoen 1919-1920, waarin Tottenham kampioen werd in de Division Two. Destijds kregen de Spurs elf tegendoelpunten op eigen veld.

Tottenham is bovendien de minst gepasseerde ploeg op eigen veld in de hele Premier League. Chelsea en Liverpool volgen op de tweede plaats met twaalf tegengoals.

Shearer woedend op arbiter Webb

Newcastle United is door een 0-1 nederlaag tegen Fulham weer terug in de degradatiezone. Op St. James' Park werd vooral veel nagepraat over een afgekeurd doelpunt van United-spits Mark Viduka, kort na rust.

De bezoekers uit Londen stonden al op voorsprong toen Viduka de gelijkmaker binnenkopte uit een hoekschop van Danny Guthrie. Scheidsrechter Howard Webb keurde het doelpunt echter af, omdat Kevin Nolan een overtreding zou hebben gemaakt op Fulham-goalie Mark Schwarzer.

Arbiter Webb was afgelopen maandag de vierde official bij het rechtstreekse degradatieduel tussen Newcastle en Middlesbrough. Webb zag toen een overtreding van Nolan over het hoofd waaruit Newcastle gelijkmaakte. De thuisploeg versloeg Middlesbrough uiteindelijk met 3-1.

Manager Alan Shearer was niet te spreken over het afgekeurde doelpunt van Viduka. "We zijn erg teleurgesteld. Ik heb geen idee waarom dit geen geldig doelpunt zou zijn," reageert Shearer tegenover Sky Sports.

"Misschien heeft het doelpunt van maandag hier wel iets mee te maken. In mijn ogen hoef je niet voor een keeper aan de kant te gaan. Volgens mij stond één van de Fulham-spelers meer in de weg dan Kevin Nolan."

Newcastle United staat door de nederlaag één punt achter Hull City. The Magpies gaan op de laatste speeldag op bezoek bij Aston Villa, terwijl Hull kampioen Manchester United ontvangt. Het doelsaldo is in het voordeel van het team van Shearer.

Onderzoek naar Belgische militairen in Den Helder

De Belgische justitie begint een onderzoek naar Belgische militairen die in Den Helder oefenmunitie hebben uitgedeeld aan kinderen. De soldaten hielden vorige week een grote evacuatieoefening Crazy Trip in Den Helder.

Op bewakingsbeelden was te zien hoe militairen in een snackbar de munitie uitdeelde. "U kan zich niet inbeelden hoezeer wij verveeld zitten met het incident", aldus legerwoordvoerster Ingrid Baeck in de Vlaamse krant Nieuwsblad op Zondag. Ze noemt het uitdelen "compleet ontoelaatbaar en naar onze mening ook strafbaar. Dit zal voor de betrokken militairen niet zonder gevolgen blijven."

De gemeente Den Helder meldde donderdag te overwegen aangifte te doen tegen het Belgische leger naar aanleiding van de vondst van munitie in woonwijken.

Vlemmings niet in paniek

Feyenoord verloor zaterdagavond met 3-2 van NAC Breda. Feyenoord-trainer Leon Vlemmings maakt zich echter geen zorgen.

Feyenoord krijgt de laatste tijd opmerkelijk veel doelpunten tegen uit spelharvattingen. "We staan op die momenten niet goed te verdedigen. Zeker als lange jongens als Leroy Fer en Kevin Hofland er niet bij zijn, zijn we kwetsbaar in de lucht en dat was te zien bij die openingstreffer", aldus Vlemmings.

Feyenoord kreeg in de laatste vier wedstrijden liefst tien doelpunten tegen. "Daar word ik niet onrustig van", vervolgt Vlemmings.

De Rotterdammers ontvangen komende donderdag NAC. Er moet gewonnen om een beslissende derde wedstrijd af te dwingen. "Een gelijkspel was in deze opzet van de play-offs voor ons een prima resultaat geweest, maar we blijven ervoor knokken."

Mogelijk einde seizoen voor Lovre

Door een vervelende blessure, opgelopen in de play-off wedstrijd tegen Utrecht, komt Goran Lovre dit seizoen waarschijnlijk niet meer in actie voor FC Groningen.

Lovre viel uit met een op het oog, vervelende hamstringblessure. Hoelang de middenvelder uit de roulatie is, is niet bekend. Ron Jans was pessimistisch over de ernst van de blessure. "Ik denk dat we Goran dit seizoen niet meer terug zien."

Door het kwetsuur heeft Lovre een probleem erbij. Gisteren kwam hij al in conflict met zijn oefenmeester Jans. Lovre gaf eerder aan dat hij geen contract wil tekenen, omdat hij het niet eens is met het geboden financiële plaatje.

"Als hij echt opening van zaken had willen geven, had hij ook moeten vertellen wat hij wil gaan verdienen en wat wij hem hebben geboden. Ja, wij zouden dat ook kunnen doen, maar ik vind dat niet op onze weg liggen", aldus Jans.

Late Charts door verstrooide professor?

Deze week kwamen de Dutch Charts met vertraging, daar waar ze normaal gesproken zaterdagochtend verschijnen, waren ze deze week pas laat beschikbaar. De top van deze week wordt waarschijnlijk verklaard door de meivakantie. De Charts gaan altijd over twee weken terug en je ziet vooral de oude, maar goede, DS spellen omhoog schieten. Waarschijnlijk gingen deze mee in de koffer op vakantie.

Naast de spellen die we al eerder in de lijst zagen hebben we twee nieuwkomers: Rhythm Paradise en Mahjongg Quest. Wil je meer weten over Rhythm Paradise dan is hier de review.

De lijsten per platform vind je hier.

1 WII FIT (Wii)
2 PROFESSOR LAYTON (DS)
3 MARIO KART (Wii)
4 BRAIN TRAINING (DS)
5 RHYTHM PARADISE (DS)
6 MAHJONGG QUEST/EXPEDITIONS (DS)
7 FIFA 2009 (PS2)
8 MORE BRAIN TRAINING (DS)
9 X-MEN ORIGINS/WOLVERINE (PS3)
10 GODFATHER 2 (PS3)

Oudste nieuwe moeder van Engeland

Elizabeth Adeney wordt als alles goed verloopt, volgende maand de oudste nieuwe moeder van Engeland. De Britse vrouw is 66 en inmiddels acht maanden zwanger. Na de bevalling zal Elizabeth de oudste moeder zijn die het Verenigd Koninkrijk ooit heeft gekend.

De succesvolle zakenvrouw werkt nu nog vijf dagen per week. Volgens de laatste berichten maakt ze het prima en is ze kerngezond. Elizabeth probeerde al jaren zwanger te worden. Vorig jaar is ze hiervoor naar een ivf-kliniek in de Oekraïne afgereisd en kennelijk met succes. Ze was volgens haar vrienden in de zevende hemel toen ze eindelijk zwanger bleek te zijn. De moeder-in-spe, die niemand te woord wil staan, heeft een leidinggevende functie in een textielbedrijf in Suffolk.

Operazingende papegaai ontvoerd

De 36-jarige operazingende papegaai Koko is ontvoerd. De inwoners van München zijn bezorgd over Koko, die hun veel vreugde bracht door het zingen van aria's uit opera's. Hij werd enkele dagen geleden weggehaald uit een binnenplaats in de noordelijke wijk Schwabing.

SPD-burgemeester Christian Ude maakt zich ook grote zorgen om de vogel. Het dier maakte Ude drie jaar geleden tijdens een wandeling uit voor 'klootzak'. Ondanks de belediging ging de burgemeester sindsdien vaker langs de papegaai die eens eigendom was van een operazanger. 

De papegaai zou door onbekenden uit zijn kooi zijn gehaald en in een kist zijn gelegd. Na de kist in de auto te hebben gelegd zijn zij verdwenen. "Ik ken de motieven van deze mensen niet. Maar ik kan hen echt alleen maar oproepen het arme dier snel terug te geven", aldus Ude in een reactie.

WB-zege v.Gelder, Zonderland, Wevers

Yuri van Gelder, Epke Zonderland en Sanne Wevers hebben goud veroverd tijdens de wereldbekerwedstrijden turnen in het Schotse Glasgow.

Van Gelder hield in de finale op ringen de Jordaniër Ali Al Asi en Konstantin Ploezjnikov uit Rusland met een puntentotaal van 15.650 achter zich.

Zonderland, die achtste werd op brug, won de rekfinale met 15.225. Jeffrey Wammes eindigde op rek met 14.775 als derde en pakte ook brons op sprong.

Wevers moest de zege op balk delen met de Spaanse Ana Maria Izurieta nadat ze eentiende punt aftrek kreeg.

Schietende student krijgt toch bul

Een omstreden deal met justitie zorgt ervoor dat een student van een Amerikaanse universiteit die eerder een medestudent neerschoot, toch gewoon zijn bul krijgt. De Amerikaanse nieuwszender CNN meldt vandaag dat de zaak tot veel ophef leidt.

De hoofdaanklager in de plaats Atlanta laat weten dat het er volgens hem op lijkt 'dat de verkeerde persoon een beloning krijgt'. Inmiddels heeft de verantwoordelijk aanklager die onder hem valt zijn ontslag gekregen.

In 2007 vuurde Joshua Brandon Norris drie kogels af op Frank Rashad Johnson naar aanleiding van een ruzie op een studentenfeest in Atlanta. De beschoten jongen raakte hierdoor zwaargewond.

Justitie wilde van Norris een bekentenis in ruil voor slechts een voorwaardelijke gevangenisstraf, een taakstraf en een geldboete. Ook kreeg hij de mogelijkheid op de universiteit te blijven studeren en daar zijn diploma te halen. Norris vond dit een goede ruil en legde een bekentenis af.

De moeder van het slachtoffer is alles behalve tevreden met deze deal. "Ik ben woedend over het onrecht dat mijn zoon is aangedaan," laat zij in een reactie weten. Johnson heeft lange tijd nodig gehad om te herstellen van zijn verwondingen. Hij heeft de universiteit in Atlanta inmiddels verlaten om zijn studie elders voort te zetten

Voorzichtige Magath: "Het is nog niet beslist"

VfL Wolfsburg heeft een uitstekende mogelijkheid om komend weekend kampioen van Duitsland te worden. De ploeg van trainer Felix Magath staat twee punten voor op Bayern München en VfB Stuttgart, die op de laatste speeldag in Beieren tegenover elkaar staan.

Wolfsburg won zgisteren overtuigend in en tegen Hannover: 0-5. Concurrent Bayern München kwam op bezoek bij promovendus Hoffenheim niet verder dan 2-2. Die Wölfe kunnen het karwei volgende week afmaken tegen UEFA Cup-finalist Werder Bremen, dat in de competitie nergens meer om speelt.

Ondanks de ruime zege op Hannover blijft trainer Magath voorzichtig. "Dit is een stap in de goede richting, maar van een 'Vorentscheidung' is geen sprake. Al wordt het nu wel een stuk eenvoudiger om de titel binnen te halen."

VfL Wolfsburg kan voor het eerst in de clubhistorie kampioen worden in de Bundesliga. De succesvolle Magath heeft met zijn prestaties al een overgang naar Schalke 04 verdiend..

Wijks mag hopen op nieuw contract bij Haarlem

Marvin Wijks krijgt wellicht toch een nieuw contract aangeboden van HFC Haarlem. De club leek de aanvaller aan het eind van dit seizoen te laten gaan.

Haarlem liet de optie op Wijks tot nu toe onbenut, maar volgens RTV Noord-Holland is de club nu toch weer met de speler in gesprek. Wijks scoorde dit seizoen negen treffers in de Jupiler League, waarmee hij samen met Benjamin van den Broek clubtopscorer werd.

Ondertussen hebben Rogier Veenstra en Levi Schwiebbe te horen gekregen dat ze mogen vertrekken. De huursom voor Veenstra is te hoog, terwijl Schwiebbe de geblesseerde John Nieuwenburg verving. Nieuwenberg herstelt spoedig van een knieblessure.

Parma terug in Serie A

AC Parma keert na één seizoen afwezigheid terug in de Serie A. Met nog twee duels te gaan is de club niet meer in te halen door de nummer drie uit de Serie B, Livorno.

Het 2-2 gelijkspel tegen Cittadella was voor Parma genoeg om de tweede plaats veilig te stellen. De Giallioblu hebben alleen Bari voor zich zien eindigen in de tweede divisie van Italië.

Welke club als derde zal promoveren naar de Serie A, wordt bepaald met play offs tussen de nummers drie tot en met zes. Momenteel zijn dat Livorno, Brescia, Empoli en Triestina.

'Balkenende is een zwakke leider'

Op 4 en 5 juni aanstaande bezoekt de Dalai Lama Nederland. Premier Balkenende wil hem niet ontmoeten en de Tibetaanse gemeenschap in Nederland is van mening dat de premier zich daarmee een zwakke leider toont.

De directeur van de Internationale Campagne voor Tibet, Tsering Tampa, zegt het volgende: "Balkenende zet zichzelf te kijk als een zwakke leider met een ernstig gebrek aan inzicht in fundamentele normen en waarden. Het standpunt van de Nederlandse regering past meer bij Afrikaanse landen, die in de invloedssfeer van China zitten. Blijkbaar kunnen andere Europese landen wel de rug recht houden als het gaat om vrijheid en democratie. Europese leiders als Merkel, Sarkozy, Brown of de Belgische premier hebben de Dalai Lama wel ontvangen."

Ondanks de wens van de Tweede Kamer dat Balkenende de Dalai Lama wel ontmoet, zegt de premier dat niet te doen, omdat het volgens hem 'niets toevoegt'. GroenLinks wil dat Balkenende zich hier overmorgen voor verantwoord. 

"Balkenende vindt zijn warme gevoelens voor zijn niet democratisch gekozen 'vriendje' Wen Jiabao (de Chinese premier, red.) belangrijker dan de uitdrukkelijke wens van de Tweede Kamer", aldus Tampa.

Prinses Máxima wordt 38 jaar

Prinses Máxima wordt vandaag 38 jaar. De prinses viert haar verjaardag samen met haar echtgenoot kroonprins Willem-Alexander, haar dochters Amalia, Alexia en Ariane en haar ouders die voor haar verjaardag vanuit Argentinië zijn overgekomen.

"De laatste dagen was het moeilijk te denken aan een feestelijk moment", zei de prinses dinsdag nog bij de uitreiking van de Appeltjes van Oranje in Paleis Noordeinde in Den Haag. Het was haar eerste toespraak na de aanslag in Apeldoorn.

[Indycar] Doornbos gekwalificeerd voor Indy 500

Robert Doornbos heeft zich verzekerd van een plekje op de startgrid van de Indy 500. De Newman/Haas/Lanigan-coureur bleek in de derde kwalificatie de snelste met 221,692 mijl per uur. Hiermee staat hij op de 23e startplek voor de race die op 24 mei verreden zal worden.

De sessie begon met regen, waardoor pas om 15:30 plaatselijke tijd gereden kon gaan worden. Ernesto Viso beet het spits af en hij wist uiteindelijk de 29e tijd te rijden. Na hen kwam Townsend Bell die ondanks de verradelijke wind een goede tijd op de klokken wist te zetten. Na nog enkele pogingen was het de beurt aan Doornbos die liet zien dat de snelheid van de auto in orde is door de snelste tijd van de dag te rijden. Na hem kwalificeerde onder andere Oriol Servia, Alex Tagliani, Thomas Scheckter en Milka Duno zich. Stanton Barrett, Buddy Lazier en Bruno Junqueira wisten zich nog niet te kwalificeren en zij mogen morgen op Bumpday dan ook proberen om alsnog een plekje voor de Indy 500 te bemachtigen.

Doornbos gaf na afloop van de kwalificatie op zijn site aan blij te zijn dat hij mag starten in de Indy 500. "Er was veel stress, omdat ik de kwalificatie van vorige week gemist had," zei Doornbos. "Het waren de meest stressvolle vier ronden die ik ooit in mijn carrière heb gereden, omdat er zoveel druk op stond. Gisteren was ik bezig met race setups, terwijl ik nog niet eens gekwalificeerd was."

"Ik heb de laatste dagen weinig geslapen, omdat we een fout gemaakt hebben en daarvoor moesten boeten. Het was een vreemd gevoel en ik hoop het nooit weer mee te maken. Volgend jaar kunnen we best een probleemloze tijd hebben en ons meteen kwalificeren."

"Om terug te komen zoals wij deden, dan moet je karakter tonen. Het is goed om er bij te zijn en we reden goede ronden. Je moet echt respect voor deze plaats hebben. Vanaf het begin waren we al echt op snelheid. Ik reed in de 223 en 224 mijl per uur en Arie (Luyendyk, red.) zei dat hij wel terug kon naar Phoenix, omdat ik zijn hulp niet meer nodig leek te hebben. Maar het ging te snel en we crashten, omdat we met te weinig downforce reden. Vandaag had ik een goede eerste ronde en ging steeds sneller, totdat ik in de derde ronde moest liften, omdat er een behoorlijke windvlaag kwam. Dit beïnvloedde mijn gemiddelde behoorlijk, maar het is goed om er bij te zijn."

Voorlopige grid

poscoureurteamsnelheidtijddag
1Helio CastronevesPenske224.864 mph2:40.0967P
2Ryan BriscoePenske224.0832:40.6546P
3Dario FranchittiGanassi224.0102:40.7068P
4Graham RahalNewman/Haas/Lanigan223.9542:40.7470P
5Scott DixonGanassi223.8672:40.8098P
6Tony KanaanAndretti Green223.6122:40.9934P
7Mario MoraesKV223.3312:41.1958P
8Marco AndrettiAndretti Green223.1142:41.3522P
9Will PowerPenske223.0282:41.4146P
10Danica PatrickAndretti Green222.8822:41.5205P
11Alex LloydSchmidt/Ganassi222.6222:41.7093P

12Raphael MatosLuczo Dragon223.4292:41.12522
13Paul TracyKV223.1112:41.35452
14Vitor MeiraFoyt223.0542:41.39582
15Justin WilsonCoyne222.9032:41.50512
16Hideki MutohAndretti Green222.8052:41.57642
17Ed CarpenterVision222.7802:41.59422
18Dan WheldonPanther222.7772:41.59692
19A.J. Foyt IVFoyt222.5862:41.73552
20Scott SharpPanther222.1622:42.04412
21Sarah FisherFisher222.0822:42.10222
22Davey HamiltonDreyer & Reinbold221.9562:42.19422

23Robert DoornbosNewman/Haas/Lanigan221.6922:42.38773
24Townsend BellKV221.1952:42.75243
25Oriol ServiaRahal/Letterman220.9842:42.90793
26Alex TaglianiConquest220.5432:43.22583
27Tomas ScheckterCoyne220.2122:43.47923
28Mike ConwayDreyer & Reinbold220.1242:43.54423
29E.J. VisoHVM219.9712:43.65803
30Ryan Hunter-ReayVision219.5022:44.00733
31John AndrettiDreyer & Reinbold/Petty219.4422:44.05243
32Milka DunoDreyer & Reinbold218.0402:45.10733
33Nelson PhilippeHVM218.0322:45.11313

P = Pole Day, 2 = 2nd Day Qualifying, 3 = 3rd Day Qualifying

Uitslagen Duitsland speelronde 33

VfL Wolfsburg heeft in de 33e speelronde in Duitsland een voorschot genomen op de titel. De ploeg won zelf met 0-5 van Hannover 96, terwijl Bayern München twee punten liet liggen bij 1899 Hoffenheim. Onderin greep Karlsruher SC de laatste strohalm door te winnen van Werder Bremen.

Hannover 96 - VfL Wolfsburg

VfL Wolfsburg liet er in de uitwedstrijd tegen Hannover 96 geen gras over groeien. Spits Edin Dzeko toonde maar weer eens aan dat hij in vorm was, want hij opende na een kwartier spelen de score. Ook zijn maatje in de spits Grafite beweest zijn waarde, want hij zorgde met twee goals voor de 0-3 ruststand. Na rust wist de Bosniër Dzeko nog tweemaal het net te vinden, waardoor de ploeg van Arnold Bruggink op eigen veld met 0-5 afgedroogd werd.

1899 Hoffenheim - Bayern München

Bayern München doet nog mee om de titel in de Bundesliga, maar liep tegen promovendus 1899 Hoffenheim zware averij op. Franck Ribéry zette de nieuwe ploeg van Louis van Gaal nog wel op 0-1, maar via Demba Ba en Carlos Eduardo stond de thuisploeg nog voor rust op een 2-1 voorsprong. Na rust probeerde Bayern het wel, maar verder dan de gelijkmaker van Luca Toni kwam de ploeg niet meer.

Werder Bremen - Karlsruher SC

Werder Bremen heeft Karlsruher SC onverwacht de strohalm gegeven die het nodig had om rechtstreekse degradatie te ontlopen. Lars Stindl was de grote man bij KSC door de eerste twee goals voor zijn rekening te nemen. Alexander Iashvili maakte zelfs nog de 0-3 voor de degratatiekandidaat voordat Hugo Almeida de eer nog kon redden voor de ploeg die het woendag in de UEFA Cup-finale op mag nemen tegen Shaktar Donetsk.

Borussia Dortmund was thuis tegen Arminia Bielefeld duidelijk op schot. De ploeg wist liefst met 6-0 te winnen en daardoor klimt het naar de vijfde plaats. Ook Bayer Leverkusen haalde thuis uit. Borussia Mönchengladbach werd met 5-0 aan de zegekar gebonden. Hertha BSC zakte naar de vierde plaats in de Bundesliga door thuis met 0-0 gelijk te spelen tegen Schalke 04. VfB Stuttgart klom daarentegen een plaats door thuis Energie Cottbus met 2-0 opzij te zetten.


Uitslagen speelronde 33

ThuisUitUitslag
Bayer Leverkusen Borussia Mönchengladbach5-0
Werder Bremen Karlsruher SC1-3
Hannover 96 VfL Wolfsburg0-5
Hertha BSC Schalke 040-0
VfL Bochum Eintracht Frankfurt2-0
1899 Hoffenheim Bayern München2-2
VfB Stuttgart Energie Cottbus2-0
Hamburger SV 1. FC Köln0-1
Borussia Dortmund Arminia Bielefeld6-0

De stand:

# Team GespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1 VfL Wolfsburg 33 20 6 7 66 75 - 40
2 Bayern München 33 19 7 7 64 69 - 41
3 VfB Stuttgart 33 19 7 7 64 62 - 41
4 Hertha BSC 33 19 6 8 63 48 - 37
5 Borussia Dortmund 33 15 13 5 58 59 - 36
6 Hamburger SV 33 18 4 11 58 46 - 45
7 1899 Hoffenheim 33 14 10 9 52 60 - 47
8 Schalke 04 33 14 8 11 50 45 - 32
9 Bayer Leverkusen 33 14 7 12 49 59 - 43
10 Werder Bremen 33 12 9 12 45 63 - 45
11 Hannover 96 33 10 9 14 39 47 - 67
12 1. FC Köln 33 11 5 17 38 34 - 49
13 Eintracht Frankfurt 33 8 9 16 33 37 - 56
14 VfL Bochum 33 7 10 16 31 37 - 54
15 Borussia Mönchengladbach 33 8 6 19 30 38 - 61
16 Arminia Bielefeld 33 4 15 14 27 27 - 54
17 Energie Cottbus 33 7 6 20 27 27 - 57
18 Karlsruher SC 33 7 5 21 26 26 - 54

Topscorers

#SpelerClubGoals
1 Grafite VfL Wolfsburg 26
2Edin D¸eko VfL Wolfsburg 25
3 Mario Gómez VfB Stuttgart 23
4Patrick Helmes Bayer Leverkusen 21
5 Vedad Ibi¨ević 1899 Hoffenheim 18

Programma speelronde 34

DatumThuisUit
23/5 Schalke 04 1899 Hoffenheim
23/5 Energie Cottbus Bayer Leverkusen
23/5 Eintracht Frankfurt Hamburger SV
23/5 Karlsruher SC Hertha BSC
23/5 Arminia Bielefeld Hannover 96
23/5 1. FC Köln VfL Bochum
23/5 Bayern München VfB Stuttgart
23/5 VfL Wolfsburg Werder Bremen
23/5 Borussia Mönchengladbach Borussia Dortmund

Nadal met veel moeite naar finale Madrid

Rafael Nadal heeft zich op hangen en wurgen geplaatst voor de finale van het graveltoernooi in Madrid. De Spanjaard had voor eigen publiek drie lange sets nodig tegen de Serviër Novak Djokovic. De setstanden waren 3-6, 7-6 (5) en 7-6 (9).

Djokovic brak Nadal in de eerste set brutaal weg en haalde deze set binnen. In een vier uur durende hoogstaande partij ontspon zich daarna een echt gevecht, waarbij Nadal in de tiebreak van de derde set drie wedstrijdballen overleefde. Daarnaast lieten beide spelers zich aan blessures behandelen, zo diep moesten ze gaan.

In de finale zal Nadal het zondag op gaan nemen tegen Roger Federer. De Zwitser was in slechts anderhalf uur klaar met Juan Martin Del Potro. De setstanden waren 6-3 en 6-4.

Toekomst Hülkenberg hangt van Rosberg af

De komst van Nico Hülkenberg naar de Formule 1 lijkt nog verre van zeker. De jonge Duitser won vorig jaar de Formule 3 Euroseries en is testrijder bij AT&T Williams, maar dat geeft hem nog geen garantie op een stoeltje. Pas als Nico Rosberg vertrekt, is het aan de orde.

Hülkenberg komt momenteel uit in de GP2 Series voor ART Grand Prix en heeft pas volgend jaar een kans om te gaan racen in de Formule 1. "Veel hangt af van wat er gaat gebeuren met onze andere Nico. Maar Nico Hülkenberg staat zeker op onze lijst," aldus sir Frank Williams. Dit duidt er op dat Kazuki Nakajima mogelijk verzekerd lijkt van een stoeltje bij het Britse team in 2010.

Noorwegen wint Eurovisiesongfestival

Noorwegen is de winnaar van de 54e editie van het Eurovisiesongfestival. Alexander Rybak kreeg in Moskou tijdens de finale van het evenement voor zijn nummer Fairytale de meeste punten van het publiek en de vakjury's. Het liedjesfestijn zal volgend jaar plaatsvinden in het Scandinavische land.

In totaal streden zaterdag 25 landen om de eer. Noorwegen kreeg 387 punten. IJsland eindigde op de tweede plaats met 218 punten, Azerbeidzjan werd derde met 207 punten.

Dinsdag en donderdag wisten twintig acts genoeg stemmen te verzamelen voor een plek in de finale. De Nederlandse Toppers werden donderdag uitgeschakeld. Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland, Spanje en gastland Rusland hoefden zich niet eerst in een voorronde te bewijzen.

De internationale wedkantoren en voorspellingen op internet zagen de inzending van Noorwegen al wekenlang als de gedoodverfde winnaar. Andere favorieten voor de overwinning waren onder meer Turkije (Hadise), Azerbeidzjan (AySel & Arash), Griekenland (Sakis Rouvas) en Groot-Brittannië (Jade Ewen).

Voor het eerst dit jaar bepaalden in elk land de stemmers en een vakjury beiden voor 50 procent de punten. De organisatie hoopte daarmee het evenement naar een hoger niveau te brengen.

De finale van het songfestival werd in alle 42 deelnemende landen live uitgezonden. Op Nederland 1 verzorgde songfestivalkenner Cornald Maas het commentaar. Yolanthe Cabau van Kasbergen gaf de punten door aan Moskou. Noorwegen kreeg twaalf punten vanuit Nederland, Azerbeidzjan tien en de acht punten gingen naar Turkije.

  (foto: ANP)

Nepagenten bevrijden criminelen uit gevangenis

Mexicaanse drugscriminelen zijn er verkleed als politieagenten in geslaagd ongeveer zestig gevangenen te laten ontsnappen uit een gevangenis in het noorden van Mexico. Dat hebben de politie en het leger van Mexico zaterdag bekendgemaakt.

Voor de uitbraak trokken de zwaarbewapende nepagenten met vijftien voertuigen en een helikopter naar de gevangenis in de staat Zacatecas. Ze mochten naar binnen toen ze zeiden dat ze een gedetineerde moesten overbrengen naar een andere gevangenis. De meeste ontsnapte gevangenen zouden zijn aangesloten bij het Golfkartel, een van de grootste en machtigste drugsbendes in Mexico.

Mexico wordt geteisterd door een strijd van drugsbendes tegen elkaar en tegen de overheid. De criminelen proberen de beste routes naar de lucratieve Amerikaanse drugsmarkt in handen te krijgen. De Mexicaanse regering heeft het leger ingezet om de misdaad de kop in te drukken, maar zonder al te veel succes. Vorig jaar kostte drugsgerelateerd geweld aan meer dan vijfduizend mensen het leven.

GGD zoekt niet langer passagiers wegens griep

GGD Kennemerland zoekt niet langer naar passagiers die donderdag 14 mei op de vlucht zaten vanuit de Verenigde Staten, via Schiphol naar Istanbul. Op die vlucht zat een Amerikaan die besmet is met het zogeheten Nieuwe Influenza A (H1N1)-virus.

Na bestudering van de passagierslijst is gisteravond gebleken dat de passagiers die mogelijk een risico hebben gelopen om besmet te raken niet in Nederland verblijven, aldus de GGD Kennemerland.

Het RIVM gaat nu de landen inlichten waar de passagiers vandaan kwamen. Zij moeten verdere acties ondernemen om de passagiers op te sporen.

De man vloog vanuit de VS via Amsterdam naar Istanbul. In Turkije werd vastgesteld dat hij de Mexicaanse griep heeft.

Mondkapjesbranche floreert door griep  (foto: ANP)

Ouders Maddy klagen politieagent aan

De ouders van het Britse vermiste meisje Madeleine McCann klagen een voormalige Portugese politieagent aan voor laster. Goncalo Amaral deed onderzoek naar de in 2007 verdwenen dochter van Kate en Gary, berichtte de BBC. Hij werd enkele maanden later van de zaak afgehaald.

"Wij nemen juridische maatregelen tegen Amaral voor zijn totaal ongefundeerde en zeer lasterlijke beweringen, dat Madeleine niet alleen dood is, maar dat wij, haar ouders, op een of andere manier betrokken zouden zijn geweest bij het verbergen van haar lichaam", liet het echtpaar in een verklaring weten.

De McCanns willen de publicatie van Amarals boek De Waarheid van de Leugen en zijn tv-documentaire tegenhouden. "We kunnen niet langer toekijken hoe Amaral de hele wereld ervan probeert te overtuigen dat Madeleine dood is", aldus het Britse echtpaar. Volgens het stel is het boek schadelijk voor de zoektocht naar het destijds 3-jarige meisje.

Echte kerels dragen roze Punch-Out!! kleding

'Het is nog geen half uur zondag, en daar komt hij al weer aanzetten met zijn zondagnieuws,' hoor ik jullie denken. Ik ben ook maar een mens en ik heb nu eenmaal een zwak voor dat soort nieuws. Vandaag breng ik jullie een schitterend product. Ter promotie van Punch-Out!! zijn er in de Verenigde Staten een aantal exclusieve roze hoodies verspreid. Echte boxers dragen nu eenmaal roze. Binnenkort staan er ongetwijfeld enkelen te koop op eBay.


Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.