Uitslag AZ - Feyenoord

Feyenoord raakt in de Eredivisie verder achterop bij PSV en Ajax. De Rotterdammers moesten genoegen nemen met een punt op bezoek bij AZ.

Na de monsterscore van PSV bij ADO Den Haag (0-7) en de 3-0 van Ajax tegen FC Groningen moest Feyenoord winnen om in het spoor van de nummers één en twee te blijven. Het team van Giovanni van Bronckhorst kreeg echter al na vijf minuten een goal om de oren. Albert Gudmundsson rondde een prima aanval van AZ af.

Pas na een kwartier werd Feyenoord voor het eerste gevaarlijk toen Tonny Vilhena zijn kopbal zag worden gekeerd door doelman Marco Bizot. Twintig minuten later een naar moment in de wedstrijd. Myron Boadu kon niet verder na een duel met Eric Botteghin. Het talent van AZ verdraaide lelijk zijn enkel en hij lijkt lang uitgeschakeld te zijn.

Vlak voor de pauze wisten de bezoekers langszij te komen. Na goed voorbereidend werk van Vilhena en Sam Larsson was het Steven Berghuis die 1-1 maakte. Feyenoord had meteen daarna zelfs de leiding kunnen nemen, maar Vilhena schoot vanuit kansrijke positie over het Alkmaarse doel.

Na de onderbreking creëerde AZ de eerste kansen, via onder meer Ricardo van Rhijn en Jonas Svensson. Aan de andere kant voorkwam Bizot knap dat Botteghin met het hoofd scoorde uit een vrije trap. Van Bronckhorst liet Nicolai Jörgensen in de slotminuten zijn eerste rentree maken, maar dat veranderde niets meer aan de score.

Feyenoord blijft ondanks het puntenverlies derde, maar de achterstand op PSV en Ajax is dus groter geworden. De koploper uit Eindhoven heeft vijf punten meer en Ajax drie. AZ is vierde met acht punten, evenveel als het verrassende VVV-Venlo.

Eric Botteghin met de overtreding op player Myron Boadu. (PRO SHOTS/Jasper Ruhe)

AZ

1 - 1

Feyenoord

5' A.Gudmundsson    40' Berghuis

Gele kaart: Svensson, (AZ), Clasie, (Feyenoord)

Stadion: AZ Stadion, Alkmaar
Toeschouwers: 14.362
Arbiter: Kuipers