Uitslag Ajax - FC Emmen

Ajax heeft zaterdagavond z'n eerste thuiszege in de Eredivisie geboekt. De Amsterdammers versloegen FC Emmen met ruime cijfers.
Na de teleurstellende 1-1 tegen Heracles Almelo op de eerste speeldag was Ajax gebrand op een overwinning tegen de promovendus en na acht minuten was het al raak. Klaas Jan Huntelaar vond Hakim Ziyech, die het vroegste Eredivisie-doelpunt uit zijn carrière maakte. Ajax bleef kansen creëren en zeven minuten voor rust kon het thuispubliek opnieuw juichen.

Doordat Huntelaar een rebound kon binnentikken, na een kopbal van Ziyech op de paal, ging de gastheer met een 2-0 voorsprong rusten. Na de onderbreking werd die score uiteindelijk meer dan verdubbeld. Binnen een kwartier in de tweede helft maakte Huntelaar zijn tweede van de avond door bij de tweede paal een voorzet van Carel Eiting binnen te knikken.

Ruim tien minuten later maakte Dusan Tadic zijn tweede competitiegoal van dit seizoen. De Serviër kon afronden nadat een poging van Ziyech na een mooie solo werd geblokt. Het laatste doelpunt kwam op naam van Glenn Bijl. De verdediger van FC Emmen werkte de bal in eigen doel in een poging om de bal af te pakken van Donny van de Beek.

Ajax, dat dinsdag de return speelt tegen Dynamo Kiev, treft volgende week Vitesse in Arnhem. Koploper AZ neemt het zondag op tegen die ploeg, terwijl medekoploper PSV zaterdagavond in actie komt bij PEC Zwolle. Feyenoord speelt zondagmiddag een uitwedstrijd tegen sc Heerenveen.