Golfer Snedeker pakt wire-to-wire-zege, medekoploper faalt op laatste hole

Golfer Brandt Snedeker heeft in Greensboro, North Carolina het Wyndham Championship op de PGA Tour gewonnen. Na zijn fenomenale openingsdag van 59 slagen, elf onder par, hield de ervaren rot de leiding in handen: een wire-to-wire-zege.

Na zijn openingsdag ging Snedeker rond in 67 en 68 slagen en op de slotdag bracht hem dat uiteindelijk gedeeld aan de leiding met de Taiwanees CT Pan. Die was heel dicht bij zijn eerste grote zege, maar op de 72e en laatste hole ging het mis: een double bogey, twee slagen boven par, nadat hij zijn afslag out of bounds sloeg. Achteraf zei Pan, ietwat gekscherend, 'stemmen in zijn hoofd' gehoord te hebben.

Snedeker was op dat moment nog bezig op de voorlaatste hole en kon het eenvoudig afmaken door twee keer par te slaan. Dat deed hij niet: de laatste hole werd zelfs nog een birdie en met een eindscore van -21 won de Amerikaan met drie slagen voorsprong op Pan en Webb Simpson.

Op de European Tour was de winst in de Nordea Masters in Zweden voor Paul Waring. De Engelsman kwam net als de Zuid-Afrikaan Thomas Aiken op -14 uit en won vervolgens in de play-off.