Brinkman kijkt niet op gewonden of blikschade

Elco Brinkman probeerde dinsdag bij Pauw & Witteman zijn stelling dat Nederland drie keer een nationale verkeersramp nodig heeft zwaar te nuanceren. De quotes, die overal het nieuws haalden, blijken echter op tape te staan.

In een interview voor de camera met het Nationaal File Forum stelt Brinkman dat er ongelukken moeten voorvallen, voordat de regering iets gaat doen.   Tegen de mannen van P&W stelt hij dat hij het nooit over gewonden heeft gehad. Maar het tegendeel blijkt uit een fragment u
it het complete interview van Brinkman waar FOK! de hand op wist te leggen: "Het is echt te hopen dat er een heel groot ongeluk gebeurt met weinig gewonden en zeker geen doden. En dan het liefst de volgende dag weer."

Kortom, Brinkman offert graag veel blikschade en gewonden op om het fileprobleem op te lossen. Het complete interview is 15 mei in theater Spant in Bussum te zien als onderdeel van het Nationaal File Forum, een congres waar flink oorlog gevoerd gaat worden tegen de files zo te horen. Tijdens deze dag zal geprobeerd worden de regering wakker te schudden wat het fileprobleem betreft.