Bush: Wall Street was dronken

Op een onofficiële bijeenkomst van de Republikeinse partij in Houston werden de aanwezigen getrakteerd op een paar eerlijke uitspraken van de Amerikaanse president George W. Bush. Bush, die was komen opdraven om geld op te halen voor een lokale Republikeinse politicus, maande de tv-ploegen hun camera's uit te doen. Toen deze daaraan gehoor gaven, zag de president zijn kans schoon het aanwezige publiek eens te vertellen hoe hij werkelijk dacht over de kredietcrisis. Hij rekende daarbij echter buiten het gebruik van een mobiele telefoon als camera...

Volgens Bush was er "geen twijfel over mogelijk... Wall Street raakte dronken. En dit is één van de redenen waarom ik u vroeg uw tv-camera's uit te zetten. Het raakte dronken en nu heeft het een kater. De vraag is: hoe lang duurt het voordat ze weer nuchter is en niet meer allemaal van die fraaie financiële instrumenten zal gebruiken?"

Ook voelde de president de behoefte zijn eigen ervaringen met de aanwezigen te delen: "We schijnen nu een probleem te hebben met de huizenmarkt. Nou, niet in Houston, en zeker niet in Dallas, waar mijn vrouw nu een huis aan het uitzoeken is... Daarin heb ik geen zegje meer, ik neem thuis de beslissingen niet meer." De uitspraken leidden tot hilariteit onder de toehoorders.

Vorige week hield Bush het volk nog voor dat er nog altijd een "gezonde groei" in de "robuuste" Amerikaanse economie zit. Ook noemde hij het financiële systeem "fundamenteel sterk". Investeerders luisteren al langer niet meer naar één van de minst populaire presidenten die de Verenigde Staten ooit hebben gekend.