FOK! Wat een weer: wolkenvelden

Vandaag zijn er wolkenvelden aanwezig, maar schijnt de zon ook af en toe. Vooral in de middag is zeer plaatselijk een lichte bui mogelijk, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. De middagtemperaturen lopen uiteen van 21°C aan zee tot 25°C plaatselijk in het zuidoosten. De zwakke en veranderlijke wind wordt geleidelijk overal zuidoostelijk. De wind is zwak en veranderlijk, vanmiddag matig en uit een zuidelijke richting. Vanavond neemt de wind weer af en de richting wordt variabel.

In de nacht naar woensdag is het deels bewolkt. In opklaringen kan een mistbank vormen. Het koelt onder de bewolking niet verder af dan ongeveer 18°C, in opklaringen daalt de temperatuur naar 15°C. De zwakke wind komt uit uiteenlopende richtingen.

Woensdag overdag zijn er perioden met zon, afgewisseld door wolkenvelden. Het blijft overal droog en landinwaarts wordt het zomers warm met maxima tussen 25°C en 28°C lokaal in het zuidoosten. In de kustgebieden wordt het 20 tot 24°C. De wind wordt zuidwestelijk en is zwak tot matig. (Bron: KNMI)

Zonkracht (onbewolkt/bewolkt) 6/3 - goed insmeren dus! 

Nederland
 

De Biesbosch (Foto: Iteejer)
De Biesbosch. Het ziet er allemaal wat groener uit dan een week geleden. (Foto: Iteejer)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!