Uitslag Excelsior - ADO

Nasser El Khayati maakte vorige week al bijna een hattrick en bleek nu tegen Excelsior nog doelgerichter te zijn met vier goals. ADO won met 2-4.

De aanvallende middenvelder werd zodoende de eerste ADO-speler die vier Eredivisie-goals maakt in een uitwedstrijd, terwijl hij bovendien het topscorersklassement van dit seizoen aanvoert met zes treffers. ADO heeft zes punten verzameld in de eerste vier duels en Excelsior blijft steken op vier punten.

In de blessuretijd van de eerste helft zorgde El Khayati voor zijn mooiste doelpunt van de wedstrijd. De sterspeler van ADO maakte meters op het middenveld, legde de bal voor zijn rechterbeen en krulde prachtig raak in de rechterbovenhoek. Doelman Sonny Stevens kreeg er nog een hand tegenaan, maar werkte de bal tegen de binnenkant van de paal. Halverwege de eerste helft was Stevens al eens gepasseerd door El Khayati, toen vanaf elf meter.

Lees beneden verder
ADO kreeg immers een strafschop, nadat Elson Hooi de bal ontving van debutant Tomas Necid en werd gevloerd door Lorenzo Burnet. El Khayati schoot beheerst raak in de rechterhoek. Een grote kans voor Sheraldo Becker aan de linkerflank had de 0-2 moeten betekenen, maar ADO moest dus wachten tot de blessuretijd van de eerste helft. Het was, gezien het spelbeeld, geen onverdiende ruststand.

Excelsior kwam er voor eigen publiek amper aan te pas. De Rotterdammers mochten dankbaar zijn dat ADO niet altijd de juiste keuzes maakte in de afrondende fase, anders was de achterstand bij rust hoger uitgevallen. In de tweede helft deed El Khayati er vervolgens nog een flinke schep bovenop. De man van de avond voerde zijn doelpuntentotaal op naar vier.

Na 65 minuten betekende een laag schot in de korte hoek de 0-3; met een gekruld schot vond hij vervolgens de lange hoek. Met de 0-4 stand leek het duel gespeeld, maar Excelsior kwam razendsnel terug tot 2-4 na een countergoal van Mikael Anderson en een knappe, geplaatste poging van invaller Denis Mahmudov tegen de binnenkant van de paal. De aanvallende intenties ten spijt: de muur van ADO brak niet verder en zodoende verloor Excelsior.

Excelsior

2 - 4

ADO Den Haag

70' Anderson
 72' Mahmudov
   21' El Khayati (pen)