Hamas-imam: We zullen Rome veroveren

De Palestijnse imam Yunis Al-Astal heeft vrijdag in een preek aangekondgd dat Rome zal worden veroverd door de islam. Het nu nog katholieke Rome zal dan de voorpost worden voor verdere verspreidng van de islam naar de rest van West-Europa. Daarna ligt de weg vrij voor het islamiseren van Noord- en Zuid-Amerika en Oost-Europa.  De preek van Al-Astal, die ook in het Palestijnse parlement zetelt, werd  uitgezonden op Al-Aqsa TV van de radicaal-islamitische Hamas-beweging.

''Allah heeft U gekozen voor zichzelf en zijn godsdienst. Zodat u zult dienen als de motor die deze natie naar de fase van succesvolle macht brengt en zelfs naar de islamitische verovering  van de hoofdsteden van de volledige wereld'', aldus een optimistische Al-Astal.

Volgens de imam is Rome de hoofdstad van de katholieken en de kruisvaarders en heeft de stad zijn vijandigheid bewezen ten aanzien van de islam. Dat heeft Rome gedaan door ''broeders van apen en varkens'' naar Palestina te sturen om de heropstanding van de islam te voorkomen.

Vorig jaar predikte deze islamitische voorganger dat het de plicht was van Palestijnse vrouwen  om zichzelf tot martelaar te maken middels zelfmoordaanslagen.