Atlético Madrid morst punten in Valencia

Atlético Madrid is het seizoen in La Liga begonnen met een gelijkspel. Valencia wist in eigen huis stand te houden.

De ploeg die vorige week nog tegen Real Madrid de Europese Super Cup veroverde creëerde in Valencia genoeg kansen. Diego Costa kreeg de eerste mogelijkheid voor Atlético, maar de thuisploeg werd ook gevaarlijk. Een schot met rechts van Daniel Wass verdween net naast de bovenhoek van het doel van Jan Oblak.

Atlético wist na 26 minuten de leiding te nemen. Antoine Griezmann bediende Ángel Correa met een fijne steekpass en de 23-jarige Argentijn rondde prima af. Een paar minuten later liet Griezmann ook Costa bijna scoren, maar opnieuw stuitte de Spanjaard op Valencia-doelman Neto.

In de tweede helft leek Atlético het duel aardig onder controle te hebben. Toch kwam Valencia langszij. Wass bracht een lange bal meteen door naar Rodrigo, die de bal aannam op de borst om keihard raak te knallen: 1-1. Vervolgens kregen Los Rojiblancos de beste kansen op de winnende goal, al moest Oblak ook nog voorkomen dat Wass de grote held werd.

Atlético Madrid speelt aanstaande zaterdag de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Rayo Vallecano. Een week later staat een uitwedstrijd tegen Celta de Vigo op het programma.