Agente mogelijk betrokken bij wietdiefstal

Uit een politiebureau in Tilburg is in oktober een partij wiet gestolen. Een 30-jarige agente uit Eindhoven en een 32-jarige man uit Geldrop zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de verdwijning, bevestigt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Breda dinsdag.

Om hoeveel softdrugs het gaat, wil de woordvoerder niet kwijt, maar het is meer dan een gebruikershoeveelheid. De drugs hebben langer op het bureau aan het Wilhelminapark gelegen dan de richtlijnen voorschrijven, zegt de woordvoerder. Onderzocht wordt of dat het gevolg is van capaciteitsgebrek bij het korps Midden- en West-Brabant.

De agente, die de verdachte uit Geldrop zou hebben geholpen, is sinds haar aanhouding in maart geschorst. De Rijksrecherche heeft het onderzoek onlangs afgerond. Haar advocaat David Duijvelshoff laat weten dat zijn cliënte niets met de zaak te maken heeft. Hij wil verder geen commentaar geven, en eerst met haar overleggen.

De verdachte politievrouw moet zich op 4 juli verantwoorden voor de rechtbank in Breda. De man uit Geldrop moet voorkomen bij de rechtbank in Den Bosch, waar de wietdiefstal tegelijk wordt behandeld met een andere zaak waarvan hij wordt verdacht.