Aanslag verwoest Marriott Hotel Islamabad

Het Marriott Hotel in de Pakistaanse hoofdstad Islamabad is zaterdag door een aanslag met een vrachtwagen vol explosieven vrijwel verwoest. Er zijn zeker veertig doden gevallen. Nog eens tientallen mensen zijn gewond geraakt.

Het hotel, waar doorgaans veel buitenlanders logeren, vloog door de explosie in brand. De politie sprak van een van de grootste terroristische aanslagen in de geschiedenis van Pakistan. De verantwoordelijkheid werd niet direct opgeëist.

Een journalist van het persbureau Associated Press zag veel mensen naar buiten rennen. Sommigen zaten onder het bloed. Hulpverleners droegen tal van bebloede lichamen uit het brandende gebouw en ambulances reden af en aan. Een bewaker van het hotel en andere getuigen zeiden dat een grote vrachtauto voor het hotel explodeerde. De explosie liet een tien meter diepe krater achter. In de wijde omgeving van het hotel sprongen ramen.

In januari 2007 hield een bewaker van het hotel iemand tegen die naar binnen wilde gaan om een zelfmoordaanslag te plegen. De man blies zichzelf toen buiten op, waarbij ook de bewaker om het leven kwam. Het hotel werd sindsdien zwaarbewaakt.


Foto bij: Aanslag verwoest Marriott Hotel Islamabad  (foto: DAG)