Nederland naar halve finale op EK handbal

Nederland heeft zich woensdag hersteld van de zware nederlaag tegen Noorwegen. De handbalsters wonnen met 27-21 van Duitsland. Door de winst speelt Oranje vrijdagavond in de halve finale tegen Frankrijk.

Dinsdag verloor Nederland haar eerste wedstrijd op dit EK. Noorwegen was met maar liefst met 29-16 te sterk. Het was de vraag of bondscoach Helle Thomson de speelsters 24 uur later weer voldoende opgepept had. Om de halve finale te bereiken was minimaal een gelijkspel nodig.

Bondscoach Helle Thomson (Pro Shots / Bildbyran)

In de openingsfase gingen beide ploegen gelijk op. Gedurende de wedstrijd wist Nederland een voorsprong van enkele punten vast te houden. De afwerking aan Duitse zijde was matig. Ook in de tweede helft had Nederland het overwicht al speelde het zeker geen geweldige wedstrijd. Na zestig minuten spelen was de eindstand in Nancy 27-21.

Nederland heeft acht punten uit vijf wedstrijden en is daarmee groepswinnaar geworden. Tweede in de groep zijn de handbalsters uit Roemenië. In de andere groep won thuisland Frankrijk met 38-28 van Servië. Door dit resultaat gaan Rusland en Frankrijk naar de halve finale.