MLB: Mets en Phillies spelen Little League Classic, 200e zege Verlander

Een bijzonder potje honkbal in de MLB zondagavond: voor de tweede keer was het tijd voor de Little League Classic. In Williamsport in Pennsylvania zijn de Little League World Series volop bezig, de traditionele competitie voor acht Amerikaanse en acht buitenlandse teams met spelers van 10 tot 12 jaar oud.

Om dat alles wat meer aandacht te geven heeft de MLB een nieuw concept bedacht: twee teams spelen een wedstrijd in Williamsport, waar nog geen drieduizend toeschouwers plaats kunnen nemen, een fractie van het gemiddelde MLB-stadion, als een leuk 'extraatje' voor de Little League-spelers.

Dit keer was het de beurt aan de New York Mets en de Philadelphia Phillies, die beiden drie spelers in de gelederen hadden die ooit in de Little League World Series speelden. De grote mannen waren eerst aandachtig toeschouwer bij de wedstrijden van de kleine jongens, daarna waren ze zelf aan de beurt. De Mets bleken een maat te groot voor de 'thuisploeg' en wonnen met 2-8.

De regerend World Series-kampioenen van de Houston Astros wonnen op bezoek bij de Oakland Athletics met 4-9 en dat was een mijlpaal: het was de 200e zege voor werper Justin Verlander, die de 114e werper is die de 200 haalt. Dat was 'vroeger' wat gebruikelijker, tegenwoordig is hij nu een van de drie actieve spelers met die mijlpaal: Bartolo Colon staat op 247, CC Sabathia op 244.

Uitslagen MLB zondag
Boston Red Sox - Tampa Bay Rays 0-2
New York Yankees - Toronto Blue Jays 10-2
Cincinnati Reds - San Francisco Giants 11-4
Cleveland Indians - Baltimore Orioles 8-0
Atlanta Braves - Colorado Rockies 2-4
Pittsburgh Pirates - Chicago Cubs 2-1
Washington Nationals - Miami Marlins 1-12
Chicago White Sox - Kansas City Royals 7-6
Minnesota Twins - Detroit Tigers 5-4
St.Louis Cardinals - Milwaukee Brewers 1-2
Texas Rangers - Los Angeles Angels 4-2 (na 7 innings onderbroken wegens regen)
Oakland Athletics - Houston Astros 4-9
San Diego Padres - Arizona Diamondbacks 3-4
Seattle Mariners - Los Angeles Dodgers 1-12
Philadelphia Phillies - New York Mets 2-8

Phillies - Mets in de Little League Classic (Bron: YouTube)