Moto2-coureur Fenati twee races geschorst na levensgevaarlijke actie

Moto2-coureur Romano Fenati is door de MotoGP-organisatie voor twee wedstrijden geschorst. De Italiaan, vorig jaar nog tweede in het WK in de Moto3, kneep zondag tijdens de Grand Prix van San Marino plotseling in de voorrem van landgenoot Stefano Manzi.

De jury kende uiteraard geen genade en Fenati kreeg direct de zwarte vlag te zien: einde race, zonder waarschuwing. Manzi kreeg zelf zes plekken gridstraf voor de volgende race, omdat hij enkele bochten eerder op een dusdanige manier gereden zou hebben dat een andere, niet nader genoemde rijder van de baan gedwongen werd. Fenati moet de races in Aragón en Thailand missen.

MotoGP-coureur Cal Crutchlow eindigde met plek drie op het podium en liet tijdens de persconferentie ook nog even weten wat hij van Fenati's actie vond: "Ze zouden hem nooit meer moeten laten racen", aldus de Brit. "Hij had terug naar zijn pitbox moeten lopen en zijn team had hem direct de achterdeur uit moeten trappen. Dit kun je niet maken richting een medecoureur, we riskeren onze levens al genoeg."

Fenati staat overigens sowieso bekend als een geval apart. Enkele jaren geleden kreeg hij in de Moto3 nog straf nadat hij tijdens de opwarmronde Niklas Ajo een trap verkocht, en het opleidingsprogramma van Valentino Rossi schopte Fenati er wegens wangedrag uit.