FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Nieuwsarchief
Artikelen van zondag 10 mei 2009

Dronken man slaapt op A73

Een 20-jarige man uit het Noord-Brabantse Ledeacker werd gisterochtend slapend aangetroffen op de vluchtstrook van de snelweg A73. Agenten wekten de man, die duidelijk te diep in het glaasje had gekeken.

De agenten gingen op pad na een melding te hebben ontvangen van een man die op de fiets over de A73 richting Nijmegen reed. Lang hoefden ze niet te zoeken, want ter hoogte van Boxmeer lag de man te slapen op de vluchtstrook, naast zijn fiets.

De man werd meegenomen naar het politiebureau. Volgens de agenten heeft hij geluk gehad dat hij niet is aangereden, want hij lag slechts een meter van de rijbaan af. 

Italië arresteert maffiabaas

De Italiaanse politie heeft zondag het vermoedelijke hoofd van een maffiaclan gearresteerd in een dorpje in het zuidelijke Calabrië. Salvatore Coluccio werd al vier jaar gezocht. Hij had zich verschanst in een bunker die voorzien was van een generator, airconditioning en massa's eten.

Volgens het Italiaanse persbureau ANSA stond de maffiabaas op een lijst van de dertig meest gevaarlijke gezochte Italianen. Samen met zijn broer Giuseppe stond hij aan het hoofd van een van de families van de 'Ndrangheta, de Calabrische maffia.

Giuseppe werd vorig jaar in Canada aangehouden. De twee zouden het brein zijn achter een drugssmokkelnetwerk van enorme omvang tussen Zuid-Amerika en Calabrië.

Craigslist.org geteisterd door moorden

De beroemde prikbordsite Craigslist.org, ondertussen al 14 jaar oud en in 50 landen actief, ligt onder vuur sinds advertenties op de site in verband worden gebracht met een aantal gruwelijke moorden. Er gaan nu stemmen op om in ieder geval de erotische advertenties te gaan weren.

Een dergelijke maatregel zou de inkomsten van de website flink omlaag brengen.

Vorige maand werd een 26-jarige masseuse die haar diensten op de site aanbood vermoord teruggevonden. Verdachte is een 23-jarige man uit Boston, die ook een aantal andere masseuses zou hebben beroofd. In maart werd een New Yorkse journalist door messteken om het even gebracht nadat hij zijn vermoedelijke moordenaar via een advertentie op Craigslist had ontmoet. Ook een vrouw die op een oproep voor een babysitter reageerde, werd vermoord.


Craigslist.org geteisterd door moorden  (foto: DAG)

IMF: Recessie bedreigt economie Golfstaten

Een lange voortdurende neergang van de wereldwijde economie kan een bedreiging vormen voor de olie-exporterende landen uit het Midden Oosten. Daarvoor waarschuwde het Internationaal Monetair Fonds (IMF) zondag. "De regio zal getroffen worden net als de rest van de wereld, maar wel minder."

Groei
De vraag naar het belangrijkste exportproduct uit die regio, olie, is flink teruggelopen door de recessie en zet de economie van de landen daar onder druk. Het IMF verlaagde dan ook de voorspelling voor 2009 voor economische groei voor de Golf-regio naar 1,3 procent. Eerder voorspelde het IMF nog een groei van 3,5 procent.

"Een groot risico voor de economische vooruitzichten is een langdurige recessie", aldus de IMF in een zondag gepubliceerd rapport. "Deze zal de vraag naar olie en prijzen laag houden." Een vat ruwe olie kost ongeveer 58 dollar, maar bracht in afgelopen zomer bijna 150 dollar op. Het IMF berekende dat de olie-exporterende landen waarschijnlijk de helft minder aan olie omzetten dan een jaar eerder. Lagere importkosten zouden iets van die inkomstenderving op kunnen vangen.


IMF: Recessie bedreigt economie Golfstaten  (foto: DAG)

Angola stelt Portugees aan als bondscoach

De Portugees Manuel José is de nieuwe bondscoach van Angola. Ook de Braziliaan Luiz Felipe Scolari stond in de nadrukkelijke belangstelling van de Angolezen.

De Portugese oefenmeester verlengde zijn contract bij de Egyptische topclub Al-Ahly niet en tekende voor anderhalf jaar. "Manuel José heeft ons vandaag op de hoogste gesteld van zijn besluit om aan het einde van het seizoen op te stappen. We aanvaarden zijn standpunt," liet de clubleiding van Al-Ahly weten.

José won tijdens zijn dienstverband bij Al-Ahly liefst achttien hoofdprijzen en kreeg van de Egyptische pers de bijnaam The Magician.

Onder leiding van ex-bondscoach Mabi De Almeida vielen de prestaties van Angola tegen. De Angolezen boekten in de laatste vier (oefen)wedstrijden geen overwinning en de bondscoach moest vertrekken. Angola organiseert de Africa Cup in 2010 en wil graag een goede indruk achterlaten.

Dinamo Kiev kampioen van Oekraïne

Dinamo Kiev heeft vanmiddag voor de dertiende keer de Oekraïnse landstitel op haar naam geschreven. Het gat met nummer twee Shakhtar Donetsk bedroeg al twaalf punten met nog maar vier wedstrijden te spelen.

Dinamo Kiev haalde de titel binnen door een 3-2 overwinning op Tavria. Ook een gelijkspel was voldoende geweest maar Andriy Nesmachniy en Alexandr Aliyev dachten daar anders over. Zij maakten in het laatste kwartier een 1-2 achterstand ongedaan.

Eerder deze week werd Dinamo Kiev in de halve finale van de UEFA Cup uitgeschakeld. Shakhtar Donetsk bleek te sterk voor het team van trainer Yuri Semin. Vorig jaar was Shakhtar de kampioen van Oekraïne. Daarmee onderbraken zij de hegemonie van Dinamo Kiev.

Uitslag AC Milan - Juventus

De topper tussen AC Milan en Juventus is in een gelijkspel geëindigd. In het San Siro stadion werd de eindstand 1-1. Doelpuntenmakers waren Clarence Seedorf en Vincenczo Iaquinta.

De ploeg die het meeste aanspraak maakte op de overwinning was AC Milan. Zij maakten het spel tegen het afwachtende Juventus, dat loerde op de counter. Dit leverde de thuisploeg echter nauwelijks kansen op, terwijl Juventus via Christian Poulsen dichtbij de openingstreffer was. Hij schoot in kansrijke positie echter naast.

Pas na rust werd de topper echt boeiend. De Rossoneri bleven domineren en kwamen via Seedorf op voorsprong. De ervaren middenvelder kreeg de bal met een gelukje voor zijn voeten na een mislukt schot van Massimo Ambrosini en kon vrij eenvoudig de 1-0 maken. Deze voorsprong hield echter slechts drie minuten stand. Uit een voorzet van Mauro Camoranesi kopte Iaquinta vallend raak.

In de slotfase moest de thuisploeg verder met tien man nadat Giuseppe Favalli zijn tweede gele kaart kreeg. AC Milan bleef echter de ploeg die het spel maakte en op zoek ging naar de winnende treffer. Juventus leek echter vrede te hebben met een gelijkspel en drong niet verder aan. Er werd verder niet meer gescoord waardoor de Milanezen verzuimden in te lopen op koploper Internazionale. Juventus blijft derde, maar moet vrezen voor Fiorentina, dat inliep en nog maar drie punten achterstand heeft op De Oude Dame.

Montañés pakt toernooizege in Estoril

De Spanjaard Albert Montañés heeft het toernooi van Estoril gewonnen. De als zeven geplaatste speler had veel moeite met de Amerikaan James Blake, het werd 5-7, 7-6(6) en 6-0.

Blake was als vierde geplaatst en kreeg zelfs twee matchpoints in de tweede set. Deze werden door Montañés gepareerd en daarna trok hij de set naar zich toe. In de derde set had de Spanjaard geen kind meer aan Blake. Dit is de tweede ATP-titel die Montañés op zijn palmares mag bijschrijven, de eerste winst was vorig jaar in Amersfoort.

Djokovic wint toernooi van Belgrado

De Serviër Novak Djokovic heeft het ATP-toernooi van Belgrado op zijn naam geschreven. In de finale versloeg hij de Pool Lukasz Kabot met 6-3 en 7-6(0).

Voor Kabot was het een speciale finale, hij was sinds 26 jaar de eerste Pool die het tot zover bracht in een ATP-toernooi. Djokovic speelde een thuiswedstrijd, het toernooi werd namelijk voor het eerst georganiseerd door familie van The Djoker. Vorig jaar nam de organisatie de ATP-licentie over van de Dutch Open.

Paus bezoekt doopplek bij Jordaanrivier

Paus Benedictus XVI heeft zondag de plaats aan de rivier de Jordaan bezocht, waar Jezus volgens de Bijbel is gedoopt door Johannes de Doper. In het gebied ten zuiden van de Jordaanse hoofdstad Amman riep de paus christenen in de regio op te helpen vrede in het Midden-Oosten te realiseren.

Eerder op de dag ging de paus voor in een mis in de open lucht in Amman. Hij riep de christenen op trouw te blijven aan hun geloof. Christenen uit Jordanië, Syrië, Libanon en andere landen in het Midden-Oosten waren naar Amman gekomen om de mis met Benedictus XVI te vieren. In Jordanië bestaat de christelijke minderheid uit ongeveer 250.000 christenen temidden van een voornamelijk islamitische bevolking van 5,6 miljoen.

De paus zei dat de katholieke gemeenschap zich grote zorgen maakt over de problemen en de onzekerheden die de inwoners van het Midden-Oosten treffen. Ook vroeg hij zijn gehoor de waardigheid van de vrouw in het Midden-Oosten te respecteren.

Paus Benedictus XVI begon vrijdag aan zijn eerste reis naar het Midden-Oosten. De leider van de Rooms-Katholieke Kerk, wiens officiële titel Pontifex Maximus (Grootste Bruggenbouwer) luidt, wil met zijn achtdaagse bezoek de kloof met joden en moslims overbruggen.

Benedictus reist maandag als derde paus in de geschiedenis naar Israël. Daar werd onlangs verbolgen gereageerd op het besluit van de kerkleider, die nota bene Duitser is, de excommunicatie van een antisemitische bisschop op te heffen.

Celstraf tot 20 jaar voor Somalische piraten

Een rechtbank in de Somalische regio Somaliland heeft zondag veertien mensen veroordeeld tot celstraffen tussen de vijftien en twintig jaar wegens piraterij.

De rechtbank in Somaliland heeft dit jaar al 62 piraten veroordeeld voor het aanvallen van schepen in de wateren uit de kust van Somalië. Onlangs werd een Nederlands-Antiliaans schip door Somalische piraten gekaapt.

Wegvaren zat er voor de piraten niet meer in...  (foto: ANP)

Van 't Schip tevreden over zege

Ajax won zondagmiddag met 1-0 van FC Twente. Het was de eerste wedstrijd onder het bewind van interim-trainer John van 't Schip en zeer waarschijnlijk ook direct zijn laatste.

Van 't Schip toonde zich vooral tevreden met de overwinning. "Meer zat er niet in. Ze hebben bewonderenswaardig veel strijd geleverd", aldus een tevreden Van 't Schip. Daarnaast blikte hij ook nog even terug op afgelopen week. "Er zal een nieuwe trainer komen. Ik weet nog niet of ik volgend seizoen hier nog werkzaam ben."

Tegen Twente moest Ajax het zonder Luis Suarez, Oleguer, Dario Cvitanich, Kenneth Vermeer, Jan Vertonghen en Gabri doen. "Toch hebben we FC Twente vooral in de eerste helft goed onder druk gezet, Ook al begonnen ze niet geheel geconcentreerd aan de wedstrijd."

Veel wilde Van 't Schip niet kwijt over zijn rol bij Ajax volgend seizoen. "We zullen het allemaal wel zien", besloot de interim zijn betoog.

Sollied: "In de finale is het oorlog"

Trond Sollied kan zich eindelijk voor de volle honderd procent richten op KNVB-beker. De finale zal volgende week zondag gespeeld worden. De trainer was niet tevreden over de generale repetetie van zijn ploeg tegen AZ (3-1).

Sollied was niet tevreden over het vertoonde spel van zijn ploeg. "Dit Heerenveen was niet op zijn top, dat kwam vooral omdat we vaste krachten misten. In Rotterdam moet het anders, we moeten beseffen dat het in de finale oorlog is", liet de Noor weten aan de Leeuwarder Courant.

Michael Dinsdag was daarentegen zelfverzekerd. "Ik ben niet bang voor de finale. Dit was AZ, die ploeg heeft niet voor niets zoveel meer punten dan ons. FC Twente kunnen we aan, daar ben ik van overtuigd. Zij verloren vanmiddag ook. Sollied heeft veel ervaring met het spelen van bekerfinales. Hij weet hoe hij ons moet voorbereiden", liet hij weten.

Tiroler hotel weigert Joodse gasten

Dat de Tweede Wereldoorlog inmiddels al bijna 65 jaar achter ons ligt is schijnbaar nog niet overal tot de mensen doorgedrongen. Een hotel in het dorp Serfaus in Tirol weigert namelijk Joodse gasten aan te nemen. Hierdoor heeft Haus Sonnenhof voor veel commotie gezorgd in Oostenrijk.

Een Weens gezin, bestaande uit maar liefst zeven personen, wilde graag een plekje reserveren in het hotel. Stomverbaasd was het gezin toen er een email werd teruggestuurd door de eigenares van het hotel. Hierin verklaarde zij dat er wel plek was, maar dat ze 'wegens slechte ervaringen in het verleden' geen Joden wilde opnemen in het hotel.

Andere hoteleigenaren in het Oostenrijkse dorp hebben met ontzetting gereageerd. De weigering van Haus Sonnenhof is niet alleen 'slecht voor het imago'. Nu er ruchtbaarheid aan het incident is gegeven, zal het nog lang duren voor het toerisme in Serfaus de klap weer te boven komt.

Het Joodse gezin heeft besloten elders de vakantie door te brengen. "Ik wil mijn vakantie niet in een racistisch nest doorbrengen", verklaart de vader. "En ik zal al mijn vrienden op de hoogte brengen van wat in Tirol gebeurt." 


Cartman weet al waar hij op vakantie heen wil...

Terugsturen illegalen door Italië gaat door

Italië blijft doorgaan met het terugsturen van illegale bootvluchtelingen naar Libië ondanks heftige internationale protesten. Vandaag werden er door de Italiaanse kustwacht 240 bootvluchtelingen opgepikt tussen Malta en Italië. Vervolgens werden ze naar de Libische havenstad Tripoli gebracht.

Silvio Berlusconi vindt dat Italië het recht heeft om de illegalen terug te sturen naar Libië, zelfs nog voordat zij in Italië zijn aangekomen. Internationale mensenrechtenorganisaties vinden dat de vluchtelingen het recht hebben om asiel aan te vragen in Italië. Zij maken zich bovendien zorgen over de uitzetting naar Libië, omdat het land geen vluchtelingenverdrag heeft ondertekend.

Eerder deze week werden door een Italiaanse tanker voor het eerst vluchtelingen naar Libië gebracht, nadat zij waren gered uit gammele bootjes. Het Afrikaanse land zegt te willen helpen in de strijd tegen illegale immigratie. Eerder werd door Italië en Libië een akkoord gesloten over de strijd tegen illegale immigranten, door beide landen worden de wateren tussen Malta en Italië gecontroleerd. Tienduizenden Afrikaanse vluchtelingen proberen jaarlijks een oversteek van de Middellandse Zee om Europa te bereiken.

Agente gebeten door dronken vrouw

In een politiebureau in Den Bosch is een politieagente gisteren gebeten door een dronken vrouw. De 24-jarige dronken vrouw had kort daarvoor tegen een politieauto geschopt, waarna ze werd aangehouden.

Omstanders probeerden de aanhouding, waarbij de vrouw zich verzette, te voorkomen. Op weg naar het bureau werden de agenten bedreigd en beledigd. Eenmaal op het bureau aangekomen beet de vrouw een 26-jarige agente in haar been.

De vrouw moet zich voor haar daden verantwoorden bij de rechter. Tot die tijd is ze weer op vrije voeten.

14-jarige gearresteerd voor brandstichting Rucphen

De politie heeft gisteravond een veertienjarige jongen uit Hoeven gearresteerd naar aanleiding van een heidebrand in Rucphen eerder die dag. Dat heeft de politie zondag gemeld.

De jongen verklaarde tegen de politie dat hij zaterdagmiddag op de hei voor de lol grassprietjes in brand stak. Het vuur begon zich op zeker moment te verspreiden en de knul verloor de controle over de brand. Ook zijn vriendjes en omstanders hebben nog geprobeerd de steeds verder om zich heen grijpende vlammen uit te krijgen, maar het was tevergeefs.

De brandweer zette tachtig brandweerlieden in om het vuur te bestrijden. Zij hadden het vuur binnen twee uur onder controle. Het vuur verwoestte uiteindelijk 6 hectare heidegrond.


Politie arresteert 14-jarige jongen voor brandstichting Rucphen  (foto: DAG)

Uitslagen Italië speelronde 35

Dit weekend werd in Italië de 35e speelronde in de Serie A afgewerkt. Hieronder vind je alle uitslagen, de vernieuwde stand, de topscorers en het programma voor de komende speelronde.

Chievo Verona - Internazionale

Internazionale heeft in de Serie A twee punten ingeleverd in de uitwedstrijd bij Chievo Verona. De Italiaanse koploper kwam tweemaal op voorsprong, maar zag Chievo beide keren langszij komen. Hernan Crespo had slechts drie minuten nodig om de bezoekers uit Milaan op voorsprong te zetten. Binnen het half uur kwam Chievo echter al op gelijke hoogte via middenvelder Michele Marcolini. Inter-trainer José Mourinho bracht na de pauze Julio Ricardo Cruz in het veld om een nieuwe voorsprong te forceren. Mario Balotelli zorgde voor de 1-2 na 65 minuten. Maar ook nu had de thuisclub snel een antwoord; door een goal van Luciano eindigde het duel in 2-2.

Sampdoria - Reggina

Hekkensluiter Reggina is tegen een fikse nederlaag aangelopen op bezoek bij Sampdoria. Uiteindelijk werd het een gemakkelijke 5-0 overwinning voor de gastheren, die op een veilige plaats in de middenmoot staan. De beslissing viel na negentien minuten, toen Reggina-speler Carlos Adrian Valdez een directe rode kaart kreeg voorgeschoteld. Kort daarvoor had Daniele Dessena de thuisploeg op 1-0 gezet en na 31 minuten maakte diezelfde Dessena er 2-0 van. Sampdoria speelde door de vroege rode kaart van Valdez en de twee doelpunten een gewonnen wedstrijd. Dit mede vanwege het feit dat Reggina geen geduchte tegenstander was. Gennaro Delvecchio maakte er voor rust nog 3-0 van, waarna Sampdoria vlak na de pauze verder ging met scoren. In de eerste minuut na de pauze was Guido Marilungo trefzeker en Giampaolo Pazzini prikte in de 52e minuut de vijfde en tevens laatste treffer van Sampdoria binnen: 5-0.



Een verslag van de wedstrijd tussen AC Milan en Juventus is hier te lezen.


Uitslagen

ThuisUitUitslag
Atalanta Bergamo Genoa 1-1
Cagliari AS Roma 2-2
Catania Fiorentina 0-2
Chievo Internazionale 2-2
Lecce Napoli 1-1
Siena Palermo 1-0
Torino Bologna 1-1
Sampdoria Reggina 5-0
Lazio Roma Udinese 1-3

Stand

#ClubGespeeldWinstGelijkVerlorenPuntenGoals
1 Internazionale 35 23 9 3 78 62 - 27
2 AC Milan 35 21 8 6 71 65 - 30
3 Juventus 35 19 10 6 67 62 - 35
4 Fiorentina 35 20 4 11 64 51 - 35
5 Genoa 35 17 10 8 61 47 - 34
6 AS Roma 35 15 9 11 54 54 - 54
7 Palermo 35 16 4 15 52 51 - 46
8 Cagliari 35 14 8 13 50 44 - 41
9 Udinese 34 13 9 12 48 49 - 44
10 Lazio Roma 35 14 5 16 47 45 - 51
11 Atalanta Bergamo 35 13 6 16 45 38 - 40
12 Sampdoria 35 11 11 13 44 45 - 47
13 Napoli 35 11 10 14 43 38 - 40
14 Siena 35 12 7 16 43 32 - 37
15 Catania 35 11 7 17 40 34 - 43
16 Chievo 34 8 12 14 36 32 - 42
17 Torino 35 7 10 18 31 31 - 54
18 Bologna 35 7 9 19 30 38 - 60
19 Lecce 35 5 14 16 29 34 - 60
20 Reggina 35 5 12 18 27 27 - 59

Topscorers

#SpelerClubGoals
1Di VaioBologna22
2IbrahimovicInternazionale21
3Diego MilitoGenoa19
4GilardinoFiorentina18
5KakáAC Milan15
6PatoAC Milan14
7MutuFiorentina13
=Filippo InzaghiAC Milan13
=CavaniPalermo13

Programma volgende speelronde

DatumThuisUit
za 16/5 Udinese AC Milan
za 16/5 AS Roma Catania
zo 17/5 Bologna Lecce
zo 17/5 Fiorentina Sampdoria
zo 17/5 Internazionale Siena
zo 17/5 Juventus Atalanta Bergamo
zo 17/5 Napoli Torino
zo 17/5 Genoa Chievo
zo 17/5 Reggina Cagliari
zo 17/5 Palermo Lazio Roma

Geen boekenuitleen wegens ladderverbod

Wie het genoegen heeft om in de befaamde universiteit van het Britse Oxford te studeren en graag eens een oud boek wil lezen, heeft pech. De universiteitsbibliotheek mag geen oude boeken meer uitlenen. Trapladders zijn namelijk sinds kort verboden, omdat ze onveilig zouden zijn.

Vanwege het verbod heeft de bibliotheek alle trapladders uit het gebouw moeten verwijderen. Door deze maatregel kunnen de studenten geen boeken meer lenen over kunst, geschiedenis en poëzie, omdat deze zich op de bovenste planken bevinden.

"De bibliotheek kiest er nu voor om de boeken op hun originele historische locatie te laten staan. Daar staan ze al 400 jaar voordat trapladders als gevaarlijk beschouwd werden", laat directeur Laurence Benson in een reactie weten.

[LMS] Uitslag 1000km van Spa

Dit weekend is in de voorbereiding op de 24 uur van Le Mans de duizend kilometer van Spa verreden voor de tweede ronde van de Le Mans Series. De Nederlanders deden aardig mee.

Het team van Peugeot legde beslag op de eerste plaats in het algemeen klassement met hun Peugeot 908 Hdi-FAP, maar het team van Pescarolo met de Pescarolo Judd werd netjes tweede. Aston Martin completeerde het podium in hun Lola Aston Martin.


Zwolsman in actie op Spa

De Nederlanders deden het aardig. Charles Zwolsman werd voor het Kolles-team zesde in de LMP1-klasse met hun Audi R10 TDI. Christijan Albers kwam voor hetzelfde team als zevende over de finish in eenzelfde auto. "Nee hoor, gaat helemaal goed komen", zei Zwolsman voor de race en deze uitspraak is dus ook uitgekomen voor het team van Dr. Kolin Kolles. Peter Kox kwam in de LMGT1-klasse wel op het podium terecht. Hij werd tweede. Het Nederlandse Spyker Squadron-team met Tom Coronel eindigde in de LMGT2-klasse op de vijfde plaats.

Uitslagen:
LMP1

PosTeamCoureursRondes
1Peugeot TotalMINASSIAN Nicolas/PAGENAUD Simon/KLIEN Christian143
2Pescarolo SportBOULLION Jean-Christophe/TINSEAU Christophe143
3Aston Martin RacingCHAROUZ Jan/ENGE Tomas/MUCKE Stefan142
4Team Oreca Matmut AIMPANIS Olivier/LAPIERRE Nicolas142
5Aston Martin RacingPRIMAT Harold/RAMOS Miguel/TURNER Darren142
6KollesKARTHIKEYAN Narain/MEYRICK Andy/ZWOLSMAN Charles141
7KollesALBERS Christian/BAKKERUD Christian/MONDINI Giorgio139
8Speedy Racing Team SebahBELICCHI Andrea/FASSLER Marcel/PROST Nicolas139
9Signature PlusRAGUES Pierre/MAILLEUX Franck138
10Peugeot TotalGENE Marc/WURZ Alexander/BRABHAM David136
11Team LNTKERR Robbie/SMITH Guy/TOMLINSON Lawrence130
12Strakka RacingWATTS Danny/LEVENTIS Nick/HARDMAN Peter129
Niet geclassificeerd
13Scuderia LavaggiLAVAGGI Giovanni/KAUFMANN Wolfgang49
14Team Oreca Matmut AIMORTELLI Stephane/SENNA Bruno129
15Pescarolo SporJOUANNY Bruce/BARBOSA Joao53

LMP2

Pos.TeamCoureursRondes
1Team EssexELGAARD Casper/COLLARD Emmanuel/POULSEN Kristian139
2Speedy Racing Team SebahKANE Jonny/LEUENBERGER Benjamin/POMPIDOU Xavier139
3Racing BoxCECCATO Andrea/FRANCIONI Filippo/PICCINI Giacomo137
4Team Barazi EpsilonBARAZI Juan/REES Fernando134
5OAK RacingLAHAYE Matthieu/AJLANI Karim132
6Bruichladdich BruneauBRUNEAU Pierre/GREAVES Tim/COLEMAN Jonathan129
7Pegasus RacingSCHELL Julien/THIRION Philippe127
8KSMNODA Hideki/SINI Francesco/MARSH Matthew115
9WR SaliniSALINI Stephane/SALINI Philippe/GOMMENDY Tristan110
10Quifel ASM TeamAMARAL Miguel/PLA Olivier101
Niet geclassificeerd
11Q8 Oils Hache TeamCOMBLOT Pierre/CORTES Maximo/MONTSERRAT Nil88
12G.A.C. Racing TeamOJJEH Karim/GOSSELIN Claude-Yves/PETER Philipp80
13RMLERDOS Tommy/NEWTON Mike47
14Ibanez Racing ServiceIBANEZ Jose/DA ROCHA Frederic/CAVAILHES William41
15Ranieri RandaccioRANDACCIO Ranieri/SOLIERI Glauco35
16Racing BoxBIAGI Thomas/BOBBI Matteo/PICCINI Andrea7

LMGT1

Pos.TeamCoureursRondes
1Alphand AventuresALPHAND Luc/GOUESLARD Patrice/CLAIRAY Yann132
2IPB Spartak RacingSALAQUARDA Filip/KOX Peter/JANIS Erik131
3JetallianceLICHTNER-HOYER Lukas/GRUBER Thomas/MULLER Alex113

LMGT2



Pos.TeamCoureursRondes
1Team Felbermayr ProtonLIEB Marc/LIETZ Richard/FELBERMAYR Horst Sr129
2Team ModenaGARCIA Antonio/MANSELL Leo/MELO Jaime129
3JMW MotorsportBELL Robert/BRUNI Gianmaria128
4FBREHRET Pierre/FARNBACHER Dominik128
5Snoras SpykerCORONEL Tom/DUMBRECK Peter128
6Imsa MatmutPILET Patrick/NARAC Raymond127
7Drayson RacingCOCKER Jonny/DRAYSON Paul126
8Virgo MotorsportMcINERNEY Michael/McINERNEY Sean/VERGERS Michael125
9Advanced EngineeringGRIFFIN Matt/BAMFORD Peter124
10Prospeed CompetitionPALTTALA Markus/DANIELS Paul124
11Team Felbermayr ProtonRIED Christian/FELBERMAYR Horst Jr/MARTINS Francisco Cruz112
Niet geclassificeerd
12Reiter EngineeringVON THURN UND TAXIS A/BOUCHUT Christophe99
13Hankook Team FarnbacherSIMONSEN Allan/KAFFER Pierre110
14EasyraceTENCHINI GianPaolo/BASSO Paolo-Maurice/PLATI Roberto75
15JMB RacingHARTSHORNE John/RODRIGUES Manuel/KRALEV Plamen57
16FBRROSA Gabrio/MONTERMINI Andrea/PETROBELLI Giacomo53

Uitslag Arsenal - Chelsea

Chelsea heeft dit weekend de topper tegen Arsenal (1-4) gewonnen. Beide ploegen werden eerder deze week uitgeschakeld in de Champions League. Vanmiddag bleek dat de mannen van interim-trainer Guus Hiddink de tik het beste hadden verwerkt.

De eerste twintig minuten van de wedstrijd stonden vooral in het teken van aanvalsgolven van Arsenal. Chelsea werd overrompeld door The Gunners en mocht van geluk spreken dat Abou Diaby en Cesc Fabrégas hun kansen om zeep hielpen.

Toch kwam Chelsea tegen de verhoudingen in op voorsprong. Alex schoot hard op het doel van Lukasz Fabianski, die de bal niet kon keren. Hierna wisten The Blues het initiatief wat meer over te nemen en creëerden zelfs een aantal goede kansen. Het duurde echter tot de 41e minuut tot er weer een doelpunt viel. Nicolas Anelka ving de bal op eigen helft op, kapte een aantal spelers van Arsenal uit en haalde vervolgens verwoestend uit.

Na de pauze was het al snel gedaan met de aspiraties van Arsenal. Kolo Touré werkte de bal achter zijn eigen doelman, waardoor het verschil tot drie doelpunten opliep. Na een uur spelen kwam Nicklas Bentner binnen de lijnen, die uiteindelijk ook de verdiende eretreffer in het doel van Petr Cech werkte.

Na dat doelpunt leek het erop dat Arsenal nog in een remise geloofde, maar na een aantal goede kansen schoot Florent Malouda de wedstrijd definitief op slot.

UFO's gefilmd boven Rhenen

Hoog bezoek op de Veluwe vrijdagavond. Ditmaal niet van het koninklijk huis, maar bezoek van ver buiten ons zonnestelsel. Diverse mensen uit Rhenen menen namelijk een kleine twintig UFO's te hebben gezien.

De oranje objecten zweefden door de lucht en waren volgens getuigen lichtstralen naar de grond aan het sturen. De bollen vlogen solo of in formatie in de richting van Arnhem en Ede.

Uit de hele omgeving van Arnhem kwamen dergelijke meldingen van UFO's binnen. De man uit Rhenen is echter de enige die de vliegende bollen wist te filmen.


Ze komen eraan, help!

'Pranjic naar Liverpool'

Sc Heerenveen-speler Danijel Pranjic is dicht bij een overgang naar Liverpool. De Kroatische international zou ongeveer negen miljoen euro moeten kosten voor The Reds. Dit meldt The Mirror vandaag.

De middenvelder trof dit jaar bij de Friese club zestien maal doel en was de dragende speler bij Heerenveen dit seizoen. De Kroaat wil zelf naar Liverpool overstappen en zijn manager Søren Lerby was deze week in Engeland om over een deal te praten. Vervolgens sprak hij met Heerenveen-directeur Yme Kuiper. "Wij snappen dat Liverpool de club is waar Pranjic graag naar toe wil."

Van Veldhoven: "Laat ze maar komen"

Harm van Veldhoven wist zondagmiddag niet wat hem overkwam. Roda JC stond op een comfortabele 3-1-voorsprong tegen Feyenoord, maar zag dat de thuisploeg een strafschop kreeg. Pa-Madou Kah zou, tijdens een luchtduel met Kevin Hofland, hands hebben gemaakt.

"Maar het was toch echt een witte hand, hoor, en hij was niet van God, maar van Hofland," aldus Van Veldhoven, die hiermee naar de legendarische handsbal van Diego Maradona refereerde. "Ik dacht: dit kan toch niet waar zijn? We hebben dit seizoen al zoveel pech met de arbitrage gehad. Na die tweede treffer sloeg bij ons de onrust en de paniek toe. Gelukkig konden we de voorsprong vasthouden."

In de slotfase van het duel werd Van Veldhoven door arbiter Kevin Blom naar de tribune verwezen. "Ik had klootzak geroepen naar mijn Feyenoord-collega Vlemmings. Dat was een fout van mij, maar geen drama. Ik heb in mijn carrière wel ergere dingen geroepen. Het was ook een gevolg van de opgebouwde spanning in de wedstrijd."

Toch voelde de trainer van de club uit Kerkrade zich ijzersterk, nadat de wedstrijd was afgelopen. "Laat de ploegen nu maar komen in de nacompetitie. We zijn zeer gelukkig dat we op deze manier rechtstreekse degradatie hebben afgewend. Nu gaan we ook door. Mentaal kunnen we na deze zege tegen Feyenoord niet meer kapot. Tot volgend seizoen in De Kuip."

Het duel tussen Feyenoord en Roda JC eindigde uiteindelijk in een 3-2-overwinning voor de Limburgers.

Adelaar: "We verwijten elkaar niets"

FC Volendam is er niet in geslaagd om zich in de Eredivisie te handhaven. De ploeg van trainer Frans Adelaar kwam zondag niet verder dan een gelijkspel bij De Graafschap (2-2).

"We kunnen elkaar niets verwijten. Over het hele seizoen is het niet genoeg gebleken," aldus Adelaar, die met tranen in zijn ogen stond. FC Volendam ontving gedurende de laatste weken flink wat lof, vanwege het gedurfde spel. Dit zorgde er ook voor dat de ploeg uit het Palingdorp veel punten kon pakken.

"Ook vandaag hebben we de mouwen opgestroopt. We komen met 1-0 achter en vervolgens heel krachtig terug. Op schlemielige wijze door een eigen doelpunt wordt het dan weer gelijk. Het blijkt uiteindelijk niet genoeg te zijn," analyseerde Adelaar het duel tegen De Superboeren.

Lange tijd leek het erop dat FC Volendam directe degradatie zou voorkomen. Adelaar: "Gaandeweg het seizoen hebben we een duidelijke verbetering laten zien. We hebben overal sympathie veroverd en in de tweede seizoenshelft ook meer punten gehaald. Ik zit er, net als iedereen, even doorheen."

Kovalainen baalt van uitvalbeurt

McLaren-coureur Heikki Kovalainen is er niet in geslaagd om de finish te bereiken van de Spaanse Grand Prix. Het is voor de Fin de derde keer dat hij het einde van de race niet haalt. De McLaren-coureur moest zijn wagen met versnellingsbak probblemen in de pits parkeren.

"Ik heb op dit moment niet echt veel geluk", zei Kovalainen "Het was een moeilijk weekend. De auto presteert niet zoals we we willen, maar zo is het nu eenmaal. We hebben de auto wel enorm verbeterd sinds de wintertest die we hier hebben gedaan en uiteindelijk zullen we ons weer vooraan melden en het gevecht aangaan met Jenson en de anderen. Ik kijk nu uit naar de race in Monaco. Ik zal daar harder vechten dan ooit tevoren. Ik laat me niet van de wijs brengen door deze uitvalbeurt."

Massa: "Kampioenschap voorbij"

Felipe Massa is als zesde geëindigd tijdens de Grand Prix van Spanje. De Ferrari-coureur reed richting het podium toen hij van zijn team de opdracht kreeg om brandstof te sparen omdat hij niet genoeg bij zich had om te finish te halen.

"Er was niets mis met onze berekeningen want er was gewoon iets mis met de auto. Ik weet niet of dat een menselijke fout of een fout van de computer. Dat moeten we uitzoeken."

"Zoiets is heel frustrerend", vervolgt de Braziliaan. "De hele race ben je in gevecht en vervolgens moet je dimmen. In de laatste run probeerde ik zoveel mogelijk brandstof te sparen maar het was niet voldoende. Ik moest echt rustig aan doen zodat Vettel en Alonso mij nog in konden halen. Dat is heel frustrerend."

Felipe Massa is realistisch over zijn kans op het Wereldkampioenschap.
"We moeten realistisch zijn. In het kampioenschap spelen we geen rol van betekenis. Brawn heeft nu vier van de vijf races gewonnen. Zelfs als we onszelf ontzettend verbeteren zullen zij punten blijven scoren. Het kampioenschap moeten we uit ons hoofd zetten"

Van Stee in gesprek met Macedonische bond

Oud-trainer van De Graafschap, Henk van Stee, is op zoek naar een nieuwe werkgever. De geboren Schiedammer zou al een gesprek hebben gehad met de bond van Macedonië.

In Macedonië zou Van Stee de rol van bondscoach op zich moeten nemen. Van Stee liet echter weten liever in eigen land aan de slag te gaan.

De mogelijkheid om aan een buitenlands avontuur te beginnen houdt Van Stee echter open. De Schiedammer is er nog niet over of hij op of naast het veld wil staan.

De ex-trainer van onder meer De Graafschap en AZ heeft al ervaring in beide rollen. Eerder werkte hij al als hoofd opleidingen bij de huidige finalist in de UEFA Cup, het Oekraïnse Shakhtar Donetsk.

Bunker: exit Amber & 36 uur wakker

Gisteravond werd deelneemster Amber de bunker uitgestemd door de kijkers. De blondine zat er krap twee weken in en had nogal last van heimwee. Toch heeft ze het erg naar haar zin gehad in de eerste online realitysoap.

Amber: "Ik miste mijn familie gewoon heel erg. Ook al hadden de andere Overlevers heel erg veel aan, fanmail maakte het voor mij alleen maar erger. Het is wel een leuke groep , al denk ik niet echt dat ik er vrienden heb gemaakt. Marielin gaat volgens mij het spel winnen. Ze is slim, heeft een grote bek en kan die mannen zeker aan. Peter is een ontzettend leuke en lieve jongen, alleen laat hij zich te snel kisten."

Over het incident waarbij een dronken Jeroen bij haar in bed kroop en tegen haar been opreed: "Daar kan me daar helemaal niks van herinneren! Ik sliep gewoon en eerlijk gezegd vond ik het moment dat hij op de doodskist leek te gaan poepen erger."

Amber blijft trouw de beelden bekijken nu ze eruit is en met ons meepraten over de gebeurtenissen in de bunker. Daarin is de komende dag onder meer te zien dat de bewoners 36 uur wakker moeten blijven. Er is wel voor afleiding gezorgd: een konijntje is als tijdelijke bewoner in de bunker gezet. Het is niet te hopen dat Jeroen in een dronken bui het konijntje slacht en in de oven stopt aangezien het konijn van een van de redacteuren is.

Volg de ontwikkelingen in het enige echte The Bunker Online-forum.



Amber moet eruit.

Toyota: "Zeer teleurstellend"

Het Panasonic Toyota-team beleefde vandaag een zeer teleurstellende race in Barcelona. Men had hoge verwachtingen, nadat men in de voorgaande races erg goede prestaties had geleverd. Ook deze race zag er positief uit met beide coureurs gekwalificeerd in de top acht.

In de eerste ronde ging het echter al mis voor het team. Jarno Trulli verdween in de tweede bocht van de eerste ronde al uit de wedstrijd door een crash. Timo Glock kwam langzaam van zijn plek bij de start en verloor meteen al een aantal posities en bleek de rest van de race niet bij machte om weer in de punten terecht te komen.

Jarno Trulli over het incident in de tweede bocht: "Het was een frustrerende dag voor mij, want ik zag zeker wel kansen op het scoren van punten. Helaas duurde mijn race niet lang. Mijn start was slecht, omdat de motor niet goed liep. Vervolgens moest ik in de tweede bocht Nico Rosberg ontwijken en ik ging het gras op. Ik verloor vervolgens de controle over mijn auto en iemand raakte mij. Maar ik kijk niet terug, we moeten ons focussen op de volgende wedstrijd waar we hopelijk een beter resultaat scoren."

Timo Glock vond het een moeilijke race: "Bij de start kwam mijn auto niet weg net als die van Jarno. Daar zullen we naar moeten kijken. Ik zag hem in de tweede bocht spinnen, waardoor ik vlak achter Nico Rosberg terecht kwam. Ik kon hem echter niet inhalen. Elke keer als ik in de buurt kwam, waren mijn banden op. De auto was niet perfect vandaag. We zullen de komende races moeten toeslaan."

Voor het team was het een teleurstellende race, want de vooruitzichten zagen er goed uit volgens directeur Tadashi Yamashina. "We waren hoopvol om punten te scoren, maar dat gebeurde niet. Ook hadden we een betere auto verwacht dit weekend, maar het werkte allemaal niet zoals wij dat wilden. Het hele team heeft veel werk verricht om de upgrades deze race te kunnen introduceren. Maar het pakte uiteindelijk frustrerend uit, dus zullen we de data eens goed moeten gaan analyseren. Ook hadden beide coureurs problemen tijdens de start met het weg komen van hun plaats, dus ook dat zullen we gaan analyseren. We gaan ons best doen om weer vooraan mee te doen in Monaco."

Williams: "Frustrerende race"

De Williams-coureurs Nico Rosberg en Kazuki Nakajima hadden vandaag een zware race in Barcelona. Beide hadden problemen met hun auto’s en het team hield aan de race uiteindelijk maar één punt over dankzij de achtste plek van Rosberg.

"Ik denk zeker dat we vijfde hadden kunnen worden vandaag, maar het liep allemaal niet zoals verwacht. Mijn eerste tien rondjes waren erg goed, maar daarna kreeg ik weer problemen met de achterkant van de auto waar ik het hele weekend al last van had. Af en toe had ik ineens overstuur, waardoor weet ik niet. Dat we vertrekken uit Spanje met één punt is positief en ik denk dat we in Monaco een mooi resultaat kunnen neerzetten", aldus Rosberg.

Nakajima was betrokken bij de problemen in de tweede bocht: "Het was voor mij weer een lastige race. Ik beschadigde mijn neus in de eerste ronde. Ik kon gelukkig wel verder rijden, maar mijn race was over. De snelheid was goed en ik kon Fisichella nog inhalen, maar het is al met al een teleurstellend weekend."

Volgens Patrick Head was het een frustrerende race door de problemen die beide coureurs tegen kwamen: " Vooral de safety car-periode gooide roet in het eten en werkte niet in ons voordeel. Kazuki reed niet meer in de punten na de herstart dankzij een vroege pitstop om zijn neus te vervangen. Nico’s snelheid was in het begin goed, maar de auto had wat problemen die wij zullen gaan onderzoeken."

[Giro] Petacchi troeft Cavendish af

Alessandro Petacchi heeft in Trieste de tweede etappe van de Giro d'Italia op zijn naam geschreven. In de eindsprint was de Italiaan nipt sneller dan Mark Cavendish die overigens wel leider in de ronde blijft. Derde werd Ben Swift.

Leonardo Scarselli ging er al na zes kilometer in de etappe vandoor, maar acht minuten waren niet genoeg voor de Italiaan. In de plaatselijke omlopen probeerden Maarten Tjalingii en Addy Engels weg te komen, maar zij kregen geen ruimte. Wel was er in de laatste ronde nog een valpartij in het peloton, waardoor Levi Leipheimer en Ivan Basso dertien seconden prijs moesten geven.

Direct kozen Philippe Gilbert, Filippo Pozzato en Enrico Gasparotto het hazenpad, maar zij kregen geen ruimte van Team LPR van Petacchi. Daarna maakte hun sprinter het in de sprint vakkundig af.

Uitslag etappe 2

# RennerTijd
1. Alessandro Petacchi (Ita) in 3u43'07"
2. Mark Cavendish (GBr) z.t.
3. Ben Swift (GBr)
4. Allan Davis (Aus)
5. Tyler Farrar (VS)

Klassement na tweede etappe

#RennerTijd
1. Mark Cavendish (GBr) in 4u04'43"
2. Mark Renshaw (Aus) op 14"
3. Michael Rogers (Aus) z.t.
4. Thomas Lövkvist (Zwe)
5. Edvald Boasson Hagen (Noo)

Force India: "Race was niets bijzonders"

Het team van Force India kan terugkijken op een redelijke Grand Prix van Spanje. Adrian Sutil viel in de eerste ronde uit, Giancarlo Fisichella kwam als veertiende over de finish.

Sutil kwam na een goede start in de tweede bocht van de eerste ronde in aanraking met Jarno Trulli en moest opgeven omdat hij teveel schade had. Fisichella lukte het om uit de problemen te blijven in diezelfde tweede bocht en maakte gebruik van de safety car-periode om zijn strategie aan te passen. Op een gegeven moment reed de coureur zelfs op de tiende plaats. Een falende tankinstallatie zorgde er echter voor dat de Italiaan terug viel naar de veertiende plaats. Vijay Mallya, eigenaar van het team, noemde de race dan ook niets bijzonders, maar ziet wel mogelijkheden in de komende racess.

"Ik had een goede start, maar toen ik in de eerste ronde de tweede bocht uit kwam zag ik een auto op mij af komen en we raakten elkaar. Het ging allemaal erg snel en ik kon er niets aan doen. Ik ben teleurgesteld en ik zal nog eens goed naar de crash kijken, maar volgens mij was het gewoon een incident zoals die wel vaker gebeuren tijdens een start", aldus Adrian Sutil.

Fisichella verklaarde: "Het was een rommelige eerste ronde, veroorzaakt door de crash van Trulli die voor mij zat. Ik was bang dat ik rotzooi van de crash had opgepikt en daar wat schade door had, maar dat bleek mee te vallen. Tijdens de safety car-periode besloten we van tactiek te veranderen, wat uiteindelijk niet de juiste keuze bleek te zijn. Helaas hadden we in de laatste pitstop problemen met het tanken, waardoor ik nogmaals binnen moest komen. Dat probleem kostte ons wat plaatsen. Maar de auto was goed en dat is bemoedigend voor de komende races."

'Harde uitspraken over islam moeten kunnen'

Harde uitspraken over de islam mogen geen reden zijn voor strafrechtelijke vervolging zolang die uitspraken binnen het kader vallen van het maatschappelijk debat. Dat heeft Kamerlid Atzo Nicolaï (VVD) vandaag gezegd in het tv-programma Buitenhof.

De parlementariër doelt daarmee met name op de uitspraken zoals PVV-leider Geert Wilders regelmatig doet. Nicolaï is momenteel bezig met een initiatiefwet die de vrijheid van meningsuiting verruimt. Het kabinet wil het juist makkelijker maken om mensen te vervolgen die kwetsende uitspraken doen, iets wat de liberaal tegen de borst stuit.

'Borat' verbrandt billen na bleken konthaar

Sacha Baron Cohen, beter bekend als Borat, moet op de blaren zitten. De acteur heeft namelijk zijn billen verbrand. Dit gebeurde overigens niet bij een gevaarlijke stunt, maar bij het bleken van zijn konthaar.

Voor zijn nieuwste film kruipt Cohen in de huid van Bruno, een extroverte en homoseksuele modeontwerper uit Oostenrijk. Voor deze rol leeft hij zich zo goed mogelijk in door de laatste trends te volgen. Zo kwam hij erachter dat het tegenwoordig helemaal hip is je te ontdoen van overtollige lichaamsbeharing, en hij besloot hiermee te experimenteren.

Om zijn lichaamsbeharing niet te laten opvallen, wilde hij deze bleken. Hij kreeg echter al snel last van een allergische reactie. De pijn aan zijn kont bleek zo hevig, dat hij dagen achtereen niet kon zitten. De filmcrew vond het overigens wel grappig, zeker toen het na enkele dagen smeren met allerlei zalfjes het al een stuk beter ging met de acteur.

Dode moeder stinkt zes jaar op slaapkamer dochter

Een vrouw uit Florida heeft het lijk van haar moeder zes jaar lang bewaard in een logeerkamer. Op die manier wist de sluwe vrouw ruim twee ton aan pensioen op te strijken. Autopsie heeft aangetoond dat Timmie Jordan op natuurlijke wijze is gestorven.

Dochter Penelope Sharon Jordan wacht nu een fikse straf. Wegens fraude en diefstal kan ze nu mogelijk voor vijftien jaar achter tralies belanden. Ze heeft tegenover de politie verklaard dat ze het lijk van haar moeder achterhield omdat ze de begrafenis niet kon betalen.

Hamilton: "Auto is waardeloos"

Lewis Hamilton heeft vandaag na de Grand Prix in Barcelona zijn frustaties geuit over zijn McLaren. Hamilton eindigde de race op een teleurstellende negende plaats.

De Engelsman is gefrustreerd over de competiviteit van de McLaren. Het team doet al het hele seizoen niet mee om de prijzen, waardoor de regerend kampioen zijn titel niet kan verdedigen. Vandaag noemde de coureur na afloop van de race zijn auto "hardcore" en vermeldde hij dat hij momenteel geen hoop meer heeft op een goede afloop van het seizoen.

"Ik kan niets anders doen dan wat ik vandaag deed. Ik heb de longen uit mijn lijf gereden zoals ik dat altijd doe. De auto was gewoon niet goed genoeg. Ik had geen enkele grip", aldus Hamilton. "Het is zonde dat het team mij geen auto heeft gegeven waar ik het kampioenschap mee kan verdedigen. Ik heb alles gegeven, maar er is gewoon geen hoop." Ondanks de waardeloze auto loofde de coureur zijn team en heeft hij de hoop op het prolongeren van de titel nog niet opgegeven. "Ik geef nog niet op, want we zijn nog niet halverwege het seizoen dus we hebben nog alle kans", vervolgde Hamilton toen hij gevraagd werd over zijn titelkansen.

"Op het moment hebben we geen auto waar we het kampioenschap mee kunnen winnen, maar het team werkt hard en zal dat ook blijven doen. We hebben een goede betrouwbaarheid en het moraal is hoog. Het is en blijft zonde dat we geen auto hebben om de titel mee te verdedigen."

Nederlandse toeriste op Bali heeft mogelijk Mexicaanse griep

Een Nederlandse toeriste is met verschijnselen van de Mexicaanse griep in een Balinees ziekenhuis opgenomen. De 32-jarige vrouw is direct na aankomst op het vliegveld van Denpasar op het Indonesische eiland naar het ziekenhuis overgebracht. Twaalf medepassagiers worden eveneens geobserveerd. Morgen wordt duidelijk of ze inderdaad door de Mexicaanse griep is getroffen. Zij heeft geen contact gehad met andere mensen met deze ziekte.

De vrouw vloog van Kuala Lumpur naar Bali toen ze last kreeg van keelpijn, koorts en misselijkheid. Bij aankomst van het toestel in Denpasar werd deze direct naar een aparte plek gedirigeerd, waarna de vrouw per ambulance naar het ziekenhuis werd vervoerd.

Drankrijder ziet blaaspijpje aan voor bier

De politie van het Brabantse Helvoirt hoefde vanochtend niet eens meer de uitslag van de blaastest af te wachten. Het was de agenten overduidelijk dat de automobilist te diep in het glaasje had gekeken. Toen de man moest blazen, zag deze het apparaat namelijk aan voor een biertje, en wilde hij het ding leegdrinken.

De 38-jarige Brabander was even buiten zijn woonplaats van de weg geraakt en kwam met zijn auto in de sloot terecht. Gelukkig wist hij het voertuig snel te verlaten en kwam zonder kleerscheuren weer op de kant. Omdat hij in eerste instantie nergens op reageerde, rukten de Brabantse hulpdiensten voor de zekerheid toch massaal uit.

Omdat de agenten zagen dat er her en der lege bierblikken in de auto verspreid lagen, vroegen ze hem om in het apparaatje te blazen. De man dacht echter dat hij een nieuw biertje kreeg van de agenten, en wilde eruit drinken in plaats van erop te blazen.

Hierop werd de man naar het politiebureau overgebracht. Ook hier mislukte de blaastest, waarop de agenten bloed bij de man afnamen. Nadat de man zijn rijbewijs werd ingevorderd, mocht de beste man met een proces-verbaal op zak weer huiswaarts keren.

Man rijgt vriendin aan mes tijdens etentje

In het altijd zo gezellige Staphorst heeft een 22-jarige inwoner van het dorp afgelopen nacht zijn vriendin neergestoken. De man wilde zijn vriendin een lesje leren. Zij had hem namelijk per ongeluk met een vork geprikt.

De twee waren afgelopen nacht aan het stappen geweest in nachtelijk Staphorst, toen het stel nog eventjes wilde nazitten in een snackbar. Plotseling prikte de 38-jarige vrouw uit het Drentse Zuidwolde haar vriend met een vork. Hierop werd de man woest op zijn vriendin. Hij greep haar in de nek en stak een paar keer op haar in met een mes.

Het bloed liep de vrouw uit haar hand, arm en gezicht. Een paar klanten van de eettent hebben de vrouw naar de huisartsenpost gebracht, waarna de vrouw doorliep naar de politie om aangifte te doen. De licht ontvlambare Staphorster is inmiddels opgepakt.

Neersteken na eten
De Staphorster nam deze reclame wel heel letterlijk

 

[NHL] Uitslag Canucks - Blackhawks

De Chicago Blackhawks hebben voor het eerst deze play-offserie een voorsprong genomen tegen de Vancouver Canucks. In een fysieke wedstrijd werden de Vancouver Canucks met 4-2 verslagen. Dustin Byfuglien was man van de wedstrijd met twee goals en zes bodychecks.

Byfuglien maakte de eerste twee goals voor Chicago. De eerste kwam na een kwartier spelen in de eerste periode. Hij schoot een rebound van het schot van verdediger Brian Campbell binnen. In de tweede periode maakte hij de gelijkmaker (2-2) met een powerplay-goal uit een gescreened schot dat door goalie Roberto Luongo's benen ging. Hiervoor kwamen de Canucks nog wel op voorsprong via goals van Ryan Kesler in de powerplay en Mats Sundin, de ervaren speler die halverwege het seizoen pas werd aangetrokken.

In de derde periode maakte Chicago het vijf minuten voor tijd af met een goal van Dave Bolland. Hij schoot een pass van Patrick Kane, die tussen drie Canucks-spelers door ging, binnen. De laatste goal van de avond was een goal in het lege net van Martin Havlat. Bolland was onder de indruk van de pass van Kane: "Kane is een geweldige passer en een geweldige speler. Als je ook maar een beetje vrij staat zorgt hij dat de puck bij je terecht komt."

Mats Sundin van de Canucks speelde zijn beste wedstrijd uit de play-offserie maar ging toch teleurgesteld van het ijs af: "Ik weet niet wat ik moet zeggen. We werkten hard, maar we zullen iets moeten veranderen. " Sundin zal hierbij vooral doelen op de domme straffen die Kevin Bieksa deze wedstrijd pakte. Uit beide straffen maakte Chicago een powerplay-goal.

[NHL] Uitslag Capitals - Penguins

De Pittsburgh Penguins hebben een 3-2 voorsprong gepakt in de play-offserie tegen de Washington Capitals door met 4-3 te winnen. Nu kunnen zij de serie beslissen door hun komende thuiswedstrijd te winnen. Twee goals van Ovechkin waren niet voldoende om de aggressief spelende Penguins af te stoppen.

De winnende 4-3 viel pas in de extra tijd. Evgeni Malkin en Sidney Crosby kwamen in een twee-tegen-eensituatie met Washington-verdediger Tom Poti. De pass van Malkin naar Crosby verdween via de stick van Poti onder goalie Simeon Varlamov door het doel in. Tom Poti vond dat hij er niet veel aan kon doen: "Hij is een speler die zowel een goede pass kan geven als een goal kan scoren, dus ik zou het volgende keer weer hetzelfde doen. Dit was gewoon domme pech waar ik niet veel aan kon doen."

De Pittsburgh Penguins speelden deze wedstrijd overigens met elf aanvallende spelers in plaats van de in het ijshockey gebruikelijke twaalf spelers verdeeld over vier lines. De reden was dat Pittsburgh-coach Dan Bylsma twee verdedigers extra inzette om het gemis van de vorige wedstrijd geblesseerd geraakte Sergei Gonchar op te vangen. Rookie Alex Goligoski en de ervaren rot Philippe Boucher namen zijn plaats in. Dit hield echter wel in dat de aanvalslines steeds van indeling wisselden en er geen plaats meer was voor winger Pascal Dupuis.

Pittsburgh kwam in de tweede periode op voorsprong via Jordan Staal. Nog geen minuut later had Alexander Ovechkin de gelijkmaker alweer binnen liggen. Nog in dezelfde periode bracht Niklas Backstrom de Capitals op voorsprong met zijn powerplay-goal. Dit was een pijnlijke, want de straf van de Penguins was een domme fout; er stonden teveel mensen op het ijs.

In de derde periode kwamen de Penguins goed uit de startblokken. Binnen de minuut maakte Ruslan Fedotenko, die vorige wedstrijd ook al scoorde, de gelijkmaker. Matt Cooke zorgde vijf minuten later zelfs voor een voorsprong van de Penguins. Omdat de Penguins op dat moment sterker speelden dan de Capitals leek het hiermee gedaan, maar Alexander Ovechkin bracht zijn ploeg nogmaals op gelijke hoogte. Het slotakkoord bleek echter voor de Penguins via ietwat fortuinlijke goal van Malkin.

Uitslagen hockey: play-offs mannen 10 mei

Om 15:00 uur begonnen de twee wedstrijden in de play-offs van de Rabo Hoofdklasse hockey bij de mannen. Hieronder de uitslagen.

Bloemendaal- Rotterdam 3-2 nv
2' J. Hertzberger 1-0
3' Burrows 2-0
28' Dwyer 2-1
48' Jenniskens 2-2
76' Brouwer 3-2



Amsterdam - Oranje Zwart 2-1
18' Freixa 1-0
25' Van der Weerden 1-1 (sc)
52' Pruyser 2-1

Aankomende woensdag worden de beslissingswedstrijden gespeeld.

Voetbal: Uitslagen Eredivisie speelronde 34

Dit weekend werd de 34e en laatste speelronde in de eredivisie gespeeld. Vooral de strijd om degradatie was spannend. Uiteindelijk zal FC Volendam het komende seizoen moeten gaan uitkomen in Jupiler League. Roda JC en De Graafschap gaan promotie/degradatie wedstrijden spelen. In de play-offs om de Europa League gaan FC Groningen, Feyenoord, NAC Breda en FC Utrecht uitkomen.

Roda JC heeft in de Kuip zijn laatse strohalm gepakt om te ontkomen aan rechtstreekse degradatie. Feyenoord begon slap aan de wedstrijd en Roda profiteerde snel. Cissé werd door Jah de diepte in gestuurd, omspeelde Timmer en scoorde de 0-1. Even later verdubbelde Meeuwis de score met een penalty. Tiendalli veroorzaakte de penalty en kreeg bovendien rood. Na rust kwam Feyenoord terug tot 1-2 dankzij een doelpunt van Makaay. Roda JC raakte niet in paniek en kwam zelf op 1-3 via Hadouir. Het was wederom Makaay die de spanning terugbracht, hij scoorde de 2-3 uit een penalty. Feyenoord moest met negen man verder toen Hofland rood kreeg voor een elleboogstoot, maar ook daarna kreeg het kansen op de gelijkmaker, maar gescoord werd er niet meer.

Door de zege van Roda JC gingen De Graafschap en FC Volendam onderling uitmaken wie er moest degraderen. De Graafschap had één punt meer en dus aan een gelijkspel genoeg. Met de stand in Rotterdam in het achterhoofd trok Volendam ten aanval, wat voor rust onder meer leidde tot een schot op de lat van Van Dijk. Gescoord werd er pas na rust, De Graafschap maakte het doelpunt via Keller. De bal bleek via de paal, de handen van Verhoeven en de lat net over de lijn te zijn gegaan. Volendam knokte zich terug en kwam via Sheotahul en Tuyp zelfs op een 1-2 voorsprong. Het was uiteindelijk Volendammer De Koning die door een eigen doelpunt de eindstand op 2-2 bepaalde. FC Volendam is hierdoor gedegradeerd, De Graafschap krijgt een herkansing in de play-offs.

De wedstrijd tussen ADO Den Haag en Vitesse was nog interessant. Den Haag moest winnen om degradatie play-offs te ontlopen terwijl Vitesse moest winnen om kans te houden op play-offs om de Europa League. ADO kwam op voorsprong via Buys, en daarna was het Den Haag die de wedstrijd bepaalde. Het kreeg vele kansen, maar alleen Soltani slaagde erin Velthuizen te passeren. Ook na rust dicteerde Den Haag de wedstrijd. Buys scoorde de 3-0. Van Wolfswinkel scoorde nog wel de 3-1, maar in tegenstelling tot wat dit seizoen vaak gebeurde gaf Den Haag nu de zege niet meer uit handen.

Natuurlijk werden er dit weekend nog meer wedstrijden gespeeld. Ajax won met 1-0 van FC Twente en FC Groningen was met 1-0 te sterk voor NAC Breda. NEC tegen Sparta Rotterdam werd 1-1 en Willem II verloor met 0-3 van PSV. AZ won 3-1 van sc Heerenveen en Heracles Almelo tegen FC Utrecht 1-1.

Alle uitslagen van dit weekend:
                               
Zondag 10 mei:                         
Ajax – FC Twente (1-0)
Feyenoord – Roda JC (2-3)
FC Groningen – NAC Breda (1-0)
NEC – Sparta Rotterdam (1-1)
Willem II – PSV (0-3)
AZ – sc Heerenveen (3-1)
Heracles Almelo – FC Utrecht (1-1)
ADO Den Haag – Vitesse (3-1)
De Graafschap – FC Volendam (2-2)

Klik hier voor de eindstand stand in de Eredivisie.

Klik hier voor alle statistieken uit de Jupiler League.

Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK!Voetbalmanager!

Uitslagen Eredivisie 10/05/2009

Om half drie vanmiddag begon de laatste regulere speelronde van dit seizoen. Hieronder de uitslagen.

Ajax - FC Twente 1-0
60' Emanuelson 1-0

Toeschouwers: 50.000
Scheidsrechter: Bossen
Stadion: Amsterdam ArenA
Gele kaart: Anita (Ajax), Douglas (FC Twente)

Opstellingen

Ajax: Stekelenburg, Van der Wiel, Wielaert, Alderweireld, Vermaelen, Enoh, Aissati (De Jong/26), Anita, Leonardo (Martina/60), Sulejmani (Lindgren/69), Emanuelson.

FC Twente: Boschker (Michailov/46), Wellenberg, Wisgerhof, Douglas (Heubach/40), Braafheid, Brama, Perez, Janssen (Tiote/55), Denneboom, Arnautovic, Elia



Feyenoord - Roda JC 2-3
14’ Cissé 0-1
21’ Meeuwis 0-2 (strafschop)
56' Makaay 1-2
70' Hadouir 1-3
75' Makaay 2-3 (strafschop)

Toeschouwers: 45.000
Scheidsrechter: Blom
Stadion: Kuip
Gele kaart: Wijnaldum, Bahia, Van Bronckhorst (Feyenoord), Lachambre, Kah, Meeuwis (Roda JC)
Rode kaart: 19. Tiendalli (Feyenoord) 85. Hofland (Feyenoord)

Opstellingen

Feyenoord: Timmer, Tiendalli, Landzaat (El Ahmadi/58), Bahia, De Cler (Hofland/73), Fer, Bruins (Mols/35), Van Bronckhorst, Wijnaldum, Makaay, Biseswar.

Roda JC: Castro, De Wree, De Fauw, Kah, Lachambre, Delorge (Linssen/79), Meeuwis, Vormer, Janssen, Hadouir, Cissé.



FC Groningen - NAC Breda 1-0
44' Granqvist 1-0

Toeschouwers: 22.000
Scheidsrechter: Nijhuis
Stadion: Euroborg
Gele kaart: Granqvist (Fc Groningen)
Rode kaart: 86. Cairo (NAC Breda/ 2x geel)


Opstellingen

FC Groningen: Da Silva, De Roover, ¦vejdík, Granqvist, Stenman, Van de Laak, Holla, Lovre (Ajilore/64), Levchenko, Berg (Matavz/88), García (Matthijs/79).

NAC Breda: Ten Rouwelaar, Loran, Penders, Zwaanswijk (Feher/70), Mtiliga, Kolkka (Reuser/46), Van der Leegte, Kwakman, Cairo, Lurling, Boukhari (Gorter/70).



NEC Nijmegen - Sparta Rotterdam 1-1
25' Erik Falkenburg 0-1
44' Bas Sibum 1-1

Stadion: De Goffert, Nijmegen
Toeschouwers: 12.300
Arbiter: Pol van Boekel
Gele kaart: Jaggy, Viergever (Sparta)

Opstellingen:

NEC Nijmegen: Babos; Burgzorg, Koenders, El-Akchaoui, Goossens; Sibum, Schøne (Pothuizen/75), Davids; Rommedahl, Janssen, Ntibazonkiza (Worm/67).

Sparta Rotterdam: Cássio; Promes, Knol, Adeleye, Slijngard; John, Falkenburg, Van Bueren (Viergever/79), Jaggy; Godee (Rijsdijk/61), Duplan.


Willem II - PSV Eindhoven 0-3
27' Ola Toivonen 0-1
59' Balász Dzsudzsák 0-2
76' Danny Koevermans 0-3

Stadion: Koning Willem II Stadion, Tilburg
Toeschouwers: 14.500
Arbiter: Jack van Hulten

Opstellingen:

Willem II: Aerts; Janse, van Eijden, Biemans, Swinkels; Messoudi, Kargbo, Musampa, Schmeltz; Demouge (Vorthoren/71), Zijler (Mourad/61).

PSV Eindhoven: Isaksson; Kromkamp (Pieters/64), Marcellis, Bréchet, Salcido; Amrabat, Culina, Bakkal, Simons, Dzsudzsák; Toivonen (Koevermans/60).


AZ Alkmaar - sc Heerenveen 3-1
13' Mounir El Hamdaoui 1-0
44' Moussa Dembélé 2-0
58' Moussa Dembélé 3-0
87' Patrik Ingelsten 3-1

Stadion: DSB Stadion, Alkmaar
Toeschouwers: 16.712
Arbiter: Ben Haverkort

Opstellingen:

AZ Alkmaar: Romero (Didulica/77); Jaliens, Moisander, Klavan, Pocognoli; Mendes da Silva, De Zeeuw; Martens, Poulsen (Van der Velden/83); El Hamdaoui, Dembélé (Ari/62).

sc Heerenveen: Vandenbussche; Breuer, Bak Nielsen, Dingsdag, Popov; Smárason, Roorda (Elyounoussi/75), Elm; Henrique (Ingelsten/71), Sibon (Kalou/59), Pranjic.


Heracles Almelo - FC Utrecht 1-1
24' Mark-Jan Fledderus 1-0
90"3 v.d. Gun 1-1

Stadion: Polman Stadion, Almelo
Toeschouwers: 8.500
Arbiter: Jan Wegereef
Gele kaart: Hakola, Looms (Heracles), Nesu, Van Dijk (Utrecht)

Opstellingen:

Heracles Almelo: Piechenhagen; Breukers, Maertens, Wuytens, Looms; Quansah, Van den Bergh (De Vries/75), Fledderus, Hakola; Dost (Douglas/82), Overtoom.

FC Utrecht: De Ruiter; Cornelisse, Keller (Dickoh/46), Van Dijk, Nesu; Silberbauer, Maguire, Caluwé (Danso/81); Loval (George/62), Skoubo, Van der Gun.


ADO Den Haag - Vitesse 3-1
17' Danny Buijs 1-0
22' Karim Soltani 2-0
61' Danny Buijs 3-0
71' Ricky van Wolfswinkel 3-1

Stadion: Den Haag Stadion, Den Haag
Toeschouwers: 14.000
Arbiter: Roelof Luinge
Gele kaart: Powel (ADO), Molhoek (Vitesse)

Opstellingen:

ADO Den Haag: Waterman; Ammi, Rankovic, Horváth, Piqué; Buijs, Immers, Derijck, Verhoek (Cornelisse/78); Milic (Powel/64), Soltani.

Vitesse: Velthuizen; Van Diermen, Sprockel, Drost, Kuiper; Claudemir, Sansoni (Büttner/46), Hofs, Molhoek; Van Wolfswinkel, Junker (Jenner/61).


De Graafschap - FC Volendam 2-2
55' Stephan Keller 1-0
64' Gerson Sheotahul 1-1
68' Jack Tuijp 1-2
78' Gerry Koning (e.d.) 2-2

Stadion: De Vijverberg, Doetinchem
Toeschouwers: 12.000
Arbiter: Pieter Vink
Gele kaart: Meijer, Keller (De Graafschap), Bakens, Maynard (Volendam)

Opstellingen:

De Graafschap: Heijkblok; Nalbantoglu, Hese, Keller, Fränkel; Meijer, Wuytens, Van den Ouweland (Schuurman/46), Buijs (Jungschläger/82); De Ridder (Assaidi/68), Sahar.

FC Volendam: Verhoeven; Maynard, Bakens, Schilder, Koning; De Lange, Boots (Tuijp/58), Meijers (Platje/46), Van Dijk; Sheotahul, Narsingh (De Wit/85).

Kleed je als Locust in screenshots Gears of War 2: All Fronts

Eerder deze week gaven we al aan dat alle maps die tot nu toe te downloanden waren voor Gears of War 2 over een paar maanden in één bundel verpakt worden, samen met zeven nieuwe maps en een uitbreiding van de campaign. Nu hebben we ook wat screenshots van de All Fronts Collection voor jullie, waarin Dom en Marcus zich vermommen als Locust. Leuk voor de mensen die graag sneaky het nieuwe level willen doorspelen.

De All Fronts Collection komt eind juli en zal alleen in de winkels te krijgen zijn. Je kunt ook los de "Dark Corners"-addon downloaden als je de andere maps al hebt.


Uitslagen zaterdaghoofdklasse

Gisteren stond de zesentwintigste en laatste speelronde in de zaterdaghoofdklasse op het programma. Vanaf dit seizoen wekelijks op zondag een uitgebreide uitslagenpost, zodat iedereen op de hoogte kan blijven van deze competitie.

Hoofdklasse A

ASWH - Heerjansdam 3-1 (1-1)
13. 0-1 Remco Roos 34. 1-1 Brian Leons 75. 2-1 Alexander de Jong 90 (+4). 3-1 Sander Molenaar

Barendrecht - Capelle 0-0 (0-0)
Rood: Jack van den Berg (trainer Barendrecht)

DOTO - ARC 0-1 (0-0)
81. 0-1 Maurits Splinter

Excelsior Maassluis - Rijnsburgse Boys 1-1 (1-0)
21. 1-0 Jeff Stans 60. 1-1 Danny van der Vijver

Katwijk - FC Lisse 2-0 (0-0)
61. 1-0 Mats van der Poel 65. 2-0 Jan Groen
Rood: Sezer Aksoy (FC Lisse)

Noordwijk - Scheveningen 2-1 (2-0)
9. 1-0 Nick van Wordragen 16. 2-0 Mitchel Beyersbergen 55. 2-1 Daniël Rijaard

Ter Leede - Quick Boys 0-5 (0-3)
8. 0-1 Benjamin Martha (strafschop) 28. 0-2 Benjamin Martha 41. 0-3 Chima Onyeike 61. 0-4 Mark van der Plas 84. 0-5 Rivallino Sleur

EINDSTAND

1. Rijnsburgse Boys 26-65
2. Capelle 26-51
3. Barendrecht 26-49
4. ASWH 26-47
5. Ter Leede 26-42
6. Quick Boys 26-41 (+9)
7. Katwijk 26-41 (+6)
8. FC Lisse 26-37
9. Noordwijk 26-28 (-7)
10. Scheveningen 26-28 (-18)
11. DOTO 26-26
12. Excelsior Maassluis 26-24 (-17)
13. ARC 26-24 (-20)
14. Heerjansdam 26-15

Rijnsburgse Boys kampioen, Heerjansdam gedegradeerd, Excelsior Maassluis en ARC spelen volgende week een beslissingsduel, waarbij de winnaar een promotie / degradatie-wedstrijd moet spelen en de verliezer degradeert

Topscorers:

1. Sergio Ommel (Ter Leede) 20
2. Benjamin Martha (Quick Boys) 14
=. Henk Roeland (Capelle) 14
4. Onno Doeland (DOTO) 13
=. Michael van Dommelen (Barendrecht) 13
=. Joost Leonard (Noordwijk) 13
7. Arie Jonker (Katwijk) 12
=. Youri Petrov (ASWH) 12
9. Peter Freke (Rijnsburgse Boys) 11
10. Maarten Bak (Quick Boys) 10
=. Indomar Valentijn (Heerjansdam) 10
=. Danny van der Vijver (Rijnsburgse Boys) 10


Hoofdklasse B

DOVO - Sparta Nijkerk 2-0 (2-0)
27. 1-0 Martin van der Meyden 38. 2-0 Roberto van der Tier

Hoek - Geinoord 7-2 (5-1)
4. 1-0 Jeroen van de Broeke 9. 2-0 Michael Kone 16. 3-0 Josimar Pattinama 19. 3-1 Corné Schep 30. 4-1 Arnold Nguekam 34. 5-1 Thomas Ragut 67. 5-2 Mark Daalderop 71. 6-2 Giovanni Siereveld 83. 7-2 Giovanni Siereveld
Rood: Jan Maarten van Dijk (Geinoord, 2 x geel)

Jodan Boys - Kozakken Boys 2-1 (0-1)
45. 0-1 Thijs Binnerts 63. 1-1 Kees Graafland 74. 2-1 Sander van Gool

SDC Putten - GVVV 2-0 (0-0)
79. 1-0 Marchel Kamphuis 89. 2-0 Albert van Nijhuis

Volendam - Bennekom 1-2 (0-2)
4. 0-1 Ismail El Abbassi 20. 0-2 Lennart van de Peppel 51. 1-2 Nick Tol (strafschop)

IJsselmeervogels - Spakenburg 1-1 (0-1)
10. 0-1 Raphael Supusepa (eigen doelpunt) 71. 1-1 Arian van Diermen
Rood: Sven Baas (Spakenburg), Melrik Beukers (teammanager Spakenburg)
Bijzonderheid: Wedstrijd twintig minuten gestaakt na commotie rond de rode kaart voor Baas

Zwaluwen '30 / Henver - AFC Ajax 2-0 (1-0)
27. 1-0 Jeroen de Groot 76. 2-0 Jeroen de Groot

EINDSTAND

1. IJsselmeervogels 26-54
2. Hoek 26-44
3. Spakenburg 26-41 (+13) *
4. Bennekom 26-41 (+3)
5. GVVV 26-40 *
6. SDC Putten 26-38
7. Sparta Nijkerk 26-37
8. Volendam 26-36
9. Jodan Boys 26-34
10. Zwaluwen '30 / Henver 26-33
11. Kozakken Boys 26-31 (-1)
12. DOVO 26-31 (-15)
13. AFC Ajax 26-22
14. Geinoord 26-15

*= één punt in mindering

IJsselmeervogels kampioen, Geinoord en AFC Ajax gedegradeerd, DOVO speelt promotie / degradatie-wedstrijd

Topscorers:

1. Albert van Nijhuis (SDC Putten) 18
=. Kwong-Wah Steinraht (IJsselmeervogels) 18
3. Dennis van Meegdenburg (GVVV) 16
4. Jaap Molenaar (Volendam) 13
=. Nick Tol (Volendam) 13
6. Thijs Houwing (Spakenburg) 11
=. Stijn Mahieu (Hoek) 11
=. Jeffrey Winter (IJsselmeervogels) 11
9. Sander van Gool (Jodan Boys) 10
=. Kees Graafland (Jodan Boys) 10
=. Clint van der Wal (Bennekom) 10

Hoofdklasse C

Be Quick '28 - Flevo Boys 2-2 (0-1)
39. 0-1 Frank van der Plaats 59. 1-1 Stephan Rahantoknam (strafschop) 69. 1-2 Frank van der Plaats 90 (+1). 2-2 Tom IJzerman
Rood: Jeffrey Meijer (Flevo Boys)

HHC Hardenberg - Berkum 1-2 (1-0)
22. 1-0 Richard Johannes 66. 1-1 Marc van der Meulen 71. 1-2 Chris van der Meulen

ONS Sneek - PKC '83 1-2 (1-1)
11. 1-0 Marco Heerschop 29. 1-1 Cuneyt Karakaya 90 (+3). 1-2 Nick Schenkel
Bijzonderheid: Cuneyt Karakaya (PKC '83) mist strafschop

Oranje Nassau - Nunspeet 1-3 (0-2)
10. 0-1 Frank van Twillert (strafschop) 22. 0-2 Erwin Schouten 54. 0-3 Gerjan Mulder 88. 1-3 Jorrit Sennema

SC Genemuiden - Harkemase Boys 3-0 (1-0)
30. 1-0 Anne van der Kolk 62. 2-0 Florencio Cornelia 85. 3-0 Florencio Cornelia
Rood: Albert Flier (SC Genemuiden)
Bijzonderheid: Jelmer Mullender (Harkemase Boys) mist strafschop

Staphorst - Go-Ahead Kampen 2-0 (1-0)
4. 1-0 Arjan van Keulen (eigen doelpunt) 75. 2-0 Paul Smid

WHC - Excelsior '31 2-0 (0-0)
62. 1-0 Biko Brazil 71. 2-0 Bennie Veldhoen

EINDSTAND

1. Harkemase Boys 26-57
2. HHC Hardenberg 26-46
3. Nunspeet 26-44
4. Berkum 26-42
5. WHC 26-40
6. Flevo Boys 26-38
7. Be Quick '28 26-37
8. SC Genemuiden 26-34 (+7)
9. Go-Ahead Kampen 26-34 (+2) *
10. Excelsior '31 26-30 *
11. Staphorst 26-29 (-19, 44 goals gemaakt)
12. PKC '83 26-29 (-19, 39 goals gemaakt)
13. ONS Sneek 26-28
14. Oranje Nassau 26-20

*= één punt in mindering

Harkemase Boys kampioen, Oranje Nassau en ONS Sneek gedegradeerd, Staphorst en PKC '83 spelen volgende week een beslissingsduel, waarbij de winnaar zich handhaaft en de verliezer een promotie / degradatie-wedstrijd moet spelen

Topscorers:

1. Arjen Postma (Flevo Boys) 19
2. Chris van der Meulen (Berkum) 16
=. Marc van der Meulen (Berkum) 16
4. Martijn Barto (Harkemase Boys) 15
5. Erwin Schouten (Nunspeet) 13
6. Martijn Brakke (Staphorst) 11
=. Florencio Cornelia (SC Genemuiden) 11
=. Oebele Schokker (Harkemase Boys) 11
=. Jorrit Sennema (Oranje Nassau) 11
=. Paul Smid (Staphorst) 11
=. Jolf Stel (Excelsior '31) 11
12. Martijn Berger (HHC Hardenberg) 10
=. Gerard Kocks (HHC Hardenberg) 10
=. Frank van der Plaats (Flevo Boys) 10

Usmanov: "Wenger heeft bredere selectie nodig"

Alisher Usmanov, in het bezit van 25 procent van de aandelen bij Arsenal, spoort manager Arsène Wenger aan om komende zomer spelers te kopen. The Gunners winnen dit seizoen voor het vierde jaar op rij geen enkele prijs.

De FA Cup in 2005 is de laatste trofee die Arsenal aan de prijzenkast heeft mogen toevoegen. Een jaar eerder werd de club uit Noord-Londen ongeslagen kampioen van Engeland.

Arsène Wenger staat bekend om zijn zuinige aankoopbeleid. Voornamelijk jonge spelers worden voor weinig geld naar Londen gehaald. Volgens Alisher Usmanov zou Wenger verstandig zijn als hij de komende transferperiode een paar grote aankopen zou doen.

"Arsenal wil uiteraard een stop hogerop. Als je de beste van Europa wilt zijn, heb je gewoon een brede en sterke selectie nodig. Kijk naar Manchester United, die hadden dinsdag voor minstens 100 miljoen euro aan spelers op de bank zitten," vertelt Usmanov tegenover Sky Sports.

Het jonge elftal van The Gunners ging dinsdag kansloos met 1-3 onderuit tegen United, dat zich daarmee plaatste voor de finale van de Champions League. "Soms lijken onze wedstrijden op duels tussen jongens en mannen."

Alisher Usmanov is een zakenman uit Oezbekistan, die niet ver verwijderd is van een overname van Arsenal. De suikeroom heeft nog 5 procent van de aandelen nodig voordat hij een officieel bod kan doen.

F1: Uitslag Grand Prix Spanje

Jenson Button heeft de Grand Prix van Spanje gewonnen. Zijn teamgenoot Rubens Barrichello werd tweede, Mark Webber maakte het podium vol


Bij de start pakte Rubens Barrichello direct de leiding. Sebastian Vettel zakte terug naar de vierde plaats. In het middenveld was het chaos in de tweede bocht. Nico Rosberg raakte Jarno Trulli, die spinde en vol werd geraakt door Adrian Sutil. Sébastien Bourdais en Sébastien Buemi raakten elkaar in een poging de melée te ontwijken. De safety car werd ingezet.

Na de herstart kreeg Mark Webber direct Fernando Alonso om de oren, maar wist de Spanjaard met moeite achter zich te houden. Heikki Kovalainen kreeg problemen met zijn versnellingsbak en kon nog net de pits bereiken om daar uit te stappen. Kimi Räikkönen zette Nick Heidfeld onder grote druk voor de negende plaats, maar kon hem niet passeren. Zijn pogingen moest hij in ronde 18 staken toen zijn wagen opeens alle aandrijving verloor.

De eerste serie pitstops hadden geen invloed op de stand. Wel konden Heidfeld, Rosberg en Hamilton veel langer doorrijden dan de andere coureurs. Vooraan ging Barrichello erg snel en het gat naar Button groeide met een seconde per ronde. De Braziliaan maakte al in ronde 30 zijn tweede stop en viel terug tot plaats vier. Button haalde bij zijn tweede en laatste stop in ronde 48 harde banden, terwijl Barrichello nog twee ronden op de zachtere banden kon rijden voor ook hij naar de harde banden moest. Het hielp hem echter niet genoeg voor de leiding. Wel kon hij de tweede plaats overnemen van Massa.

Webber had ook een goede laatste pitstop, die hem de derde plaats gaf. Zijn teamgenoot Vettel reed op de vijfde plaats, maar zette Massa stevig onder druk, die van zijn team te horen kreeg dat hij brandstof moest besparen. Vettel bleef lang aandringen en kon de vierde plaats overnemen met nog vier ronden voor de boeg. Massa viel uiteindelijk zelfs nog terug naar de zesde plaats, want ook Alonso ging hem nog voorbij.

Button kon de race op zijn gemak uitrijden en zette en passent Hamilton nog even op een ronde achterstand. Barrichello's tweede plaats werd nog even bedreigd door Webber, maar de Braziliaan wist er toch een één-twee voor Brawn GP van te maken.

Uitslag Grand Prix van Spanje

Jenson Button heeft de Grand Prix van Spanje gewonnen. Zijn teamgenoot Rubens Barrichello werd tweede, Mark Webber maakte het podium vol.

Bij de start pakte Rubens Barrichello direct de leiding. Sebastian Vettel zakte terug naar de vierde plaats. In het middenveld was het chaos in de tweede bocht. Nico Rosberg raakte Jarno Trulli, die spinde en vol werd geraakt door Adrian Sutil. Sébastien Bourdais en Sébastien Buemi raakten elkaar in een poging de melée te ontwijken. De safety car werd ingezet.

Na de herstart kreeg Mark Webber direct Fernando Alonso om de oren, maar wist de Spanjaard met moeite achter zich te houden. Heikki Kovalainen kreeg problemen met zijn versnellingsbak en kon nog net de pits bereiken om daar uit te stappen. Kimi Räikkönen zette Nick Heidfeld onder grote druk voor de negende plaats, maar kon hem niet passeren. Zijn pogingen moest hij in ronde 18 staken toen zijn wagen opeens alle aandrijving verloor.

De eerste serie pitstops hadden geen invloed op de stand. Wel konden Heidfeld, Rosberg en Hamilton veel langer doorrijden dan de andere coureurs. Vooraan ging Barrichello erg snel en het gat naar Button groeide met een seconde per ronde. De Braziliaan maakte al in ronde 30 zijn tweede stop en viel terug tot plaats vier. Button haalde bij zijn tweede en laatste stop in ronde 48 harde banden, terwijl Barrichello nog twee ronden op de zachtere banden kon rijden voor ook hij naar de harde banden moest. Het hielp hem echter niet genoeg voor de leiding. Wel kon hij de tweede plaats overnemen van Massa.

Webber had ook een goede laatste pitstop, die hem de derde plaats gaf. Zijn teamgenoot Vettel reed op de vijfde plaats, maar zette Massa stevig onder druk, die van zijn team te horen kreeg dat hij brandstof moest besparen. Vettel bleef lang aandringen en kon de vierde plaats overnemen met nog vier ronden voor de boeg. Massa viel uiteindelijk zelfs nog terug naar de zesde plaats, want ook Alonso ging hem nog voorbij.

Button kon de race op zijn gemak uitrijden en zette en passent Hamilton nog even op een ronde achterstand. Barrichello's tweede plaats werd nog even bedreigd door Webber, maar de Braziliaan wist er toch een één-twee voor Brawn GP van te maken.

Uitslag

poscoureurteamachterstand/uitval
1Jenson ButtonBrawn GP1:37:19.202
2Rubens BarrichelloBrawn GP+ 13.056
3Mark WebberRed Bull Racing+ 13.924
4Sebastian VettelRed Bull Racing+ 18.941
5Fernando AlonsoRenault F1+ 43.166
6Felipe MassaFerrari+ 50.827
7Nick HeidfeldBMW Sauber+ 52.312
8Nico RosbergWilliams+ 1:05.211
9Lewis HamiltonMcLaren-Mercedes+ 1 ronde
10Timo GlockToyota+ 1 ronde
11Robert KubicaBMW Sauber+ 1 ronde
12Nelson PiquetRenault F1+ 1 ronde
13Kazuki NakajimaWilliams+ 1 ronde
14Giancarlo FisichellaForce India F1+ 1 ronde
-Kimi RäikkönenFerrariaandrijving
-Heikki KovalainenMcLaren-Mercedesversnellingsbak
-Jarno TrulliToyotacrash
-Sébastien BuemiScuderia Toro Rossocrash
-Sébastien BourdaisScuderia Toro Rossocrash
-Adrian SutilForce India F1crash

Kampioenschap coureurs

poscoureurpunten
1Jenson Button41
2Rubens Barrichello27
3Sebastian Vettel23
4Mark Webber15,5
5Jarno Trulli14,5
6Timo Glock12
7Lewis Hamilton9
-Fernando Alonso9
9Nick Heidfeld6
10Nico Rosberg4,5
11Heikki Kovalainen4
12Felipe Massa3
-Kimi Räikkönen3
-Sébastien Buemi3
15Sébastien Bourdais1

Kampioenschap constructeurs

poscoureurpunten
1Brawn GP68
2Red Bull Racing38,5
3Toyota26,5
4McLaren-Mercedes13
5Renault9
6BMW Sauber6
-Ferrari6
8Williams4,5
9Scuderia Toro Rosso4

Pakistan: nieuw succes tegen Taliban

Het Pakistaanse leger heeft in de afgelopen 24 uur in de Swatvallei in het noordwesten van het land tussen de 180 en tweehonderd opstandelingen gedood. Dat heeft het leger vandaag laten weten.

Gisteren berichtten de strijdkrachten ook al van successen bij de strijd tegen de Taliban. Ze meldden dat militairen alleen die dag al 55 militante moslims hadden gedood in de Swatvallei.

Met hun vorige week begonnen offensief lijkt de Pakistaanse regering een einde te willen maken aan de heerschappij van de Taliban en het daarmee verbonden al-Qaeda-terreurnetwerk in het noordwesten. Eerder was de regering in de hoofdstad Islamabad de Taliban nog tegemoetgekomen, tot grote verontwaardiging van westerse bondgenoten van Pakistan.

Sympathie voor Beatrix groeit na aanslag

De sympathie voor koningin Beatrix is na de aanslag op Koninginnedag gegroeid. Dat blijkt uit een peiling van Maurice de Hond die zondag bekend werd gemaakt.

Voor het drama vond 72 procent de vorstin sympathiek, na de aanslag groeide dat naar 81 procent. Ook vonden meer mensen (44 procent) dat de koningin dicht bij het volk staat dan ervoor (30 procent).

Uit de peiling blijkt verder dat het aantal mensen dat Beatrix het liefst zo snel mogelijk afstand ziet doen van de troon, na Apeldoorn is afgenomen van 20 naar 14 procent. Daarbij had voor de aanslag 27 procent een voorkeur voor de huidige vorstin terwijl dat na Koninginnedag 43 procent was.

De Hond houdt elk jaar kort voor Koninginnedag een peiling. Dit jaar heeft hij dat vanwege de aanslag daarna herhaald.


Sympathie voor Beatrix groeit na aanslag  (foto: DAG)

Uitslagen hockey: play-offs vrouwen 10 mei

Om 13:00 uur begonnen de twee wedstrijden in de play-offs van de Rabo Hoofdklasse hockey bij de vrouwen. Hieronder de uitslagen.

Den Bosch - SCHC 2-1
39' Dirkse van den Heuvel 0-1 (sc)
44' Paumen 1-1 (sb)
46' Hentenaar 2-1



Amsterdam - Laren 1-1, Amsterdam wint na strafballen
42' Hoog 1-0
65' Bos 1-1



Omdat Den Bosch en Amsterdam gisteren ook al de eerste wedstrijden wisten te winnen, hebben zij zich geplaatst voor de finale.

Walrusbaby overlijdt in Dolfinarium

Een walrusbaby die vrijdagochtend werd geboren in Dolfinarium is zaterdagavond overleden. Dat heeft de instelling in Harderwijk zondag laten weten.

Pavla, zoals het dier was gedoopt, was waarschijnlijk enkele weken te vroeg ter wereld gekomen, aldus het Dolfinarium. De exacte doodsoorzaak is nog niet bekend.

Pavla (kleine in het Russisch) werd twaalf uur na de geboorte bij de moeder weggehaald omdat het dier geen zooggedrag vertoonde. Het dier kreeg handmatig melk toegediend en dat leek aanvankelijk goed te gaan. Zaterdagavond overleed het dier toch. Er zal sectie worden verricht op het lichaam.

Pavla (rechts) is niet meer  (foto: ANP)

Minder eten belangrijker dan meer bewegen

Volgens onderzoekers aan de Deakin-universiteit in Australië, die hun onderzoek uitvoerden in samenwerking met de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO), is overgewicht in de eerste plaats het gevolg van te veel eten. Het vaak genoemde gebrek aan lichaamsbeweging speelt bij obesitas maar een kleine rol.

Overgewicht is één van de belangrijkste gezondheidsproblemen in de westerse wereld. In veel landen is overgewicht de norm geworden in plaats van een uitzondering. Volgens de deskundigen zal tegen 2050 meer dan 90 procent van de volwassenen lijden aan obesitas. Momenteel hebben 1.6 miljard mensen overgewicht, waarvan 400 miljoen echt obesitas hebben.

De onderzoekers onderzochten de 'obesitas-epidemie' in de Verenigde Staten, de koploper op dit gebied, en kwamen tot de slotsom dat er in de laatste dertig jaar geen sprake was van afgenomen fysieke activiteiten. Dat betekent dat hun overgewicht het gevolg is van een te vet, ongezond dieet.

De analisten gingen na wat het gewicht van de Amerikanen echt zou moeten zijn, uitgaande van hun tegenwoordig voedselgebruik, en vergeleken het met hun huidig lichaamsgewicht. Als ze meer zouden wegen dan was berekend, zou dat wijzen op verminderde fysieke activiteiten. Uit het onderzoek kwam naar voren dat de onderzochte volwassenen minder wogen dan was berekend, wat erop wijst dat ze door de jaren heen juist meer lichaamsbeweging hadden genomen.

Onderzoeksleider professor Boyd Swinburn zei dat de resultaten voor andere westerse landen vergelijkbaar zouden zijn en dus ook zouden bewijzen dat bewegen niet belet dat iemand die veel eet te dik wordt. "Er is niets dat erop wijst dat minder fysieke inspanningen hebben bijgedragen tot deze epidemie. Daarom moet dit onderzoek worden beschouwd als een oproep om meer aandacht te besteden aan wat er wordt gegeten en moet daar de nadruk op worden gelegd."

Om het gewicht van de Amerikanen terug te dringen naar het peil van 1970 zouden kinderen hun caloriegebruik terug moeten dringen met 350 calorieën per dag. Volwassenen zouden dagelijks zo'n 500 calorieën moeten laten staan. Degene die zijn eten niet wil laten staan zou dagelijks een extra tweeënhalf uur moeten bewegen.


Obesitas

Brandweer Moskou bedwingt megabrand

De brandweer van Moskou heeft een gigantische brand met vlammen tot wel 300 meter hoog bedwongen. De vuurzee woedde in de nacht van zaterdag op zondag. De brandweer had het vuur zondag rond het middaguur onder controle.

Dat heeft het Russische persbureau Interfax gemeld op gezag van de autoriteiten. Volgens de autoriteiten was het de grootste brand in Moskou van de afgelopen decennia. Vijf mensen raakten gewond.

Een gasleiding explodeerde in het zuidwesten van de hoofdstad van Rusland, waarna het vuur in snel tempo om zich heen greep. Ongeveer negentig auto's en aantal huizen zijn beschadigd. De brandweer zette tientallen voertuigen in om het vuur te blussen.

Ongeveer 100.000 inwoners van Moskou zitten voorlopig zonder stroom en gas. De oorzaak van de explosie is niet bekend. Deskundigen wijzen erop dat het netwerk van gasleidingen in Moskou verouderd is en dat gasexplosies daardoor steeds vaker voorkomen.

[NBA] Yao Ming breekt voet

Basketballer Yao Ming kan niet meedoen aan de play-offs van de NBA. De speler van de Houston Rockets brak vrijdag in het derde duel van de halve finale in Western Conference tegen Los Angeles Lakers zijn rechtervoet.

De Chinees brak vorig jaar ook al zijn voet en miste de play-offs toen geheel. Dit jaar leek hij alleen een verstuikte enkel te hebben, maar nader onderzoek wees uit dat zijn voet toch gebroken was. Yao Ming is naar verwachting acht weken uitgeschakeld.

[NASCAR] Uitslag Southern 500

Mark Martin heeft op de Darlington Raceway de Southern 500 op zijn naam geschreven. De 50-jarige Amerikaan bleef Jimmie Johnson en Tony Stewart ruim voor.

De race begon met Matt Kenseth aan de leiding. De eerste caution van de dag kwam na vier ronden op naam van Max Papis die door Scott Speed in de rondte werd getikt. De eerste grote crash is na dertig ronden als Casey Mears Brian Vickers raakt en daarna de auto's van Denny Hamlin en A.J. Allmendinger meeneemt. Ondertussen had Ryan Newman de leiding overgenomen en nadat het veld weer was vrijgegeven werd hij fel op de huid gezeten door Jimmie Johnson en Kasey Kahne.

Michael Waltrip veroorzaakte na 75 ronden een heftig moment toen zijn motor de geest gaf en onder en achter zijn auto veel vlammen te zien waren. De coureur zelf kon ongedeerd uitstappen. Tien ronden later werd het veld weer vrijgegeven met Kahne aan de leiding voor Jeff Gordon en Martin Truex jr. Greg Biffle heeft op dat moment de beste auto, want hij weet nadat hij de leiding heeft gepakt maar liefst 6,2 seconden uit te lopen. Ondanks verschillende cautions weet hij de leiding te behouden. Clint Bowyer raakte na 222 de muur en werd even later door A.J. Allmendinger aangetikt, waardoor zijn race ten einde was.

Pech was er voor Biffle na bijna 300 ronden. Na eerder al Carl Edwards geraakt te hebben, spint de coureur in de rondte en verliest zo zijn goede positie vooraan. Twintig ronden later was het Mark Martin die zich voor de eerste maal vooraan meldde. Hij reed op dat moment voor Johnson en Newman die even later zijn derde plaats aan Tony Stewart over moest laten. Met nog ruim twintig ronde te rijden was het Dale Earnhardt jr. die zijn wagen zag spinnen en zo vele posities verloor. Dit was goed nieuws voor Martin die mogelijk niet genoeg brandstof zou hebben om het tot het einde van de race vol te houden, maar na 366 ronden kwam uiteindelijk de verlossende finishvlag voor de oude rot in het vak voor Johnson en Stewart.

"Het is echt ongelovelijk. Dit was een grote verrassing," sprak de winnaar. "We hadden een goede auto, maar ik verwachtte niet dat we zouden kunnen winnen. Alan Gustafson is echt de beste. Ik beleef nu mijn tweede jeugd. We hadden een goede auto voor de overwinning en de pitstrategie bracht ons in de positie om het waar te kunnen maken."

In het klassement neemt Jeff Gordon weer de leiding over van Kurt Busch. Hij heeft nu 1.601 punten verzameld, wat er 29 meer zijn dat Tony Stewart en 55 meer dan Kurt Busch. Jimmie Johnson is opgeklommen naar een vierde plaats, voor Denny Hamlin.

Uitslag Southern 500

Pos.GridCoureurMerkPunten/BonusRondenUitval
112Mark Martin Chevrolet190/5 367
242Jimmie Johnson Chevrolet175/5 367
318Tony Stewart Chevrolet170/5 367
43Ryan Newman Chevrolet165/5 367
52Jeff Gordon Chevrolet160/5 367
616Martin Truex Jr. Chevrolet155/5 367
731Brad Keselowski Chevrolet146/0 367
811Greg Biffle Ford152/10 367
95Joey Logano * Toyota143/5 367
101Matt Kenseth Ford139/5 367
1124Kevin Harvick Chevrolet130/0 367
126Jeff Burton Chevrolet127/0 367
1323Denny Hamlin Toyota124/0 367
1419Elliott Sadler Dodge126/5 367
1540Paul Menard Ford118/0 367
168Kurt Busch Dodge115/0 367
1738A.J. Allmendinger Dodge112/0 367
1827Bobby Labonte Ford114/5 367
1941Reed Sorenson Dodge106/0 367
2025Juan Montoya Chevrolet103/0 367
2129Regan Smith Chevrolet100/0 367
2220Jamie McMurray Ford97/0 367
237Kasey Kahne Dodge99/5 366
2434David Stremme Dodge91/0 366
2539Tony Raines Chevrolet88/0 364
2632Scott Speed * Toyota85/0 362
2726Dale Earnhardt Jr. Chevrolet82/0 360
2828Robby Gordon Toyota79/0 353
2921David Reutimann Toyota76/0 347
304Sam Hornish Jr. Dodge73/0 344
DNF35Brian Vickers Toyota70/0 333Accident
329Carl Edwards Ford67/0 314
3310Marcos Ambrose Toyota64/0 312
3414Kyle Busch Toyota66/5 303
3522Max Papis * Toyota58/0 302
3613Casey Mears Chevrolet55/0 238
DNF17Clint Bowyer Chevrolet52/0 221Accident
DNF15David Ragan Ford49/0 199Accident
DNF37Scott Riggs Toyota46/0 101Brakes
DNF36Michael Waltrip Toyota43/0 73Engine
DNF33Dave Blaney Toyota40/0 56Brakes
DNF43Sterling Marlin Dodge37/0 38Transmission
DNF30David Gilliland Chevrolet34/0 27Fuel Pump
DNF = did not finish;
* = rookie;
Bonus: 5 bonuspunten voor het leiden van minimaal 1 ronde; 5 extra bonuspunten voor het leiden van de meeste ronden

Klassement na elf races (top 12)

Pos.CoureurPuntenVerschilRacesPolesWinsTop5
1Jeff Gordon1601Leader11016
2Tony Stewart1572-2911005
3Kurt Busch1546-5511013
4Jimmie Johnson1465-13611015
5Denny Hamlin1445-15611002
6Jeff Burton1384-21711002
7Kyle Busch1380-22111134
8Ryan Newman1363-23811003
9Greg Biffle1345-25611003
10Matt Kenseth1326-27511123
11Mark Martin1316-28511323
12Carl Edwards1271-33011001

Gordon dreigt met boycot songfestival

Gordon is woedend en dreigt de finale van het Eurovisie Songfestival te boycotten. De zanger zegt onmiddellijk naar huis terug te keren als de geplande homo-optocht, aanstaande zaterdag in Moskou, met agressie wordt bestreden.

De Russische belangenvereniging voor homo's is van plan op de Eurovisie finaledag een optocht te houden. De burgemeester van Moskou heeft deze verboden en vergelijkt homo's met duivels. De andere twee Toppers willen donderdag eerst de halve finale afwachten.


De Toppers

"Toyota verlaat F1 om budgetlimiet"

Toyota is bereid de Formule 1 te verlaten als de voorgestelde budgetlimiet doorgaat. Dat zei John Howett, president van Toyota Motorsport.

De budgetlimiet is al goedgekeurd door het World Motorsports Council van de FIA. Teams die zich willen inschrijven voor het seizoen 2010 moeten dat voor 29 mei a.s. hebben gedaan en Howett twijfelt of Toyota dat zal doen. "Als er niets verandert, zien we af van inschrijving, en ik denk niet dat we de enige zijn met die mening," verklaarde Howett. "We zouden heel graag blijven meedoen, maar met een budgetlimiet betekent dat dat we een hoop werknemers overbodig moeten maken."

Howett heeft ook kritiek op de wijze van doorvoering van de budgetlimiet. "De regels zijn aangekondigd, maar als je de regels leest, zie je dat er een bepaald proces gevolgd moet worden en volgens ons is dat niet gebeurd. Er moeten nog een aantal zaken worden opgehelderd voor we ons kunnen inschrijven."

De budgetlimiet is niet verplicht, maar de nieuwe regels geven teams een keuze. Zo mogen teams die kiezen voor de limiet een krachtiger KERS inzetten. Howett vindt dat geen moeilijke keuze. "Je moet voor de budgetlimiet gaan, omdat je auto's dan sneller zullen zijn. We denken echter dat zo'n splitsing in het veld niet juist is."

FOK! Gouden Schoen-verkiezing 2009

Het seizoen in de Eredivisie loopt op zijn eind. Volgende week wordt de laatste speelronde gespeeld, waarna de play-offs van start gaan. In het FOK!voetbal-forum is inmiddels de verkiezing voor de beste Eredivisie-speler van 2009 gestart.

Hoe gaat het in zijn werk?

Iedereen mag vijf spelers in willekeurige volgorde noemen. De tien namen die het meest worden genoemd gaan naar de finale. De volgorde, zoals deze in de betreffende post is gezet, is nog niet van belang.

Hoe gaat de finale in zijn werk?

Iedereen kiest uit de tien finalisten zijn top drie. De nummer één krijgt 5 punten, de nummer twee krijgt 3 punten en de nummer drie krijgt 1 punt. De winnaar is de speler, die de meeste punten heeft ontvangen.

Tot wanneer kan er gestemd worden?

In de voorronde kan men nog tot 10 mei 23:59 uur stemmen. Enkele dagen later zal dan de finale van start gaan.

In dit topic kan je je stem uitbrengen!

[Giro] Armstrong tevreden na ploegentijdrit

Lance Armstrong beleefde gisteren zijn debuut in de Giro d'Italia en keek met een goed gevoel terug op de ploegentijdrit. Astana werd in de eerste etappe van de Italiaanse wielerronde derde. De wielerploeg uit Kazachstan zag Team Columbia en Team Garmin een snellere tijd neerzetten.

"We kunnen tevreden zijn," aldus Armstrong in de Italiaanse krant La Gazzetta dello Sport. "Ik heb Levi (Leipheimer, red.) zien rijden, en hij steekt in een goede conditie. We hebben niet gericht getraind op de ploegentijdrit dus is dit een mooi resultaat. Dat Team Columbia nu de leiderstrui heeft is een voordeel. Laat hun het werk maar opknappen."

Tévez wil weg bij Manchester United

Carlos Tévez heeft bij Manchester United aangegeven te willen vertrekken. In de zomer wil de Argentijn op zoek naar een nieuwe club om daar meer aan spelen toe te komen.

Eerder gaven speler en club aan met elkaar door te willen gaan. Tegenover News of the World heeft Tévez nu aangegeven toch weg te willen bij Manchester. "Ik voel me niet gewild. Ik voel me slecht over mijn situatie, maar het is heel moeilijk om nog langer te blijven. Ik denk dat ik afscheid ga nemen."

"Ik denk niet dat ik volgend seizoen voor Manchester United speel. Ik heb alles gedaan wat ik kon, maar ze hebben me nooit een aanbieding gedaan, dus ik moet wel weg. Ik denk niet dat ik deze situatie verdien, in deze positie realiseer ik me nu dat ik weg moet."

Tévez vindt ook dat de club hem weinig respect heeft getoond door hem geen contract aan te bieden. "Realistisch gezien is mijn tijd over bij United en speel ik volgend seizoen voor een andere club. Het is moeilijk om langer te blijven dus ik moet proberen het seizoen zo goed mogelijk te eindigen zodat ik snel ergens anders aan de slag kan."

"De fans behandelen me als familie, maar United heeft me nog niet gecontracteerd dus ze respecteren me niet als voetballer."

Er zou interesse zijn vanuit Spanje. Real Madrid zou Tévez graag in willen lijven. De aanvaller zelf blijft liever in Engeland. "Het is niet waar dat mijn familie ongelukkig is in Engeland. Het is ook niet waar dat ik Engeland zou willen verlaten voor Spanje. Mijn vierjarige dochter Florencia is Engels aan het leren en mijn vrouw is gelukkig in Engeland. We willen blijven. Ik wil in Engeland spelen omdat het de beste competitie ter wereld is, en het past bij mijn speelstijl. Bij welke club ik ook ga spelen, of het nou Arsenal, Chelsea, Manchester City, Liverpool of Everton is, het zal een rivaal van United zijn. Ik zou graag alle United-fans willen bedanken voor hun steun. Ze zullen altijd een speciaal plekje in mijn hart hebben."

[Giro] Cavendish: "Overwinning van het team"

Mark Cavendish pakte gisteren de eerste roze trui van de 92e Giro d'Italia en zal vandaag in dit tricot aan de start verschijnen. Team Columbia won namelijk eerste etappe, een ploegentijdrit over 20,5 kilometer. De renner van het eiland Man kwam uiteindelijk als eerste over de finish.

"Ik woon tegenwoordig in Italië dus heeft deze trui ook een speciale betekenis," liet Cavendish aan de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport weten. "Deze overwinning is een zege van het team. Daarbij moet ik zeker de naam van Erik Zabel noemen. Hij begeleidt mij uitstekend binnen het team. Het team zal voor mij werken de komende twee dagen, gezien de ritten perfect aansluiten op mijn capaciteiten."

Cavendish zal de komende dagen in elk geval proberen de roze trui in het team te houden. "Het zou geweldig zijn om een zege te behalen in deze trui. Daarnaast probeer ik de trui nog twee dagen te behouden."

[VOR] Team Delta Lloyd derde in havenrace

Team Delta Lloyd heeft zaterdag, tijdens de Volvo Ocean Race, een goede prestatie neergezet. De Nederlandse deelnemer aan de reis rond de wereld werd namelijk derde in de havenrace van Boston.

Team Delta Lloyd pakte voor deze prestatie drie punten en staat nu zevende in het algemeen klassement. Ericsson 4, dat in de Amerikaanse stad tweede werd, gaat nog altijd aan de leiding in de zeiltocht rond de wereld.

Ook Telefonica Blue, met schipper Bouwe Bekking aan het roer, presteerde goed. De boot wist de havenrace in Boston namelijk te winnen.

Aanstaande zaterdag gaat de volgende etappe van start. Deze begint in Boston en eindigt in het Ierse Galway.

[GP2] Uitslag Spanje Race 2

Edoardo Mortara heeft de tweede race in de GP2 Series in 2009 gewonnen. In Spanje bleef de Italiaan Romain Grosjean en Jerome d'Ambrosio voor. De als tweede gestarte Giedo van der Garde kwam als vierde over de meet.

Van der Garde kende vanaf de tweede startplek een goede start en hij passeerde polesitter Kamui Kobayashi. Toch ging hij niet als eerste te eerste bocht in, want Mortara duwde de Nederlander het gras in bij de bocht, waardoor ook d'Ambrosio hem voorbij ging. Achter dit trio had Grosjean een nog betere start en de Fransman klom van plaats acht op naar de vierde stek.

Na drie ronden wist Grosjean Van der Garde te passeren en even later ook d'Ambrosio, waarna hij met Mortara kon gaan strijden om de overwinning. Luca Filippi, Vitaly Petrov, Nico Hülkenberg en Pastor Maldonado waren ondertussen in een hevig gevecht gewikkeld voor de zesde plaats. Uiteindelijk was het Maldonado die er met de positie van door ging. Voor Hülkenberg waren de druiven zuur, want de Duitser eindigde na enkele tikken gekregen te hebben buiten de punten.

Vooraan was het Grosjean die na een fout van Montara het gat had weten te dichten, aan probeerde te vallen, maar de Fransman moest afhaken nadat zijn banden onderweg rubber verloren. Uiteindelijk werden beide coureurs eerste en tweede voor d'Ambrosio, Van der Garde en Kobayashi.

Uitslag Spanje Race 2:

Pos. Rijder Team Tijd
1 E. Mortara Arden International 39:55.235
2 R. Grosjean Campos + 1.251
3 J. d`Ambrosio DAMS + 6.516
4 G. van der Garde iSport International + 14.638
5 K. Kobayashi DAMS + 17.170
6 P. Maldonado ART Grand Prix + 20.099
7 L. Filippi Super Nova International + 28.971
8 D. Nunes iSport International + 29.258
9 V. Petrov Campos + 29.433
10 L. Di Grassi Racing Engineering + 31.038
11 A. Parente Ocean Racing Technology + 32.026
12 L. Razia FMS International + 33.167
13 A. Valerio Piquet GP + 33.789
14 N. Hulkenberg ART Grand Prix + 34.278
15 G. Ricci DPR + 38.913
16 D. Valsecchi Durango + 40.811
17 S. Perez Arden International + 42.258
18 N. Panciatici Durango + 59.664
19 D. Clos Racing Engineering + 59.747
20 R. Teixeira Trident Racing + 1:00.052
21 D. Rigon Trident Racing + 1 ronde
DNFK. Chandhok Ocean Racing Technology + 5 ronden
DNFJ. Villa Super Nova International + 9 ronden
DNFM. Herck DPR + 14 ronden
DNFA. Zuber FMS International + 17 ronden
DNFR. Rodriguez Piquet GP + 26 ronden

Kampioenschap na Spanje:

Pos. Naam Team Punten
1. R. Grosjean Campos 18
2. E. Mortara Arden 10
3. J. d`Ambrosio DAMS 10
4. V. Petrov Campos 8
5. G. van der Garde iSport 5
6. L. Filippi Super Nova 5
7. P. Maldonado ART Grand Prix 5
8. K. Kobayashi DAMS 3

Méndez: "Ik wil in Ecuador spelen"

Edison Méndez wil komende zomer naar Ecuador terugkeren. Toch is het nog maar de vraag of dit gebeurd, aangezien PSV de middenvelder aan zijn contract wil houden. De overeenkomst tussen beide partijen loopt nog tot medio 2010.

Méndez hoopt in elk geval dat PSV begrip voor de huidige situatie heeft. "De club is van mijn wens op de hoogte. Ik en mijn gezin willen graag terug naar de familie, naar huis. Ik wil weer gaan spelen bij een club in Ecuador," aldus de speler.

De Ecuadoraan lijkt echter ook te beseffen dat zijn werkgever hem aan de overeenkomst wil houden. "De realiteit is ook dat ik nog een doorlopend contract heb, dus zal een geïnteresseerde club tot een akkoord moeten komen met PSV. Daar ben ik me heel goed van bewust. Maar goed, als het even kan, wil ik terug."

Guardiola: "Fletcher zou moeten spelen"

Josep Guardiola vindt dat Darren Fletcher gewoon in de finale van de Champions League zou moeten mogen spelen.

De middenvelder van Manchester United kreeg in de halve finale tegen Arsenal een ongelukkige rode kaart. Hierdoor mist de Schot de finale tegen Barcelona.

Tegenover News of the World laat de trainer van Barcelona weten dat hij vindt dat de rode kaart geseponeerd moet worden, zodat Fletcher kan spelen in de finale. "Ik zal niet teleurgesteld zijn als de rode kaart geseponeerd wordt. Fletcher raakte gewoon de bal, en zou gewoon moeten spelen."

Guardiola moet het in de finale doen zonder Eric Abidal en Daniel Alves. Abidal kreeg tegen Chelsea rood en Alves pakte geel waardoor hij automatisch geschorst is voor de finale. "De rode kaart van Abidal was helemaal geen overtreding. Hij zou net als Daniel Alves gewoon moeten spelen in de finale."

Veel God of War III op de E3

Over een kleine maand begint de E3 van 2009. We weten al van een hele hoop games dat ze aanwezig zullen zijn, en we weten zelfs als enkele onthullingen die gedaan gaan worden. Vandaag leren we meer over de aanwezigheid van God of War III. De game krijgt namelijk een live demonstratie. Bovendien zullen er ook een heleboel hoge kwaliteit video's komen en een aantal screenshots. Als klap op de vuurpijl zal Sony bekend maken wanneer we aan de slag kunnen met Kratos.



Bescherm of vernietig in trailer Transformers 2

Deze zomer komt Michael Bay met het vervolg op de blockbuster van twee jaar terug: Transformers. Hoewel de meningen over de film vrij verdeeld waren, was vrijwel iedereen het eens dat de games absoluut niet van fatsoenlijke kwaliteit waren. Met Revenge of the Fallen moet daar verandering in komen, er is wat geluisterd naar de flinke ladingen kritiek en zoals je in onze preview kunt lezen lijkt de game nu inderdaad wat beter te worden. Oordeel zelf of het er nu wat toffer uitziet met onderstaande trailer.

Starcraft 2 beta testperiode bijna van start

Wacht jij al jaren op Starcraft 2 en vind je het nu wel eens genoeg geweest? In dat geval biedt Blizzard je de mogelijkheid om je op te geven voor de beta-test periode, welke de komende maanden plaatsvindt. Wat je hiervoor moet doen is de specificaties van je systeem doorgeven en jezelf aanmelden natuurlijk. Hiermee krijg je eveneens de optie om in toekomstige beta-periodes mee te testen. Op moment van schrijven ligt de aanmeldpagina plat, in de gaten houden dus!

Mensen die naar de Blizzcon 2008 en de Worldwide Invational 2008 geweest zijn hebben een code gekregen in de goodiebag voor deze beta, mits deze niet gebruikt is voor de beta van Wrath of the Lich King. Mocht je een dergelijke code in bezit hebben dan kun je jezelf aanmelden via de World of Warcraft website.

Paus houdt schoenen aan in moskee

Tijdens een bezoek aan de Hussein-moskee in de Jordaanse hoofdstad Amman, heeft paus Benetictus XVI zijn schoenen aan mogen houden. Dit gaat in tegen het islamitisch gebruik, maar begeleiders in het gebedshuis vonden dat de leider van de Rooms-katholieke Kerk zijn schoenen aan mocht houden.

De paus was aanvankelijk van plan om zijn schoenen uit te trekken en het aan houden van zijn schoenen heeft dan ook niets met gebrek aan respect voor de islam te maken. Dit heeft een woordvoerder van het Vaticaan gisteren benadrukt.

Enkele jaren geleden heeft de paus nog heel wat moslims tegen zich in het harnas gejaagd tijdens een toespraak. Hij citeerde een Middeleeuwse keizer die de opvattingen uit de islam 'kwaadaardig' en 'onmenselijk' noemde. Het doen en laten van de paus binnen de islamitische wereld wordt daarom, door zowel de moslims als de katholieken, nauwlettend in de gaten gehouden.

Met dank aan bierspons voor de submit.

'Mokerslag bedrijfsleven ligt in verschiet'

Kredietverzekeraar Euler Hermes is zeer somber over de vooruitzichten van de financiële markten en de economie. Nederlandse bedrijven wachten dit jaar in het derde en vierde kwartaal zware verliezen. Omzetten lopen tot 45 procent terug. Het aantal faillissementen neemt dit kwartaal al met 32 procent toe ten opzichte van eind 2008. Nederland krijgt last van de wereldwijde vraaguitval.

Walter Toemen, directeur risk bij Euler Hermes Nederland: "De export daalt voor het eerst naar het niveau van 1945. Dat het in Nederland nu wat beter gaat, is echt een gruwelijke onderschatting." Het is de meest pessimistische vooruitblik van de marktleider in kredietverzekeringen sinds zijn 110-jarig bestaan.

Het risico dat na IJsland een aantal Oost-Europese landen failliet gaan is goed denkbaar. Toemen: "We hebben nog nooit zo veel afwaarderingen van landen tot het laagste niveau gezien. Mensen zien wel zwaluwen, maar het zijn er nog veel te weinig. Positief zijn is goed, maar de onderliggende economische trend op basis van cijfers is gewoon heel slecht."

"Omzetdalingen van 25 tot 45 procent in veel industrieën kunnen Nederlandse bedrijven niet eventjes goedmaken. Die terugloop is nog nooit zo groot geweest. Op het oude economische niveau keren we niet meer terug. Met de wereldwijd structureel inzakkende vraag krijgen onze bedrijven straks grote problemen", aldus Toemen.

Volgens de directeur staat Duitsland pal voor een diepe neerwaartse spiraal. Nederland wordt als grootste handelspartner van Duitsland meegezogen naar die diepte. Door de Mexicaanse griep vallen ook nog eens orders in de reisindustrie weg. Alleen bedrijven in de voedsel- en farmaciehoek houden kans op groei.

Nederlandse ondernemingen in de auto-industrie, consumentenelektronica, bouw en de chipindustrie, inclusief toeleveranciers, wachten louter negatieve cijfers, aldus Euler Hermes.

De kredietverzekeraar - die zich onder andere baseert op betalingsgedrag, orderportefeuilles en faillissementen van 40 miljoen bedrijven - ziet later pas kans op economische stabilisatie. Op zijn vroegst in het derde kwartaal van dit jaar. In de eurozone zijn zeer kleine verbeteringen in 2010 mogelijk, mits banken weer gaan uitlenen.

Toemen: "Een nieuw gevaar in de bankensector ligt op de loer. Vooral Duitse en Oostenrijkse banken hebben voor honderden miljarden in contanten aan Oost-Europese bedrijven en overheden geleend. Hun munten devalueren bovendien snel. Daarmee lopen hun schulden momenteel met tientallen procenten op. Ze betalen niet af. Geld dat Duitse en vooral Oostenrijkse banken hard nodig hebben. Een nieuwe bankencrisis is niet ondenkbaar."

Over de stresstest van Amerikaanse banken, die in totaal 75 miljard dollar extra kapitaal nodig zouden hebben om de recessie te kunnen overleven, is Toemen weinig positief: "Het lijkt mee te vallen, iedereen doet positief, maar technisch gesproken zijn deze banken insolvent. Het is ook zeker dat Amerikaanse banken - anders dan ze tot nu toe stelden - nog veel meer verliezen op hun beleggingen moeten nemen."

De kredietverzekeraar ziet niet dat Amerika traditioneel als eerste de weg naar herstel zal inzetten, maar eerder China en Zuid-Amerika. In Europa gaan vooral Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Griekenland gierend bergafwaarts.

"Het aantal faillissementen gaat daar fors omhoog. In Nederland gaat het vooral om kleine ondernemers. Met negatieve groei vrezen we nu een golf faillissementen waarin vooral kleinere bedrijven het slachtoffer zijn. En dat is dit kwartaal eigenlijk al begonnen. Er is gewoon te veel optimisme in de markt", aldus Toemen. Westerse aandelenbeurzen stegen gemiddeld zo een 35 tot 40 procent de afgelopen maanden.

Ruckstuhl maakt rentree op atletiekbaan

Na een lange periode van blessureleed heeft Karin Ruckstuhl haar rentree gemaakt op de atletiekbaan.

De atlete onderging vorig jaar een rugoperatie en miste hierdoor de Olympische Spelen in Peking. De meerkampster liep gisteren bij de opening van het baanseizoen in Lisse de 150 meter en werd in een tijd van 18.36 seconden vierde.

Bram Som en Arnoud Okken verschenen ook aan de start in Lisse. De twee 800-meter-lopers kampten vorig jaar met fysieke klachten. Op de 1.000 meter bleef Som met een tijd van 2:19.26 Okken net voor. Hij verbeterde het baanrecord van Okken (2:19.99).

De Ter Specke Bokaal ging naar de atleten met de opmerkelijkste prestaties. Bij de mannen werd Bram Som beloond en bij de vrouwen de Duitse Sorina Nwachukwu vanwege haar snelle tijd op de 300 meter (37.34).

Drake is realistischer in Uncharted 2

De mannen en vrouwen van Naughty Dog doen hard hun best om Uncharted 2: Among Thieves nog mooier te maken dan het eerste deel. Zo is het de bedoeling dat Drake er stukken realistischer uit gaat zien en dat zijn gezichtsuitdrukkingen een belangrijk onderdeel zijn van bijvoorbeeld cutscenes. Vandaag hebben we een screenshot van Drake. De screenshot is wat wazig maar het is duidelijk dat Drake er realistischer uitziet.


Verbeek: "Nooit klachten over Sulejmani"

Miralem Sulejmani werd bij Ajax voor zestien miljoen euro gekocht van Heerenveen. Dit seizoen is de aanvaller het geld nog niet waard geweest.

In de nieuwe Sportweek staat een uitgebreid verhaal over Miralem Sulejmani de kostbare Ajacied die maar niet wil ontbolsteren in Amsterdam. Gertjan Verbeek, Gerald Sibon, Zeljko Petrovic, Darko Bodul en Markus Rosenberg komen aan het woord.

Verbeek vindt het vreemd dat Marco van Basten klaagde over de arbeid op het trainingsveld van Sulejmani. "Ik heb nooit te klagen gehad over zijn instelling. Sterker nog: aan het eind van de dag kwam hij vaak naar me toe met de vraag wat hij morgen kon doen."

Gerald Sibon speelde vorig seizoen samen met Sulejmani en denkt te weten waar het fout zit. "Danijel Pranjic was zijn steun en toeverlaat, die duwde hem precies in de goede richting. Nu woont hij met een jongere gast samen in een grote stad vol verleidingen."

Petrovic en Bodul menen dat Sulejmani nooit te ver gaat. "Na de wedstrijd gaan we wel eens één drankje doen, maar we maken het nooit laat. Ik steek mijn hand voor hem in het vuur. Het sterkste wat die jongen drinkt is jus d’orange!"

Markus Rosenberg speelde ook voor Ajax en maakte eveneens geen gelukkige periode door. "Je moet maken dat je wegkomt als je niet snel slaagt in Amsterdam. Jij bent de grote aankoop dus het ligt allemaal aan jou. Het is kapitaalvernietiging, veel buitenlandse jongens gaan eraan onderdoor."

Mijlpaal voor Poolse tennisser

Lukasz Kubot heeft voor een mijlpaal gezorgd. Als eerste Poolse tennisser in 26 jaar heeft hij de finale bereikt van een ATP-toernooi.

De 26-jarige Kubot haalde de eindstrijd bij het toernooi in Belgrado door in de halve eindstrijd met 7-6 en 6-4 de Kroaat Ivo Karlovic te verslaan.

Overigens was Kubot verliezend finalist van het kwalificatietoernooi, maar na de afzegging van Steve Darcis mocht hij als lucky-loser alsnog meedoen aan het hoofdtoernooi.

Kubot treedt met het bereiken van de finale in de voetsporen van zijn landgenoot Wojtek Fibak, die in 1983 in de finale van het toernooi in Basel moest opgeven in zijn partij tegen Vitas Gerulaitis.

Kubot moet het overigens in de finale opnemen tegen Novak Djokovic die in de andere halve eindstrijd de als vierde geplaatste Italiaan Andreas Seppi met 4-6, 6-1 en 6-2 versloeg.

Vuurzee na gasexplosie Moskou

De brandweer in Moskou heeft vannacht de handen volgehad aan een enorme brand. Een gasleiding explodeerde in het zuidwesten van de hoofdstad van Rusland, waarna het vuur in snel tempo om zich heen greep.

De Britse omroep BBC toonde op de eigen website een video, waarop een meer dan honderd meter hoge vuurhaard te zien is. Nabijgelegen gebouwen en auto's vatten vlam. Een woordvoerder van de noodhulpdiensten in Moskou zei dat 35 brandweerteams zich bezig houden met bluswerkzaamheden. Tot nog toe zouden vijf mensen gewond zijn geraakt. Zij liepen brandwonden op.

De oorzaak voor de explosie is nog onduidelijk. Deskundigen wijzen erop dat het netwerk van gasleidingen in Moskou verouderd is en dat gasexplosies daardoor steeds vaker voorkomen.

  (foto: ANP)

Jongeren herdenken Apeldoorn-drama

In Apeldoorn staat vandaag een laatste gezamenlijke herdenkingsbijeenkomst op het programma naar aanleiding van de gebeurtenissen op Koninginnedag. In gebouw Irene komen jongeren tussen 12 en 18 jaar bijeen om met elkaar het drama te verwerken.

Gisteren was er al een bijeenkomst voor kinderen in de Grote Kerk in Apeldoorn. Deze werd bezocht door drie- tot vierhonderd kinderen en hun ouders. Hoeveel jongeren er vandaag worden verwacht, is niet bekend.

Mexicaanse griep eist derde dode VS

Het dodental door de Mexicaanse griep in de Verenigde Staten is bijgesteld van twee naar drie. Dat meldden de autoriteiten gisteravond.

Het sterfgeval deed zich vorige week voor in de noordwestelijke staat Washington. Het gaat om een man die al kampte met hartproblemen. Ook in Nederland zijn er mensen die de Mexicaanse griep hebben opgelopen. Hieronder zijn geen dodelijke slachtoffers.

  (foto: ANP)

Winnaar X Factor bekend

Lisa is de winnaar van de RTL4-talentenjacht X Factor. Dat werd gisteravond duidelijk tijdens een rechtstreekse uitzending die werd gepresenteerd door Wendy van Dijk en Martijn Krabbé.

Aanvankelijk stond de uitzending voor vrijdagavond in het uitzendschema, maar wegens de herdenking van de aanslag in Apeldoorn werd de finale van X Factor een dagje uitgesteld. In die eindronde bepaalde het stemmende publiek dat Lisa van de drie finalisten over de grootste 'x-factor' beschikt en daarom met een platencontract naar huis gaat.

Juryleden, en tegelijkertijd coaches van de kandidaten, waren Stacey Rookhuizen, Eric van Tijn en Angela Groothuizen. Ook zanger Gordon zat in de jury maar kon er zaterdag niet fysiek bij zijn omdat hij met De Toppers in Moskou zit. In eerste instantie was het de bedoeling om hem tussentijds over te vliegen, maar door het uitstellen van de finale werd dat plan naar de prullenbak verwezen.

  (foto: ANP)

Gewonden na turbulentie Lufthansa

Zeker veertien inzittenden van een Airbus A321 van de Duitse vliegmaatschappij Lufthansa zijn gewond geraakt toen het toestel in hevige turbulentie terechtkwam. Het incident gebeurde toen het vliegtuig met 147 passagiers aan boord van München naar Lissabon vloog.

Dat heeft een woordvoerster van Lufthansa zondagmorgen laten weten. Naar aanleiding van de turbulentie besloot de piloot van het toestel een niet-geplande landing in het Zwitserse Genève te maken. Enkele gewonden zijn in Genève naar het ziekenhuis gebracht.

Voor de voortzetting van de vlucht naar Lissabon zette Lufthansa een vervangend toestel in. Volgens Portugese media was de Turkse parlementsvoorzitter Jaime Gama aan boord van het toestel dat met turbulentie te maken kreeg.

'Gentenaar op verlanglijstje Feyenoord'

De Telegraaf meldt dat Ajacied Dennis Gentenaar één van de voornaamste kandidaten zou zijn om Henk Timmer op te volgen als keeper van Feyenoord.

"Ik weet dat Feyenoord een lijstje heeft en dat ik daarop sta. Dat heeft de club mijn zaakwaarnemer Rodger Linse kenbaar gemaakt," aldus Gentenaar.

Volgens geruchten zou hij ook al getekend hebben bij de Rotterdammers, maar de doelman weet niet wat de huidige status is. "Ik besef alleen dat ik een goedkope optie ben vanwege mijn transfervrije status. VVV heeft mij een aanbieding gedaan en die heb ik in beraad."

Gentenaar, derde keeper bij Ajax, is inmiddels hersteld van een knieblessure waar hij mee kampte. "Ik ben topfit, maar train voorlopig nog op De Toekomst met de andere spelers die terugkomen van een blessure."

Assistente Barbra Streisand opgepakt

De persoonlijke assistente van de Amerikaanse zangeres en actrice Barbra Streisand is aangehouden wegens drugsbezit. Dat meldde de Amerikaanse showbizzsite TMZ gisteren.

De assistente Tina Fortenberry werd woensdag in het Californische Malibu gearresteerd omdat ze cocaïne en amfetamine in de auto had liggen. Ook droeg ze een wapen bij zich.

Op het moment dat Fortenberry werd aangehouden, had ze een brief voor Streisand bij zich, die ze op de post wilde doen.

Winehouse staakt optreden

De Britse zangeres Amy Winehouse heeft een concert op het Caribische Saint Lucia Jazz Festival afgebroken. Hevige regenval gooide roet in het eten. Dat meldde de BBC gisteren.

Het was het eerste optreden van de 25-jarige souldiva sinds maanden. "Door omstandigheden buiten onze macht is dit speciale concert niet gelopen zoals gepland. Door het weer ontstonden er problemen met het geluid", aldus haar woordvoerder. Volgens de zegsman is de Britse teleurgesteld dat ze het optreden heeft moeten afblazen.

Winehouse kwam de laatste jaren geregeld in het nieuws vanwege haar verslaving aan drank en drugs.

Winehouse staakt optreden  (foto: ANP)

Cruises steeds populairder bij Nederlanders

Tegen de stroom in gaat het uitstekend met de markt voor cruises in Nederland. Dit jaar hebben tot en met 1 april al ruim 38.000 mensen een cruise geboekt. Dat is 47 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Dit blijkt uit cijfers van de Dutch Cruise Council, die afgelopen week officieel van start is gegaan.

De nieuw opgerichte club heeft als doel de totale cruisemarkt in Nederland verder te vergroten door het geven van informatie en door promotie. Twintig rederijen of agentschappen van reders die actief zijn in Nederland, hebben zich aangesloten.

In 2008 genoten bijna 49.000 Nederlanders een vakantie aan boord van een cruiseschip. Dat is 44 procent meer dan het jaar ervoor. Volgens de Cruise Council draagt een afnemende populariteit van cruises in de Verenigde Staten juist bij tot groei in Europa. "Steeds meer schepen vertrekken vanuit Europa, ook vanuit Amsterdam en Rotterdam. Dat spreekt Nederlandse vakantiegangers aan. Ze kunnen meteen aan hun reis beginnen zonder lange of dure vluchten naar een haven voor vertrek”, zei Norbert van de Glas, de voorzitter van de Dutch Cruise Council.


Cruises steeds populairder bij Nederlanders  (foto: DAG)

Uitslag Valencia - Real Madrid

Real Madrid heeft zaterdagavond de Spaanse titel helemaal uit handen gegeven. Bij Valencia werd er voor de tweede week op rij met ruime cijfers verloren: 3-0.

Valencia, dat de laatste weken een opmars maakt en een serieuze bedreiging vormt voor de derde plaats van Sevilla, had maling aan de imposante reeks van achttien duels ongeslagen die de Madrilenen tot vorige week volhielden. Al snel moest Real-doelman Iker Casillas handelend optreden om de openingstreffer te voorkomen. De thuisclub in Mestalla was duidelijk de betere, en dat resulteerde uiteindelijk dan ook in de openinfstreffer, toen ex-Madridista Juan Mata vanaf de linkerkant de bal onder Casillas door schoot.

Los Ches profiteerden optimaal van de aangeslagen titelverdediger, en enkele minuten later zorgde David Silva met een hard schot voor 2-0. Ook na rust waren de bezoekers, met Arjen Robben in de basis en Rafael van der Vaart en Royston Drenthe als invallers, de mindere. Een mooi schot van Rubén Baraja zorgde na ruim een uur spelen voor de 3-0 eindstand, hetgeen ervoor zorgt dat Real nu praktisch kansloos is voor de titel. Het verschil met koploper Barcelona bedraagt zeven punten, terwijl de Madrilenen nog slechts drie duels te gaan hebben. Eén minder dan de Catalanen.

Valencia CF - Real Madrid CF 3-0
29' Juan Mata 1-0
32' David Silva 2-0
68' Rubén Baraja 3-0

Stadion: Mestalla, Valencia
Arbiter: Eduardo Iturralde González
Gele kaart: Carlos Marchena, Alexis, David Silva (Valencia), Fernando Gago, Marcelo, Javi García (Real Madrid)

Opstellingen:

Valencia CF: César; Miguel, Albiol, Maduro, Alexis; Marchena, Baraja; Joaquín (Pablo Hernández/62), Silva (Míchel/55), Mata (Vicente/76); Villa.

Real Madrid CF: Casillas; Ramos, Cannavaro, Metzelder, Heinze; Javi García (Van der Vaart/57), Gago; Robben, Marcelo (Drenthe/82); Raúl, Higuaín.

OM: Vuurwapenbezit Aruba loopt uit de hand

Het Openbaar Ministerie (OM) gaat het illegaal vuurwapenbezit op Aruba streng aanpakken "nu de situatie met wapens veel te ver uit de hand is gelopen". Dat heeft hoofdofficier van justitie Hans Mos gisteren gezegd.

Het OM reageert op de recente toename van schietpartijen en van wapens die worden ontdekt bij opsporingen. "Degene die illegaal een vuurwapen heeft, kan rekenen op een langdurige gevangenisstraf", aldus Mos. Op het eiland zijn er volgens hem ook te veel wapens door een wildgroei aan machtigingen voor wapens, waarbij een duidelijk overzicht ontbreekt. Een werkgroep justitie buigt zich nu over een nieuw transparant vergunningenbeleid "dat niet willekeurig is".

[IndyCar] Uitslag Pole Day

Helio Castroneves heeft de poleposition behaald voor de Indianapolis 500. De tweevoudig winnaar van de race was zijn Penske-teamgenoot Ryan Briscoe te snel af. Dario Franchitti pakte de derde startpositie.

Ryan Briscoe stond het grootste deel van Pole Day bovenaan het klassement. De eerste kwalificatiepoging van Castroneves leverde de Braziliaan de derde startplaats op, maar met nog anderhalf uur te gaan trok Castroneves die poging in en reed hij de snelste tijd van de dag. Briscoe probeerde dezelfde truc te herhalen, maar had geluk dat hij in zijn tweede run de tweede plek kon behouden.

De winnaar van de Indy 500 van vorig jaar, Scott Dixon, stond lange tijd vierde, maar werd naar de vijfde positie verwezen door Graham Rahal. Kampioenschapsleider Tony Kanaan pakte de laatste plaats op de tweede startrij, nadat zijn eerste run ongeldig was verklaard omdat zijn wagen te licht was bevonden.

Robert Doornbos kon vandaag geen kwalificatierun rijden, na twee crashes vrijdag en zaterdag. Zijn racewagen, die vrijdag werd beschadigd, is naar de werkplaats van het team in Chicago overgebracht. Aan de T-car, die gisteren de muur in ging, wordt op het circuit zelf gewerkt.

De Nederlander zal ook op Second Day Qualifying niet in actie komen, waardoor hij volgend weekend hoogstens mee zal kunnen vechten om de 23e startplaats.

Voorlopige grid

poscoureurteamsnelheidtijd
1Helio CastronevesPenske224.864 mph2:40.0967
2Ryan BriscoePenske224.0832:40.6546
3Dario FranchittiGanassi224.0102:40.7068
4Graham RahalNewman/Haas/Lanigan223.9542:40.7470
5Scott DixonGanassi223.8672:40.8098
6Tony KanaanAndretti Green223.6122:40.9934
7Mario MoraesKV223.3312:41.1958
8Marco AndrettiAndretti Green223.1142:41.3522
9Will PowerPenske223.0282:41.4146
10Danica PatrickAndretti Green222.8822:41.5205
11Alex LloydSchmidt/Ganassi222.6222:41.7093

Beeldmateriaal:
Castroneves' kwalificatierun
Castroneves' reactie
Briscoe's kwalificatierun
Franchitti's kwalificatierun
Dixons kwalificatierun
Marco Andretti's kwalificatierun
Patricks kwalificatierun

[IndyCar] Vooruitblik Indy 500

Op 24 mei wordt de 93ste Indianapolis 500 verreden. Dit weekend worden de belangrijkste kwalificaties voor dit spektakel gehouden. Een vooruitblik op een van de belangrijkste autoraces ter wereld, die dit jaar met Robert Doornbos ook een Nederlandse deelnemer heeft.

De wedstrijd wordt al sinds 1911 verreden en het evenement beslaat de hele maand mei. Afgelopen weekend werden al de eerste trainingssessies gehouden en de kwalificatie duurt de twee weekends daarop. De wedstrijd zelf is 500 mijl lang, wat grofweg op 800 kilometer neerkomt, en duurt gemiddeld rond de drie uur. Het veld bestaat traditioneel uit 33 wagens, met coureurs die voornamelijk in de Indycar rijden, al zijn er af en toe ook inschrijvingen van rijders die in andere kampioenschappen rijden.

De Indy 500 van dit jaar is het startsein van een drie jaar durende viering van het honderdjarig bestaan van de wedstrijd, de Centennial Era Celebration. Tevens is de race de vierde wedstrijd uit het lopende Indycarseizoen.

Kanshebbers

Helio Castroneves is de enige deelnemer dit jaar die de race twee keer wist te winnen. Na zijn juridische problemen eerder dit jaar is Spiderman weer helemaal terug en hij pakte in Kansas al direct een podiumplaats.

Dario Franchitti is al drie jaar op rij in de top tien van de Indy 500 gefinisht, met de winst in 2007 als hoogtepunt. Na een mislukt uitstapje naar de NASCAR vorig jaar, heeft de Brit dit jaar alweer een overwinning op zijn naam geschreven.

Scott Dixon won de race vorig jaar, is de regerend Indycarkampioen én won de enige ovalrace tot nu toe van 2009. Daarnaast heeft de Nieuwzeelander al vier top-tien-finishes op de Brickyard gescoord.

Scott Sharp is de ervaring zelve en heeft al dertien keer meegedaan met de Indy 500. Hij wist hem nog nooit te winnen, maar maakt graag een uitstapje uit de American Le Mans Series om daar iets aan te doen.

Marco Andretti doet pas drie jaar mee op Indianapolis, maar heeft al twee keer het podium gehaald. In de race waarin hem dat niet lukte, in 2007, reed hij zichzelf in de picture door over de kop te slaan, vlak voordat een regenbui een voortijdig einde aan de wedstrijd maakte.

Tony Kanaan is de huidige leider in het Indycarkampioenschap, maar beleeft de laatste jaren wat pech in de Indy 500. Hoewel hij nooit slechter is gestart dan de tweede startrij, is hij maar vier van de zeven keer in de top tien gefinisht.

Rookies
Dit jaar debuteren vier coureurs in de Indianapolis 500.

Robert Doornbos reed in 2005 en 2006 in de Formule 1, voordat hij in 2007 overstapte naar de Champcar World Series. Daar won hij twee races en vocht lange tijd mee voor de titel. Uiteindelijk eindigde hij derde in de eindstand en werd tot Rookie of the Year uitgeroepen. Dit jaar rijdt hij zijn eerste seizoen Indycar, maar heeft nog niet de resultaten van twee jaar geleden kunnen evenaren. Na drie races staat de Nederlander op de dertiende plaats in het kampioenschap.

Raphael Matos komt uit de Indy Lights, waar hij vorig jaar kampioen werd. Ook reed hij twee jaar geleden een aantal races voor het Braziliaanse A1GP-team. Met slechts één finish dit jaar staat Matos zestiende in het Indycarkampioenschap.

Stanton Barrett is een Hollywood-stuntman die voorheen in de NASCAR reed, echter zonder veel succes. Ook in de Indycar weet hij nog geen potten te breken en staat op de achttiende positie in de ranglijst.

Mike Conway won in 2004 de Britse Formule Renault en twee jaar later de Britse Formule 3. Vervolgens reed hij twee volledige seizoenen GP2, maar wist daar slechts één keer een race op zijn naam te schrijven. In de Indycar heeft hij de finish nog niet gehaald en staat daarom bijna helemaal onderaan het klassement.

Nederlanders
Robert Doornbos is niet de eerste Nederlander die zich gaat proberen te kwalificeren voor de Indy 500. Arie Luyendijk is de meest succesvolle Nederlander op de Brickyard ooit. Hij heeft in totaal zeventien keer meegedaan aan de wedstrijd, waarvan hij twee keer de race wist te winnen: in 1990 en 1997. Hij is daarmee de enige Nederlander die ooit zegevierde in Indianapolis. Daarnaast startte hij tweemaal van pole position. Luyendijk is ook houder van het snelheidsrecord op Indianapolis: zowel het officiele kwalificatierecord van 237,498 mijl per uur als het officieuze trainingsrecord van 239,260 mph staat op zijn naam. Beide records zette Luyendijk neer in 1996, hoewel hij dat jaar slechts 16de werd in de race.

Arie's zoon Arie Luyendijk jr. was vóór Doornbos de laatste Nederlander die meedeed met de Indy 500. In 2005 wist hij zich niet te kwalificeren, maar een jaar later stond op de 31ste startplaats. Arie jr. reed de race niet uit: hij werd geklasseerd als 28ste.

De vierde Nederlander die ooit een gooi deed naar deelname, was Jan Lammers. De huidige seat holder van het Nederlandse A1GP-team was in 1986 te langzaam om de grid te halen.

Tradities
De Indianapolis 500 staat bol van tradities. De start van de race wordt vooraf gegaan door een jaarlijks terugkerend programma van diverse activiteiten, zoals een fly-by van één of meerdere militaire vliegtuigen, het zingen van "Back Home Again in Indiana", het loslaten van duizenden ballonnen en de beroemde woorden "(Ladies and) Gentlemen, start your engines". De winnaar van de race ontvangt de Borg-Warner Trophy, een wisselbeker waar de gezichten en namen van alle winnaars op worden getoond. Tevens krijgt de winnaar een fles melk aangereikt op het podium. Emerson Fittipaldi verving na zijn overwinning in 1993 de melk door sinaasappelsap, om zijn sinaasappelplantages te promoten, wat hem op boe-geroep van het publiek kwam te staan. Tenslotte kan de winnaar van de race ook rekenen op een replica van de pace car, dit jaar de nieuwe Chevrolet Camaro SS.

De Andretti Curse
De Andretti Curse (Andrettivloek) is een verhaal apart. De familie Andretti rijdt al tientallen jaren met groot succes mee in de Indycar, maar alleen opa Mario heeft de race ooit gewonnen. Nadat hij in 1969 zijn Indy 500 had gewonnen, kreeg hij een kus op de wang van teambaas Andy Granatelli. Volgens sommigen bracht dat zoveel ongeluk, dat Mario nooit meer een Indy 500 zou winnen. Hij heeft nog 25 jaar lang meegedaan met de wedstrijd, maar viel vaker uit dan dat hij de finish haalde. Ook Mario's zoon, Michael, heeft nooit de Indianapolis 500 gewonnen, terwijl hij wel zestien keer heeft meegedaan en meerdere malen Indycarkampioen is geworden.

De vloek lijkt zich ook te hebben uitgebreid naar andere familieleden. Michael's zoon Marco doet dit jaar voor de vierde keer mee en heeft inmiddels twee keer op het podium gestaan, maar nog niet gewonnen. Michael's broer Jeff heeft ook drie keer de Indy 500 verreden, maar is nooit verder gekomen dan de vijftiende plaats. John, de zoon van Mario's broer Aldo, doet dit jaar voor de tiende keer mee en heeft ook nog nooit op het podium gestaan.

Vorig jaar
Scott Dixon had op pole getraind, maar verloor de leiding al vroeg in de race aan Dan Wheldon. Zij werden echter op de hielen gezeten door Tony Kanaan, die na tachtig ronden de koppositie kon pakken. Lang kon Kanaan daar echter niet van genieten: hij spinde bij het ontwijken van een achterblijver en werd hard geraakt door Sarah Fisher. Het was de opmaat voor een tumultueuze fase. Jeff Simmons en Justin Wilson vernielde hun wagens op het beton, maar Alex Lloyd spande wel de kroon toen hij op hoge snelheid de pits in spinde. Danica Patrick en Ryan Briscoe raakten elkaar bij het uitrijden van de pitstraat en moesten beiden uitstappen. De eindfase was een prachtige shoot-out tussen Marco Andretti en Scott Dixon, waarbij de laatste aan het langste eind trok.

Kwalificatiesysteem
De Indianapolis 500 wordt verreden door 33 wagens. De kwalificatie is verdeeld over vier dagen: Pole Day (9 mei), Second Day Qualifying (10 mei), Third Day Qualifying (16 mei) en Bump Day (17 mei). Op Pole Day worden de eerste elf posities op de grid bepaald. Second Day Qualifying gaat om plaatsen 12 tot en met 22, tijdens Third Day Qualifying worden plaatsen 23 tot en met 33 verdeeld. Bump Day geeft coureurs de kans om zich alsnog te kwalificeren, als ze dat op de drie eerdere dagen niet is gelukt.

Bij de Indy 500 worden de gridposities aan de wagens toegekend en niet aan de coureurs, zoals bij de Formule 1. Een coureur mag met meerdere wagens een kwalificatiepoging wagen. De coureur die een wagen kwalificeert, hoeft niet de coureur te zijn die met die wagen van start gaat in de race.

De kwalificatietijden worden bepaald door het gemiddelde van vier opeenvolgende vliegende ronden. Iedere wagen (ook reservewagens) krijgt drie kwalificatieruns (van vier ronden per stuk) per dag. Loting bepaalt in welke volgorde de wagens de baan op mogen, er is nooit meer dan één wagen tegelijk aan het kwalificeren. Als een coureur na een run niet tevreden is met zijn gereden tijd, mag hij achteraan de rij aansluiten en een tweede poging wagen. De eerste poging wordt dan ongeldig verklaard. Als een coureur tijdens een kwalificatiepoging niet tevreden is met zijn prestatie, mag hij de run afbreken. De tijd van een eventuele vorige run blijft dan staan, maar de coureur krijgt zijn poging niet terug en verliest dus een run.

Op Pole Day worden, zoals gezegd, de eerste elf posities gevuld. Zelfs als er tijdens Second Day Qualifying een snellere tijd wordt neergezet dan de poletijd, zal de betreffende wagen nooit hoger komen dan de twaalfde gridpositie. Op Third Day Qualifying zal een wagen nooit hoger komen dan de 23e plaats. Na de drie dagen kwalificatie kan het dus voorkomen dat er achterin het veld snellere tijden zijn genoteerd dan in de voorste rijen. Dat is een belangrijk gegeven voor Bump Day.

Op Bump Day mag iedereen die zich tijdens de eerste drie dagen niet heeft weten te kwalificeren, alsnog een poging wagen. Zet iemand een snellere tijd neer dan de slechtste tijd uit de originele grid van 33 wagens, dan kwalificeert hij zich alsnog. De wagen met de langzaamste tijd zal dan worden verwijderd uit de grid (dit hoeft dus niet per se de achterste wagen van de grid te zijn), de rest van de grid schuift een plaats op om de weggevallen plaats te vullen en de zojuist gekwalificeerde wagen zal op plaats 33 worden gezet. Weten meer wagens zich tijdens Bump Day te kwalificeren, dan worden deze wagens op volgorde van kwalificatietijd achteraan de grid toegevoegd.

Theoretisch is het dus mogelijk dat de pole position op Bump Day nog verandert. In de praktijk zijn het vooral wagens uit de achterhoede die van de grid worden gebumped.

Deelnemerslijst

#coureurteamracesbestpoleswins
2Raphael MatosLuczo Dragon0---
3Helio CastronevesPenske8122
4Dan WheldonPanther6101
5Mario MoraesKV11800
6Ryan BriscoePenske3500
7Danica PatrickAndretti Green4400
8nnbKV----
9Scott DixonChip Ganassi6111
10Dario FranchittiChip Ganassi5101
11Tony KanaanAndretti Green7210
12Will PowerPenske11300
13E.J. VisoHVM12600
14Vitor MeiraA.J. Foyt6200
15Paul TracyKV5200
16Scott SharpPanther13610
17nnbRahal Letterman----
18Justin WilsonDale Coyne12700
19nnbDale Coyne----
20Ed CarpenterVision5500
21Ryan Hunter-ReayVision1600
22nnbBryan Herta----
23Milka DunoDreyer & Reinbold21900
24Mike ConwayDreyer & Reinbold0---
25nnbRoth----
26Marco AndrettiAndretti Green3200
27Hideki MutohAndretti Green1700
31Nelson PhilippeHVM0---
34nnbConquest----
36nnbConquest----
41A.J. Foyt IVA.J. Foyt51400
43John AndrettiPetty/Dreyer & Reinbold9500
44Davey HamiltonDreyer & Reinbold8400
48nnbA.J. Foyt----
52nnbRoth----
67Sarah FisherSarah Fisher71800
68nnbSarah Fisher----
91Buddy LazierHemelgarn Johnson16110
98Stanton BarrettCURB/Agajanian/3G0---
99Alex LloydChip Ganassi/Sam Schmidt12500
02Graham RahalNewman/Haas/Lanigan13300
06Robert DoornbosNewman/Haas/Lanigan0---

# = wagennummer; races = aantal races gestart; best = beste finish ooit; poles = aantal pole positions; wins = aantal overwinningen; nnb = nog niet officieel bekend

The Wheelman alsnog naar het witte doek

Vin Diesel speelt de hoofdrol in The Wheelman, een actiegame voor de Xbox 360, Playstation 3 en PC. De game scoorde niet bijzonder hoog bij FOK!games. Oorspronkelijk zou de bijbehorende film gelijktijdig lanceren met de game, maar om de een of andere reden werd deze geannuleerd.

Nu Paramount Pictures merkt dat Fast & Furious aanslaat, heeft men besloten om de film alsnog op het witte doek te laten verschijnen. John Singleton (Boyz N the Hood) zal de film regisseren and Lorenzo di Bonaventura (Transformers, Doom) zal de film produceren. Hoewel er nog niets bevestigd is, lijkt het voor de hand liggend dat Vin Diesel de hoofdrol op zich zal nemen.




'Gasquet betrapt op cocaïnegebruik'

De Franse tennisser Richard Gasquet zou betrapt zijn op het gebruik van cocaïne, zo meldt de Franse sportkrant L'Équipe op haar website. In een urinestaal zouden sporen van de drug gevonden zijn.

De huidige nummer 23 op de ATP-ranglijst zou eind maart positief getest hebben tijdens een controle tijdens het tennistoernooi van Miami. Wanneer de contra-expertise de resultaten van de eerste urinestaal bevestigt, dan kan de 22-jarige Fransman een schorsing tegemoet zien met een maximum van twee jaar.

Baby Federer hield het niet lang vol op het toernooi van Miami, hij moest verstek laten gaan vanwege een schouderblessure. Bij het toernooi van Estoril, dat daarop volgde, was Gasquet eveneens niet aanwezig. De Fransman kondigde tevens aan dat hij niet in Madrid op de baan zou staan.

Sprookjesfinale bezorgt Guingamp Franse beker

En Avant Guingamp heeft voor het eerst in de geschiedenis de Coupe de France weten te winnen. De tweedeklasser zegevierde tegen Stade Rennes in een sprookjesachtige finale door twee doelpunten van Eduardo Ribeiro dos Santos (1-2).

Rennes, dat in de Ligue 1 op een veilige zevende plek staat, die overigens na het seizoen geen recht geeft op Europees voetbal, daar waar winst in de Coupe de France dat wel doet, had alle mogelijke moeite met de veerkrachtige tweedeklasser Guingamp. De club uit de Ligue 2 kan nog altijd degraderen, maar zaterdag stond alles in het teken van Le Grande Finale.

Met een Frans toeschouwersrecord - 80.056 bezoekers - begonnen de teams aan hun finale, waarin Carlos Bocanegra na 69 minuten voor de openingstreffer zorgde. De speler van Stade Rennes zou zodoende matchwinner kunnen worden, ware het niet dat Eduardo de tweedeklasser drie minuten na de 1-0 aan de gelijkmaker hielp.

De Braziliaan werd uiteindelijk de grote man, die Guingamp de finale van de Coupe de France voor het eerst in de historie liet winnen, want zeven minuten voor tijd maakte Eduardo ook de 1-2. Een jongensdroom voor de 28-jarige Braziliaan, die zichzelf in de geschiedenisboeken heeft gewerkt.

Slap Chop is ideaal volgens de Scout van Team Fortress 2

Dames en heren, jongens en meisjes; het is weer zover. Het is zondag! Dat betekent voor een lading luchtig nieuws in de wereld der games. Vandaag hebben we een video voor jullie waarin de uitspraken van de Scout uit Team Fortress 2 worden gecombineerd met een televisieverkoop-achtige video. De Slap Chop is dan ook ideaal, let vooral op die schone dame op het einde van de video.


My fists they are made of steel!
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.