Twee jaar cel voor doodslaan Lotummer

De rechtbank in Roermond heeft vandaag de 26-jarige Roel K.  uit Baarlo veroordeld tot 2 jaar celstraf wegens het doodslaan van de 17-jarige Sjoerd Rutten tijdens de Paardenmarkt in Lottum. De rechters achtten bewezen dat K. op 12 november een bank tegen het hoofd van het slachtoffer heeft gegooid. Niet bewezen is volgens de rechtbank dat de man uit Baarlo het slachtoffer opzettelijk heeft omgebracht.

De verdachte meende volgens de rechtbank dat hij tijdens een vechtpartij werd achtervolgd. Hij gooide toen de bank naar achter om zijn vermeende belagers te stoppen. Die beweging was er volgens de rechter niet op gericht om iemand uit te schakelen. Wel had K. moeten weten dat hij iemand zwaar kon verwonden met het banksmijten.

Tegen K. was twee weken geleden 5 jaar celstraf geëist. Hij maakte deel uit van een groep inwoners van Baarlo, die het aan de stok hadden gekregen met een groep jongeren uit Lottum onder wie Rutten.  Naast de twee jaar cel, legde de rechtbank K. ook nog een voorwaardelijke celstraf van een jaar op.