Wereldrecord Batavierenrace onzeker

Het zal er om hangen of het de Batavierenrace lukt een nieuw wereldrecord neer te zetten. De Batavierenrace, een estafetteloop over 182 kilometer, is op dit moment in volle gang. De tocht gaat van de universiteit van Nijmegen naar de universiteit in Enschede. "We staan in het Guinness Book of Records omdat we vorig jaar bijna 7900 deelnemers hadden. En dat willen we dit jaar graag verbeteren", zei Leon van Ginneken van de Batavierenrace afgelopen maandagavond in FOK!radio. Maar of het record gehaald gaat worden is de vraag.

Het wereldrecord staat officieel op 7841 deelnemers, allemaal studenten. Er zijn om middernacht 318 teams vertrokken. In al die teams zitten 25 mensen. Het totaal zou daarmee op 7950 deelnemers komen, een nieuw wereldrecord. Maar niet alle deelnemers halen de eindstreep. Sommige mensen vallen uit of melden zich vooraf ziek. Het zal dus pas later vanavond duidelijk zijn hoeveel mensen er uiteindelijk over de streep komen. Rond 18:00 uur komen de eerste studenten over de eindstreep.

Net als vorig jaar lijkt het erop dat het team van de Universiteit van Groningen gaat winnen. Ze liggen voorop, gevolgd door de Universiteit van Wageningen en de Hogeschool en Universiteit van Utrecht. Mocht je op de hoogte willen blijven, dan kun je ook voor het eerst via de radio alles volgen. "Vanaf aanstaande vrijdag 22:00 uur start een uitzending die te volgen is via mobiele telefoons die een internetverbinding hebben. Er zijn speciale streams die goed te ontvangen zijn op de telefoon, zodat toeschouwers en deelnemers de race kunnen volgen. De uitzending duurt tot zaterdag 18:00 uur." Langs de route staan verslaggevers en iedereen kan verzoekplaten aanvragen. In Nijmegen is het signaal ook in de ether te ontvangen via de lokale omroep Nijmegen 1.