KPN koopt Belgische Tele2

Icoon TelecomKPN heeft het Belgische telecombedrijf Tele2/Versatel Belgium gekocht van branchegenoot Versatel voor een bedrag van ongeveer 95 miljoen euro. Dat heeft Versatel vanochtend bekendgemaakt.

KPN zei vorige week al interesse te hebben in de Belgische operator, dat vorig jaar een omzet draaide van 162 miljoen euro en 180 werknemers telt. Het Nederlandse concern ging toen uit van een overnamebedrag van rond de 100 miljoen euro.

Met de overname van Tele2/Versatel Belgium versterkt KPN zijn positie op de Belgische markt. KPN is in België al actief via het mobieletelefoniebedrijf BASE, dat vooral stevig in het zadel zit in Vlaanderen. BASE heeft immiddels een marktaandeel van meer dan 22 procent in België.

KPN wil in België gestaag groeien en mikt daarbij vooral op Wallonië. Tele2/Versatel is interessant omdat het opereert vanuit dit Franstalige deel van België, zaken doet met het midden- en kleinbedrijf en kansen biedt om combinaties van mobiel en breedband op de markt te zetten. Het bedriijf heeft 134.000 breedbandklanten en 177.000 telefoonklanten.

KPN kocht eerder de winkelketen Allo Telecom, ook met het doel BASE beter in staat te stellen zijn producten in Wallonië aan de man te brengen. De huidige transactie behoeft nog de goedkeuring van de Belgische mededingingsautoriteiten. De verkoop levert Versatel naar eigen zeggen een eenmalige bate op van 5 tot 10 miljoen euro.