Bouw Westermoskee in oktober van start

De bouw van de Westermoskee in Amsterdam gaat binnenkort van start. Op 16 oktober wordt begonnen met de bouw van de moskee in stadsdeel De Baarsjes. Dit zegt de advocaat van de beleggingsmaatschappij van Milli Görüs woensdag in een interview met stadszender AT5. Er is een geheime investeerder gevonden.

Milli Görüs is opdrachtgever van de te verrijzen moskee op het voormalige Riva-terrein in Amsterdam-West. Investeringsmaatschappij Manderen moet de bouw van het gebedshuis financieren. Woningcorporatie Stadgenoot is verantwoordelijk voor de bouw van de woningen op hetzelfde terrein.

Manderen en Stadgenoot kregen ruzie vanwege geldproblemen bij Manderen, waarna in oktober vorig jaar Stadgenoot beslag liet leggen op banktegoeden en bezittingen van Manderen. Die weigert volgens de corporatie de gemaakte overeenkomsten over de koop nog langer te erkennen. De twee partijen ontmoeten elkaar 27 oktober in de rechtszaal om hun conflict te bespreken.

Woensdag ging de eerste heipaal de grond in voor de 111 woningen, de bedrijfsruimte en de parkeergarage van Stadgenoot. Milli Görüs liet aan AT5 weten een geheime investeerder gevonden te hebben en geeft aan op 16 oktober te beginnen met de bouw van de grootste moskee van Nederland.