Miljoenenhacker gezocht, FOK!ker opgepakt

Een 20-jarige scholier uit Maastricht is eerder deze week in zijn ouderlijke woning door de nationale recherche gearresteerd. Hij zou via internet tussen de zestig en tachtig miljoen dollar hebben gestolen. De jongeman wordt ervan verdacht bij twee Amerikaanse computerspellenbedrijven te hebben ingebroken. Daarnaast wordt hij verdacht van de diefstal van gegevens van zo'n 50.000 creditcards.

Bijna twee jaar geleden stal hij een nieuw computerspel van het bedrijf Activison uit Los Angeles. Het spel was nog in ontwikkeling, maar was bijna klaar. De waarde van dit spel bedroeg veertig miljoen dollar. De diefstal van de creditcardgegevens vond plaats bij een Brits bedrijf dat online tickets verkoopt. Hij haalde hiermee ongeveer twintig miljoen dollar krediet binnen. Met dat geld winkelde hij uitgebreid op internet, waar hij onder meer laptops, beeldschermen en mp3-spelers kocht. Vanaf zijn zolderkamer gaf hij ook veel geld uit op diverse poker- en goksites. De ouders van de 20-jarige Maastrichtenaar hadden geen idee wat hun zoon uitspookte.

Nadat het spelletjesbedrijf Activison aangifte deed van diefstal van het spel, werd een particulier onderzoeksbedrijf ingeschakeld om de dief op te sporen. Ze kwamen de jongen op het spoor en legden contact met hem. Hij opereerde op internet onder de naam MaddoxX. Het onderzoeksbureau droeg vervolgens de gegevens over aan de autoriteiten. Hierop kon de jongen gearresteerd worden.

Ook op FOK! is een user actief onder de naam MaddoxX. Die heeft op het forum zo'n 10.000 posts op zijn naam. Een aantal FOK!kers vermoedt dat deze user de scholier uit het bericht is. De woonplaats, opleiding en leeftijd komen in ieder geval overeen.

Update: 14.39
Bekende FOK!user en vriend van MaddoxX, Maikuuul, heeft inmiddels bevestigd dat MaddoxX inderdaad is opgepakt. Of MaddoxX ook echt de miljoenenhacker is, kan hij echter niet bevestigen.

Meespeculeren? Discussies op het forum: deel 1, deel 2, deel 3, deel 4, deel 5,  deel 6, deel 7 , deel 8

Met dank aan John6 voor de submit.