Afgewezen man doodt geliefde

Icoon ShockingHet had zo mooi kunnen zijn. Je geliefde publiekelijk ten huwelijk vragen. Het allesbepalende jawoord ontvangen. Een groots huwelijk, gevolgd door een romantische huwelijksreis en een lang en gelukkig leven met zijn tweeën. Zo moet de Spanjaard Ricardo (30) zijn toekomst hebben voorgesteld, toen hij zondag in het populaire Spaanse programma Diario de Patricia (Dagboek van Patricia) op zijn knieën ging voor de Russische Svetlana (30).

Maar de zaken verliepen net iets anders.

Tijdens de uitzending beschreef Ricardo zijn liefde voor Svetlana door de ene romantische volzin op de andere te doen volgen. Even later knielde hij voor zijn beminde, en vroeg haar ten huwelijk. Na een lange stilte en enig aandringen van de presentatrice reageerde Svetlana echter met 'njet'.

Het stel bleek een maand eerder uit elkaar te zijn gegaan, na een vierjarige relatie. De publieke afwijzing is Ricardo waarschijnlijk in het verkeerde keelgat geschoten, omdat na de uitzending Svetlana met een doorgesneden keel in haar appartement werd aangetroffen. Twee dagen later overleed zij. Ricardo is op verdenking van moord opgepakt.

Update 20.35 uur
RTL meldt dat Ricardo ook voor de moord zijn handjes niet thuis kon houden. Daarom mocht hij van de rechter niet binnen een straal van 500 meter bij Svetlana komen. Daarnaast zou de Russische schone onder valse voorwendselen naar de studio zijn gelokt.


De betreffende uitzending, met dank aan XrAiDeN.

Met dank aan Kaneel voor de submit.