Politie zoekt slachtoffers

Na een uitgebreid onderzoek naar oplichting via internetverkoopsites zijn drie verdachten (28, 30 en 50 jaar) uit Sluiskil aangehouden. Afgelopen vrijdag en zaterdag werden ze aangehouden voor oplichting. De 50-jarige man werd op heterdaad aangehouden toen hij een slachtoffer probeerde een neptelefoon te verkopen.

Dit was niet het eerste slachtoffer. Uit onderzoek is gebleken dat er in de afgelopen maanden zeker 4 personen slachtoffer zijn geworden van deze oplichtingspraktijken. Alle slachtoffers reageerden op internetadvertenties van Belgische internetsites voor tweedehands goederen. Daar werd een Samsung S9+ mobiele telefoon te koop aangeboden. Na de aankoop bleek dat het om imitatie / neptelefoons gaat en niet om de originele Samsung telefoons.

De politie heeft het vermoeden dat er nog meer slachtoffers zijn van deze oplichtingspraktijken en is op zoek naar mensen die ook een neptelefoon kochten. U kunt contact opnemen met de politie op telefoonnummer 0900-8844. Of via het Politie WhatsApp nummer 06 - 1220 7006. Vermeld dan het registratienummer 2018147182.

Politie zoekt slachtoffers (Foto: Stockfoto politie.nl)
Politie zoekt slachtoffers (Foto: Stockfoto politie.nl)