Vrouw vermoord na update Facebook

Een vrouw die op de Amerikaanse site Facebook onthulde dat ze van plan was te scheiden, heeft die bekentenis met de dood moeten bekopen. Haar man heeft haar namelijk direct na de onthulling om zeep geholpen. Na de moord op zijn vrouw maakte hij zichzelf ook nog van kant. Het echtpaar Grinhaff uit het Engelse Barnsley heeft twee dochters van vier en veertien achtergelaten.

De 42-jarige Tracey had een dag voor haar dood op haar profielpagina van Facebook, de Amerikaanse equivalent van het Nederlandse Hyves, geschreven dat ze bij haar man Gary weg wilde. "Ben al 16 jaar getrouwd, maar al 26 jaar bij elkaar. God wat maakt me dat oud!", schreef ze. Nog geen dag later werd ze levenloos aangetroffen achter het schuurtje bij hun woning. Een landarbeider vond even later het lichaam van haar man.

De buren van het stel heeft het echtpaar omschreven als het perfecte koppel. Groot was dan ook voor hen de schrik toen de dochters Grinhaff bij hen aanbelden met de mededeling dat ze een briefje hadden gevonden en er iets vreselijks was gebeurd. Vrienden van het stel hebben echter uit de doeken gedaan dat Tracey een verhouding had met een andere man, maar was betrapt door Gary.