KNVB erkent fout van VAR bij VVV - Ajax

De KNVB geeft toe dat de VAR in de fout is gegaan tijdens de uitwedstrijd van Ajax bij VVV-Venlo (0-1) van zaterdagavond.

De VAR greep in Venlo niet in toen een felle overtreding van Peter van Ooijen op Frenkie de Jong niet werd gezien door scheidsrechter Kevin Blom. Volgens de bond had Blom echter geadviseerd moeten worden door de VAR. "De speler van VVV-Venlo had inderdaad een rode kaart moeten krijgen voor ernstig gemeen spel", reageert een woordvoerder tegenover Ajax Life.

"De VAR heeft de situatie beoordeeld, maar was niet overtuigd van een rode kaart en greep daarom niet in. Dat had hij wél moeten doen." Van Ooijen kan achteraf niet meer worden bestraft. "De aanklager kan de zaak niet in behandeling nemen, omdat de overtreding is beoordeeld door zowel scheidsrechter als VAR."

In een soortgelijke situatie bij FC Utrecht - PEC Zwolle kreeg zondag Joris van Overeem op advies van de VAR wel een rode kaart te zien. De video-arbiter greep in Venlo overigens wel in bij een afgekeurd doelpunt van VVV en bij de overtreding die Ajax in de slotfase een strafschop opleverde, waaruit Dusan Tadic het enige doelpunt maakte.