Silva overstijgt complete productie vorig seizoen bij competitiedebuut voor Sevilla

Andre Silva kan voorlopig niet meer stuk bij de supporters van Sevilla. De van AC Milan overgenomen spits maakte een hattrick tegen Rayo Vallecano.

Een goede 77 minuten had hij nodig om drie keer doel te treffen, in een duel wat uiteindelijk in 1-4 eindigde. Opmerkelijk, want vorig seizoen scoorde de spits slechts twee keer in 24 wedstrijden voor AC Milan, wat hem desondanks voor 38 miljoen euro wist te slijten aan de Andalusiërs. Die zullen daar tot op heden geen spijt van hebben.

De Portugees scoorde in minuut 31, 45 en 79, nadat Franco Vazquez na een kwartier de score opende dankzij goed voorbereidend werk van Jesus Navas. Dat Adrián Embarba vijf minuten voor tijd een tegentreffer maakte, was slechts van statistische waarde. Hij scoorde uit een strafschop.

Silva is nu ook de eerste speler die in de 21e eeuw voor een hattrick zorgde tijdens zijn debuut in de Spaanse hoogste divisie. Extra leuk voor hem is het dat hij zijn ploeg direct naar de koppositie schiet, al moeten topploegen Atlético Madrid en Valencia maandag nog wel in actie komen, tegen elkaar.