FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Nieuwsarchief
Artikelen van zaterdag 16 mei 2009

Bunker: onderkoeling na martelpraktijk

De redactie van de online reallifesoap The Bunker Online heeft vanavond ingegrepen tijdens een battle. Bewoners Jeroen en Marielin moesten een oude, Chinese martelpraktijk ondergaan.

De twee moesten doodstil op de vochtige, koude vloer liggen terwijl er druppels ijswater vielen op hun voorhoofd. De redactie van The Bunker verwachtte echter dat ze het binnen een uur zouden opgeven. Echter leek er na drie uur nog geen einde aan te komen. De vloer was nat, de deelnemers rilden maar gaven nog niet op. De hartslag was inmiddels gedaald naar 61 per minuut en er waren duidelijk tekenen van onderkoelingsverschijnselen zoals blauwe vingers en tenen, aldus Big Brother Bart.

Daarom besloot hij de battle te stoppen en ze allebei te laten winnen. The Bunker Online duurt nog een week. De komende dagen wordt het zwaarder. Zo moeten ze naar buiten gaan om te koken, slapen en leven. Ook zullen ze ervaren hoe het is om helemaal zonder luxe te moeten leven. Meer weten? Kijk dan op het FOK!forum.

marielin
Overlever Marielin Stroeve doorstaat haar derde zware beproeving

Verdediger Rangers uit roulatie door ontploft ei

Een opvallend voorval trof Kirk Broadfoot afgelopen weekend. De verdediger van Rangers F.C. liep brandwonden op door een ontploft ei. Het ei explodeerde in het gezicht van de ongelukkige mandekker.

De Schot had het ei in de magnetron opgewarmd en bij het openen van het apparaat kwam het ei tot ontploffing. Het gevolg was een gang naar de eerste hulp.

Na een korte behandeling kon Broadfoot weer naar huis om te herstellen. Broadfoot, die driemaal uitkwam voor het Schotse nationale team, komt dit seizoen niet meer in actie. De betreffende speler kwam echter al sowieso niet meer in actie voor de Rangers. De verdediger is namelijk herstellende van een slepende voetblessure.

Broadfoot moest dit seizoen 27 keer aantreden voor The Gers. Hierin kwam hij niet tot scoren. Rangers bezet op dit moment in Schotland de eerste plaats. Deze plaats moet echter wel gedeeld worden met Celtic, dat een gelijk aantal punten heeft.

Van Hummel wint Food Valley Classic

Kenny van Hummel is in 'the winning mood'. In Veenendaal schreef hij vandaag de Dutch Food Valley Classic op zijn naam, zijn vierde overwinning in twee weken.

Eerder won de sprinter van Skil-Shimano de Ronde van Overijssel, een etappe in de Vierdaagse van Duinkerken en de Batavus Pro Race.

In Veenendaal reed Skil-Shimano een gecontroleerde wedstrijd en maakte Van Hummel het in de sprint af. Hij versloeg op de streep Graeme Brown (Rabobank) en Steven de Jongh (Quickstep). De 26-jarige renner uit het Gelderse Huissen was dolgelukkig met zijn overwinning: "Ik wilde hier heel graag winnen omdat ik deze wedstrijd toch een beetje als een thuiswedstrijd beschouw."

Voetbal: Uitslagen play-offs 16/05

Vandaag werden de eerste wedstrijden in de play-offs gespeeld waar gestreden wordt om één ticket voor de Europa League, voorheen de UEFA Cup. NAC Breda nam het thuis op tegen Feyenoord en FC Utrecht trof FC Groningen.

In de eerste helft had NAC het betere van het spel, maar tot scoren kwam het niet. Doelman Timmer verrichte een redding op een schot van Lurling, Amoah zag Gorter over het hoofd bij een counter en Gorter raakte de lat bij een schot. Na rust kwam NAC alsnog op een 1-0 voorsprong toen Penders scoorde uit een voorzet van Zwaanswijk. Benutte penalty's van Gorter en Makaay brachten de stand op 2-1, maar Amoah besliste de wedstrijd toen hij de 3-1 binnenkopte. Feyenoord kwam dankzij een benutte penalty van Tomasson nog wel terug tot 3-2, maar NAC gaf de zege niet meer uit handen.

Karakteristieken:
NAC Breda - Feyenoord 3-2
56’ Penders 1-0
60’ Gorter (pen) 2-0
69’ Makaay (pen) 2-1
83’ Amoah 3-1
87’ Tomasson (pen) 3-2

Toeschouwers: 12.548
Scheidsrechter: Luinge
Stadion: Rat Verlegh Stadion
Gele kaart: Lurling (NAC Breda), Biseswar (Feyenoord)
Rode kaart: v.d. Leegte (86/2xg) (NAC Breda)

Opstellingen

NAC Breda: Ten Rouwelaar, Loran, Penders, Zwaanswijk, Mtiliga, Gorter, v.d.Leegte, Kwakman (Gilissen/83), Kolkka, Amoah (Reuser/90+3), Lurling (Hofstede/90)

Feyenoord: Timmer, Leerdam, Landzaat (Mols/73), Bahia, De Cler, Wijnaldum, El Ahmadi (Fer/78), Tomasson, v.Bronckhorst, Biseswar (Slory/61), Makaay

FC Utrecht kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong toen Cornelisse scoorde. Omdat Marcus Berg de 1-1 scoorde gingen beide ploegen met een gelijke stand de kleedkamers in. In de tweede helft kwam Utrecht tot twee keer toe op voorsprong dankzij doelpunten van skouba en George. Groningen kwam echter telkens terug, Berg scoorde uit een volley en een penalty, wat de eindstand op 3-3 bepaalde.

Karakteristieken
FC Utrecht - FC Groningen 3-3
6’ Cornelisse 1-0
18’ Berg 1-1
48’ George 2-1
49’ Berg 2-2
59’ Skoubo 3-2
75’ Berg (pen) 3-3

Toeschouwers: 10.500
Scheidsrechter: Vink
Stadion: Galgenwaard
Gele kaart: v. Dijk, Cornelisse (FC Utrecht), Holla, Matavz (FC Groningen)

Opstellingen

FC Utrecht: De Ruiter, Cornelisse, Keller (Shew-Atjon/46), Wormgoor, Nesu, Silberbauer, v.Dijk, Caluwé, George (Danso/71), Skoubo, v.d.Gun

FC Groningen: Luciano, De Roover, Svejdík, Granqvist, Stenman, v.d.Laak, Holla, Lovre (Meerdink/28), Levtsjenko, Berg (Matthijs/82), García (Matavz/66)

De returns worden op 21 mei gespeeld. Eventuele beslissingswedstrijden op 24 mei.

Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK!Voetbalmanager!

'Armen krijgen amper gehoor in Nederland'

Ministeries en gemeentebesturen luisteren te weinig naar de armen in ons land. Alida Smeekes, voorzitter van de armenorganisatie EAPN stelde vandaag dat de armenorganisaties beter contact hebben met de Europese Commissie dan met Nederlandse ministeries of gemeentebesturen.

Smeekes sprak in Brussel bij een grote tweedaagse conferentie met armen en met hoge Europese politici. Volgens de organisatie is contact krijgen met het ministerie van Sociale Zaken en veel gemeentebesturen onmogelijk. Zowel het ministerie als de gemeentebesturen spreken veel vaker over de armen dan met de armen, liet Smeekes weten.

Armen suggereerden aan de politiek welke hulp het meest belangrijk is tijdens de EU-conferentie. Inspanningen tegen huisuitzettingen en meer garanties voor basisdiensten zoals water en energie zijn de voornaamste wensen van de armenorganisaties.

Ongeveer acht procent van de EU-bevolking is volgens de Europese Commissie arm. Dit aantal neemt door de recessie nog steeds toe.

Met dank aan Reigndear voor de submit.

Doden door explosie autobom in Pakistan

De ontploffing van een autobom heeft vandaag in de Pakistaanse stad Peshawar tot zeker elf doden en meer dan dertig gewonden geleid. Medici in Peshawar meldden dit vandaag. Enkele kinderen zouden tot de slachtoffers behoren, omdat hun schoolbus op het moment van de explosie langs de bomauto reed.

Vlak na deze ontploffing, vond een explosie plaats op een drukke markt in de stad. Hierbij raakten drie mensen gewond.

De stad Peshawar ligt bij de grens met Afghanistan, waar de Taliban en opstandige stammen strijden tegen de Pakistaanse overheid. Sinds enkele weken voert het Pakistaanse leger een offensief uit tegen de radicaalislamitische rebellen. Ongeveer een miljoen mensen zijn hierdoor, onder meer naar Peshawar, op de vlucht geslagen.

Met dank aan YellowBlacks voor de submit.

Mensen van cruiseschip gehaald voor IJmuiden

Voor de kust van Zandvoort en IJmuiden zijn vandaag 510 mensen geëvacueerd van een cruiseschip. Zeven reddingsboten en vier helikopters werden ingezet.

Het was overigens niet echt, maar een oefening. Het was voor het eerst dat in Nederland evacuatie vanaf een groot passagiersschip op volle zee werd geoefend. Aan de oefening van de Kustwacht deden ook onder andere de Koninklijke Marine en de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij mee.

De geëvacueerde opvarenden werden naar IJmuiden gebracht.  De rampenoefening moet nog worden geëvalueerd, maar volgens de Kustwacht zijn de eerste ervaringen positief.

Uitslag FC Utrecht - FC Groningen

Vanavond speelden FC Utrecht en FC Groningen in de play-offs om een ticket voor de derde voorronde van de Europa League. Hieronder vind je de uitslag.

FC Utrecht kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong toen Cornelisse scoorde. Omdat Marcus Berg de 1-1 scoorde gingen beide ploegen met een gelijke stand de kleedkamers in.

In de tweede helft kwam Utrecht tot twee keer toe op voorsprong dankzij doelpunten van Skoubo en George. Groningen kwam echter telkens terug, Berg scoorde uit een volley en een penalty, wat de eindstand op 3-3 bepaalde.

Karakteristieken
FC Utrecht - FC Groningen 3-3
6’ Cornelisse 1-0
18’ Berg 1-1
48’ George 2-1
49’ Berg 2-2
59’ Skoubo 3-2
75’ Berg (pen) 3-3

Toeschouwers: 10.500
Scheidsrechter: Vink
Stadion: Galgenwaard
Gele kaart: v. Dijk, Cornelisse (FC Utrecht), Holla, Matavz (FC Groningen)

Opstellingen

FC Utrecht: De Ruiter, Cornelisse, Keller (Shew-Atjon/46), Wormgoor, Nesu, Silberbauer, v.Dijk, Caluwé, George (Danso/71), Skoubo, v.d.Gun

FC Groningen: Luciano, De Roover, Svejdík, Granqvist, Stenman, v.d.Laak, Holla, Lovre (Meerdink/28), Levtsjenko, Berg (Matthijs/82), García (Matavz/66)

Donderdag 21 mei om 14.30 uur is de return.

Naaktfietsers in Cannes

Belangstellenden die vandaag een glimp wilden opvangen van filmsterren op de rode loper in Cannes, keken verbaasd op toen ze een groepje naaktfietsers voorbij zagen komen. Dat meldden Belgische media.

De Belgische regisseur Felix van Groeningen fietste met vier acteurs naakt over de zonovergoten boulevard in de Zuid-Franse badplaats. Ze speelden een scène na uit de film De Helaasheid der Dingen, die vandaag in première ging tijdens het internationale filmfestival.

De komedie gaat over een familie van vier aan drank verslaafde broers, gezien door de ogen van een puber. Het verhaal is gebaseerd op het gelijknamige boek van Dimitri Verhulst. De Belgische schrijver won afgelopen week de Libris Literatuurprijs voor een ander boek: Godverdomse Dagen op een Godverdomse Bol.

Naaktfietsers in Cannes  (foto: ANP)

'Explosie in bunker van top Tamil Tijgers'

In het noorden van Sri Lanka is vandaag een bom ontploft in een bunker waar de top van de separatistische Tamil Tijgers zich zouden hebben verschanst. Dat meldde de Sri Lankaanse staatsomroep SLBC op basis van anonieme veiligheidsfunctionarissen. De veiligheidsdiensten gaan er volgens de omroep van uit dat iedereen in de bunker is omgekomen door de explosie.

De Tamil Tijgers zijn de afgelopen maanden in het nauw gedreven door een offensief van het Sri Lankaanse regeringsleger. Het ministerie van Defensie van Sri Lanka zei zaterdag dat de Tamil Tijgers zich in het zicht van de nederlaag voorbereiden op een massale zelfmoord.

'Explosie in bunker van top Tamil Tijgers'  (foto: ANP)

"Breek de dag, tik een Wiimoteje" met Let's Tap MP trailer

Er is wederom een prachtig stukje multiplayer gameplay opgedoken van de o zo enerverende aankomende Wii exclusive Let's Tap. De game wordt gespeeld om met je handen op een doos te tikken waar de Wii-mote op ligt. Je ziet zowel de ingame beelden als een shot van twee kloppende handen. Blijkbaar is het nodig om de speelwijze van deze game uit te leggen, want ingewikkeld is hij zeker!

Uitslag NAC Breda - Feyenoord

Vanavond speelden NAC Breda en Feyenoord in de play-offs om een ticket voor de derde voorronde van de Europa League. Hieronder vind je de uitslag.

In de eerste helft had NAC het betere van het spel, maar tot scoren kwam het niet. Doelman Timmer verrichte een redding op een schot van Lurling, Amoah zag Gorter over het hoofd bij een counter en Gorter raakte de lat bij een schot.

Na rust kwam NAC alsnog op een 1-0 voorsprong toen Penders scoorde uit een voorzet van Zwaanswijk. Benutte penalty's van Gorter en Makaay brachten de stand op 2-1, maar Amoah besliste de wedstrijd toen hij de 3-1 binnenkopte. Feyenoord kwam dankzij een benutte penalty van Tomasson nog wel terug tot 3-2, maar NAC gaf de zege niet meer uit handen.

Karakteristieken:
NAC Breda - Feyenoord 3-2
56’ Penders 1-0
60’ Gorter (pen) 2-0
69’ Makaay (pen) 2-1
83’ Amoah 3-1
87’ Tomasson (pen) 3-2

Toeschouwers: 12.548
Scheidsrechter: Luinge
Stadion: Rat Verlegh Stadion
Gele kaart: Lurling (NAC Breda), Biseswar (Feyenoord)
Rode kaart: v.d. Leegte (86/2xg) (NAC Breda)

Opstellingen

NAC Breda: Ten Rouwelaar, Loran, Penders, Zwaanswijk, Mtiliga, Gorter, v.d.Leegte, Kwakman (Gilissen/83), Kolkka, Amoah (Reuser/90+3), Lurling (Hofstede/90)

Feyenoord: Timmer, Leerdam, Landzaat (Mols/73), Bahia, De Cler, Wijnaldum, El Ahmadi (Fer/78), Tomasson, v.Bronckhorst, Biseswar (Slory/61), Makaay

Donderdag 21 mei om 14.30 uur is de return.

Roodkapje opjagen in Overlord Dark Legend trailer

Triumph is hard bezig om naast het tweede deel van Overlord, nog een game in deze franchise te maken. Overlord Dark Legend wordt speciaal ontwikkeld voor de Wii en zal een geheel eigen verhaallijn krijgen. Zo ziet het er naar uit dat we eindelijk dat verwende nest van een roodkapje op kunnen jagen, uiteraard komen we dan ook wolven tegen in combinatie met andere sprookjesfiguren.

Islam presenteert zich veelzijdig

"Dit is het gezicht van de islam", zei woordvoerder Saoed Khadjé vandaag bij aanvang van het eerste Nationaal Islam Congres in de Amsterdamse Apollohal. "Vandaag zullen we zien hoe divers de islam is, met al haar verschillende ideologieën." De organisatie spreekt van een 'groot succes' en is van plan het congres elk jaar te organiseren.

In drie congreshallen konden de ongeveer duizend bezoekers van het islamevenement luisteren naar lezingen en workshops van moslimgeleerden uit Quatar, Saudi-Arabië, de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Nederland. Zij spraken over onder meer de sharia (islamitische wetgeving gebaseerd op de Koran), de positie van moslimvrouwen en de invloed van het salafisme.

Op een zogenaamde 'islambazaar' konden bezoekers boeken en kleding kopen. Ook was er halal-voedsel te krijgen en waren er verschillende gebedsruimtes ingericht. Eén hal werd speciaal ingericht als 'Academisch Congres over salafisme'. Moslimgeleerden en deskundigen spraken daar vanaf het middaguur over het salafisme, een wereldwijde orthodoxe beweging binnen de islam.

In de 'salafisme-hal' konden luisteraars een islamitische kwestie voorleggen aan een bevoegde moslimgeleerde om daarover een zogeheten 'fatwa' (religieus oordeel) uit te laten spreken. "Maar zover ik heb gehoord, is hier nog niet gefatwa'd," aldus een bezoeker. "Een fatwa is een richtlijn voor moslims, géén doodvonnis", verduidelijkte directeur Saoed Khadjé van Dar al'Ilm, het instituut dat het congres organiseerde. Dar al'Ilm nodigde naast tal van Tweede Kamerleden ook nadrukkelijk PVV-leider Geert Wilders uit om in dialoog te gaan met de sprekers, maar die liet weten "in geen 100 miljoen jaar" in te gaan op de uitnodiging.

Islam presenteert zich veelzijdig  (foto: ANP)

[GERUCHT] Werkt Microsoft aan een handheld console?

Sony heeft de PSP en Nintendo heeft de DS. De enige andere grote console-speler is Microsoft en ook zij zouden bezig zijn aan een handheld. Volgens bronnen binnen het bedrijf zouden ze in de laatste fase beland zijn met hun "digital entertainment handheld."

Een van de bronnen weet nog te melden dat we moeten denken aan een mix tussen de Sony Mylo, de PSP en Ipod Touch. Het is echter geen nieuw type Zune, maar een portable game console en media speler in een. De xYz zoals hij nu nog wordt genoemd, (denk aan Xbox en Zune, een naam met de Y zou zeer toepasselijk zijn omdat deze handheld een combinatie wordt van de twee) zou een WVGA scherm hebben met "hardware features not found on any handheld on the market."

We wachten rustig af, zou dit dan de grote aankondiging van Microsoft op de E3 zijn?



Nieuw project Kojima is niet MGS4 voor de Xbox 360

De laatste tijd zijn er weer een hoop speculaties gaande over een eventuele versie van Metal Gear Solid 4 voor de Xbox 360. Alhoewel geruchten soms leuk kunnen zijn, is een officiele statement vaak toch wat handiger.

Game of Honors op Blogspot vroeg het simpelweg de studio zelf en kreeg verrassend genoeg het volgende antwoord:

Unfortunately we are still not working on a 360 version of MGS4. However, we're revealing something.

Ze werken er dus nog steeds niet aan. Dat wil dus niet zeggen dat het er nooit van komt. Binnenkort kunnen we dus echter wel een aankondiging van Kojima verwachten. Heeft dit toch iets met de Metal Gear serie te maken? Of krijgen we binnenkort de aankondiging te horen van een compleet andere game. Een nieuwe Zone of the Enders misschien?



Akoestisch headbangen met tracklist Rock Band: Unplugged

Rock Band: Unplugged is de overstap van "die andere grote muziekfranchise" naar de handhelds. Binnenkort zullen we namelijk akoestisch kunnen rocken op de PSP.

Harmonix maakte vandaag de volledige soundtrack van Rock Band: Unplugged bekend. Deze keer staan de nummers gegroepeerd per tijdperk. Voor ieder wat wils dus! Er is zelfs al bij voorbaat aangekondigd welke DLC er beschikbaar zal komen voor de PSP.

2000s
AFI - "Miss Murder"
All-American Rejects - "Move Along"
Audioslave - "Gasoline"
Black Tide - "Show Me the Way"
Freezepop - "Less Talk More Rokk"
Jimmy Eat World - "The Middle"
The Killers - "Mr. Brightside"
Lacuna Coil - "Our Truth"
Lamb of God - "Laid to Rest"
Modest Mouse - "Float On"
Queens of the Stone Age - "3's and 7's"
System of a Down - "Chop Suey!"
Tenacious D - "Rock Your Socks"

1990s
3 Doors Down - "Kryptonite"
Alice in Chains - "Would?" .
Blink 182 - "What's My Age Again"
Foo Fighters - "Everlong"
Judas Priest - "Painkiller"
Lit - "My Own Worst Enemy"
Lush - "De-Luxe"
Mighty Mighty Bosstones - "Where'd You Go?"
Nine Inch Nails - "The Perfect Drug"
Nirvana - "Drain You"
The Offspring - "Come Out and Play (Keep 'em Separated)"
Pearl Jam - "Alive"
Smashing Pumpkins - "Today"
Social Distortion - "I Was Wrong"
Soundgarden - "Spoonman"
Weezer - "Buddy Holly"

1980s
Billy Idol - "White Wedding Part 1"
Bon Jovi - "Livin' on a Prayer"
Dead Kennedys - "Holiday in Cambodia"
Motörhead - "Ace of Spades"
The Police - "Message in a Bottle"
Siouxsie & the Banshees - "The Killing Jar"

1970s
Boston - "More Than a Feeling"
Jackson 5 - "ABC" .
Jethro Tull - "Aqualung"
Kansas - "Carry on Wayward Son
Rush - "The Trees"

1960s
The Who - "Pinball Wizard"

DLC
30 Seconds to Mars - "The Kill"
Belly - "Feed the Tree"
Disturbed - "Inside the Fire"
Lynyrd Skynyrd - "Gimme Three Steps"
Muse - "Hysteria"
Mute Math - "Typical"
No Doubt - "Just a Girl"
Oasis - "Wonderwall"
Paramore - "Crushcrushcrush"
Red Hot Chili Peppers - "Under the Bridge"

[WTCC] Coronel derde in kwalificatie Pau

In de kwalificatie voor de WTCC race op Pau heeft Tom Coronel de derde startplaats veroverd. Als enige SEAT wist hij de strijd aan te gaan met de BMW's en Chevrolets door in de eerste kwalificatie als 5e te eindigen.

Daarna wist de coureur in de superpole waarbij de laatste 10 deelnemers wederom de baan opkomen de derde tijd voor zich op te eisen. Coronel was zelfs lang de snelste, maar in de laatste secondes van de kwalificatie konden Andy Priaux en Augusto Farfus de SEAT van de Nederlander passeren. Hierdoor staat de Nederlander zelfs voor de SEAT-fabriekrijders.

Morgen wordt op het Franse circuit de eerste race om 13.00 verreden en de tweede om 15.20.

Derde Labour-MP stapt op wegens declaratieschandaal

Het lopende politieke schandaal in Groot-Brittannië heeft een derde slachtoffer geëist binnen de zittende arbeidspartij. Een parlementslid dat 14.500 euro had gedeclareerd voor een allang afbetaalde hypotheek, is door de Labour-partij op non-actief gesteld. Ook heeft de man, David Chaytor genaamd, beloofd de som terug te betalen.

Ook leden van de Britse liberaaldemocraten en de conservatieve Tories blijken veelvuldig zin en onzin gedeclareerd te hebben. Dat blijkt uit een lijst die negen dagen geleden uitlekte.

In Groot-Brittannië is er een ware volkswoede ontstaan om het feit dat de politici zich met belastinggeld verrijken, terwijl het volk de zwaarste recessie sinds die grote van de thirties bekampt.

Ook minister van landbouw Elliot Morley is eergisteren van zijn post verwijderd, toen aan het licht kwam dat hij hetzelfde trucje had uitgehaald op zíjn al afbetaalde hypotheek. De Labour-partij wordt verweten, niet genoeg van haar parlementsleden te straffen voor onnodige declaraties.

Staatssecretaris van justitie Shahid Malik is gisteren al opgestapt, nu er een onderzoek loopt naar zijn financiële rompslomp. Hij wordt ervan verdacht, zijn hypotheek afbetaald te hebben met rente die dankzij belastingaftrek veel lager was dan de marktconforme rente, en breekt daarmee de Britse ministeriële code – hypotheekrenteaftrek is in Engeland nog een reden om op te stappen.

Tientallen doden door aanval VS in Pakistan

Zeker 25 mensen zijn vandaag omgekomen door een raketaanval van een onbemand Amerikaans vliegtuig op een dorp in het noordwesten van Pakistan. Dat hebben Pakistaanse veiligheidsfunctionarissen gezegd.

De aanval zou zijn gericht op een bastion waar radicaalislamitische opstandelingen zich volgens het Amerikaanse leger hebben verschanst. In het complex in het dorp Khaisur, bij de grens met Afghanistan, zouden de rebellen ook een munitiedepot hebben.

De Amerikaanse strijdkrachten voeren sinds enige tijd raketaanvallen uit in het wetteloze grensgebied tussen Pakistan en Afghanistan. De bergachtige regio is een bolwerk van al-Qaeda en de Taliban.

Mosley niet onder indruk dreigementen teams

FIA-president Max Mosley zegt zich geen zorgen te maken over de dreigementen die de Formule 1-teams uiten om de sport te verlaten. Vrijdag sprak de Brit met de teams, maar toen werd er nog geen akkoord gesloten. Toch verwacht Mosley dat onder andere Ferrari en Toyota niet uit de F1 zullen stappen.

De inschrijftermijn voor de teams om zich aan te melden voor 2010 sluit op 29 mei en mocht de FIA geen akkoord met de FOTA sluiten, dan kan het zijn dat enkele teams volgend jaar niet aan de start zullen staan. Mocht dit het geval zijn, dan zijn er veel kapers op de kust die de vrijgekomen plekken in willen gaan vullen. Onder andere USGPE, Lola, Prodrive en nog enkele partijen hebben hun interesse al in de Formule 1 getoond.

"We zitten tegen de deadline aan waarop teams zich kunnen aanmelden en als een nieuw team de Formule 1 in wil, moeten ze snel kunnen weten of ze worden geaccepteerd. Wij zullen kijken hoeveel aanmeldingen zijn en dan een beslissing nemen," zei Mosley tegen Autosport.

A1GP definitief naar Assen

De A1GP-bolides rijden definitief volgend jaar op het TT-circuit in Assen. Minister-president Jan Peter Balkenende maakte vandaag bekend dat de race volgend jaar in het weekend van 14-16 mei zal worden gehouden.

De A1GP is zeer populair in Nederland met de afgelopen jaren uitverkochte races op het circuit van Zandvoort. Balkenende is dan ook verheugd dat de race voor Nederland behouden gebleven is. "Het is prachtig nieuws dat de A1GP een meerjarige overeenkomst met het TT-circuit in Assen heeft gesloten. Het is een enorme boost voor deze regio in Nederland, dus het is erg belangrijk en het zal mooie kansen scheppen in de toekomst."

A1GP-baas Tony Teixera was in Nederland om het contract te tekenen. "Ik heb bijna het gevoel dat de kleur van de serie oranje moet zijn. We hebben enorm veel fans die serie al vanaf het begin volgen en niemand zal de toewijding van de fans vergeten tijdens de natte openingsronde van het seizoen 2008/2009. Assen is een baan met veel historie. Het heeft veel succesvolle races op zowel twee als vier wielen georganiseerd en hierdoor is het prachtig nieuw avontuur voor ons."

Uitslagen beslissingsduels zaterdaghoofdklasse

In de zaterdaghoofdklasse A en C was een beslissingsduel noodzakelijk om te bepalen wie degradeert en wie nog een promotie / degradatie-wedstrijd dient te spelen tegen een eersteklasser. Hieronder de resultaten.

In de hoofdklasse A speelden Excelsior Maassluis en ARC tegen elkaar. Op neutraal terrein, in Heerjansdam, dienden de ploegen uit te maken wie de tweede rechtstreekse degradant in deze afdeling zou worden. Excelsior Maassluis nam de leiding dankzij Jeff Stans, maar ARC maakte nog voor rust gelijk via Jermain Heldoorn. In de tweede helft kwam ARC een kwartier voor tijd op 2-1 dankzij Michel van Beest. Met tien man, invaller Rudi Witvoet kreeg rood, wist Excelsior Maassluis in de laatste minuut alsnog de 2-2 te maken door Ronnie Nouwen. In extra tijd schoot Stefan Schaafsma echter nog een vrije trap tegen de touwen. Excelsior Maassluis is daarom gedegradeerd, ARC mag over enkele weken proberen in de hoofdklasse te blijven tegen de winnaar van de nacompetitie in de eerste klasse E. Dit wordt Noordscheschut, The Knickerbockers of Urk.

In de hoofdklasse C moesten PKC '83 en Staphorst onderling uitmaken wie zich zou handhaven en wie tegen de winnaar van de nacompetitie van de eerste klasse C, Nieuw-Lekkerland of Kloetinge, dient te gaan spelen in een promotie / degradatie-duel. Op neutraal terrein in Beilen wist PKC '83 uiteindelijk met 1-0 te winnen, waardoor de Groningers zich verzekerden van nog een seizoen in de hoofdklasse. Jhonny Meter scoorde uit een vrije trap de enige treffer.

Rijnsburgse Boys en IJsselmeervogels delen punten

Rijnsburgse Boys en IJsselmeervogels hebben vanmiddag de punten gedeeld in het eerste duel van de kampioenscompetitie bij de zaterdagamateurs. Op sportpark de Middelmors eindigde de wedstrijd zoals die begon: 0-0.

Beide teams opereerden zeer voorzichtig. De ploegen lijken de belangrijkste kanshebbers om zaterdagkampioen te worden en wilden dan ook vooral niet verliezen. Na rust was Rijnsburgse Boys licht de betere partij, maar grote scoringskansen kreeg de kampioen van de hoofdklasse A niet. De strafschoppenserie na de wedstrijd, die aan het eind van de nacompetitie bepalend kan zijn, werd wel door de Uien gewonnen. Het werd 5-4. Kevin Winter was namens de kampioen van de hoofdklasse B de enige die miste. Donderdag mag IJsselmeervogels op eigen veld spelen tegen de kampioen van de hoofdklasse C, Harkemase Boys.

Rijnsburgse Boys - IJsselmeervogels 0-0 (0-0)

Stand

Pos. Team Wedstrijden PuntenDoelsaldo
1. Rijnsburgse Boys110-0
2. IJsselmeervogels110-0
3. Harkemase Boys000-0

Schoolreisje eindigt in Duits ziekenhuis

Zeventien Nederlandse scholieren zijn afgelopen nacht opgenomen in Duitse ziekenhuizen. De leerlingen uit het Drentse Beilen kampen met voedselvergiftiging. Ze konden volgens de politie vanochtend hun reis naar Nederland voortzetten.

De leerlingen hadden gisteravond gegeten in een Tsjechische stad, waarna ze in de bus naar huis stapten. Onderweg werden zoveel kinderen misselijk dat de chauffeur de hulpdiensten belde.

De scholieren lagen in ziekenhuizen in Hof en Münchberg.


Schoolreisje eindigt in Duits ziekenhuis  (foto: DAG)

Extra concert Symphonica in Rosso

Vanwege de enorme toeloop op kaartjes voor de show Symphonica in Rosso met hoofdgast Diana Ross, heeft de organisatie besloten tot een extra concert op 17 oktober. Dat liet organisator The Entertainment Groep weten.

Volgens de organisatie was vandaag op de eerste dag van de voorverkoop vanuit heel Europa een run op kaarten voor de show op 16 oktober in het Gelredome in Arnhem. De 30.000 kaartjes zijn dan ook bijna allemaal verkocht.

Ross is dit jaar de belangrijkste artieste tijdens de succesvolle concertreeks Symphonica in Rosso. De Amerikaanse ster gaat in oktober haar wereldwijde hits samen met een veertig-koppig orkest uitvoeren.

Het is de vierde editie van het muziekspektakel. Eerder waren Marco Borsato, Paul de Leeuw en Lionel Richie hoofdgast.

Veel belangstelling voor Symphonica in Rosso met Diana Ross  (foto: ANP)

[Giro] Siutsou pakt achtste dagzege

Konstantin Siutsou heeft de achtste etappe van de Giro d'Italia op zijn naam geschreven. De wielrenner, die in dienst van Team Columbia rijdt, reed op vijftien kilometer van de finish weg uit de kopgroep en werd niet meer achterhaald.

De achtste rit in de Italiaanse wielerkoers kwam op de Colle del Gallo (tweede categorie) tot leven. Damiano Cunego, Levi Leipheimer, Franco Pellizotti, Evald Boasson Hagen en Stefano Garzelli wisten tijdens de klim een gaatje te slaan, maar tijdens de afdaling werd deze weer gedicht.

In de laatste kilometers probeerde Yaroslav Popovych en Danilo di Luca nog wat tijdswinst te boeken, maar zij slaagden hier niet in. De Italiaan, rijdend voor Team LPR, wist overigens nog wel derde te worden.

Voor de renners van Rabobank eindigde de dag in mineur. Hun ploeggenoot, Pedro Horillo, kwam onderweg namelijk zwaar ten val. Volgens de eerste berichten heeft de Spanjaard een bekkenbreuk, een bovenbeenbreuk, een geperforeerde long en een licht schedeltrauma. Hij is overigens niet in levensgevaar.


Uitslag achtste etappe:

#Naam rennerPloegTijd
1Konstantin SiutsouTeam Columbia05:04,34
2Edvald Boassen HagenTeam Columbia+ 0,21
3Danilo di LucaTeam LPRz.t
4Michael RogersTeam Columbiaz.t
5Franco PellizottiLiquigasz.t

Stand in het algemeen klassement:

#Naam rennerPloegTijd
1Danilo di LucaTeam LPR33:13,35
2Thomas LövkvistTeam Columbia+ 0,13
3Michael RogersTeam Columbia+ 0,44
4Levi LeipheimerAstana+ 0,51
5Denis MenchovRabobank+ 0,58

Junker staat niet te kijken van besluit Vitesse

Mads Junker kreeg deze week te horen dat Vitesse afscheid van hem wil nemen.

De Deen heeft één van de hogere salarissen van de Vitesse-selectie, maar speelt amper. Junker begrijpt dan ook waarom hij op de transferlijst is gezet. "Dit is geen verrassing, ik weet dat ik weg mag", zegt hij tegen Omroep Gelderland. "Maar als niemand zich voor mij meldt, kom ik gewoon trainen op 22 juni. Natuurlijk ben ik een van de spelers die wat meer verdienen, terwijl ik niet in de basis sta."

"Maar het kan raar lopen. Vorig jaar kon ik weg, maar werd ik in de voorbereiding opeens eerste spits. Maar na één wedstrijd was dat alweer voorbij. Ik zie het allemaal wel."

Somalische piraten hadden vooral honger

Wat neem je mee, als je vanaf een Somalisch strand vertrekt om een zeeschip te halen?

De vijf mannen die overmorgen terechtstaan in het eerste piratenproces van Nederland, stapten in een polyester bootje met een 40 pk buitenboordmotor.

Tussen hen in: vaten met een paar honderd liter benzine, een aluminium uitschuifbare ladder met haken aan de bovenzijde, een jerrycan met 20 liter water, een doosje met dadels en koekjes. Plus: een paar machinegeweren en een granaatwerper.

Zij voeren op de sterren richting Jemen, totdat de motor begon te haperen. Dat is althans de versie die het vaakst opduikt in het strafdossier dat in bezit van de Volkskrant is. "De derde dag startte de motor weer", vertelt verdachte Abdi (1977). "We waren superblij dat de motor het deed en we in actie konden komen."

"We vielen met z'n allen aan", zegt Farah (1985). Naam en nationaliteit van het naderende vrachtschip deden er niet toe.

De piraten hadden de pech een Turks schip te hebben uitgekozen. De bemanning van de Samanyolu had zich voorgenomen zich stevig te zullen verdedigen. Tweede kapitein Kalkan Cemal, een ex-marine-officier, had een plan opgesteld, waarbij groepjes van drie man op het dek eventuele aanvallen zouden afslaan.

De zeelieden hadden molotovcocktails van oude gloeilampen klaargelegd, driehoekige stukken ijzer om mee te gooien, en tassen vol lichtkogels om mee te schieten. Hun dubbele wacht zag het blauwe speedbootje van de Somaliërs al van verre aankomen en sloeg alarm.

Vanaf dat moment lopen de verklaringen van slachtoffers en verdachten uiteen. De piraten begonnen met schieten en wij hebben ons verdedigd, stellen de Turken. Wij wilden slechts hulp vragen, maar toen gooiden zij opeens brandend spul in onze boot, zeggen enkele piraten. "We hebben geschoten om hen te laten stoppen met het gooien van vuur."

Kogelinslagen in de Samanyolo wijzen op een fel gevecht op zee. Een kritiek moment volgde toen het bootje langszij kwam en de man voorop een granaatwerper op de brug richtte. Toen vuurde de Turkse kapitein een zogeheten lijnwerper af vanaf de brug, en schoot matroos Deniz Ivdik raak met een lichtkogel. De granaat scheerde langs en daarna gooide Ivdik een brandende molotovcocktail in de piratenboot. Daar ontstond een kleine brand tussen de jerrycans met benzine.

Vier Somaliërs sprongen in paniek in zee. Eén aarzelde nog even, en sprong toen overboord met een lege jerrycan in zijn hand. Waarschijnlijk kon hij niet zwemmen. Een zojuist gearriveerde Deense marinehelikopter vuurde een salvo tussen het bootje en de piraten. Even later ontplofte het speedbootje en zonk het, na nog een salvo van de Denen.

De Samanyalo vaart onder Antilliaanse vlag, en daarom staan Osman (1978), Farah (1985), Jama (1965), Abdi (1977) en Sayid (1970) maandag terecht in Rotterdam. Tijdens het proces kunnen hun advocaten naar voren brengen dat niet duidelijk is wie de agressie is begonnen, dat de Nederlandse Staat wellicht niet ontvankelijk is, of dat de Somaliërs niet veel anders konden om hun armoedige bestaan te verbeteren.

"Er is geen vis meer", stelt Farah in het strafdossier. "Vroeger verdiende ik mijn geld met vissen, maar nu is de zee leeg en kan ik niets verdienen.' Medepiraat Jama: 'Ik ben nomade. Ik woon in een hutje op het platteland."

Van zijn zestien kinderen zijn er elf gestorven. Osman: "Ik weet dat het strafbaar is, maar als je honger hebt, geen werk en geen eten, en er al heel lang oorlog is in je land, dan loop je het risico foute dingen te doen."

Jans niet te spreken over Lovre

FC Groningen-trainer Ron Jans is niet te spreken over de uitspraken die Goran Lovre onlangs in het Dagblad van het Noorden heeft gedaan. De aanvallende middenvelder zal wel bij de wedstrijdselectie zitten voor het play-offduel met FC Utrecht.

Lovre gaf onder meer aan dat het verschil tussen vraag en aanbod over een nieuw contract vooralsnog ver uit elkaar ligt. Daarnaast meldde hij komende zomer op zoek te willen gaan naar een nieuwe club.

"Ik heb nog even met Goran gesproken en het zou best eens kunnen zijn dat hij een hele goede wedstrijd vanavond gaat spelen", aldus Jans tegenover het Dagblad van het Noorden.

Lovre heeft in zijn contract een gelimiteerde afkoopsom van één miljoen euro staan. Dit beaamt Hans Nijland (algemeen directeur Groningen, red.). "Dat hij weg mag voor een gelimiteerde transfersom van één miljoen euro, zoals hij heeft aangegeven, klopt. Maar als hij echt opening van zaken had willen geven, had hij ook moeten vertellen wat hij wil gaan verdienen en wat wij hem hebben geboden. Ja, wij zouden dat ook kunnen doen, maar ik vind dat niet op onze weg liggen."

Vlaamse martelleraar mishandelde vaker

De Vlaamse leraar die een gehandicapte leerling in een bak cement en onder een kraan sleepte, mishandelde meer leerlingen. Minstens drie andere leerlingen zeggen te zijn geschopt, geslagen of op hun rug gestampt door de leerkracht Bouw op de speciale school Mariadal in Hoegaarden, meldde de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws vandaag.

Gisteren ontstond in Vlaanderen ophef over gsm-beelden waarop de leraar een veertienjarige gillende leerling ondersteboven in een bak natte cement duwde. Directrice Chantal Celis blijft de leraar verdedigen en wijst erop dat de leerlingen erg lastig zijn. Het schoolbestuur heeft de man vrijdagavond geschorst tot 15 juli.

De Vlaamse minister van Onderwijs Frank Vandenbroucke heeft na het zien van de gsm-beelden op televisie direct een team inspecteurs naar de school gestuurd.

Fans Juve protesteren tegen terugkeer Cannavaro

Veel supporters zouden blij zijn met de komst van Fabio Cannavaro, maar de fans van Juventus denken daar anders over.

Cannavaro speelde jaren voor de Oude Dame, maar vertrok kort na het uitlekken van het Calciopoli-schandaalin 2006. Juventus werd teruggezet naar de Serie B, hetgeen Cannavaro niet zinde.

De centrale verdediger kreeg een aanbieding van Real Madrid en koos, in tegenstelling tot Gianluigi Buffon, Alessandro Del Piero en Pavel Nedved, eieren voor zijn geld. Nu er geruchten zijn dat Cannavaro op het punt staat terug te keren bij zijn oude club, zijn de fans die actie niet vergeten.

Bij het trainingsveld hangen spandoeken tegen de terugkeer van de Italiaan. Zo wordt hij ondermeer 'bedrieger' genoemd. Of het bestuur van Juve daar gevoelig voor is, zal blijken. Cannavaro heeft zelf al aangegeven een aanbieding op zak te hebben van de club uit Turijn.

Hoeness wil onder Van Gaal 'achterover leunen'

Na een turbulent seizoen hoopt manager Uli Hoeness dat de nieuwe trainer Louis van Gaal weer rust brengt bij Bayern München.

"Boven in het kantoor bij de leiding zouden we graag weer wat meer achterover willen leunen", zei Hoeness vandaag in een gesprek met de krant Frankfurter Allgemeinen Zeitung. "Wij streven er niet naar om iedere dag commentaar te moeten geven op het elftal. Dat we daar de afgelopen tijd veel om zijn gevraagd is een slechte zaak." Bayern München nam dit seizoen vanwege tegenvallende resultaten voortijdig afscheid van coach Jürgen Klinsmann. Van Gaal werd aangetrokken als zijn vervanger.

Hoeness roemt Van Gaal om zijn ervaring. "Daarnaast is discipline erg belangrijk voor hem. Hij is daar zeer fanatiek in. Voor hem draait ook alles om het team."

[Upd] [Giro] Horrillo valt in ravijn

Pedro Horrillo van Rabobank heeft vandaag, tijdens de achtste etappe van de Giro, moeten opgeven. De Spanjaard kwam ten val.

In de afdaling van de eerste berg van vandaag, de Culmine di San Pietro, kwam de Spaanse wielrenner ten val. Hij zou zestig meter diep in een ravijn zijn gevallen. Het is nog onbekend wat hij precies heeft opgelopen en hoe lang hij uitgeschakeld zal zijn.

Update 17:00 uur

Horrillo heeft in ieder geval een bekkenbreuk, een bovenbeenbreuk, een geperforeerde long en een licht schedeltrauma aan zijn val overgehouden. Hij is niet in levensgevaar.

Ontslag na plassen in geiser

Een webcam gericht op een van de bekende geisers in het Yellowstone National Park in Amerika heeft twee seizoenswerkers van het park de das omgedaan. Via de webcam werden ze betrapt op het plassen in de Old Faithful-geiser. Dat is één van de drie geisers ter wereld die op gezette tijden heet water spuit.

Een van de jongens heeft ook nog een boete gekregen van 750 dollar en mag twee jaar lang niet in het park komen. Welke straf de andere lolbroek krijgt, is nog niet duidelijk.

Gelukkig voor de wildplassers was de geiser niet actief toen ze hun blaas leegden.

Van der Sloot nog een jaar verhuurd

Leen Looyen, technisch directeur van De Graafschap, heeft vandaag bekend gemaakt dat Marcel van der Sloot ook komend jaar niet op de Vijverberg zal spelen. Looyen liet het optekenen in een vraaggesprek met De Gelderlander.

FC Dordrecht huurt de middenvelder dit jaar. ”Dordrecht heeft laten weten Van der Sloot graag nog een jaar te willen huren en daar sta ik niet onwelwillend tegenover”, aldus de technisch directeur. Hugo Bargas, dit jaar door De Graafschap aan FC Zwolle uitgeleend, keert zo goed als zeker wel terug. “Bargas keert in principe terug. We hebben hem in de gaten gehouden bij Zwolle en vinden dat hij een sprongetje gemaakt heeft”.

Onderzoek: IJzeren Rijn moet dicht blijven

De IJzeren Rijn moet voorlopig gewoon dicht blijven. Dat zegt een commissie van onafhankelijke deskundigen in een uitgelekt rapport. Dat rapport werd gemaakt in opdracht van de ministeries van Verkeer in Nederland en België. De omstreden goederenlijn loopt via Antwerpen en midden-Limburg naar het Roergebied. Met name in Roermond is felle tegenstand tegen de spoorlijn.

Volgens de onderzoekers wegen de kosten van heropening niet op tegen de baten. Opening van de lijn zou 536 miljoen euro kosten. Nadeel van de IJzeren Rijn is bovendien dat er alleen milieuschadelijke diesellocomotieven kunnen rijden.

Minister Camiel Eurlings liet in een reactie weten nog niet te kunnen reageren op de conclusies van de commissie, die hij al sinds maart kent.

Manchester United kampioen

Vanmiddag heeft de Engelse voetbalclub Manchester United hun achttiende landstitel gepakt. De club evenaart hiermee het record dat nog op naam staat van Liverpool. Manchester speelde vandaag 0-0 tegen Arsenal in de een-na-laatste speelronde van de Engelse voetbalcompetitie, en kreeg daarmee het punt dat de voetbalploeg nog nodig had om kampioen te worden.

Het is al de derde landstitel van de club op rij en al de elfde onder leiding van coach Alex Ferguson. Na de rust scoorde de Zuid-Koreaanse aanvaller Park op aangeven van Christiano Ronaldo, maar de goal werd afgekeurd wegens buitenspel, wat later onterecht bleek te zijn. Ronaldo trof een paar minuten later de bal die rakelings langs de kruising zeilde. De bij Arsenal voetballende Nederlander Van Persie raakte ten slotte in de slotfase van de wedstijd de paal waardoor United ontsnapte aan een teleurstelling. Met dit gelijkspel komt Manchester op zes punten voorsprong op Liverpool.

Wereldrecord met 26.000 liter soep

In Naaldwijk, gemeente Westland, is het wereldrecord tomatengroentesoep koken gebroken. In een loods werd een pannetje soep van maar liefst 26.000 liter klaargemaakt.

De recordpoging vond plaats tijdens de open dag van Agri Business Centrum Westland. De liefhebbers van tomatengroentesoep konden een kopje soep afhalen. De soep werd bereid door Marco Westmaas van Hotel Elzenduin. Hij kreeg hierbij hulp van leerlingen van het ROC Mondriaan, afdeling Horeca. De soep bevat 7.500 kilo tomaten, 12.000 kilo komkommers, 450 kilo paprika's en 825 kilo uien. Wat er in de pan van ruim twee meter hoog aan soep overblijft, gaat naar de Voedselbank.

Manchester United kampioen van Engeland

Manchester United mag zich opnieuw kampioen van Engeland noemen. De formatie van trainer Sir Alex Ferguson speelde gelijk tegen Arsenal, wat voldoende was om voor de derde keer op rij de Engelse landstitel in de wacht te slepen.

Manchester United kende een matige start van het seizoen en wist in de eerste drie wedstrijden slechts vier punten te pakken. Na negen wedstrijden was de achterstand op Liverpool, dat toen op de eerste plaats stond, al tot acht punten opgelopen. Begin november kwam de ploeg steeds beter in het spel, maar hier ging wel een nederlaag tegen Arsenal aan vooraf.

In de periode tussen november en maart wist Manchester United zeventien wedstrijden op rij te winnen. Hierdoor wist men de achterstand op Liverpool om te buigen in een voorsprong, die uiteindelijk tot zeven punten opliep. In die periode vestigde Edwin van der Sar overigens een record door 1.311 minuten lang geen tegentreffer te krijgen.

In maart verloren The Mancunians echter van Liverpool en Fulham, waardoor de strijd om de titel weer spannend werd. De ploeg van trainer Ferguson had nog wel een voorsprong van één punt op Liverpool, maar had ook nog een duel minder gespeeld. Toch was het billen knijpen, aangezien men nog een aantal moeilijke wedstrijden voor de boeg had. In de wedstrijd tegen Aston Villa had Manchester United het nodige geluk, waarna het vervolgens weer ging draaien.

Afgelopen woensdag leek het echter bijna mis te gaan. In het duel tegen Wigan Athletic keek Manchester United lange tijd tegen een achterstand aan, maar Carlos Tévez en Michael Carrick bezorgden hun ploeg alsnog drie punten.

Dit weekend zou de ploeg uit Manchester nog één punt moeten pakken, wat geen al te lastige opgave bleek. Arsenal zorgde er uiteindelijk voor dat Manchester United voor de achttiende keer in de historie van de club landskampioen van Engeland is geworden.

Lily Allen doodsbang voor de metro

Lily Allen is bang voor de metro, dat vertelt ze in de Britse krant The Daily Mirror. Ze heeft al jaren niet in een metro gezeten, omdat ze een traumatische ervaring heeft met de metro. Sindsdien is ze doodsbang voor de ondergrondse.

Lily Allen vertelt: "Ik probeerde met de metro naar mijn vriendje toe te gaan in het midden van de stad en ik was helemaal alleen. Mensen begonnen ineens te schreeuwen en mijn single Smile te zingen. Ik was in tranen en smeekte de mensen op te houden. De mensen vroegen zich af waarom ik met de metro was. Sindsdien ga ik ook niet meer met de metro."


Het liedje dat zorgde voor een traumatische ervaring voor Lily Allen

Safina en Wozniacki in finale Madrid

Dinara Safina is doorgedrongen tot de finale van het tennistoernooi in Madrid. In de halve eindstrijd was de Russin te sterk voor de Zwitserse Patty Schnyder. De nummer één van de wereld had twee sets (6-4 en 6-2) nodig om het pleit voor haar opponente te beslechten.

In de finale moet Safina het opnemen tegen Caroline Wozniacki, die in haar halve finale Amélie Mauresmo uitschakelde. Het is de eerste keer dat de twee dames tegenover elkaar staan.

Cofidis heeft selectie al rond

Cofidis is de eerste ploeg, die zijn selectie voor de Tour de France bekend heeft gemaakt. De formatie zal komende zomer met zeven Fransen aan de start van deze grote wielerronde verschijnen.

David Moncoutié en Amaël Moinard zullen de functie van kopman gaan vervullen. Cofidis beschikt echter niet over een eventuele favoriet voor de eindzege. De laatstgenoemde renner eindigde in 2008 als veertiende in het eindklassement.

De verwachting is dan ook dat Cofidis zich in La Grande Boucle vooral op de dagzeges zal gaan richten.


Selectie Cofidis:

Amaël Moinard, David Moncoutie, Stephane Auge, Sébastian Minard, Christophe Kern, Samuel Dumoulin, Rémi Pauriol (allen Frankrijk), Leonardo Duque (Colombia) en Bingen Fernandez (Spanje)

Sneijder ontbreekt nog bij Real

Wesley Sneijder ontbreekt vanavond als Real Madrid het opneemt tegen Villarreal. De middenvelder van De Koninklijke is nog niet voldoende hersteld van de hamstringblessure die hem de afgelopen weken langs de kant hield.

De Madrilenen moeten in Bernabéu winnen om ervoor te zorgen dat Barcelona niet vanavond al kampioen is van de Primera Division.

Ook Guti, Salgado en Metzelder ontbreken met blessures. Gago, Marcelo en Pepe zijn geschorst. Javier Saviola en Lassana Diarra zijn wél fit voor de clash met The Yellow Submarine.

Facebook getroffen door phishingaanval

Hackers zijn er donderdag in geslaagd een massa wachtwoorden van Facebookgebruikers te ontfutselen. Ze maakten een nepversie van de homepage en lieten de slachtoffers hun password daar opnieuw invullen. Het doel van deze phishingaanval was het bemachtigen van de e-mailadressen en andere identiteitsgegevens. Deze worden gebruikt voor het sturen van spam en kunnen voor veel geld doorverkocht worden.

Hoeveel van de 200 miljoen Facebookgebruikers slachtoffer zijn geworden van deze aanval is nog niet bekend. Facebook zelf is alvast druk bezig de schade van de aanval te herstellen. Alle compromitterende accounts werden reeds verwijderd.

Bijna 8500 gevallen van Mexicaanse griep

De Mexicaanse griep is wereldwijd inmiddels vastgesteld bij 8451 mensen. Van hen zijn 72 aan de ziekte overleden. Dat heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zaterdag bekendgemaakt.

Meer dan de helft van de besmettingen (4714) is aangetroffen in de Verenigde Staten. Vier mensen zijn in het land aan de ziekte bezweken. Mexico heeft minder besmettingen, maar meer doden: 66. Ook in Canada en Costa Rica heeft het virus levens geëist.

De ziekte is volgens de WHO aangetroffen in 36 landen, waaronder Nederland. Op het overzicht van de VN-organisatie ontbreken de eerste besmettingen van Maleisië, Turkije en India nog. Ook een vijfde Amerikaanse griepdode, die vrijdag werd bekendgemaakt, is nog niet verwerkt door de WHO.

Verslaggever Gay Krant opgepakt in Moskou

Een Nederlandse verslaggever van de Gay Krant is in Moskou opgepakt door Russische dienders, die niet gediend waren van de homo-demonstratie die ondanks een verbod van de Russische overheid werd gehouden. Gay Krant-hoofdredacteur Henk Krol maakte dat bekend.

Krol wil niet vertellen wie het precies is, omdat hij bang is dat die informatie gevaarlijk is voor zijn collega. Krol blijft via een andere Gay Krant-verslaggever annex tolk, die niet is opgepakt, op de hoogte van de situatie in Moskou.

Er zijn zeker twintig mensen opgepakt bij de demonstratie, aldus Frans persbureau AFP. Krol zegt zelf dat het gaat om zeker het dubbele daarvan. Engelstalige activisten als Peter Tatchell en Andy Thayer zijn volgens Krol opgepakt, alsmede demostratie-organisator Nikolai Alekseev.


Het blijkt dat de homo's zich verkeken hebben op of de Russische overheid in het algemeen meent wat ze zegt, of niet.  (foto: ANP)

[F3] Uitslag race 1 Hockenheim

Stefano Coletti heeft de eerste race van het seizoen in de F3 Euroseries op zijn naam geschreven.

De coureur uit Monaco was op Hockenheim de rest van het veld te vlug af bij het ingaan van de eerste bocht en reed daarna onbedreigd naar de zege. Roberto Merhi eindigde als tweede, polesitter Sam Bird pakte de laatste podiumplaats.

Coletti kwam bij de start het beste weg en dook als eerste de eerste bocht in. Bird en de als vierde gestarte Merhi maakten er tot aan de finish een boeiend gevecht van over wie de tweede plaats zou pakken. Het was uiteindelijk de Spanjaard die aan het langste eind trok.

Atte Mustonen werd achtste en wist het dit jaar debuterende Motopark Acadamy daarmee meteen een pole-position te geven voor de race van zondag. Carlo van Dam eindigde achterin en werd achttiende.

Morgen begint de race om 10:30 uur.


Uitslag Race 1

Pos.RijderTeamTijd
1S. ColettiPrema Powerteam25:20.955
2R. MerhiManor Motorsport+ 1.070
3S. BirdMücke Motorsport+ 1,534
4M. MäkiSignature-Plus+ 3.249
5J. BianchiART Grand Prix+ 7.738
6J. VernaySignature-Plus+ 11.234
7C. VietorisMücke Motorsport+ 13.329
8A. MustonenMotopark Academy+ 19.172
9M. ChinosiPrema Powerteam+ 23.260
10T. GeronimiSignature-Plus+ 24.697
11R. WickensKolles & Heinz Union+ 27.520
12M. WittmanMücke Motorsport+ 28.072
13A. TambayART Grand Prix+ 34.406
14C. ZanellaMotopark Academy+ 35.686
15A. CaldarelliSG Formula+ 36.851
16E. GutierrezART Grand Prix+ 38.327
17A. SimsMücke Motorsport+ 44.802
18C. van DamKolles & Heinz Union+ 45.733
19B. HartleyCarlin Motorsport+ 48.915
20P. EnriqueManor Motorsport+ 1:02.299
21J. Cecotto Jr.HBR Motorsport+ 1 ronde(n)
22H. WaldschmidtSG Formula+ 2 ronde(n)
23B. ShaabanPrema Powerteam+ 2 ronde(n)
24C. RamosManor Motorsport+ 3 ronde(n)
25A. MarsoinSG Formula+ 4 ronde(n)
26J. RosenzweigCarlin Motorsport+ 8 ronde(n)
27K. MirochaHBR Motorsport+ 14 ronde(n)
28V. BottasART Grand Prix+ 15 ronde(n)

Wiese beboet om 'Schijt Hamburg'

Doelman Tim Wiese heeft van de Duitse voetbalbond een boete gekregen van tienduizend euro. De speler van Werder Bremen kreeg deze boete nadat hij zich na afloop van het gewonnen duel tegen Hamburger SV (2-0) misdroeg.

Wiese zong via een megafoon 'Schijt Hamburg. De keeper erkende zijn fout direct. "Ik deed dit in de euforie van het moment, de woorden werden mij ingefluisterd en ik heb ze herhaald. Ik had dit niet moeten doen."

Werder Bremen is vooralsnog niet van plan de boete te accepteren. "Ik vind de straf overdreven, teveel van het goede", zei technisch directeur Klaus Allofs. "We hebben de bond gemeld er niet mee akkoord te gaan. We hebben al een schriftelijk verweer gestuurd."

Gomes: "Ooit keer ik terug bij PSV"

Oud PSV-keeper Heurelho Da Silva Gomes heeft aangegeven ooit terug te willen keren bij PSV. De doelman van Tottenham Hotspur deed zijn uitspraken tijdens een interview met PSV TV.

De doelman uit Brazilië had in het begin van het seizoen wat aanpassingsproblemen bij zijn nieuwe werkgever maar herstelde dit aardig tijdens de tweede helft van het seizoen. "Het niveau is hier weer hoger dan in Nederland, maar die aanpassingsproblemen heb ik ook gehad toen ik vanuit Brazilië naar Nederland kwam", aldus Gomes.

Laconi in levensgevaar na zware crash

Bij een crash tijdens de vrije training van de Superbikes in het Zuid-Afrikaanse Kyalami is Regis Laconi zwaar gewond geraakt. Inmiddels is bekend gemaakt dat Laconi in levensgevaar verkeert.

Tijdens de eerste ronde van de eerste vrije training verloor de Fransman de macht over zijn Ducati tussen bocht elf en bocht twaalf. Laconi werd door artsen ter plekke geholpen waarna hij per helikopter is afgevoerd naar een ziekenhuis in Johannesburg.

Uit een CAT-scan is gebleken dat hij vijf nekwervels heeft gebroken. De artsen houden hem, om verdere schade te voorkomen, in een kunstmatige coma. Vandaag nog zal hij geopereerd worden.

Spakenburg ontslaat speler

Zaterdaghoofdklasser Spakenburg heeft het contract met Sven Baas per direct beëindigd. De speler misdroeg zich vorige week in de derby tegen IJsselmeervogels en bracht volgens de clubleiding de vereniging daarmee in ernstig diskrediet.

Verdediger Baas deelde tijdens die wedstrijd een elleboogstoot uit aan IJsselmeervogels-spits Jeffrey Winter. Na de daad van de Amsterdammer, die de rode kaart kreeg, ontstond er tumult op het veld en langs de lijn. Baas deelde vervolgens nog een kopstoot uit aan Winter. De wedstrijd werd vervolgens enige tijd gestaakt. Ook na afloop ontstonden er schermutselingen op het veld, waar de 29-jarige ex-prof bij betrokken was.

Heerenveen-duo naar FC Emmen

FC Emmen kan volgend seizoen beschikken over twee talenten van SC Heerenveen. De Friezen, die een samenwerkingsverband hebben met Emmen, stallen Xander Houtkoop en Michel Poldervaart bij de club uit de Jupiler League.

Beide spelers kwamen afgelopen seizoen uit voor Jong SC Heerenveen en debuteerden nog niet in het eerste elftal. De twintigjarige Houtkoop is een door Heerenveen zelf opgeleide middenvelder, de één jaar oudere vleugelaanvaller Poldervaart kwam aan het begin van het seizoen over van Jong Feyenoord. Het is de bedoeling dat Emmen nog vier beloften van SC Heerenveen aan de selectie voor volgend seizoen kan toevoegen.

Boonen gaat uitsluiting aanvechten

Tom Boonen mag komende zomer niet aan de Tour de France deelnemen en heeft inmiddels aangekondigd deze beslissing aan te vechten. De uitsluiting van de Belg volgt op het feit dat hij voor de derde keer in anderhalf jaar is betrapt op het gebruik van cocaïne.

"We wachten nog op een officiële brief over de uitsluiting door organisator ASO," liet zijn advocaat, Luc Deleu, in de Belgische media weten. "We zullen dan een gerechtelijke actie ondernemen."

Deleu ging verder met de woorden: "Boonen wordt door ASO aan de kant gezet om ethische redenen die niets met medisch verantwoord sporten te maken hebben. Cocaïne is buiten competitie geen doping, hoe je het ook draait of keert. Hem wordt het recht op arbeid ontzegd, op basis van willekeur bij het ASO."

Het is niet de eerste keer dat Boonen wordt uitgesloten van deelname aan La Grande Boucle. Vorig jaar gebeurde dit namelijk ook al. Quick-Step, de werkgever van de wielrenner, heeft hem in elk geval een voorlopige schorsing opgelegd.

VVV-Venlo wacht op beslissing Gentenaar

Het is nog maar de vraag of Dennis Gentenaar volgend seizoen bij VVV-Venlo onder contract staat. Er heerst namelijk nog veel onduidelijkheid over de toekomst van de sluitpost. Komende zomer is derde keeper van Ajax in elk geval transfervrij, waardoor meer clubs achter hem aanzitten.

Zo zou Feyenoord in de race zijn om de handtekening van Gentenaar te bemachtigen. Het is echter maar de vraag of de Rotterdammers dit voor elkaar zullen krijgen. De Limburgse zender L1 laat in elk geval weten dat VVV-Venlo de keuze van de keeper nog even zal afwachten.

Ophef om hatemail Tinkebell (kattasje)

FOK!beroemdheid Tinkebell is weer in het nieuws. Deze keer is het naar aanleiding van het uitkomen van haar boek 'Dearest Tinkebell'. In het boek staan honderden hatemails afgedrukt die de kunstenares kreeg nadat ze haar kat had omgebracht om er een handtasje van te maken. De persoonlijke gegevens van de woedende afzenders zijn ook in het boek opgenomen. Foto's, adresgegevens en persoonlijke weblogs van de afzenders, niets is veilig voor Tinkebell.

Het openbaar maken van persoonlijke gegevens van de destijds woedende afzenders is volgens advocaat Menno Weij een inbreuk op hun privacy. Verder is er een goede kans dat de verzenders van de opgenomen hatemails de verspreiding van het boek kunnen belemmeren. In 2004 werkte de beeldend kunstenares aan het project 'My dearest cat Pinkeltje' waarvoor zij haar kat doodde en er een tas van maakte.

Tinkebell met meer details.

Adelaar is Volendam 'heel erg dankbaar'

Sparta Rotterdam vond vrijdag in Frans Adelaar de nieuwe trainer voor volgend seizoen. De Utrechtse oefenmeester werd losgeweekt bij FC Volendam, waarmee hij afgelopen weekend degradeerde naar de Jupiler League.

"Het is heel erg snel gegaan", zei Adelaar bij zijn presentatie in Rotterdam. "Ik werd woensdag door Sparta gebeld. De vraag was of ik oren had naar de functie van coach van Sparta. Daar voelde ik wel wat voor. We waren er snel uit."

Sparta hoeft geen compensatie te betalen aan Volendam voor Adelaar. "Ik ben FC Volendam heel erg dankbaar dat ik daar een jaar met veel plezier heb kunnen werken en dat ze mij de overgang gunden", aldus de oefenmeester.

Sparta was de afgelopen weken druk op zoek naar een opvolger voor de naar FC Utrecht vertrekkende trainer Foeke Booy. De Kasteelclub ving eerder bot bij onder andere Jan de Jonge, Erwin Koeman en Aad de Mos.

Obama: Staatsschuld VS onhoudbaar

De Amerikaanse president Barack Obama heeft in een town-hallmeeting in de Amerikaanse staat New Mexico gezegd dat de Amerikaanse staatsschuld onhoudbaar is. Hij waarschuwde voor exploderende rentestanden als de VS doorgaan met het financieren van zijn schulden via het buitenland.

Obama: "We kunnen niet doorgaan met het geld lenen van China. We moeten rente betalen over de schulden en dat betekent dat onze kinderen in de toekomst met zware schulden opgezadeld zitten."

Volgens Obama zullen buitenlandse financiers 'moe' worden van het financieren van Amerikaanse schulden, waardoor de rente voor onder andere autoleningen en hypotheken sterk zal stijgen. Obama: "Dat zal een negatief effect hebben op de economie."

Afgelopen week werd bekend dat het Amerikaanse begrotingstekort dit jaar 1,85 biljoen dollar groot zal zijn. In 2010 daalt het tekort naar 1,25 biljoen dollar. Obama wil de tekorten onder andere aanpakken door sterk in te grijpen in de kosten van de gezondheidszorg.

Begrotingstekorten Amerikaanse overheid 2005-2009

Benodigde specs PC-versie van Street Fighter IV bekend

Al enkele maanden kunnen de mensen met een Xbox 360 en PS3 van Street Fighter IV genieten, echter kan de PC natuurlijk niet uitblijven en is de game ook voor dit platform onderweg.
Capcom heeft bekend gemaakt welke specs de PC-versie van Street Fighter IV nodig gaat hebben. Is jouw PC goed genoeg om straks cell-shaded vuurballen over het scherm te laten vliegen?

Minimum specs:

# : Windows XP
# : Intel Pentium4 2.0GHz or higher
# : 1GB RAM or higher
# : 10GB of free HDD space or more
# : NVIDIA GeForce6600 series, ATI Radeon(TM) X1600 or higher or higher, DirectX 9.0c/Shader3.0 or higher compatible, VRAM ?F256MB or higher
# : DirectSound compatible, DirectX 9.0c (or higher) compatible
# : Mouse, Keyboard

Recommended Specs:

# : Windows Vista
# : Intel Core2Duo 2.0GHz or higher
# : 2GB RAM or higher
# : 10GB of free HDD space or more
# : NVIDIA GeForce8600 series or higher, ATI Radeon(TM) X 1900 or higher, DirectX 9.0c/Shader3.0 or higher compatible, VRAM ?F512MB or higher
# : DirectSound compatible, DirectX 9.0c (or higher) compatible
# : Gamepad Xbox360 Controller for Windows

Nalbandian met succes geopereerd

David Nalbandian heeft in Barcelona met succes een operatie aan zijn heup ondergaan. De Argentijn, de nummer 15 van de wereld, is de komende vier maanden echter wel uitgeschakeld. Hij mist hierdoor de kwartfinale van de Davis Cup tegen Tsjechië en de overige drie grandslams van dit seizoen.

Afgelopen maand, tijdens de Barcelona Open, raakte Nalbandian geblesseerd aan zijn heup. Hij probeerde het nog wel tijdens het toernooi van Estoril, maar al gauw bleek dat alleen een operatie uitkomst kon brengen.

Oude films gratis online te bekijken

Oude, veelal obscure films, die zijn hersteld en gearchiveerd door de World Cinema Foundation kunnen nu op het internet worden bekeken. Dat meldde de Amerikaanse krant The New York Times vandaag. Het bekijken van de films is vaak gratis.

"De World Cinema Foundation helpt landen die er zelf de middelen niet voor hebben hun cineastische schatten te behouden”, meldde regisseur Martin Scorsese op de website van de stichting. Veel van de originele versies van oude films zijn in de loop der jaren onherstelbaar beschadigd of verdwenen. Slechts 10 procent van de stille films die in de Verenigde Staten zijn gemaakt bestaan nog.

Op de website van de World Movie Foundation zijn, vaak voorzien van Engelse of Franse ondertiteling, onder meer films uit Noord-Afrikaanse en Aziatische landen te zien. De organisatie verstrekt de herstelde films ook aan scholen, musea, festivals en filmclubs.


Oude films gratis online te bekijken  (foto: DAG)

Haaien op pootjes vallen aan in Interstellar Marines trailer

Sta je lekker te poseren voor een stoere foto voor het Interstellar Marines plakboek, komen er ineens allemaal rare beesten het feestje verstoren. Niet zomaar wat beesten, kwaadaardige lopende haaien... Nouja het is natuurlijk weer eens wat anders dan zombies en aliens.

Interstellar Marines speelt zich af in de 22ste eeuw als de mensen het heelal gaan verkennen op zoek naar grondstoffen. En hoe kan het ook anders, eenmaal aangekomen op een andere planeet stuiten ze op een aantal niet zo vriendelijke bewoners.

Er wordt gebruik gemaakt van de Unreal Engine 3 om de game zo realistisch mogelijk neer te zetten. De onvoorspelbare verhaallijn kan met maximaal 4 personen coöperatief gespeeld worden en je character zal zich met RPG elementen kunnen ontwikkelen.

De game zal verschijnen voor de PC, PS3 en Xbox 360.

[MotoGP] Gibernau mist GP van Frankrijk

De Spaanse motorcoureur Sete Gibernau verschijnt morgen niet aan de start van de Grote Prijs van Frankrijk. Gibernau kwam vandaag, op het circuit van Le Mans, tijdens de training met zijn Ducati ten val en brak daarbij zijn sleutelbeen.

Gibernau zal nu naar Barcelona gaan om verder te herstellen. Hij keerde dit seizoen na een afwezigheid van twee jaar terug in de MotoGP. In 2006 nam hij afscheid na een periode van blessureleed.

Onverwacht succes voor Thebunkeronline.tv

Niet eerder heeft de kijker zoveel invloed kunnen uitoefenen op een realityprogramma als in thebunkeronline.tv dat momenteel op internet wordt uitgezonden. De bijzondere interactie tussen kijkers, programmamakers en Overlevers, zoals de kandidaten worden genoemd, is niet onopgemerkt gebleven. Een aantal broadcast managers uit het buitenland heeft interesse getoond in het format.

Producent Enjoy Media werkt voor het online realityprogramma samen met de internetgemeenschap van fok.nl. "The Bunker is een ongeëvenaard succes", aldus Danny Roodbol, oprichter en eigenaar van fok.nl. "In vijf dagen tijd kregen we al meer reacties dan in de hele drie maanden die de allereerste Big Brother in Nederland duurde."

Het online programma zorgde op het FOK!forum, met bijna 70 miljoen posts het drukstbezochte en grootste forum van Nederland en wereldwijd de nummer twaalf, voor een stijging van meer dan 5 miljoen pageviews binnen een maand. Op het drukbezochte forum bunker.fok.nl, welke dit weekend zijn 100.000e post over de bunker verwacht, wordt flink gediscussieerd tussen gebruikers en de makers van thebunkeronline.tv over hoe het programma verder verbeterd kan worden.  De actieve forumbezoekers brengen vele nieuwe ideeën aan die direct in het programma worden toegepast. De kijkers pleegden onlangs een 'aanslag' en hebben middels stemmen bepaald dat de Overlevers al hun voedsel, kleding en privileges moesten inleveren. Vervolgens werden ook nog water en elektriciteit afgesloten. Doordat de overlevers ’s ochtends niet op tijd uit bed waren, overtraden ze het bedprotocol. De sanctie hierop was het inleveren van de slaapzakken. Na een zeer spannende nek-aan-nekrace heeft Overlever Peter donderdag 15 mei het programma moeten verlaten. Nog vier overlevers strijden voor de finale op vrijdag 22 mei.

Mens-op-mensbesmetting H1N1 Japan

Vandaag is door de Japanse minister van Gezondheid, Yoichi Masuzu, officieel bevestigd dat er in Japan ook mens-op-mens-besmettingen plaats hebben gevonden van het gevreesde nieuwe virus, dat onder meer bekend is als varkensgriep, Mexicaanse griep en H1N1.

Een leerling van een middelbare school in de miljoenenstad Kobe die de afgelopen tijd netjes in Japan was gebleven, heeft inmiddels het virus onder de leden. Waarschijnlijk hebben minimaal twee andere leerlingen van dezelfde school ook last van het hysterie veroorzakende, maar weinig doden makende griepje.

Japan is hiermee het tweede land in Azië met mens-op-mens-besmettingen. Ook in Zuid-Korea, Spanje, G-B, Duitsland, Mexico en de VS is de ziekte succesvol van mens op mens overgehoest.

 


Dwárs door de kapjes heen - uche, uche.  (foto: ANP)

FC Dordrecht stopt met beloftenelftal

FC Dordrecht heeft, in navolging van zes andere BVO's, besloten het beloftenelftal op te doeken. Volgens de beleidsbepalers bracht het team de club in sportief opzicht te weinig op.

Jong FC Dordrecht was één van de ploegen die degradeerde naar de nieuw te vormen tweede divisie voor belofteteams. Die stap ziet FC Dordrecht niet zitten. De KNVB bood de clubs de mogelijkheid om hun team zonder voorwaarden te laten vertrekken.

Technisch directeur Marco Boogers laat weten dat het puur om een sportieve beslissing gaat: "Het heeft helemaal niets met het financiële plaatje te maken, het is geen bezuiniging. Wij zijn van mening dat de lichting die er nu aankomt, kwalitatief niet goed genoeg is. Op korte termijn zijn er in mijn ogen te weinig spelers die de stap naar het eerste kunnen maken." In eerste instantie is de maatregel voor de duur van één seizoen genomen. Om geblesseerde spelers en reserves ritme te laten houden gaat FC Dordrecht doordeweekse oefenduels organiseren.

De spelers Quincy Kompai, Marvin Westerduin, Floris van Bodegraven en Jeffrey Fortes schuiven door naar het eerste elftal, de overige spelers van Jong FC Dordrecht zijn inmiddels vertrokken of op zoek naar een andere club. Dane Brard, Ferhad Kemaldar en Arinneson Pauletta schuiven vanuit A1 nu rechtstreeks door naar de A-selectie.

Mailwisseling Wolfsen en AD openbaar

Op verzoek van Leefbaar Utrecht is de mailwisseling tussen de Utrechtse burgemeester Aleid Wolfsen en de redactie van het AD openbaar gemaakt. Uit de e-mails komt niet naar voren dat Wolfsen druk heeft uitgeoefend om de publicatie over zijn woonkostenvergoeding tegen te houden.

Het artikel waarin de woonkostenvergoeding van Wolfsen aan de kaak werd gesteld is voor publicatie voorgelegd aan de burgemeester. Wolfsen gaat in een e-mail aan AD-hoofdredacteur Arjeh Kalmann uitvoerig in op de beschuldigingen die aan zijn adres worden geuit en hij probeert deze te weerleggen. Hij besluit zijn mail met "De schrijver houdt kennelijk de sterke wil om mijn integriteit publiekelijk in twijfel te trekken. Zelfs met het starten van de discussie in de krant redt en bereikt hij dat. Ik begrijp oprecht nog steeds niet waarom. Ik hoef niet te herhalen dat ik hier werkelijk zeer zwaar aan til."

Kalmann antwoordt vervolgens: "Dank je wel, Aleid. We zullen de kwestie nog diepgaander onderzoeken. Dat betekent dat er voorlopig nog geen publicatie komt." Wolfsen antwoordt vervolgens weer uitvoerig en zegt aan het einde van zijn mail dat hij er van uitgaat dat het 'gedoe' nu voorbij is.

Op 3 maart ontvangt Wolfsen een e-mail naar aanleiding van het diepgaande onderzoek dat Kalmann beloofde uit te voeren. " [...] Naar aaleiding daarvan en met kennis van alle op dit moment beschikbare feiten zien wij nu geen aanleiding tot publicatie over te gaan."

De volledige mailwisseling is hier te lezen.

Hiddink: "Laten we niet te dramatisch doen"

Guus Hiddink zit vandaag voor het laatst op Stamford Bridge op de bank als interim-manager van Chelsea.

Sinds hij in februari de ontslagen Luiz Felipe Scolari opvolgde, kenden The Blues een opleving en wist de Varssevelder de harten te winnen van zowel de spelers als de fans van Chelsea.

Verschillende keren werd er in de media dan ook gespeculeerd over een langer verblijf van Hiddink bij Chelsea, maar de Nederlander maakte al snel duidelijk dat hij na dit seizoen gewoon weer terugkeert naar het nationale team van Rusland. Het duel met Blackburn Rovers zal dus echt zijn laatste thuiswedstrijd als manager van Chelsea zijn.

"Het afscheid zal niet eenvoudig zijn. Maar laten we er niet te dramatisch over doen", betoogde Hiddink tijdens een persmoment voor de confrontatie met Blackburn. "Ik zal zeker contact houden met de club. Triest is ook niet het juiste woord. Ik ga niet huilen. Maar ik heb van ieder moment bij deze club genoten."

Hiddink zette met Chelsea een prima reeks neer in de Premier League en miste op een haar na de Champions League-finale. De succescoach kan op 30 mei in de FA Cup-finale tegen Everton zijn periode bij Chelsea bekronen met een prijs.

"Om eerlijk te zijn had ik verwacht dat het behoorlijk lastig zou worden met de spelers, dat ik de strijd zou moeten aangaan. Ik dacht dat ik ze niet zou kunnen bereiken, maar er was absoluut een klik tussen ons", kijkt Hiddink terug. "Ik ben daar trots op. Nu we uit elkaar gaan is er respect. Geen spijt, maar respect."

Politie slaat homoparade Moskou neer

De Russische oproerpolitie heeft vandaag in Moskou een homoparade opgebroken, voorafgaand aan de finale van het Eurovisiesongfestival. De betoging was verboden door de autoriteiten, maar demonstranten gingen toch de straat op.

Volgens een verslaggever van het Franse persbureau AFP zijn zeker twintig mensen opgepakt. Onder hen vermoedelijk de Britse homorechtenactivist Peter Tachell.

Mooie tulpen he?  (foto: ANP)

Koningin Fabiola bedreigd met de dood

Onbekenden hebben een dreigbrief gestuurd naar een Belgische krant, waarin staat dat de 80-jarige koningin Fabiola op een nationale feestdag in juli met een kruisboog zal worden gedood. De terreurcel van de federale politie kijkt "met ernst" naar de zaak, meldden Belgische media vandaag.

De dreigbrief is in het Frans opgesteld en staat vol met taalfouten. Het lijkt erop dat het epistel, dat bij La Dernière Heure in de bus viel, geschreven is met een elektrische typemachine. Op de envelop zat een postzegel van 5 centiem uit de vorige eeuw.

Volgens de schrijver is Fabiola een onwaardige koningin omdat ze "koning Boudewijn in Spanje heeft vergiftigd omdat hij met dictator Tito een liefdesrelatie heeft gehad in diens wijnkelder in Belgrado, waar wij foto's van hebben". Verder staat in de brief dat "een schot met een kruisboog een einde zal maken aan dit ergste uitschot tijdens het defilé op 21 juli."

Die dag is een Belgische nationale feestdag. In Brussel is dan een groot militair defilé, waar de koninklijke familie vanaf een platform naar kijkt.

Sansoni weg bij Vitesse

Sébastien Sansoni zal komend seizoen niet meer te bewonderen zijn in het shirt van Vitesse, aldus De Gelderlander. De 31-jarige Fransman verlaat de Arnhemmers op transfervrije basis.

Sansoni heeft een opmerkelijk seizoen achter de rug bij Vitesse. Hans Westerhof veegde voor de winterstop openlijk de vloer met hem aan. Onder Westerhofs opvolger Theo Bos werd Sansoni echter een steunpilaar op het middenveld van de Arnhemmers.

De Fransman, die in drie seizoenen 82 competitiewedstrijden speelde voor Vitesse, kon zijn contract met één seizoen verlengen, maar Sansoni geeft de voorkeur aan een meerjarige verbintenis. Bovendien zou hij te duur zijn voor Vitesse.

Ook Anduele Pryor, Mads Junker en Onur Kaya mogen vertrekken bij Vitesse. Trainer Theo Bos wil graag een verdedigende middenvelder en één of meerdere aanvallers toevoegen aan zijn selectie, maar moet hiervoor eerst financiële ruimte zien te creëren.

'Michael Jackson heeft huidkanker'

De 50-jarige Michael Jackson heeft huidkanker. Dit meldt de Britse tabloidkrant The Sun vandaag. Volgens de krant heeft de King of Pop het slechte nieuws vorige maand te horen gekregen. De doktoren ontdekten de ziekte toen ze vlekken vonden op het bovenlichaam en het gezicht van de zanger.

Gelukkig voor Michael is de ziekte, volgens de dokters, goed te behandelen en is kans op genezing groot. De zanger heeft zelf nog niet gereageerd in de media op zijn ziekte, mede door zijn aankomende concerten in juli in de O2 Arena van Londen. Michael heeft 150 miljoen dollar moeten neerleggen voor zijn terugkeer als King of Pop, maar "Michaels fans staan op nummer één. Reken maar dat de shows spectaculair gaan worden, dat kan niet anders," aldus een bron.

De genezing van Michaels ziekte ligt in goede handen, namelijk die van dokter Ralph Massey, een expert op het gebied van het genezen van huidkanker.


'Michael Jackson heeft huidkanker' (foto: ANP)

McClaren lacht favorietenrol FC Twente weg

FC Twente-trainer Steve McClaren verwacht een spannende bekerfinale tussen zijn ploeg en sc Heerenveen morgen. De Brit ziet weinig kwaliteitsverschil tussen beide teams en vindt het dan ook verre van terecht dat zijn ploeg als favoriet wordt bestempeld.

"FC Twente favoriet? Haha", moest McClaren lachen om deze uitspraak tijdens de persconferentie voorafgaand aan de eindstrijd. "Van een favoriet en een underdog spreek je alleen als één van de twee ploegen een divisie lager uitkomt."

McClaren en FC Twente deden dit seizoen in Europees verband veel ervaring op met zware wedstrijden en de coach hoopt dat zijn formatie hier morgen van kan profiteren. "Onze Europese wedstrijden tegen Arsenal, Schalke en Olympique Marseille waren 'massive games', net als de duels in de beker en in de strijd om de tweede plaats. Geloof in eigen kunnen was het sleutelwoord. En daardoor hebben we ons ontwikkeld tot een stabiele ploeg."

FC Twente tikte eerder dit seizoen Heerenveen van het kastje naar de muur in de eigen Grolsch Veste (6-0) en speelde enkele weken geleden in Friesland met 1-1 gelijk tegen de formatie van Trond Sollied. McClaren: "Tijdens de thuiswedstrijd hadden wij een goede en zij een slechte dag. Heerenveen is een uitstekende ploeg en ik houd van de manier waarop dat elftal voetbalt. Niet voor niks hebben zij prima resultaten geboekt tegen alle topclubs. Bij Ajax én PSV werd gewonnen."

"Zij zijn verdedigend beter en beter geworden. Voor de winterstop kregen zij veel meer tegentreffers dan daarna. En als je een goede verdediging hebt en dan ook nog eens zoveel aanvallende kwaliteiten - met Beerens, Sibon, Elm, Pranjic en Henrique - kunt aanspreken, ben je een opponent om serieus rekening mee te houden."

H1N1-virus treft Turkije en India

Er kunnen weer twee landen aan de lijst van de met de nieuwe griep besmette staten worden toegevoegd. Na in ruim dertig andere landen te zijn vastgesteld, duikt H1N1 nu ook op in Turkije en India. Dat laten de autoriteiten van die landen weten.

De varkens/Mexicaanse/Influenza A/H1N1-griep, wiens naam sneller muteert dan het virus zelf, heeft een Turk op doorreis besmet. Hij vloog van de VS, via Schiphol, naar Istanbul. Van daar wilde hij nog verder naar Irak, maar gezien zijn griepverschijnselen werd hij in quarantine gezet.

De Indiër vloog van Dubai naar Hyderabad. Het is vooralsnog onbekend of hij het virus in Noord-Amerika, of elders heeft opgelopen.

Bevalling olifant Phyo Phyo live te volgen

In de Antwerpse Zoo is gisteren om 20:15 uur de bevalling van olifant Phyo Phyo begonnen, deze gebeurtenis is live te volgen via deze website.

Na 22 maanden zwangerschap is het dan eindelijk tijd voor het 100 kilogram wegende kalfje om het levenslicht te zien, de bevalling kan twee dagen duren.

Het olifantenjong zal het eerst levend geboren olifantje in België worden als alles goed gaat; reden voor een feestje dus. Toen men eergisterenochtend de hormoondaling opmerkte heeft de Zoo de kraamstal gereed gemaakt, de dierenarts en curator stand-by gezet en negen camera's aangezet.

Voor de rust van de bevallende moeder is de Egyptische Tempel, de naam van het verblijf, afgesloten voor bezoekers. Ook na de bevalling zal dit minstens twee dagen zo blijven om moeder Phyo Phyo en haar kersverse aanwinst weer op kracht te laten komen.

PvdA: Koenders-norm voor hulporganisaties

PvdA-Tweede Kamerlid Chantal Gill'ard wil de hoge salarissen bij hulporganisaties aan banden leggen. Directeuren van deze organisaties zouden niet meer mogen verdienen dan de minister van Ontwikkelingssamenwerking. De organisaties riskeren hiermee het kwijtraken van overheidssubsidies. Gill'ard spreekt over de zogenaamde Koenders-norm.

Sinds 2005 is de code-Wijffels (pdf) van kracht. In deze code staan de spelregels "die het karakter hebben van principes voor goed bestuur." Over het salaris van directeuren werd het volgende geadviseerd. "De beloning van directeuren moet aansluiten bij het ideële karakter van de instelling. [...] In dat kader past een gematigde vaste beloning, niet gekoppeld aan de resultaten van de instelling. Van de directeur mag worden verwacht dat hij begrijpt dat zijn beloning niet dezelfde hoogte heeft als de beloning van vergelijkbare functies in het bedrijfsleven."

Kort gezegd kwam het er op neer dat de directeur van een goededoelenorganisatie niet meer mag verdienen dan de directeur-generaal op een ministerie. Volgens Gill'ard gaat het om een bedrag van 8.745 euro per maand, maar het ministerie spreekt over 9.098 euro per maand. Een aantal directeuren verdient momenteel meer dan dit bedrag. Gill'ard wil daarom een nieuwe norm vastleggen.

Maak vanaf nu je eigen Left 4 Dead content

Valve heeft mod tools voor Left 4 Dead op Steam vrijgegeven. Deze tools zijn een op enkele kleine aanpassingen na, tools die de makers zelf gebruikt hebben om de game te maken. Dit zal de game community in staat stellen om eigen levels te maken en custom zombies in elkaar te knutselen.

Al deze user-generated-content zal echter geen effect hebben op je multiplayer ervaring. Valve zal binnen enkele weken de "matchmaking" aanpassen om goed om te kunnen gaan met al deze nieuwe levels en zombies.

Klinkt dit als iets voor jou? Zwengel dan nu je Steam aan en kijk onder de "tools" tab om aan de slag te gaan. Hier alvast een plaatje van een goedlachse "G-man zombie" ter inspiratie:

Acht finaleplaatsen voor turners

De Nederlandse turners hebben bij de wereldbekerwedstrijden in het Schotse Glasgow acht finaleplaatsen in de wacht gesleept.

Jeffrey Wammes plaatste zich voor drie finales. In de kwalificaties eindigde hij als derde op sprong, vijfde op rek en zesde op vloer. Epke Zonderland legde op brug beslag op de zesde plaats en werd op rek derde. Op ringen bereikte Yuri van Gelder als vierde de finale.

Suzanne Harmes maakte haar internationale rentree en plaatste zich als vierde voor de finale op balk. Sanne Wevers deed het nog wat beter op balk en plaatste zich als tweede voor de eindstrijd.

Frans Bauer wil naar het songfestival

Als het aan Frans Bauer ligt vertegenwoordigt hij volgend jaar Nederland op het Eurovisiesongfestival. Dat zegt de zanger tegen De Telegraaf. "Ze moeten zeker komen praten. Het lijkt me een uitdaging. Ik wil het wel proberen."

De keuze voor Bauer ligt in die zin ook voor de hand, omdat het songfestival volgend jaar niet meer door de NOS wordt uitgezonden, maar door de TROS. Frans Bauer is een van de coryfeeën van de familiezender.

Uit een enquête die EenVandaag liet uitvoeren, bleek overigens dat 67 procent van de Nederlanders vindt dat we het festival volgend jaar moeten boycotten. Volgens driekwart van de ondervraagden heeft deelname toch geen zin, omdat de Oost-Europese landen elkaar de punten toespelen.

Bauer denkt dat hij wél hoge ogen kan gooien. "Het is triest voor de Toppers. Misschien dat we meer kans hebben als we onderscheidend zijn. Ik denk aan een liedje in de Nederlandse taal. Dat zou ik inderdaad kunnen doen"


Frans Bauer wil naar het songfestival  (foto: DAG)

Argh, mein leben! Wolfenstein 3D naar Xbox Live Arcade

Microsoft heeft bevestigd dat er een Xbox Live Arcade versie van Wolfenstein 3D onderweg is.

De game zal geport worden door Nerve Software, de mensen die ook de port van DOOM gerealiseerd hebben. Veel van deze port weten we nog niet, anders dan dat hij zal worden uitgegeven door Activision en de releasedatum "TBD" is. (TBD staat voor To Be Determined).

De game zal net als het origineel alleen een singleplayer bevatten en zal draaien op een resolutie van 1080i.

De prijs van de game is nog niet bekend, maar het is aannemelijk dat deze rond de koers van die van DOOM zal liggen. Om DOOM aan te schaffen zul je 400 Microsoft Points moeten neertellen.

Koningin kreeg 781.000 euro in 2008

De uitgaven voor het Huis der Koningin bedroegen vorig jaar ongeveer 119 miljoen euro. De grootste kostenposten zijn de beveiliging en renovatie en onderhoud van gebouwen. De toelagen die leden van het Koninklijk Huis ontvangen, maken maar een klein deel van het totaal uit; zo ontving de koningin 781.000 euro. Een en ander blijkt uit de Rijksbegroting (pdf) over 2008, die gisteren werd gepresenteerd.

Tweederde van de totale uitgaven ging naar de beveiliging en renovatie en onderhoud. De beveiliging kostte veertig miljoen euro, onderhoud en renovatie 43 miljoen euro. De renovatie van De Groene Draeck kostte afgelopen jaar 68.000 euro. Andere grote kostenposten zijn bijvoorbeeld de salarissen van het personeel. Alleen al het personeel dat in de directe omgeving van de koningin werkt, kostte meer dan anderhalf miljoen euro.

Het volledige financiële verslag van het Koninklijk Huis staat hier (pdf). De afzonderlijke hoofdstukken van de Rijksbegroting staan hier.

Goede overwinning voor Grinham in Texas

Natalie Grinham heeft zich vannacht geplaatst voor de halve finales van de Texas Open 2009, een met $57.000 gedoteerd WISPA-toernooi in de Verenigde Staten. De Nederlandse speelster, in de Amerikaanse plaats Plano als vierde ingeschaald, versloeg de Engelse Alison Waters (6) in straight games. Het werd 11-5, 11-9 en 13-11 na 42 minuten.

De overwinning op de mondiale nummer zes betekende een flinke opsteker voor de 31-jarige Almeerse die aan het begin van het jaar langdurig uit de roulatie was als gevolg van kinkhoest en een daardoor opgelopen gekneusde rib. “Hoewel ik nog niet op 100% zit van mijn kunnen, stond ik de afgelopen weken wel behoorlijk te spelen. Alleen resulteerde dat zich helaas niet in goede uitslagen. Deze overwinning op Alison geeft mij veel vertrouwen voor de toekomst. Langzamerhand kom ik weer op mijn oude niveau terug en ik kijk er naar uit om mij nu te meten met Natalie Grainger,” aldus Grinham.

Bij de laatste vier moet de voormalige Australische het dus opnemen tegen de Amerikaanse Natalie Grainger. De nummer twee van de wereld ontdeed zich met vrijwel identieke cijfers (11-5, 13-11 en 11-9) van de Mexicaanse Samantha Teran die verrassend doorgedrongen was tot de kwartfinales.

In de bovenste helft van het schema gaf de Engelse Jenny Duncalf een passend vervolg aan haar goede spel van de laatste tijd. Nadat de Britse kampioene in de voorgaande weken al twee keer nipt wist te winnen van Natalie Grinham, was de mondiale nummer vijf gisternacht ook met het kleinst mogelijke verschil te sterk voor Rachael Grinham (3) die nog wel voor haar geboorteland Australië uitkomt: 8-11, 11-9, 11-7, 8-11 en 11-9. De 26-jarige Duncalf (5) moet het nu opnemen tegen wereldkampioene Nicol David. De Maleisische nummer één van de wereld kende geen problemen met de Française Isabelle Stoehr (8): 11-5, 11-8 en 11-7.

Actie en niet terugkerende vrienden in Mass Effect 2 trailer

Gisteren kondigden we nog aan dat er vandaag een pre-E3 trailer van Mass Effect 2 online zou komen.
En kijk eens aan, gisteren was het nog gisteren en was vandaag morgen. Gelukkig is vandaag vandaag en was vandaag gisteren nog morgen, dus dat betekent dat we inderdaad op dit moment eindelijk van wat in-game beelden en commentaar van de developers kunnen genieten.

We zien dat de graphics flink zijn opgepoetst, de lighting is verbeterd, de actie veel beter en harder zal zijn en dat de keuzes die je tijdens Mass Effect 1 hebt gemaakt invloed zullen hebben op dit vervolg van de game.

Kijk en geniet van deze teaser van de beelden die we aankomende E3 allemaal voorgeschoteld krijgen!

Fatah en Hamas weer om de tafel

De rivaliserende Palestijnse partijen Fatah en Hamas beginnen vandaag weer gesprekken over de vorming van een eenheidsregering. Het overleg is in de Egyptische hoofdstad Caïro. Egypte treedt op als bemiddelaar.

De verwachtingen vooraf zijn weinig hooggespannen. Vier eerdere gespreksrondes over een machtsdeling leidden niet tot een betekenisvolle doorbraak. De delegatie van Hamas in Caïro wordt geleid door Mahmud Zahar, die van Fatah door Zakaria al-Agha.

Het gematigde en seculiere Fatah van de Palestijnse president Mahmoud Abbas heeft het voor het zeggen op de Westelijke Jordaanoever, de radicaalislamitische Hamas-beweging zwaait de scepter in de Gazastrook. Sinds Hamas in 2006 met groot overwicht de Palestijnse parlementsverkiezingen won, zijn beide fracties in een bittere strijd verwikkeld. In 2007 nam Hamas de controle over Gaza in handen en werd de door Fatah geleide Palestijnse Autoriteit daar buiten spel gezet.

Vlemmings wil winnen vanavond

Nog een paar wedstrijden staat Leon Vlemmings als hoofdtrainer aan het roer van Feyenoord. De oud-assistent van NAC Breda mag zijn klus, om Feyenoord na een slechte eerste helft van het seizoen naar Europa te loodsen, beginnen in Breda.

Het elftal van Vlemmings trapt vanavond om 19.30 af voor de eerste wedstrijd in de play-offs. Het uitgangspunt voor het duel tegen NAC is simpel. "We willen winnen. Al is het alleen maar om geen beslissingsduel te hoeven spelen."

In Rotterdam zijn de prestaties van Vlemmings en de Feyenoord-selectie niet onopgemerkt gebleven. Inmiddels houden de supporters er al weer rekening mee dat er volgend seizoen alsnog Europees gespeeld gaat worden. Een hele prestatie als je kijkt naar de eerste helft van dit seizoen. Vlemmings hierover: " Een zevende plaats is voor Feyenoord vooraf geen positie waar je wilt eindigen. Maar gezien onze slechte eerste seizoenshelft, hebben we toch een topprestatie geleverd."

Phelps wint bij rentree

Na een lange afwezigheid heeft zwemmer Michael Phelps gisteren een succesvolle rentree gemaakt. Bij de wedstrijd Charlotte UltraSwim won de Amerikaan de finales van de 200 meter vrije slag en de 100 meter vlinderslag.

Op de 200 meter versloeg hij met een tijd van 1.46,02 Peter Vanderkaay en Darvis Tarwater. Op de 100 meter tikte Phelps als eerste aan na 51,72.

Phelps werd na de Spelen in Peking voor drie maanden geschorst nadat in een Britse krant een foto verscheen waarop hij marihuana aan het roken was.

Van Aanholt verlengt contract bij Chelsea

Patrick van Aanholt tekent bij Chelsea een contract dat hem voor de komende drie jaar aan de club uit Londen bindt.

De verdediger maakte twee jaar geleden de overstap van de PSV-jeugd naar de jeugdopleiding van de Engelse topclub. Tegenwoordig komt de 18-jarige Van Aanholt uit in het reserve-elftal van Chelsea.

Naast Van Aanholt komt ook ex-Feyenoorder Jeffrey Bruma uit voor het tweede elftal van de Engelse club.

'Nieuwe club Elia bekend na bekerfinale'

FC Twente-aanvaller Eljero Elia zal na de bekerfinale tegen sc Heerenveen onthullen naar welke club hij zal vertrekken, aldus het Algemeen Dagblad.

Elia heeft een uitstekend seizoen achter de rug in Enschede. De 22-jarige vleugelflitser scoorde negen keer in de Eredivisie en bleek regelmatig een plaag voor de vijandelijke defensies. Onlangs werd Elia verkozen tot Talent van het Jaar.

Het goede spel van Elia trok de aandacht van verschillende grote clubs uit binnen- en buitenland. De jonge aanvaller voerde gesprekken met onder meer Hamburger SV en Tottenham Hotspur. Twente mag volgens het AD 9,6 miljoen euro op de eigen rekening bijschrijven. Van deze transfersom gaat twintig procent naar Elia's vorige werkgever ADO Den Haag.

Drenthe denkt na over toekomst

Royston Drenthe zal de komende dagen gaan nadenken over zijn toekomst bij Real Madrid. De Nederlander komt weinig in actie voor de club uit de Spaanse hoofdstad.

"Het gaat niet 'welletjes', want ik speel niet. Als de club iets heeft van 'we hebben Royston niet nodig', dan moet ik verder zoeken. Verhuur is zeker een optie. Ik heb bij Real nog elke dag het gevoel dat ik beter word, dus misschien ben ik op een gegeven moment wel klaar voor de basis", aldus de voormalige Feyenoorder.

De speler heeft het in Spanje overigens goed naar zijn zin en hoeft niet weg bij Real Madrid: "Als er een nieuwe trainer komt, is het nieuwe ronde, nieuwe kansen."

Asare verklapt transfer naar FC Utrecht

Nana Asare heeft tegenover het Belgische Sporza toegegeven dat hij komend seizoen uitkomt voor FC Utrecht.

De Ghanese verdediger van KV Mechelen kreeg tijdens het laatste competitieduel van zijn club een publiekswissel en nam geëmotioneerd afscheid van zijn fans. Na afloop werd hij door de media geconfronteerd met de vraag waar zijn toekomst ligt. "Moet ik die vraag nog beantwoorden? Goed, ik speel volgend seizoen bij Utrecht in Nederland", aldus de speler.

Asare werd ook gevolgd door Anderlecht, maar de Ghanees international geeft de voorkeur aan een avontuur in Nederland. Het is nog niet bekend welke transfersom met de overgang gemoeid is en voor hoeveel seizoenen hij gaat tekenen in Utrecht.

CDA blijft het grootst in Europa

Als er nu Europese verkiezingen werden gehouden, zou de VVD de PVV nog net aftroeven. De liberalen zouden op vier zetels blijven. De partij van Geert Wilders zou binnenkomen op drie zetels.

Dat blijkt uit de Europese Politieke Barometer van Synovate in samenwerking met het televisieprogramma Nova. Het CDA zou wel de grootste blijven, maar van zeven zetels wel zakken naar zes. De Partij van de Arbeid gaat van zeven naar vijf. GroenLinks blijft op twee, de SP blijft ook op twee, net als de ChristenUnie/SGP. D66 had een zetel en houdt een zetel. De Partij voor de Dieren haalt het niet.

Nederland heeft deze keer 25 zetels te verdelen tegenover 27 in 2004.

Ruim vijf minuten aan Uncharted 2 beelden

Afgelopen donderdag hadden we beelden van Uncharted 2: Among Thieves. De video was kort maar toch waren velen van jullie blij om eindelijk eens iets meer te zien van de game. Vandaag heeft Naughty Dog opnieuw een video uitgebracht van de singleplayer van Uncharted 2, maar dan één van ruim vijf minuten lang. In de video slaat Nathan onder andere op de vlucht voor een bepantserd voertuig en zien we het verbeterde klimsysteem in actie.

Jongeren conservatiever over scheppingsverhaal

Jongeren geloven meer in het Bijbelse scheppingsverhaal dan ouderen. Dat blijkt uit een rondvraag van het Nederlands Dagblad (ND) onder predikanten van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN). Het onderzoek is vandaag in het ND te lezen.

De krant ondervroeg 1280 dominees van de PKN. Dat God de aarde in zes dagen van 24 uur heeft geschapen, zoals in het boek Genesis 1 beschreven, vindt meer navolging bij jongere gelovigen dan bij de oudere kerkgangers, zien de dominees.

Het ND nam de enquête af in het kader van het Darwinjaar. Het debat over Charles Darwins evolutietheorie is twee eeuwen na de geboorte van de bioloog nog steeds aanleiding tot veel discussie. De leer van Darwin staat namelijk haaks op het idee dat God de aarde geschapen heeft.

Vijf jaar geleden gingen de gereformeerde, evangelische en hervormde kerkgemeenten op in de PKN. Gelovigen uit de gereformeerde en evangelische hoek zijn sowieso meer geneigd om de Bijbel letterlijk te nemen dan de hervormden. Volgens het onderzoek van het ND hebben dominees in zowel de streng gereformeerde flank als de predikanten in de linkervleugel de indruk dat jonge gemeenteleden sterker in het scheppingsverhaal geloven dan ouderen.

"In een gesprekskring met jongeren ben ik geschrokken van hun afwerende houding ten opzichte van de evolutietheorie", vertelt een vrijzinnig predikant in het ND. "Wat in de Bijbel staat is waar, een schepping in zes dagen. Verder is weinig discussie mogelijk."

Ook jonge predikanten tot 40 jaar blijken vaker (41 procent) in te stemmen met een schepping in zes dagen dan hun oudere collega's (41-50 jaar, 28 procent).

Curaçao stemt voor akkoord met Nederland

Curaçao stemt in met het akkoord over de staatkundige herstructurering die met Nederland is overeengekomen. In totaal heeft 52 procent van de stemmers gisteren in het referendum ja gestemd; 48 procent stemde nee.

In het akkoord zijn afspraken over meer autonomie voor Curaçao gemaakt. Nederland neemt verder een groot deel van de schuldenlast van het eiland over in ruil voor meer financieel toezicht.

Op justitieel gebied zijn onder meer afspraken gemaakt over de bestrijding van corruptie, grensoverschrijdende criminaliteit en een goede rechtsorde.

Tegenstanders zijn van mening dat Curaçao met het akkoord te veel autonomie inlevert. Zij wilden opnieuw onderhandelen over een akkoord.

Minder ontsnappingen uit gevangenis

Het aantal ontsnappingen uit gevangenissen en andere gesloten inrichtingen is de afgelopen vijf jaar flink afgenomen. In 2004 wisten nog 37 gedetineerden en tbs'ers te ontvluchten. Vorig jaar waren het er veertien, zes minder dan in 2007.

Dat blijkt uit het vandaag verschenen jaarverslag van de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) van het ministerie van Justitie. Ook gaan steeds minder tbs'ers er tijdens hun verlof vandoor. Vorig jaar gebeurde dat 28 keer, vijf maal minder dan in 2007. In 2004 moest de DJI nog 99 'onttrekkingen' noteren. Vorig jaar verbleven 72.306 mensen in een van de inrichtingen van DJI. Dat waren er 6242 minder dan in het jaar ervoor.

De DJI zegt belangrijke stappen te hebben gezet om recidive (herhaling van crimineel gedrag) terug te dringen door een persoonsgerichte aanpak van gevangenen en goede nazorg. De organisatie werkt daarbij samen met instanties als de reclassering en gemeenten. Veel gemeenten (377 van de 443) hebben inmiddels een apart aanspreekpunt voor de tweehonderd maatschappelijk werkers die in gevangenissen zijn aangesteld om iemands terugkeer in de samenleving voor te bereiden.

De DJI houdt vandaag voor de zesde keer een open dag. Bijna twaalfduizend mensen, die zich vooraf moesten aanmelden, nemen een kijkje in een gevangenis, tbs-kliniek of jeugdinrichting.

FOTA werkt hard aan kostenbesparingen

De Formule 1-teams, verenigd in de FOTA, zijn vastberaden om een oplossing te vinden waarbij ze én kosten besparen én deze voor de FIA acceptabel is. Vrijdag konden de partijen in Londen nog niet tot een akkoord komen.

Op 29 mei sluit de inschrijving voor de teams om zich bij de FIA aan te melden voor het Formule 1-seizoen 2010. Voor die tijd willen de teams er uit zijn om de FIA te overtuigen dat een budgetlimiet van 44 miljoen euro niet haalbaar is. Daarom wordt er in Monaco verder gesproken over de kwestie.

Dat er vrijdag geen plan op tafel gekomen is, betekent volgens Ferrari-teambaas Stefano Domenicali niet dat de eenheid binnen de FOTA weg is. "Ik denk dat de meeting laat zien dat er een hechte groep teams is die met de president van de FIA wil discussiëren over de toekomst en dan met name de regelgeving. Dat is alles wat ik er over kan zeggen."

De Italiaan stelt dat het meer is dan alleen de kostenreductie in de sport. Het gaat er volgens hem om dat beleidvoering en de interpretaties van de regels binnen de sport duidelijk zijn. En daar werkt de FOTA volgens hem hard aan.

Ijzeren hommel in Transformers: ROTF video

Deze zomer verschijnt Transformers: Revenge Of The Fallen op het witte doek. Het vervolg op het succesvolle Transformers van Michael Bay laat Optimus en zijn maten wederom strijden tegen stukken metaal die vele malen groter zijn dan henzelf. Net als het eerste deel krijgt Transformers: Revenge Of The Fallen een gelijknamige games. Vandaag hebben we een nieuwe video voor jullie waarin de stemverleners aan het woord komen.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.