El Khayati: "Bij Feyenoord en PSV zou ik niet misstaan"

Nog één seizoen knallen met ADO Den Haag en dan een mooie stap maken. Dat is het doel van Nasser El Khayati.

De huidige topscorer van de Eredivisie ziet zichzelf wel bij Feyenoord of PSV spelen, onthult hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. Dat zou een terugkeer betekenen, want hij werd ooit gescout door de Rotterdammers en kwam in de jeugd ook even uit voor de landskampioen.

Toch had hij een omweg nodig om op het hoogste niveau van de vaderlandse competities te komen. Doorbreken lukte niet bij FC Den Bosch of NAC Breda, waardoor hij via Kozakken Boys, Burton Albion en Queens Park Rangers bij ADO Den Haag terecht kwam. Daar ligt de 29-jarige vast tot 2020 en is hij uitgegroeid tot een absolute smaakmaker.

Afgelopen speelronde scoorde hij vier keer tegen Excelsior en daarvoor was het ook al twee keer raak, waardoor hij met zes goals bovenaan de topscorerslijst staat. Zaterdag volgt een ontmoeting met PSV en dan hoopt hij toe te slaan tegen zijn oud-werkgever. “Een mooie tijd, maar ik kijk er met gemengde gevoelens op terug, omdat ik er niet ben doorgebroken”, aldus El Khayati. “Ik heb genoeg kansen gehad. Zo mocht ik als jeugdspeler met de beloften meedoen en heb ik onder Sef Vergoossen met het eerste elftal meegetraind.”

In de afgelopen anderhalf jaar streed El Khayati eerst voor handhaving en daarna was hij een belangrijke kracht bij het behalen van de play-offs voor Europees voetbal. “Ik roep vanaf het begin: ik hoop op één mooi, goed seizoen bij ADO en wil dan weer hogerop. Datgene wat ik moet doen is gebeurd, alleen de mooie nieuwe club is uitgebleven. Dus gaan we voor weer een mooi seizoen hier.”

El Khayati wil zijn elf goals en assists van afgelopen seizoen evenaren én zich laten zien tegen clubs uit de top drie. Dan blijft een transfer wellicht niet uit, zoals eerder deze zomer. “Als ik kijk naar Feyenoord en PSV, dan zou ik daar zeker niet misstaan", oordeelt de spelmaker. "Ik heb ook bij beide een verleden, dus dat zou wel mooi zijn. Het moet straks wel concreet worden, anders denk ik aan het buitenland. Ik ga er tot nu toe van uit dat ik dit seizoen bij ADO blijf.”