Zatte luchtreiziger wil uitstappen tijdens vlucht

Een passagier aan boord van een Boeing 767 van de Britse luchtvaartmaatschappij First Choice heeft zijn 250 medepassagiers de nodige schrik aangejaagd. De kerel, die ladderzat was, wilde op tien kilometer hoogte de deur van het vliegtuig openen.

Volgens ooggetuigen wist het cabinepersoneel een ramp te voorkomen door de zuiplap het overhalen van de veiligheidshendel te beletten. De man is tijdens een ongeplande noodstop op de Bermuda-eilanden in de boeien geslagen.

Een medeluchtreiziger wist te vertellen dat de man met enkele vrienden een paar flessen drank soldaat had gemaakt, die ze op het vliegveld taxfree hadden ingeslagen. Hierop zocht hij ruzie met andere passagiers.

Toen de bemanning hem vroeg zich gedeisd te houden, liep hij naar de deur en wilde hij deze openen. "De gezagvoerder besliste dat een tussenlanding de beste oplossing was", aldus een zegsvrouw van First Choice.Tijdens de noodstop op de Bermuda-eilanden moesten de andere reizigers tijdelijk in hotels verblijven, alvorens verder te vliegen naar hun eindbestemming Cuba.