Meer homodiscriminatie op het werk

Anno 2008 is voor de meeste mensen homoseksualiteit niet meer zo'n issue. Bijna 95 procent van de Nederlanders onderschrijft het motto 'leven en laten leven'. Of is het toch anders? Minister Plaskerk wil een onderzoek invoeren naar de discriminatie van homo's op de werkvloer. Hij heeft ook vier ton uitgetrokken voor een mentaliteitsverandering binnen bedrijven. Maar is het in het bedrijfsleven net zo gesteld als in het onderwijs waar sommige leraren te maken hebben met homohaat?

Bij het Meldpunt Discriminatie Amsterdam is het aantal klachten in 2007 toegenomen tot 134 tegenover 73 in 2006. Een belangrijke oorzaak was de oproep van Christen-Unie politica Yvette Lont aan partijgenoten om praktiserende homo's uit bestuursfuncties te weren. Volgens de politie is het aantal geweldmeldingen ook toegenomen doordat het meldnummer meer bekend is.

Volgens het Sociaal en Cultureel Planbureau kan het grote aantal homo's in de kast worden verklaard door schijnbare tolerantie in ons land. Zo vinden veel mensen dat je best homo mag zijn zolang je je maar zo normaal mogelijk (lees: als hetero) gedraagt. Ook kan er homo-onvriendelijkheid ontstaan wanneer meer allochtonen de arbeidsmarkt betreden. Hiertegenover staat dat hoger opgeleide allochtonen mogelijk toleranter worden.



Homodiscriminatie op het werk  (foto: DAG)