Seriemoordenaar doodt Nederlander

Een Indonesische seriemoordenaar heeft deze week bekend een Nederlandse man te hebben vermoord. De man werd in stukken gesneden in een koffer teruggevonden. De politie vond de koffer aan het begin van deze week. De identiteit van de vermoorde man is nog niet bekend.

De Nederlandse ambassade heeft gisteren bevestigd dat het inderdaad om een Nederlander gaat. De moordenaar, Verry, Henyanksyah, zou nog een aantal andere moorden op zijn geweten hebben. De aanleiding voor de moord is waarschijnlijk de geaardheid van het slachtoffer. "De Nederlander had seksuele avances gemaakt, waarna hij hem meenam, vermoordde en in stukken sneed", aldus Carlo Trix Tewu van de nationale politie. Nederlandse sekstoeristen zouden al een aantal jaar Jakarta als favoriete vakantiebestemming hebben.

Volgens de politie is het niet uitgesloten dat de andere slachtoffers om dezelfde reden zijn vermoord. Eergisteren heeft hij de politie de lichamen van drie andere slachtoffers getoond. "Vermoedelijk gaat het om mannen die eveneens op zoek waren naar seks. Het lijkt een leidend motief voor de verdachte."